ElectrobikeGiantBikeshopHuntteriCanyonBlack Ice
Sivu 5 / 5 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 3 4 5
Näyttää tulokset 121 - 131 / 131

Aihe: Pyörän kuljettaminen junassa ja linja-autossa.

 1. #121
  Liittynyt
  04/2005
  Paikkakunta
  Hki
  Viestit
  5.125
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti JMJP Katso viesti
  Viimeksi vuosi sitten kysyin asiaa ja vastaus kuului:
  "Kiitos yhteydenotostasi. Tiedustelit pyörän ja autoon kiinnitettävän pyörätelineen kuljetusmahdollisuutta autovaunussa.

  Pasilan autojuna-aseman henkilökunnan mukaan pyörät on jätetty telineeseen kiinni mikäli ne ovat mahtuneet määriteltyyn autopaikan mittaan, eivätkä ole aiheuttaneet turvallisuushaittaa. Pyörän uloimmainen poljin ja sen ulottuvuus määrittää auton pituuden. Auton ja polkupyörän/telineen yhteispituus ei saa ulottua lastausalueen ulkopuolelle.


  Mukavaa kesän jatkoa toivottaen  Tuula"

  Tuolloin en sitten kuitenkaan testannut miten olisi onnistunut. Mutta ilmeisesti VR:n vastaukset ovat aivan ihan tahansa riippuen siitä kuka asiakaspalvelija sattuu olemaan vastausvuorossa ja ratapihan henkilöstö sitten käyttää maalaisjärkeä tilanteen mukaan. Eli kannattaa kokeilla jos omistaa kunnollisen kuljetustelineen eikä paketin kokonaispituus rivosti ylitä sitä 5,05m maksimia. Ja muistaa henkisesti valmistautua siihen että fillarit saattaa silti joutua taluttamaan sinne konnarivaunuun.
  Jos tuosta nykymenosta alkaa protestoimaan VR:lle syystä että joku muu pääsi kyytiin ja minä en, niin todennäköisimminhän sen maalaisjärjen käyttö kielletään välittömästi ja ehdottomasti.
  Me kysyttiin lippuja tilatessa samaa asiaa tänä kesänä ja vastaus oli yksiselitteinen ei.
  “Riding a good steel bike, I tell you, is the closest thing to flying without leaving the planet.”

 2. #122
  Liittynyt
  06/2012
  Paikkakunta
  Satakunta
  Viestit
  203
  Itse olen tästä aiheesta kysellyt aina silloin tällöin ja vastaukset taitaa mennä tällä hetkellä 4-1, kieltävät selkeässä johdossa. Asiakaspalvelija Tuula on ensimmäinen valonpilkahdus joka on tullut vastaan. Sekä tietenkin nuo ratapihoilla duunissa olevat, on varmasti iso kynnys toimia isossa konsernissa vastoin virallista ohjeistusta. Mutta jos porukka viitsisi aiheesta laittaa kyselyitä ja painetta VR:n suuntaan niin EHKÄ se virallinenkin linja joskus voisi alkaa muuttumaan.

 3. #123
  Liittynyt
  06/2012
  Paikkakunta
  Satakunta
  Viestit
  203
  Itseltä mennyt tää vallan ohi silmien, torukaa jos on jo käsitelty muualla. VR:n sivulta bongattua:

  Onko mukana polkupyöräteline?

  Yleisimmät auton taakse asennettavat polkupyörätelineet lisäävät auton kokonaispituutta noin 40-100 cm. Muistathan aina mitata autosi todelliset enimmäismitat. Väärin ilmoitetut auton mitat voivat johtaa auton jäämiseen pois kyydistä.

 4. #124
  Liittynyt
  03/2005
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  3.314
  Mihin tämä liittyi? Oliko tässä joku kysynys?

 5. #125
  Liittynyt
  06/2012
  Paikkakunta
  Satakunta
  Viestit
  203
  Tähän asti VR ei ole sallinut vetokoukkuun kiinnitettäviä pyöränkuljetustelineitä autojunissa. Tuosta bongaamastani voisi päätellä sen nyt olevan sallittua. Pahoittelut edellisen viestin kryptisyydestä.

 6. #126
  Liittynyt
  04/2011
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  535
  Voiko tuosta VR:n tekstistä päätellä, saako siinä auton takana olevassa telineessä olla polkupyöriä?

 7. #127
  Liittynyt
  06/2012
  Paikkakunta
  Satakunta
  Viestit
  203
  Ei itseasiassa tuosta tekstistä, vaan kun jaksoi VR:n sivulta kaivella: "Polkupyöriä voi kuljettaa auton perään tulevassa kuljetustelineessä alla olevien mittarajoitusten mukaisesti ja asianmukaisesti kiinnitettynä."

 8. #128
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Laru, HKI
  Viestit
  19.719
  Joissain telineissä voi tulla peräylitys ongelmaksi. Muistelen, että joskus autovaunuun ajaessani baana olisi ollut sellaista jatkuvaa ylös-alas -kynnystä. Olikohan ylä- ja alatasossa samanlaista? Voin muistaa väärinkin, on jo aikaa.


 9. #129
  Liittynyt
  06/2012
  Paikkakunta
  Satakunta
  Viestit
  203
  Jos varaa matalan autopaikan niin nehän on pääsääntöisesti noissa uusissa katetuissa vaunuissa joissa alusta on tasainen eikä ongelmaa pitäisi olla. Itse aina korkealla paikalla avovaunuissa joissa on tuo vuoristorata. Autossa maavara vähän vajaa 20cm ja Thulen teline lisää paketin pituutta 65cm eikä ole murhetta tuon kanssa ollut niinä muutamina kertoina kun olen onnistuneesti fillarit pohjoisesta etelään kuskannut.

 10. #130
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Laru, HKI
  Viestit
  19.719
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti JMJP Katso viesti
  .... Autossa maavara vähän vajaa 20cm ...
  Tuo auttaa vuoristoradassa peräylityksen kanssa.


 11. #131
  Liittynyt
  06/2012
  Paikkakunta
  Satakunta
  Viestit
  203
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti JackOja Katso viesti
  Tuo auttaa vuoristoradassa peräylityksen kanssa.
  Takaylityksen aiheuttamaa jännitystä voi vähentää roikotin-mallisella telineellä, se minimoi maakosketuksen riskiä ja lisää myös todnäk kokonaispaketin pituutta vähemmän kuin vastaavalle pyörämäärälle tarkoitettu alustamallinen teline. (onhan ne enemmän persiistä kuin alustamalliset mutta joskus pitää vaan nöyrtyä)
  Tuo VR:n 5m:n raja taitaa paukkua aika monilla auto/pyöränkuljetustelineyhdistelmillä.
  Mutta kaikenkaikkiaan VR:n myöntyminen pyörien kuljettamiseen autojunissa on omassa harrastuskuplassani yksi parhaimmista uutisista vuosiin, ehkä jopa vuosikymmeneen.

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •