Sivu 1 / 4 1 2 3 ... ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 96

Aihe: XXIV Tour de Tampere 7.9.2019

 1. #1
  Liittynyt
  04/2008
  Paikkakunta
  Länsikontu
  Viestit
  571

  Cool XXIV Tour de Tampere 7.9.2019

  Syksy on kauneimmillaan ja polut parhaimmillaan!

  TdT on monipuolinen maastopyöräilytapahtumien klassikko ja pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty maastopyöräilytapahtuma. Tarjolla on opastettuja, eri tasoisia ja -pituisia ajoryhmiä Suomen parhailla poluilla, rennolla meiningillä ja kohtuullisella kustannustasolla. Pyöräseura Kaupin Kanuunat ry järjestää tapahtuman yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa pitkälti talkootyönä. Tätä perinnettä haluamme ylläpitää, vaihtoehtona kalliille ja kilpailuhenkisille tapahtumille.

  Ryhmiä on perinteisesti pidemmille ja lyhyemmille matkoille maastoon ja gravel-reiteille! Alustavasti:

  • Harrastajien 8h ryhmiä useampia
  • Fatbike 8h
  • Lyhyempiä 5h MTB ryhmiä, useampia
  • Maastoon polje -ryhmiä
  • CX / gravel grinding 8h
  • CX / gravel grinding 5h


  Järjestäjä pidättää oikeuden säätää ryhmäjakoa tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Tiedotamme ryhmien suunnitelmista tarkemmin kesän aikana, kun speksit ryhmille tarkentuvat.

  Startti on tällä kertaa Pirkkalasta, todennäköisesti Vapaa-aikakeskukselta Vähäjärven rannasta klo 10. Pirkkala tarjoaa lähtöpaikkana useita mahdollisuuksia moniin suuntiin, lyhyemmille ja pidemmille reiteille. Puolimatkassa on perinteisesti taukotarjoilua, huoltopiste varusteineen ja varaosineen, ja palatessa ruokailu. Käytettävissä ovat suihkut ja pukuhuoneet miehille ja naisille sekä pesupaikka fillareille. Tapahtuman ennakkoilmoittautumishinta on 15 eur/hlö ja paikan päällä 20 eur/hlö. Ilmoittautumislinkki lisätään tänne keskusteluketjuun, kunhan sellainen saadaan muodostettua.

  Olkaa kuulolla! Varaa päivämäärä 7.9.2019 jo kalenteriisi! Tervetuloa Pirkkalaan!

  ------
  Kukin ajaa omalla vastuullaan. Järjestäjällä ei ole vakuutuksia osanottajien tapaturmien tai välineiden vahingoittumisen varalle. Kypärä on pakollinen varuste.

 2. #2
  Liittynyt
  04/2008
  Paikkakunta
  Länsikontu
  Viestit
  571
  Pirkkalasta ja Lempäälästä löytyy muuan Birgitan polku...


 3. #3
  Liittynyt
  04/2007
  Paikkakunta
  Lempäälä
  Viestit
  2.097
  Epäilisin että Tampereella löytyy parempaakin polkua kun prologissa .
  Lähtö on nyt ilmeisesti Pirkkalan keskustasta niin onko ajosuunnat ja taukopaikat jo päätetty ?
  Toivottavasti tänä vuonna on tajuttu vähentää "valitse myrkkysi(ryhmäsi)" lottoa jossa ihmiset hakeutuvat sellaisen vetäjän ryhmään joka onnistuu ennakkoon myymään reittinsä lyhytkuvauksen parhaiten ?
  Tällaisen negatiivinen suuntakehityksen kulmakivi oli viimevuoden TdP, jossa ei olisi paikanpäällä ilmoittautumalla päässyt yhteenkään järkevään ryhmään ilman, että sinne olisi osallistunut pummilla.
  Ikäväähän ennakkoilmoituksissa ja liiallisessa ryhmäkustomoinnissa on, että parhaiten kuvatut/myyntipuhutut ryhmät ennakkomyydään täyteen ja paikalletulijoille myydään tiskiltä suurimmaksi osaksi pelkkää eioota.
  Odotan innolla tapahtumaa - onhan tämä allekirjoittaneelle 23. kerta
  Vanha mutta lihava.

 4. #4
  Liittynyt
  04/2008
  Paikkakunta
  Länsikontu
  Viestit
  571
  Tervetuloa messiin taas! Tällä kertaa ajellaan pääosin Pirkkalasta etelään. Pidemmät ryhmät käynevät lisäksi kolmostien itäpuolella. Taukopaikkaa ei tätä kirjoittaessa ole lukittu.

  Paikan päällä ilmoittautuminen on aina haasteellista - järjestäjä ei ota minkäälaista vastuuta viime tingassa saapuneiden osalta Hyvissä ajoin kun saapuu, niin on aikaa valita ryhmä. Jo viime vuonna meillä oli taulut, joissa oli ryhmäkuvaukset, ja lähtöryhmien edessä myös taulu josta näkee mikä ryhmä kyseessä. Niin on ollut joskus muinakin vuosina.

  Uusi teaser:

 5. #5
  Liittynyt
  03/2012
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  37
  Karhuryhmä mukana taas vuoden tauon jälkeen. Maistiaisia tulevasta: https://www.youtube.com/watch?v=P7iKCfhPY1U&

 6. #6
  Liittynyt
  04/2008
  Paikkakunta
  Länsikontu
  Viestit
  571

  Cool Ilmoittautuminen on avattu!

  Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista 3.9. saakka. Paikan päällä voi vielä jälki-ilmoittautua hintaan 30 eur/hlö. Jälki-ilmoittautuneille on paikkoja vain niihin ryhmiin, joihin on jäänyt tilaa. Varaa siis pääsysi haluamaasi ryhmään ennakkoilmoittautumalla!

  Tsekkaa alta ryhmäkuvaukset. Valitse itsellesi sopiva ryhmä, ja käy ostamassa ennakkoilmo verkkokaupastamme: https://www.kaupinkanuunat.net/tuote...istumisoikeus/
  Helpointa on, kun ilmoitetaan ja maksetaan yksi henkilö kerrallaan. Ks ohjeet tuotesivun kohdasta "Kuvaus", mikäli ostat ja ilmoitat useamman henkilön kerralla!

  3h perus ja Tauoista ei tingitä

  3h perusryhmä ajaa Pirkkalan parhaat ja helpottaa pahimpia kivikoita. Kilometrejä tullee noin 20 ja taukoillaan riittävästi. Perusryhmien sisällä tehdään lähdössä vielä nopea kysely osaamistasosta ja voidaan jakaa porukkaa sisäisesti niin että kaikille löytyy sopiva ryhmä. Tauoista ei tingitä -ryhmä on varannut tunnin makkaranpaistotauon
  Vaikeus 2/5, nopeus 2/5.

  3h enska

  Ajetaan endurohenkisesti Pirkkalan parhaita alamäkiä niin paljon kuin kolmessa tunnissa ehditään. Siirtymät ajetaan rauhallista tahtia ja alamäet jarrut auki. Reitti noudattelee 5h reittiä, mutta lyhennettynä. Reitti kulkee lähellä ulkoilureittejä, joten letkasta voi tarvittaessa irtautua ja palata lähtöpaikalle helposti. Toiveena silti hyvä peruskunto. Fillarisuositus täysjousto, mutta kokeneepi jäykkäperäkuski pärjää myös tällä lenkillä.
  Vaikeus 4/5, nopeus 3/5.

  5 h perus

  Ajetaan Pirkkalasta Kuljuun/Asemakylään hankalimpia polkuja vältellen ja josta palataan Taaporin polkujen kautta takaisin Pirkkalaan. Matkalle osuu teknisiä osuuksia, mutta röllipolut pyritään väistämään.
  Vaikeus 2/5, nopeus 2/5.

  5 h Team Aloha

  Tämä ryhmä on keskiverto kaikessa suhteessa. Kierrämme Pirkkalan parhaat polut ja suurimman osan ""vuoristosta"", joten nousumetrejä ja vauhdikkaita alamäkiä tulee. Vältämme pahimmat kivikot, mutta Pirkkala-Lempäälä tyyliin teknisiltä osuuksilta tai tunkkaukselta ei voi välttyä. Maksimoimme single-trackit ja minimoimme siirtymät. Matkamittariin kertyy n. 40 km.
  Vauhti pidetään sen verran vauhdikkaana kivikoissakin, että niistä päästään pahemmin tökkimättä yli. Yksi hieman pitempi evästauko pidetään n. puolimatkassa Ammejärven laavulla ja sitä ennen voi täydentää eväsvarastoja Sääksjärven S-marketilla. Muita juoma- ja patukkataukoja tarpeen mukaan.
  Vaikeus 3/5, nopeus 3/5.

  5 h Semitekninen

  Ossin semitekninen! Tuttu heille, jotka ovat käyneet ajamassa Maastoon polje -ryhmän Ossin semiteknistä
  Vaikeus 3/5, nopeus 3/5.

  5 h Pirkkalan alamäet

  Lenkin pääpaino on Pirkkalan alamäkipätkillä. Vedetään alamäet lujaa, mutta mennään rennolla otteella. Jätetään alamäkiin pienet välit, että kaikki saavat vapaan linjan. Siirtymillä ajetaan rauhassa ja vedetään happea seuraavaa alamäkeä varten. Lenkki mukailee samaa reittiä kuin Vuoristoenska ryhmä eli ajetaan reitti niin, että saadaan parhaat alamäkipätkät mukaan. Osallistujilla ei tarvitse olla enduro- tai DH taustaa.
  Alamäissä riittää perus ajotekniikan lisäksi kiinnostus vauhtiin ja alamäkien ajamiseen. Alamäet eivät siis ole tappavan jyrkkiä mutta muutama niistä on aika kivikkoinen. Polku on paikoin melko teknistä ja nousumetrejä tulee aika paljon, joten ihan aloittelijalle tämä lenkki ei ole. Pyöräsuositus on täysjousto, mutta osaava kuski pärjää myös jäykkäperällä. Tervetuloa mukaan!
  Vaikeus 4/5, nopeus 3/5.

  5 h Aktiivi

  Aiempina vuosina tämän ryhmän nimi on ollut reipas puolikas! Aktiivi 5h on ryhmä muutamia vuosia ajaneille kuskeille, joille 5-6 tuntia on riittävä ajoaika. Reitti suuntaa Lempäälän parhaille poluille aina Hakkariin saakka, josta lähdetään Kuljun ja Sääksjärven kautta kohti Pirkkalan polkuja. Polut ovat pääosin sujuvaa ja pikkuteknistä ajettavaa, mutta muutamia oikeasti teknisiäkin polkuja on matkalla. Pirkkalaan palatessa katsotaan, että miten aika riittää pyöriä Toivion ja maalin lähipoluilla, jotta pysytään aikataulussa. Teknisyyden vuoksi täpäri on paras pyörä reitille, mutta jäykkäperälläkin osaava kuski pärjää. Vetäjillä on 100mm täpäri ja 120mm edestä joustava jäykkäperä.
  Vaikeus 3/5, nopeus 3/5.

  5-7 h Karhuryhmä / Marasimulaattori

  Ajetaan marasimulaattori Pirkkalasta Hallilan kautta Hervantaan ja sieltä Vuoreksen kautta Sääksjärvelle (tässä kohtaa optio ajella vielä 20 km lisälenkki Hakkariin, jos ryhmä niin haluaa) josta lopulta takaisin Pirkkalaan. Kerätään nousumetrit matkalle osuvista mäistä. Kiviä, juuria, tunkkausta, sileetä, single trackia, latupohjaa ja metsäautoteitä sopivassa suhteessa. Kuskillla suotavaa olla hyvä peruskunto. Vetäjillä 120/100 joustavat xc/trail-täpärit. https://www.youtube.com/watch?v=P7iKCfhPY1U
  Vaikeus 3/5, nopeus 4/5.

  7 h Pirkkalan salat

  Ensimmäinen tunti antaa hyvän kuvan tulevasta matkasta. Toinen tunti antaa vielä paremman kuvan jonka jälkeen alkaakin viimeistään jonkun mielestä ylämäet. 15 ja 18km kohdilla saamme nauttia ensimmäiset alamäet ennen loppulaskua. Noin 4h kohdalla tauko ammejärven laavulla,(naisille puucee mahdollisuus) jossa ainut vesihuolto ja omat hieman tukevammat eväät kannattaa syödä tässä vaiheessa ennen ""kakkos"" osuuden alkua.
  Kakkososuus onkin niin ihanaa birgittaa juurilla ja kivillä, jollei niitä tähän mennessä ole ollut tarpeeksi, muistamme että ylämäkiä emme välttele, joten suunta kohti siiskukkulaa. Josta niin ihana kivikkolasku metsäautotielle.
  Seuraavaksi saamme nauttia tarvittaessa kevyemmästä menosta. Ennen loppua vielä polkuylläri ja lopun rullailemme alamäen Polkimet sauhuten kohti päätepistettä. Tämä ei todellakaan ole matalankynnyksen lenkki vaan vaatii kivikossa ja juurakossa ajamisen taitoa, vaikka vauhti ei päätä huimaa, mutta menon pitäisi silti olla sujuvaa. Tämä ei myöskään ole lenkki sinulle, jonka maastopyöräilyyn ei kuulu tunkkaaminen.
  Lisäenergian saanti reitillä mahdotonta, joten ota tarpeeksi energiaa mukaan, koska Reitti on rankka. Vetäjillä pyörävalintana xc pyörä ja täpäriläski.
  Vaikeus 4/5, nopeus 2/5 tai 3/5.

  8 h Kolmen kunnan kierros

  Kolmen kunnan kierros on reipasvauhtinen, täyden 8h kokonaisuus, jossa ajetaan kierros Pirkkalan, Lempäälän ja Tampereen alueella. Ryhmän vauhti pyritään pitämään reippaana, jotta päivän saldo 60-80km taukoineen saadaan täyteen. Koko päivän ajo osittain hyvin teknisilläkin poluilla edellyttää osallistujilta reilusti aiempaa ajokokemusta ja hyvää kuntoa.
  Vaikeus 4/5, nopeus 3/5.

  8 h Harraste 3

  "Teknisesti pääosin helppoa polkua sekä metsä- ja hiekkateitä. Vältämme vaikeita paikkoja, mutta ajoittain voi tulla haastavampiakin osuuksia.
  Pidämme rasituksen kohtuullisen kevyenä. Vaativuus tulee pitkästä ajoajasta, ei vauhdista tai reitin teknisyydestä.
  Käytännössä mikä tahansa maastokelpoinen fillari käy ajopeliksi. Kuskilla on syytä olla hyvä peruskunto, jotta jaksaa koko pitkän päivän. Taukoja pidetään. Reitistä arvio: vihreää 25%, keltaista 50%, oranssia 25%"
  Vaikeus 3/5, nopeus 3/5.

  8 h Lempäälän leppoinen

  Tänä vuonna maasto on suurelta osin teknistä, mutta ajettavaa.Tästä johtuen haetaan kuiteskin hyvin etenevää reittiä Pirkkalasta Lempäälään. Pirkkalan kivikot ja juurakot pidetään mahdollisimman vähissä, jotta päästään nauttimaan Lempäälän suunnalla olevista jopa mahtavista neulaspoluista. Lempäälässä pidetään pidempi tankkaus tauko joko huoltoasemalla tai kioskilla.Omakustanteinen, joten rahaa mukaan. Matkavauhti maaston ja ryhmän mukaa, joten mukana pärjää ne, jotka on tottunut pidempiin maastolenkkeihin. Keskiviikkolenkkivauhti +2 napsua. Arvio keskarista noin 11,5 km/h. Käytetään kyllä koko 8h tuossa reissussa, tai vähä ylikin, jos tarvis. Juomahuoltoa tarvittaessa matkan varrelta Ammejärven laavun läheisyydestä mennessä ja paluussa Sääksjärvellä. Joten ainakin 2-3 juomatankkausta matkan varrella. Juomareppua suosittelen, pystyy juomaan ajon aikana. Patukoita mukaan, koska energiaa kuluu. Kalustona selviää parhaiten vähän enempi ilmatilaa olevalla maasturilla, en ihan kisakireetä kevyttä rengastusta suosittele. Teknisemmän kohdan jälkeen aina hidastelen, jottei perässä tulevien tarvii hirveesti pumppailla siellä takana. Kilsoja, jos kaikki menee jouheesti, niin noin 67-72 km luokkaa. Niistä yli puolet on helpon oloista 57% ja noin 15% sitä teknistä kivikkojuurakkojumppaa. Loppu 28 % juurikin maastopyöräilyn suolaksi tekevää pikkuteknistä.
  Vaikeus 2/5, nopeus 3/5.

  8 h Pinehill / Roine ympäri

  Pitkä, jouheavauhtinen ja semitekninen maastoajo: Ajetaan Pirkkalasta Roineen itäpuolta Korkeakankaan laskettelukeskukselle. Perillä tutustutaan XC-kilpamaastoihin ajan sallimissa puitteissa, ennen paluumatkaa.
  Vaikeus 3/5, nopeus 4/5.

  8 h Kivikko- ja juurakkojumppaa

  Haetaan pahimmat kivikot ja rymytään päivä hitaasti, mutta hartaasti. Mahdollisesti onnistumisen iloa tarjolla.
  Vaikeus 5/5, nopeus 2/5.

  550 Wh Ismon sähkö

  Ajetaan sen verran kuin akuissa riittää virtaa! Edetään sujuvasti pahimmat kivikot kiertäen, enemmän XC-tyyppistä polkua hakien - eiku, pakko ottaa paljon kivikkojuurakko röllipolkua, kun niitä ei voi kiertää. Sähköllä mennään, vaikka vetäjällä ei välttämättä ole sähköä.
  Vaikeus 3/5, nopeus 4/5.

  5 h Cyclo / gravel

  Lempäälän ja Pirkkalan hiekkateiden parhaimmistoa viiden tunnin verran!
  Vaikeus 2/5, nopeus 4/5.

  8 h Cyclo / gravel

  Lempäälän, Pirkkalan ja lähikuntien hiekkateiden parhaimmistoa kahdeksan tunnin verran!
  Vaikeus 2/5, nopeus 3/5.
  petentic muokkasi tätä : 22.07.2019 at 19.26 Syy: Kuvauspäivitys

 7. #7
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  16.707
  550 Wh Ismon sähkö
  *reps*

  Täytyy taas laittaa ilmoa sisään, joskaan ei izmon sähköön. Voisi teoriassa mennä 8h sysloryhmään mutta ei voi koska maastoa täytyy ajaa

  Mikä noista oli ratamestarin ryhmä?
  -L.

  Pervitiiniä, hota-pulveria ja lobotomiaa

 8. #8
  Liittynyt
  04/2008
  Paikkakunta
  Länsikontu
  Viestit
  571
  The Ratamestarin eli Mallatin Jarin ryhmä on Lempäälän leppoinen

 9. #9
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  16.707
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti petentic Katso viesti
  The Ratamestarin eli Mallatin Jarin ryhmä on Lempäälän leppoinen
  Great, tack
  -L.

  Pervitiiniä, hota-pulveria ja lobotomiaa

 10. #10
  Liittynyt
  12/2000
  Paikkakunta
  Birkala
  Viestit
  17.279
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti LJL Katso viesti
  *reps*

  Täytyy taas laittaa ilmoa sisään, joskaan ei izmon sähköön. Voisi teoriassa mennä 8h sysloryhmään mutta ei voi koska maastoa täytyy ajaa

  Mikä noista oli ratamestarin ryhmä?
  Tota noin... tänään koelenkki ja totesin että pakko ottaa paljon kivikko juurakko röllipolkua kun niitä ei voi kiertää

 11. #11
  Liittynyt
  04/2008
  Paikkakunta
  Länsikontu
  Viestit
  571
  Onhan siellä jumppapolkua kyllä... muokkasin ryhmäkuvausta. Vielä sitä ehtii muokata jonkin aikaa ja tänne ketjuun voi aina päivittää tarkennuksia

 12. #12
  Liittynyt
  01/2000
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  563
  Ketäs tossa Harraste 3:ssa on vetäjinä?
  Mikko Mäenpää

 13. #13
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Mikko M Katso viesti
  Ketäs tossa Harraste 3:ssa on vetäjinä?
  Eiks se ollu ikuhakan ryhmä?

 14. #14
  Liittynyt
  04/2008
  Paikkakunta
  Länsikontu
  Viestit
  571
  ^Kyllä vain!

  Ossi vetää semiteknisen. Kuvaus:

  Semitekninen ajaa leppoisan etenevään tahtiin seudun parhaita jumppapolkuja. Juurakoita ja kivikoita ei väistellä, joten tähän ryhmään lähtijöiden ajotekniikan pitäisi olla hyvällä tasolla. Matkan varrelle osuu pari taukopaikkaa, joissa voidaan täydentää juoma- ja energiavarastoja tarpeen mukaan. Matkaa tulee noin 50 kilometriä ja aikaa tähän käytetään taukoineen noin 5 tuntia.

 15. #15
  Liittynyt
  05/2001
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  4.581
  Videota 8h Cyclo / Gravel -reitiltä: https://youtu.be/utrJDdP1mlE

 16. #16
  Liittynyt
  12/2000
  Paikkakunta
  Birkala
  Viestit
  17.279
  Video ei ole käytettävissä. ?

 17. #17
  Liittynyt
  05/2001
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  4.581
  Joko nyt? YouTube-videoiden teko näin ensikertalaiselle opettaa myös julkaisemaan videon eikä jättämään sitä luonnostilaan.

 18. #18
  Liittynyt
  08/2016
  Paikkakunta
  Kangasala
  Viestit
  20
  Nyt näkyy.

 19. #19
  Liittynyt
  03/2016
  Viestit
  142
  Itseä kiinnostaa semisti tämä. Mikä olisi hyvä noista eri vaihtoehdoista aloittavalle jäykkäperäisen polkijalle? Kuntoa löytyy semisti että kyllä jaksaa polkea ellei ihan tappotahtia vedetä...

 20. #20
  Jos tänä vuonna päätyykin cycloryhmään maaston sijaan, onko 5h ja 8h ryhmille arviota keskarista? Ja onko tosiaan noin, että 5h ajetaan kovempaa kuin 8h? Eli voisiko 5h cycloryhmä olla vaihtoehto 5h aktiivimaastoryhmälle, jos haluaa vähän lyhyemmän mutta reippaamman lenkin?

 21. #21
  Liittynyt
  03/2010
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  305
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti velib Katso viesti
  Jos tänä vuonna päätyykin cycloryhmään maaston sijaan, onko 5h ja 8h ryhmille arviota keskarista?
  Maastossa keskari on vähän huono mitta, koska 15 km/h keskari Lempäälässä on melko tavalla eri asia kuin Lamminpäässä. Itse vedän Aktiivi 5h -ryhmän ja sille matkaa tulee 50-60km ja ajonaikainen keskari lienee 15 luokkaa kun siirtymääkin on matkassa. Maastossa mennään 8 - 13 km/h vauhtia vähän riippuen alustasta. Cyclolenkillä ehkä 23+-1 km/h voisi olla vastaava rasitustaso.

 22. #22
  Liittynyt
  05/2012
  Viestit
  132
  Voiko jompaa kumpaa 5 h perus tai 5 h Team Aloha verrata viime vuoden 5h puolikkaaseen? Läskillä tulossa taas.

 23. #23
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti tehaku Katso viesti
  Maastossa keskari on vähän huono mitta, koska 15 km/h keskari Lempäälässä on melko tavalla eri asia kuin Lamminpäässä. Itse vedän Aktiivi 5h -ryhmän ja sille matkaa tulee 50-60km ja ajonaikainen keskari lienee 15 luokkaa kun siirtymääkin on matkassa. Maastossa mennään 8 - 13 km/h vauhtia vähän riippuen alustasta. Cyclolenkillä ehkä 23+-1 km/h voisi olla vastaava rasitustaso.
  Juu tuota cycloryhmän keskaria tässä pohdiskelinkin. Sekin riippuu toki reitistä mutta antaa vähän paremman kuvan kuin maastopyöräilyssä. Joskus aktiivipuolikkaalle osallistuneena osaan sen vauhdin suunnilleen kuvitella. Väittäisin että vastaavan rasitustason saavuttamiseen vaaditaan cycloryhmässä jo 25km/h keskaria, ellei tule oikein paljon polkua tai huonokuntoista tietä.

 24. #24
  Liittynyt
  05/2001
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  4.581
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti velib Katso viesti
  Jos tänä vuonna päätyykin cycloryhmään maaston sijaan, onko 5h ja 8h ryhmille arviota keskarista?
  Näillä näkymin 8h Cyclo/Gravel ajaa noin 135 km kahdella kahvitauolla + tarvittavilla teknisillä/bio/banaani tauoilla. En osaa sanoa ajaako 5h cycloryhmä kovempaa vai hiljempaa. 8h-ryhmässä ajetaan varmasti hyvillä maantiepätkillä reipastakin kyytiä, mutta peesissä tulee silloin helposti. Keskinopeus asettunee välille 22-24.

 25. #25
  Liittynyt
  06/2005
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  0
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Mikko M Katso viesti
  Ketäs tossa Harraste 3:ssa on vetäjinä?
  Minä Heikki Kenttämies, Jukka Juke Niinimäki, Pasi voutilainen nyt ainakin (vain Pasi ei oo vaari)

  Harraste 3 reitille osuu Nokian hienoimmat kalliopolut ja reilu puolenkymmentä erämaajärveä.

 26. #26
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  16.707
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti plr Katso viesti
  Näillä näkymin 8h Cyclo/Gravel ajaa noin 135 km kahdella kahvitauolla + tarvittavilla teknisillä/bio/banaani tauoilla. En osaa sanoa ajaako 5h cycloryhmä kovempaa vai hiljempaa. 8h-ryhmässä ajetaan varmasti hyvillä maantiepätkillä reipastakin kyytiä, mutta peesissä tulee silloin helposti. Keskinopeus asettunee välille 22-24.
  Houkuttelee. Saatan osallistua jahka saan Exploron toimintakuntoon
  -L.

  Pervitiiniä, hota-pulveria ja lobotomiaa

 27. #27
  Liittynyt
  03/2006
  Paikkakunta
  Tampereen takana oleva metsä
  Viestit
  932
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti K-mies Katso viesti
  Minä Heikki Kenttämies, Jukka Juke Niinimäki, Pasi voutilainen nyt ainakin (vain Pasi ei oo vaari)

  Harraste 3 reitille osuu Nokian hienoimmat kalliopolut ja reilu puolenkymmentä erämaajärveä.
  Yks ryhmä karkaa kumminki Nokialle... on kyllä epäreilun hyvät polut tällä ryhmällä.

 28. #28
  Liittynyt
  10/2009
  Viestit
  2.124
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti star trek Katso viesti
  Yks ryhmä karkaa kumminki Nokialle... on kyllä epäreilun hyvät polut tällä ryhmällä.
  No kukapas sitä häntää nostaisi jollei se kissa itse.

 29. #29
  Liittynyt
  03/2016
  Viestit
  142
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti PeZu Katso viesti
  Itseä kiinnostaa semisti tämä. Mikä olisi hyvä noista eri vaihtoehdoista aloittavalle jäykkäperäisen polkijalle? Kuntoa löytyy semisti että kyllä jaksaa polkea ellei ihan tappotahtia vedetä...
  Osaisko joku neuvoa?

 30. #30
  Liittynyt
  03/2010
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  305
  Aktiivi 5h:n reitti näyttää kutakuinkin tältä: https://bikemap.finomena.fi?share_code=4628770476886
  Reitillä on pituutta noin 50km, mutta jos aikaa vielä jää, niin Pirkkalassa voidaan pyöriä tunnit täyteen. Epäilen, että näin ei silti tapahdu.
  Lenkin aluksi lähdetään hieman siirtymävoittoisesti kohti Lempäälän polkuja. Lempäälän takamailta lähdetäänkin sitten hyvin polkuvoittoisesti Hakkarin ja Kuljun kautta kohti Pirkkalan Toiviota. Birgitta pitää varmasti huolta siitä, että kaikille on illalla palanut verkkokalvoille kivikkoiset polut. Haastetta siis riittää, mutta kaikki on silti XC-pyörällä ajettavaa. Tänään juuri testasin.


  Vesihuolto löytyy tältä osuudelta noin 35 km ajon jälkeen Ammejärven laavun risteyksestä.


  Toiviossa ja Pirkkalassa polut hieman helpottuvat, mutta siellä tulee mäkeä vastaan. Nämä ovat itselle kotipolkuja, joten katsotaan lopuksi mitä ehditään ajamaan, mutta yritetään pitää tuosta 5h-tavoitteesta huolta.


Samanlaisia aiheita

 1. Talvi Tour de Tampere 23.2.2019
  By petentic in forum Kilpailut ja pyörätapahtumat
  Vastaukset: 89
  Viimeinen viesti: 03.01.2020, 17.10
 2. Tour De Riihimäki 2019 4.5.2019
  By Poromies in forum Kilpailut ja pyörätapahtumat
  Vastaukset: 0
  Viimeinen viesti: 26.02.2019, 11.47
 3. Tour de Tampere 28.5.2016
  By troh in forum Kilpailut ja pyörätapahtumat
  Vastaukset: 112
  Viimeinen viesti: 02.06.2016, 23.06

Aiheen tagit

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •