Näytä tavallinen näkymä : Mitä söit viimeksi, Vol 2
Sivut :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
kurvaaja
23.06.2021, 10.29
...parasta kotiruokaa mitä olen ikinä laitellut.
On kyllä harvinaisen herkullisen näköiset sapuskat!
Nickname
23.06.2021, 17.02
Söin tai oikeastaan join mansikka-mustikka-kiivi-mantelimaito pirtelön, mansikat oli jäisiä niin viilenti kivasti. :p
tempokisu
23.06.2021, 19.14
Paistettua nieriää ja siihen ensin salaattia...ja nyt mukana paljon oman viljelmyksen yrttejä. Jälkiruokana mansikoita ja raparperijuomaa. NAM :)
tempokisu
26.06.2021, 01.25
Tänään...eikun eilen, oli taas taimenta. Nämä fileet näytti enemmän semmoisilta taimenilta kun ollaan talkoissa sähkökoekalastettu...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen2a.jpg?img=smaller
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen2d.jpg?img=smaller
ja valmis annos alkusalaatin jälkeen, oli hyvää:
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen2e%20%281%29.jpg?img=smaller
Nickname
26.06.2021, 16.28
Pullan ja kahvin.
tempokisu
27.06.2021, 18.33
Tähän väliin ryynimakkara-päivä. Pakollinen lihapäivä että tekee taas kovasti mieli - KALAA :)
Syrnikkejä hillojen kanssa. Ei niiden kanssa taaskaan kauaa nokka tuhissut.
Joni Kani
27.06.2021, 20.52
Kikhernecurry. Ei oo lihaa enää tarvinnu vuosiin enkä muutenkaan halua pöytääni kenenkään murhattua äitiä yms.
Porokeittoa. Ihan uskomattoman hyvää. :p
tempokisu
27.06.2021, 21.17
^^ eli et voi syödä kalaakaan? Jäät tosi paljosta paitsi. Mä en kyllä pärjää pelkillä kasviksilla, mutta olen lisänny kasvisten määrää ruokavaliooni ihan olleellisesti viime vuonna tähän aikaan se oli ehkä puolikas tomaattia ja muutama suolakurkun pala ja puolikas grillimakkaraa, oleellisinta että mahdollisimman halvalla. Nyt se on mahdollisimman maukkaalla :)
Joni Kani
27.06.2021, 22.30
^^ eli et voi syödä kalaakaan? Jäät tosi paljosta paitsi. Mä en kyllä pärjää pelkillä kasviksilla, mutta olen lisänny kasvisten määrää ruokavaliooni ihan olleellisesti viime vuonna tähän aikaan se oli ehkä puolikas tomaattia ja muutama suolakurkun pala ja puolikas grillimakkaraa, oleellisinta että mahdollisimman halvalla. Nyt se on mahdollisimman maukkaalla :)Juu kalaa menee aina kun paikallinen kalastaja sitä saa.
tempokisu
29.06.2021, 17.58
^ hyvä, kalaruoka on parasta.
Tänään suhteellisen sama mitä eilen, savulohta ja lohiherkkua sekä pala paistettua taimenta ja paistettuja perunoita + salaattia. Nyt maistui jo normaalin maukkaalta, kun eilen oli huono olo ja herkullinen annos meni vähän sivu suun.
Voi vitsit, ero viime vuoteen on sekin että harmittelin pitäiskö nyt taas jotain syödä, ja nyt odottelen että koska saisi alkaa laitteleen....
Sitruunarisottoa palkkariksi.
Nickname
29.06.2021, 20.54
Hanna Partasen riisipiirakoita, hyviä on, pitää ostaa ens kerralla ahvenkukko.
tempokisu
30.06.2021, 20.07
Tänään oli 113km pyöräilyn ja täyden työpäivän jälkeen - paistettua nieriää :) paisto onnistui ja ruoka maistui tosi hyvin.
tässä nieriäfilettä, suosittelen jos on lähikaupan kalatiskillä niin ota paistoon nieriä, se tykkä pannulla kieriä. Nieriän kanssa sopii todella hyvin Etelä-Afrikkalainen Chardonnay-valkoviini "Dome".
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria7.jpg?img=smaller
tempokisu
01.07.2021, 17.45
Tänään oli vaihteeksi muikkuja ja savulohiherkkua ja salaattia. Ei-lenkkipäivät on aina vaikeita ruokapäiviä kun tuntuu että ei "saisi" syödä joten yritän tehdä pienen mutta maukkaan ruokakokonaisuuden, ja onnistuinkin. Yllättävän hyvää on ihan perus-salaattikin, kun laittaa mausteita ja yrttejä. Koen kehittyneeni, ja paljon on vielä edessä :)
Savustin parit kuhafileet perinteisessä rosterisavustuslaatikossa kaasugrillin päällä. Sangen hyvää tuli, sanoisin. Jos jostain pitää valittaa, ja ainahan pitää, niin ehkä aavistuksen liian vähän oli suolaa. Muuten bueno! :cool:
kurvaaja
01.07.2021, 20.49
Suklaata. Kaksi riviä.
Kuinka tuo temppu onnistuu? Menee aina koko levy....
Kunnon kasslerpihvi (lihatiskiltä marinoimaton -> suola + pippuri + rosmariini) + uusia pottuja, olipahan hyvää.
tempokisu
04.07.2021, 18.36
^ niinpä, parempi ettei osta suklaata ollenkaan.
Paistettua ahventa file, savulohta, lohiherkkua ( salaatti) ja paistettu peruna ja perussalaattia. NAM :) muistan että ensimmäiset ahven-paistoni oli että jaha, ihan kiva mutta ilmeisesti olen oppinu paistamaan, sillä nyt paistamani ahvenet maistuu kyllä ihan tosimaukkailta.
tempokisu
09.07.2021, 00.37
Salaattia jossa uutena juttuna hunajamelonipaloja, paistettua perunaa ja kuhaa, savulohta ja savulohiherkkua. Voi että hyvää :) jälkiruokana mansikoita.
tempokisu
12.07.2021, 18.43
Voi vitsit että osaa olla vaikeeta oman mielensä kanssa. Sitä edelleen ajattelee että jos ei ole ajanu lenkkiä, ei oikein ole oikeutta syödäkään paljo mitään...ja kun tässä on kotosalla vaan ollu niin tuli yksi kilo lisää elopainoa. No olen ollut ihan älyttömän laiha 43kg ja painoa voi tulla parikin kiloa lisää....mutta se ajatus vaan on että voi kamalaa!
Siksikin yritän että se päivän pääruoka olisi hyvää ja tulisi hyvä mieli. Tämä oli kyllä hyvää, savulohta ja lohiherkkua, yrttejä omalta parvekkeelta...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20savulohi1.jpg?img=smaller
Jauhelihakeittoa. Ja syön koko loppuviikonkin kun kattilallisen sitä tein.
tempokisu
13.07.2021, 19.53
Tänään oli alkusalaattia ja omakasvattamiani yrttejä, pala savustettua kirjolohta ja lohiherkkua ja sitten puolitoista maksapihviä + omaa puolukkahilloa, uutta perunaa 1 kpl paistettuna. Hyvä olla vaihteeksi myös lihaa, ja tästä jäi huomiseksikin.
callahan
13.07.2021, 22.16
Voi vitsit että osaa olla vaikeeta oman mielensä kanssa. Sitä edelleen ajattelee että jos ei ole ajanu lenkkiä, ei oikein ole oikeutta syödäkään paljo mitään...ja kun tässä on kotosalla vaan ollu niin tuli yksi kilo lisää elopainoa. No olen ollut ihan älyttömän laiha 43kg ja painoa voi tulla parikin kiloa lisää....mutta se ajatus vaan on että voi kamalaa!
Siksikin yritän että se päivän pääruoka olisi hyvää ja tulisi hyvä mieli. Tämä oli kyllä hyvää, savulohta ja lohiherkkua, yrttejä omalta parvekkeelta...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20savulohi1.jpg?img=smaller
Hieno annos. Lautanen näyttää vanhemmalta arabian valmisteelta. Mulla on vähän erilaisilla raidoilla tollasia :)
Nickname
14.07.2021, 13.17
Lämminsavulohi salaatti, oli hyvää. Salaatit on ollut kovassa kulutuksessa nyt helteillä kun ei viitsi seistä kuuman hellan edessä.
Iltapalaksi grillattua broileria, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia.
tempokisu
14.07.2021, 19.44
Hieno annos. Lautanen näyttää vanhemmalta arabian valmisteelta. Mulla on vähän erilaisilla raidoilla tollasia :)
:) kiitos, katsoin lautasen pohjasta niin on Arabia Uhtua 78, jäi tänne asuntoon tätini poismenon jälkeen. Leipälautanen toimii mun ruokalautasena.
Tänään oli eilisen jämiä eli pieni pala savulohta+salaatti, puolikas maksapihviä ja perunaa. Uutena juttuna laitoin salaattiin vesimelonipaloja.
Aika vaikeaa syödä kun tänään ei ole tehny mitään eikä ole nälkäkään..
Kampinalle
14.07.2021, 23.07
Koska on ole insta-julkkis, tämä ei ole maksettu mainos (sivistyneesti kaupallista yhteistyötä), vaan ihan puhdas hehkutus. Menkää Sotkamoon Haapala b&b -paikkaan! Majoitusta, oma panimo ja ravintola. Söin juuri tuolla kyyttöburgerin, aivan taivaallinen.
Nickname
22.07.2021, 19.25
Itse tehtyjä pinaattilettuja.
tempokisu
24.07.2021, 18.40
Paistettua ahventa ja perunaa, savulohta ja savulohiherkkua + salaattia. NAM :)
callahan
24.07.2021, 18.46
Hapankorppuja pari, päällä becel sekä kartanon keittokinkkua + kurkkua. Kaffetta palanpainikkeeksi...
tempokisu
26.07.2021, 18.07
No nyt sitä meribassia, kun jouduin ite fileoimaan ( unohdin mainita että valmiita fileitä....)...hommiin sitten vaan
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20meribassi%20k2.jpg?img=smaller
sain ihan ok fileitä aikaiseksi...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20meribassi%20k4.jpg?img=smaller
sitten paistelin...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20meribassi%20k6.jpg?img=smaller
ja tuli ihan...tai siis tuli todella maistuva annos
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20meribassi%20k7.jpg?img=smaller
usko juntunen
29.07.2021, 19.20
Tällä menulla on menty lähes koko loma (heinäkuu)
Uusia pottuja, voita, kananmunaa ja lohta.
Perunasta tykkään, mut ilmeisti peruna ei meikästä...:cool:
Joo ja ne uuvet potut syyvään kuorineen. Aina. Piste.
https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLXJ5jCY37bsugrZkfrAtldo2BIcwBUipugqgTIr_TqQqQYBO dR5OWT6azwGCVunqhjEE0RxqSdNDE2MvfPt9iuPXelBP2L7N10 An1GPM6z_uOc8ltlUrCzPTa0y58LEj-PJrvjLIHMJwnsaYwQArtxUWg=w1240-h700-no?authuser=0https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLW1NeSiAuRKCkEV2xvBt60AmL6PY9_Fokfr4ZqIxE7OTV3wO h6wt3oxNd4WD7LPR-1fgP1oIHXqgd-sXokST50zm87TCwXQNuAm-EkMH-KMYOQfczUio2OGZ3qW3SN_Yc94OLr-Fps0BgJruIlKdQRPvg=w1240-h700-no?authuser=0
tempokisu
01.08.2021, 18.26
^ kyllä, uudet perunat kuorineen ja voin kanssa. Kalaa myös.
Kokeilin nyt sitten tonnikalaa. Kalatiskillä tummanpunaista, mutta paistettaessa väri vaalenee...eikä nyt mitenkään erityisen makuista, meni melkein perunasta.... Ostin vain ihan pienen palan, ja lisänä oli pieni ahvenfile. Lisäksi siis uutta perunaa ja savulohiherkkua ( tämä on hyvää!) sekä salaattia ( perusalkuruoka jossa salaattia, tomaattia ja kurkkua + mausteita, punajuurta ja sinappikurkkusalaattia)
ps. harmi että tuo yksi peruna on noin surullinen ^
tempokisu
05.08.2021, 18.27
Kalaa ja perunaa...edellinen asiakas osti savustettuja isoja muikkuja, mulle myös. Mitenköhän näitä pitäisi syödä, kylmänä vai lämmitettynä...päädyin lämmittämäään pannulla. Lisäksi oli pari palaa kuhaa ( varmuuden vuoksi takuumaistuva ruoka...) ja viimeiset oman yrttitarhan tillit.. savulohiherkku on ihan mielettömän hyvää, ei sitä pitäisi joka aterialla olla mutta tuli taas ostettua iso rasia...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20muikkukuha2.jpg?img=smaller
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20muikkukuha5.jpg?img=smaller
ja siinä paistuu loput...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20muikkukuha4.jpg?img=smaller
Nickname
05.08.2021, 22.16
Iltapalaksi luonnonjugurttia, mustikoita ja mysliä sekaisin sotkettuna.
Gluteenitonta kasvipitsaa.
tempokisu
06.08.2021, 18.37
Samaa kuin eilen; mutta savumuikut nyt kylminä. Kylminä toimii ehkä paremmin, paistetun perunan kanssa.
tempokisu
11.08.2021, 18.33
Tänään oli paistettu ahvenfile sekä pala nieriää. Paisto onnistui hyvin ja oli nam! maukasta. Uutta pirteää servettiäkin.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahvennieria2.jpg?img=smaller
tempokisu
14.08.2021, 17.45
Tänään oli viikon makkaraa ja lihistä- päivä. Maistuvaa ulkoilmassa nautittuna.
tempokisu
15.08.2021, 18.53
Kampelafilettä...epäonnistuin viimeksi kampelan kanssa sikäli että ei maistunut mitenkään erityiseltä, ja kovasti kehutaan kampelan lihaa herkulliseksi. Päätin antaa kampelalle toisen mahdollisuuden ja nyt oli tarjolla punakampelafileittä, ostin yhden pienen palan.
Lautasella oli varmuuden vuoksi myös savulohta, mutta kampela maistui oikein hyvältä. Leivitin fileet jauho-kalamausteseoksella ja paistoin aika pitkään.
Kuvan annoksen jälkeen oli vielä yksi isompi kalapala ja perunaa, ne hieman enemmän paistuneet on parhaita paloja.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20kampelafile5.jpg?img=smaller
tempokisu
16.08.2021, 14.45
Yhden pienen vastapaistetun nahkiaisen ~ Nakkilassa. Toinen nahkis kotiin iltapäiväruoaksi ( + lisukkeita )
edit. nahkiainen ja lisukkeita eli pieni pala savulohta, savulohikerkkua, perunaa ja salaattia. Lämmitin nahkiaisen pannulla, ja ehdottomasti parempi kuin syödä kylmänä tai lämmittää mikrossa. Ihan nopee pannulla lämmitys vaan. Hyvää oppia, nahkiaisesta saa maukkaan aterian muutenkin kuin syömällä paikan päällä.
Koska mun viini nahkiaiselle ei saapunut tähän, olin varalle ostanut pienen shamppanjapullon Moet&Chandon, no siitä sain juotua puolet...ehkä toinen puoli menee jälkiruokamansikoiden kanssa.
Nickname
16.08.2021, 21.24
Kana-pinaatti-kookosmaito-munanuudeli-pastaa.
Kaurapuuro, sen päällä avocadoöljyä, banaanimössöä, puolukkasosetta. Sama satsi joka aamu. Lisäksi kuppi teetä, voileipä leikkeleen ja paistetun munan kera.
JarskiAi
17.08.2021, 11.33
Karjalanpiirakoita, kananmunia, kurkkua ja paprikaa. Perusasioiden äärellä. Kahvit perään tietty.
tempokisu
18.08.2021, 18.27
No pakko se oli saamani nahkiaiset sitten syödä , ei oikein pysy hyvänä seuraavaan päivään ( piti olla kuhaa, se jäi huomiselle). En kuitenkaan ollut varautunut että avaan sen kalliin viiniin tänään, sitä tilaisuutta tarvii vähän enemmän suunnitella ja laitella.
Mutta nopeesti pannulla kuumennetut nahkiaiset maistuu yllättävän hyviltä.....siis kausi alkoi maanantaina ja olen jo nyt syönyt yhteensä 5 nahkiaista...
ja kuten haastattelussa mainitsin, paistetut perunat ja salaatti sopii nahkiaisen kanssa aterialle erittäin hyvin, ja lisäksi oli vielä savulohiherkkua. Oli tämäkin nyt melkoinen juhla-ateria...tarvii kehitellä salaattiin jotain erityistä vielä.
tempokisu
01.09.2021, 18.02
Yhdistetty mitä söit ja mitä viiniä joit viimeksi. No nyt oli Se Päivä, että nahkiaisia ja se valitsemani viini nahkiaiselle Enate Uno.
!! kääk, johan on vahvaa viiniä ( 15.5%)..upea väri ( ja ei-hyvä haju) , tämä on kuin portiviiniä. Sopii rasvaiselle kalalle, mutta hyvin maltillisesti nautittuna.
Tarkoitus oli kyhätä aivan erityinen nahkiais-ateria, ja sellainen tästä siis tuli. Aluksi oli perussalaattia, ja sitten 2 nahkiaista, paistettua perunaa ja sipulia, savulohiherkkua, sekä tilliä ja parvekkeelta vielä sai pientä persiljaa ja ruohosipulia.
Unohdin kokeilla Nakkilan nahkiaisdippi-kastiketta...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/nahkiainen21/viininahkiaiselle%20n6.jpg?img=smaller
Nahkiaiset ihan lyhyeksi hetkeksi pannulle kuumentumaan
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/nahkiainen21/viininahkiaiselle%20n8.jpg?img=smaller
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/nahkiainen21/viininahkiaiselle%20n9a.jpg?img=smaller
ps. ei tule olemaan ihan helppoa juoda tuota koko viinipullon sisältöä...
K.Kuronen
01.09.2021, 19.29
Grillattua broitsua ja halloumia salaatin kaverina. Jano lähti Keisari kellarilla.
Mereneläviä ja nilviäisiä https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210901/d33aef25bfcf4a2770d5ecb217c4bb4b.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Kampinalle
05.09.2021, 20.44
Naughty Brgerin syyskuun kuukausiburger, jossa kanttarelleja mukana. Hemmetin hyvää
Jukurtin ja kourallisen cashew-pähkinöitä.
Joni Kani
07.09.2021, 20.34
Puolukkaa. Rahkaa. P*erkele. S**tana. Phyi...
tempokisu
07.09.2021, 20.43
Paistoin eiliseltä jääneen turskanpalan, sekä nieriäpalan. Ruokaisana lisukkeena savulohiherkkua ja katkarapuherkkua, paistettua perunaa ja sipulia, sekä perussalaattia. Nam, oli kyllä tosi hyvää.
tempokisu
14.09.2021, 18.47
Tänäänkin oli hyvää ruokaa, nieriää ja uutena konjakkilohi-medaljongia, eri tavalla leikattua lohta kuitenkin ja oli tosi maistuva tuttavuus. Lisäksi ite tekemäni kurpitsapikkelsi oli maistuvaa, kokeilin ihan pienen erän, mutta teen tätä jatkossakin. Parempaa oli kuin valmis kaupan kurpitsapikkelsi.
callahan
14.09.2021, 20.10
Keitettyjä perunoita ja porkkanaa, ahvenfileitä. Raejuustoa, puolukkahilloa sekä salaattia.
tempokisu
16.09.2021, 20.47
Eilen tuli osaksi epäonnistuminen, opetuksena että pakasteesta otettu kala pitää paistaa ja syödä samana päivänä. Onneksi oli maksapihvejä...tänään sitten eilen ostettua lohta ja tänään ostettua nieriää, ja oli hyvää. Nieriää on aika satunnaisesti tarjolla, joten ostin ison kokonaisen fileoituna ja tästä riittää taas pitkäksi aikaa ( laitoin paloina pakkaseen) Vähän harmi että K-kaupoissa on tarjouksena taimenta ja nieriää 9.95e/kg, ja Nygrenillä Prismassa nieriä oli 21,95e/kg. En mä kuitenkaan ala jostain K-market Kuninkaankulmasta hakeen kalaa....varsinkin kun usein fillarilla liikenteessä niin lähikaupasta mieluiten.
Shimaani
17.09.2021, 23.17
Grillattua lampaankääpää.
tempokisu
22.09.2021, 16.04
Nakkilassa vastapaistetun pienen nahkiaisen :) ja iltaruoaksi ostin kaksi pientä, mutta pakettiin olikin laitettu kolme...
tempokisu
22.09.2021, 18.34
No nyt oli siis kertakaikkiaan hyvää, alkusalaattia ja sitten pääruokana pannulla hetken lämmitettyä nahkiaista ( puolitoista, ja puolitoista jäi huomiselle, kuvassa ensimmäinen osa) paistettua perunaa ja sipulia, itetekemää kurpitsapikkelsiä, savulohiherkkua, persiljaa ja valkosipulivoita, nahkiaisdippiä ( jota oli myös alkusalaatin kastikkeena vähän).
Ok, vastapaistettu nahkiainen hetisyötynä on ohittamaton makuelämys, maku hieman muuttuu tavanomaisemmaksi kun pannulla kuumentaa, mutta on kyllä parasta "kalaruokaa" mitä on.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen%20m2.jpg?img=smaller
Olen niin iloinen että löysin tämän kalaruoka-jutun, hienoja makuelämyksia ja hyvää oloa :)
tempokisu
01.10.2021, 18.12
No nyt on taimenfilettä....pitkäksi aikaa. Syksyinen paistettua taimenta- annos, jonka juuri äskön söin ( osa kalapaloista vielä pannulla...)
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen3.jpg?img=smaller
hyvää oli :)
Lihapiirakan kahdella nakilla.
tempokisu
08.10.2021, 18.43
Äitee mulle kovasti muistuttaa aina että muista syödä, älä vähennä syömistä ( vaikka olen saanut painoa lisää ja se vaan on kova paikka mulle...)
Söin aamupäivällä paistamolla vastapaistetun nahkiaisen, sillä se on vaan niin hyvää. Kotiin ostin 2 pientä....ja taas laittoivat pakettiin 3, voi että.
No mä puristin ja söin kaikki kolme nahkiaista, jos jättää huomiseen niin maku ei ole enää yhtään sama.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen3%20n1.jpg?img=smaller
Loput nahkiaiset odottaa lämmittämistä pannulla...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen3%20n4.jpg?img=smaller
tempokisu
09.10.2021, 14.58
Tänään sitten roskienkeruutalkoissa ( no sain mä yhden ison jätesäkin roskia kerättyä...sitten etsittiin Matin kanssa toukkia muttei löydetty ) kunnon talkooevästä eli lihistä ja makkaraa mausteilla.
Purkkihernekeittoa!
Tyttären tytär 6 v opetti uuden tavan modata soppaa hyvin syötäväksi, oikeastaan tuosta tulee uusi ruoka, keiton päälle ripotellaan vihreitä pakasteherneitä, vaikkapa vielä ihan jäisinä ja vielä lisäksi raejuustoa.
Tuohan on hyvää!
tempokisu
20.10.2021, 18.49
Salaattiannos aluksi, omatekoisen kurpitsapikkelsin mukana tyrnimarjoja, pääruokana paistettua perunaa, ahventa ja taimenta sekä savulohiherkkua. Voi että hyvää.
Lihapullia ja perunoita. Lisäksi salaattia ja ituja. Lasillinen porevitamiinia.
Tolkun mies
20.10.2021, 21.48
Sushia ja keltaista jaffaa, ai että...
Kampinalle
21.10.2021, 00.00
Kisun kala-annoksille plussaa, näyttävät ja kuulostavat hyviltä!
On-tipc: Via Tribulanin pizzaa, oli oikein hyvää.
tempokisu
21.10.2021, 20.25
^ kiitos, kala on hyvää ja olen tosi iloinen että löysin hyvän ruoan ja syömisen ilon. Oli kadoksissa yli 40 vuotta.
Tänään oli kumminkin pääruokana jauhemaksapihviä + puolukkahilloa, ja huomenna sitten paistellaan kalaa.
tempokisu
01.11.2021, 17.12
Tänään oli paistettua taimenta ja lohta. En pääse varmaan ikinä siitä "syyllisyyden" tunteesta, jos ei ole lenkkeillyt niin ihan kun ei voisi syödä...siksi ruoan pitää olla maistuvaa. Ja tänään oli kyllä tosi maistuvaa kalaa.
Huomasin myös että pakastevarannot alkaa olla lopussa....pitää keskiviikkona ostaa enemmän ja toivottavasti perjantaina olisi nahkiaista.
Huomenna on makkaraa ja lihistä, tarvii nekin pois syödä.
Hartsa69
01.11.2021, 18.35
Töissä pinaattikeittoa, äsken sitten toissapäiväistä lohta kylmänä parin perunan kanssa sekä sen jälkeen tirripaistia. Riisihiutalepuuroa ja mustikkasoppaa.
Joni Kani
01.11.2021, 19.12
Chili sin carne meni ja vois ottaa lisääkin...
tempokisu
02.11.2021, 18.40
Tänään oli makkarapäivä. Talkoohengessä söin salaatit paistetut perunat, sipulit ja makkaran kertakäyttölautaselta ( ei tarvi tiskata). Olutta yksi lasi. Hyvää tämäkin ateria oli, varsinkin kun oli nälkä :)
Sunnuntaisen teriyakilohen jämät palkkariksi.
Firlefanz
02.11.2021, 21.21
Lenkin jälkeen nälkä meinasi ohittaa järjen ja olin jo melkein kokeilemassa miten tähteeksi jääneet paistetut maksapalat toimisivat hernekeitossa. Suihkussa käytyäni olin jo palannut normaalitilaan, joten söin ne sellaisinaan, kylmänä ruisleivän kera. (Siitäkin englantilainen ehkä sanoisi että an acquired taste tai jotain vastaavaa).
Hernekeittoa tuunasin porkkanaraasteella ja raejuustolla, kumpaakin kupillinen. (Ymmärrän ettei maistu kaikille, tämäkin on viritys jostaa täytyy opetella tykkäämään.)
Tuossa viime viikolla syysloman aikaan muiden talouden asujien poissaollessa nautiskelin
mm. kieltä, maksaa, munuaisia ja sieniä. Sai keitellä ja paistella ihan kaikessa rauhassa.
Ex kollega toi Lottolapun kylkiäisenä poron kielen ja sydämen, noista pitää tuusata pojan
talouteen vähän "jotakin kivaa" ylläriksi.
tempokisu
04.11.2021, 21.17
Salaattia ja - nieriää, mun suosikkini on ehdottomasti nieriä joka tykkää pannulla kieriä :)
^syö särkeä, se kasvattaa järkeä. Sanoo vanhat ihmiset ja heissä asuu viisaus. Elleivät ole pösilöitä.
Asiaan: pari voikkaria.
tempokisu
05.11.2021, 02.49
^syö särkeä, se kasvattaa järkeä. Sanoo vanhat ihmiset ja heissä asuu viisaus. Elleivät ole pösilöitä.
Asiaan: pari voikkaria.
Siellä oli särkiäkin, meinasin ostaa - jos siis särjestä saa fileen mä en kyllä ala ite perkuuhommiin.....ja oli myös valmiita kuha-vihannespaketteja suoraan uuniin, mutta reppuun ei mahtunu niin otin vaan suunnitellusti nieriän. Nieriä - se tykkää pannulla kieriä :)
Pizzan lähipaikasta, täytteinä kana, jauheliha ja kebab. Ihan maistuva valikoima ol' tää.
tempokisu
05.11.2021, 18.21
Tänään oli nahkiaispäivä - no voi että, pyydän pakettiin 2 nahkiaista ja laittavat kolme...joten yksi jää huomiseksi, tänään söin paistamolla yhden ja äskön aterialla 2 nahkiaista..
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen%20mn4a.jpg?img=smaller
siinä on omatekemää kurpistahilloketta, tilli-persiljaa ja savulohiherkkua sekä sitten perunaa, purjoa ^ ja - nahkiaisia
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen%20mn4b.jpg?img=smaller
Ihan älyttömän hyvää :)
Joni Kani
05.11.2021, 21.34
Siellä oli särkiäkin, meinasin ostaa - jos siis särjestä saa fileen mä en kyllä ala ite perkuuhommiin.....ja oli myös valmiita kuha-vihannespaketteja suoraan uuniin, mutta reppuun ei mahtunu niin otin vaan suunnitellusti nieriän. Nieriä - se tykkää pannulla kieriä :)Mistä saa särkiä? Siis jos ei nyt pääse kalalle muuten...
tempokisu
05.11.2021, 21.39
^ Nygrenin kalatiskiltä, näköjään iltapäivällä on laajempaa valikoimaa tarjoilla kun yleensä olen käyny aamusella...
Poronkäristystä. Viikonloppuna tuota syötettiin etelän vieraille, mutta tuli tehtyä sen verran suuri annos, että loppuja saa syödä vielä huomennakin. :)
tempokisu
09.11.2021, 18.58
Tänään oli nieriää :) piti olla makkaraa mutta kun olo oli aamulla hieman heikko niin otin pakkasesta nieriäsiivun. Oli kyllä hyvää!
K.Kuronen
13.11.2021, 16.26
Aurajuustokermaperunoita, paahtopaista ja punaviinikastiketta. Ruuansulatusta edistin Diplomatico-rommilla.
Lähitilan ylämaankarjan petite tender lihaa ja parsaa valkosipulivoilla. Ite kun tekee, niin saa hyvää.
tempokisu
25.11.2021, 20.29
Kokeilin uutta juttua, eli silakkapihvejä. Se vaan että peruna oli näköjään "käynyt" ( keitän enemmän kerralla ja paistan pannulla) niin oli sitten vihannesten lisäksi vain silakkapihvit ja savulohiherkkua. Oikein maukkaita silakkapihvejä, ostan toistekin.
tempokisu
26.11.2021, 18.39
No entäs tänään - yllätys - nahkiaisia :D lisänä oli alkusalaatti, ja tuohon lisänä vielä perunaa ja savulohiherkkua, NAM
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen%20mn5a.jpg?img=smaller
tempokisu
28.11.2021, 18.01
Tänään ( ja eilen) oli nieriää pääruokana. Kokeilin tuota ^ nahkiaisdippiä ( ruskea läiskä lautasella) kalan kanssa, kun aiemmin olen laittanut salaatinkastikkeeksi, ja toimi tosi hyvin! Lisäksi ostin Prisman perushyllyltä savulohiherkkua, ja maistui oikein hyvältä ( Nygrenin savulohiherkku on silti parasta)
Kohta on menny vuosi kalaruokien kanssa, nieriän paisto näyttää tältä:
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieria2.jpg?img=smaller
Kanaa, muutaman nakin ja salaattia + ituja.
Tulevaisuudessa: hankin pakkaseen karjalanpaistia, joita slow cookerilla (haudutuspata) jossain välissä. Helppoa.
tempokisu
03.12.2021, 18.57
Kävin eilen ostamassa nieriää senverta paljon että - tänäänkin oli nieriää. Huomenna on maksapihvipäivä. Pitäisi varmaan joskus ostaa Nygrenin kalamurekepiffejä..
Lanttua, porkkanaa, punajuurta, sipulia ja possunniskaa pataan ja leivinuunissa hauduttelin 5 tuntia, liemen sekaan loraus poppamiehen chilikastiketta ja eiku syömään. Hyvvee oli.
Nickname
03.12.2021, 20.17
Pinaatilla höystettyä kasvisjauhis lasagnea, kohta otan jällkäriksi hetelmä smoothien.
tempokisu
10.12.2021, 18.54
Taimenta. Eilen kävin ostaan ja söin eilenkin, mutta tuli liian paksuja paloja ja niitä piti sitten pannulle litistää...taimen on hyvää, ja nyt paisto onnistuikin paremmin kun leikkasin ohkasemmat palat. Omatekemä porkkanapikkelsi onnistui myös hyvin ( oranssit palat) ja käytin tähän annokseen viimeiset pisarat Nakkilan paistamon sinappikastikkeesta ( lautasella kello kolmessa).
Ennen pääruokaa on salaattilautanen ( jäävuorisalaatti + kurkku + tomaatti + punajuurta yms. )
nyt oli tämännäköisiä paloja, pakkaseen laitoin osan.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen4a.jpg?img=smaller
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20taimen4c.jpg?img=smaller
tempokisu
23.12.2021, 18.43
Eilen ja tänään oli joulunalusnahkiais-ateria. Tänään lisukkeena sitä kallista muikunmätiä ( 159e/kg mutta mun kipponi maksoi noin 6 euroa) - ostin ihan vähän vaan ja sanoin jo ostaissani että tämä on sitten tietysti niin hyvää että olisi pitäny enemmän ....no näinhän siinä kävi.
nahkiaiset
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainenjoulu1a.jpg?img=smaller
päivän pääruoka ( ensin oli salaattia ja keitettyjä porkkanoita) pikkulautasella sitä muikunmätiä
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainenjoulu3b.jpg?img=smaller
laitoin ensin nahkiaisdippiä salaatinkastikkeeksi, mutta se maistuu tosi mainiolta juurikin nahkiaisen kanssa, ja rasvaisen kalan kanssa. Ostin Nakkilasta myös lämminsavulohta, ja tämä savulohi on tosi maukasta, savun maku mukana.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainenjoulu3c.jpg?img=smaller
Huomenna on nieriää, aloitin viime vuonna perinteen että aattona nieriää.
Tempokisun ruokalistasta tuli mieleen, että oli ensimmäinen syksy pitkään aikaan, kun en pyytänyt muikkuja. Ja niinpä nyt ei ole mätiäkään. Aikanaan jopa myin muikunmätiä, kun pyysin enemmälti muikkuja.
tempokisu
24.12.2021, 20.12
Aloitin viime jouluna perinteen, nieriää jouluaattona. Lisäksi loput muikunmädit ja vähän kirjolohenmätiä. Kaikki oli nam maukasta :)
tempokisu
28.12.2021, 20.57
Tänäänkin oli nieriää...oho, olinkin yöllä käynyt napsimassa eiliseltä jääneet palat...no onneksi otin pakkasesta lisää nieriää. Ja lisäksi Nakkilan savulohta. Kyllä oli hyvää, ja siis tämän kanssa savulohiherkkua ( majoneesikastike) ja kunnolla voisilmää perunan kanssa.
Ei sitä tässä iässä enää huvita ajatella että terveellisesti, vaan maistuvaisesti. Ajan mielummin lisälenkkiä kun tingin hyvästä ruoasta.
Kampinalle
28.12.2021, 22.58
Ihailtavia aterioita Kisulla!
Jauhemaksapihvejä, kastiketta (siunattu Valion valmis ruskea kastike, kunhan tuunaa sen mustapippurilla), kuullotettua sipulia ja muusia. Jauhettu naudanmaksa on paitsi hyvää, myös käsittämättömän halpaa. 300 grammaa tuota Prisman irtotiskiltä 1,47 euroa.
Kaurapuuroa oliiviöljysilmällä.
Sipsejä (Taffel) vetelin kourakaupalla. Edelliskerrasta olikin jo vuosia.
tempokisu
31.12.2021, 18.19
No kylläpä jännitti, minkä makuisia säilykepurkin "loimuhalstratut nahkiaiset vedessä" ovat. Ainakin hyvä haju...ulkonäkö ei. Nahkiaisen oma rasva tekee kyllä sen että tuntuvat olevan öljyssä. Ja sitten paistamaan ja maistamaan.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen%20uv1.jpg?img=smaller
Paistettuna ihan hyvän näköisiä paloja. Ja hyvän makuisia! hieman tonnikalan makuisia, halusin lämmintä "kalaa" niin paistelin vähän aikaa pannulla.
Isossa purnukassa on niin paljon että jätin huomiselle ( säilyy vuorokauden jääkaapissa) ja laitoin osan pakastimeen.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen%20uv2.jpg?img=smaller
Ranskalaisia, nakkeja, valkosipulikurkkuja ja graavilohta.
tempokisu
01.01.2022, 21.18
..jatkuu, samaa kun eilen eli nahkiaista ( ja loput nahkispalat laitoin pieninä erinä pakkaseen, yhdellä kerralla ei mene kuin 4 tuommoista palaa ) ruokajuomaakin jäi vielä huomiselle, mutta ei toi Bollinger ollu hintansa arvoista. En osta toiste.
Kuvan annokseen tuli vielä lisää peruna+nahkis, ja aluksi salaattia.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen%20uv4.jpg?img=smaller
tempokisu
15.01.2022, 19.01
Lisukkeet on tässä aika vakiona, mutta tänään uusi kalaruokatuttavuus, made.
Ohjeen mukaan liotin mateen maksaa tunnin vedessä ja keitin 10min suolavedessä. Sitten paistoon ja madefileet myös.
- maksa oli niin suolaista ettei voinu syödä kun puolet ( pieni pala muutenkin) ja madefileet oli "ihan ok" ei mitenkään herkullista että tätä ostan toistekin, mutta tulipa kokeiltua uutta.
Laitoin pakkaseen loput palat ( kokonainen made) mutta jatkossa otan samalle aterialle muutakin kalaa, vaikkapa nieriää.
Dome Chardonnay-viini sopi erinomaisesti mateen kanssa.
Ekassa kuvassa maksa...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20made1a%20maksa.jpg?img=smaller
maksapala vasemmalla..
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20made2.jpg?img=smaller
Lopullinen annos salaattilautasen jälkeen, paistoerä1 ( pannulla toinen erä)
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20made3.jpg?img=smaller
Kotipizza omalla valinnalla. Pepperoni, jalapeno, vs.
K.Kuronen
15.01.2022, 20.57
Kotipizzaa kanssa: Texas-monsteri ja kaljaa. Tiukempi työrupeama houkuttaa vetämään rasvaista ja suolaista (huomisen kun nykäsee, niin sitten helpottaa, ehkä).
tempokisu
16.01.2022, 17.15
Mä olen ( taannoisen horoskooppiennusteenkin mukaan) ollu ihan äärirajoilla töissä ja pyöräilyssä. Pyöräilyssä olosuhteet.
Olen ostanu töihin ( kotiin ei auta viedä) valkoista suklaata, auttaa työmatkalla kun tietää että perillä on suklaata tarjolla. Kotona on sitten odotettavissa kalaa, tänään oli nieriää. Nieriä on kyllä paras ruokakaloista. ( nahkiainen ei ole kala...)
Huomenna meinaan laittaa palat kolmea kalaa; kuha, made, nieriä.
tempokisu
18.01.2022, 19.28
Madetta ja pieni pala kuhaa ( jäi viime kerrasta) sekä maksapihvin puolikas. Yllättävää kyllä, made onnistui nyt tosi hyvin ja oli maukkain osuus. Mitä tein eri tavalla? laitoin kalamaustetta ja suolaa ja leivitin palat, ja paistoin pidempään. Olin edellisinä päivinä että ihan ok mutta en osta toiste - voin vaikka ostaakin!
Karamellisoitua porsaan kassleria ja uunijuureksia. 10,70€
Pari Domino-keksiä.
EDIT: otin vielä kaksi lisää ja lisäksi palan suklaata.
ruuduntakaa
19.01.2022, 14.58
Banaanin. Pirkka.
Mäkkärin han purilaisen. Pikaruuan määritelmä lienee muuttunut, kun ”herkkua” sai odottaa 20 min ja syöntiin meni 10…
Firlefanz
19.01.2022, 15.37
Kolme croissantia. Purkillisen skyriä.
Luumunen
19.01.2022, 16.14
Mäkkärin han purilaisen. Pikaruuan määritelmä lienee muuttunut, kun ”herkkua” sai odottaa 20 min ja syöntiin meni 10…
Näin käy nykyään usein kun Woltin lähetti saattaa napata mukaansa 10 ateriaa ja autokaistalla suurperheelle pitää saada 5. Siinähän sitten odotellaan.
tempokisu
24.01.2022, 18.42
Paistettuja perunoita ja nahkiaispaloja. Aina ei voi onnistua, nahkiaispaloista osa maistui ihan ok, mutta osa taas ei. Lopetin hyvään palaan ( osa jäi syömättä) ja lisäksi oli savulohta + vakiolisukkeita.
Jos ostat nahkiaisia, ei kannata pakastaa. Se vaan kun säilykepurkissa oli tosi paljon nahkiksia, en millään pystyny syömään niitä 2 päivässä ( avattuna säilyy yön yli jääkaapissa). En jatkossa osta mitään noin isoa erää.
Firlefanz
24.01.2022, 19.10
Maksalaatikkoa ja tofua, fifty fifty, yhteen sotkettuna ja mikrossa lämmitettynä.
Lisäksi ruisleipää, salaattia, tomaattia, maustekurkkua, oliiveja.
Jälkiruoaksi pakastemarjoja ja kermajäätelöä.
Tyypillinen jääkaapin ja pakastimen tyhjennyspäivä eli "Katsotaan mitä sinne on jäänyt" -menu. Joskus riittää että ravintoarvot ovat asialliset ja kaloritarve täyttyy. Eikä aina riitä intoa kokkaukseen, vaikka sekin voi olla kivaa ja usein palkitsevaakin. Siis silloin kun onnistuu paremmin kuin odottikaan.
tempokisu
24.01.2022, 20.54
^ joo, jälkiruokana oli tuoreita mansikoita ( ei kotimaisia) ja kermavaahtoa sekä lakkarahkaa. Perussalaattiin kuuluu jääsalaattia, tomaattia, kurkkua, persiljaa ja maustetta, valkosipulisalaatinkastiketta. Sitten punajuuripaloja ja kurpistapikkelsiä. Nyt salaattiin tuli lisänä puoliveriappelsiininpaloja, osoittautui hyväksi lisukkeeksi.
Huomenna tarvii ottaa varman päälle eli nieriää.
Marjasekoituksen sisältäen mustikoita, puolukoita ja lakkoja. Itse poimittuja tietenkin. Niin ja mukana oli hieman itse tehtyä omenahilloa.
Nickname
24.01.2022, 23.52
Maksalaatikkoa ja tofua, fifty fifty, yhteen sotkettuna...
Näin maksalaatikon ystävänä pitää kysyä oliko hyvää? Tofua olen muistaakseni joskus maistanut en kylläkään muista yhtään mille se maistui, voisin ihan piruuttani joskus kokeilla.
Firlefanz
25.01.2022, 08.54
^ Maustamaton tofu ei maistu juuri millekään, joten sotku maistui einesmaksalaatikolle mutta vähemmän kuin sellaisenaan syötynä.
Olen joskus aiemmin tehnyt samantapaista raejuuston kanssa, joten en ihan tuntemattomalle alueelle mennyt. Muutenhan maksalaatikko on ihan syötävää puolukkahillon tai kuullotetun sipulin kanssa, mutta nyt ei kaapissa ollut edes pakastepuolukoita enkä jaksanut ruveta sipuleita kuorimaan ja pilkkomaan...
Kokeilu jonka oikeastaan haluaisin toistaa on maustaa maksalaatikko korealaisella chili- ja soijapaputahnalla, ssamajangilla. En näet oikein ollut varma tykkäsinkö vai en ja joskus käy niin että jokin maku on parempi toisella kerralla.
Tattaripuuroa ja (punaista) maitoa. Mustaa kahvia.
^Einesmaksalaatikko maistuu kyllä täälläkin, joskus tuunaamatta, joskus pläjäytän soija- ja chilikastiketta / tabascoa sekaan. Silloin ei puolukka tosin oikein toimi IMHO.
Omatekoisista ehdoton suosikkini on kyllä hernekeitto. Ja ihan basic: herneitä, sipulia, lihaa (porsaan lapaa tms), suola pippuri, sinappi, meirami. No ehkä kasvis- ja lihaliemikuutiot myös. Miten voikin jokin niin simppeli olla niin hyvää? Vielä jos viitsii pataleivän tekaista seuraksi, a vot.
tempokisu
25.01.2022, 22.13
Marjasekoituksen sisältäen mustikoita, puolukoita ja lakkoja. Itse poimittuja tietenkin. Niin ja mukana oli hieman itse tehtyä omenahilloa.
Näyttää hyvältä :)
Tänään olikin paistettua lohta ( piti otta nieriäpala pakkasesta...) ja pala madetta, savulohiherkkua ja perunaa, perussalaattia ensin. Olin kyllä töitten jälkeen niin väsyny ja nälkäinen että kaikki ruoka olisi kelvannu.
Nyt kun rouva ampaisi töihin niin kaivoin wokkipannun esille tehdäkseni possun kyljestä korealaistyylisen safkan. Fermentoitua soijapapuchili tahnaa, kevätsipulia ja nuudelia. Lisäksi muita liemi ja maustesekoituksia joita kävin täydentämässä läheisessä eksoottisiin makuihin spesifioituneessa kaupassa. Tuohon syntisen hyvään ruokalajiin ei mulla ole teko-oikeutta kuin silloin kun olen yksin kotona. Osa noista kalakastikkeista on niin kivan tuoksuisia että oravat tippuu puusta kilometrin säteellä.
Spagetti bolognesea tuossa rantaravintolassa.
Pitääkin tehdä huomenna spagetti bolognese. Jos käyttäisi sen duurumista tehdyn spagetin sijasta linsseistä tehtyä. Oiskohan tuo kovinkin suuri loukkaus jotain ruokaperinnettä kohtaan?
Kampinalle
31.01.2022, 13.19
Meille tuli viikko sitten ensimmäinen Ruokaboksi, ollaan niitä syöty viikon verran. Ihan hyviä ruokia ja vaihtelua ruokalistaan. Selkeät ohjeet, ei tartte olla Master Chef, että saa tehtyä. Katsoin toki etukäteenkin, mutta ilahduttavan paljon kotimaista raaka-ainetta, riisikin korvattu kotimaisella kauralla.
tempokisu
08.02.2022, 21.25
Oli kyllä tosi kiva että otin aamulla pakkasesta nieriäpalat, oli raskas päivä...ja tältä se ruoka-annoksen loppuosa ( ensin on vihersalaattia yms.), ja paras osa, näyttää :D nieriää, pari palaa eiliseltä jäänyttä siikaa, savulohiherkkua+persiljaa ja voisilmää > NAM
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nieriasiika22a.jpg?img=smaller
Nakkisämpylän. Tai siis nakin tilalla grillibalkan.
ruuduntakaa
12.02.2022, 21.48
Fazerin sinistä. Puolikkaan levyn.
tempokisu
23.02.2022, 18.57
Jauhemaksapihvin puolikas ja turskanpala, perunaa ja erilaisia vihanneksia sekä savuherkkua ( kaupan kalahyllystä, vaihtelua Nygrenin savulohiherkulle) Jälkiruoaksi oli mansikoita ja vanilijakastiketta ( spray-kermavaahtoa ei ole missään, toimitusongelmia). Hyvää, mutta huomenna on sitten nieriää ja se on tosihyvää.
tempokisu
02.03.2022, 18.52
Aina ei voi onnistua näköjään. Madetta, ja ei ollut maukasta. Onneksi oli savulohta jääkaapissa niin lohenpala + savulohiherkkua niin jäi hyvä maku kuitenkin.
Mateen maksa on muka jotain herkkua, en pystyny syömään semmoista lötkyistä.
Pakkaseen meni monta annospalaa, no ehkä voi ottaa jonkun toisen kalafileen seuraksi..
Savustettu turskanmaksa…Aijai mitä herkkua. Mä tyhjennän aina prisman hyllyt kun tuota saa.
tempokisu
02.03.2022, 23.30
^ syötävä sellaisenaan? Juuri tuli mainoslehtinen että K-supermarketissä on nieriää tarjolla, huomenna kotimatkalla käyn ostaan.
tempokisu
30.03.2022, 20.02
Tänään onnistui, hyvää ahventa. Aluksi on siis perussalaattia ( jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkku-persilja ja yrttejä sekä salaattikastiketta, punajuurta ja pikkelsiä ) ja sitten tämä pääruoka ( pannulla on vielä toinen annos) äh, olin kaupassa ilman lukulaseja ja kuvittelin ostavani mätipalleroita mutta tuo oranssi olikin merilevävalmistetta. Hyvää sekin oli.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven11.jpg?img=smaller
tempokisu
13.04.2022, 19.10
Uusi aluevaltaus, ja maistuva sellainen, uunikala. Uunia ei olekaan käytetty....varmaan 20 vuoteen. Mietin kaupassa että ostaisiko parsakaalinipun, mutta onneksi sain testata parsan kala-annoksen kanssa ja totesin että parsa ei ole mun juttuni. Ostin myös muutaman kumkvattin...väriä salaattiin mutta jäi tähän kokeiluun.
Tästä annoksesta riittää 2 ja puoli ateriaan, laitoin ohuemmat siivut.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uuniloni%201a.jpg?img=smaller
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uuniloni%201b.jpg?img=smaller
Pääruokaa ennen on salaattia, ja tuohon kala-annokseen tulee vielä toinen puoli joka on uunissa odottamassa..
Firlefanz
13.04.2022, 20.51
En laita kuvaa koska en ottanut ettekä te kuvasta ilahtuisi jos sellainen olisi. Päivän ateria ei ollut millään lailla ruokahalua herättävän näköistä, olipahan vain nopeatekoista ja syötävää:
- sipuli, suomalaisia herkkusieniä, suolaa, pippuria ja vähän korealaista chilitahnaa, farfalle-pastaa ja saksalaista Pirkka-mozzerellaa joka jääkaapista vielä löytyi
Salaattia ei ollut tai sen virkaa sai tehdä Rasilaisen hapankaali vaalean sekaleipäviipaleen päällä, sen alla oikeaa meijerivoita ja Dijon-sinappia.
Jälkiruokaa ei ollut, mutta ei sitä olisi mahtunutkaan.
PS Kevään erikoisin tai oudoin mitä kaapista löytyy silloin kun sieltä ei löydy oikeastaan mitään eikä kaupassa viitsi käydä ja sama se mitä siitä tulee koska muita ei ole syömässä -ateria syntyi seuraavista aineksista:
- tölkki Lidlin saksalaista hernekeittoa, pussi Myllyn Paras -makaroneja, tölkki tomaattimurskaa ja kukkurapäinen teelusikallinen paprikajauhetta.
Resepti voisi toimia vastaavassa tilanteessa vaikkapa Jalostajan lihakeiton pohjalta...
tempokisu
13.04.2022, 21.34
..jälkiruokana oli ( just äskön) vadelmia vanilijarahkan ja pursokerman kanssa, ja raparperijuomaa.
Olen kyllä tosi iloinen että vuosikymmenien jälkeen löysin hyvän ruoan ilon :)
Aika hyvältä näyttää ja kuulostaa kisun sapuskat. Itse tuossa vetäisin kipon mämmiä kauravanilijakastikkeella, ei huono.
Kirkkonummelaista linturuokaa palkkariksi.
Uusi aluevaltaus, ja maistuva sellainen, uunikala. Uunia ei olekaan käytetty....varmaan 20 vuoteen
Myös täällä on löydetty uuni "uudelleen". Kun on olevinaan enemmän aikaa, uunissa tulee laitettua paljon sapuskaa sen ainaisen pannussa paistamisen sijaan. Ja hyvää tulee...
Ja sit toi Crock-Pot, keittiön toinen ihmelaite.
tempokisu
21.04.2022, 18.40
Aika huonosti on ollu kalakaupassa vaaleaa kalaa, ostin sitten 2 ahventa fileoituna ja uunilohitaskun. Tänään, kun aikaa oli, uunilohta.
Ja voi että oli hyvää :)
Olen niin iloinen tapahtumaketjusta; ilman pahaa kaatumista yöpyöräilylenkillä syyskuussa 2017 en olisi löytänyt nahkiaisia ja kaloja. En Nakkilaa enkä kututalkoita. Ei se kaatuminen ollut sattumaa, vaan Luojan tuuppaus silloin kun pienen ihmisen tilanne oli paha, mietin jo viimeisiä vaihtoehtoja.
Eikä ollu eka kerta kun ylhäältä apua sain; 1995 olin niin huonossa kunnossa suolistovaivan takia että lähtö oli todennäköisin vaihtoehto. Äitini toi Pyhää Vettä - seuraavana päivänä antibiootti alkoi tehota ja en sitten lähteny...
tempokisu
22.04.2022, 21.05
..ja tänään sitten niitä ahvenfileitä paistettuina. Hyvää oli :)
siinä mennään..
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahven4c.jpg?img=smaller
tempokisu
24.04.2022, 17.36
Valmiiden lohitaskujen inspiroimana kokeilin nieriätaskuja uunissa. Tein täytekastiketta: valmis jogurttikastike kalalle + kermaviili + mausteita > onnistuin, tosi hyvää :)
Huomaa hieno servetti!
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uuninieria%201a.jpg?img=smaller
ensin on alkusalaattia ( taustalla epäonnistuneesti tehdyt mukit, palvelevat yrttimukeina )
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uuninieria%201b.jpg?img=smaller
ensimmäinen otto ( toinen puoli jää uuniin että pysyy lämpimänä )
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uuninieria%201c.jpg?img=smaller
Firlefanz
26.04.2022, 16.49
Itse leipomaani kikhernejauholeipää, Meeatin Tofu Grilleriä ja Alpron soijajuomaa. Kaikki mikrossa lämmitettynä.
Yllättävän hyvää, jopa maukasta - ja yhdistelmäkin toimi.
Salaatti tai vihannekset ylipäätään ja jälkiruoka puuttuivat, mutta saavat ne joskus puuttuakin.
K.Kuronen
26.04.2022, 17.07
Lohikeittoa.
tempokisu
26.04.2022, 21.06
Salaatti tai vihannekset ylipäätään ja jälkiruoka puuttuivat, mutta saavat ne joskus puuttuakin.
Ei saa. Eilen tein virheen ja pidin ahvenfileitä lauantaista jääkaapissa - tuli sitten salaattiateria. Tykkään salaatista ja vihanneksista melkein yhtä paljon kun kalasta. Perunan osuus on jäänyt tosi pieneksi, tänään(kin) peruna maistui ihan puulle. Pääruokana oli paistettuja nieriäfileitä, mutta uuni-nieriä oli parempaa.
Olisipa joskus kalaosastolla ankeriasta! Ratinassa on se ruokakauppa jossa kalaosastolta "melkein mitä vaan saa tilauksesta" pitäisikö käydä kysyyn..
tempokisu
29.04.2022, 19.00
Uusi yritys ahven- ja kampelafileelle.
Tein ite kermaviili-yrtti-salaatinkastiketta. Ei onnistunu ollenkaan, lisäsin jogurttikastiketta kalalle.
Perunat paloi ihan mustiksi, syödään sitten kalaa ja savulohiherkkua..
Leivitin kalafilepalat - no kivan näköisiä mutta ei yhtään maistunut hyvältä. Onneksi oli pala valmiiksi paistettua kuorrutettua kuhaa niin se pelasti.
Olin laittanu valmiiksi lasiin vettä ja sitruunaviipaleen. No ei hyvä. Kun yleensä ruoan kanssa menee se lasi tai puolitoista viiniä, ensin tämmöinen Digno rose maistui ihan ok, nyt ei maistunu.
Siis tein tätä ateriaa, eli laittelin salaattia ja kastiketta sun muuta, aika kauan, ja siitä onnistui yksi kalanpala. Sekin siis valmiiksi tehty ja vain lämmitys.
Aina ei onnistu.
Huomenna on uunikalaa.
Miten leivitit tai teit noin ylipäätään? Kyllähän vaalealihainen kala äkkiä uppopaistettuna on sellaista herkkua että…
tempokisu
29.04.2022, 20.26
Miten leivitit tai teit noin ylipäätään? Kyllähän vaalealihainen kala äkkiä uppopaistettuna on sellaista herkkua että…
Kastelin kanamunassa ja sitten jauhoa ja erityisesti kalalle tarkoitettuja jotain "panko-rakeita" ( samaa pankoa oli siinä valmiiksi leivitetyssä kuhassa ) aiemmin on onnistunut ahvenfileelle tosi hyvin. Ja oli ihan tuoreita aamulla jääkaappin otettuja fileitä. Päälle ripottelin vähän kalamaustetta. Tuli tosi kivan näköisiä ja rapeita...
Mutta kun salaattikaan ei maistunu. Eikä viini. Vähän join ja kaadoin pois ( kun ei sitä takaisin pulloonkaan..)
Villep81
29.04.2022, 20.30
Leivitettyä kampelaa ja perunamuussia. Oli aivan tajuttoman hyvää kun vähän suolaa lisäsi
Travelkicking
29.04.2022, 20.31
Kastelin kanamunassa ja sitten jauhoa ja erityisesti kalalle tarkoitettuja jotain "panko-rakeita" ( samaa pankoa oli siinä valmiiksi leivitetyssä kuhassa ) aiemmin on onnistunut ahvenfileelle tosi hyvin. Ja oli ihan tuoreita aamulla jääkaappin otettuja fileitä. Päälle ripottelin vähän kalamaustetta. Tuli tosi kivan näköisiä ja rapeita...
Mutta kun salaattikaan ei maistunu. Eikä viini. Vähän join ja kaadoin pois ( kun ei sitä takaisin pulloonkaan..)
Seuraavaksi pitää arpoa, minkä aineen puutoksesta sun elimistö protestoi. Vai olitko vain kylläinen. Kokeilisin ohuiden siankyljysten kypsentämistä ja viinin korvaamista vedellä.
tempokisu
29.04.2022, 22.05
Seuraavaksi pitää arpoa, minkä aineen puutoksesta sun elimistö protestoi. Vai olitko vain kylläinen. Kokeilisin ohuiden siankyljysten kypsentämistä ja viinin korvaamista vedellä.
Varmaan kaikkien, kun sippasin ajellessani töistä kotiin, mutta nälkä oli kun aamulla klo 04 söin leivän ja töissä puolikkaan pullaa.... Joka aterialla on ruokajuomana ensin vettä. Viinilasillinen tulee vasta kalan kanssa.
Kastelin kanamunassa ja sitten jauhoa ja erityisesti kalalle tarkoitettuja jotain "panko-rakeita" ( samaa pankoa oli siinä valmiiksi leivitetyssä kuhassa ) aiemmin on onnistunut ahvenfileelle tosi hyvin. Ja oli ihan tuoreita aamulla jääkaappin otettuja fileitä. Päälle ripottelin vähän kalamaustetta. Tuli tosi kivan näköisiä ja rapeita...
Mutta kun salaattikaan ei maistunu. Eikä viini. Vähän join ja kaadoin pois ( kun ei sitä takaisin pulloonkaan..)
Harvoin tulee leivitettyä mutta joskus joitain vaaleita kaloja. Kananmunaa tosiaan ja jauhoihin. Paistamisen lopuksi (paisto paistinpannulla reilussa voissa) merisuolaa ja mustapippuria päälle. Paistoaika vähän vaikea kokemattomalle mutta hyvää on tullut. Sitruunaviipaleesta pöydässä sitten halutessaan puristan mehua. Erityisjauhoja tai kalamaustetta (mitä siinä on muuta kuin suolaa ja pippuria?) en ole kokeillut.
Mutta pitäis tehdä useammin vaikka kallista viidelle henkilölle onkin kalaruokia laittaa. Uunilohi meillä yleisin kala. Tai kraavi- ja kylmäsavulohta Lidl altaasta.
Kylmäsavukaloistahan tulee mitä mainioin pasta. Jos lisäksi parkuvia suita ympärillä sen teko supernopeaa.
Leivitetyt kalat säännöllisesti kyllä uppopaistan. Puolisenttiä paksua kuhafilee pankoleivitettynä ottaa oikeassa rasvan lämpötilassa sen minuutin, max kaksi. Muuten siitä tulee kuivaa. Ja siihen rutinaan kun halkaisee ensimmäisen palan tarvitsee melkein kuulosuojaimet. Lohikin ja muut rasvaiset kalat onnistuu leivitettynä hyvin mutta omasta mielestä sopii vaalealihaisille paremmin. Turskalle aivan ehdoton. Tonnikalalle leivitys ei oikein toimi. Minusta se on parasta syödä kuten mediumi naudanpihvi. Niin ja sormenmittainen puhdistettu muikku frittitaikinaan ja nopea uppopaisto. Aijai kun on namia.
Pitikö tässä nyt löhteä ostoksille kun tuoretiski aukeaa, kalakauppaan. :)
tempokisu
30.04.2022, 08.42
Kun tässä aika paljon kalaa laittelen, niin se on tosi harvoin ( 2-3 kertaa vuodessa) kun EI onnistu. Tykkään paljon paistetusta ( ei sitä ohjeen mukaan niin kauaa paisteta) ja pitkään uunissa olleesta. Toissapäiväinen uuni-nieriä onnistui niin hyvin ettei sanotuksi saa. Tässä vielä vaiheessa...kalamausteessa on kyllä paljon erilaisia yrttejä, tuossa perunoitten päällä.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uuninieria%202a.jpg?img=smaller
Leivitys sopii minunkin mielestäni vaalealle kalalle, ja on se aiemmin onnistunut mutta eilen oli sitten jotain, voi olla että olin liian väsynyt kun kotimatkalla sippasin?
Ostan jatkossakin ahventa, mutta tänään on uunikalaa ( joko valmista lohitaskua tai laitan ite nieriää) ja huomiselle kuhaa, jos kaupassa on. Makkarapäivänkin vuoro kohta, ja eväshetkilenkki lihiksellä.
edit. ei ollu kuhaa, mutta lohitaskua ja ahventa ostin. En osaa päättää, laitan uunilohta ja uuniahventa.
Kiertoilmauunissa tulee laitettua ritilällä kokonaisia isoja lohifileitä siten että päälle aurinkokuivatuista tomaateista, jalopenoista, kevätsipulista sekä hunajasta tehty sörsseli pintaan jonkun kovan murumaisen juuston kanssa. Paistuessaan se tekee kuoren siihen kalanpintaan estäen sitä kuivumasta. Siihen kylkiäiseksi smetana tai ranskankerma täplä sitruunalla tai wasabijauheella. Mutta tuossakaan ei parane uunittaa liikaa. Kuivuu.
tempokisu
30.04.2022, 18.08
^ kiitos vinkistä, tässä on vielä tosi paljon oppimista mutta kun vertaan aterioitani 2 vuoden takaiseen, niin edistystä on tullut valovuosia :)
Ja nyt tuli Iso Onnistuminen, tästä uunilohesta nyt puolet ( huomiseksi toinen ) ja pieni ahvenfile ( huomiseksi se toinen pala ) voi että oli hyvää
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunivappukalaa1a.jpg?img=smaller
valmis kala-annos part1, ja kyllä tuo ruokajuoma kupli ja maistui ihan eri kun kympin kuohuviini..( hyvä että ostin sen samppanjapullon sulkijan, pullosta riittää 3-4 kerraksi )
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunivappukalaa1c.jpg?img=smaller
tuo servetti on ihana, siinä on kampelat, turska, hauki, taimen ja lohi, ahven ja joku simppu - ja sitten pasuri!
callahan
30.04.2022, 18.46
Hapankorppuja pari, päällisenä levitteen ohella maksamakkaraa, hiven sinappia ja tuorekurkkuviipaleita.
Jos nyt vähän niuhotan tuon leivityksen suhteen, niin ensin vehnäjauho (suolalla ja pippurilla), sitten kananmuna ja korppujauho/panko. Tänään tosin laiskotti, kala oli valmiiksi leivitettyä pakkasesta ja gnocchit ostotavaraa. Kastike helpoimman kautta purkki kermaa ja paketti Auraa. Sienisalaatti sentään omatekoista.
Noinhan se aina tehdään. Tai ainakin minä teen.
tempokisu
03.05.2022, 22.29
Paistettua ahventa. No nytpä selvisi miksei se ahven pari kertaa tuossa aiemmin maistunut kuten ennen...se on se leivitys, muna ja pankojutut. Jätin nimittäin yhden palan leivittämättä, ja se oli maistuvaista.
Eipä leivitetä kun vehnä/ruisjauhoilla enää.
Firlefanz
04.05.2022, 09.24
^ Ditto.
Mukillinen mustaa kahvia, ilman sokeria.
Neljä palaa Oululaisen Hämäläisistä saaristolaiskauraleipää, Valion Polar täyteläinen -juustoa, Myrttisen valkosipulisuolakurkkua. Kaksi lasillista Pohjolan meijerin rasvatonta piimää.
(Kaurapuuro on hyvää ja terveellistä, mutta joskus haluaa sen passata.)
tempokisu
08.05.2022, 01.43
Kyllä :) ahven on hyvää. Paistelin vehnäjauhoissa kieriteltyjä fileitä, ja varmuuden vuoksi oli hieman kalliimpaa ruokajuomaa. Ja nyt ahvenet onnistui tosi hyvin. Olen kyllä erittäin iloinen että päivän ruokahetkestä on tullut iloinen ja odotettu asia.
Tänään iltapäivällä on sitten lohitaskuja uunissa
Päivälliseksi on tarkotus tehdä pariloitua tonnikalaa. Sellaiset puoltoista parisenttiä paksut ison äijän kämmenen kokoiset pihvit ihan vaan nopeasti parilassa mausteenaan savusuola ja vastajauhettu mustapippuri. Kylkiäinen miettimättä. Bataattia ehkä mutta missä muodossa laiteettuna.
tempokisu
16.05.2022, 18.06
Tänään paistelin pitkästä aikaa meribassia. No huh on tässä tullu osteltua kaikkea katkarapuja ja mätiä, tillit löpsähtää jo samana päivänä ja olen pakastanu annosrasioina mutta tälle aterialle oli tuoretta tilliä ( persiljan alla). Salaatti on siis ensin eri lautasella.
Sain taannoin asiakkaalta valkoviinihanapakkauksen "Albali" - no äskön ihmettelin miten tämä avataan ja se hana löytyi vasta käsikopelolla paketin alakulmasta.
- ja nyt on "alkoholiongelma"; pakkauksessa kehutaan että tasapainoinen ja vivahteita trooppisista hedelmistä - mutta en mä tätä pystyny juomaan.
Meribassit kuitenkin oli maukkaita ( 2 palaa vielä pannulla )
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20meribassi22%20p1.jpg?img=smaller
tempokisu
26.05.2022, 01.11
Uunilohi on uusi suosikkini..tänä - eikun eilen oli ja toinen puoli tänään
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%202a.jpg?img=smaller
sopivasti kypsynyt
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%202c.jpg?img=smaller
tempokisu
05.06.2022, 19.01
Minä täällä taas uunilohta syömässä....tänään ( ja eilen ja huomenna) värikästä uunilohta. Esipaistoin kaikki ja riittää kolmeksi päiväksi.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%203a%20%281%29.jpg?img=small er
pääateria-lautaselle päätyi tämmöinen tekele, puolet kalasta ja perunoista vielä uunissa. Hyvää oli. Mun yrttiviljelykset ei ole oikein itäneet, paitsi vesikrassit joita tuossa mukana
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%203b.jpg?img=smaller
tempokisu
18.06.2022, 17.39
Tässä välissä on ollu paistettua kalaa ja eiliset kuhafileet ei oikein...tänään ostin uunilohta useammallekin päivälle, ja tänään ateria myös onnistui erinomaisesti, tänään oli tuota vasemmanpuolista, puolet
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%205a.jpg?img=smaller
tempokisu
23.06.2022, 18.51
Eilen ja tänään oli lohirullaa, tykkään tosi paljon uunilohesta ja myös kuha kypsyy uunissa tosi maukkaaksi :)
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%206a.jpg?img=smaller
pääruoka-annoksen vihannekset ja puolet kalasta ja perunoista
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%206b.jpg?img=smaller
tempokisu
28.06.2022, 20.15
Tänään oli suunnitellusti ryynimakkara-päivä. Se vaan, että ei ollu sitä suosikkiani palviryyni tai juusto-ryynimakkaraa, ei nyt kovin hyvin onnistunu. Samoin ruokajuomani oli virhevalinta, en mä tämmöistä juo. Harmillisuus sentään kun oli pitkä päivä (lenkkiä ja töitä) ja oli nälkäkin.
No, jälkiruoaksi oli oman amppelin mansikoita ja itetehtyä raparperihilloa, ja oli hyvää.
Huomenna paistettua ahventa.
tempokisu
09.07.2022, 17.40
...taas tulee uunilohta. Mutta tällä kertaa on omista viljekyksistä noi yrtit ja mansikat :)
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi7a.jpg?img=smaller
ja uunissa vielä lisää kalaa, perunat jätin pois kun on kahdenlaista ruokaisaa rapusalaattia.
Liiterin maalaispatonkia, italialaista salamia ja tilsitter juustoa. Kuvaa ei ole valitettavasti tarjota kansalle.
Lihapataa. Villisiasta tehtyä, ensimmäistä kertaa moista maistelin ja hyväähän se oli.
Kohta tuo lähetti ovelle kanafileitä ja lohkoperunoita annoksen.
Firlefanz
11.07.2022, 15.48
^ Munamaitoon vai ei? Siirappia vai ei? Riisiä vai ohrasuurimoita?
Kuulun niihin joille on olemassa yksi ainoa oikea tapa valmistaa kaalilaatikkoa. Mutta toisaalta olen niin avaramielinen, että riittää että ylipäätään tykkää kaalilaatikosta; vain ne jotka sanovat inhoavansa kaalilaatikkoa olisin valmis toimittamaan jonnekin helvetin alimpiin kerroksiin.
Jotain ukrainalaista keittoa, joka ei kuitenkaan ollut borssia koska siinä ei ollut lainkaan punajuurta. Kaalia ja hapankaalia luultavasti kumpaakin ja naudanlihaa sattumiksi.
No eihän nyt kaalilaatikkoon munamaitoa tai maitoa ylipäätään kuulu. Siirappia tulee laitettua vaihtelevasti, varhaiskaalin kanssa ei. Ja puuroriisiin.
tempokisu
11.07.2022, 18.32
Täällä syötiin maukasta uunilohta :)
Kaurista. (Not to be confused with four legged animal.)
Kiitti, miltä maistuin?
Itse söin luultavasti nautaa. Kebab ranskalaisilla Oulun Troija kebabissa.
Joo nautaa on. Takuuvarmaa suomalaista tukkukebabia. Mutta syötävää kylläkin. Reilun kympin annoksena kohtuukokoinen satsi. Oi kun joskus pääsisi palaamaan siihen aikaan jolloin 10m2 asiakastilasta myytiin kebabia. Se oli hyvää.
Söin kebabin tänään itsekin tosin eri paikassa. Kyllä sillä mahansa täytti.
tempokisu
13.07.2022, 13.07
^ mansikoita myös, mutta en laita pakkaseen menee lötköiksi. Lähikauppa Prismasta saa tuoreita mansikoita läpi vuoden.
^^^ kääk, jäsen "kauris" olethan kunnossa ?!
Lähetti tuo kohta ovelle "Double cheese burger"in ranskalaisilla. Viimeksi tosin söin aamulla "Puls proteiinipuuro"n.
tempokisu
13.07.2022, 17.31
Uunilohta, nam hyvää oli :)
Thai Yellow Curry Chicken jotain jotain jotain... Hyvää oli.
Firlefanz
16.07.2022, 12.53
Leipomo Salosen Ruis-hamppupaloja ja Pirkka surimisuikaleita. Maitokolmion ProFIT lakritsanmakuista proteiinivanukasta.
Kaikki semmoisia "the first time I've ever eaten sitä tai tätä" -kokemuksia. Proteiinivanukas jääneekin kertakokemukseksi, ainakin lakritsanmakuisena. (Ei sillä että se pahaa olisi ollut, mutta...)
Juomaksi Koffin Perinnekaljaa. Join kun sitä juhannuksena tarjottiin ja jotenkin miellyin siihen - ehkä siksi että olen tullut ikään jolloin lapsuudesta tutut (mutta sittemmin unohtuneet) aistimuistot nousevat helposti pintaan?
callahan
16.07.2022, 15.15
Lohikeittoa ja yhden hapankorpun. Lohi Hätälän D- leikattua ja hapankorppu Myllykiven tuotantoa. Hapankorpun päällä Becel kevyt joka Upfieldin tuotantoa.
Firlefanz
16.07.2022, 15.31
Nyt tiedän että callahanilla on jonkinlainen huumorintajukin ja että hän ainakin toisinaan käy ostoksilla Lidlissä.
Nyt olen syönyt viimeksi kaksi banaania. Joku Fair Trade -merkki niissä oli, mutta muutenhan banaani on banaani - toisin kuin tuotteissa joissa valmistajalla voi olla merkitystä.
PS Banaaneja enemmän syövillä ja niiden eroja paremmin tunnistavilla lienee asiasta toisenlainen käsitys.
Söin uhden banaanin. Joku luomu-pirkka. Katsotaan pysyyko sisällä.
tempokisu
17.07.2022, 17.57
Pitkästä aikaa paistettua siikaa :) nam, ja paistetaan tietysti voissa. Salaattia, ja molempiin annoksiin ( salaatti ja pääruoka) sai vielä omasta parvekeviljelyksistä pikkuvihreää mukaan. Laitoin uudet vesikrassit, ja nehän innostui heti kasvamaan parissa päivässä!
Huomenna on kuhaa ja turskaa, mutta paistanko vai laitanko uuniin?
callahan
17.07.2022, 20.00
^Näähän on makuasioista joista voi kiistellä. Ikinä en ole ymmärtänyt siian hehkutusta "miten hyvä kala" Tiety voissa paistaa ja sopivasti suolaa pahvistakin tulee ok makusta.
Hyvä jos ja kun jotkut tykkää ja fisuahan pitäis syödä monipuolisesti, ei pelkkää lohta.
PS. piti vaan yksi sana alleviivata mut jäi päälle.
Koheltaja
17.07.2022, 20.31
Reissari, kaksi proteiinipatukkaa (Wilhelm perinteinen) ja nämä alas palauttavalla juomalla (keltainen jaffa).
K.Kuronen
17.07.2022, 20.32
Härkävarrasta Tintåssa.
Kauraleipää ja päällä paistettu muna
Savustettua kuhaa ja pastaa.
tempokisu
18.07.2022, 18.22
^ kuhaa oli minullakin, uunikuhaa ja pala turskaa. No voi että oli hyvää :)
Tuossa on nyt sitä mun salaattiani, värikäs annos ja yrttejä omalta parvekkeelta. Tykkään myös tuosta Villi raparperi-mansikka kivennäisvedestä. Uutena makuna Nygrenin mango-rapusalaatti, hyvää.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunikuhaa%20k1.jpg?img=smaller
pääruoka ( uunissa toinen puoli kalasta)
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunikuhaa%20k2.jpg?img=smaller
tempokisu
26.07.2022, 20.16
täällä taas paistellaan ahventa. Pannuahventa, sain ilmaisnäytteet....mitä näille tehdään? no leikkasin auki ja poistin isoimmat ruodot ( mutta jäi niitä ruotoja sinne silti...) ja sitten vaan - pannulle.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20pannuahven2.jpg?img=smaller
sieltäkin nypin ruotoja...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20pannuahven4.jpg?img=smaller
oikein hyvää oli kunhan ruodoista oli päässy...
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20pannuahven5.jpg?img=smaller
Kourallisen parapähkinöitä.
usko juntunen
26.07.2022, 21.56
Mustikoita. Paljon.
https://lh3.googleusercontent.com/pw/AM-JKLVwsyFKARK5cjxL9x9moefm49PgieBXYjImFYsuwg2Ho4AAx 4NnEdZaiDblsM6ZOph824sDaBjaCkU3QtP2UOshQ-qOaJ55ZNKmmpRKaBP6D7dQAZ2uNyLdkMOs9YW6qUdDlaM3qXCZ kKZ3W-AscJv6fQ=w1121-h747-no?authuser=0
Il ciclista di Roine
26.07.2022, 22.43
Kun eilen tuli herkuteltua sokerimakeisilla [valitettava pahe, johon tietoisuuteni sortuu. Niitä nauttiessani toivoin, ettei niitä olisi ollut paperipussissa niin paljon!], tänään sitten pääenergialähteenä vain pelkkä peruskotiaamiainen (lämmin puuro irtorusinoilla / 2 leipäparia / rahka myslillä / 2 muumimukimittaa kahvia)
Lounaana oli vain mol. ruisleivän puoliskot, välissä levite, punaista paprikaa ja keräsalaattia. Perusleivän koostumus. Segafredo Intenso suodatinkahvilla. Ilman lämmintä lounasta tämä tiistai.
Kesälomalla terve ihminen ei "mättäystä" tarvi, kun minulle tiistait ovat treenivapaita päiviä.
Pakko olla YLPEÄ, kun painoindeksini on mulla sama kuin 39 vuotta sitten konfirmaatiopäivänä heinäkuussa 1983. Pyöräilyn (ja viikkohölkän) ansiota mitoissa ollaan! Mulle 65 kg on alaraja, sen alle en päästä painoani putoamaan.
Jos alkaa huippaamaan, löytyyhän sitä pyöräilijän perushedelmää, banaania kaapista. Ihan naama- ja vatsairvessä ei tässä kärvistellä eloa tietenkään.
Työelämään paluu vaatii kyllä AINA lämpimän lounaan.
Makeisten ilmaantuminen tiheentyi, kun pyöräilyn tehoarvot alkoivat heikentyä vuosikymmenen vaihdettua.
Annoin periksi tiukalle itsekurille ja kiinteälle ympärivuotiselle 5 krt/vk harjoittelumallille, kun jalkani eivät saa enää aikaan soolona 30 km/h keskaria 74 ja 102 km lenkeillä lumettomaan aikaan.
tempokisu
31.07.2022, 22.43
^ osin samoja huomioita, harjoittelusta ja painoindeksistä - tosin ajattelen että paino ei saa nousta yli 45kg, en vaan halua. Makeisia en syö, suklaata vain töissä.
Tänään oli turskaa, fileet pysyi hyvin koossa, viimeset vesikrassit ja ruohosipulit parvekeviljelyksiltä. Ja mansikka.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20turska6.jpg?img=smaller
arctic biker
31.07.2022, 23.50
Pari leipäviipaletta kera margariinin ja halpismeetwurstin. Lukuisista vajavaiksuustani lienee pahimpia olemattomat kokin taitoni. Ja intoni.
Kirsikkatomaatteja suoraan kasvimaalta. Ei lainkaan huonoja.
Juustoja, parmankinkkua, keksejä, patonkia yms. punkun kera.
Ei mielestäni erityisesti hellepäivän iltapalaa, mut anoppi tarjosi.
tempokisu
07.08.2022, 19.23
Ahventa ja siikaa. Opettelin tekeen ite etikkapikkelsiä nuo vaaleanvihreät palat on kurkkupikkelsiä ja vaaleanpunaiset renkulat sipulipikkelsiä.
Viime aikoina vesi on maistunut ruokajuomana, ehkä yksi lasi viiniä aterian lopun kanssa.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20ahvensiika22%20a2.jpg?img=smaller
tempokisu
18.08.2022, 06.02
Eilenkin oli nahkiaisia - se vaan että paistamolla vastapaisettu nahkiainen ( tai kotimatkalla taukopaikalla syöty ) on ihan eri makuinen kun kotona lämmitetty (pannulle hetkeksi) jatkossa se on samana päivänä syötävä. Punnitsin 2 nahkiaista, about 40g yhteensä.
Hieman kalliimpi champagne oli korkeintaan "ihan ok"
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen22%20na2b.jpg?img=smaller
nahkiaisateria no2, pään jätin syömättä
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen22%20na5.jpg?img=smaller
tempokisu
28.09.2022, 18.42
Pitkästä aikaa nieriää, jotain oli aiemmin ettei maistunu ( ehkä liian kauan pakastimessa) mutta nyt tuli oikein maukasta uuninieriää :)
Marketissa sattui tämä silmään ja päätin kokeilla. Muutaman nyt syötyäni matka/retkiajo -tyyppisellä lenkilläni, yksi patukka pitkähkön aikaa vievän lenkin loppupuolella, niin ei ihan huono olekaan. Etsinnässä ollut ja monia tullut kokeilluksikin.
https://elovena.com/fi/pehmea-kaurapatukka
Kebabbia poikkeuksellisesti raneilla.
Lähetetty minun XQ-BC52 laitteesta Tapatalkilla
Itte tehtyä ruisleipää. Punkkua kyytipojaksi.
Muutaman cantuccinin jälkkäriksi. Näihin tulee himo.
Lounaalla lasagnea, salaattia, porkkanakeittoa, suklaamoussea ja kahvia.
tempokisu
01.02.2023, 21.56
Kävin tänään ajamassa Tampereen Kauppahallin Nygrenin kalakauppaan, olikin tuttu myyjä ja sain edullisesti, ja vielä toinen kuhapallero kaupan päälle. Tästä annoksesta, lohitasku ja kuhapalleroita, tuli tälle ja huomiseksi syötävää. Kiva värikäs annos.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%20kuhapallerot.jpg?img=small er
arctic biker
10.04.2023, 13.40
Puu-hellalla lämmittämääni toissapäiväistä kaalikeittoa.
Ison annoksen gravelpastaa.
xs2jammu
28.05.2023, 15.47
Meidän kaupoista on hävinnyt mantelikala ja päätettiin tehdä itse. Pääsee jatkoon ja seuraavalla kerralla vähän runsaammin mausteita,
Pizzeria Unon ison perhepizzan muutamalla lisätäytteellä. Vielä jäi aika reippaasti kalorivajetta, muttei vaan jaksa enää syödä. Blurb. Jos vetäisi vaikka voita paketista.
tempokisu
29.05.2023, 19.31
Tänään oli uunilohta ja salaattiin ostin "salaattimix" erilaisia "lehtiä", ja omasta viljelyksestä vesikrassia
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunilohi%207.jpg?img=smaller
puolitoista metsästäjänleikettä ja salaattia alkuun, kasvissosekeitto ja saaristolaisleipä sen päälle.
tempokisu
07.08.2023, 18.00
Aika paljon on ollu uunilohta/uunikuhaa ja savukalaa - mutta että on makkara hyvää. Tänään oli siis makkaraa ja perunasalaattia, enempi vihersalaattia alkuruokana.
Pannulla paistui 3 tuommoista palaa.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20uunimakkaraa%20L3.jpg?img=smaller
16.8. jälkeen tulee onneksi hieman vaihtelua päivän pääruokaan, sillä nahkiaiskausi alkaa ihan kohta ~
tempokisu
17.08.2023, 18.42
Terveisiä Nakkilan Nahkiaispaistamolta~ nahkiaiskausi alkoi eilen 16.8. ja tapana on ollut ostaa paistettuja nahkiaisia käyntipäivän ja seuraavan päivän ateriaksi.
Eli tänään(kin) oli nahkiais-ateria. Lisäksi oman parvekekasvimaan ruohosipulia ja persiljaa. Juomaksi ostin hieman parempaa champagnea ( kohtuuhintaista 61e) olisi pitäny ehkä ostaa arvokkaampaa mutta ehtiihän sitä.
Nahkiainen on kumminkin parhaimmillaan kun syön kotimatkalla levähdyspaikalla termoskaffen kera.
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/NAHKIAINEN23/kalaruokaa23%20nahkiainen%20n1b.jpg?img=smaller
jos ostat nahkiaisia ja ovat jäähtyneitä, paras tapa on laittaa voinokareen kanssa folioon ja uuniin. Älä lämmitä mikrossa tai paista pannulla.
Taimenta savustin ja söin pois.
tempokisu
21.09.2023, 20.35
ja tänään taas nahkiaista
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/NAHKIAINEN23/kalaruokaa23%20nahkiainen%20n2a.jpg?img=smaller
toteutunut annos
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/NAHKIAINEN23/kalaruokaa23%20nahkiainen%20n2b.jpg?img=smaller
Sunnuntaiset pastan jämät palkkariksi.
tempokisu
03.11.2023, 18.53
Tämän kauden neljäs käynti Nakkilan nahkiaispaistamolla viime keskiviikkona ( tulomatkalla jo ihan hyvä ajokeli...) ja ke-to-pe siis nahkiaisateriaa
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/kalajuttuja/kalaruokaa%20nahkiainen23D%20n3.jpg?img=smaller
Maukasta on. Tosin paistamolla/matkalla nautittu vastapaistettu on parhautta ~
tempokisu
23.12.2023, 18.55
No jopas kun en ole tänne...toissapäivänä Nakkilassa ja sain kuin sainkin 2 nahkiaista aterialle, siinä myös paikan päällä savustettua siikaa NAM!
https://tempokisu.kuvat.fi/kuvat/NAHKIAINEN23/Nakkila23j%20n3%20ruokaa1.jpg?img=smaller
xs2jammu
31.12.2023, 10.12
kaurapuuron jossa oli pakasteesta mustikoita ja puolukoita päällä sekä mustikkakeittoa, siis aamupalan söin ;)
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.