Black IceGiantHuntteriElectrobikeBikeshopCanyon
Näyttää tulokset 1 - 2 / 2

Aihe: RAD Rider Area Distance - maastopyörän rungon mitoitus

 1. #1
  Liittynyt
  02/2016
  Viestit
  313

  RAD Rider Area Distance - maastopyörän rungon mitoitus

  Tuli tällainen mitoitustyökalu vastaan josta en ollut ennen kuullut

  https://www.pinkbike.com/news/lee-mc...ke-set-up.html

  Use a simple multiplier. The multipliers below assume average proportions, sweet spot handlebar width, height-appropriate crank length, and average pedal and shoe thickness. While these recommendations are not gospel, they are good starting points for most people.

  If you’re male, multiply your height in centimeters by 4.47

  If you’re female, multiply your height in centimeters by 4.60  Eli mitataan matka keskiöstä tangon päähän mittanauhalla.

  Omassa pyörässä on yli 10cm pidempi RAD mitta kuin tuo laskuri suosittelee, valmistajan kokotaulukon mukaan olen runkokoon aivan ylärajoilla eli se on minulle jopa hieman pieni. Olen ajatellut että ei tästä pienempää ainakaan kannata ottaa mutta tuon mukaan kannattaisi, reilustikin. Ja tämä ei ole vielä edes nykyaikaisimman geometrian pyörä, long&slack on ollut kehityksen suunta jo jonkun aikaa. Esim guerrilla gravityn laskuri suosittelee minulle vauhdikkaaseen polkuajoon jopa 5cm pidempää reachia kuin nykyisessä pyörässäni on

  Mitä mietteitä?

 2. #2
  Tämä on taas yksi niitä jonkun oivalluksia miten pyörä mitoitetaan oikein ja noin äkikseltään kun tutkin tuota vaikuttaa melko huuhaalta.

  On selvä että ajo asento erittäin henkilökohtainen mieltymys johon ei voida käyttää muuta kuin viitearvoja josta lähdetään liikkeelle ja kaiken lähtökohtahan on että pyörä on oikean kokoinen. Tavallisen pyöräilyä harrastavan ei kannata ostaa kisakireää kulkinetta , aivan sama että normi kuntohiihtäjä ei pidä ostaa kilpasuksia jos haluaa oikeasti nauttia lajista. Kun kilpaurheilussa niin kuin kilpapyöräilyssäkin mennään mahdollisimman tehokkaaseen suoritukseen ei se yleensä tarkoita sitä että se olisi miellyttävää suoritusta, varsinkin pyöräilyssä kun lähdetään hakemaan mahdollisiman aerodynaamista asentoa yms. niin jokainen tietää että se ei voi olla miellyttävä asento mutta kovalla harjoittelulla saadaan homma pelaamaan, ajomäärillä johon monikaan normi pyöräiliä ei koskaan pääse.

  Näin olen mitoittanut omat pyöräni.

  1) Valitsen oikean kokoisen pyörän.
  2) Säädän satulan oikealle korkeudelle ja satulan kannattimen keskiasentoon
  3) Laitan kyynerpään satulan kärkeä vasten kyynärvarsi ojennettuna ohjaustankoa kohden jolloin sormenpäät pitää yltää
  ohjaustangon keskelle, jos ei yllä tarkistetaan voiko lyhyemmällä stemmillä saada mitta oikeaksi, eli kyseessä on korkeintaan hieno säätö 1-3cm maximissaan
  4) Nyt kun nuo asetukset on kohdallaan, noustaan pyörän päälle ja suunnataan katse alas jolloin ohjaustanko pitäisi peittää etupyörän akseli taaksen, jos akseli näkyy ohjaustankon etupuolella on ajo asento liian lyhyt ja taas jos akseli näkyy ohjaustangon takapuolelta on ajo asento liian pitkä eli kurkottava.
  5) Samalla voi tarkistaa poljin etuasentoon laittamalla että polvenlumpion etureuna on linjassa kammen akselin kanssa jolla kohtaa jalan päkiä on mutta tämä kohta ainakin maastopyörässä on vähän niin ja näin koska mieltymys on että istutaan polkimiin nähden mieluimmin hiukan edenpänä tuosta linjasta.

  Näin päästää jo todella lähelle oikeaa ajo asentoa, mutta tämän jälkeen alkaa sitten se hienosäätö joka tehdään pelkästään ajamalla ja kokeilemalla aikaa säästämättä mutta kun kerran tuon tekee kunnolla voi jo seuraavan pyörän laittaa mittomalla kohdalleen, yllättävän hyvin tuo pitää paikkaansa.

  PS: Ei sen puoleen oma pyöräni jonka ole säätänyt sopivaksi itselleni oli tuon RAD mitoituksen mukaan 2cm liian pitkä

Samanlaisia aiheita

 1. Osien mitoitus...
  By nure in forum Jarrut, vaihteet, vanteet...
  Vastaukset: 3
  Viimeinen viesti: 27.04.2019, 13.55
 2. Iskarin mitoitus
  By maitohappo in forum Jousitus
  Vastaukset: 4
  Viimeinen viesti: 26.09.2016, 17.05
 3. Pinnojen mitoitus
  By onsekone in forum Jarrut, vaihteet, vanteet...
  Vastaukset: 8
  Viimeinen viesti: 27.09.2015, 00.57

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •