Jaa. tähän ei saa pastettua näköjään kuvaa suoraan. Tuo T5 ULT XX SL Transmission kustantaa 13900 dollaria ja vasta seuraava malli T3 XO sen 8600 dollaria.
Roots, bloody roots
No hemmetti, on se sitten motskarihinnoissa! Siltikään en saa tota lippulaivamallia näkyviin, oisko joku ihme georajoitus kun ei Kanadassa kuitenkaan kenelläkään ole varaa tommoseen.
Eilen oli keskiviikon MM-kisoissa paikallisella kauppialla toi T3 malli alla. Sramin uusi vaihtaja on aivan hirmuisen massiivinen.
6.7 WTF/kg
Kai uusi Orbea oiz menee down country kategoriaanOnko koko suositusta 179 cm ajajalle? M tai L. Entä tietääkö kukaan paljonko M10 painaa? Saisi aika samaan hintaan myös Trekin top fuel 8 fillarin. Sen paino oli 14.5 kg. Olen tähän asti ajellut YT Jeffsyllä, mutta olisiko sittenkin hauskempaa ajella ketterämmällä fillarilla? Onko kukaan tehnyt samanlaista vaihtoa? Onko kaduttanut
? Yleensä tulee ajeltua Helsingin keskuspuistossa ja sen rankemmissa maastoissa yleensä ei tule ajeltua.
Mä vaihdoin aikanaan v1 Jeffsyn Kona Hei Hei CR:n. Ajomaastona oli siihen aikaan enimmäkseen Tampereen Kauppi, joka on lähinnä juurakkoa höystettynä kivikoilla. Kovemmassa vauhdissa joutui antamaan vähän periksi trailipyörään verrattuna, mutta parantunut polkutehokkuus oli iso plussa. Nykyään ajokin on enemmän maratyyppistä, mihin Hei Hei sopii paremmin. Jos nykyään ajaisin vielä enimmäkseen juurakkopolkuja (trailmapin oranssia ja punaista), harkitsisin ehkä jotain modernia 130-140 joustavaa pyörää kuten Izzo tai Stumpjumper, mutta vähän helpommille poluille ja pidemmälle matkalle itselleni xc/downcountry sopii paremmin.
Tiivistettynä: alamäessä Oiz ottaa Jeffsyltä takkiin, mutta on todennäköisesti nopeampi ja hauskempi helpommilla poluilla. Tasamaan teknisellä polulla sitten vähän niin ja näin. Kevyempi pyörä on helpompi käskyttää, mutta toki jousto ja loiva keula auttavat juurakoissa tasaisellakin.
Joo näinhän se todennäköisesti menee. Jeffsy on kyllä hyvä poluilla, mutta kaikki helpommat pätkät jotenkin tylsiä. Keulana vielä Pike jota ei saa jäykäksi taikka lukkoon, niin todella ärsyttävää ajaa seisaalleen. Yleensä vielä tykkään ajaa poluille, jos matkaa on joku 10 km.
Onko kellään kokemusta bmc fourstrokr lt pyörästä? Tuossa ei taida olla remote lock out ominaistuutta? Luulisi että ainakin keulan saa lukkoon jos ostaa erikseen vivun?
https://bmc-switzerland.com/products...004?setstore=1
Mulla on tallissa Orbea Occam M10 ja Epic Evo Expert. Epic Evolla ihan törkeän paljon hauskempaa ajaa polkua, Occam tuntuu hitaalta traktorilta sen jälkeen. Rengastus on molemmissa samaa tasoa, mutta Epicissä kuitukiekot ja Occamissa suht kevyet alukiekot (DT XR1700). Occamissa myös Fox36/Float X alusta, jollain muulla kombolla ero voisi olla pienempi. Mutta yhteenvetona, yllättävän iso ero noissa on, Occam on itselläni jäänyt aika lailla parkkipyöräksi.
Eksyn tänne lukemaan juttuja ja huomasin, että Canyon Lux Trailista ei ollut juurikaan mitään mainintoja.
Itselläni on ollut Lux Trail CF 8 6kk ja se on osoittautunut erittäin hyväksi pyöräksi. Eri valmistajien pyöriä katselin ja vertailin aikani, mutta tämä osoittautui omaan käyttöön sopivimmaksi.
Shimanon täysi XT osasarja UDH vaihtakorvakkeella, etälukittavaFoxin 32 performance elite jousitus E/T, DT Swiss XRC1700 hiilarikiekot, integroimaton ohjaamo olivat yhdet valinta kriteerit.
2x juomapullo paikka oli ehdoton edellytys, kuten myös rungon sisäinen säilytystila.
Pullotelineisiin mahtuu 550ml sekä 950ml pullot ja ilmeisesti Canyonin oma 650ml pullo mahtuu pysty telineeseen myös.
Rungon sisäiseen säilytys tilaan Canyonin omaan varuste pussukkaan saa laitettua Leatherman Chargen + räikkäpään sekä vaihtopäät, Topeak Alientool 3 sekä jotain pientä kuten kamelin paskat ja pari hätävara nippusidettä.
"Tavaratilan" kannessa on näppärästi paikka CO2 patruunalle ja varustepussukan päälle mahtuu just vielä 2kpl lisää pitkille lenkeille varoiksi. Tubeless korjaustyökalut (Sahmurai) saa ohjaustangonpäihin, kuten muissakin pyörissä.
Vaijerit ja letkut on vedetty ohjainlaakerin läpi (ellei ole ASX), mutta en ole kokenut niitä ongelmallisiksi vaan pikemminkin hväksi ratkaisuksi, koska tällöin ne seuraavat nätisti ohjauksen liikkeitä eivätkä rönsyile tankoa käännettäessä miten sattuu.
Pyörä kulkee kevyesti ja kovaa hiekkateillä sekä neulaspoluilla vähän kuin itsestään. Teknisemmässäkin maastossa eteneminen on vaivatonta eikä jouston "lyhyyttä" juurikaan huomaa kuin vasta isommissa kivikoissa, joista pyörä selviää hyvin vaikkakaan ei samalla tavalla kuin enduro käyttöön tarkoitetut pidempi joustoiset pyörät.
Jouston lukitus on aivan mahtava etenkin täysin tasaisilla alustoilla sekä ylämäissä, kun halutaan pitää vauhtia päällä. Hissitolpan (Fox Transfer SL) ainoastaan kahteen asentoon kyllä tottuu pienen harjoittelun jälkeen.
Ajoasento on melko matala ja kisamainen, mutta ei aivan XC pyörien tasoa, joten pidemmät matkat ovat vähän rennompia ajella säilyttäen kuitenkin aerodynaamisempi asento.
Tällä olisikin tarkoitus nyt pian ajella 250km yhteen pötköön gravel/trail ajoa mahdollisimman reippaasti ilman sen suurempia taukoja. Vain juomatankkaus tauot on pakko pitää 2-3 kertaa.
Osiakin on vaihdettu ja lisätty.
-XT polkimien tilalle vaihtui loppu keväästä Favero Assioma Pro MX-2 tehonmittauspolkimet
-Alkuperäiset gripit lensivät mäkeen, kun alkoivat pyörimään ympäri ja tilalle tuli SQlabin 711 gripit
-Kiekkoihin laitoin Tubolight insertit ja Fillmoren venttiilit
Cycling 4 life, cycling 2 grave!
Spessu on julkaissut uuden täysjousto xc-"Siiselin". Tällä on kuulemma haettu kisakireeseen kuituiseen xc-huippumallin verrattuna alumiinirungolla ja vähän leppoisammalla ajoasennolla edullisempaa ja silti kohtalaisen kevyttä, suurelle yleisölle käyttökelpoisempaa pyörää.
Äkkiseltään ei ihan pöllöltä vaikuttava lyhytjoustoinen täpäri. Onko nyt sitten ihan dc-pyörä, ehkä ei mutta vähän siellä xc-kisapyörän ja dc:n välissä. Riippuen minkälaiset osat laittaa jos tarjolla olevasta runkosetistä lähtee rakentamaan. Kevyillä osilla ja nopeilla renkailla toisaalta käy varmaan ihan sitten xc-kisoihinkin jos aavistuksen edullisempaa kuin kalleimpia kuitupyöriä haluaa. Kokonaispainon saa pidettyä silti ihan hyvänä. https://www.pinkbike.com/news/first-...one-light.html
Pinkbiken versio huomattavan arvokkailla osilla (mutta mm painavilla Code-jarruilla, pitkällä dropperilla ja ei aivan kevyimmillä renkailla) painoi 11.8 kg.
Näyttää aikalailla samalta kuin se edellisen polven Epic Evo. Jos kulkee samalla tavalla kuin Epic Evo, niin on pätevä peli.
6.7 WTF/kg
Mukava, että näitäkin tulee vielä. Varsin perusratkaisuilta näyttää ja hinta kohtuullinen. Nykyään tuntuu se hype olevan vaan yhä kalliimmissa toteuksissa, vaikka harrastajalle tuo on oikein käypä laite. Ajaisin.
Tässä vielä linkki spessun suomenkielisille sivuille. 1800 € runkosetti ja valmiit pyörät 2750 ja 3500 euroa. https://www.specialized.com/fi/fi/c/...=Chisel&page=1
Tuo uusi Canyonin Lux trail alkoi tosiaan vaikuttamaan melko kiinnostavalta testien perusteella. CF 9 olisi aika hemmetin hyvillä osilla/ hinta. Pitäisiköhän sitä vielä vaihtaa Pivotin 429 trail uuteen Canyoniin??
Tuosta tulikin pari päivää sitten tuore Pinkbiken testi ulos: https://www.pinkbike.com/news/review...n-machine.html
https://www.bikeradar.com/news/2025-trek-top-fuel-gen-4
Trek on päivittänyt Top Fuelia. Äkkivilkaisulla aikalailla Spessun Epic Evo 8:n kanssa tipahtaa samaan laariin. Hinta on toki vielä Spessuakin järkyttävämpi.
Onko ihmiset olleet tyytyväisiä Canyon lux trailiin. Olen vihdoin rohkaistumassa vaihtamaan Yt Jeffsyn nopeampaan fillariin jossa olis toi jousituksien lukitus. Jeffsyssä se ongelma että helpot pätkät tuntuu aina tylsiltä ja ei saa sitä polkutehokkuutta niihin. Uudella fillarilla tulis ehkä lähettyä muuallekkin kuin Helsingin keskuspuistoon. Syy luxiin - hinta
![]()
Pojalle vuosi sitten samanlainen, niin nyt oli aika päivittää itselle... BMC Fourstroke LT
![]()
*** teamvelocycling.fi /nonamesport.com / fat-bike.fi ***
Onko hissitolppa vielä odottamassa asentamista vai meinaatko painella ihan old schoolina menemään?
6.7 WTF/kg
Otin hissitolpan pois... en saa penkkiä tarpeeksi taakse ja en ole oppinut dropperia käyttämään muutamista kokeiluista huolimatta![]()
*** teamvelocycling.fi /nonamesport.com / fat-bike.fi ***
Sehän on haastavaa, ymmärrän tuskan. Pitää nappia painaa samaan aikaan kun istuu satulaan. En vaisin, minusta on vaan erikoista, ettei dropperia halua. Oleellisin lisälaite itselle maastokäytössä. Gräveliin en sellaista halua, mutta mitään mtb:tä en ilman halua ajaa.
Roots, bloody roots
Dropperi otetaan aina pois ja kun satula on oikeassa paikassa eli tarpeeksi takana dropperia ei tarvitsekaan. Ohjaamossa on tarpeeksi tilaa ja vauhdikkaissa laskuissa voi jopa ottaa satulasta tukea jos sattuu tarvitsemaan.
Takana oleva satulahan on pahiten edessä teknisissä laskuissa.
Harvemmin satulan olemassaolo on nousuissa ahdistanut.
No kun on vuodesta -88 ajanut ilman dropperia maastossa, niin jotenkin sitä ei nytkään osaa kaivata vaikka nappia painamalla toimiikin, se tuskin on käytön ongelma.
*** teamvelocycling.fi /nonamesport.com / fat-bike.fi ***
Satulastahan saa dropprein kanssa sopivasti tukea kun on siinä alempana, ilman olisi ihan toivotonta kun se on ihan väärässä paikassa. Ottaa sisäreiteen kiinni kun yrittää kallistaa pyörää tai nypyn ylityksissä lyö pyllylle ja heittää sarvien yli![]()
Makuasioita ja jotkut vaan ovat väärässä.![]()
www.tkudeadsailors.com
-El Presidente-
Ajokuvia:
http://www.flickr.com/photos/samikorhonen/sets/72157609634847056/
Dropperi on ehdoton kun metsässä pysähtyy kuuntelemaan linnunlaulua. Ei pysähdytty vuonna -93 kuuntelemaan linnunlaulua kun ekat maastolenkit vedettiin. Eikä ajettu yhtä haastavia polkuja ku tänä päivänä.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mick Channon: "We've got to get bodies into the box! The French do it, the Italians do it."
Brian Clough: "Even educated fleas do it."
Kirjanmerkit