PDA

Näytä tavallinen näkymä : Mitä söit viimeksi, Vol 2



Sivut : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

Jopotuinen
27.04.2019, 19.36
Vehnäjauhoissa ja voissa hiiliteräksisellä ruskistettuja naudan maksapaloja kermakastikkeessa porkkanoiden kera haudutettuna.
Lisukkeena oli perunamuusia Rosamundasta tehtyinä, kun muut jauhoiset perunat ovat käyneet jo kovin pieniksi.

Rouvalta tuli erityiskehut lopputuloksesta. Ehkäpä piparia luvassa jälkkäriksi..? :)

Ipa
27.04.2019, 20.53
Punajuurilasagnea sovelletulla reseptillä tehtynä, perunalaatikkoa (sipuli, valkosipuli, juustoraaste + mausteet) ja näitä ennen alkuruoaksi salattia. Ruokajuomana kuohuvesi (apetitiivina Gin tonic). Sitten kuppi kahvia (Löfberg lila) kyytipoikana pari riviä suklaata.

callahan
28.04.2019, 08.45
Aamupalan. Ruispuuroa kera mustikoiden sekä raejuuston sekä maitoa päälle.

Jopotuinen
28.04.2019, 09.42
Kaljupääkahvit, 2 mottia

callahan
01.05.2019, 11.55
Lihakeittoa.

Markku Liitiä
08.05.2019, 12.57
Aloo Gobi - Kukkakaali-perunapaistosta, jälkkäriksi Gajar Halva - Porkkanahalvaa. Lisäksi kolmea erilaista eksoottista lisukesalaattia, kaikki erinomaisia.

Amicassa oli intialainen teemapäivä, safkat reippaasti normitarjontaa herkullisempia. 8,40 euroa.

JackOja
08.05.2019, 13.17
Lounaan.​ .

kuovipolku
08.05.2019, 13.19
Lehtikaali-sipuli-valkosipuli-peruna-purkkipapumuhennosta. Klassisen reseptin eli oman pään mukaan siitä "mitä keittiöstä löytyi".

Hyvää oli, vegaania, gluteiinitonta, laktoositonta, muttei FODMAPitonta.

Edullistakin, kun ei laskenut omalle työlleen hintaa. Lehtikaali oli kaiken lisäksi ilmaista.

OKS
08.05.2019, 15.03
Iltapäiväkahvin kanssa kaurakeksin, nyt seuraavaksi on menossa suklaadigestiivikeksi ja sitten vielä kaksi palasta suklaata.

Jopotuinen
08.05.2019, 17.09
Lehtikaali-papu-linssi-porkkana-tomaattimozarellamakkara keittoa

callahan
08.05.2019, 18.40
Omenan söin.

Jopotuinen
19.05.2019, 21.48
Perjantaina otin vajaan kilosen entrecote kimpaleen Plussakaupan halpuutuksesta, oliskos ollu joku 12…13 €/kg
Sahasin sen neljään osaan ja Rouvan kanssa rillailin PE ja LA.

Tänään Tapolaa rillin kautta pöytään.

VesaP
20.05.2019, 09.40
Kaurapuuroa mustikkasoseella höystettynä. Kalsiumia sisältävää vichyä (=maidon korvike) palanpainikkeeksi. Jälkkäriksi proteiinisheikki (32g prot).

JiiPee
21.05.2019, 23.50
Karjalanpaistia ja pottuja.

callahan
22.05.2019, 13.27
Jauhelihakeittoa, 3 x hapankorppu

Jopotuinen
22.05.2019, 19.21
Rillattuja roilerin paistipaloja raikkaan salaatin kera.

V-P.V
06.06.2019, 01.11
Yöllisen hiukopalan päälle teki mieli jotain makeaa.
Sekoitin varovasti vadelmajogurttia ja kaakaojauhetta.
Oikeastaan en tiedä oliko se hyvää vai pahaa.
Pitää joskus kokeilla vaniljajogurtin kanssa. Ehkä.

Jopotuinen
06.06.2019, 08.35
Magaronilaatikkoa

sinse
06.06.2019, 10.18
Kaurapuuroa johon sekoitettu mustikoita ja banaania.

mk
06.06.2019, 10.40
Jäätelöpuikon + mukillinen kahvia [emoji39]

Lähetetty minun SM-T580 laitteesta Tapatalkilla

Jopotuinen
04.07.2019, 20.27
Rouvani valmistamaa Taivaallista makaronilaatikkoa.
Sai sillä jälleen myymään sieluni ja fyysisen olemukseni kesän raskaisiin maaorjan tehtäviin. Saa syömään kädestä, leikkimään kuollutta ja antamaaan tassua jne.!
Siitä huolimatta, lisää sitä jumalaista magaroonilaatikkoa!

Noita se on! Mutta ei polteta roviolla, annetaan keitellä - lisää makaronilaatikkoa! :p

VesaP
05.07.2019, 10.10
Itse mikroaaltouunissa valmistamaani kaurapuuroa (40g, 2dl vettä, 750W/2m30sec). Höysteenä Bonneen tropical hedelmäsoosia. Juomana kalsiumia sisältävää vichyä 3dl. Aperitiiviksi vedin Myprotein TheWhey Salted Caramel protskujauhetta (37g, 3dl vettä).

OffT:
klo 10 sit broilerin fileesuikaleita, parsakaalia ja cashew pähkinöitä. Juomana vettä.
klo 13.30 sit naudan 10% jauhelihaa, vihreitä papuja, tummaa riisiä. Juomana vettä.
Klo 17 ku pääsee kotis sit... Nojoo, vaikka mitä.
Klo 20.30 sit lisäää
Klo 23 sit vielä hitaasti-imeytyvää protskua yöksi just ennen nukkumaanmenoa

Edit: Lihaa menee noin 500g/pv. Valmista lihaa siis. Esim broilerista häviää tyyliin 30% painosta lihat tehdessä ja jauhelihasta myös mutta ei ehkä ihan 30%. Eli raakaa lihaa mennee vajaa kilo per päivä.

VesaP
05.07.2019, 10.19
Rouvani valmistamaa Taivaallista makaronilaatikkoa.

Tätäkö se teki?

https://www.jalostaja.fi/media/jalostaja_makaronilaatikkomix_120-wpcf_400x543.png
Tsiisus tuota kamaa. Valmis pussimakaronilaatikko. Lisää itse vain makaroonit ja lihat. :D

Firlefanz
05.07.2019, 11.12
Toissapäivänä paistettuja croissanteja ja rasvatonta piimää.

Kesämiehen on joskus tyydyttävä siihen mitä kaapista löytyy. Ainakin silloin kun aamuinen nälkä edellispäivän pitkän lenkin jäljiltä on sitä luokkaa ettei vajaan kilometrin kävelymatka lähikauppaan tai -kahvilaan ole edes harkinnanarvoinen vaihtoehto.

Jopotuinen
06.07.2019, 07.01
^^ Aikas rapsakan oloista, jos vain jauheliha ja magaroni lisäksi, voisin kuvitella.

callahan
06.07.2019, 07.57
Aamupalan; ruispuuroa jossa vehnäleseitä pari rkl & raejuustoa pari rkl. Puurossa lisäksi mustikoita. Lasin vettä ja mukillisen maitoa, mukillinen kahvia menossa...

VesaP
11.07.2019, 09.17
Itse mikroaaltouunissa valmistamaani kaurapuuroa (40g, 2dl vettä, 750W/2m30sec). Höysteenä Bonneen tropical hedelmäsoosia. Juomana kalsiumia sisältävää vichyä 3dl. Aperitiiviksi vedin Myprotein TheWhey Salted Caramel protskujauhetta (37g, 3dl vettä).


Muuten sama mutta tropical hedelmäsose vaihtui taas normaalimpaan lisukkeeseeni eli saman firman mustikkasoseeseen.

Jopotuinen
12.07.2019, 20.18
Rillattuja broilerin koipi - ja siipipaloja.
Uunituoretta patonkia & aurinkokuivattutomaattituorejuustoa (olipas siinä pitkä yhdyssana).

callahan
13.07.2019, 09.57
Ruispuuroa kera raejuuston ja marjakeiton.

JiiPee
14.07.2019, 00.56
Maitorahkaa ja hilloja.

sinse
14.07.2019, 12.23
Kaurapuuroa mustikoiden ja banaanin kera. Tee ja voileivät, paistettu kananmuna. Joka aamu sama satsi. Puuroon lisään lusikallisen avocado-öljyä ja joko hamppu- tai pellavarouhetta.

Smo
14.07.2019, 13.26
^Täällä aamupuurossa yleensä auringonkukansiemeniä, jotain hedelmää, yleensä omena/banaanipaloja, öljyä ja tilkka suolaa. Nyt mökillä suoraan metsästä mustikkaa ja suolta lakkaa. Laiskana en keitä puuroa vaan laitan vaan veden siihen muhimaan. Joskus mikroon, vedenkeitinvettä tai muuten vaan lämpimään paikkaan muhimaan.
--

Nyt saaristolaisleipää savuahvenella

JackOja
15.07.2019, 00.03
Palkkariksi tekemääni spydeä. Hyvää.

Jopotuinen
26.07.2019, 22.19
Jokunen päivä sitten Houtskärin Skagenissa makkaraperunat. Aivan järkyttävän hyvä laadultansa!
Isokin oli, kaikkea ei jaksanut. Makkarat oli, en tiedä mitä, mutta olivat aivan superia ja määrä perunoiden kanssa liki fifty/fifty. Myös perunat olivat täydellisiä. Ja suolaa oli riittävästi aurinkon uuvuttamille.

Kokeilin samaa settiä toisessa mestassa, mutta tarjolla sitä surkeaa mössöä, kuten yleensä. :(

callahan
26.07.2019, 23.30
hapankorppuja.

JackOja
11.08.2019, 19.12
Syrnikkejä.

callahan
11.08.2019, 22.57
​Mansikoita.

Gaastra
11.08.2019, 23.01
Iltapalaksi pari siivua ruisleipää, jossa juustoa päällä sekä maustamatonta rahkaa.

tempokisu
11.08.2019, 23.34
​Mansikoita.

:D samoin

Vivve
12.08.2019, 00.31
En tiedä...

bici74
12.08.2019, 03.03
Maapähkinöitä. Suolattuja. Oluen kera.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Jopotuinen
12.08.2019, 07.41
Rillattua broilerin rintaleikettä piripiri kastikkeella ryyditettynä.

callahan
12.08.2019, 10.52
Nektariinin söin.

VesaP
12.08.2019, 11.09
Cashew (naturel) pähkinöitä 28g, broilerin fileesiivuja 113g (valmiin lihan paino), vihreitä pitkiä papuja 75g. "Kastikkeena" ranskanperunamaustesuola. Juomana vesi. Nyt jälkkäriksi kalsiumia sisältävää Liiterin "natural mineral water"ia. Huoneenlämpöisenä suoraan pullosta raakana.

tempokisu
12.08.2019, 19.10
Mansikoita ja valkoisia viinimarjoja (ruoka)kerman ja sokerin kanssa. Kyytipoikana siideriä.

^ eh, oli aika kun laskin kalorit kaikesta mitä söin ja yritin kuluttaa ne tuplana pois....enää ei ole mitään käsitystä paljonko kaloreita ruoassa on tai miten paljon pitäisi fillaroida että ne kuluttaisi...ja tällä metodilla oon laihtunu vuodessa reilu 5 kiloa.

Vivve
12.08.2019, 21.58
Atria kinkku-ananaspitsa 200g kylmänä

Jopotuinen
13.08.2019, 00.48
Jääkaapista löytyi kaslerinpala, jonka bästa före päiväys oli mennyt jo pari päivää sitten. Pesin kimpaleen (haisi hieman), sahasin kahtia ja nuijin isoiksi pihveiksi.
Makusteluun vain suolaa ja mustapippuria.

Hyvää tuli :)

callahan
14.08.2019, 12.56
Jauhelihakeittoa.

VesaP
14.08.2019, 13.22
113g (4oz) naudan 10% rasvalla olevaa jauhelihaa, 113g tummaa riisiä ja 75g vihreitä papuja. Juomana vesi.

Kohta jälkkäriksi Rockstar energydrink. Koska vihreet EDit loppu alakerran ruokalasta joten ostin lähiliiteristä RS:sän.

Sit onkin kanafilesuikaleiden aika. Valkeella riisillä ja pavuilla.

Jopotuinen
14.08.2019, 13.49
Boilerin siipi-/koipipaloja ja rilliperunioita.

tempokisu
14.08.2019, 18.55
Töissä leivän puolikkaan, nyt on pari kevyempää päivää ja perjantaina nahkeempaa.

Jopotuinen
14.08.2019, 20.51
Broilerin koipi/reisi rillissä, harmittaa valmistajien suolaveden tuuppaaminen lihan sisään painon kohottamiseksi.
Aiheuttaa voimakasta liekittymistä, vaikka ovatkin yläritsillä ja minimitulilla :(

Vivve
16.08.2019, 02.32
Thai Cube Panang Curry Chicken 350g lämmitettynä.

callahan
16.08.2019, 08.43
Ruispuuroa kera mustikoiden ja raejuuston.

pohjola
16.08.2019, 10.19
L-glutamine amino acid 10 g. Creatine 5 g. Taurine 5 g. Arginine 5 g. Beta alanine 1 g. Kaurapuuro sokerilla 4 pientälusikkaa ja jugurtilla höystettynä. 2 x2 desiä kahvia maidolla 2x2 pientälusikkaa sokeria. Ruisleipää 2 palaa margariinilla juustolla 2 kananmunaa. Ekana syötiin leivät munat kahvi ,sitten lisäravinteet puuro vikana kuppi kahvia.

Jopotuinen
16.08.2019, 11.39
Eilen Liiterin naturel broilerin paustikkeita. Pakkauksen avattua kauhea rikin löyhkä, vaikka päiväystä vielä paripykälää jäljellä, kylmäketju?
Pesin juoksevan veden alla ja laitoin makustumaan valkosipuli-mustapippuri-suola-oliiviöljy seoksen kanssa.
Hyväksi muuttui rillissä.

tempokisu
16.08.2019, 13.12
No niin :) vastapaistetun pienen nahkiaisen Nakkilassa ( olisi pitäny syödä kaksi, mutta ajattelin että yksi niin jää vielä "nälkää") oli tämän kauden eka nahkiaissaalis, ja olin myös ensimmäinen kun tästä erästä nahkiaisen nautiskeli.

Markku Liitiä
16.08.2019, 13.56
Amicassa tänään:

Feta-pinaattipihvit (sis. peruna, kikherne, antioksidantti E300, pinaatti, fetajuusto [LAMPAAN- ja VUOHENMAITO, suola, juoksete, hapate], KANANMUNA, auringonkukkasiemenet, sipuli, kasviöljy [rapsiöljy, auringonkukkaöljy, vaahdonestoaine E900], riisijauho, perunahiutaleet, sakeuttamisaine [perunatärkkelys, modifioitu maissitärkkelys, VEHNÄKUITU, perunaproteiini], jodioitua suolaa, MUNANVALKUAISJAUHE [albumiinijauhe], valkosipuli, oregano, mustapippuri)

Vähän oli nuivaa, mutta jälkkäri oli parempaa:

Hovijälkiruoka marjoilla: marjasekoitusta (sisältää mansikoita, punaherukoita, mustaherukoita), laktoositonta VISPIKERMAA (sis. karrageenia), suklaakastiketta (sisältää glukoosisiirappia, sokeria, vettä, kaakaojauhetta, säilöntäainetta E202, happamuudensäätöainetta E330, suolaa, aromia), marenkia (sisältää sokeria, vettä, MUNANVALKUAISTA, sakeuttamisaineita E466, E412), sokeria

pohjola
16.08.2019, 15.12
50 g heraprotein + 60g maltodextrin + 6 dl vettä 2x 2dl kahvi 2 ruokalusikallista maapähkinävoita sokerikuorutuksella

callahan
16.08.2019, 23.44
Mansikoita.

tempokisu
17.08.2019, 01.16
Iltapalaksi pari juuston- ja metvurstinsiivua, omatekemää omenahilloa. Lisäksi appelsiinivirvoitusjuomaa. Luulin että pärjään nahkiaisella, mutta en pärjänny.

Jopotuinen
17.08.2019, 11.21
Eilen rillattua makkaraa ja kasvisnyyttejä.

Jopotuinen
18.08.2019, 20.48
Tänään pariloitua lohta suolan, myllytetyn mustapippurin ja sitruunan kera, sekä perunioita ja porkkanioita voisipaleen kera.

Viimein älysin siirtää parilan reunapaikalta keskelle rillausaluetta ja keskustan molemmat 2-liekkiset polttimet osuvat parilan reunamille ja parilan lämpö kohosi mukavasti aiemmesta, aiemmin yhden 2-liekkisen polttimen osuessa reunapaikalla keskelle parilan alle.

Mutta tuilisempi se saisi vielä olla, ensikerraksi poistan vielä lämmönjakopellit polttimien yltä, niin saavat suoraan kuumottaa parlian täyteen hehkuunsa.

Haluan grillatun loheni "mediumina" , mutta pinnaltaan vahvasti karsinogeenisesti hiiliraidoitettuna ja nahka rapeaksi paahdettuna. Hiiliraidat ovat makumaailmassa se "the juttu". Mutta vain ja ainoastaan raitojen verran. Liika on liikaa.

Jäljillä ollaan :)

callahan
18.08.2019, 21.54
Juustosnacks.

The flying Chocobo
30.08.2019, 15.29
Täytekakkua. Kolme isoa palaa, kaksi lakkakakkua ja yhden marjaisan. Jokseenkin ähky olo, enempää en saanut alas vaikka tarjottiinkin lisää.

tempokisu
31.08.2019, 18.36
2 grillimakkaraa mausteilla ( sinappi ja ketsuppi) ai että maistui maukkaalta luonnon helmassa, mutta söin liika nopeesti ( kun oli nälkä!)... no ei tartte tänään enää muuta syödä.

Jopotuinen
31.08.2019, 20.24
Totanoin,

Toissapäivänä: Rillattua ryynimakaraa ynnä aiemmin ylijäänetä keitettyjä perunioita ja porkkanioita rillaten Liiterin myymän sen suorakaiteen muotoisen rosterikiulun päällä, mainio peli!

Eilen: Rillatuja koipi/siipipaloja kera karrikermalla höystetyn keitetyn riisiryynin.

Äskön: Rillattua broilerin rintaleikettä kera karrikermalla ja sinapilla höystetyn riisiryynin.

VesaP
31.08.2019, 23.49
2x neekerinpusu. Moccaa.

tempokisu
07.09.2019, 17.11
2 grillimakkaraa ja lihis, ei tarvi tänään muuta enää syödä ja tarviiko huomennakaan. Oli kuitenkin maukasta.

Jopotuinen
07.09.2019, 20.59
Liiterin naudansuikaleita ja yksi silputtu sipuli paistellen hiilitereäksisellä osissa pataan.
Purkki herkkuieniä ja yksi iso pilkottu tomaatti vielä perään, ynnä kaikki löytyneeet vajaat kelvolliset kouhu- ja kahvikermat sekaan, jatkeeksi vielä rasvatonta mailtua.

Koko haudutettu soosi sitten keitettyjen riis'ryynien sekaan vatkaten.

Hyvää tuli :p

Jopotuinen
07.09.2019, 21.15
^^ Lihis on menettänyt hohtonsa :(

Pari päivää sitten hereäteostoksena kannoin kotio 4x Liiterin paistamia (teknisesti) laadukkaita lihapiirakoita .
Mikroveivissä Krakovan makkaroiden kera on annnettava arvosana 6-
Gillissä arvosana oilisi varmasti noussut pykälän tai pari. Olisin voinut jopa tykätä, mutta sinnehän näitä ei taas ole tarkoitettu.
Yleensä nautiskelen näitä roskaruokia, tai vastaavia ehkä luokkaa 1-5 krt/vuosi, mutta hamurilaisia en ollenkaan.

Höyrykeitin on näiden se the juttu!??

tempokisu
07.09.2019, 21.28
^ Luonnon helmassa ( varsinkin muutaman tunnin soralapioimisen jälkeen) grillatut makkarat ja lihikset maistuu, kotona ei maistu näin raskas ruoka.
Huomena syön vaan hedelmiä, niitä sai mukaan evääksi kun muille ei kelvannu.

callahan
07.09.2019, 22.05
Puolikkaan korvapuustiin.

JackOja
07.09.2019, 23.54
Pari voikkaria. Fazerin kaurapellavaleipä ja päällä Flooraa, parmankinkkua, goudajuustoa ja tomskua.

Jopotuinen
11.09.2019, 18.17
Pari edellistä päivää tullut nautiskeltua kyssäkaalikeittoa. Tällä kertaa kyssäkaali oli päässyt jo puumaiseen vaiheseen ja välistä joutui sitten syljeskelemään kovia kuitukasoja, vähän niinku tulitikkuja olisi syönyt.
Mahtaisko johtua menneen kesän kuumsta keleistä.
Olis pitänyt olla tarkempi niitä kuoritessa.

Tänään uunilohta ja perunaporkannasosetta.

JiiPee
12.09.2019, 13.05
Hernesvelliä ja hilloa pannarilla.

Jopotuinen
12.09.2019, 20.09
Kyssäkaalikeittoa ja vieläkin jäi vaikka kuinka paljon. Mutta hyvää oli.

JackOja
12.09.2019, 20.23
Pari voikkaria.

Concorde
17.09.2019, 21.11
Pasta Carbonara porolla ryyditetttynä ja tilkkeeksi portugalilaista ( coragem touriga ). Oli hyvää.

Jopotuinen
17.09.2019, 22.11
Entrecote ja itse poimittua kanttarellikastiketta

Jopotuinen
23.09.2019, 17.49
Sianrinnasta tehtyä porkkanakastiketta ja kuoriperunoita.
Puukolla vuolin ihran pois ja painepadassa keitin nyhtölaatuun.
Mielettömän hyvä soosi, eikä hinnalla pilattu. Kuusi isoa annosta, lihan osuudeksi 0,63 €/annos :)

Taitaa VesaP:n rotta-ateriatkin olla tuota kalliimpia, eikä ne aina edes kelpaa :D

Jopotuinen
27.09.2019, 20.30
Vink, vink, vink!
Laitetaas säikeeseen jotain tosi hyvää: Liiterin halpuutuksesta espanjalaiset paprikat!

Tänään nuita halpuutuksesta hankittuja paprikoita sitten riisi-jauheliha-metsäsieni täytteellä.
Usein miten papriskat kun ne tahtovat olla karvaita, mutta nyt olivat oikenkin makiata!
Jäi nuita vielä huomiseksikin, kun teki koko pelillisen :p

Parahusten on painepadassa pari 1,2 kg sian potkaa. Aika näyttää mitä niistä syntyy, nyhtölaatuun kumminkin.
Osasta ehkä hernaria ja osasta jotain soosia. Alta vitosen maksoivat yhteensä ja 2,4 kg.
Hyvää ja halpaa, samassa paketissa :)

MRe
27.09.2019, 20.51
Nakkei ja ranei fillarilenkin päälle. Palanpainikkeeksi pari holittomat karhut.

callahan
27.09.2019, 21.23
Koskikylän veriohukaisia ja puolukkahilloa.

tempokisu
29.09.2019, 16.10
Vastapaistetun kuuman pienen nahkiaisen

mk
29.09.2019, 16.21
Tiikerikakkua päiväkahvin kera :cool:

Jopotuinen
29.09.2019, 17.31
Sianlihakastiketta ja tilsiperunoita.

tempokisu
29.09.2019, 18.54
hedelmä&marja-kimaran, ei nyt kuitenkaan yhdellä nahkiaisella pärjänny koko päivää. Tosin ajatus olikin että jää vielä nahkiasnälkää.

Jopotuinen
30.09.2019, 19.19
Hernaria, kolme lautallista mätin :p

K.Kuronen
30.09.2019, 20.11
Prisman paistopisteen pitsan (salami/pepperoni) ja janoon oluen.

tempokisu
01.10.2019, 19.58
2 kalapuikkoa ja jälkiruoaksi (pakaste)mansikoita. Olisin syöny noita enemmänkin, mutta ...nää oli viimeset mitä oli ja muuta ruokaa ei ( lukuunottamatta aamuksi pakastimesta otettua leipäpalaa) ole just nyt.

Jopotuinen
05.10.2019, 08.20
Paistettuja neulamuikkuja ja hieman perunamuussia.
n. 750 g muikkuja pisteltiin rouvan kanssa naamariin, kahdeksi päivää piti olla, mutku ei ollukaa :p

callahan
05.10.2019, 09.49
Puolikkaan kiivin aamupalan jälkeen.

tempokisu
05.10.2019, 18.01
Lihiksen ja pienen makkaran. Olisi toinenkin pikkumakkara maistunu, tai toinen lihis...mutta grillatut meni ja en mä sitten kylmänä. No, ensi lauantaina tarvii olla tarkkana.

Jopotuinen
05.10.2019, 19.51
Sianlihakastiketta ja tilsiperuja.

ikispessu
05.10.2019, 21.45
Cheddar chipotle sipsejä ja holiday dippiä. mahtavan herkullista, ravintoköyhää ja melkein myrkyksi luokiteltavaa moskaa. Ah, kyllä kelpaa.

Jopotuinen
19.10.2019, 21.09
Rouva oli tuonut kaupasta punajuuripennepastaa.

Ostin sille sitten kaveriksi lohifileetä valurautaiselle parilalle raitapaitaiseksi paahdetavaksi
Soosiksi tuli ûber helppoa ja über maittavaa, lähes Jumalaista punajuurikastiketta!
Tämä syntyy yksinkertaisesti yhdistämällä kermaa ja punajuurilientä 50/50.
Makustimeksi riittää suolaa ja mustapippuria, sekä hitunen sitruunan kuoren raastetta, mutta varovaiesti, se on ärjyä!
Liemen suurustus sitten ruskealla Maizenalla sopivaiseksi.

Pastan tähden lisäsin soosiin tällä kertaa myös aiemmin ylijäänyttä raastettua Parmesaania.
Soosista valoin ensin leveät norot pariloitujen kalojen päälle, loput sotkin pennepastan joukkoon.

Esillelaitto oli menestys, Rouvan lausumana olen safkoissa Jumalainen ja edullinen elätti. Voinen jälleen vähän töpeksiäkin omissakin asioissani ��

Punajuurisoosi on ensisijaisesti mietitty paistetuille affenille. Silloin parmesaani ei kuulu siihen. Mutta toimii varmasti vaikka kalapuikkojen kanssa.

tempokisu
19.10.2019, 21.17
Mansikoita ja omatekoista omenahilloa, ja vähän raejuustoa (tämä erikseen, suoraan kiposta ), aamulla aamupuuro ja näillä tämä päivä.

t. painonhallintaa

tempokisu
20.10.2019, 15.05
Tänään oli aamupuuro-päivä. Kaura- ja tattarihiutalepuuroa kipollinen ( kippo on jälkiruoka-kuppi) enemmän pitäisi syödä puuroa, tulee halvemmaksi kun aina ostaa leivänpäälysiä, mutta leipä maksamakkaralla ( + voita väliin) on paremman makuista.

callahan
20.10.2019, 15.29
Kalkkunan jauhelihasta valmistettuja "pullia" lisukkeena kirsikkatomaatteja, kurkkua sekä italiansalaattia.

Eilen tein, viimeinen käyttöpäivä oli kyllä mennyt ohi 7 pvää sitten. Paketti kuiteskin avaamaton, pakattu suojakaasuun ja kylmäketju katkeamaton niin... en mielellään heitä ruokaa roskiin. Ei hajuhaittoja joten ei vielä ainakaan mitään vatsavaivoja.

Niitä ei nyt tarviiskaan, alkuviikko meni niitä potiessa ja perjantaina sairastuin nielutulehdukseen. Piti käydä lauantaiaamuna päivystyksessä kun firmalla kikyyn liittyvä koulutuspäivä riihimäellä ja sinne ei vointi sallinut ajella.

Smo
20.10.2019, 15.58
^Koulutetaanko Kikyyn? :seko: Vai käytetäänkö kiky-aikaa koulutukseen? Mitä tuhlausta ...
--

Suklaata ja lakritsia liikaa söin, piti vaan vähän syödä "varastoon" että jaksaa polkea (ja ehkä meloa)

callahan
20.10.2019, 16.25
^Koulutetaanko Kikyyn? :seko: Vai käytetäänkö kiky-aikaa koulutukseen? Mitä tuhlausta ...
--



"kikyyn liittyvä koulutuspäivä" Leikitkö tyhmää vai oletko sitä? Oliko tuo huumoria vai sarkasmia? Kirjoitettuna sitä ei voi foorumilla erottaa tai ehkä en halua ;)

Annetaan kuiteskin olla!

tempokisu
22.10.2019, 16.10
^ kaikki me täällä tyhmiä ollaan, muutenhan ei oltaiskaan täällä..

Mutta 2 vastapaistettua rapeaa pientä nahkiaista :)

Jopotuinen
22.10.2019, 18.46
Rouvan valmistamaa Jumalaisen hyvää kaalilaatikkoa jo toisena päivänä perätysten.
Laitoin uuden satsin heti tilaukseen, mutta hernria olisi tulossa sitä ennen. Hyvä juttu sekin :p

The flying Chocobo
23.10.2019, 12.53
Ruisleivän mallia puikula. Kylmäsavuhevosta välissä.

mk
23.10.2019, 13.12
4 digestive keksiä + muki kahvia [emoji106]

JackOja
23.10.2019, 13.36
Ksylitolipurkkaa. Taltutin sillä lounaan happohyökkäyksen.

Olipas muuten emätyhmät muikut ruokana. "Rapeat smetanamuikut"... rapeat mun perse! Miksi ihmeessä rapeat muikut oli paistamisen jälkeen pyöritelty smetanamössössä? Rapeudesta ei jälkeäkään ja kokonaisuus hirveä -jopa etova- sekasotku. Valtava pettymys muikkujen ystävälle.

The flying Chocobo
24.10.2019, 14.29
^juu tuossa on kyllä rapeus ryssitty. Olisi ehkä voinut toimia siten että smetanaa olisi käytetty ensin varovasti raakoihin muikkuihin, pyöritelty sitten leivitteessä ja paistettu rapeiksi. Hmmm nyt tuli nälkä. Pitänee kokeilla, silakkafileekin saattaisi toimia. On topic: Suklaata (Fazermint) ja yhden sellaisen Brunbergin suukon.

JackOja
24.10.2019, 14.32
...Olisi ehkä voinut toimia siten että smetanaa olisi käytetty ensin varovasti raakoihin muikkuihin, pyöritelty sitten leivitteessä ja paistettu rapeiksi. ....

Hyvä idea! Tai se smetana olisi ollut tarjolla erillisessä astiassa.

Noh, huomenna on paistettuja muikkuja toisessa käyttämässäni lounasruokalassa. Jospa saisi kipeän muiston korjattua käymällä siellä.

Jopotuinen
24.10.2019, 21.04
Ja halsterimuikut ja -silakat pikaisen etikka/vesi/suola liemeen kaston jälkeen pöytään.
Kyytipojiksi dillä ja sitroonan lientä ja jollei ole, niin menee ilmankin.
Nautinta joko sormin sillään, tai pottupuuronkera.

Vois kai myös paistetulle muikulle tehdä sen pyhän kaston etikka-suolaliemeen.

On topic: Ennakkotietojen mukaisesti, Ärtsoppaa on tänään lapioitu.

veke
24.10.2019, 21.29
Hirvilihapullia ruskeassa kastikkeessa, spagettia ( jauhosia pottuua ei ollukkaan muusiin, my bad), salaattia tomaatista, kurkusta, porkkanasta (!). Maistui nälkäiselle.

mk
24.10.2019, 21.37
Joulutorttuja [emoji41][emoji869]

JackOja
25.10.2019, 12.47
Noh, huomenna on paistettuja muikkuja toisessa käyttämässäni lounasruokalassa. Jospa saisi kipeän muiston korjattua käymällä siellä.

Kyllä. Asia järjestyksessä.

Paistettuja muikkuja.

Jopotuinen
13.11.2019, 18.44
Maitoon tehtyä kalakeittoa.

callahan
13.11.2019, 19.04
Hapankorppuja 3, beceliä päälle sekä graavilohta.

Jopotuinen
23.11.2019, 20.06
Tuli testatuksi kasariherkkua, lämpimiä kanavoileipiä.
Ei onnistunut.

Paahdon uunissa broilerin ohkaset fileet kypsiksi ja valmistin sillä välin valkokastikkeen ryyditettynä raastetulla Gruyère-juustolla, joka löytynyt kikkare loppui kesken ja jatkeeksi jotain tuntemattomaksi jäänyttä kovaa juustoa 50/50.

Paahdetut kanat sitten jalkopäät vastatusten aseteltujen paahdettujen paahtoleipien päälle, eli se yksi lihankippale tulee kahden paahtiksen päälle. Järjestely toimii kyllä ilman pulmia, kunhan nostetaan tarjolle sitten myös yhtenä veistoksena.
Päälle sitä juustosoosia. Sitä ennen olisi ollut hyvä persikan puolikas tai ananasrinkula. Mutku ei ollu, tomaattiviipaleita sitten.
Lopuksi kuumaan uuniin.

***
Lopputulos oli umpisurkeata juustomössöä, täyttävää kyllä, mutta ei herkullista.

Ei jatkoon.

callahan
23.11.2019, 22.05
3x hapankorppu, päällä becel & korpelan kalkkunaleikettä sekä kurkkusiivuja. Palanpainikkeeksi ja saunan (äsken kävin) päälle karlens, nam nam :)

OKS
23.11.2019, 22.38
Melontaseuran pikkujouluissa jouluruokia = pieni ähky.

tempokisu
05.12.2019, 06.39
Aamupalaa; kauraleipäviipale ja päällä voita + munakokkelia :) suolakurkunviipaleita 2, kahvia 2 pientä kupillista. Munakuuri on kohta lopussa, enää 4 Naperoisen tilan ( kiva nimi) munaa, että tänään menen sitten "munalla töihin" kuten joskus 70-luvulla mainostettiin.

^^ aikoinani minäkin tein lämpimiä voileipiä siihen tuli: ranskanleipäviipaletta + voita ja metvursti/ muu makkara -siivua ja tomaattirinkuloita ja päälle juustoa. Uunissa tai mikrossa. Helppo, nopea, maukas.

mk
05.12.2019, 08.50
Aamukahvin kera pari ruispuikulaa, levitettä, juustosiivu ja tuorekurkkua

Lähetetty minun SM-T580 laitteesta Tapatalkilla

Jopotuinen
05.12.2019, 20.23
Liiterin siivutettua kinkkua paahtoleivän päälle sinapin ja emmentalin kera, ynnä myllytetty mustapippuri. Alle tuli myös siivut tomaattia.
Viimeistely kuumassa uunissa.
Ei jatkoon, lähestulkoon surkea esitys.

tinke77
06.12.2019, 16.23
Poron sydäntä ja punaviiniä.

Jopotuinen
06.12.2019, 18.37
Liiterein tuunattua meetvursti pitsaa, nimeä en muista, mutta on hinta alkaen ja 3x laatikko sarjaa.

Kohmeiset meetvurstisiivut irti pitsasta, pinoon ja silpuksi.
Liiterin pieniä snack meetvurstin pätkiä silpuiksi.
Pari eriväristä paprikan puolikasta silpuksi.
Emmentaalirouhetta ynnä makustimia lisukkeiden päälle..
Uunitusta oli 200 lämmössä ja 40 min, olis voinu olla enempikin 45..50 min, johtuen suuresta kasvisten määrästä. Mehevä lopputulos :p

Hyvää siis tuli, arvosana erinomainen!
Ehdottomasti jatkooon :)

Kampinalle
06.12.2019, 18.58
Poron ulkofile, mustatorvisienikastike, muusi ja punaviini

Köfte
06.12.2019, 19.41
Kujalan tilan ulkofilepihviä (nauta), rosamundasta väsättyä perunamuusia ja
maistiksi "Pinha"-merkkistä Portugalin mainiota punaviiniä. Poika ja
miniäntekele suorittanevat loput pullon sisällöstä, Touriga Nacional on hyvä.
Korvasienistä olisin värkännyt kastikkeen, jos en olisi lähdössä töihin
ja naisväkikin olisi läsnä:)

callahan
08.12.2019, 17.13
Kaurasydämiä, levitettä sekä päällä maksalaatikkoa.

Jopotuinen
08.12.2019, 19.01
Tänään hommissa Rouvan mainiota kalasoppaa ja ilta-appeeksi on luvassa savukalaa paahtiksen päällä tomaatin ja parikan kera emmentaalilla verhottuna.
Aamulla oli arkinen normisetti kaurapuuroa ynnä paahdettua Reissumiestä keitetyn kananmunan kera. Puuron ja leivän välissä se tuoppi kaffetta.

tempokisu
12.12.2019, 19.35
Puolitoista paistettua nahkiaista. Oltiin kaverini kanssa Tammelantorilla hyvissä ajoin, ja vähän arvelutti...mutta hei! tuolla on Heikki Vilponen. Nahkiaisia oli vaan paketeissa, joten tehtiin niin että ostin paketin ( olin luvannu tarjota ) ja nautittiin sitten nopeesti mikrossa lämmitettyjä nahkiaisia, maitoa kyytipoikana.
Huomiselle jäi vielä molemmille puolitoista nahkiaista, se sitten esimerkiksi vaalean leivän kanssa.
Kiva että sain kaverini mukaan, yksin olisi ollut aika ankeeta odotella - ja 6 nahkiaista yksin syötynä - vaikka useammalle päivälle jaettuna - olisi ollu hieman liikaa.

^^ ai maksalaatikkoa leivän päällä, hyvä idea vaikka mä syön puolukkahillon ja voisilmien kanssa.

Jopotuinen
12.12.2019, 21.09
Lihakeittoa.
Huomiseksi Rouva lupasi laittaa superherkkuani riisipuuroa ja keitettyjä palvinakkeja.

tempokisu
13.12.2019, 16.13
~ puolitoista lämmitettyä ( kun nahkiaiset alkaa hyppimään, ota mikrosta pois ) nahkiaista puolikkaan kauraleipäsiivun kera. Kyllä tämän vuoden 2019 nahkiaiset on mun osaltani nautittu. Eilen se samana päivänä paisettu ja hetken lämmitetty vielä meni oikein hyvin, mutta seuraavana päivänä maku ei ole ollenkaan sama - tosin tarkoitus oli ostaa vain yhden aterian nahkikset, mutta pienin paketti sisälsi 6 nahkiaista.
Tänä vuonna tuli syötyä yhteensä 10 paistettua nahkiaista.

ps. yllätti että nahkiaismyyntiautolle kerääntyi heti joukko ihmisiä, monet olivat näemmä tilanneet etukäteen. Mutta tuskin kaikki niitä nahkiksia samana iltana söi, kun kerpussa on 30 +1 nahkiaista...
Suosittelen, sananmukaisesti lämpimimästi, vastapaistettuja nahkiaisia mahdollisimman nopeesti paiston jälkeen, mieluiten minuutti paiston jälkeen. Kyytipoikana käy kahvi tai/ja maito, vesi, ja myös olut.

Jopotuinen
13.12.2019, 20.25
Riisipuuroa ja palvinakkeja ynnä Auran sinappia :p

fob
23.12.2019, 22.20
Ittetehtyä kylmäsavuporopizzaa.

Jopotuinen
25.01.2020, 18.36
Paistettua lohta ja kokeeksi sellerisosetta.

Yllättävää kuinka mietoa ja hyvää sosetta syntyy pelkästä juuriselleristä sen voimakkaasta tuoksusta huolimatta.
Oikein hyvä kaveri paistetulle kalalle.
Ehdottomasti jatkoon.

callahan
25.01.2020, 18.41
Pari hapankorppua, päällä beceliä sekä itse graavattua lohta.

JackOja
25.01.2020, 18.45
Jälkiruokaa.

Jami2003
25.01.2020, 19.57
Härkistä, uskokaa tai elkää, ekaa kertaa. Ei nyt paskempaa kuten Suomessa on tapana sanoa mutta ei kyllä millään muotoa tajunnan räjäyttävääkään.

Mr_W
25.01.2020, 20.47
Pandan Lakupala Suklaa -karkkeja pussista. Aikas hyviä olivat.

Jopotuinen
01.02.2020, 18.56
Paahdettua ankanrintaa
Appelsiinikastiketta
Paistettuja perunoita paahdetussa hunaja/siirappi/sokeri/voi soosissa valmistettuna
:p

Lintu oli +55 uunista otettaessa, olisi voinut olla pykälän vähemmän.

Soosissa olisi voinut olla puolet vähemmän raastettua appelsiinin kuorta. Nyt oli kaksi appelsiinia ja joista tosien pintakuori n. 75 % kynittynä. Sitrusten kori on topakkata ainetta, helposti liikaa.
Kyytipoikana oli Rosee, jonka valinta oli liian makea.

Arvosana aterialle: 7- (viinivalinta mukaan lukien 6 ½)

Pekka L
02.02.2020, 22.05
Tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.
Sitä ennen söin tuoreen pullan.

Smo
02.02.2020, 23.37
Suklaalevyn ja muutaman sata grammaa täytelakua

mk
05.02.2020, 12.08
Wokkasin vihanneksia ja lämmitin uunissa lihamureketta https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200205/ff780bafb1cc968408e253471feee6f3.jpg

Lähetetty minun SM-T580 laitteesta Tapatalkilla

Markku Liitiä
05.02.2020, 12.51
Fazer Amican anjovissilakoita ja kolme keitettyä perunaa. Ihan ok.

Jälkkäriksi tarjottu vispipuuro oli turhan vaahtomaista, maku menetteli.

puffe
05.02.2020, 13.33
Itse väänsin nakkikastikkeen ja keittelin Frex perunoita. En muista milloin olisin syönyt yhtä hyviä pottuja – tuskin koskaan.

tinke77
05.02.2020, 13.54
Itte savustettuja silakoita ja pottumuusia.

29er
05.02.2020, 13.58
Lounaalla rantaravintolassa: porsaanfilettä + salaattia ja lisäksi silakoita + perunamuusia.

JackOja
05.02.2020, 14.03
Karamelliporsasta. Lisäksi tuputin lautaselle eilistä broileri-sinihomejuusto-ananaskastiketta ja falafel-pyöryköitä. Olipahan setti. Jälkiruuaksi oli tarjolla jotain omenapiirakantapaista.


Wokkasin vihanneksia ja lämmitin uunissa lihamureketta


Lämmitit uunin moisen kimpaleen takia? Olisihan se lämminnyt siinä samalla pannulla. Sähköä säästyisi ja ilmasto pelastuisi.

tempokisu
05.02.2020, 17.02
Tomaattia, kurkkua ja Koskenlaskija erittäin vahva- juustoa ( ostin paketin). Mansikoita.

Jopotuinen
06.03.2020, 21.31
Iltapaskojen Cesar-broileria.

Paketti broilerin (luuttomia) paistikkeita
Puoli purkkia Cesar kastiketta päälle ja levittely kauttaaltaan sopivan kokkosessa uunikulhossa.
Suolaa tueksi ja päälle parmesaania ja emmentaalia, silleen sopivasti.
Ohjeen mukaan 25 min@200, mutta itse pidin 45 min@200 ja tuli nyhtölaatua, joka oli aivan superia.

Tämä ehdottomasti jatkoon.

callahan
06.03.2020, 21.50
Verilettuja kera puolukkahillon.

Jopotuinen
20.03.2020, 21.56
Tuli polkaistua kesäkausi(?) käyntiin partsilla.
Kaasupullo liki tyhjä ja nostinkin sen sisälle n. tunniksi vahvistumaan.

Grilliin löytyi 2 kpl kaslerpihvi, normi jutut.

Uunissa paahdettuja itseviipaloituja ransakan V-perunoita:


perunat kuorineen viipaloiksi, venelohkoiksi
kulhoon, loraus öljyä ja hämmnnys
suolaa ja mausteita, mitä nyt tykkää lohkojen päälle
lohkot pellille voipaperin päälle
uuni 200 ja n. 45 ..60 min, vähän uunista riippuen

Lopputuloksena sitkaskuoriset lohkoperunat sosesisuksella.
Ovat tuplasti parempia kuin pakasteranskikset.
Täydellistä.

callahan
21.03.2020, 12.34
Keittoa, vähärasvaisesta jauhelista tehtyä. Oisko ollu kalkkunaa, pari hapankorppua joiden päällä beceliä. Kiivi ja kahvia pari kupillista jälkkäriksi.

JackOja
21.03.2020, 15.26
Noutopizza täyssiivouspäivän palkinnoksi. Di Parma oli nimeltään. Hyvää. Läskiliskon sataykkönen kyytipojaksi.

Jopotuinen
21.03.2020, 20.50
Rillistä muhkeat entrecotet, ehkä 200+ g kokoa, ei tullut katottua.
Perunioita ja porkkanoita uunista totuttuun tapaan.
Varmuusvarastosta Knorr herkkusienikastike kokeeksi. No joo (ei jatkoon):l

Vanhuuttako sitten lie vaiko mitä, mutta piffikoko 250..300 g tuntuu aivan ylimitoitetulta! Sen järsiminen ei innoita kuten ennen. Kummallista.

Tähän asti on linjaus aina ollut ollut, että sen suurempi, sen parempi.

Kummallista, ei ole kauaa, kun ravintolassa tuli hotkittua 900 g T-bone ja kevyesti alas ynnä pullo punkkua ja muita lisukkeita.

Jopotuinen
22.04.2020, 21.00
Nyljettyjä kokonaisina ruisjauhoissa paistettuja ahvenia.
Kera punajuurikastike ja pottupuuro.
Jessus, että voi olla hyvää! Huomenissa samaa taas :p

JackOja
22.04.2020, 21.11
Paukkumaissia.

kurvaaja
25.04.2020, 17.02
Jätskiä. Pitäisi vähentää...

slow
25.04.2020, 18.59
Focacciaa kotileipomosta.

Jopotuinen
26.04.2020, 12.55
Naudan grillipihviä ja vappuriisiä.

Vähän tylsän näköinen annos, mutta yritystä piti kumminkin tähän ankeuteen :D
Eikä löytynyt enää mitään vihreetäkään tuohon kaveriksi

Toi vaaleanpunainen väri tulee punajuuriliemestä.
Vappupalloja, eli HE-MA-PA olis voinu olla enemmänkin, mutku ne loppu :(

Voiskin oikeastaan kokeilla seuraavaksi serpentiiniä, eli värjättyä nauhapastaa: Naturel valkoinen, kurkuman keltainen ja punajuuren punainen.
Ja HEMAPA joukkoon mukaan tietysti :)

https://pic.useful.fi/-2sFttpkx.jpg

Jopotuinen
30.04.2020, 21.05
Grillattua naudan ulkofileetä, medium
Kermaperunoita basic + salladia

Loistava setup, tänään keittiö onnistui poikkeuksellisesti!

kaldera
06.06.2020, 22.25
Kanakebabin ranskalaisilla ja salaatilla, röyh.

bici74
07.06.2020, 01.15
Mustekalaa, njam!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

callahan
07.06.2020, 15.08
Päärynän söin.

telipyörä
07.06.2020, 15.35
Omenan.....

Smo
07.06.2020, 15.45
Itse kalastettua savuahventa, parsaa kasvimaalta ja makaronia valkosipulinvarrella, vuohenputkella, kasvimaan villioreganolla, nokkosella ja kuusenkerkällä.

pohjola
14.06.2020, 23.10
kurkun omasta kasvihuoneesta :)

Smo
11.07.2020, 01.28
Kebab-pakastepitsa takassa laitetuna, kanafilettä, herkkusientä paprikaa ym grillattuna. Ei ollut paha pizza, aika rapee pohja tuli. Harvemmin tulee ostettua, nyt ostin pitämään grillattavat kylminä kyliltä mökille grävelimatkan.

JackOja
27.07.2020, 18.40
Äijäburgerin. Oli hyvää

tempokisu
12.02.2021, 17.57
:) olen nyt innostunut kalaruokailusta, mikä on tehnyt mulle kyllä kaikinpuolin hyvää ( kiinnostuu myös siitä kalasta ) :) Tänään paistettua nieriää.
Nieriä on - nahkiaisen jälkeen - suosikkini. Löysin nieriälle ( ja sopii kyllä rasvaiselle kalalle muutenkin) myös aivan täydellisen viinin, australialaisen Voyager Estaten ( otin etukäteen selvää minkätyyppinen sopisi rasvaiselle kalalle....kalliimmanpuoleinen, runsas paahteinen, erikoiserä niin valitsin tämän...)

Mielettömän maukasta oli.

JarskiAi
12.02.2021, 18.02
Seikeitto. Vai seitikeitto. Noh, hyvää se oli silti. Ja ihan kermalla höystettynä. En jaksa nykyisin enää tuota rasvattomuushöpötystä ruoan kanssa. Jos haluaa kaloreita miettiä nii kävelee sit sen karkki- ja sipsihyllyn ohi.

tempokisu
14.02.2021, 16.32
Tänään oli sitten vuorossa suosikkikalaani nieriää. Voissa paistettuna ja voisilmien kera, lisäksi paistettua perunaa, tomaattia ja punajuurta sekä tilliä. Ja nyt kun olen oikeesti syönyt kunnollista ja hyvää ruokaa, niin olen laihtunu entisestäänkin ( ja vähän liikaa...) ^ kumpikin käy, sei tai seiti. Oli muuten sitäkin myynnissä, pitäisiköhän kokeilla jossain vaiheessa.

Tosi kauniin värinen nahka nieriällä:

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria4.jpg?img=smaller

ja kun tuosta yhdestäkin fileestä tuli 3 kerraksi syötävää, niin ei tule kalliiksi. Nyt tuntuu että tekisi seuraavaksi mieli silakoita tai muikkuja.

tempokisu
15.02.2021, 18.42
:) tänään oli sitten paistettuja muikkuja, nam! ostin marketin pihan myyjältä ja tästä annoksesta tulee kolmeen ateriakertaan. Lisänä vielä perunaa.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20muikkuja1.jpg?img=smaller

tempokisu
20.02.2021, 19.02
Siellä oli kampelafilettä tarjolla, ehdottomasti halusin kokeilla....mutta ei oikein ollut mun mieleeni. Ei edes tuo hieno viini pelastanut. Purjo oli hyvää.


https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20kampelafile1.jpg?img=smaller

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20kampelafile4.jpg?img=smaller

Mun ruokalautasena toimii leipälautanen, ja ennen pääruokaa syön vihannekset erilliseltä lautaselta.
Tässä on jo oppinut että pidän rasvaisemmasta kalasta, ja tykkään että on paistettu kunnolla rapeaksi.

tempokisu
22.02.2021, 17.45
Tänään oli paistettua ahventa. Hyvää oli. Ruokajuomaksi oli Pannier-champagne pieni pullo.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven2.jpg?img=smaller

tempokisu
24.02.2021, 19.17
Tänään oli sitten ryynimakkara-päivä. Ihan hyvää tämäkin.
Nyt kun muu ostaminen jää vähemmälle, yritän panostaa hyvään ruokaan ja myös että mukana on aina vihanneksia, ja joskus hyvää ruokajuomaa. Olen iloisesti yllättynyt, että on ollut kiva paistella kalaa ja löytää uusia makuja, ja siitä että sitä päivän pääateriaa ihan odottaa, ja odottaa nälkäisenä kun olen jättänyt turhat napostelut pois.
Myönnän, aiemmin olin vähän naureskellut että mitä sitä turhaan syömiseen panostaa, kunhan jotain vaan. Mutta hyvä sitä on kehittyä ja oppia uutta :) Ruokailusta on ihan kiva tehdä päivään...no kiva nam! hetki. Ei niitä kivoja hetkiä koskaan liikaa ole.

taski63
24.02.2021, 22.10
Pitkästä aikaa alettiin hyödyntämään sähköparilaa. Tuossa meni iltapalaksi lämmin voileipä mm. fetalla, kalkkunaleikkeellä ja rucolalla höystettynä. Duas uvas punkku ruokajuomana. Toki vähän ähky, kun vähän aiemmin päivälliseksi upposi reippaasti kotikutoista hernekeittoa - joka muuten on yksinkertaisuudessaan maailman parhaita "comfort food":eja :)

tempokisu
25.02.2021, 18.48
Menin ostaan taimenta...mutta se olikin K-supermarketin mainos, ja tämä oli K-citymarket. Valikoimaa oli vaikka miten, mutta en jaksanut miettiä vaan otin suosikkikalaani nieriää. Tästä riittää neljäksi kerraksi.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria5.jpg?img=smaller

( epäonnistunut nahkiaismuki toimii tillivaasina ) vaikka ei ollut kovin nälkä mutta jotain pitää syödä - nieriä todellakin maistui :) tässä olen jo oppinut että pidän rasvaisemmasta punalihaisesta kalasta, ja viinistä jonka kuvaus on "runsas paahteinen" nyt oli nieriän kanssa australialainen "Nugan Estate" ja tästäkin riittää useammaksi kerraksi.
Pitäisikö opetella jotain muuta kun paistettua ( siis toisella tapaa valmistettua) kalaa? Mutta mä tykkään nimenomaan pannulla paistetusta kalasta, ja aika rapeaksi ( liikaa varmaan) paistetusta. Ehkä mä kokeilen vaan muita kaloja ja lisukkeita+vihanneksia, mutta "leivitystä" meinaan yrittää jonkun kalan kanssa...

En olisi kyllä ikinä uskonut toteavani että "hyvä ruoka - parempi mieli" ja että ruokailukokemukseen kannattaa panostaa :)

tempokisu
26.02.2021, 19.17
! tänään oli paistettua ahventa. Kokeilin parin palan ( kaksi pientä filettä jotka puolitin) leivittämistä jauho+ kalamauste-seoksessa, ja tämä osoittautui hyväksi jutuksi, kiva rapea kuori ja tykkään juurikin paljon paistetusta ja rapeasta.

tempokisu
06.03.2021, 18.12
No kokeilin sitten tiikeriravun pyrstöjä eli mun mielestä katkarapuja. Paistelin pannulla.
Ihan ok, vähän jäähtyneinä oli paremman makuisia eli kyllä noi kaikki syödyksi tuli. Lisäksi oli perunaa ja kaksi pientä palaa kuhaa > nam!
Olen kyllä tosi iloinen että olen löytäny uuden suunnan syödä päivällä kunnolla ja hyvää; on ensin vihanneksia ja sitten huolellisesti mietitty päivän pääruoka. Olo on paljon parempi, ruokaan menee ehkä enemmän rahaa kuin aiemmin mutta se on kannattanut.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20katkat3.jpg?img=smaller

tempokisu
11.03.2021, 18.34
Kävin taas eilen ostaan Kaukajärveltä muikkuannoksen. No tästä annoksesta tulee 4 mun ateriaa kalojen osalta. Eilen ja tänään oli muikkupäivä ( taustana hieno esiliina )

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20muikkuja3.jpg?img=smaller

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20muikkuja4.jpg?img=smaller


ps. ihan kiva kokeilla uutta mutta noi katkaravut lievästi sanottuna ei sopinu mun masulle.

Köfte
12.03.2021, 22.39
^No helevettiläinen sentään! Palstatirsmu liittyy hyvien syötävien
ystävien riekkumoon. Meren elävät ovat isän ja ukin perintöinä
siirtyneet meidän(kin) talouteen. Kalasta (ja äyriäisistä) saa vatsan
täyteen ilman lihaähkyä, proteiinitasosta tinkimättä. Lisähyötynä
aivan upeita makuelämyksiä.

m-52
13.03.2021, 17.00
! tänään oli paistettua ahventa. Kokeilin parin palan ( kaksi pientä filettä jotka puolitin) leivittämistä jauho+ kalamauste-seoksessa, ja tämä osoittautui hyväksi jutuksi, kiva rapea kuori ja tykkään juurikin paljon paistetusta ja rapeasta.
Ahven on kaloista paras.

ilmora
14.03.2021, 14.23
Sitruunaista pasta carbonaraa. (https://blogit.meillakotona.fi/perinneruokaaprkl/sitruunainen-pasta-carbonara/) Helppo, hyvä ja sopii laiskoihin sunnuntaisiin, ja olen jotenkin nyt koukussa tuohon sitruunan kuoren lisäämiseen vähän kaikkeen - vaikka en tiedä torjunta-aineiden kannalta miten viisasta on.

tempokisu
14.03.2021, 18.09
Ahven on kaloista paras.

Olen paistanut myös ahvenfileitä, sekä kultaotsa-ahvenfileitä. Odotin ahvenelta paljon enemmän ja petyin, oikeastaan kultaotsa-ahven oli parempaa. Eteen kiilaavat kuha ja nieriä ja siika.

Tänään oli nieriää. Huom! hieno kalaliina, löytö Prismasta 3e, jouduin tosin ostaan sen purnukan jonka sisällä liina oli...

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria8.jpg?img=smaller

( vihanneksia ja salaattia oli erikseen alkuruokana, ja tuossakin vain puolet annoksesta )

tempokisu
16.03.2021, 19.18
No, tänään oli kuhaa ja pari palaa kokeilin leivitettynä vehnäjauho-kalamausteseoksella. Oli kyllä niin hyvä että ...ei sanotuksi saa :)

ilmora
21.03.2021, 22.29
Chilikermaan tehtyä tonnikalakastiketta (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/tonnikalakastike) fusillipastan kera. Vähän myöhäinen hetki kokkailla huomisen lounasta ja syödäkin, mutta parhaat sunnuntait on joskus tällaisia. Aikatauluttomia.

tempokisu
22.03.2021, 22.43
Aika paljon on näitä aikatauluttomia päiviä, mutta yritän pysyä samassa rytmissä.
Ryynimakkarapäivä oli tänään - ja tuli kyllä heti tunne että on se kala vaan niin paljon parempaa. Huomenna on nieriää ( ostin niin ison kalan että siitä riittää..laitoin pakkaseen annospaketteja )

tempokisu
23.03.2021, 20.40
^ nyt oli sitten nieriää. Islannin nieriää, ja oli semmoinen valtavan iso vonkale....josta tuli useammaksi kerraksi, mutta jo viimeksi tuli tuntu että tämä ei ole semmoista mitä aiemmin. Nyt sitten tein ohkasempia palasia ja leivitin jauho-mausteseoksessa, ja sitten koepaistopalan jälkeen piti paistaa vielä tosi kauan, lopulta tuli ihan maukasta. Tämän päivän palasta jäi vielä huomiseksikin.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria9b.jpg?img=smaller

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria9c.jpg?img=smaller

callahan
23.03.2021, 20.45
^Hemmetin hyvän näköinen annos! :)

tempokisu
23.03.2021, 22.02
^ KIITOS :) laitoin osan vihanneksista tuohon nätisti ja puolet kalapaloista ja näköjään yksi perunanpala, osa olis siis pannulla ja salaattia oli tarjolla enemmänkin. On ollut tosi mielenkiintoista löytää uusia ruokajuttuja ja lisukkeita, en olisi kyllä uskonut että .....siis kun vielä puoli vuotta sitten se oli että makkaraa paketista ja raejuustoa purkista. Ja sitä aiemmin syömishäiriöt...
Kyllä hyvään ruokaan kannattaa panostaa, ja tukea paikallisia ruokatuottajia kuten kalastajia :) olen iloinen että tämän asian huomasin ja nyt tässä sitten opettelen kalaruokajuttuja.

Ari Fill
23.03.2021, 22.29
Jasmiiniriisiä, Beanit-suikaleita (härkäpapu), wok-vihanneksia ja salaattia.

tempokisu
29.03.2021, 18.26
Huomasin että pakastimessa on aika paljon kalaa, pitää syödä alta pois...tänään oli sitten kuhaa.
Ai että paistettu kuha on hyvää nam! Mä olen ihan ylpeä itsestäni että olen oppinut laittaan näin makoisaa kalaruokaa ja syömisestä on tullut iloinen asia :)

tempokisu
31.03.2021, 18.48
Hienot servetit tuli, joten nyt sitten ahven-päivä. Ahven on kaunis ja hieno kala, mutta kun olen näitä muitakin kaloja...niin ahven ei ole ihan listan kärkipäässä, mutta tällä kertaa onnistuin paistamaan ihan maukkaita pikkufileitä :)
Oppinut melko lyhyen ajan kuluessa että pidän esim. australialaisesta tai chileläisestä valkoviinistä. Nyt kokeilin ranskalaista, ja vaikka oli hieman laadukkaampi ( miksi ei ole tarjolla kun edullisia? olisi kysyntää...) niin ei tuo oikein inspiroinut.

Siinä lähtee fileet alkupaistoon, huomaa hieno patakinnas!

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven4b.jpg?img=smaller

mitä paistuneempi, sen parempi mulle

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven4c.jpg?img=smaller

valmista annosta ( tosin lisäsin voisilmää), ja ne hienot servetit!

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven4d.jpg?img=smaller

tempokisu
02.04.2021, 18.11
:D kalaruokajutut jatkuu. Kysyin ihan pientä turskanpalaa, kokeeksi...ja kun tuli puhetta kalaruokakokeiluista, niin sain sen näytepalan kaupanpääliseksi ( ostin lisäksi takuuvarmaa kuhaa ja siikaa). Heti sitten kokeilemaan ...

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20turska2.jpg?img=smaller

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20turska3b%20%281%29.jpg?img=smaller

paistelin rapeaksi ja jännityksellä sitä ensimmäistä suupalaa....:) hyvää oli, ostan jatkossa isommankin palan.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20turska4.jpg?img=smaller

Firlefanz
02.04.2021, 18.49
Tunnustan inspiroituneeni näistä tempokisun kalaruuista. Tosin olen sellainen yksinkertainen haukisoppa-, silakkavuoka- ja uunilohimies.

Tänään tein - tai teen: en ole vielä ottanut uunista - Lasse Mårtensonin uunilohta, jota yksinkertaisempaa ei voi olla: pakastepussillinen tai kaksikin perunasipulisekoitusta, lohifile, mausteeksi sitruunapippuria (jossa on suolaa) ja tilliä, ruokakermaa, kaikki foliolla peitettyyn vuokaan, 30-40 min 200 asteessa.

Resepti taitaa olla alkujaan peräisin teeveestä, ohjelmasta "Teijan keittiössä", mutta itse opin sen isävainaalta joka kokiksi joutuessaan teki joko tätä tai hernekeittoa.

tempokisu
04.04.2021, 17.26
^ :D mahtavaa. Mä kuitenkin tykkään paistella kalaa yksinkertaisesti pannulla, voissa. Saattaa hyvinkin olla että joskus kokeilen muitakin valmistustapoja, mutta nyt mennään paistamisella. Tänään oli valmiiksi paistettuja ( lämmitin pannulla nopeesti ) muikkuja ja kivoja palleroperunoita. + alkuruokana salaattiannos.
Kun ostin muikkuannoksen ensimmäisen kerran, annoksesta tuli 4 ruokailukertaa, toisella kertaa 3 ja tästä kun eilen ostin, tulee kahteen kertaan. Annoksen mukana tulee kuitenkin mielettömän hyvää valkosipulikastiketta ( joka sopii salaatin kanssa), muuten en olisi varmaan käyny ostaan annosta ollenkaan.

Ruokaan ja ruokajuomaan on mennyt kyllä aika paljon rahaa kuukaudessa. Mutta; olen ostanut esim. nukkeja niin paljon vähemmän että pystyy kepeesti laittaan useamman satasen kuukaudessa ruokajuttuihin ja jää silti "voitolle". Ennen joulua mun vihanneksina oli muutama suolakurkun pala ja syöminen oli tosi ankeeta, äiteen tekemää makaronilaatikkoa ( sekin usein suoraan vuoasta) tai pelkkiä leikkeleitä.
Kiitos kalojen, nyt iltapäiväruokailusta on tullut tärkeä ja kiva, sekä maukas kokemus, johon kannattaa panostaa. On tosi kiva kun huomaa että ruoka on hyvää nam, mä onnistuin. Ja paljon uusien asioiden oppimista :)

kauris
04.04.2021, 17.49
Syötyäni Mignon munan söin päälle ainakin parisataa grammaa hedelmäaakkosia ja nyt on vähän huono olo.

tempokisu
05.04.2021, 18.40
Höh, kalat on surullisia jos kukaan ei halua syödä niitä. Minulla kalan syöminen on selvästi parantanut elämänlaatua; arkiharmaaseenkin päivään tulee piristys, painonhallinta on helppoa, tuen paikallisia kalastajia; monta kertaa se ostamani kala on saatu Näsi- tai Pyhäjärvestä. Lisäksi olen opiskellut perustietoja niistä kaloista. Oppinut nauttimaan ruoasta ja kokeilemaan uusia ruoka-asioita ( seuraavaksi aattelin yrittää kasvattaa ruukussa tilliä ja persiljaa tms. )

Tänään oli paistettua siikaa. Nam, oli kyllä todella hyvää. Otin kuvaan muistiinpanoksi että siian nahka on myös ihan syötävää, ja tuo viini etelä-afrikkalainen Dome on tosi hyvä valinta, jos siitä jotain hienostelevaa luonnehdintaa niin ...hedelmäinen ja täyteläinen. Sopii kaiken hyvä ruoan kanssa ja myös seurusteluviiniksi. Edullinen.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20siika3.jpg?img=smaller

tempokisu
09.04.2021, 19.10
Pakastimessa oli vielä pieni annos muikkuja, pitää nekin pois syödä. Oli ajatus että tänään kun tulee vain työmatkat niin pieni ruoka...no tuli vähän enemmän ajelua ja iso nälkä. Enemmän sitten alkuun vihanneksia, pari paistettua perunaa ja ne muikut, siis alunperin jo paistetut. Laitoin muikut foliokääreeseen, voinokareita mukaan ja tämä oli toimiva tapa :) kyllä maistui.

~ sori ei ole kuvaa ~

TimoS
09.04.2021, 19.31
Perinteinen kuhaa Mannerheimin tapaan on kanssa hyvää. Piparjuurivoi pikanttina lisukkeena ja herkkusienikastike tekevät tuosta ehkä hieman isotöisemmän kuin ylläolevat.

tempokisu
09.04.2021, 20.29
^ kuha on yksi suosikeistani. Omasta mielestäni teen ihan kohtalaisesti hommaa ( verrattuna siihen että ennen söin vaan purkista tai korkeintaan kuppi mikroon) :D kun laittelen salaattia alkupalaksi ja mausteita, tai maustettua salaatinkastiketta ( suunnittelin että laitan ne maustepurnukat erilliseen systeemiin tuohon tiskipöydälle kun kumminkin joka päivä käytössä on...) ja sitten sitä kalaa ja perunaa paistelen. Voita on aina lisukkeena, sitruunalla maustettuna tai ilman.
No mutta mä tässä olen aloittelija ja koko ajan oppii uutta. Toivottavasti huomenna olisi turskaa, pakastimessa olevat nieriäfileet on joka tapauksessa viikonloppuna paistettava. Ja on siellä vielä kuhaa ja siikaa. Ja ryynimakkaraa.

Voi että kun joskus saisi taimenta, ja ankeriasta!

Kampinalle
09.04.2021, 23.09
Ollaan vaihdettu riisi kotimaiseen ohraan, juuri äsken cajun-maustettua kanaa aurajuustokastikkeella ohralla. Riisiä parempaa maulta ja ravintoarvoiltaan. Eikä juutu Suezin kanavaan, kun kasvaa Suomessa.

tempokisu
11.04.2021, 05.07
( en sitten saanut enää unta, rappukäytävässä metelöitiin vielä..) Eilen oli kuitenkin turskapäivä, tästä palasta riittää kolmeen kertaan. Mausteita tulee käytettyä ( salaattiin) joka päivä joten laitoin ne koriin käden ulottuville. Epäonnistuneesti tehty muki toimii tillin vesikippona.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20turska5b.jpg?img=smaller

tässä turskapalat näyttää hyviltä, mutta paistoin niitä vielä kuvan jälkeen, viimeiset palat jotka oli ollu pannulla pisimpään, oli maukkaimmat.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20turska5e.jpg?img=smaller

tempokisu
19.04.2021, 18.38
Kokeillaan sitten seitä, tai seitiä. Vähän arvelutti....

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/Kalaruokaa%20sei1.jpg?img=smaller

..ensimmäinen kattaus:

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/Kalaruokaa%20sei3.jpg?img=smaller

:) ihan hyvää oli. Ja kuten aina, viimeiset kunnolla kärventyneet paistopalat on ne maukkaimmat..

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/Kalaruokaa%20sei4.jpg?img=smaller

tempokisu
20.04.2021, 18.54
Ah, tänään oli pitkän lenkin ja työpäivän päätteeksi - paistettua suomalaista kuhaa. Ja voi vitsit oli hyvää, onnistuin tosi hyvin. Ja on ihan mielettömän kivaa että on löytynyt tämä uusi juttu tehdä ruokailuhetkestä kiva hetki.
Olin ennen ihan eri mieltä, halvinta makkaraa vaan....no ei, hyvään ruokaan kannattaa panostaa ja voi itsekin paljon paremmin. Lisäksi kalatuntemus ja sellainen mikä sopii minkäkin kanssa, kehittyy.

ascomm
20.04.2021, 19.38
Riisipuuroa.

Ari Fill
20.04.2021, 23.11
Kasvissosekeittoa ja päälle paahdettuja erilaisia siemeniä (siemensekoitus). Jälkiruuaksi mustikkarahkaa (paljon).

xs2jammu
24.04.2021, 21.06
Rivin Fazerin sinistä

tempokisu
25.04.2021, 17.43
Mä suosittelin eräälle ystävälleni raparperijuomaa, ja ystäväni suositteli minulle ruianpallasta. Ystävälle raparperijuoma ei maistunut, mä olin luvannu kokeilla ruianpallasta heti kun sitä on tarjolla.
Eilen ostin kaksi pientä siivua, ja yhdistin annoksen sei-fileeseen ( toinen annos on pakastimessa) - sein olin testannut jo aiemmin ja on hyvää, mutta oli tämä kallis ruianpallaskin hyvää, ei nyt mitenkään erityistä mutta kokeilemisen arvoista, 49,90e/kg.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ruianpallas10.jpg?img=smaller

siinä paistuu ( vasen yläkulma on sei-pala)

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ruianpallas12.jpg?img=smaller

mun annos näyttää tältä :D salaatit oli toisella lautasella alkupalana. Juomana oli Dome, eteläafrikkalainen chardonnay-viini kun selkeesti pidän tämäntyyppisestä sanoi suositukset mitä tahansa. Juuri muuten Aamulehdessä/Tamperelaisessa oli juttua viiniasiantuntijoista, heidän mukaan ei viinistä tarvii tietää tai osata, jos jostain mausta tykkää niin sitä sitten.
Samoin muuten oli Tamperelaisessa Lotan ruokakuvia, vähän hienompaa kun mun mutta kyllä paistettu kala vaan hyvää on. Ja voita reilusti :D

Siinä niitä ruianpallas-fileitä paistettuna ja aseteltuna, lisäksi tuli siis paistettua ( ja maustettua) perunaa ja voisilmää. Onnistuin kyllä tosi hyvin, reaktiona oli että NAM!

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ruianpallas13.jpg?img=smaller

ascomm
25.04.2021, 22.03
Pannulla voissa paistettuja ahvenia ja perunoita. Kohtuuhyvää. :p

tempokisu
26.04.2021, 13.32
^ se on aina vähintään kohtuuhyvää, otin tuossa myös pakkasesta ahvenfileet ja lahnapalan. Paistan samoin voissa pannulla, perunoitten kanssa.

29er
26.04.2021, 17.21
Lounaaksi lohta ja salaattia, uunimakkaraa ja munakasta, tomaattikeittoa ja ruisleipaa, kahvia ja suklaaleivos. Pitää ehkä taas harrastaa jotain liikuntaa illemmalla.

tempokisu
05.05.2021, 19.22
Pannulla voissa paistettuja ahvenia ja perunoita. Kohtuuhyvää. :p

Tänään oli ahvenpäivä. Ja voi että oli NAM! aivan taivaallisen hyvää paistettua ahventa ja perunoita. Aluksi ahvenpaisto ei ihan onnistunu, mutta mun pitää paistaa reippaasti voissa ja pitempään ja sitten tulee niin hyvää ettei sanotuksi saa. Suosikkikala-listalla ahven nousi nyt monta sijaa.
- huomenna on lohipäivä, pitkään aikaan ei ole lohta ollu -

tempokisu
07.05.2021, 17.51
Ah, kuhapäivä. Kyllä oli hyvää - pitää vaan paistaa ( itelle) tarpeeksi pitkään.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20kuha1.jpg?img=smaller

tempokisu
08.05.2021, 17.49
No tänään kokeilin sitten kahta uutta asiaa: makrillia ja tillipestoa. Ikävä kyllä on annettava - ( miinus) merkki tämänpäiväiselle aterialle.
Tillipesto ei maistunu miltään, sekoitin sitä sitten valkosipulikastikkeeseen ( joka on mielettömän hyvää). Makrilli ei ole minun makuuni, eikä ateriaa pelastanut edes siihen mukaan otettu siika-siivu.

Kalaa oli yhteensä hieman yli 100g...salaatit syön alkupalana toiselta lautaselta, ja kalat tulee kahtena eränä pannulta. Halkaisin makrillit vielä ohuimmiksi siivuiksi kun tuntui että ovat liian paksuja ja keskeltä ei paistu minulle mieluisaksi.
Mutta tulipa kokeiltua, näitä uusia kokeiluja en osta toiste.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20siikamakrilli2.jpg?img=smaller

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20siikamakrilli4.jpg?img=smaller

tempokisu
09.05.2021, 18.41
Tänään oli ahvenpäivä. Onnistui paremmin kuin eilen, mutta nyt on ollut huono ruokahalu ja tuntuu että ruoka ei ole maistunut niin hyvin kuin aiemmin.
Miksei ole saatavana nieriää? Pitäisi varmaan ostaa lohta, pidän rasvaisemmasta kalasta.
Ja täyteläisemmästä ruokajuomasta, ostin ihan hienon pullon perusteella tämmöisen kuohuviinin, jota luonnehdin että kepeä ja raikas. Sinänsä sopi ahvenen kanssa. Ja kuten ennenkin, viimeiset ahvenpalat maistui parhaimmilta.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven10a.jpg?img=smaller https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven10e.jpg?img=smaller

ascomm
12.05.2021, 21.11
Paistettua kuhaa tuli syötyä tänään(kin). Ihan maukasta oli.

Kampinalle
13.05.2021, 00.07
Uunilohta kuorrutettuna ranskankerma-purjosipulilla. Muusia mukaan ja Deep Roots -rieslingiä. Hyvää oli.

tempokisu
14.05.2021, 19.18
Tänään oli paistettuja siikafileitä. Siika on noussut yhdeksi suosikkikalakseni. Unohtaa ne ohjeet että paista 2 minuuttia puolin ja toisin, mä paistan paljon pitempään ja ne viimeiset paistopalat on ne parhaat.
Aluksi oli salaattia, kaikki maistui NAM :) minä suosin Chardonnayta, sopii ehkä parhaiten rasvaisen kalan kanssa mutta sopii muutenkin.

tempokisu
15.05.2021, 18.13
Tänään vuorossa uuden kalalajin kokeilu, meribassi ( olen englanninkielisistä jutuista laittanu merkille "bass" että mikä kala se on) kalatiskin myyjän mukaan ahvenen ja siian "yhdistelmä". Kala näytti ainakin kivalta.
Suosin myös Järvikylän tilliä, se tuntuu kivalta kun on "kasvatettu sinulle"

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/Kalaruokaa%20meribassi1.jpg?img=smaller

siinä paistuu bassipalat

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/Kalaruokaa%20meribassi3.jpg?img=smaller

ja - NAM! maistuipa hyvältä, onnistuin mielestäni nyt tosi hyvin :) kun en tiennyt miltä tämä bassi maistuu, otin ruokajuomaksi kuohuviiniä ( Crémant de Bourgogne) kun kuohuviini sopii kaikkien kalojen kanssa ja pelastaa huonommankin aterian..
Ostin myös samppanjapullon sulkijakorkin, joka pitää juoman kuplat tallella kun koko pullo on kerralla juotavaksi mulle hieman liikaa..


https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/Kalaruokaa%20meribassi4.jpg?img=smaller

S_tara
15.05.2021, 22.32
^
Näyttää ihan syötävän hyvältä!

tempokisu
17.05.2021, 00.30
^ :) kiitos, kala-ateria on aina juhla-ateria ja olen kyllä tosi iloinen että löysin hyvän ruoan ja siitä nauttimisen ilon. Puoli vuotta sitten mun iltaruoka oli poprillimakkaranpala mikrossa ja vihannesten virkaa hoiti muutama suolakurkun pala, sitten napostelin juustopaloja pitkin päivää.
Jaksaa paljon paremmin ( lenkkiä, ja töissä) kun tiedossa on hyvää ruokaa, yllätyksekseni omapaino ei ole noussut yhtään vaikka olen syöny tosi hyvin.

Tänään oli kuhaa. Kuha on yksi suosikkikaloistani, mutta edelle menee toi bassi, siika, ahven ja sitten ykkösenä nieriä. Nieriää ei ole ollu saatavilla ( silloin kun olen kaupassa) pitkään aikaan, kuulemma torstaina tulisi niin katsotaan.
Huomenna on ahventa.

tempokisu
21.05.2021, 18.21
Joo siis kyllä sitä nieriää saa kun kysyy ja varaa. Ja nieriä ON hyvää, sitä oli sitten eilen pari palaa nieriää ja pari palaa siikaa.
Ja tänään oli sitten meribassia, NAM.
Miettiny että kun vanhempani on saanu Valkeakoskella vaan kuhaa ja lohta, ostan heille joskus nieriää tai bassia tuliaisiksi.

taski63
22.05.2021, 14.45
Silliä ja uusia perunoita, pakko tosin tyytyä ruotsalaisiin mutta ei malttanut odottaa. Salaattia ja lihahyytelöä siinä sivussa.

tempokisu
24.05.2021, 19.06
^ mä kans katselin että olisi tarjolla ruåtsalaisia uusia perunoita, mutta tyydyin kotimaisiin tavallisiin perunoihin. Mutta paistettua ahventa ja siikaa ( paistoin pikkufileet pois) ja nyt ahven onnistui paremmin kuin siika, sekä siis salaattia ja perunoita. Hyvää oli :)
Jälkiruoaksi mansikoita ja kiiwiä.

tempokisu
25.05.2021, 19.33
Nam, paistettua meribassia + perunoita, ja vihanneksia. Testasin uutta valkoviinituttavuutta Riesling ja otin tällaisen matala-alkoholipitoisen "Call of The Wild" nimen perusteella ja vähän oli epäilys että...mutta tämä on tosi raikas ja maistuva kepeä viini kalalle :) voi sitten jatkossa kokeilla muutakin kun Chardonnayta.

kp63
25.05.2021, 21.13
Onhan bassi yksi hienoimmista ravintolakaloista. Aina hyvää.

kp63
25.05.2021, 21.15
Potuista pienenä vinkkinä, täällä on syöty jo usein italialaisia uusia siiklejä ja ne aikas jo lähellä kotimaisia

Ari Fill
26.05.2021, 00.07
Pestopastaa paprikalla ja kesäkurpitsalla höystettynä. Todella hyvää.
Jälkiruoaksi vaniljajäätelöä kuningatarrahkakuorrutuksella.

tempokisu
28.05.2021, 18.57
Tänään oli alkusalaatin jälkeen paistettua nieriää :) about puole tuosta

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria4.jpg?img=smaller

tempokisu
29.05.2021, 17.45
Tänään oli paistettua ahventa, sekä uutena "lohiherkku"-salaatti. Kyllä oli taas niin maukasta että NAM :)
Äiteelle kauhistelin että huh mitä ruokalaskuja, mutta totesimme sitten että kun en ole kunnolla syöny 40 vuoteen niin kyllä nyt voi ostaa kunnon ruokaa jos kerta maistuu, ja todellakin maistuu.

ascomm
01.06.2021, 19.34
Ahvenia tänään söin. Hyviä, kuten aina.

JackOja
02.06.2021, 12.44
Porosupparipastaa. Alkaa talouden supparivarannot ehtyä uhkaavasti, taitaa olla jäljellä enää yhden risoton tai vaihtoehtoisesti kahden pastakastikkeen tarpeet. Satokauteen monta kuukautta, aaarrghh.

tempokisu
03.06.2021, 19.09
Paistettua nieriää NAM :) voi että 115km ajelun ja työpäivän, ja suihkun, jälkeen todellakin maistui. Olen niin iloinen että kuitenkin, vuosikymmenten jälkeen, löysin hyvän ruoan ilon.

ascomm
03.06.2021, 20.11
Jauhelihakeittoa. Pitkästä aikaa.

Kampinalle
05.06.2021, 22.23
Kesän pyhä neljänäisyys: kotimaisia siiklejä, voita, kananmunaa ja silliä. Jessus, on se hyvää joka kesä!

Köfte
05.06.2021, 22.43
Omia parsoja, myyrien tuhojen jäljiltä 25% juurakoista on menetty. Shit.

JackOja
05.06.2021, 22.55
Cheddaria.

kurvaaja
06.06.2021, 19.24
Reilun levyn suklaata ja jäätelöä... Vatsaparka

JackOja
06.06.2021, 20.15
Syrnikkejä.

tempokisu
07.06.2021, 00.23
Paistettua nieriää ( + perunat ja salaattia) sekä kotimaisia tosimakoisia mansikoita. Äskön vielä muutama mansu :)

Pyörä Äijä
09.06.2021, 10.54
Vegepihvejä, jotain papu pohjaisia. Oli kyllä positiivinen yllätys, en ollut ennen maistanut. Noitahan pystyy oikeasti syömään.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Sunnuntai pyöräilijä, teho-painosuhde alhainen, jopa olematon.
https://www.youtube.com/channel/UCi4H3rdmdeqmZfUjsVipZLA

tempokisu
09.06.2021, 18.00
Tänään oli ahven-päivä, ja paisto onnistui hyvin :)

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven7.jpg?img=smaller

JackOja
09.06.2021, 19.58
Hampparin Linnatuulessa matkalla maastokohteelta kotiin.

Jättipekonihampparissa ei ollut muuta jättiä kuin nimi.

tempokisu
10.06.2021, 18.29
Namnam...tänään oli pitkästä aikaa kuhaa. Voi että hyvää :)

JackOja
10.06.2021, 19.34
Pari voikkaria vetäisin. Toisella päällä 15% Polaria ja toisessa broileria.

tempokisu
11.06.2021, 18.31
Senverta raskas lenkki/työviikko että otin aamulla nieriäfileen pakkasesta. Sitä kokeilee erilaisia kala-viini-yhdistelmiä ja nieriän kanssa sopii kyllä täyteläinen paahteinen chardonnay. Mun champange jäi odottamaan uutta tilaisuutta ( ostin sellaisen korkin jolla kuohuviinien ja samppanjoitten kuplat säilyy)

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria11a.jpg?img=smaller

2. kattaus, alkuruokana oli lautasellinen salaattia. Mutta tähän sain jo vähän omasta viljelyksestäni jotain salaatinlehtiä, persiljaa, ruohosipulia - tillit on valmiita ostettuja.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria11d.jpg?img=smaller

tempokisu
19.06.2021, 18.59
Kokeilin uusia juttuja - savustettua nieriää, lohiherkku-salaattia ja !! tarjolla vihdoinkin taimenta, olen koko ajan seurannut olisiko taimenta...
Tänään oli kuitenkin kevyempi ruokapäivä, eli salaattia ja savunieriää, lisäkkeenä tuli vielä yksi pala paistettua taimenta ( ei kuvassa) - ja kaikki oli nam!
Savunieriä selvästi savulohta vähärasvaisempaa, ja taimen on hieman rasvattomampaa ja vaaleampaa kuin lohi ja nieriä, paras näistä :)
Lasissa roseviini "Roots1" sopi syömisien kanssa tosi hyvin.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20savunieria1a.jpg?img=smaller

ps. lautasten koko on leipälautanen, halkaisija 16cm.

JackOja
19.06.2021, 21.28
Kolme Domino-keksiä.

tempokisu
20.06.2021, 18.35
Paistettua taimenta, savunieriää ja lohisalaattia sekä omat salaatit ( alkuruoka eri lautasella) ja perunaa :) nyt paistoin enemmän taimenpaloja...parasta kotiruokaa mitä olen ikinä laitellut.

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen1a.jpg?img=smaller

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen1c.jpg?img=smaller

https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen1d.jpg?img=smaller

tempokisu
22.06.2021, 19.21
Tänään oli paistettua ahventa - alan osata paistaa affenfileet sopiviksi. Huomiseksi otan pakkasesta nieriää.