Näyttää tulokset 1 - 2 / 2

Aihe: Stromer - kokemukset, viat ja korjaukset

 1. #1

  Stromer - kokemukset, viat ja korjaukset

  Keksiikö joku, mistä saa Stromer ST1:n sähköpuolen täydellisen ongelmanratkaisuoppaan (electronic troubleshooting guide). Tuossa on selitetty ratkaisu vain kahteen ongelmaan.
  https://electricbikereview.com/forum...for-st1.39735/ Koputtelin kampea paikoilleen keskiölaakereiden vaihdon jälkeen ja olin unohtunut runkoakun paikalleen. Näyttö toimii ollessaan pyörästä irti, mutta kovin hiljainen kytkettynä. Ainoastaan pyörän valot toimivat. Ihan kiva pyörä luomunakin, mutta vaimo ei oo tyytyväinen.
  Rungon sisällä olevat liitokset on käyty kertaallen läpi. Käyn kohta uudelleen elekroniikan puhdistussprayn kanssa. Akku on todennäköinen siipeensä saanut, jännite kylläkin ok eli 39,9V. Tuossa taitaa olla muitakin toimintoja kuin virtapankki itsessään.

 2. #2
  Ratkaistu. Tulin siihen tulokseen, että koska blackout on tullut pyörän seisoessa ja virta ei ollut kytkettynä, niin toimintasavut eivät ole voineet kadota. Näyttö (sveitsinkielellä Interface) tuntui lopulta olevan se, joka jumitti. Kytkin näytöstä moottorille menevän 5:n liittimen kaapelin näytön ollessa päällä (näyttö toimii irrallisena), mutta jarrulle menevä jäi irti. Sama vielä toiseen kertaan, koska eka kerta ei luvannut mitään. Näytön nappiparisto pitää välillä irroittaa, jotta näyttö alkaisi toimimaan uudelleen. Moottoriin uudelleen liitettäessä näytöllä vilahti jotain enemmän. Eikun painamaan käynnistyspainiketta normaalilla tavalla ja mokoma heräsi henkiin.
  Aiemmin olin ottanut runkoakkukotelon saranaltaan pois ja vetänyt johtonivaskan ulommas. Teippasin yhden virattoman näköisen plusjohtimen (ei ole liitetty minnekään), koska yhdestä mutkasta pilkisti hieman metallia. Kävi jopa pieni kämmi: Moottorin virtajohdin otti kiinni vääntämomenttisensorin johtimen jatkospaikan kiristysmutteriin ja heitti valokaaren. Tähän mennessä näyttää siltä, että tuosta ei aiheutunut mitään vahinkoa. Tilanteessa akku oli irti, mutta virtaa taisi olla moottorin kondensaattorissa ? En käyttänyt puhdistusspraytä, koska ajattelin, että se on vain liuotinta ja möhnät pitäisi päästä pyyhkimään pois. Liittimet ovat niin pieniä, ettei pyyhkimistä voi edes ajatella.
  Kauhea aloittelijan säkä - en ole edes varma, miksi härveli heräsi henkiin. Sitten mielenkiintoinen osuus: Lupasin vaimolle ostaa uuden pyörän. 4 vaihtoehdosta tuo halusi kokeilla Helkaman jäykkäperäistä xe11:ta (ep8 moottori ja 630 wh akku). Kauppakeskus Kaaressa on ilmeisesti vielä jokunen s-koon rungolla. Tämä olisi varustettu retkipyöräksi. Säästin nyt 4 tonnia.

Samanlaisia aiheita

 1. Shimano moottoreiden kokemukset viat ja korjaukset
  By Canno in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 171
  Viimeinen viesti: 13.05.2021, 11.02
 2. Bosch moottoreiden kokemukset viat ja korjaukset
  By Canno in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 156
  Viimeinen viesti: 02.05.2021, 19.18
 3. Stromer st1 ongelmat
  By strömer in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 5
  Viimeinen viesti: 24.02.2021, 16.43
 4. Yamaha moottoreiden kokemukset viat ja korjaukset
  By Canno in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 21
  Viimeinen viesti: 09.04.2020, 19.47
 5. Brose moottoreiden kokemukset viat ja korjaukset
  By Canno in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 12
  Viimeinen viesti: 07.03.2020, 14.20

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •