Näytä tavallinen näkymä : Mitä söit viimeksi, Vol 2
Sivut :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
Puuroa neljän viljan hiutaleista.
tempokisu
31.03.2024, 13.33
Perjantaina oli kauden viimenen nahkiaispaisto Nakkilassa, ja nahkiaisten rauhoitusaika alkaa keskiyöllä 1.4.
Varasin 5 nahkiaista ( ja yksi vastapaistettu paistamolla syötynä) nahkiaisiä jäi yli joten otin vielä 2 ihan pientä. No Mikko oli mun pakettiin laittanu aika isojakin nahkiaisia, että tässä on syöty nahkiaisia perjantaista lähtein, eilen ja tänään, ja vielä huomisellekin riittää ( loput on pakko syödä huomenna)
Nahkeeta pääsiäistä sentään ~ kävin eilen ostaan nahkiaiselle arvoisensa juoman ( josta riittää kyllä pitkälle ensi viikkoon, no sopii se nieriänkin kanssa )
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalaruokaa24/kalaruokaa24%20kevatnahkiainen%203c.jpg?img=smalle r
xs2jammu
31.03.2024, 17.09
Just nyt Lindh pääsiäispupua
Kourallisen cashew-pähkinöitä.
Herneitä. Niitä tuoreita suoraan palosta. Olikohan eka kerta sitten poikavuosien. Anoppi oli noita ostanut Suomen huumepääkaupungin torilta. Hyviä! Voisi ostaa joskus itsekin.
2 x Eromangan lihis palkkariksi.
Vaimon valmistamaa lihapullia ja muusia.
Sivustakatsoja
05.09.2024, 18.12
Lohikeittoa.
Työlounaaksi pakastimen kautta käynyttä omatekoista beef wellingtonia. Ei kummoista, kun oli alun perin (mittarista huolimatta) mennyt pikkuisen yli, ja nyt mikrottaminen viimeisteli sitkistyksen... Maut oli kyllä pääosin muuten tontilla. Vaatii vain harjoittelua.
Il ciclista di Roine
08.09.2024, 01.44
Delight Buffet.
(liikaa)
Päivällä tähteeksi jääneen porokanttarellipastan.
Lounaaksi (arkisin päivän pääruoka) ihan perus leivitettyä seitifilettä kaupan pakastealtaasta. Toki lisukkeena oli omatekoiset perunaröstit ja piparjuurikastike sekä tomaatti-fenkolisalaatti. Jatkoon.
Äitini tekemää suppilovahveropiirasta. Oli herkullista.
tempokisu
24.10.2024, 19.40
Syön vain kerran päivässä, ja tämä on muuten kuninkaallinen tyyli - Englannin kuningas Charles syö vain aamupalan ja lounaan, mutta nyt syöpähoitojen myötä antanu vähän periksi ja syö lounasaikaan puolikkaan avokadoa.
No tottakai se vaikuttaa kun aiemmin ajelin satasen 3-4 kertaa viikossa ja nyt ei pysty ajaan mitään, hidasta lintukävelyä vaan niin myös ateriakoko on pienentynyt.
Myös se että pitää säästää, eli ei salaattilautasella tarvi olla kaikkia kuutta sorttia, perusalaatti ja jotain 1 lisuketta.
Tänään tempuroituja perunaoita ja muikkuja ( muikkuja noin 80g)
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalaruokaa24/kalaruokaa24%20vko42g.jpg?img=smaller
John Scott:n hampurilaisen, halpa ja hyvä!
Sivustakatsoja
29.10.2024, 17.13
Salaatin kasasin ja lohta paistoin kaveriksi.
tempokisu
16.12.2024, 05.24
Ei ole ruoka maistunu, mikään ei maistu. Yrittänyt silti syödä, tässä nimittäin on menny että 2-4 päivää vaan aamupalalla ja se ei ole hyvä.
Eilen kummiskin lämmitin (ilmais)lihaperunasoselaatikkoa ja kalapuikon, ja aluksi salaattia. On salaattiannos "aika paljon" pienentyny, ennen oli 6 sortimentaalia ja nyt 2.
Aamupuuron söin äskön kun Aamulehti tuli.
Se vaan että suositus 800g kasviksia tms. päivässä - mulle tulee ehkä 100g.
WarElephantSixSixSix
16.12.2024, 07.35
Rahkajugurttia missä seassa vanilijan makuista heraisolaattia, mustikoita ja hunajaa. Hyvää, terveellistä ja edullista.
Palsternakkapyreetä. Mietin Entrecoten seuraksi (sen ainaisen bataatti tai peruna hässäkän eri muodoissaan) lisäkkeeksi jotain muuta. Kunnes välähti että palsternakka on jäänyt vähän paitsioon jossei pakastevihanneksia lasketa. Siispä pyreeksi. Aika bueno kombo medium miinuksella. Loppu lautanen fyllattyna reilusti nurmikolla. Pinaattia,vuonankaalia, vesikrassia ja jotain minkä nimet jo unohdin.
tempokisu
21.12.2024, 19.50
Eilen oli minun jouluni ja nahkiaisia, ja tänään talvipäivänseisaus, laittelin kalalautasta ja - nahkiaisia ( lisukkeena oli myös imellettyä perunalaatikkoa ja se ei jatkoon...että pelkällä kalalla mentiin)
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalaruokaa24/kalaruokaa24%20vko51b.jpg?img=smaller
Fillarijeti
27.12.2024, 17.25
Onnistuin vihdoin jouluksi keittämään pinaattikeiton, joka ei tarttunut yhtään kattilan pohjaan kiinni. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun keitin sen kahvikaurajuomaan. Kuutioidulla tofulla tehostetut neljä annosta kattoivat joulun pyhät. Tarjoustarpeet maksoivat alle euron annokselta. Pinaattikeitto oli sen verran hyvää ja pitkää kylläisyyttä tuottavaa, että hankin jo kilon pakastepinaattia ja pari litraa kahvikaurajuomaa varastoon.
^Tofua tarvittiinkin - jos ei maun, niin ravintoarvon vuoksi - eli proteiinin määrän lisäämiseksi? (Kyse on toki aina kokonaisuudesta eli keiton lisänä voi syödä vaikkapa kananmunia tai proteiinitarpeen voi täyttää päivän muilla aterioilla.)
Mutta piti kysymäni: mihin resepti jäi?:rolleyes: Ei sillä että sen liittäminen olisi kirjoittamaton sääntö silloin kun itse kehuu tulosta - ja melko lähelle varmasti pääsee ilman reseptiäkin, jos on yhtään kokkaamista harrastanut - mutta luulen etten välttämättä olisi ainoa kiinnostunut kokeilija...
Niin:
Porkkanalaatikkoa ja kinkkua. Jälkkäriä ei ollut, aloitin tiukan tammikuun vähän etuajassa:eek:
Fillarijeti
27.12.2024, 20.10
Ristikkotaitaja löytää ratkaisun Valion reseptistä: https://www.valio.fi/reseptit/pinaattikeitto/
Oman vegaanisen keiton ainekset olivat 250 g pakastepinaattia, litra kahvikaurajuomaa, loraus auringonkukkaöljyä, 1 tl sokeria, 4 rl vehnäjauhoja, 1 tl suolaa ja ripaus valkopippuria. Ruokailun yhteydessä lisätty savutofu ei ollut pelkkä proteiinilisä, vaan se antoi myös makua. Savutofua käytetään keitoissa jopa savukalan vaihtoehtona.
Vinkkejä: Öljyä ei tarvitse sulattaa. Jauhot voi sekoittaa huolellisesti kylmään nestetilkkaan, esim. litrasta erotettuun tilkkaan kaurajuomaa, ja liruttaa ja hämmentää keitokseen kiehumisen alettua eli vaihe 1 = 3½. Hämmentäminen ja huippulämpöjen välttäminen lienee tärkeää.
Menee kyllä kokeiluun. Olen perinteisen pinaattikeiton suurin ystävä varsinkin mannaryynien kanssa tehtynä, mutta maidon sijasta voisi kyllä kokeilla tuota kauramaitoa.
tempokisu
27.12.2024, 20.35
^ onneksi olkoon, jos syön pinaattikeittoa niin se on sitä pussikeittoa :D mutta kun ei kummassakaan kaupassa enää ole jauhemaksapiffejä niin otin hyllyltä. No, ei nyt mitenkään herkullista mutta pakko jotain muuta kun kalaa.
Mä ostan huomena ryynimakkaraa, siihen sopii sinappi mutta myös puolukkahillo ( älkää ehdottako mustaamakkaraa, se on ok mutta ei valmispakkauksesta )
Ja miksen voinu ostaa mitään välipala-juttua? aattelin joulutorttuja mutta jäi.
Jälkiruoaksi ostin Blossa-glögiä "yh" sori mutta tämä menee viemäriin, ei tätä voi juoda!
Kyllä se niin on että kun vähän syö niin syö sitten maukasta. Ostoksille huomena uudestaan.
Ruuanlaitto kun on minun vastuualueella niin tähän talouteen ei tuu ostettua oikeastaan mitään pussissa, kaasulaatikossa tms olevaa ruoka-aineita. poislukien joku maustepussi tai jos ei häkään tapetun makuun muuten pääse. Appiukon kanssa puoliksi jouluksi ostamamme poronvasa tuli tosin vakuumipakkauksissa. Negatiivinen efekti siinä on vaan se, että se käy kukkarolle sekä ruuanlaiton työläys. Edellyttää jonkinasteista suunnitelmallisuuta siltikin. Internetin ihmemaailma on kyllä reseptiikan suhteen melkoinen taivas jota tulee hyödynnettyä aika paljon. Riistan ja kalan käyttö on tuttavapiirin ansiosta sesonkeina selvästi nousussa.
tempokisu
28.12.2024, 21.48
^ jos alkaisi jotain oikein kokkailemaan, kaikissa resepteissä on niin paljon raaka-aineita joita pitäisi sitten ostaa, tyyliin teelusikallinen erikoismausteita, öljyä, pinjansiemeniä, hunajaa....tulee kalliiksi. Mulle on ollu suurta jo kun paistoin ite pipareita ja koristelin nahkiaisensuiksi :D
Ja se että edes syön jotain on aina + merkki päivälle.
Tänään oli hyvää, ilmaisporkkanalaatikkoa ja lihaperunasoselaatikkoa, pieni uuni-nieriäpala ja savukalapaloja, sekä salaatteja. Katselin että pakasteessa on nyt niin paljo kalaa, maksapihviä, porokäristystä ja kohta makkaraakin että ei ihan hetkeen tarvi sitä pääruokaa ostaa. Tai leipää.
Olen myös pienentäny lautasen kokoa, eikä joka aterialla tarvi olla kaikkea sorttia vihanneksia, 2-3 lajiketta riittää.
Yhdentoista aikoihin 180 grammaa eli kolme Leipomo Salosen Ruis-hamppupalaa (https://leipomosalonen.fi/tuotteet/tummat-leivat/ruis-hamppupalat/), joiden päällä sopivasti Juustoportin kirnuvoita (https://www.juustoportti.fi/tuotteet/juustoportti-luomu-kirnuvoi-200-g/), ja kyytipojaksi puoli litraa Valion Gefilus-piimää (https://www.valio.fi/tuotteet/valio-gefilus-piima-rasvaton/).
(Sitä ennen aamulla seitsemän aikoihin samalla menetelmällä suunnilleen saman verran Porokylän leipomon Tattarilimppua (https://porokylanleipomo.fi/fi/tuote/tattarilimppu-400g/), tosin mikrossa lämmitettynä, ja juomana oli kaksi mukillista Arvid Nordquistin Reko-kahvia (https://www.arvidnordquist.fi/kahvi/valikoima/reko/), mustana ilman sokeria.)
PS Kommentti sisälsi tekstimainontaa.
PPS Uuden ravitsemusuosituksen mukaiset 700 grammaa kasviksia, hedelmiä ja marjoja on tarkoitus saada syödyksi päivän kuluessa. Päivälliseksi joku salaatti (johon pitää keksiä jotain proteiinipitoistakin, luultavasti tofua, sitä kun on jääkaapissa), jälkiruokana jäätelöä ja pakastemarjoja, iltapalana mukillinen kaakaota ja juustovoileipä.
Fillarijeti
04.02.2025, 16.13
Oma pääsatsi oli pussimuusi, lohipyörykät, punajuuria, ketsuppia, piimää ja aurinkoisia linnunsiemeniä. Jälkiruoka oli puoliska Costa Ricaa, omatekemää ruisleipää Menu-margariinilla, juustolla, suolakurkulla ja kaalilla sekä Jokikylän ajankohtaistorttu. Jälkiruoan jälkiruoka oli muutama Pandan laku.
Madekeiton etäpäivän lounaaksi. Ihan itse tein, eilen.
Sivustakatsoja
09.02.2025, 09.25
Aamupalan: kolme kevyesti paistettua munaa, jokusen palan leipää, kahvia ja banaanin.
Sivustakatsoja
11.02.2025, 17.59
Ghormeh sabzia ja sen kaverina paistettua riisiä. Lihana oli tällä kertaa karitsan paistia.
Itse tehtyjä lihapullia ja perunamuusia (ruskea kastike kylläkin tölkistä) sekä tomaatti-halloumisalaattia.
Frittimuikkuja & pottumuussia, siskonmakkarakeittoa, lasagnea, satay-kanaa, salaatteja ja jälkkäriksi kakkupala, cookie ja kahvia.
Buffettilounaan kirous.
Ei nälkäinen tiedä miten vaikea on kylläisen olla.
Itse söin lounaaksi Saarioisten perinteisen maksalaatikon. Ihan mikrossa lämmitin ja vesijohtoveden kera nautin. Jälkkäriksi termarista aamulla keitettyä Lehmus roasteryn kahvia jauhettuna tuoreista pavuista.
xs2jammu
12.02.2025, 18.54
Maukkaan appelsiinin vetäsin just
30 hampainen
14.02.2025, 10.58
2 Banaanilettua + kahvia. Palstalta napattu ohje: 2 kananmunaa, 1dl kaurahiutaleita, 1 banaani soseena. Sekoitetaan ja paistetaan pannulla.
Tämä on hyvä. Karppaus päättyi eilen kun paino ei tippunut ja Zwiftin FTP-Builderista tuli liikaa hylsyjä kun ei vaan jaksanut loppuun.
lis. Tarkennus, kaura-banaaniletut.
Purkkikasvishernekeitosta tehtyjä falafelpyöryköitä.
Sekoita:
1 purkki
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
Leivitä:
1-2 dl vehnäjauhoa
1-2 kananmunaa
1-2 dl pankoa (eli japanilaista korppujauhoa)
Paista:
Rapsiöljyä
Valurautapannu
Herneillä vahvistettuja pinaattilettuja eikun -pannukakkua.
300 g eli kaksi pakettia pakastepinaattia
200 g eli yksi paketti pakasteherneitä
4 kananmunaa
1 l maitoa
5 dl tattarijauhoa
1 tl suolaa
200 g eli paketti pakastepuolukoita
0,5 dl taloussokeria
400 g eli paketti raejuustoa
Herneet tuovat väriä, makua ja ravintoa. Tattarissa on 12g per 100 g proteiinia, jossa kaikki tarvittavat aminohapot. Puolukat maistuvat aina ja raejuusto on tietysti raejuustoa.
Riippuu syöjistä meneekö kaikki kerralla. Jos tai kun ei mene, voi laittaa jääkaappiin ja syödä seuraavana päivänä.
xs2jammu
06.04.2025, 16.57
Pingviini lakritsituutin
Fillarijeti
20.04.2025, 16.38
Neljänneksen lasagnea AB-piimällä. Kolmanneksen 10-mämmiä raakana. Puolikkaan Zoegasin Maria Skånerostia digestiven ja suklaacookien kera.
Kaikki huippua! :D
Varmaan kilon karkkia. Aika paha olla.
Sotanorsu666
21.04.2025, 09.23
Varmaan kilon karkkia. Aika paha olla.
Mulla sama eilen illalla. Oli pakko käydä ahtamisen jälkeen pikku hölkällä.
Lomanaloitusmunkin.
https://pic.useful.fi/H96KSmwAh.jpg
Kerrankin satun tänne kun ei ole liivijengien kokoontumisajot tai joku lapsitapahtuma ja 30 metrin jono. Ei ole viime kuukausina ollut onnea.
Sunnuntaisen halloumipastan jämät palkkariksi. Hyvää.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.