Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12
Näyttää tulokset 31 - 48 / 48

Aihe: Pohdintaa sähköpyörien käyttöiästä ja akkujen saatavuudesta?

 1. #31
  En tiiä paljo teillä kilsoja tulee, mut itellä joku 3000km vuodessa.. eli mulla tommonen akku kestää sen 10v ainaki.. ja eiköhän se o jo sit uutta pyörää kehii.. (tai ihme jos vast sit)


  Sent from my iPhone using Tapatalk

 2. #32
  1 000 km ajettu kolmeen kuukauteen. 700 Wh akusta kapasiteetti tippunut 687 Wh:iin. Lataussyklejä en ole katsonut. Lineaarisesti laskettuna 420 Wh eli 60 % on akun kapasiteetista jäljellä, kun 21 500 km on ajettu. Akku tosin ei varmaan ihan lineaarisesti heikkene. Mutta sanoisin, että kestää varmasti pyörän käyttöiän.Tai oman käytön. Ensi vuonnahan tulee taas uudet mallit ja akkujen kapasiteetit vaan kasvaa vuosi vuodelta

 3. #33
  Nimenomaan, itse arvioisin että suomalaiset sähköpyörän omistajat ovat vielä tällä hetkellä vasta ensimmäisissä aalloissa mukana, kun puhutaan sähköpyörästä tuoteena/teknologiana markkinoilla. Canyonilta tuli ensimmäinen malli sähkötäpäriä viime vuonna, vaikka toki taisikin rauhassa väijyä miten homma kehittyy muihin valmistajiin verrattuna. Ei ole mielestäni mitään järkeä ajatella, että nyt ostettu pyörä olisi 5v päästä varmasti relevantti edes käytettyjen pyörien markkinoilla. Varman päälle pelaajat ja vanhassa vara parempi -tyypit malttaa vielä pitkään.

 4. #34
  Liittynyt
  07/2017
  Paikkakunta
  HEL
  Viestit
  1.770

  Pohdintaa sähköpyörien käyttöiästä ja akkujen saatavuudesta?

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Ekasalmi Katso viesti
  Ei ole mielestäni mitään järkeä ajatella, että nyt ostettu pyörä olisi 5v päästä varmasti relevantti edes käytettyjen pyörien markkinoilla. Varman päälle pelaajat ja vanhassa vara parempi -tyypit malttaa vielä pitkään.
  Ostetaanko pyörä siksi, että se olisi ”relevantti käytettyjen pyörien markkinoilla 5v päästä”. Osti sitten fillarin, auton, tai television, kaikki ne ovat arvoaan menettäneet rajusti viidessä vuodessa, vaikka kuinka pitkälle lykkäisi hankintaa. Riittävän ison merkin moottorin kun hommaa, sille sopivia runkoja ja varaosia löytyy varmasti pitkään. Jos ei muuten, niin jo niistä jo myydyistä pyöristä. Pelkästään Eurooppassa jos sähköpyöriä myydään kertaluokkaa miljardilla vuodessa, se on kuitenkin satoja tuhansia sähköpyöriä vuodessa. Nykyisellä kasvutahdilla kohta miljoonia ellei jo ole. Tuollainen markkina myös synnyttää kysynnällään varaosatarjonnan.

  Sen verran pieni hankinta kuitenkin joku sähköpyörä, että jos jossain ei ole järkeä, on hankinnan lykkäämisessä vuosia. Jää paljosta paitsi

  Jos oikein paljon puntit tutisee niin hankkii pyörän jossa on napamoottori, niitä nyt saa aina sopivia sitten. Tai ”jälkisähköistää” luomupyörän.

 5. #35
  Liittynyt
  02/2015
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  283
  Voiko olettaa että suuren valmistajan sähköihin saisi jatkossa vanhan akun tilalle/varalle suoraan yhteensopivan suurempikapasiteettisen akun, nyt jammussa 500Wh, toiveissa joskus hankkia 750Wh, näitähän jo alkaa olla.

 6. #36
  Liittynyt
  11/2018
  Viestit
  196
  ^Ei oikein voi. Suuremman kapasiteetin omaava kenno on kooltaan isompi ja vaatii enemmän tilaa, joten kotelon koko kasvaa myös. Näin ollen akun fyysinen koko suurenee ja ainakin runkokiinnnikkeiden paikkaa pitää siirtää.

 7. #37
  Liittynyt
  02/2016
  Viestit
  158
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti jpuu Katso viesti
  ^Ei oikein voi. Suuremman kapasiteetin omaava kenno on kooltaan isompi ja vaatii enemmän tilaa, joten kotelon koko kasvaa myös. Näin ollen akun fyysinen koko suurenee ja ainakin runkokiinnnikkeiden paikkaa pitää siirtää.
  Eikös ne kennot ole saman kokoisia. Niitä on tehokkaammassa akussa vaan enemmän. Ja tietysti vaatii myös enemmän tilaa.
  xubu muokkasi tätä : 01.07.2019 at 15.52 Syy: lisäsin sanoja

 8. #38
  Liittynyt
  09/2006
  Paikkakunta
  itähelsinki
  Viestit
  5.209
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti hphuhtin Katso viesti
  Ostetaanko pyörä siksi, että se olisi ”relevantti käytettyjen pyörien markkinoilla 5v päästä”.
  Edes osa luomupyöristä ei viiden vuoden iässä ole enää kovin hyvin kaupaksi käyviä. Esimerkkinä vaikka täpärit.

 9. #39
  Liittynyt
  05/2012
  Viestit
  4.152
  Ainakin vaimolla olevaan ~10 vuotta vanhaan sähköpyörään näyttää saavan vielä akkua monella eri kapasiteetilla, joista osassa on alkuperäiseen verrattuna yli 2x kapasiteetti.

  https://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...LH_TitleDesc=0

  Alkuperäisen akun kapasiteetti tippui alle sietokynnyksen aika pienillä kilometreillä (~5000 km) vuosien vieriessä, jossain 7 vuoden kohdalla.

  Toki 260 Wh akussa ei ollut tavattomasti marginaaliakaan. Uusi akku olikin sitten jo paljon suurempi kapasiteetilataan (ja kooltaan), mutta mahtui paikalleen.

 10. #40
  Kyllähän se menee vähän niin että fillaritkin alkaa olla kamaa, jonka arvo laskee yhtä nopeasti kuin autojen. Kun ajattelen jotain 15-vuotta sitten omistamaani fillaria, niin vaikka runko on ehjä, on moni asia nykyään muuttunut paremmaksi, jonka vuoksi en sitä vanhaa kävisi päivittämään vaan ostaisin uudemman. Jokainen voi sitten itse arvottaa, sijoittaako sähköfillariin vaikka 10t€, kun viiden vuoden päästä siitä ei saa edes viittä tonnia. Kyllähän itsekin pohdiskelin jatkuvuutta, koska en näe järkeväksi myydä vuosittain fillaria parin tonnin alennuksella ja ostaa taas uutta. Päädyin Boschiin, jonka uskoin olevan niin iso ja suosittu merkki, että akut halpenee ennen pitkää ja varaosia saa pitkälle tulevaisuuteen. Akuista pyydettiin muutama vuosi sitten tonnia, nyt niitä saa kuuteen sataan. Muuten Boschin politiikka on aika hanurista, kun en voi vaikka nyt ostaa jemmaan varamoottoria esim. sitä varten että jos nykyinen hajoaa, saisin nopeasti uuden motin tilalle ja ei tulisi viikkojen ajotaukoa. Boschilla kun vanha moottori pitää lähettää heille.
  Uskon että kun kehitys tasaantuu, tulee markkinoille pienempiä moottoreita ja joku paja alkaa valmistaa adaptereita, joilla ne käy nykyisten moottoreiden tilalle samoihin kiinnikereikiin. Viimeistään siinä vaiheessa markkinat aukeaa kun ihmisillä on käyttökelpoisia fillareita, mutta entisenkaltaisia moottoreita ei enää löydy markkinoilta.

 11. #41
  Liittynyt
  04/2019
  Viestit
  207
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti ElBike Katso viesti
  Uskon että kun kehitys tasaantuu, tulee markkinoille pienempiä moottoreita ja joku paja alkaa valmistaa adaptereita, joilla ne käy nykyisten moottoreiden tilalle samoihin kiinnikereikiin. Viimeistään siinä vaiheessa markkinat aukeaa kun ihmisillä on käyttökelpoisia fillareita, mutta entisenkaltaisia moottoreita ei enää löydy markkinoilta.
  Tästä tulikin mieleen. Onkohan joku laittanut jakoon mittoja noiden yleisimpien moottorien kiinnityspulttien layouteista? Aika samankaltaisilta näyttävät. 3 läpipulttia näyttäisi olevan lähes kaikissa. Tulisi tarpeeseen jos tarvisin uuden rungon (jota btw suomessa maahantuoja ei suostu myymään) ja voisi valkata sopivat rungot joihin oma motti sopisi suoraan tai pienillä muutoksilla.

  Sähköttömässä fillarissa rungon hajoaminen ei ole mikään ongelma kun niitä runkoja saa ihan mistä tahansa ja valikoimaa löytyy. Sähkärillä se ongelma on todellinen ja sulla on pahimmassa tapauksessa käyttökelpoista osaa vain keula, vanteet ja muuta pikkuhilpettä.

 12. #42
  Vaikka näyttää samalta - ei ole samat. Eiköhän runkojakin saa eri valmistajilta kun ei kysele vain yhdeltä maahantuojalta. Siis eri moottoreille suunniteltuja.
  Jos taas sähköosat on täysin kunnossa, veikkaan että niille löytyy ostaja. Moni rakentelee fillareita ja rakentelijoille ei myydä Boschin, Shimanon, Yamahan tai Brosen moottoreita.

 13. #43
  Liittynyt
  04/2019
  Viestit
  207
  Näköjään nyt on tullut neverheard-merkkisiä runkoja. Hinoista tai muistakaan spekseistä ei tietoa. Nyttäisi olevan nämäkin pikalinkuille mutta toivoa on.

  http://itekbikes.com/e-bike

 14. #44
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti MRe Katso viesti
  Eli sitten kun se sun pyörä-/akkumalli poistuu markkinoilta, sulla on 3v aikaa ostaa uusi akku. Joka kestää sen 1000 lataussykliä. Jos ajatellaan, että yhdellä lataussyklillä voi varovaisestikin arvioiden ajaa sen 50 km, niin sulla on vielä 50 000 km ajoa jäljellä. Ja mikään ei estä ostamasta kahta akkua...

  Lisäksi veikkaan, että joku EU-asetus määrää varaosien saannin pidemmäksi kuin kolmeksi vuodeksi. Voin olla väärässäkin.
  Jos akun rakentaa itse, niin uusiminen ja akun osittainen uusiminen on helpohkoa. Akkujen perustekniikka (18650) tuskin on ihan heti täysin muuttumassa tai ainakin 18650 tavaraa on saatavissa vielä pitkään. Varmastikin vapaat akku+moottori+säädin järjestelmät jatkavat eloaan, koska niille on oma sitoutunut harrastajakuntansa, joka tavallaan myös saa vähän halvemmalla parempaa kuin mitä kaupan pyörissä. Luulisin hieman salaliittoteoreettisesti, että kaupan pyörien laturit ja lataus ei yhtään säästele akkua, haluavat sen kuluvan mahdollisimman nopeasti. Ja vaikka vain yksi kenno olisi kuollut tai puolikuollut niin niistä voidaan vetää johtopäätös, että koko akku vaihtoon.

  Eli oikeasti, jos siihen ei tehtäisi pyörävalmistajien kikkoja akut ovat aika yksinkertaisia ja ihan standardoitavissa. Kikkojen lähes ainoa tarkoitus on koukuttaa asiakkaita, nostaa hintaa ja saada kulumaan nopeammin.

  Moottorit ja säätimet muuttuvat tietysti jonkinverran. Suhteellisen helposti huollettava voi mielestäni sähköpyörä olla verrattuna vaikka polttomoottorihommiin.

  Jos puhutaankin kaupoista nyt saatavista kaikenlaisista pyörään integroiduista akuista, säätimen elektroniikasta osa akussa, Bosch, Shimano, Pendix etc niin sitten tietysti käyttöikä voi olla aika lyhyt, kun kaikki on priorietary kapseloitu ja tarkoituksella epäyhteensopivaksi tehty.

 15. #45
  Liittynyt
  04/2019
  Viestit
  207
  Andy Kirby, tubettajanakin tunnettu ja nykyisin bisnestä pyörittävä tyyppi on tuonut markkinoille Bafangin keskimoottoriin sopivan sähkötäparirungon ihan ok hintaan. Eli kyllä näitä alkaa pikkuhiljaa tulla kun kysyntää alkaa olemaan. Laittaisin tuollaisen koska vaan jos vaihtoehtona on myydä pilkkahintaan se jäljelle jäänyt moottori ja akku.

  https://www.cloudsto.com/ebikes/fram...23-detail.html

 16. #46
  Liittynyt
  05/2013
  Viestit
  99
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti +€+ Katso viesti
  Andy Kirby, tubettajanakin tunnettu ja nykyisin bisnestä pyörittävä tyyppi on tuonut markkinoille Bafangin keskimoottoriin sopivan sähkötäparirungon ihan ok hintaan. Eli kyllä näitä alkaa pikkuhiljaa tulla kun kysyntää alkaa olemaan. Laittaisin tuollaisen koska vaan jos vaihtoehtona on myydä pilkkahintaan se jäljelle jäänyt moottori ja akku.

  https://www.cloudsto.com/ebikes/fram...23-detail.html
  Hyvä hinta kyllä rungolle mikäli haluaa itse säätää ja koota. Pitää muistaa että osat on erikseen ostettuna kohtuu kalliita ellei ole kolunnut poistomyyntejä tai ole varaosapyörää mistä ottaa.

  Täytyy tosin sanoa että nauroin sille koko pyörän hinnalle. 4000€ veroton hinta eli tullattuna (45,8%) 5940€ + verot (24%) päälle yhteensä hintaa tulee 7365€. Ostaisin kyllä minkä tahansa ison brandin sähkömaasturin ennemmin kuin halvimmilla kaupasta saatavilla osilla kootun kiinapyörän. Lisätään päälle Bafangin moottorien ja akkujen heikko laatu tai tarkennettuna laadun vaihtelu, niin en kyllä edes kuvittelisi ostavani. Aika kovan pyörän saa tuolla yli seitsemän tonnin hinnalla.

 17. #47
  Liittynyt
  05/2012
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  2.135
  Eilen 2,5 vuotta vanha Focus Jam2 ei mennyt enää päälle, onneksi tarkistin ennen kuin lähdin Seitsemiseen, nimittäin pyörässä on sähkövaihteet... Ei enää lataudukaan, vaan laturin valo menee hetken päästä punaiselle. Purin akun rungosta, siinä on omat varaustason ledit, mutta ei mitään painiketta. Akku ei syötä mitään virtaa, mutta tämä taitaa olla normaalia, ennen kuin se menee päälle. Kun paina virtanapista - akussa heti alkaa vilkkumaan 80% sininen valo, mutta virtanapin valo ei syty, eli ilmeisesti järjestelmään ei tule virtaa. Toivottavasti vika on akussa eikä moottorissa ja toivottavasti akkuja saa vielä jostain...

  E-tuben windows versio lukee vielä SM-PCE1 palikalla kaikki komponentit, paitsi akun, mutta en ole varma, onko se koskaan akkua tunnistanutkaan, kun se ei ole Shimanon. Lokia se ei lue, ei ole koskaan Focuksesta lukenutkaan...


 18. #48
  Itselläni oli uudessa bold2 pyörässä virheellinen laturi mikä ei suostunut lataamaan kun akun varaus oli tietyn tason alapuolella mutta tämä ei varmaan sulla ongelma koska akussa hyvin virtaa. Toinen mikä itselleni on aiheuttanut harmaita hiuksia on tuo focuksen virtakytkin..itselläni tuo hajosi painaessa palasiksi joten oli selvää miksi pyörä ei käynnistynyt mutta se on sisuskaluiltaan niin hutera laite että saattaa vika olla siinäkin..sehän on sellainen toggle switchi minkä pitää antaa kontaktia tietyn ajan että systeemi lähtee käyntiin. Mutta jos kytkimen sisuskalut ovatkin jotenkin kuluneet tai muuten vaan hajonneet ja ei annakaan virtaa sitä vaadittua aikaa vaan hetkellisesti vaan niin ei lähe pyörä käyntiin mutta saattaisi akun valot syttyä..(tarkemmin tietämättä että että käynnistyykö akku kenties samantien kun saa ohjausvirran kytkimeltä mutta koko laitteisto vaatiikin sen yli sekunnin pulssin)

  edit..testasin ja ei vaadikkaan niin pitkää painallusta kun muistin tuo käynnistys..mutta kuitenkin sellaisen ehkä puoli sekuntia.

Samanlaisia aiheita

 1. Aloittelijan pohdintaa
  By Pekuma in forum Yleiset jorinat
  Vastaukset: 7
  Viimeinen viesti: 05.04.2019, 10.17
 2. Sähköpyörien jousitusratkaisut
  By MRe in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 25
  Viimeinen viesti: 17.10.2018, 18.25
 3. Sähköpyörien vaiheistot
  By hphuhtin in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 84
  Viimeinen viesti: 21.07.2018, 11.56
 4. Maantiepyörä pohdintaa
  By Oreton in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 7
  Viimeinen viesti: 23.11.2013, 19.01
 5. Pohdintaa automaattivaihteista
  By pesuman in forum Jarrut, vaihteet, vanteet...
  Vastaukset: 34
  Viimeinen viesti: 15.08.2013, 20.21

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •