Lainaus Alkujaan tämän lähetti OJ Katso viesti
Otin muuten noi prosentit artikkelista, joka poikkesi pidemmästä raportista. En tiedä tavan hiihtäjästä, mutta luulen maailmanluokan hiihtäjän saavan piikata aika kovaa ennen kuin hapot nousee tohon 2 mmol tasoon. Tai siis, sanovathan ne ton olevan alle ensimmäisen happokynnyksen ja käsittääkseni ensimmäinen happokynnys on se jota monesti aerobiseksi kynnykseksi kutsutaan. Olen antanut itseni ymmärtää, että just tossa aerobisen kynnyksen molemmin puolin on se alue, jota usein kehotetaan välttämään.
Kyllä tuo alle 2mmol vauhti on sellainen, jota pitää jaksaa painaa tuntikausia. Esimerkiksi täysmatkan triathlon tms. Voihan olla, että huippuhiihtäjällä tuo vauhti on kova mutta ei siinä kyllä mitään piikata tarvitse - kyllä se on leppoisaa menoa. Alle tuon 2mmol harjoittelu on juuri se alue, jossa parhaiten kehitetään hitaita lihassoluja, mitokondrioita ja lihaksen kykyä kestää suoritusta. Sweet spotilla kyllä saa suorituskyvyn nopeasti ylös, mutta... No, tästä on tässä ketjussa jopa asiantuntijat kirjoittaneet jo pitkät pätkät, joten ei sen enempää.

Therefore to improve lactate clearance capacity, and although totally counterintuitive, it is key to train those slow twitch muscle fibers to stimulate mitochondrial growth and function as well as increase MCT-1 and mLDH.

https://www.trainingpeaks.com/blog/w...ate-threshold/