Kyllä on paljon helpompi vähentää/ pienentää ruoka-annoksia kuin lisätä liikuntaa...
Otetaan esimerkki (#1): Teen banaaniriisiä, jossa 1 banaani (150 gr) yhdistetään (100 gr) täysjyväriisipuuroon. Tämä todellinen "terveys- ja laihdutusruoka" sisältää 235 kcal/ 987 kJoulea - jonka energiamäärän kuluttaakseen tulee 72-kiloisen kuskin ajaa kuntopyörällä 27 minuuttia 150 watin teholla (ks. kätevä laskentapaikka seuraavasta esimerkistä).
Otetaan esimerkki (#2): Tehdään juustoleipä, ts. karjalanpiirakka, jonka päälle laitetaan vielä pari siivua meetvurstia ja aamiasjuustopala, ja kyytipojaksi tölkki olutta... Lasketaan täällä em. ruoka-aineiden sisältämä energiamäärä ja valitaan em. sivulta (jatkolinkkinä) kuntopyörällä ajo konstiksi kuluttaa ko. energiapommi (= joka ennen em. sivun laskurien käyttöä oli mukamas harmiton ilta-/huikopala...)
Oivalletaan edellisten perusteella itsekin, että on huomattavasti helpompi vähentää ruoan määrää/energiasisältöä kuin lisätä liikuntaa vastaamaan (tai mieluiten jopa ylittämään) ruoasta saatu, useimmilla istumatyötä tekevillä siis aivan turha energialisä... MOT
J.k. Naisväen voisi saada ymmärtämään saman logiikan (= vähemmän energiaa koneeseen => kevyempi paino), kun kertoo, että tunti ja minuuttia pitää imuroida, jos 60-kiloinen nainen aikoo kuluttaa 40 gramman suklaa-annoksen kautta elimistöönsä tulleen energiamäärän. ...Hei, jos et söisi sitä 40 grammaa suklaapatukkaa, niin sinun ei tarvitsisi rehkiä 61 minuuttia siivoushommissa...
J.j.k. Vinkki: Jos tuntee tarvetta (tai on pääsyt pahaksi tavaksi) napostella illalla tv:n ääressä epäterveellistä ja/tai lihottaavaa (= juu, myönnetään) niin ratkaisu voisi olla esim. maapähkinöissä!!! Nämä huonosti sulavat (ts. energiaa hitaasti, jos ollenkaan, luovuttavat) palkokasvit voisivat olla oiva "korvike" monelle ravitsemuksellisesti vielä kehnommalle "appeelle"... Jos ei esim. porkkanoita, tomaatteja, omenoita tms. täysin "nollaenergisiä rehuja" viitsi/ jaksa joka ilta rouskutella, niin "heittelee" vaikka au naturel maapähkinöitä (paahtamattomia, suolattomia) "kupuunsa" siinä sohvalla lojuessaan...
---
En malta olla kommentoimatta vielä sen verran, että juokseteei kuulu suosikkeihini juustojen ainesosana... On toki ns. mikrobiologisiakin juoksetteita. -- Terveellinen (ja eettinenkin) vaihtoehto on esim. voimailupuolelta tunnettu "bodarin iltapala" ts. rasvaton tai vähärasvainen (2 %) raejuusto, jota höystetään esim. tonnikalalla, paprikalla, tomaatilla, kurkulla ja/tai ananaspaloilla.






) niin ratkaisu voisi olla esim. maapähkinöissä!!! Nämä huonosti sulavat (ts. energiaa hitaasti, jos ollenkaan, luovuttavat) palkokasvit voisivat olla oiva "korvike" monelle ravitsemuksellisesti vielä kehnommalle "appeelle"... Jos ei esim. porkkanoita, tomaatteja, omenoita tms. täysin "nollaenergisiä rehuja" viitsi/ jaksa joka ilta rouskutella, niin "heittelee" vaikka au naturel maapähkinöitä (paahtamattomia, suolattomia) "kupuunsa" siinä sohvalla lojuessaan...
ei kuulu suosikkeihini juustojen ainesosana... On toki ns. mikrobiologisiakin juoksetteita. -- Terveellinen (ja eettinenkin) vaihtoehto on esim. voimailupuolelta tunnettu "bodarin iltapala" ts. rasvaton tai vähärasvainen (2 %) raejuusto, jota höystetään esim. tonnikalalla, paprikalla, tomaatilla, kurkulla ja/tai ananaspaloilla.
Lainaa viestiä vastauksessa


Ei, ei todellakaan
Kasvissyönnin ja ns. normaaliruokavalion merkittävin ero on siinä, että kasvispitoisella ruoalla saa vähemmän energiaa jokaisen ruokailun yhteydessä. Näin myös energian varastoituminen rasvaksi vyötärölle vähenee. Käytännön elämässä energian saannin vähenemistä ei huomaa: työpaikkaruokailussa kasviruokaa syövien työteho ei iltapiväiisi romahda, eivätkä nämä hoipertele nälän heikentäminä typaikoillaan tai illalla kotiinsa, jossa heitä jääkaapissa odottaa vain salaatteja ja porkkanoita*... 
BMI:t samoilla korvilla.

Kirjanmerkit