Lainaus Alkujaan tämän lähetti Pekka Sirkiä Katso viesti
*Ruokavalintojen pysyvyys sukupolvelta toiselle selittää osaltaan lihavuuden "periytyvyyden". Jos maidolle, kermalle, lihalle, makealle ja suolaiselle jne. on opittu jo lapsuudessa, niin myöhemminkään, omassa kodissa, ei edes osata mieltää kasviksia ja juureksi pääruoka-aineiksi, kun "se kunnon ruoka" on lapsuudesta saakka ollut vain ja ainostaan lihapohjaista. Kasvikset ja hedelmät ovat tällaisen ruokailunäkemyksen sisäistäneille erillisiä "salaatteja" tai "rehuja" jne.
Kyllä se suurin kansanlihavuuden nostattaja on ruoan halpeneminen sen mukana tulevat halvat ja nopeat hiilarit. Lisäksi annoskoot vain kasvavat ja kasvavat kun ruokatalojen markkinaosastot suunnittelevat nykyään mitä lautaseltamme löytyy. Oravanpyörä vain liikkuu omaa hulluuttaan ja stoppinappulaa ei löydy. Jos antaisi esim einesteollisuuden ja pikaruokateollisuuden kuolla pois, kansanterveytemme ja keskipainomme palautuisi normaalille 100 vuotta takaiselle lähtötasolle. Koska ihmiset joutuisivat ihan oikeasti miettimään omilla aivoillaan mitä suuhunsa pistävät.

Sitten voidaan toki toisena argumenttina mainita kevyt-tuotteet. Tiesitkö, että suomalaiset ovat lihavuudessaan maailman kärkeä ja tiesitkö, että meidän kevyt-tuotteiden kulutus on myös maailman kärkitasoa? Hämmentävää eikö vain?