Sivu 1 / 2 1 2 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 51

Aihe: Suosi suomalaista - nettikaupat ja kivijalat

Hybrid View

Edellinen viesti Edellinen viesti   Seuraava viesti Seuraava viesti
 1. #1
  Liittynyt
  02/2017
  Viestit
  1.150

  Suosi suomalaista - nettikaupat ja kivijalat

  Mieluusti ostaisi kotimaisista kivijaloista ja nettikaupoista, mutta mistä kannattaa ensin katsoa ja missä kaupoissa on hyvä valikoima ja kohtuullinen hintataso? Suosi suomalaista ja kotimaista -tyyliin.

  Paikallisista kivijaloista tietysti saa tuotteita ja niitä kannattaa tukea, jos haluaa palveluiden säilyvän ja vaihtoehtoja massiivisille ja keskittyneille konglomeraateille, mutta entä nettikaupat? Mistä kotimaisista nettikaupoista kannattaa ensin katsoa ennen kuin siirtyy mahdollisesti ulkomaille, mikäli tarjontaa ei vain ole?

  En ole kovin hyvin perillä kotimaisista nettikaupoista, mutta ainakin Hi5Bikes, Bikeshop ja Suomen urheilupyörä vaikuttavat hyviltä vaihtoehdoilta. Verkkokauppa.comissa on joitakin tuotteita, vaikka pyöräilykauppa ei olekaan. XXL:iä ja muita isoja ketju-urheilukauppoja on, mutta mieluummin tukisi pienempää ja kotimaista. Ei-niin-keskittynyt ja paikallinen on kaunista.

  Mistä siis katsoa ensin ja tukea kotimaista kauppaa? Muita suosituksia tai ajatuksia?

 2. #2
  Liittynyt
  05/2016
  Paikkakunta
  Ylöjärvi
  Viestit
  1.055
  Edellä mainittujen kauppojen lisäksi olen katsonut Velobian ja Veloshopin valikoimia. Satunnaisesti olen jotain tilannutkin mutta se nyt on selvää mistä tilaan kun osat maksaa Saksassa kolmanneksen siitä mitä kotimaisessa kivijalassa. Ja se valikoima on tietty toinen juttu.

 3. #3
  Liittynyt
  02/2017
  Viestit
  1.150
  ^ Saahan toki ulkomailta halvemmalla ja olen itsekin tilaillut, mutta ajattelin nyt siirtyä ensisijaisesti tukemaan kotimaista. Paikallinen talous, paikalliset ihmiset. Ylenmääräistä keskittymistä vastaan, kotimaisia vaihtoehtoja tukien. Erikoistilanteissa voin vielä tilailla ulkomailta, mutta lähikauppa on lähikauppa.

 4. #4
  Liittynyt
  05/2016
  Paikkakunta
  Ylöjärvi
  Viestit
  1.055
  Eihän siinä mitään jos saldo riittää.

 5. #5
  Liittynyt
  02/2017
  Viestit
  1.150
  Eiköhän; itselleni tästä tuli jonkinlainen arvostuskysymys, kun huomasin että (kulutus)valinnoilla voi kuitenkin vaikuttaa. En vain ollut kiinnittänyt tähän kotimaisuusulottuvuuteen aiemmin huomiota, niin tilailin mistä sattuu.

 6. #6
  Liittynyt
  10/2018
  Viestit
  484
  Ajan saatossa tämäkin asia on kääntynyt nurinkuriseksi. Aina on kehoitettu suosimaan Suomalaista mutta päättäjien kautta yhä enenevässä määrin tästä ollaan tekemässä lähinnä tyhjänpäiväinen hokema jota kukaan ei oikesti edes noudata muuta kuin äärimmäisessä tapauksessa.

  Jopa Suomalaisia tuotteita on edullisempi ostaa ulkomailta niin eikö silloin asiassa ole todella paljon mätää.

  Suomalainen kivijalka /nettikauppa pärjää vain sillä jos sinä pidät siitä huolta mutta toivottavasti kauppias ymmärtää pitää myös sinusta huolta, on liian paljon kauppoja joissa asiakas on yhden tekevää vaikka sen menettävät mutta eivät muista että 1 asiakas vie mennessään usein 10 muuta. Hinnalla ei Suomi kauppiaat pärjää mutta palvelulla ja maltillisella hinnoittelulla. Uskon että moni on valmis maksamaan pienen Suomi lisän jos palvelu on ensiluokkaista.

 7. #7
  Oululaisista liikkeistä tulee osteltua, mutta jos on akuutti tarve, niin ostan nettikaupasta, etupäässä Saksasta. Nytkin on suunnitelmissa ostaa täysjousto, jonka todennäköisesti ostan Oulusta. Vielä se, että asiakaspalveluun pitää panostaa pyöräliikkeissä. Minulla on monta Oulussa asuvaa tuttua, joilla on negatiivisia kokemuksia paikkakunnan joistakin liikkeistä. Itselläni on vain positiivisia. Ilmeisesti vakioasiakas saa parempaa palvelua.

 8. #8
  Liittynyt
  02/2017
  Viestit
  1.150
  Mielenkiintoista olisi myös tietää mitkä Suomessa majailevat nettikaupat kannattaisi tsekata ensin, jos painottaa esim. kotimaisuutta, hintatasoa ja firman kokoa (pienempi parempi). Nyt on listalla ainakin Hi5Bikes, Bikeshop, SUP, Velobia ja Veloshop. Onko kaikkia tai useimpia tai suositeltavia kotimaisia pyöräilykauppoja listattu jossain? Tätä osiota selailemalla löytää ainakin osan. (Vähän harjaanjohtaviakin on kuten Bikester.fi, jossa ei varmaan ole muuta kotimaista kuin verkko-osoite ja ehkä osa asiakaspalvelijoista.)

 9. #9
  Liittynyt
  10/2018
  Viestit
  484
  Suomesta ei montaa pyöräkaupaa löydy joka palvelisi harrastajaa joka on hiukankin syvemmällä pyöräilyharrastuksessa kuin tavan Nishki tai Nakamura.

  Parhaassakin kaupassa tarjonta ei ole lähelläkään Saksan tarjontaa. Tosin niissä muutamassa liikkeessä Suomessa on valikoima pystytty tärkeimpien komponettien osalta pitämään järkevänä kun liikkeessä on töissä pyöräilyä harrastavia ja tämä onkin yksi seikka mikä on välttämätön jos aikoo myynnin olevan vähänkin tehokasta jolloin myynnissä olevat tavarat on juuri niitä joita harrastajat tarvitsevat.

  Pyöräilyssä kokonaisvaltainen osaaminen myynnin oheella on huolto ja oikeiden pyörämerkkien valinta sekä hintataso joka vastaa Suomessa harrastajien ostokykyä eli kyse on lähestulkoon erikoisliikkeestä ja niitä ei taida Suomesta löytyä muutamaa enempää.

  PS: Yksi vakava asia vaivaa Suomalaisia nettikauppoja, he eivät osaa tehdä netti sivuja, ne on siis aivan surkeita, ottaisivat Saksalaisista malli niin huomaisivat varman myynnissä selvää parannusta. Huonot nettisivut on huonoa palvelua ja asiakkaan aliarvioimista mutta antaa myös kuvan millainen liike on kyseessä.

 10. #10
  Liittynyt
  09/2006
  Paikkakunta
  itähelsinki
  Viestit
  9.379
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti SBIAN Katso viesti
  Suomesta ei montaa pyöräkaupaa löydy joka palvelisi harrastajaa joka on hiukankin syvemmällä pyöräilyharrastuksessa kuin tavan Nishki tai Nakamura.
  No nämä jo täälläkin mainitut Hi5, toni&toni nyt ainakin ovat sellaisia, että niissä erotetaan venttiili ketjuista.

  PS: Yksi vakava asia vaivaa Suomalaisia nettikauppoja, he eivät osaa tehdä netti sivuja, ne on siis aivan surkeita, ottaisivat Saksalaisista malli niin huomaisivat varman myynnissä selvää parannusta. Huonot nettisivut on huonoa palvelua ja asiakkaan aliarvioimista mutta antaa myös kuvan millainen liike on kyseessä.
  Tämä on se suurin synti. En sitten tiedä, että onko kunnollisen kaupankäyntialustan teko (hankinta) ja ylläpito sitten niin vaikeaa.

  Itsellä hankintapaikka riippuu pitkälti siitä mitä on ostamassa. Jos on hankkimassa koko fillarin osia, niin jo 10% säästö on oikeaa rahaa. Sen sijaan jossain hanskoissa ja muissa muutaman euron ero ei haittaa.

  Pyrin kyllä ostamaan tasaiseen myös kotimaisista ja "kotimaisista" kaupoista. Lähinnä mulla on listoilla yläfemma, Aholan putiikki ja XXL (vaatteet).

 11. #11
  Liittynyt
  10/1999
  Viestit
  9.854
  Tämän nimimerkki Terotalon kaupasta ihan hyviä kokemuksia https://classycyclist.fi/ , kuteita ja tarvikkeita. Lue kokemukset vaikka http://www.fillarifoorumi.fi/forum/s...er-lifestyleen ketjusta

 12. #12
  Liittynyt
  06/2016
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.633
  Lisäisin tähän ainakin bas shopin malmilta josta saanu hyvää palvelua ja tarvittavia tuotteita. Myös nettikauppa löytyy. Mountain bike shopista stadista hain viimeks rengasta kun hinta oli liki sama kuin ulkomaillakin, ihan hyvää palvelua sielläkin saanut.

 13. #13
  Liittynyt
  07/2011
  Viestit
  2.045
  Ihan tuotekohtaista ja varsinkin liikekohtaista tuo hintaero. Osan tuotteista saa erittäin maltillisella suomilisällä ja osan jopa edullisemmin mitä ulkomailta. Yleensä sitä houkuttelevampia hintojen puolesta mitä pienemmällä liiketilalla ja henkilökunnalla pyörittävät toimintaa sekä tilasta ei ole lähdetty tekemään isolla rahalla erityisen fiiniä ja muodikasta. Esim Signature, Foxcomp ja Veloshop mielestäni ihan kohtuu hintataso ja asiakaspalvelu ainakin huippua.

  Itse haen tyytyväisenä kivijalasta jos hintaero jää esim johonkin 10% luokkaan. Omalla tavalla kuitenkin kiva käydä paikanpäällä juttelemassa ja hypistellä tuotteita ja maksaa sen pienen erotuksen siitä ilosta. Tosin tunnustettava, että oma mielenkiinto enemmän käytetyssä tavarassa ja sen verran erikoisemmissa mitä ei löydy valikoimista niin pakosti aika harvoin tulee vierailtua. Huollot kuitenkin tullut ulkoistettua.

 14. #14
  Liittynyt
  05/2018
  Viestit
  2.471
  ^^Suosittelen myös bas-shop.fi

 15. #15
  Liittynyt
  06/2016
  Viestit
  3.406
  Suositukset bikeshopille. Toki monissa tuotteissa hintataso on 30...50 % kovempi kuin Saksasta tilattaessa ja valikoima huomattavasti suppeampi, mutta vastaavasti monissa tuotteissa täysin kilpailukykyinen.

  Nettikatalogien selailuun tottuneiden kuluttajien kannattaa kuitenkin bikeshopin kohdalla muistaa kysyä, jos jotain tuotetta ei verkkokaupassa ole. Itse olen useamman kerran saanut tarvitsemani tällä tavalla. Se on asia, jota osaa arvostaa viimeistään silloin, kun bike24- yms. sivustojen kahlaaminen tuottaa pelkkää tyhjää ja fiilis, mikä kannattaa kokea.

 16. #16
  Bikeshopissa on sama vika kuin monessa muussa suomalaisessa nettikaupassa. Tuotteen speksit muista tiedoista puhumattakaan ovat huonosti esillä netissä.

  Itse toiminta on kyllä sitten nopeaa..

 17. #17
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  17.235
  Mcrabon eli Mravut on erittäin hyvä suomalainen kauppa
  -L.

  Pervitiiniä, hota-pulveria ja lobotomiaa

 18. #18
  Liittynyt
  02/2005
  Paikkakunta
  Turku, Rinkeby
  Viestit
  12.721
  Veloshoppia ja Foxia itse satunnaisesti käyttänyt ja muita lähistön puoteja hädässä. On vaan faktaa että tarjonta esim. saksanmaalla aivan eri luokkaa kuten hinnoittelukin. Jo muutaman tuotteen tilauksessa säästää postikulut + vielä extraa... Valitettavasti...

 19. #19
  Hyvä kaupankäynti alusta maksaa rahaa ja paljon joten on ymmärrettävää että monilla pikku puljuilla mitä käytännössä kaikki fillari osien myyjät ovat on käytössä aika rajoittuneet sivut.

 20. #20
  Liittynyt
  10/2018
  Viestit
  484
  Oiskohan noin...kyllä kyseessä on ihan varmaan usein miten kauppiaan laiskuus jos kerta nettisivut on jo olemassa.

 21. #21
  Liittynyt
  02/2014
  Paikkakunta
  Naantali
  Viestit
  112
  Kyllä perushyvän kaupan saa suht helposti kasaan jos vähän jaksaa/haluaa/viitsii nähdä vaivaa. Nykyiset alustat (esim. itselläni Shopify) taipuvat myös meille täysin koodiummikoille. Sen sijaan tuotetietojen päivittäminen ja lisääminen ovat sen verran manuaalista ja jokapäiväistä hommaa, että usein loppuu resurssit ja/tai into kesken.

 22. #22
  Liittynyt
  04/2019
  Paikkakunta
  Kehä 6
  Viestit
  549
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Terotalo Katso viesti
  Kyllä perushyvän kaupan saa suht helposti kasaan jos vähän jaksaa/haluaa/viitsii nähdä vaivaa. Nykyiset alustat (esim. itselläni Shopify) taipuvat myös meille täysin koodiummikoille. Sen sijaan tuotetietojen päivittäminen ja lisääminen ovat sen verran manuaalista ja jokapäiväistä hommaa, että usein loppuu resurssit ja/tai into kesken.
  Varmasti löytyy aina joku (ketjun aloittaja?) joka haluaa tukea toimintaa. Miksi sitä ei voisi tehdä vaikkapa auttamalla tuotetietojen lisäämisessä/korjaamisessa? Eniten kyrsii kyllä nettisivuissa se, että tuotetiedoissa ei lue yhtään mitään speksejä. Esim. kuka ostaa 12x148 akselin ilman pituustietoa? Näin yhtenä esimerkkinä mainitakseni.

  Pyöräkauppiailla on mielestäni vähän muna-kana-ongelma kun puhutaan kivijalkaliikkeistä. Vedetään hinnat perinteiseen suomilisätapaan, eli hankintahinta x 6 +ALV. Sitten ihmetellään kun kauppa ei käy ja ei uskalleta tilata mitään varastoon ja kierre on valmis. Pyöräharrastajat tietävät ettei juuri mitään kannata hakea kivijalasta ja eivät siksi käy siellä. Sitten vielä päälle se, että osa kauppiaista ei edes peittele sitä että eivät halua tosiharrastajia asiakkaikseen vaan keskittyvät niihin helppoihin "fisuihin" joille voi myydä 10 minuutissa jonkun sikahintaisen Tunturin retkipyörän ja siihen tilpehöörejä tonnilla + parisataa asennukseen.

 23. #23
  Liittynyt
  02/2017
  Viestit
  1.150
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti +€+ Katso viesti
  Varmasti löytyy aina joku (ketjun aloittaja?) joka haluaa tukea toimintaa.
  Tämä oli tosiaan yksi pääpointeista. Ja miksi tilata ulkomailta jos kotimaasta saa suurinpiirtein samaan hintaan tai ei ainakaan mene itse konkurssiin?

  Lisäselitystä tälle lähikaupan suosimiselle erään henkilön hengellisemmästä perspektiivistä mikäli jotakuta kiinnostaa, Biblical Law of Preferences:

  But the real issue is that we have a serious problem with collectivism and centralizing power, a direct rejection of God’s Word. [...] There is nothing we can do about how things are being centralized online. This will follow its own path and sort itself out in due time. But in meat space, we have a leverage not possible in the virtual realm. [...]
  Beyond those personal ties, there is a broad society of those you may never get to know very well. Among those, you should prefer first those geographically closest to you. [...]

  There is no particular sin in buying from the local franchise of a national or international brand, if that’s the only way we can get what we need. Still, buying from your local merchants should be a preference.

  Your last resort should be buying online. There isn’t much we few can do to starve Amazon and that ilk, but in our quest for peace with God, we can secure His blessings by preferring local physical shops. Pray for them and do business with them first, even if it costs a little more. That’s your investment in faith and God will bless it.
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti +€+ Katso viesti
  Miksi sitä ei voisi tehdä vaikkapa auttamalla tuotetietojen lisäämisessä/korjaamisessa? Eniten kyrsii kyllä nettisivuissa se, että tuotetiedoissa ei lue yhtään mitään speksejä.
  Aika paljon luottamusta ihmisiin saa olla, jos antaa verkkokauppansa tunnukset jollekin tuntemattomalle. Lisäksi tuotetietojen lisäämisessä pitäisi varmaan olla pakkaus näkyvissä, tukkurin tiedot tai jotain muuta lisätietoa.

 24. #24
  Liittynyt
  09/2006
  Paikkakunta
  itähelsinki
  Viestit
  9.379
  ^Kyllä mun mielestä nämä pyöräilyn erikoisliikkeet ymmärtävät mitä ovat myymässä ja sieltä saa asiantuntevaa ja hyvää palvelua. Ja esimerkkinä jälleen Hi5, T&T, Velosport, Mountain Bike Shop,...

  Mutta siis niissäkin nettikauppa jää kauas jälkeen näistä ulkomaisista verrokeista. Yleensä katson sieltä netistä, että onko liikkeessä tavaraa, vaikka menisinkin hakemaan sen paikan päältä. Koska en jaksa ajaa johonkin kauppaan kuullakseni, että viimeinen kappale meni juuri ja uudet on vielä postissa.

  Hyvänä huonona esimerkkinä yläfemman nettikauppa, josta ei kyllä erkkikään löydä, että mitä on myynnissä ja mitä ei.

  Eikä selityksenä käy se, että ei ehditä/jakseta/viitsitä. Jos kerran on kaupan perustanut, niin mitä muuta tarkoitusta sillä on kuin palvella ostavia asiakkaita? Varsinkin kun näissä erikoisliikkeissä varaston arvo on helposti kymppitonneja tai enemmän.

 25. #25
  Liittynyt
  10/1999
  Viestit
  9.854
  Ainakin Lahdessa pyöräilyn erikoisliikkeiden palvelu riippuu ihan kuka sattuu olemaan töissä ja millä tuulella sattuu olemaan. Luulen että saavat välillä seuroilta jotain tilauksia ja silloin unohtavat yksityisasiakkaat, jolle tarjotaaan ei oota, näin olin kerran huonon palvelun päivänä kuulevinani että jotain kymmenien yksikköjen tilausta siellä sohlattiin, minun palveleminen ei kiinnostanut.
  Sitten taas joskus samassa liikkeessä saa parasta palvelua ikinä, kävin esim. irroituttamassa vapaaratasta sinkulakiekosta, asentaja kysyi, että senkö takia kun tässä on laakerit ihan löysällä ja kiristi ne samalla. Kysyin mitä maksaa, vastaus oli "ei mitään, mut jos haluut voit jättää vaikka vitosen tohon meidän kahvikassaan". Jätin.

 26. #26
  Liittynyt
  02/2014
  Paikkakunta
  Naantali
  Viestit
  112
  ^Muotoilin ehkä vähän huonosti. Ongelma on kuitenkin siinä, että verkkokaupan ylläpito on paljon työläämpää kuin mitä yleensä kuvitellaan. Monesti verkkokauppaa yritetään pyörittää muun toimen ohessa ja siinä kohtaa mennään pahasti pieleen. Verkkokauppa on kauppa siinä missä se kivijalkakin ja vaatii myös sen mukaiset resurssit.

 27. #27
  Liittynyt
  09/2006
  Paikkakunta
  itähelsinki
  Viestit
  9.379
  ^Joo, tämä on varmasti totta.

 28. #28
  Liittynyt
  10/2018
  Viestit
  484
  Suomalaisen verkko kaupan akilleen kantapää on.

  1. Kaupan nettisivut aivan surkeat.
  2. Asiakas palvelu ongelma tilanteissa, juuri nyt emme ehdi vastata puheluunne, s-postiin ei kuulu vastausta moneen päivään jos ollenkaan. Vaikka vika tiedossa ota sinä yhteyttä meihin meininki eli jospa tuo luovuttaisi.
  Reklaamaatioiden nihkeä sopiminen, tunne sinussa vika päällimmäisenä.
  3. Joillakin hitaat toimitus ajat
  4. Heikko valikoima tavaraa
  5. Huomattavan korkeat hinnat
  6. Pienen tilauksen postitus lisät ja ylimääräiset pakkauskulut postimaksujen lisäksi

  Eli suurin piirtein noissa asioissa homma tökkii joko kaikissa noissa tai osassa noista mutta yksikin asia voi ratkaista että seuraavaa kauppaa ei tule ks. liikkeen kanssa tai että ei tule ensimmäistäkään tilausta.

  Ennen oli myös sanonta että asiakas on aina oikeassa

 29. #29
  Liittynyt
  02/2014
  Paikkakunta
  Naantali
  Viestit
  112
  ^ Tässä on varmasti paljon totta. Pärjätäkseen on joko oltava iso ja halpa tai ketterä ja palveleva. Harva pystyy olemaan molempia. Mun näkemyksen mukaan paras väline pärjäämiseen on pelisilmä ja ymmärrys siitä, että jokainen kontakti on markkinointiteko. Ei pidä keskittyä yksittäisen transaktion katteeseen, vaan asiakkaan fiilikseen.

 30. #30
  Liittynyt
  10/2018
  Viestit
  484
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Terotalo Katso viesti
  ^ Tässä on varmasti paljon totta. Pärjätäkseen on joko oltava iso ja halpa tai ketterä ja palveleva. Harva pystyy olemaan molempia. Mun näkemyksen mukaan paras väline pärjäämiseen on pelisilmä ja ymmärrys siitä, että jokainen kontakti on markkinointiteko. Ei pidä keskittyä yksittäisen transaktion katteeseen, vaan asiakkaan fiilikseen.
  Erittäin hyvin kiteytetty!!!

Samanlaisia aiheita

 1. Vastaukset: 43
  Viimeinen viesti: 13.07.2020, 11.54
 2. Kivijalkakaupat vs nettikaupat
  By Poy in forum Kaupat
  Vastaukset: 43
  Viimeinen viesti: 20.07.2019, 09.34
 3. Suomalaista polkupyöräsuunnittelua radio-ohjelma
  By kyytimies in forum Yleiset jorinat
  Vastaukset: 2
  Viimeinen viesti: 05.09.2018, 09.44
 4. Vastaukset: 6
  Viimeinen viesti: 01.06.2015, 09.55
 5. Ulkomaiset erä ja retki -nettikaupat?
  By crcm in forum Kaupat
  Vastaukset: 5
  Viimeinen viesti: 21.08.2013, 10.00

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •