^ vähän sama juttu kuin luomun ja ei-luomun ruuan tunnistaminen. Kotimainen toivon mukaan tässä turvallisempi vaihtoehto, mutta ulkomaisen tuontiruuan osalta arpapeliä. Tai no, tuodaanhan jostain Virosta (ja Viroon muualta) "kotimaisia" mansikoita ym. metsän antimia - riittää, että on oikeanlainen tarra laatikon kyljessä. Miksei siis ravintolakin voisi ilmoittaa jonkun kaukomailta tuodun eineen kotimaiseksi luomuversioksi ruokalistoillaan?

Raha ratkaisee usein, jopa niin että se kiinnijäämisen riski kannattaa ottaa. Kuluttajapuolella tässä yhä vain kallistuvassa ja kurjistuvassa maassa kuluttajan on helppo napata se halvin vaihtoehto mm. ruokahyllystä, niin saattaa jäädä jotain kolikoita muuhunkin elämiseen.

Lähetetty jonkun tutun Tapatalkilla