Lainaus Alkujaan tämän lähetti JMJP Katso viesti
Viimeksi vuosi sitten kysyin asiaa ja vastaus kuului:
"Kiitos yhteydenotostasi. Tiedustelit pyörän ja autoon kiinnitettävän pyörätelineen kuljetusmahdollisuutta autovaunussa.

Pasilan autojuna-aseman henkilökunnan mukaan pyörät on jätetty telineeseen kiinni mikäli ne ovat mahtuneet määriteltyyn autopaikan mittaan, eivätkä ole aiheuttaneet turvallisuushaittaa. Pyörän uloimmainen poljin ja sen ulottuvuus määrittää auton pituuden. Auton ja polkupyörän/telineen yhteispituus ei saa ulottua lastausalueen ulkopuolelle.


Mukavaa kesän jatkoa toivottaenTuula"

Tuolloin en sitten kuitenkaan testannut miten olisi onnistunut. Mutta ilmeisesti VR:n vastaukset ovat aivan ihan tahansa riippuen siitä kuka asiakaspalvelija sattuu olemaan vastausvuorossa ja ratapihan henkilöstö sitten käyttää maalaisjärkeä tilanteen mukaan. Eli kannattaa kokeilla jos omistaa kunnollisen kuljetustelineen eikä paketin kokonaispituus rivosti ylitä sitä 5,05m maksimia. Ja muistaa henkisesti valmistautua siihen että fillarit saattaa silti joutua taluttamaan sinne konnarivaunuun.
Jos tuosta nykymenosta alkaa protestoimaan VR:lle syystä että joku muu pääsi kyytiin ja minä en, niin todennäköisimminhän sen maalaisjärjen käyttö kielletään välittömästi ja ehdottomasti.
Me kysyttiin lippuja tilatessa samaa asiaa tänä kesänä ja vastaus oli yksiselitteinen ei.