Lainaus Alkujaan tämän lähetti JTJ Katso viesti
Lämmitetyssä kasvihuoneessa kasvatettu tomaatti kuluttaa varmasti enemmän enegiaa ja aiheuttaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin Espanjassa kasvatettu ja Suomeen rahdattu tomaatti. .
Ei se niin varmaa ole:
https://yle.fi/uutiset/3-11121450
keskimäärin suomalainen kasvihuonetuotanto on ilmastovaikutuksillaan nykyisin samalla tasolla Pohjois- ja Keski-Euroopan kanssa.

Parhaimmillaan lähennellään jo Espanjan lukuja, tutkija Frans Silvenius sanoo. Jos lämmitys ja sähkö ovat uusiutuvista lähteistä tai hiilineutraaleja, on hedelmien ja vihannesten ilmastovaikutus jopa samalla tasolla Välimeren alueen kanssa, kun huomioidaan tuotteiden kuljetukset Suomeen.
Työvoimakustannuksissa on suuri ero. Itse ostan aina kotimaista ihan periaatteen vuoksi. En halua ylimääräistä torjunta-ainejäämäkuormaa ulkomaisista vihanneksista.