MPMessutGarminElectrobikeGiant
Sivu 7 / 9 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 5 6 7 8 9 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 181 - 210 / 241

Aihe: Virallinen Runebergin torttutopic

  1. #181
    Liittynyt
    04/2005
    Paikkakunta
    Hki
    Viestit
    6.324
    Mä ehkä kuitenkin poljen tänään vielä Bon Haagan kautta töihin ja käyn varmistamassa, että Marian tortun erinomaisuus ei ollut vaan vuoden ekan tortun synnyttämää harhaa.
    “Riding a good steel bike, I tell you, is the closest thing to flying without leaving the planet.”

  2. #182
    Liittynyt
    01/2006
    Paikkakunta
    Laru, HKI
    Viestit
    21.302
    Muutama eka torttu menee ennen kalibrointia. Syö vielä jokunen.


  3. #183
    Ollaan vaimon kanssa vedetty tähän mennessä ainakin 10 pakettia yhtä ja samaa Lidl:n Runebergin torttua. Tällä otoksella voi sanoa, että kosteus vaihtelee, mutta yleensä on ollut maku ja kosteus kohdallaan. Myös muutama kuiva on otokseen mahtunut.

  4. #184
    Liittynyt
    04/2005
    Paikkakunta
    Hki
    Viestit
    6.324
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti JackOja Katso viesti
    Muutama eka torttu menee ennen kalibrointia. Syö vielä jokunen.
    Kyllä Marian torttu pitää kalibroinutakin johtopaikkansa. Avaintekijät on riittävästi ja riittävän karkeaksi jätettyä mantelirouhetta taikinassa, riittävä karvasmantelin aromi ja vähän muita hillitympi makeus. Suosittelen testaamaan, jos sattuu osumaan kohdalle.

    Muistin just, että söin joku päivä lounaan jälkeen tortun myös Torrefazionessa ja se oli melko kehno esitys.
    “Riding a good steel bike, I tell you, is the closest thing to flying without leaving the planet.”

  5. #185
    Liittynyt
    06/2004
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    7.189
    Pitääpä hakea itselle maistamaton Marian torttu jotta osaa sitten omatekemiin verrata. Samaa mieltä,.että rakennetta täytyy löytyä eli manteli ei saa olla hienoa jauhoa vaan pientä murusta.
    Itse tehden olen alkoholikostukkeista pitänyt enemmän rommista kuin perinteisimmästä punssista. Karvasmantelia pitää olla mutta en tykkää jos on yhtään liikaa.

  6. #186
    Liittynyt
    01/2006
    Paikkakunta
    Laru, HKI
    Viestit
    21.302
    Eilen vaihteeksi markettitorttu, Salosen tekele rommilla (se toinen on punssilla). Maku varsin hyvä ja rakennekin lupaava, mutta omani oli törkeän ylikostea, vaikka deadlineen oli aikaa viisi (5!) päivää. Kuinka märkä torttu onkaan sitten lopussa? Muistaakseni Salosen runskit ovat aiemmin olleet ihan kelpoja. Toistaiseksi sijalle 4/5.

    Muovirasiasta miinus, palmuöljyttömyydestä plussa.

  7. #187
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    1.258
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti stenu Katso viesti
    Mä ehkä kuitenkin poljen tänään vielä Bon Haagan kautta töihin ja käyn varmistamassa, että Marian tortun erinomaisuus ei ollut vaan vuoden ekan tortun synnyttämää harhaa.
    Kiitos vinkistä, oli kerrassaan mainio tekele. Kosteus ja makeus balanssissa, suutuntuma totuttua rouheisempi, juhlava jopa verrattuna markettien tylsään tasaisuuteen. Tortun huuhtelu onnistui mainiosti hyvin haudutetulla teellä. Paikka lauantai iltapäivänä täysi muttei liian.

  8. #188
    Liittynyt
    01/2009
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    330
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Bndit Katso viesti
    Oletkohan nyt syönyt oikeita torttuja? Liiterin tortussahan on hilloa siellä sisälläkin, jos on yhtään enemmän niin on pelkkää hilloa Just söin viime viikolla, kuvailisin sanoilla kostea ja hilloinen, runsaan makeahko...
    Itse asiassa huomasin tuon, kun saman paketin toisen tortun puolikkaan söin myöhemmin. Siinä oli hilloa reilummin ja tosiaan sisälle asti. Ilmeisesti siis laatu "vähän" vaihtelee noissa.

    Sittemmin tullut testattua pari kahvilan torttua. Biltema-cafe, joka suhteessa aika perus, ei missään nimessä huono (voiko ruuneperi olla?), mutta maku- tai suutuntumaelämyksiä turha hakea. Toinen oli Mikkelissä Kirjalan kahvipaahtimon kahvilan (tjsp.) ja oli kyllä ihan loistava. Hillo ei todellakaan mitään esanssibulkkia ja sen ja sokerikoristeen makeus toi hyvän kontrastin pohjaan, jossa oli jopa paikoitellen karvautta ja just sopivasti isompiakin rouheita mantelia. Pohja oli äkkiseltään omaan makuun turhan kuiva, mutta se sopi lopulta todella hyvin hieman erilaisen makuelämyksen ja makean yläosan kanssa. Ehdottomasti 5/5.

  9. #189
    Liittynyt
    04/2005
    Paikkakunta
    Hki
    Viestit
    6.324
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti MV Katso viesti
    Kiitos vinkistä, oli kerrassaan mainio tekele. Kosteus ja makeus balanssissa, suutuntuma totuttua rouheisempi, juhlava jopa verrattuna markettien tylsään tasaisuuteen. Tortun huuhtelu onnistui mainiosti hyvin haudutetulla teellä. Paikka lauantai iltapäivänä täysi muttei liian.
    Eipä mitään ja kiva, jos sinne riittää asiakkaita lauantaisinkin. Meinasivat nimittäin laittaa kiinni koko paikan silloin, kun Greenbake siirtyi Marian omistukseen.
    “Riding a good steel bike, I tell you, is the closest thing to flying without leaving the planet.”

  10. #190
    Liittynyt
    08/2013
    Viestit
    1.849
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Hyötypolkija;[URL="tel:3246925"
    3246925[/URL]]Itse asiassa huomasin tuon, kun saman paketin toisen tortun puolikkaan söin myöhemmin. Siinä oli hilloa reilummin ja tosiaan sisälle asti. Ilmeisesti siis laatu "vähän" vaihtelee noissa.

    Sittemmin tullut testattua pari kahvilan torttua. Biltema-cafe, joka suhteessa aika perus, ei missään nimessä huono (voiko ruuneperi olla?), mutta maku- tai suutuntumaelämyksiä turha hakea. Toinen oli Mikkelissä Kirjalan kahvipaahtimon kahvilan (tjsp.) ja oli kyllä ihan loistava. Hillo ei todellakaan mitään esanssibulkkia ja sen ja sokerikoristeen makeus toi hyvän kontrastin pohjaan, jossa oli jopa paikoitellen karvautta ja just sopivasti isompiakin rouheita mantelia. Pohja oli äkkiseltään omaan makuun turhan kuiva, mutta se sopi lopulta todella hyvin hieman erilaisen makuelämyksen ja makean yläosan kanssa. Ehdottomasti 5/5.
    No sanoa muuta, vedin tänään toisen setin liiteristä ja oli huomattavasti kuivempi ja vähemmällä hillolla kun edellinen, LOL

  11. #191
    Liittynyt
    01/2006
    Paikkakunta
    Laru, HKI
    Viestit
    21.302
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti stenu Katso viesti
    @jackoja ootko maistanut Teemu Auran torttua, kun niitä sieltä Onnellisten Saarelta saa? Viimevuonna median kehuma. En ole maistanut...
    Eipä ollut tarjolla ollenkaan tänään.

  12. #192
    Liittynyt
    09/2018
    Viestit
    112
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti stenu Katso viesti
    Eipä mitään ja kiva, jos sinne riittää asiakkaita lauantaisinkin. Meinasivat nimittäin laittaa kiinni koko paikan silloin, kun Greenbake siirtyi Marian omistukseen.
    Onkos tuosta paljon puhutusta tortusta tietoa onko sama torttu kaikissa Marian konditorioissa, vai onko tuon paikan oma torttu?

  13. #193
    Liittynyt
    11/2009
    Viestit
    1.695
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti stenu Katso viesti
    Eipä mitään ja kiva, jos sinne riittää asiakkaita lauantaisinkin. Meinasivat nimittäin laittaa kiinni koko paikan silloin, kun Greenbake siirtyi Marian omistukseen.
    Eilen ihmeteltiinkin kaverin kanssa että Marian Konditorialla on näinkin pieni kahvila. Kiva paikka ja Rtorttu maistui ihan hyvältä.

    ^Marian Konditorialla on leipomo Heikinlaaksossa jossa varmaankin tortut valmistetaan.

    Seuraa OT:

    Oltiin ajamassa pakkosatasta kolmen pysähdyksen taktiikalla Haaga - Lauttasaaren Mutterikahvio - Rönttösrouva Tapanilassa jossa olikin maistuva laskiaispulla mantelimassalla.

    Mutterikahvion laskiaispulla oli sen sijaan jotenkin maistuva mutta koko ja ulkonäkö olivat surkeita.


  14. #194
    Liittynyt
    04/2005
    Paikkakunta
    Hki
    Viestit
    6.324
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Brocol Katso viesti
    Onkos tuosta paljon puhutusta tortusta tietoa onko sama torttu kaikissa Marian konditorioissa, vai onko tuon paikan oma torttu?
    Varmastikin sama. Maria palkkasi Greenbaken entisen omistajan tuotekehittelijäksi tms. ja uskoisin, että Greenbaken oma tuotanto lopetettiin.
    “Riding a good steel bike, I tell you, is the closest thing to flying without leaving the planet.”

  15. #195
    Liittynyt
    05/2005
    Paikkakunta
    Tampere
    Viestit
    7.702
    Hmm, kauppareissu edessä, pitäisikö samalla ostaa tortut vaalikahvitteluita varten.

  16. #196
    Yhden kaupasta haetun pettymyksen jälkeen oma- eli hanin -tekemä on paras.

    Jan24 by Hartsa T, on Flickr

  17. #197
    Liittynyt
    07/2011
    Viestit
    2.391
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti JohannesP Katso viesti
    Kahden paketin perusteella Rostenit on herkkiä päivämäärällä. Muutaman päivän PEPin torttu oli ihan hyvä, kun taas 5-6 päivän oli sisältä kuin kuivakakkua.
    Sama virhe tehty tänäkin vuonna. Viikko parasta-ennen-päiväystä ja oli kuin tiivistä kuivakakkua olisi syönyt. Ei minkäänlaista kosteutta ja hädintuskin meni alas kahvin kanssa. Muutama päivä aikaisemmin tuli syötyä todennäköisesti vanhempi tekele, kun se oli hintaisekseen ihan hyvä.

    Ensi viikolla voisikin napata Kannistot testiin.

  18. #198
    Liittynyt
    01/2009
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    330
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Ohiampuja Katso viesti
    Hmm, kauppareissu edessä, pitäisikö samalla ostaa tortut vaalikahvitteluita varten.
    No voiko olla parempaa perustelua ärrälle, go for it!
    Yleisohje:
    Koska ___ , voisi ehkä syödä Ruuneperit? --> Hanki n kpl asap. --> Kahvit/tee/vastaava täysin vapaaehtoinen kyytipojaksi --> Ääntä kohti.

    Ja tuon Hartsan kotitekoisen herkun kuvan jälkeen ehto taas täyttyi, pakko päästää kauppaan...

  19. #199
    Liittynyt
    05/2005
    Paikkakunta
    Tampere
    Viestit
    7.702
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Hyötypolkija Katso viesti
    No voiko olla parempaa perustelua ärrälle, go for it!
    Jep, kaupassa on käyty ja tortut poimittu mukaan. Nyt pikainen hiihtolenkki ennen vaalilähetyksen alkua. Ja sitä sitten juhlistetaan torttukahvittelulla.

  20. #200
    Liittynyt
    01/2006
    Paikkakunta
    Laru, HKI
    Viestit
    21.302
    Kahden yllätysrunskin päivä. Eka Pirttimäen kahvilassa, jossa en koskaan aikaisemmin ole tavannut Runebergia. Ja herkullinen oli, ehkä paras toistaiseksi. Ei ole paikan omaa tuotantoa vaan leipojana Reuter & Stolt, sikäli kun oikein kirjasin tiedon.



    Ja kotona odotti yllärinä vaimon jälkkäriksi ostama ankea markettirunski, tekijä Haagan leipä. PEP -4, mutta jo aivan ylivettynyt. En mä keksi sanottavaa tuosta.



    Vähän överiksi meni, pelottaa meneekö kylkiin. Toisaalta melkein 4000 kcal tuli lenkillä poltettua.

  21. #201
    Luinkin vielä yhdestä Rostenin pakkauksesta, että "Pakastettu ja sulatettu" tms.

  22. #202
    Liittynyt
    01/2006
    Paikkakunta
    Laru, HKI
    Viestit
    21.302
    Pääsääntöisesti kaikki niihin muovikoteloihin pakatut "markettirunskit" on sulatettuja.

  23. #203
    Liittynyt
    06/2004
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    7.189
    Kettu! Tein just uuden 6 kpl erän torttuja ja juuri uuniin ne laitettuani huomasin, että mantelirouhe oli edelleen tehosekoittimessa murskaamatta. Tuli siis vain jauhoja, korppujauhoa ja piparimurua kuivista aineksista. 0,5 dl mantelia jäi laittamatta taikinaan. Nojaa, kai noitakin syö.

  24. #204
    Liittynyt
    09/1999
    Paikkakunta
    Uantaa
    Viestit
    10.364
    Mysteerien mysteeri kun Rostenin 2kpl paketissa toinen torttu oli oikein hyvä (hintaisekseen) mutta toinen oli vetinen pettymys.

  25. #205
    Liittynyt
    01/2006
    Paikkakunta
    Laru, HKI
    Viestit
    21.302
    ^WTF???!! Söitkö samalla kertaa?


  26. #206
    Liittynyt
    09/1999
    Paikkakunta
    Uantaa
    Viestit
    10.364
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti JackOja Katso viesti
    ^WTF???!! Söitkö samalla kertaa?
    En nyt sentään, ekasta puolikkaan aamulla ja toisesta puolikkaan iltapäivällä.

    ”Ei ole tortut veljeksiä”

  27. #207
    Hesarissa torttuvertailua: https://www.hs.fi/ruoka/art-2000010121068.html

    1. Ekberg
    2. Levain
    3. Patisserie Teemu Aura
    4. Kannisto
    5. Gateau
    6. Konditoria Hopia

    ..noita Ekbergejä ei vissiin marketeista saa, pitänee lähteä ihan vartavasten ostamaan paikan päältä.

  28. #208
    Liittynyt
    01/2006
    Paikkakunta
    Laru, HKI
    Viestit
    21.302
    Se erilainen runski, leipojana PH7. Ensipuraisulla heti tuntuma, että tämähän tosiaan olikin jotain muunlaista ja piti tsekata tuoteseloste; jauhoseos: tattari-, riisi- ja maissijauhoa sekä psylliumia. Aivan herkullinen, mutta jokin häiritsevä elementti tuossa on. Ehkäpä juuri se erilaisuus. Jokseenkin makeahko taikina. Outo tunne kun hampaat tuntuivat liimautuvan toisiinsa. Matalana pienehkö verrattuna moneen.



  29. #209
    Liittynyt
    11/2004
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    7.597
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti marco1 Katso viesti
    En nyt sentään, ekasta puolikkaan aamulla ja toisesta puolikkaan iltapäivällä.

    ”Ei ole tortut veljeksiä”
    Kuivunut puolikas tuntui "normaalilta" ja kokonainen "vetiseltä"?

  30. #210
    Liittynyt
    09/2011
    Paikkakunta
    Value
    Viestit
    201
    Iltalehden testi

    https://www.iltalehti.fi/ruoka-artik...b-665bb0ae14d0

    1, Jokioisten
    2. Salonen
    3. Kanniston
    4. Fazer
    5. Lidl
    6. Elonen
    7. Rosten
    8. Satumaista
    9. Sinuhe

    Tänä vuonna 0 syötyä r-torttua.

Samanlaisia aiheita

  1. Virallinen pseudokielilläpuhumistopic
    By LJL in forum Esson baari
    Vastaukset: 25
    Viimeinen viesti: 19.02.2020, 21.51
  2. Tankin Virallinen Kutsuthread
    By mutanaama in forum Yhteislenkit ja ajoporukat
    Vastaukset: 29
    Viimeinen viesti: 02.12.2016, 21.13

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

  • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
  • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
  • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
  • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
  •