En löytänyt parempaakaan ketjua asialle, mutta Pasilan alikulkukäytävän läpi saa vissiin nykyään polkea "laillisesti".
Liittyyköhän siihen, kun viime viikolla siellä ilmeisesti kävi jotain. Oli useampi hälytysajoneuvo tunnelissa ja lähettyvillä.
En löytänyt parempaakaan ketjua asialle, mutta Pasilan alikulkukäytävän läpi saa vissiin nykyään polkea "laillisesti".
Liittyyköhän siihen, kun viime viikolla siellä ilmeisesti kävi jotain. Oli useampi hälytysajoneuvo tunnelissa ja lähettyvillä.
^ Mistä lähtien? Aikaisemmin siellä on ainakin ollut pyöräilykieltomerkit, joita tosin ei varmaan kukaan noudata.
Päätös pyöräilyn sallimiseksi tunnelissa on tehty viime marraskuussa, ja kyltit on vaihdettu huhtikuun lopussa. Ei liity mihinkään mikä "kävi viime viikolla".
^ No tuohan on hyvä uutinen. Olen tehnyt käyttänyt kiertoreittejä siirtymiseen radan puolelta toiselle.
Varoituksena kaikille: kehä kolmosen pyörätiellä alikulussa Niipperin ja Vihdintien välillä sähköpotkulauta jätetty makaamaan keskelle alitusta. Sitä on vaikea havaita kun tulet auringonvalosta pimeään alitukseen ja skuutti on maassa keskellä väylää. Piti korjata pois, mutta jatkossa tuo on tosi vaarallista.
„Quäl dich, du Sau!“ (Udo Böltz)
Ei ollut kelvillä mutta ajoradalla. Ajelin VW Tiguanin takana hiljaisella asuntokadulla. Auto siirtyi oikeaan reunaan joten luulin sen jäävän siihen parkkiin ja lähdin ohittaamaan. Yhtäkkiä auto kääntyikin vasemmalle ilman mitään suuntamerkkejä suoraan eteeni. Sain väistettyä juuri ja juuri. Ei äijä tiennyt taas muista kulkuneuvoista mitään. Toivioisin seuraavan kerran henkilön kääntyvän samalla tavalla rekan eteen.
Nää uukkarit ilman suuntamerkkejä on kyl parhautta tai vaikka ois suuntamerkki ni silti takana olevan päästäminen ensin ohi.
Kesäpyöräilijät, voi morjens mitä sekoilua. Olispa taas lokakuu.
Ei meno kelveillä ole enää kenenkään hallinnassa.
Tätä on tässä ketjussa voivoteltu aiemminkin, mutta avaudun silti. Olen pöyristynyt, eikun ehkä sittenkin järkyttynyt ettei siinä tieliikennelain uudistuksessa saatu jalankulkijoita sinne yhdistetyn väylän oikeaan reunaan. Aivan yhtä hyvin olisi voitu sallia esim. omamassaltaan alle 1500 kiloa painavien ajoneuvojen kuljettajien voivan valita kummalla puolella(tai käytännössä vaikka keskellä) ajorataa ajavat. Lisäksi eivät olisi väistämisvelvollisia kehenkään nähden, edes toisiinsa. Aiheuttaisi ihan yhtä paljon turhaa sekoilua kuin some-zombit kelveillä hyökkäysvaunuineen ja flexeineen. Yhteentörmäysten seuraukset vain olisivat hieman vakavampia.
Ps. Te jossain ja jotenkin muuten kuin oikeassa reunassa suoraan ja ympäröivästä maailmasta tietoisena kävelevät: toimintanne vituittaa kaikkia pyöräilijöitä ja oikealla puolella väylää käveleviä. Yt. Kahtasataa pyöräilevä kelvin omistaja.
Tuo ei ole lainsäädäntöongelma vaan infraongelma. Jalankulkijat ja pyörät eivät kuulu samalla väylälle, jos liikennettä on vähänkään enemmän.
Yhdistettyjä on alankomaissakin, mutta ne ovat lähes yksinomaan kaupunkien ja kylien välissä.
Kävelin eilen jonkun 5km. Nätisti oikeassa reunassa. Arviolta 4/5 pyöräilijästä ohitti ihan hihaa hipoen, vaikka väylässä olisi kyllä leveyttä piisannut. Ei voi tuotakaan hommaa ymmärtää.
Tuo on ihan samaa touhua mitä maantielläkin. Siis autoilla. Keltaista viivaa ei ylitetä.
Osa pelkää sitä keskiviivaa. Ihan sama vaikka tyhjällä väylällä tulee kaksi pyörää vastaan, niin pitää mahtua siihen omalle paikalle viivan viereen. Sama toki tuossa sinun ohitustapauksessa. Tuo on typerää ja ärsyttävää, mutta ilmiesesti osa ihmisistä saa tuosta kiksejä. Ja näitä on tosiaan kävelijöissäkin ihan yhtä paljon.
Eikä oo. Tosi yleinen tilanne, että esim. kaks fillaria kohtaa ja sitten siinä on jalankulkija menossa omaa vasenta reunaansa. Sitten se väistää takaa tulevan fillarin eteen, koska ei ymmärrä tilannetta (vastaan tuleva fillaristi hidastaa, mutta ei voi vaihtaa puolta).
^Tuo poukkoiluvirhe ei suoraan liity siihen kumpaa reunaa kävelee. Jalankulkijan pitäisi siis väistää siihen reunaan kumpaa kävelee. Puolen vaihdossa pitää katsoa taakseenkin.
- EI, se ei ole optinen harha - se näyttää siltä
- EI, se ei ole epäselvästi sanottu - se kuullostaa sitä
- Tunne Todellisuus - Kosketa Maailmakaikkeutta
Mielestäni parempi kun jalankulkija ei väistä mihinkään vaan pitää sen hetkisen paikkansa ja suuntansa. Paljon helpompi ennakoida ja tarvittaessa väistää kun tietää mitä toinen tekee. Toki sitten jos väistämistä tarvitaan niin soittokellolla voi esittää toiveensa ja edetä varauksella että seuraavaksi voi tapahtua ihan mitä tahansa..
Jos nyt tommosta analogiaa väsäät, niin siirretään se pyöräilijä ajoradalla vastaantulevien kaistalle, niin saadaan enempi hämminkiä.
Takas kelville. Kohtaava pyöräilijä siis hidastaa, jotta kaikki eivät olisi samaan aikaan rinnakkain. Siinä on kuitenkin vaikeeta kommunikoida jalankulkijalle, että älä ny helvetti lähde tekemään sivuttaisliikkeitä. Ja kun se niin ehkä kumminkin tekee, niin sitten pitää toivoa, että se takaa tuleva pyöräilijä on myös hereillä.
Yleisempi on tilanne, jossa joku tollo kävelee vasenta reunaa ja vastaan tulee toinen kävelijä. Sitten tämä vastaantulija väistää kohdatessa keskelle suoraan takaa tulevan pyöräilijän eteen.
Koko sotkua ei syntyisi, jos jokainen vaan kävelisi kulkusuuntaan oikeassa reunassa.
No just näinJos soitat kelloa tai pyydät tilaa, niin kolmesta rinnakkain kulkevasta ihmisestä todennäköisesti jokainen väistää eri suuntaan. Nää on oikeasti hauskoja tilanteita. Usein, kun ei ole mihinkään kiire, huikkaan tarkoituksellakin että "pyörä tulee". Sitten nauretaan yhdessä kun porukka sinkoilee mihin sattuu
Mun mielestä tää on siis ihan hyvä tapa. Yleensä nuo rinnakkain kulkevat tajuavat miten typerästi peittivät koko kelvin ja miten reagoivat tilaa pyydettäessä.
Ootko koskaan nähnyt puolenvaihtajan katsovan taakseen? Minä ein ole. Minä tosin teen niin kävellessäni. Sitten kun kelloa soittaa, niin aika monelle on tärkein asia kääntyä katsomaan kuka siellä takana soittaa kelloa. Toki kaikki ihmiset ovat erilaisia. Olen pari kertaa saanut koiran kuljettajilta käden noston kellon soittamisen jälkeen.
Näin käy usein, jos ohittaa pyörällä autoja ja on turvallisempaa kuin oikealta ohittaminen.Jos nyt tommosta analogiaa väsäät, niin siirretään se pyöräilijä ajoradalla vastaantulevien kaistalle, niin saadaan enempi hämminkiä.
Ohittaminen ei kaiketi vieläkään ole kansalaisten perusoikeuksia, ainakaan kaikille.Takas kelville. Kohtaava pyöräilijä siis hidastaa, jotta kaikki eivät olisi samaan aikaan rinnakkain. Siinä on kuitenkin vaikeeta kommunikoida jalankulkijalle, että älä ny helvetti lähde tekemään sivuttaisliikkeitä. Ja kun se niin ehkä kumminkin tekee, niin sitten pitää toivoa, että se takaa tuleva pyöräilijä on myös hereillä.
- EI, se ei ole optinen harha - se näyttää siltä
- EI, se ei ole epäselvästi sanottu - se kuullostaa sitä
- Tunne Todellisuus - Kosketa Maailmakaikkeutta
Tämän tapainen mutta lisäkerrointa kahdesta jalankulkijasta oli tänä keväänä.
Alkoivat antaa mulle tilaa keskeltään ja ihmettelivät miksi pysähdyin vähän matkan päähän kunnes se teini rullasi siitä välistä.
Tolle tilanteelle missä vain yksi joukosta näkee koko tilanteen ei vaan oikein mahda mitään, vauhdit vaan pois.
Eilen pääsi skuutti-idiootti yllättämään. Oli lapsi pyörällä ja toinen mulla kärryssä ja talutettu suojatien yli kun takaa tullu sankari päätti ohittaa mut oikealta siitä vajaan puolen metrin tilasta mikä kärry oli reunasta, onneksi näki vielä viime hetkellä lapsen siellä joka oli reunassa lähtemässä ajamaan ja sai käännettyä nurmikolle.
Sent from my Takapalk
Eipä itse asiassa pidä paikkaansa. Alankomaissa ei ole lainkaan yhdistettyjä pyöräteitä ja jalkakäytäviä. Koko yhdistetyn liikennemerkki puuttuu sieltä. Lisäksi Alankomaista löytyy vapaaehtoisen pyörätien liikennemerkki.
Totta sen sijaan on, että kaupunkien ja kylien välillä saattaa olla pyörätie ilman jalkakäytävää, jolloin jalankulkija saa kulkea pyörätiellä, mutta silloinkin se on merkitty pyörätien liikennemerkillä (vrt. Suomen D5) tai mopo-pyörätien liikennemerkillä, jollaista ei Suomesta löydy, siis sininen pyöreä, jossa on sekä polkupyörän että mopon symbolit.
Tommi Vainikainen, fietser & wielrenner
Niin tosiaan näinhän se taisikin olla. En osaa sanoa miten jalankulkijan pyörätiellä kulkemista on Alankomaissa säännelty, mutta suomessa vastaava järjestely tarkoittaisi jonkintasoista muutosta tienkäyttäjien vastuisiin ja velvollisuuksiin. Tällä hetkellä yhdistetyllä pyöräilijä on käytännössä vastuussa itsestään ja muista, vaikka jalankulkija tekisi ripeän ja ennakoimattoman suunnanmuutoksen. Jos käytössä on pelkkä pyörätie, jota jalankulkijat saavat käyttää, olisi jalankulkijoilla suurempi vastuu omasta sijoittumisestaan.
Kirjanmerkit