RideKeinanenYamahaHuntteriElectrobike
Sivu 3 / 7 EnsimmäinenEnsimmäinen 1 2 3 4 5 ... ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 61 - 90 / 199

Aihe: Suuri terveysketju

  1. #61
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Pirkkala
    Viestit
    6.531
    ^ vähennä "kovaa" rasvaa ( LDL) vihreetä kannattaa myös lisätä jos sitä on jo miettiny ( itellä suurin osa ateriasta on sitä vihreetä, ei terveysarvojen takia mutta kun tykkään )

    ^^ jos sulla on beetasalpaaja verenpainelääkkenä, voi olla että syke ei nouse ja ajat ikäänkuin käsijarru päällä. ( itellä on beetasalpaaja varalla jännitysoireisiin eli kahvikuppineuroosiin, en ole kyllä huomannut että se vaikuttaisi mitenkään ajamiseen. )
    tempokisu.kuvat.fi
    o O nahkiaiset maailmankartalle O o

  2. #62
    ^näihä se on!

  3. #63
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Pirkkala
    Viestit
    6.531
    ^ niin siis sokerihan ei varsinaisesti tuossa kertomiisi arvoihin vaikuta, mitattiinko sokeriarvoja ollenkaan? Miksi vain alat - yleensä mitataan myös asat, ja krea. Samoin kolesteroliarvoissa kokonaiskolesteroli ja lipidit.
    tempokisu.kuvat.fi
    o O nahkiaiset maailmankartalle O o

  4. #64
    On siinä listassa muutakin mutten jaksanut näpytellä... tokkopa mitään huolta just nyt on koska terkkari oli muistanut lapun sivussa viestilä "ok normaalit on".

  5. #65
    K.Kuronen Guest
    Mulle nämä veren rasva-arvot eivät oikein ole koskaan kunnolla avautuneet. Joskus kokonaiskolesteroli on ollut viiden päälle (viimeksi 5,5) ja joskus on ollut alle. HDL on yleensä luokkaa 1,7-1,8 ja triglyseridit ovat tainneet aina olla alle yhden (viimeksi 0,77).

    Jotenkin tuntuisi, että terkkarit katsovat nykyään enemmän triglyseridejä.

    Kokonaiskolesteroli seuraa aika hyvin mulla kehon painoa: kuivemmassa kunnossa arvo laskee ja rotevammassa nousee. Kai paskamaha provosoi kolesterolia.

  6. #66
    Tahkolla rytmihäiriöt päälle ihmettelin korkeita sykkeitä (keskisyke 184 max 206)ensin epäilin mittarin/vyön menneen rikki tai näyttävän väärin.kotiin palattuani puolison kanssa lenkille ja sykkeet nousivat aikalailla helposti 165 joten kotiin ja lepäilemään.Nyt käyty lääkärissä ja todettu rytmihäiriö joka päällä joten liuotushoito ensin ja siten rytminpalautus.kolme viikkoa tässä pitäisi odotella liikkua voi mutta rauhalleen.toisaalta hyvä että asia konkretisoitui kun piilevänä voi aiheuttaa aivoinfraktin kun hyytymät lähtee liikkeelle.miten ton liikunnan kanssa ennen ja jälkeen rytminsiirron.ikääkin on jo 61v.

  7. #67
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti viimeinenlenkki Katso viesti
    Tahkolla rytmihäiriöt päälle ...ikääkin on jo 61v.
    Otitko hapanta enemmän, söitkö erilailla kuin kotona tms. ?

  8. #68
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Pirkkala
    Viestit
    6.531
    Jos kolesteroli olisi suhteessa omapainoon, mulla pitäisi olla alhainen kolesteroli. Mutta ei ole, sukuvika. Ja kuten nuorena kokeilin että jättää kaikki lihat ja rasvat pois, kolesteroli vain nousi. Antaa olla mitä on.
    Verenpaine kans, nyt ei pitäisi olla mitään jännitettävää - mutta niin vaan eilen pukkasi jännitysoireyhtymää ( käsi vapisee ja on eräänlainen pelkotila), ja verenpaine äskön 156/103. Just joo mahtavaa.

    Ja koska unikin on terveystekijä, antaisin mieluusti unestani muutaman tunnin jollekin unettomuudesta kärsivälle. Herään kyllä pari kertaa yössä ( ja ah, saa vielä jatkaa nukkumista ) mutta tänäänKIN aamulla väsytti....mutta kun oli aurinkoinen aamu,kävin ajamassa pienen lenkin ja kaupassa, nyt meinaan ottaa aamupäiväunet.
    tempokisu.kuvat.fi
    o O nahkiaiset maailmankartalle O o

  9. #69
    Ei hapanta ,normiruokailu kuten kotona viitteitä ollut jo kolmannen rokotteen jälkeen helmikuussa ja lääkärissä käynti sitten huhtikuussa pääsiäisen jälkeen (kotimittari näytti eteisvärinää)tuolloin sydänfilmissä ei näkynyt mitään samoin holtteri vuorokauden päällä ei näkynyt mitään.Satunnaisissa mittauksissa kotona antoi merkin eteisvärinästä.lienee sattumaa sitten tuo tahkolla tullut flimmeri joka tuntui jo ennen lähtöä mutta laskin jännityksen piikkiin.ennen tahkoa testilenkillä ei mitään oireita, ja kulku ihan ok mutta tahko olikin sitten aika taistelua toki viisaana olisin keskeyttänyt.

  10. #70
    Kerrotko vielä rokotteet pistosjärjestyksessä ?

  11. #71
    Liittynyt
    10/2005
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    4.854
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti K.Kuronen Katso viesti
    Mulle nämä veren rasva-arvot eivät oikein ole koskaan kunnolla avautuneet. Joskus kokonaiskolesteroli on ollut viiden päälle (viimeksi 5,5) ja joskus on ollut alle. HDL on yleensä luokkaa 1,7-1,8 ja triglyseridit ovat tainneet aina olla alle yhden (viimeksi 0,77).

    Jotenkin tuntuisi, että terkkarit katsovat nykyään enemmän triglyseridejä.

    Kokonaiskolesteroli seuraa aika hyvin mulla kehon painoa: kuivemmassa kunnossa arvo laskee ja rotevammassa nousee. Kai paskamaha provosoi kolesterolia.
    Rasvaprosentti varmaan korreloi jotenkin kolesterolin kokonaismäärään. Lieneekö että jos on ylimääräistä kolesterolia, osa tallentuu rasvakudokseen, vai toisinpäin rasvakudoksesta vapautuu kolesterolia.
    Ihminenkin on eläin, elimistön säätely tuottaa itse tarvitsemaansa kolesterolia jos ei muuten ravinnosta saa. Se on sitten kovaa eläinperäistä rasvaa.
    Parempi kun syö noita kasvis- ja kalaöljy tyyppisiä rasvoja, jotta pysyy paremmin tasapainossa.
    Nykyään olen siirtynyt rasvalevitteistä puhtaampiin öljyihin, kun emulgointilisäaineilla margariinissa saadaan pysymään 2/5 osaa vettä.

  12. #72
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Pirkkala
    Viestit
    6.531
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Marsusram Katso viesti
    Rasvaprosentti varmaan korreloi jotenkin kolesterolin kokonaismäärään.
    Sori, mutta ei kuule korreloi. Ainakaan minulla yhteneväisesti.
    Joskus 80-luvun loppupuolella rasvaprosenttini ( ja siis huomioikaa sukupuoli) oli 11.8. Kolesteroli oli samaa luokkaa, 9.
    Revi siittä.

    Näinollen en ole enää miettinyt että voiko syödä - kyllä voi, ja kirjaimellisesti sitä voita laitan vähän joka paikkaan. Anoreksiavuosikymmenten jälkeen en tingi ruoan mausta, voissa ne kalat pitää paistaa ja voisilmää perunan ja puuron kanssa.
    tempokisu.kuvat.fi
    o O nahkiaiset maailmankartalle O o

  13. #73
    Liittynyt
    05/2018
    Paikkakunta
    Lempäälä
    Viestit
    1.055
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Marsusram Katso viesti
    Rasvaprosentti varmaan korreloi jotenkin kolesterolin kokonaismäärään.
    Näinhän se on, paljoa ei tarvitse googlailla selvittääkseen asian

  14. #74
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Pirkkala
    Viestit
    6.531
    ^ hei kaveri "callahan" ei se nyt näin ole. Äitinikin on tosi hoikka, ja kolesteroli oli korkea ja sama sitten minulla. Myös perintötekijät vaikuttaa. Ja kuten olen kertonut, ihan ihme homma kun jätin kaikki lihat ja rasvat pois niin kolesteroli vaan nousi.

    No, muutenkaan mulla ei mene kuten yleisesti. Kihti paranee parissa viikossa - minulla muutamassa kuukaudessa. Lihasrevähtymä - no menee kolme viikkoa, ja minulla sitten kolme kuukautta.
    Voisi kuvitella että kestävyysurheilija/kuntoilijalla on alhainen syke. No alimmillaan on ollu 78/min.
    Paino ja hemoglobiini on alhaiset, mutta sitten kaikki muut arvot verenpaine, kolesteroli, syke...korkeita. Varmaan olisi pilleri poikineen jos näistä menisi....ihan sama, on vain tämä migreeninestolääke ja tarvittaessa jännityspilleri ( Propral) inhoon semmoista että joka vaivaan joku pilleri.
    tempokisu.kuvat.fi
    o O nahkiaiset maailmankartalle O o

  15. #75
    pfizer x2- 1x Modena. tuo eka nimi en muista/osaa kirjoittaa oikein.en myöskään ole ainut jolla kolmas rokote aiheutti oireita ja samankaltaisia.

  16. #76
    Ok kiitos. Itse lopetin piikillä käynnin kahden pfizerin jälkeen. Jengi sairastuu jopa 3 piikin jälkeen - mikä sellainen rokote on ? Ikää 64.

  17. #77
    Liittynyt
    05/2015
    Viestit
    13.778
    Noni hörhöt. Peli piip.

  18. #78
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Pirkkala
    Viestit
    6.531
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti viimeinenlenkki Katso viesti
    pfizer x2- 1x Modena. tuo eka nimi en muista/osaa kirjoittaa oikein.en myöskään ole ainut jolla kolmas rokote aiheutti oireita ja samankaltaisia.
    Modena on Ferrarin malli, rokote on Moderna.
    Mietin myös että mitä hyötyä rokotteesta, kun on sen jälkeen raatona pari päivää ja koko viikko sitten pilalla kun korkea ( ad 39° ) kuume vie voimat. Jos Modernaa taas tarjotaan niin ei kiitos.
    tempokisu.kuvat.fi
    o O nahkiaiset maailmankartalle O o

  19. #79
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti paaton Katso viesti
    Noni hörhöt. Peli piip.
    Kuuntele sisäistä lääkäriäsi.

  20. #80
    Paaton vanha jäärä perustele tuo peli piip.en tietääkseni laittanut mitään rokotevastaista tai salaliittoteoriaa vaan totesin miten on käynyt omalta kohdaltani samoja tuntemuksia ollut myös muilla rokkotteen ottaneilla(kuuluu joka rokotteeseen nämä riskit).

  21. #81
    Liittynyt
    01/2011
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    2.140
    Ei ole koronapiikistä saadut oudot oireet mitään huuhaata, vaikka harvinaisia varmasti. Työkaverilla alkoi 2. piikin jälkeen viime syksynä lenkeillä piiputtamaan tosi pahasti, sykkeet hakkasi tapissa vaikka rasitus oli tosi kevyttä. Tutkittiin yhtä sun toista astmaa ja sydänkäyrää rasituksessa yms., mitään ei löytynyt. Toipumisessa meni lopulta 5kk, ja vasta keväällä alkoi taas kroppa toimimaan. Kysessä siis kolmekymppinen ihminen. Lääkäri totesi testien jälkeen että vastaavaa on tosissaan ollut muillakin, ja ainoa yhdistävä tekijä oli koronarokote.

  22. #82
    Liittynyt
    05/2018
    Paikkakunta
    Lempäälä
    Viestit
    1.055
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti viimeinenlenkki Katso viesti
    (kuuluu joka rokotteeseen nämä riskit).
    Tämähän se. Varmasti nuo haitat tietyllä prosentilla on ollut rokotteen kehittelijöillä tiedossa. Harmihan se ja iso sellainen niille keiden osalle nuo haitat kohdistuneet.

    Onhan noita aiemminkin, olikos se sokeripalajuttu (joka rokotteeseen verrattavissa) kun tuli osalle narkolepsiaa. Tavallisesta kausi influenssa
    rokotteestakin toiset saa oireita, lievimmät pistokohdan kipu, turvotus ja punoitus. Itellä ei onneksi kolmesta modernasta mitään eikä jälkimmäisistäkään.

    Helpompi aina dissata haitat kun ei ole omakohtaisesti niitä kokenut. Pitäisi myös oireita saaneiden muistaa ettei kaikki läheskään niitä saa eikä ns. kovaan ääneen julistaa "paska rokote se ja se, älkää vain ottako."

  23. #83
    Juurikin näin rokkotteesta on hyödyt ja haitat itsekkin katsoin hyötyjen olevan suuremmat kuin haitat(vakava muoto ilman rokotetta).eikä kyseistä asiaa voinut tietää etukäteen.Eikä minunkaan tapauksessa voi varma olla että rokote olisi syypää voi olla myös puhdasta sattumaa.Vaikka oireet tulivatkin kolmannen jälkeen,myös onko itse toiminut niinkuin kuuluu rokotteen jälkeen toimia eli ei liian aikaisin rasittamaan itseään,pidin kyllä vaaditun ajan huilia mutta oliko se riittävästi?? Ja ei ruveta julistamaan puoleen eikä toiseen vaan jokainen tehköön omat päätöksensä ottaa tai olla ottamatta.

  24. #84
    Ei tarvitse pyydellä anteeksi oman sisäisen lääkärin ääntä. Myös Peter C Gøtzsche lausuu aiheesta: https://twitter.com/pgtzsche1/status...68708463251456

  25. #85
    Liittynyt
    06/2004
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    6.812
    Sairastin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten koronan ja silloin ei ollut vielä rokotteita. Sairastelu oli sitä, että parina yksittäisenä päivänä oli hetken aikaa kurkku kipeä. Nyt sairastin talvella uudelleen kolme rokotusta saaneena. Hieman tavallista ikävämpänä flunssana mutta ilman kuumetta. Eli silleen jännä, että rokottamattomana oli lievemmät oireet kuin rokotettuna. Ja yleisesti ajateltiin, että se alkuvaiheen versio koronasta oli enemmän oireita antava kuin tämä nyt talvella kiertänyt variantti. Olen silti ihan ok tyytyväinen siihen, että olin hakenut rokotteet. Ehkä tämä toinen sairaus olis ollut paljon pahempi rokottamattomana. Ja mulla ei siis rokotuksista ole tullut epänormaaleja oireita. Vähäistä kipua käsivarressa pari päivää.

  26. #86
    Liittynyt
    03/2007
    Paikkakunta
    Kempele
    Viestit
    5.857
    Samoin sairastin koronan alkukesästä melkoisen lievänä, ehkä kuitenkin vahva flunssa tyypiltään, ei kuumetta eikä sänkypäiviä, kolme nejä päivää ja sitten lievempää joitakin päiviä. Ei tullut mieleen tarve ottaa mitään lääkettä. Kolme piikkiä pohjilla, viimeisin joitakin kuukausia aiemmin. Omatesti vahvisti koronan.
    Luulen noiden piikkien olleen selitys noinkin lievänä podettuun, kova tauti ja tappaa edelleen riskiryhmäihmisiä.

  27. #87
    Liittynyt
    04/2007
    Paikkakunta
    Jojensuu
    Viestit
    722
    Iltalenkin jälkeen oli paikat tavanomaista kipeämmät, no positiivinen korona. Ei muita oireita ja olisi kyllä mennyt täysin ohi jos ei olisi sattunut testejä lojumaan kaapissa...3 piikkiä otettuna. Muistan aikoinaan opiskeluaikana kun sairastin influenssan, en ihmettele yhtään että tauti vie vanhuksia hautaan, sen jälkeen vuosittain kiltisti ottanut piikin. Koronarokotteista 2 pfizeria ja yksi moderna, josta tuli kovimmat jomotukset, toki sehän on tujakampi liuos vs. pfizer.

    Lääkkeiden haittavaikutukset yksilötasolla perustuvat aikalailla näyttöön ja tilastotieteeseen, periaatteessa siis tuuriin. Kyllähän buranastakin voi saada Stevens-Johnson -oireyhtymän kertalaakista, hyvin huonolla tuurilla tosin, mutta todennäköisyys on aina olemassa. Muutamista tapauksista vuosittain huolimatta ibuprofeenia ei tulla vetämään markkinoilta, sillä hyödyt ovat suuremmat kuin haitat suurelle väestölle. Sama pätee rokotteisiin, muutama tulee saamaan vakaviakin haittoja, toki osa on ihan ainesosa-allergisia.

    Ei se tietysti sitä henkilöä paljoa lämmitä joka sen harvinaisen haitan saa, että kävipäs sulla huono tuuri, pärjäile. Mutta näin se vaan valitettavasti menee

  28. #88
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Pirkkala
    Viestit
    6.531
    No olisinpa tiennyt aikoinani laista potilaan oikeuksista kun olin TAYS:ssa, kohdeltiin ala-arvoisesti kuin olisin ollut hylkiövanki, mitään oikeuksia ollu eikä "hoidettu" yhteisymmärräyksessä, tai hoidettu ollenkaan lähinnä kidutettiin.

    Potilasta on hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan. Jos potilas kieltäytyy tietystä hoidosta tai hoitotoimenpiteestä, häntä on mahdollisuuksien mukaan hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan muulla lääketieteellisesti hyväksyttävällä tavalla.

    Potilaalla on oikeus laadultaan hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon. Hänen hoitonsa on järjestettävä ja häntä on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja hänen yksityisyyttään kunnioitetaan.
    tempokisu.kuvat.fi
    o O nahkiaiset maailmankartalle O o

  29. #89
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti TERU Katso viesti
    Samoin sairastin koronan alkukesästä melkoisen lievänä, ehkä kuitenkin vahva flunssa tyypiltään, ei kuumetta eikä sänkypäiviä, kolme nejä päivää ja sitten lievempää joitakin päiviä. Ei tullut mieleen tarve ottaa mitään lääkettä. Kolme piikkiä pohjilla, viimeisin joitakin kuukausia aiemmin. Omatesti vahvisti koronan.
    Luulen noiden piikkien olleen selitys noinkin lievänä podettuun, kova tauti ja tappaa edelleen riskiryhmäihmisiä.
    Sukulaispiirissä 2 naista, 65 v. ja ehkä 68 v,. molemmilla 3 piikkiä. Pitempiaikainen väsymys (1 kk) seurauksena. Ensinmainitulla omicron-variantti. Kummitäti kuoli keväällä korona päällä. Viikon päästä olisi täyttänyt 90 v. Tuo väitti ottaneensa rokotteet, vaikkei ollutkaan ottanut. Puhui loppuaikoina muutoinkin pötyä. Hoitokotitapaus ja 2 jalkaa haudassa jo pari vuotta. Olis muutoinkin voinut menehtyä milloin tahansa mihin tahansa. Tartunta lienee tullut hoitokodin kiertäviltä hoitajilta.

  30. #90
    Liittynyt
    07/2004
    Paikkakunta
    Pirkkala
    Viestit
    6.531
    Ei ymmärrä, välillä on verenpaie 150/100 - ja sitten 103/69 aika isot erot. Olisiko että korkeammat paineet kun on töihin menoa ja nyt kun on 4 päivän vapaa...
    tempokisu.kuvat.fi
    o O nahkiaiset maailmankartalle O o

Samanlaisia aiheita

  1. Suuri Fatbike-rengaskeskustelu.
    By HC Andersen in forum Renkaat
    Vastaukset: 10977
    Viimeinen viesti: 15.02.2024, 18.07
  2. Suuri, pysyvä yleisvitsithread, Vol. II
    By John McCurve in forum Esson baari
    Vastaukset: 217
    Viimeinen viesti: 26.06.2023, 17.15
  3. Suuri työntekokeskustelu!
    By jalkkis in forum Esson baari
    Vastaukset: 88
    Viimeinen viesti: 11.12.2022, 12.23
  4. Suuri koiranluonteesi kysely!
    By Jopotuinen in forum Kyselyt ja gallupit
    Vastaukset: 7
    Viimeinen viesti: 23.03.2020, 21.41
  5. Suuri VideoThread
    By xc-pyöräilijä in forum Yleiset jorinat
    Vastaukset: 102
    Viimeinen viesti: 08.09.2015, 21.07

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

  • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
  • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
  • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
  • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
  •