
Alkujaan tämän lähetti
aksu08
Yksi syy on myös järjestys, jossa ruoka lounaspaikoissa tarjotaan. Alkaen leivät (useampaa eri lajia), hiilihydraatit (peruna, riisi, pasta), proteiini (liha, kala, kana, palkokasvit) sekä salaatit ja raasteet. Jokaisessa meissä asuu yhä se pieni keräilijä-saalistaja, joka aloittaa päivittäisen seikkailunsa työpaikkaruokalan linjastoissa puolen päivän aikaan. Ensin haalitaan leipää taskut täyteen, ladotaan perunaa lautaselle sen varalta, että kastikkeessa on jäljellä enää sattumia, minkä jälkeen kauhotaan soosia lihapalojen tai soijapapujen löytämisen toiveessa. Entä mihin se salaatti nyt mahtuu, erilliselle lautaselle. Näin kätevästi saatiin yhdestä lautasmallista kaksi ja puoli, ruoka, salaatti ja ne taskulämpimät leivät.
Jos linjaston pääsisi kulkemaan päinvastaisessa järjestyksessä, olisi itse kunkin todellinen lautasmalli kenties hieman toisenlainen. Ennakoiva terveydenhuolto tällä tapaa toteutettuna tulisi kai liian kalliiksi täällä ilmaisen terveydenhuollon maassa.
Kirjanmerkit