Lainaus Alkujaan tämän lähetti Ohiampuja Katso viesti
Itselläni suurimmat korjattavat olisi ruokailussa. Maitotuotteita menee ihan liikaa, tykkään juustoista ja jugurtista ja syön niitä päivittäin.

Pitää myöntää että olin yllättynyt kuin luin että juuston ilmastovaikutus on liki tuplat verrattuna porsaanlihaan, ja reilusti tuplaten siipikarjan lihaan verraten. Eli siis parempi on jättää oltermanni pois leivältä, eikä kalkkunaleikettä.

Tuo nautakarja ja naudanlihan syönti on kyllä erikoinen mörkö. Se vaikuttaa todella rumasti globaaliin luontokatoon, sademetsien hakkuuseen, veden kulutukseen ja myös ilmastonmuutokseen. Se voisi olla yksi hopealuoti, jos naudanlihan käyttö vedettäisiin minimiin. Siis koko maailmassa, ei vain Suomessa tai Tampereella.
Ruokavalion muutoksella on hyvä mahdollisuus päästä win-win tilanteeseen, sekä kroppa että luonto kiittää. Esim. juuston sisältämä rasva on merkittävä rasvanlähde miehillä ja näkyy keskivartalossa, maustetuissa jugurteissakin on paljon sokeria ja sekin näkyy kropassa jos niitä paljon syö. Naudanliha on helppo jättää kokonaan pois ruokavaliosta, se on helppo korvata eikä sitä jää kaipaamaan kun siitä luopuu, sama oikeastaan sianlihan kanssa.