Lainaus Alkujaan tämän lähetti CwA Katso viesti
Sitten vedetään salaattia johon sotketaan öljyä niin että rasva loiskuu, kun muutoin ei saada energiaa yhtään ja muita epämääräisiä sooseja purkista joiden syöpävaarallisuus on jopa moninkertainen, kuten esimerkiksi nyt jugurtin ja raejuuston, mutta sehän ei ole paha kun se on tätä korkeamman moraalin syömistä, jota kaikkien pitää ehdoitta harjoittaa, vähän kuten aikoinaan kaikkien piti kulkea kirkossa.
Miksi kasvisruokavaliota pidetään vain salaatin syömisenä? Itse tykkään tehdä kasvislasagnea - munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaatteja, mitä vain kauden mukaan - runsaasti juustoa ja ai miten on hyvää. Toinen herkku on perunapizza vuohenjuustolla ja fenkolilla. Ja peruslounas on usein kaurapuuro paikallisen myllyn hiutaleista. Kasvisten kanssa voi varioida paljon enemmän ja saa monipuolisemman hyödyn. Etenkin parsakaali on aivan yliveto.

Itse en seuraa mitään virallisia suosituksia, vaan syön sitä mikä on hyvää ja josta tulee hyvä olo. Enkä pidä nykyistä lihansyönnin kritisoimista pelkkänä maatalouspolitiikkana - aiemmin liha oli juhlaruokaa, jota syötiin harvoin, ei päivittäin. Juurikin lihavalmisteiden halpuus on vääristänyt ihmisen suhdetta ruokaan, moni pärjäisi sillä että lihaa syödään vain vaikka kahdesti viikossa.

Värinäkökin itseasiassa kehittyi juurikin siitä, että esi-isämme olivat kasvissyöjiä, joten ei tässä märehtijäksi tarvitse muuttua. Värinäkö mahdollisti sen, että apinat osasivat ja osaavat yhä syödä puiden lehdistä ne punaisimmat eli tuoreimmat versot kun hedelmistä oli ilmaston muuttumisen vuoksi pulaa.