Näyttää tulokset 1 - 16 / 16

Aihe: Mikä pyörä, minkä arvoinen?

 1. #1
  Liittynyt
  07/2007
  Paikkakunta
  JKL
  Viestit
  51

  Mikä pyörä, minkä arvoinen?

  Naapurin sedän halvaantuneella kaverilla on pyörä, joka on liikuntakyvyttömälle miehelle tarpeeton, ja joka joutaisi siten myydä pois. Naapurin miehen mukaan kyseessä on "huippukilpapyörä", mikä realismisuodattimen läpi tulkittuna voi tarkoittaa mitä tahansa kaksipyöräistä. Lupasin kuitenkin käydä katsomassa pyörää, ottaa muutaman kuvan ja laittaa nettiin myynti-ilmoituksen. Kävin tänään kurkkaamassa pyörää, eikä enää tarvitse pelätä oman pyöräkokoelman kasvamista, ainakaan kyseisellä laitoksella . Pyörä lienee jostain 90-luvulta, mutten löytänyt vehkeestä muita merkintöjä kuin emäputken stanssatun numeron ja (H)-tarrat. Osaisko joku arvoisa asiantuntija kertoa pyörän merkkiä, ikäluokkaa tahi muuta mielenkiintoista? Kiitos!


 2. #2
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Kerava
  Viestit
  5.814
  Ainakin runkokoko näyttää olevan luokkaa aika pirun iso, mikä karsii mahdollisia ostajaehdokkaita. Shimanon Exage 300 EX oli aikoinaan halvemman pään osasarja. Kun pyörässä vielä on viistoputkivaihtajat eivätkä muutkaan osat näytä olevan maailmanluokkaa, voisi tuon lähinnä lahjoittaa pois. Voi tietysti olla pyörän omistajalle ja naapurin sedälle käsittämätön ajatus, mutta niin maailma muuttuu.

  H-merkistä (voisiko olla myös roomalainen ykkönen?) en osaa sanoa mitään, mutta ei taida kuitenkaan olla naamioitu klassikko-Colnago.

 3. #3
  Liittynyt
  07/2007
  Paikkakunta
  JKL
  Viestit
  51
  Joo, lähtötietoina oli, että kyseessä on "huippukilpapyörä, muutaman vuoden ollut käytössä, jotain vipuja siinä on rungossakin". Kun varovaisesti kyselin ennen näkemistä, että paljonkohan olivat ajatelleet siitä saavansa, oli vastaus "jotain 150 euroo". Lottoilin, että jos kyseessä on joku 90-luvun (iänmääritys runkovaihteiden perusteella) merkkipyörä ok-tason osilla, hintatoive voi olla ihan linjassa todellisuuden kanssa. Noh, nyt kun tänään kävin kuvaamassa keksintöä, sanoin herrasmiehille, että 150 euroa voi olla melko optimistinen hintapyyntö, minkä jälkeen he pudottivat pyynnön sitten 120 euroon. En sitten viitsinyt alkaa mieliä pahoittamaan enempää, vaikka mietinkin, että 120 euroakin voi olla aika lailla yläkanttiin tuosta. Eipähän tuo multa ole pois, vaikka joku sen pyyntihinnalla ostaisikin. Tai jättäisi ostamatta. Lupasinpahan vain naapuria jeesata.

  Runkokoko on tosiaan aika iso, pikamittauksella vaakaputki about 58 cm, satulaputki ~60 cm, samoin alaputki ~60cm. Vaikutti itselleni (192 cm) about sopivalta, mutten taida jaksaa ottaa projektiksi, varsinkin kun hintaodotus on melko korkea, ja jos ilmaiseksi lupaisin ottavani, jäisi sedille paska maku suuhun, että vei arvokkaan pyörän iliman eestä.

  Aika ovela jätkä olisi ollut, jos olisi Colnagon naamioinut vetämällä sen paukkumaalilla mustaksi (joko pyörä on ollut alunperin sininen ja se on maalattu mustaksi, tai sitten emäputken läheisyydessä on maalattu jotain siniseksi), pulttaamalla pyörään Bilteman ja Shimanon halpisosia ja virittelemällä muitakin mitä hämmentävimpiä systeemejä kiinni.

 4. #4
  Liittynyt
  12/2009
  Paikkakunta
  Hämeenlinna
  Viestit
  1.608
  Kai tuostakin joku sinkuloidin ittelleen vääntäis? Pahin kevätkiima varmaan on katukiitäjiltä jo hälvennyt, mutta josko syysiltojen ratoksi joku kaipaisi ainakin runkoa.
  Mud, sweat and beers.

 5. #5
  Liittynyt
  07/2007
  Paikkakunta
  JKL
  Viestit
  51
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti AK-87 Katso viesti
  Kai tuostakin joku sinkuloidin ittelleen vääntäis? Pahin kevätkiima varmaan on katukiitäjiltä jo hälvennyt, mutta josko syysiltojen ratoksi joku kaipaisi ainakin runkoa.
  Älä yhtään yllytä!

 6. #6
  Liittynyt
  09/2011
  Viestit
  2.767
  Jos noita myydään maailmalla 50€ tai jeniä. Miksi sillä olisi juuri enempää arvoa täällä. Miksi noista retroista ollaan erittäin kiinnostuneita on juuri sinkulaksi ja fixiksi laittajat.
  Tai hinnaksi vois laittaa joku hakisipoisnurkistahintaan
  http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/polkupyorailysta_pitaisi_muodostua_suomalainen_urh eilulaji_102121.html#media=102119

 7. #7
  Liittynyt
  01/2005
  Paikkakunta
  Ahvenanmaa
  Viestit
  1.992
  Jotain 1986 -1988 osista päätellen koska silloin alkoi olla STI systeemit jopa aika halvoissa sarjoissa. Ofmegan keskiö ja Saccon jarrut eivät viittaa "huippukilpuriin".

 8. #8
  Liittynyt
  01/2008
  Paikkakunta
  Jkl
  Viestit
  807
  Huh huh mikä projektiaihio. Jos sattuisi olemaan korkeus CT 62 cm, niin voisin melkein hakea pyörän, kun ilmeisesti on samassa kaupungissa.
  ---
  Parempi pipo taskussa kuin oksalla.

 9. #9
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  36
  H-merkki on itseasiassa 99% varmuudella Hyperin logo. Hyper on yksi suurimmista rullaluistimen renkankaiden valmistajista.

  http://tinyurl.com/hyperwheels

 10. #10
  Liittynyt
  07/2002
  Paikkakunta
  Käpylä
  Viestit
  2.172
  Tuo on 80-luvun lopun halpa harjoituskilpapyörä, eli tosiaan aika eri peli kuin oman aikansa huippukilpapyörät. Kohtuullinen hintapyyntö voisi olla 50 euroa jos pyörä on jotakuinkin ajokunnossa, mutta asennoituisin kyllä lahjoittamaan pois jos joku vain sattuu tarvitsemaan. Runko on pitkälle miehelle toimiva sinkula- tai fiksiaihio, muttei sekään tosiaan mikään helmi noin muuten.

 11. #11
  Liittynyt
  01/2008
  Paikkakunta
  Jkl
  Viestit
  807
  ^Ei tartte pitkälle olla edes helmi, kunhan on ISO runko Niitä kun on tarjolla himpun harvemmin.
  ---
  Parempi pipo taskussa kuin oksalla.

 12. #12
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  4.100
  Ei taida olla tuo nykyinenkään omistaja ihan pienimmästä päästä, jos on tuon kokoisen rungon hankkinut?

  (Tukijalka ja tavalliset flättipolkimet eivät tosin mitenkään vahvista vaikutelmaa "huippukilpapyörästä".)
  Speksien sattuessa kohdalle ajetaan speksien mukaisesti. Sateen sattuessa kastutaan.

 13. #13
  Aivan en ymmärrä näitä "lahjoita pois" kommentteja. Jos tuon saa pelaamaan nätisti pienellä laitolla(laakereiden putsaus ja uudet vaseliinit sisään), uusi ketju ja vaijerit(biltsusta kaikki alle 10€) tai ilmankin niin ajan tuollaisella 100x mieluummin kuin jollain 300€ markettihybridillä. Itselläni ollut monta vanhaa teräsrunkoista kilpuria ja olleet todella smootteja pelejä kruisailuun ja miksei kuntoiluunkin. Ja mikä parasta noihin vanhoihin ns. harjoituskilpapyörän runkoihin mahtuu monesti leveämmät renkaat esim. talvikäyttöä ajatellen.

  edit. En siis tarkoita että pyörä olisi 300€ arvoinen vaan että käyttöarvoa löytyy kyllä. Jos joku tarjoaisi tuollaista oikealla runkokorkeudella itselleni maksaisin siitä ehkä 100€ olettaen että pyörä on ajokuntoinen.
  V-P.V muokkasi tätä : 27.07.2012 at 07.36

 14. #14
  Liittynyt
  07/2007
  Paikkakunta
  JKL
  Viestit
  51
  Pikanttina yksityiskohtana tuossa oli vielä jarrukahvat "väärinpäin", eli brittityyliin (oikea kahva etujarrulle).

 15. #15
  Liittynyt
  07/2005
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  1.545
  Kyseinen fillari on ns. katu- eli sporttipyörä, joita markkinoitiin "kilpailullisella" ulkonäöllä, vaikka ne olivat "vesijohtoputkea" ja akselivälikin reilusti yli metrin (= retkipyörä)...

  Minullakin on, btw, kolme kappaletta 58-60 cm:n (mitattuna wanhaan tapaan keskiöakselista pystyputken yläpäähän) "ylisuurta", ihan laadukastakin (!) teräsrunkoa/-pyörää, joista olen yrittänyt päästä eroon enemmän tai vähemmän aktiivisesti...

  Mitä tulee wanhojen velojen hintoihin, niin toki pyytää saa, ja joku voi maksaakin... mutta realistinen hintahaarukka 20-30+ vuotta vanhalle pyörälle on 50 eurosta ylöspäin, kuten edellä jo todettiin. Toki voi yrittää modernisoida & virittää ko. fillaria, mutta hintaa/arvoa tuskin tulee tätä kautta paljoa lisää. Monesti voi käydä päinvastoin; antiikkiarvo menee, eikä käyttöarvo lisäänny vastaavasti. Ostajalla pitää olla todellinen tarve (?!) ko. wanhukselle, eikä tällainen tarve yleensä ole käyttötarve... eikä hintakaan siten edes käyttöarvo... enää.

  J.k. Varastossani näkyy olevan ko. Ofmegan oikea kampi (170) + rattaat 52/42, jotka voin lahjoittaa varaosiksi, jos joku tarvitsee.
  Pekka Sirkiä muokkasi tätä : 27.07.2012 at 11.07
  * PYÖRÄILYÄ HYVÄSSÄ SEURASSA 42 VUOTTA
  * Elämyksiä |
  Kavereita | Kuntoa | Osaamista

 16. #16
  Liittynyt
  07/2007
  Paikkakunta
  JKL
  Viestit
  51
  Arvo löytyi, meni viidelläkympillä parissa tunnissa.

  Kolme ihmistä kerralla tyytyväisiksi, halvaantunut kaveri pääsi pyörästä eroon ja sai muutaman roposen itselleen, uusi omistaja sai toimivan kulkineen edullisesti ja minä sain hyvän mielen, eikä edes oma talli täyttynyt lisää

  Kiitos raadille.

  P.S. Terveisiä ostajalle, jos olet foorumilaisia.

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •