Kaikesta tehdään niin helvetin vaikeeta. Syöminen, juominen ja treenaaminen pitäis olla jotain avaruustiedettä. Toi mun aikoinaan itselleni sovitettamani treeni toimii varmasti kaikilla. Lähtökohtana oli kropan jatkuva hyvä olo treenistä huolimatta. Pienillä painoilla sai pidettyä liikkeet puhtaana, vaikka vetikin itsensä ihan loppuun. Pienemmät painot ja pidemmät sarjat vaan kiinteytti, kun taas suuremmat painot ja lyhyet sarjat rikko paikkoja turhan helposti.
Metodivika. Jotta saat lisää massaa pitää liikkeet tehdä mahdollisimman isoilla painoilla. Esim sellaisilla joilla voi tehdä täysiä puristamalla 6 liikkeen sarjoja. Sellaisia painoja ei voi useimmiten säilyttää toimistopöydällä. Ja voi olla että käy kuten edellisessä varoitetaan; särkyy muutakin kuin toimistopöytä. Sitten pitäisi reenata myös kehon isoja lihaksia samalla tavalla että lähtee kehon anabolia kunnolla liikkeelle. Ja ruokavalion pitää olla..........
Allekirjoitus: kaikkien alojen asiantuntija
Kyllä "ne" ( =viisaammat) osaa tämänkin selittää, mutta mä olen kans sitä mieltä, että syö pari kertaa ja siinä se.
Ei mitään järkeä syödä 6-8 pientä ateriaa vähän väliä, kamalan tarkkaa pitää olla joka hetki jotain mussuttamassa ja laittamassa.
Mulla se on kerta päivässä, töitten jälkeen, ja sitten pari kaffepaussia ja jotain pientä sen kaffen kanssa, esim. banaani, suklaata ja/tai juustoa. Jotain sokeria toki pitää saada välillä, mutta se nyt käy nopsaan.
Ilmeisesti on käynyt niin, että mun aineenvaihduntani käy sitten "säästöliekillä" ( kuten sanotaan) ja en laihdu vaikka syön tosi vähän. Mutta jos syön enämpi, voin huonosti ja vatsa toimii aika reippaasti, eikä sekään nyt kivaa ole.
Mutta en ymmärrä, miten joku syö niin paljon, että lihoo joulupyhinä 5 kiloa? Eikö siinä tule jo aika ähky olo?
Tietysti salikin ois toisella puolella tietä ja mahdollisuus käyttää sitä halvalla mutta ei oo vielä käyttänyt mahdollisuutta vaan sorvin ääressä ollut... pieniä kävely ja pyörälenkkejä tosin tehnyt kun sorvi työstänyt...
eikö semmoset kahvakuulat vois tehdä kun ollaan "pajassa" töissä![]()
Pyörälenkkejä ja muuta treenausta työajalla... Sulla on hyvä työpaikka!
Voisi sen varmasti itsekin tehdä, tuollaisethan menevät harrastuksen piikkiin. Tutkailet vain ensin mikä pitäisi tulla painoksi, ja minkä näköisiä kuulia on netissä kehuttu ts. millainen pitäisi saada aikaan. Harjoittelusta itsessään ei sitten minulta kannata kysyä, sillä en sitä ole itse harrastanut.
Ketjun aihetta sivuten, lisäsin juuri omaa massaani (väliaikaisesti) vajaalla kilolla. Massa oli sekoitus, joka koostui omenasta, päärynästä, appelsiinista, banaanista ja purkillisesta rahkaa. Jottei jää liian hyvää mielikuvaa ruokavalioni terveellisyydestä, paljastettakoot, että on tänään syöty myös mm. jäätelöä ja pieni suklaalevy, sekä juotu pannullinen kahvia.
Olet aivan oikeassa. Yksinkertaisesta asioista tehdään nykypäivänä monasti käsittämättöman hankalia, mutta kyllähän sillä on monien eri alojen asiantuntijoita työllistävä vaikutus...
Tässäkin keskustelussa on jo todettu, että painonpudottaminen on helppoa: riittää että keskimäärin syö vähemmän kuin kuluttaa. Silti tästä hommasta on tehty iso bisnes ja lähes uskonto, jossa on monta eri totuutta ja monta ainoaa oikeaa tapaa. (...ei jaksa nyt luetella taas kerran tähän kaikkia näitä muotidieettejä.) Painonpudotus ei sinänsä tarvitse kuin vähän tietoa ja itsekuria (=motivaatiota), niin homma onnistuu. Painonlisääminen on vieläkin helpompaa; riittää että syö enemmän kuin kuluttaa. Itsekurin voikin tässä hommassa kokonaan unohtaa.
Se, mitenkä lisätään pelkästään kropan lihasmassa, on jo huomattavan paljon hankalampaa. Ei, minulla ei ole tähän vastausta.
In triathlon, the suffering is so central and the other rewards so peripheral that one could only do it for the suffering.
Pyörälenkkejä saa tosiaan tehdä työajalla ja juostakin saa jos sorvi pyörii ja tuotanto menee eteenpäinmutta eipä montaa jeppee saa tonne ulos tähän aikaan märkään sateeseen mutta itte aattelin nyt lähtee ulkoileen...
melkein neljä tunti meni ulkoilessa eikä kukaan varmaan edes huomannut kun olin poissa sorvilta![]()
izmo muokkasi tätä : 11.11.2010 at 12.52
Hmm
http://www.warriordiet.com/
Its premise: eat one main meal at night, avoid chemicals, combine foods adequately and challenge your body physically. The Warrior Diet shows how to nourish the body in sync with its innate circadian clock – separating between a.m. foods and p.m. foods for effective removal of toxins, increased conversion of fat for energy, increased utilization of nutrients and improved resilience to stress. The result: a leaner, stronger and healthier body.
The Evidence is Undeniable
Recent studies on intermittent fasting have shown the benefits of following eating programs similar to The Warrior Diet. Mice and rats maintained on an intermittent fasting regimen lived up to 30% longer than those fed ad libitum. Especially striking are the improved insulin sensitivity and cardiovascular risk profiles in animals maintained on diets with long inter-meal intervals.
"Our ancestors consumed food much less frequently and often had to subsist on one large meal per day, and thus from an evolutionary perspective, human beings were adapted to intermittent feeding rather than to grazing."
(Mattson, M.P., PhD, Lancet 2005; 365:1978-80)
Enpä sitten tiedä, itse syön pari-kolme kertaa päivässä, välillä jotain pientä napostelua jos tuntuu että verensokerikuolema tulee. Suurimmaksi osaksi hyvää kasvisruokaa, välillä sitten pitsaakin ja muuta rasvaisempaa. Yleensä en saa aamulla syötyä yhtään mitään kahvin lisäksi, nälkä tulee vasta puolenpäivän jälkeen ja illalla sitten syö enempi. Jos lähtee useamman tunnin lenkille heti aamusta niin sitten puuroa ja proteiinijuomaa ennen lenkkiä.
Anyone can do any amount of work provided it isn't the work she is supposed to be doing at the moment.
Useimmiten kuuluu selitettävän tuota tiheää syömisväliä näillä syillä: a) verensokeri laskee liikaa jos syö harvemmin ja sitten tulee ahmittua, b) aineenvaihdunta ei pysy koossa/käynnissä/mitälie jos ei syö usein säännöllisesti, c) koko homma liittyy johonkin itsekuriin ynnä nälkäisyyspointteihin että kieltäymykset käyvät liian raskaiksi jos ei syö koko ajan.
Mitä tulee joulunpyhiin, luulen sen olevan useimmilla silkkaa turvotusta kaikenmaailman herkkujen ahmimisesta. Hankala uskoa että suoranaisesti lihoisi tuona aikana jopa 5kg, mutta turvotusta tulee ihan varmasti ja nesteitä kertyy kun vetelee rasiallisenkin suklaata, siihen päälle piparit, joulupuurot ja muut.
Huomasin itse etten enää laihtunut kovinkaan herkästi kun ruokavalio meni liian niukaksi. Sitten taas kun alkoi syödä kunnolla eikä laskenut liikaa energiasisältöjä vaan söi nälän mukaan (osiltaan ruokapäiväkirja osaa myös stressata, ja sehän ei helpota tilannetta yhtään), painokin tippui. Oman nälkärytmin mukaan syöminen taitaa kyllä taas vaatia juuri sen, että rytmi on kunnossa eikä pilattu esim. liiallisella sokerin syömisellä. Jos päivät pitkät syö vaan karkkeja ja herkkuja, niin eipä siinä paljoa enää nälän mukaan mennä, on hankalaa tunnistaa milloin on oikeasti nälkä vai tekeekö vain mieli.
Minusta nykyään mennään metsään sillä että virallisesti on vain yksi ja ainoa oikea ruokavalio joka sopii kaikille (koska ei niin voi olla, ihmiset ovat erilaisia). Toiset voivat syödä leipää ja hiilihydraatteja tuntematta mitään himoa niihin, kun taas toiset samalla valiolla addiktoituvat niin pahasti että noita mussutetaan koko ajan, eikä ole mitään kontrollia. Koen myös pöljänä sen että kaikkea pitää koko ajan kontrolloida, ihan joka syömisestä lähtien, kaikenmaailman päiväkirjoja pitäisi pitää jotta tietää syödä oikein, liikkua oikein. Mihin näistä on järjenkäyttö kadotettu? Jotenkin on vaan liikaa paukutettu sitä syömisen vähentämistä ja liikkumisen lisäämistä, eikä edes kysytä ensin että mikä on nykytilanne? Ihan kuin oletus olisi jo valmiiksi se, että ihminen vaan syö liikaa eikä liiku tarpeeksi. Eihän se läheskään aina pidä paikkaansa, jotkut eivät laihdu vaikka eläisivät suurin piirtein valoravinnolla. Sitten tällaiselle sanotaan että syö vähemmän?
Jotensakin tuli vain mieleen tämä pikku sketsi (Youtube).
Niin, normaalisti gramma hiilaria kropassa sitoo 3-4 grammaa vettä.
Kukaan ei liho viittä kiloa joulunpyhien aikana. On tullut huomattua, että oma paino vaihdella jopa semmoisen 3kg parissa päivässä, jos oikein sopivasti mättää tai tyhjentää. Miksei sitten vähän isompi kaveri pääsisi suhteellisen helposti jopa tuohon +5kg turvotukseen.
In triathlon, the suffering is so central and the other rewards so peripheral that one could only do it for the suffering.
Esim. kun Japanissa reissasin, niin siellä jengi veti vaan valkosta riisiä ja vehnänuudeleita eikä paljoo mitään lihoja tai muita protskuja, ja hyvin oli timmissä kunnossa kaikki verrattuna esim. suomalaisiin - mut ei siis millään sairaalla tavalla. Hoikkaa porukkaa ne on vaikka syövätkin tosi hiilaripainotteisesti ja raffinoitua.
Kai se on se kohtuus, mikä niillä on.
Mut tuolta pohjalta nuo hiilariaddiktioteoriat on kyllä kysymysmerkki.
Hedelmiä tulee syötyä aika vähän... joskus lenkillä banaani![]()
Ehkä niillä on erilainen ruokailukulttuuri. Ehkä jopa ruoat ovat vähemmän käsiteltyjä ja teollistettuja, vai mahtaneeko? Ehkä siellä päin taidetaan ruoan maustaminen (ja siksi ne ruoat siellä eivät jätä mitään tyhjiötä vatsaan), täällä kun vähän tuntuu siltä että kaikki jätetään pois. Jos se maku saataisiin vaikkapa kermalla tai voilla, mutta jätetäänkin pois, niin eipä sitä muullakaan korvata. Tehdään sit mautonta pahvia ruoaksi.
Jos sitä harjoittelee joka joulu, niin ehkä siihen tottuu?
Ja osa taitaa aloittaa tuon joulutankkauksen jo hyvissä ajoin ja jatkaa sitä aina loppiaiseen saakka. Tämän kun yhdistää siihen että joulukuussa monilla on liikunnan puolesta vähän niukkaa (pl. ostoksilla ravaaminen) niin kyllä niitä kiloja saanee kertymään. Yhtään ei taida auttaa se että monilla tulee näin loppuvuoden pimeydessä kova makean hinku päälle.
Speksien sattuessa kohdalle ajetaan speksien mukaisesti. Sateen sattuessa kastutaan.
Aamusella tuli radiosta Juicen Ei elämästä selviä hengissä.
Tuli tämä topikki mieleen heti tämän säkeen jälkeen.
"Sua järjestöt kyttää ansoineen,
Sua saarnaajat ajaa satimeen.
Mutta jos otat johtajaks jonkun muun,
Hänen puolestaan joudut sä tappeluun."
![]()
What's in it for me?
Japanissa ruokakulttuuri on kyllä todellakin varmasti erilainen ja ruoka vähemmän käsiteltyä, se on totta.
Kaikki ruuat on pakattu hyvin pieniin annoksiin, joka auttaa ostamaan vain kohtuudella. Se on kuin täysin vastakohta jenkkeihin, missä kaikki on jossain järjettömässä megapaketissa ja ravintoloissa saa ostettua pelkkiä ähkyannoksia.
Japanilaiset ei mausta ruokaansa samalla tavalla kuin muut Aasialaiset. Mausteet on hyvin mietoja ja monet jutut maistuu vaan levältä/kalalta/mereltä. Paljon maustamatonta riisiä, nuudeleita ja kasviksia ilman mitään vahvoja makuja.
Ei sitä ruokaa ihan mauttomaksi voi sanoa - se on vaan tosi eri makuista kuin muualla. Mutta tavallaan hyvin mietoa siis.
Itselle on kyllä tuolta pohjalta hyvin kysymysmerkki nuo teoriat hiilareiden huonoudesta. Japanilaiset kun tuntuu pitkälti elävän niillä ja silti on paljon hoikempia, pitkäikäisempiä ja terveempiä kuin länsimaalaiset.
Kuten sanottu lihaa eivät näyttäneet syövän juuri ollenkaan. Kalaa kyllä.
In triathlon, the suffering is so central and the other rewards so peripheral that one could only do it for the suffering.
Kuullut oon sanottavan että kaurapuuro aamulla pitää nä'län loitolla mutta musta tuntuu että tunnin päästä jo hirvee nälkä.... sen takia en syö enään puuroo![]()
Kirjanmerkit