Maito vähemmän prosessoitu kuin juusto eli vähemmän energiaa on kulunut sen muuttamiseen paremmin ravinnoksi kelpaavaksi. Maidoissakin eroja, löytyy mm. luomumaitoja. Vesi yksi vaihtoehto.
Jugurteissa on usein se ongelma että niihin on lisätty lisää sokeria vaikka maidossa on luonnostaan sokeria. 2 desin jugurtti- tai viilipurkissa voi olla 10 sokeripalan verran sokeria, yäk.
Sokerin tunkeminen vähän kaikkeen mitä kaupan hyllyltä saa suoraan sanoen vituttaa. Sitten ihmetellään kun hyvin nuorilla alle 10v alkaa olla rasvamaksan oireita. Makeat mehut ja limut tietysti vielä omaa luokkaansa.
Pari artikkelia ravitsemuksesta ja varsinkin sokerin ja rasvojen käytöstä.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/art...8424#gs.nj81gs
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/art...5742#gs.nj8okg
Vältä rasvattomia, tai vähänrasvaisia pitkälle prosessoituja tuotteita joissa rasva on korvattu hiilihydraateilla ja sokerilla kuin ruttoa.
Rasva on ihmisen tärkein energianlähde. Rasvoista kannattaa suosia pehmeitä rasvoja kovien sijaan. Eläinperäisistä juustoista parhaita ovat lampaan- ja vuohenjuustot koska lampaita ja vuohia vähemmän tehoruokitaan.
Prosessoidut hiilihydraatit ja erityisesti sokeri ovat elimistön todellisia vihollisia. Kaupoissa kannattaa ne tuoteselosteet lukea ja valita sokerittomia tuotteita. Sokeria lisätään nimittäin hiton moneen prosessoituun elintarvikkeeseen.
Kaupasta saatavilla olevista mysleistä jotka yllämainittiin ja jota pidetään terveellisenä kannattaa tarkistaa se sokerin määrä mikä siihen on lisätty. Saatta tulla yllätys, toki vähäsokerisiakin valmismyslejä saattaa löytyä tai sitten paahtaa myslit itse.
Taito valmistaa ruokaa itse alkuperäisistä, vähän prosessoiduista, luonnollisista ja puhtaista raaka-aineista on avain terveelliseen syömiseen. Silloin ei tarvitse tyytyä pelkästään siihen roskaan mitä kaupan elintarvikehyllyillä on enimmäkseen tarjolla.









Lainaa viestiä vastauksessa
Kirjanmerkit