ShimanoTTSCanyonBikeshop
Näyttää tulokset 1 - 18 / 18

Aihe: Parhaat Hollantilaiset budjetti-pyörät?

 1. #1

  Parhaat Hollantilaiset budjetti-pyörät?

  Aloin jakamaan postia pyörällä ja olen todennut että "miesten malli"(ainut malli missä kassit voi osua tankoon) maastopyörä ei ole siihen paras mahdollinen. Alkanut lonkkavikaisena ärsyttämään tekemään kierrepotkuja jatkuvasti että pääsee pyörän selkään.
  Hyvä puoli tuossa maastopyörässä on että sain sen uudenveroisena 180€:llä poliisin huutokaupasta ja on sillä ihan hyvä ajaa. Siinä oli vain tuo "miesten" tanko joka on todella epäkäytännöllinen.
  Moni netissä on kehunut Hollantilaista pyörämallia. Ei ole omakohtaista kokemusta onko tuollaisessa istuma-asennossa parempi polkea?
  Kriteerit olisi step-in tai naisten mallinen runko. Tietysti mahdollisimman kevyt ja halpa. Tarakan varmaan saisin vanhasta pyörästä mutta ei se huono ominaisuus olisi jos pyörässä olisi tupla jalkainen seisontatuki. Painavilla sivulaukuilla on aina etsittävä seinä jota vasten pyörän saa nojaamaan ilman tuollaista jalkaa.

  Mukava olisi kuulla suosituksia tai mielipiteitä enemmän pyöristä tietäviltä.

 2. #2
  Liittynyt
  02/2011
  Viestit
  162
  Jos käyttää pyörää postin jakeluun niin minusta tärkeät ominaisuudet mummorungon lisäksi olisi:

  - etutarakka on rungossa kiinni niin lasti tarakalla ei muuta pyörää yliohjattavaksi,
  - suljettu ketjusuoja, ketjurasvat pysyy toistaa kuukautta,
  - ainakin 3 napavaihdetta niin lumessa ajo on helpompi,
  - rullajarru (roller brake) tai ainakin ei vannejarru niin lumi ja kura ei vaikuta paljoakaan jarrutehoon,
  - seisontajalka haarukkatyyppinen mitä voi käyttää molemmalta puolelta,
  - runkolukko (nopea lukitus) missä myös kaapelin kiinnitysmahdollisuus mikä tarpeen jos säilyttää pyörä pidempään,
  - napadynamo, valot aina käytettävissä.


  Tuskin hyvä, kevyt ja halpaa pyrä kaupasta löytyy, nettikaupat on esim. https://www.internet-bikes.com/en/ , https://hollandbikeshop.com/ ... Paino usein luomupyörällä yli 20 kg. Tunnetut hollantilaiset pyörävalmistajat on Batavus, Gazelle, Azor, Sparta ... Jos sellainen löytyy käytettynä niin voi olla parempi vaihtoehto kun uusi ja halpa ja painava. Postipyörä olisi tietenkin sopiva.

 3. #3
  Tilailen tässä Amazon.de:stä osia joilla tuunaan maastopyörääni siihen asti että paremman mallin nappaan jostain käytettynä. Pidän silmät auki pyörävalmistajilta joita mainitsit, kiitoksia vinkeistä.

  Tuunaustarvikkeet voi sitten siirtää uuteen kuten paremmat sivulaukut. Firmalta sai aika vanhaa tavaraa joissa vikoja löytyy. Etsinyt olen hyvää olkalaukkua myös mutta ei ole vielä löytynyt muita kuin läppärilaukkuja joiden tilavuus ei vakuuta. Firman olkalaukku on tilava mutta metallinen solki turvavyöhihnalla ei ole kaulalle paras mahdollinen. Tyydyn ostamaan turvavyö pehmusteen jos ei kunnon olkalaukkua löydy.

  Olen kyllä miettinyt tuota etutarakan hankkimista myös. Kaikki paino kun on takana pelottaa että kumi räjähtää pienimmästäkin töyssystä. Viisasta varmaan olisi jakaa painoa. Meinaatko että juuri runkoon kiinnitettävä etutarakka kannattaisi olla?

  Ketjut muuten pakkasten tultua on alkanut irtoamaan. Johtuu varmaan tosiaan siitä että ne kettingin liitoskohdat jäätyy eikä taivu tarpeeksi? Tuskin auttaa jos tilaan uuden levykasetin vaikka onhan ne hampaat jo aika kuluneita. Taidan jättää sen seuraavan omistajan tehtäväksi.

 4. #4
  Liittynyt
  02/2011
  Viestit
  162
  Jos etutarakka on haarukassa/ ohjaustankossa kiinni niin tarakalla oleva vähänkin isompi paino rupea "ohjaamaan" pyörää kulmissa sekä jos laitat pyörän seisontatuelle niin kääntää haarukan sivulle jonka seurauksena pyöräsi voi kaatua. Joissakin hollantilaispyörissä on tosin ohjaustangon lukitus ( https://www.dutchbikeshop.co.uk/old-...-steering-lock ) joka voi estää kaatumisen . Jos tarakka on rungossa kiinni niin ajo ja pyörän käyttäytyminen on vakaa.

  Esim. Azorin pyörissä on etutarakka aina rungossa. Tai pakoputken kiinnikeilla kiinitetty jälkiasennettu sellainen: https://hollandbikeshop.com/en-gb/bi...-black-737510/


  Postipyörässä on seisontatuki etu tarkassa kiinni mikä on fiksu ratkaisu jos tarakalla pino raskaita lehtiä. Oikeastaan on postipyörässä kaikki mitä tarvii. Eikös sellaista annettu käyttöösi?

 5. #5
  Liittynyt
  05/2010
  Viestit
  1.092
  Joutuuko jossain jakajat ostamaan omat pyörät työntekoa varten. VMP.

 6. #6
  Liittynyt
  05/2015
  Viestit
  9.749
  Hei, ulkoistamista.

  Kyllä myös ups, vai oliko se dhl, jakaa pakettejaan nykyään vanhoilla transiteilla.

 7. #7
  Liittynyt
  12/1999
  Paikkakunta
  Hollola/Lahti
  Viestit
  1.041
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti kukavaa Katso viesti
  Joutuuko jossain jakajat ostamaan omat pyörät työntekoa varten. VMP.
  Tästä kommentista tuli vanhat muistot mieleen. Aloitin viikonloppupostinkantajana 80-luvun puolivälissä Postilla ja vakituiset postinkantajat saivat Postin Postijopot käyttöönsä, mutta me viikonloppukantajat jouduimme hankkimaan työvälineet itse. Niinpä minä ostin oman Rahtijopon, joka oli muuten samanlainen kuin Postin keltaiset Postijopot, mutta oli väriltään vihreä ja etutarakka oli hieman erilainen. Kyseinen pyörä löytyy vieläkin varastosta, tosin muutamaan vuoteen ei ole enää ollut käytössä.

  Jotta tämä höpinä ei olisi ihan off-topicia, niin kävisikö alkuperäiselle kysyjälle pyöräksi Postijopo tai Rahtijopo? Ovat juuri postin/lehdenjakamiseen tarkoitettuja pyöriä. Saaneeko noita vielä jostain nykyään, en tiedä.
  "Tärkeintä on lähteminen - jäiden lähteminen" - Tuntematon ajattelija
  MC Kramppi - venyttely on turhaa!
  www.mckramppi.com

 8. #8
  Juu lehtien ja kirjeiden yöjakamisesta on kyse mutta firma ei ole Posti. Ei tullut mitään spesiaalia työpaikan puolesta.
  Jopo voisi olla ihan passeli mutta kuten Hollantilaisissa pyörissä tuo poljin jarrutus ei oikein nappaa. Taidan vain hankkia naisten maastopyörän tai siis vaikkapa tätä olen katsellut että voiko tuota parempaa olla https://www.trekbikes.com/us/en_US/b...wstep/p/32732/
  Nuita ei kyllä käytettynä löydy varmasti mistään mutta kaippa sitä voisi uudenkin jostain tilata.
  Mikä muuten on yleisesti edullisin paikka tilata kokonainen pyörä? Tuskin kannattaa postikulujen takia ulkomailta katsella?

  edit: Eipä kyllä tarkemmin katsottuna vaikuta hintansa arvoiselta pyörältä. Kyllä se joku halvempikin luottaa mutta tuon tyylistä kuitenkin ajattelin.

 9. #9
  Liittynyt
  07/2011
  Viestit
  2.190
  XXL:stä joku halpa tai käytetty. Eikai tälläiseen hommaan kannata parempaa hankkia kun äkkiä menee parin kuukauden palkka.

 10. #10
  Totta tosin urheilun vuoksi aloitin eikä pahemmin kiinnosta mitä ne maksaa. Varmasti minimin mitä laki sallii. Sähköpyörä olisi varmaan kanssa aika jees mutta taitaisi jäädä se urheilu sitten vähän vähemmälle.

  XXL:ssa ei kyllä halpoja pyöriä ole tai jos hinta/laatu suhdetta katsoo niin sieltä ei kannata ostaa ainakaan netti tarjonnan mukaan yhtään mitään. Ilmaa toki on joka paikassa. Käytettyjä nuo ei taida netissä edes myydä mitään.
  Posteljooni muokkasi tätä : 08.12.2021 at 03.15

 11. #11
  Liittynyt
  11/2016
  Viestit
  82
  Eikö tuon pyörän hinnan saa vähentää verotuksessa tässä tapauksessa? Otappa selvää.

 12. #12
  Liittynyt
  02/2011
  Viestit
  162
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Posteljooni Katso viesti
  ...
  Jopo voisi olla ihan passeli mutta kuten Hollantilaisissa pyörissä tuo poljin jarrutus ei oikein nappaa.
  ...
  On jalkajarrullisia ja on käsijarrullisia hollantilaispyöriä.

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Posteljooni Katso viesti
  ...
  Mikä muuten on yleisesti edullisin paikka tilata kokonainen pyörä? Tuskin kannattaa postikulujen takia ulkomailta katsella?
  ...
  Uusi ja edullinen pyörä ei ole kestävä koska hinnan alentamiseksi on käytetty edullisia osia. Pikemminkin lähtisin etsimään käytettyä. Pyörän toimituskulut muista EU maista on usein 50 - 60 euron luokka + aika kuljetuksen järjestämiseen.


  Jos nyt hollantilaispyöristä puhutaan niin vuosi sitten lähdin etsimään käytettyä mummopyörän rungolla tavarapyörä, transport bike siis ei cargo bike, jonka keväällä myös ostin. Kokemukset mistä kannatta etsiä kaytettyjä hollantilaisista, löytyy luonnolisesti muitakin pyörämalleja:

  Suomi:
  https://www.tori.fi/ ym.:
  Harvoin tarjolla

  Viro:
  https://www.okidoki.ee/
  https://soov.ee/
  Ei tarjolla

  Latvia:
  https://www.ss.lv/lv/transport/bycycles/
  On tarjolla. VeloDepo niminen yritys myy eniten, ostaa Hollannista tukkuna, kunnostaa ja myy ss.lv sivulla:
  https://www.ss.lv/lv/search-result/?e=EVoaFVYUHFE=

  Liettua:
  https://www.skelbiu.lt/skelbimai/transportas/dviraciai/
  Siinäkin oli myytävänä.

  Ruotsi:
  https://www.blocket.se/
  Oli jotakin tarjolla.

  Hollanti
  Valikko laaja ja sieltä lopulta tärppäsi 10v vanha Batavus Nucvinci vaihteistolla, iso etutarakka, taka sivulaukuineen, hinta 180€ + 60€ rahti:
  https://www.marktplaats.nl/c/fietsen...mers/c445.html

 13. #13
  Täytyy ottaa selvää verotuksesta tosiaan. Olisihan se ihan asiallista jos saisi vähän omiaan takaisin.

  Kiitoksia myös linkeistä. Googletin tuota Batavus Nucvincia ja tuli vastaan uudempi Batavus CS Nucvinci joka näyttäisi sellaiselta mikä miellyttää. En tiedä miksi aloin kyselemään mummopyöristä kun aloin heti kääntymään kuitenkin hybridipyörien suuntaan. Luultavasti sen takia että tilasin nykyiseen pyörään kaikenlaisia osia kuten seisontajalan, jousitetun satulatolpan, penkin yms pieniä mukavuus-juttuja. Nuo lähti Amazonin varaston palautustuotteina melkein ilmaiseksi.
  Jostain syystä ajattelen että hybridipyörän täytyy olla kevyempi kuin tuommoinen Hollantilainen. Nykyinen pyörä on White SC Comp joka painaa ilman polkimia reilu 12Kg. Siihen kun lisäilee näitä härpäkkeitä niin tuskin tulee olemaan paljon kevyempi kuin nuo vanhemmat mummopyörät. Eikä sillä nyt tosipuheessa ole paljon merkitystä mitä tuo kulkupeli tulee painamaan.
  Hintahan nuissa on tietty erilainen. Mummopyörän löytää varmasti halvemmalla ja istuma-asento olisi ehkä mukavampi. Tosin näillä reiteillä mitä poljen on paljon jyrkähköjä mäkiä. Ei siis ole mitään valittamista ollut ajaa tuolla hybridillä. Lonkka ei vain tykkää siitä kiertävästä liikkeestä mikä tapahtuu kun nostaa jalan persjalkaisena hobittina satuloiden yli. Piriformis syndrooma, sciatica, välilevyn pullistuma tai joku lonkkavika. Joku näistä vaivana ollut on/off jo 5 vuotta. Täytynee varata viimein lääkärille aikaa että saa tietoa mitä tuommoinen säteilevä kipu tarkalleen ottaen on.

  Kyllä sitä joku näillä neuvoilla löytyy mikä tulee olemaan parempi. Kiitän.

 14. #14
  Olen kysellyt tuolta Marketplaatsilta aika monelta erilaisista mummopyöristä mutta ei kukaan halua lähettää ihan ymmärrettävistä syistä. Saitko oman Batavuksen yksityiseltä vai joltain yritykseltä joka siellä niitä myi?
  Eipä sitä kannata mitään arvokasta pyörää hankkia kun viikonloppuna kaupungin keskustassa jakelee. Se on kuitenkin hajotettu tai varastettu heti kun silmä välttää.
  Tuollainen Omafiets tms. mummopyörä ei varmaan kiinnostaisi niin paljon. Todella paljon on niitä tarjolla tuolla mutta miten sait suostuteltua ketään lähettämään tänne? Tuliko pyörä purettuna sinulle?

 15. #15
  Liittynyt
  02/2011
  Viestit
  162
  Omafiets tuli hankittua juuri siksi, että uskaltaisi jättää pyörän lukittuna kadulle koska ei meiän kulmilla ole sellaisia pyöriä joten jos joku varastaisikin sen niin pyörä olisi helppo jäljittää ja vaikea myydää.

  Tosiaan ei yksityinen myyjä lähettää pyörä ulkomaille vaan ostajan täytyy järjestää kuljetus. Estolink niminen yritys oli se joka hoiti mun kuljetukset: https://www.facebook.com/EstoLink/ . Ei tarvinnut purkaa tai pakata pyörää vaan se kuljetettiin sellaisenaan.

  Tässä myös yks linkki missä Amsterdamilainen kauppa myy käytettyjä ja kunnostettuja:
  https://webshop.macbike.nl/gebruikte-fietsen .

 16. #16
  Mites tämmöinen Helkaman posti/rahtipyörä:
  https://www.etra.fi/fi/teollisuuspyo...en-10360039764

  Jos ei tarvitse enempää kuin nuo kolme vaihdetta, niin varmaan tuo muuten täyttää tarkoituksensa. Painoa kyllä piisaa 19 kg ja kuorma päälle.

  Suomen Posti on tainnut alkaa siirtyä jo sähköpyöriin se mitä jakelua pyörillä edes tehdään.

 17. #17
  Vastaavassa tilanteessa alkaisin varmaan vilkuilla jotain tavarafillareita.

  https://www.larryvsharry.com/de/the-...-bullitt-build
  Joka päivä täytyy jotain polkea.

 18. #18
  En kyllä periaatteesta ostaisi mitään kaupasta joka ei näytä hintaa suoraan. Sen tietää että hinta on tähtitieteellisen suuri ilman sen kummempia kyselyitä. Teollisuuskäytössä varmaan silti aivan hyvä pyörä. Tuossa näyttää olevan toimiva jalas ainakin. Ostamallani 2 haaraisella jalalla ei tehnyt mitään mutta eipä sitä tarvi kun seinää vasten laittaa pyörän.
  Kyllä ne postit laatikkoon vielä ihmiset tuo. Kirjeitä, aikakauslehtiä ja Xxs paketteja toimittaa muutkin firmat kuin Posti. Matkahuoltokin alkaa noita pienpaketteja toimittamaan kotiin.
  Palkan takia ei kyllä kannata näihin kenenkään ryhtyä että ei kannata uutta rahtipyörää ostaa tämän urheilun vuoksi.
  Kevyen etutarakan kun löytäisin jostain jonka saa runkoon kiinni niin hyvin sujuisi millä vain munamankelilla tämä. Tilasin 35L laukut taakse mutta ne olikin sellaiset joihin mahtuu oikeasti vain 5-10L sisälle. Eteen ne olisi sopivat mutta vaikea löytää eteen tarakkaa joka on yhtä kapea kuin takatarakat yleensä. Yli 2kg koritarakoita kyllä löytyy.

  Edit: Hollandbikeshopista löytyy vaikka minkälaista tarakkaa ja myös tuollainen cargojalka.
  Posteljooni muokkasi tätä : 28.12.2021 at 16.08

Samanlaisia aiheita

 1. Maastopyörä budjetti 700-900 €
  By Kl100 in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 15
  Viimeinen viesti: 11.07.2020, 12.47
 2. Budjetti Hybridi
  By Samppi94 in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 7
  Viimeinen viesti: 21.04.2020, 22.23
 3. Cyclocross, budjetti n. 800€
  By polku_pyöräiliä in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 33
  Viimeinen viesti: 07.04.2018, 18.07
 4. 700€ budjetti maastopyörä
  By -lt- in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 2
  Viimeinen viesti: 21.03.2017, 21.44
 5. Budjetti hybridi aloittelijalle
  By Vilpermanni in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 18
  Viimeinen viesti: 22.07.2016, 13.12

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •