^ Eilen Ylen uutisten säähenkilö sanoi sanasta sanaan lainaten: ”Lappiin sataa JOPA 5 sentttimetriä lunta”. Kertoo paljon talven kuvasta

Joo haalarituristeihin selkeästi panostetaan siellä palvelutarjonnan perusteella: https://keloresort.com/activities/

Kovasti gourmet-tasoisia ravintolapalveluja ei kyllä keskimääräiselle haalarituristille kannata myydä, kun ne haluaa päivällisbuffan. Nyt tänä jouluna Saagassa Ylläksellä ei ollut enää alacartepuoli auki ollenkaaan ja Rakassa Kilpparilla jouduttiin yksi ilta pakosti syömään ulkkisturistien buffasta, kun ei ehditty hiihdoiltamme sellaiseen aikaan, että alacarte oli auki. Buffa maksoi 45€/nuppi sellasesta vähän paremman lounasruokalan tasoisesta ruuasta…

Pallashotelli on nostanut hintojaan jonkun 25% parin kauden aikana. Niitten puolihoitopaketit oli ennen ihan järkevän hintaisia ja hotellin keittiö hyvä, mutta nykyhinnoittelulla alkaa vähän olla meidän kipurajoilla. Nythän Pallashotelli on vetänyt ulkkisturisteja ihan vaan uniikkiudellaan eikä niitten ole tarvinnut varsinaisesti tarjota sen sorttisia palveluita (buffa on kyllä ilmestynyt sinnekin). Jos Kelo Resort ei brändää itseään ihan ylihintaiseksi, on Pallashotellin pakko tarkistella hinnoitteluaan tai sitten remontoida huoneitaan ja kehittää palveluitaan.

Onkohan Lapland Hotels vs Pöllöt erimielisyyksien syy ollut se, että Pöllöt on halunneet pitää kiinni perinteistään eivätkä ole halunneet alkaa haalarituristioppaiksi ja kun kotimaisten hiihtoturistien määrä hotellissa on vähentynyt, niin Lapland Hotelsilla on katsottu, että ei kannata enää panostaa hiihtäjille tarjottaviin (osin ilmaisiin) palveluihin.