Kirjaudu sisään

Näytä tavallinen näkymä : Paras juusto leivänpäällä



TulppaT
03.10.2022, 22.12
Monterey Jack. Ehdoton

Kaneli
04.10.2022, 09.19
Jos se maistuu joltakin niin silloin se on paras. Muuthan ovat kyllä ihan hyviä. Vain maku puuttuu.

lansive
04.10.2022, 09.46
Oltermannin kohdalla pitää muistaa, että "parasta ennen" -päiväys tarkoittaa oikeasti "älä avaa ennen" -päivää. Muuten se on kuin huonoa vettä joisi.

TulppaT
04.10.2022, 10.03
^ Tämä juuri. Prisman putin juustokaan ei aikanaan eronnu perus oltermannista muuta kun rasvan määrässä ja puolivuotta pidempi päiväys

kauris
04.10.2022, 11.09
Miksi oltermanniin (Valion) muodostuu herkästi se valkoinen hieman tunkkaiselta haiseva kerros juuston pintaan muovin ja juuston väliin. Joskus sitä on valmiiksi jo kaupasta ostetussa tuotteessa. Ei samalla lailla vihertäviä homepisteitä kuten joskus joihinkin juustoihin saattaa tulla vaan sellainen tasainen ohut valkoinen harso?
Kilon Oltermanni on meillä kyllä yleinen ostos juustoksi, jota erityisesti lapset syö. Edullistakin onneksi. Itse syön mielelläni vaihteluksi leivän päälläkin muita juustoja. Goudaa, Emmentalia, port salutia.

Se valkoinen (joka haisee hieman) on vissiin tässä mainittua hiivaa. https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201709082200380237
Juuston myös sanotaan säilyvän avaamisen jälkeen vain viikon verran. https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/dbcee1b6-29ba-4cd2-af87-c8235521c396 (tässä puhutaan että avaamisen jälkeen ilmestyvä valkoinen on taas kalsiumia ja maitohappoa joka ei puolestaan haise mutta sitä en tarkoittanut)
Olin luullut säilyvän pidempään. Aloin nyt miettimään missä ajassa se kilon Oltermanni meillä kuluu. No ehkä ei yli viikkoa yleensä mene.
Säilyttämiseksi ehdotetaan voipaperia alkuperäisen muovin sijaan.

Pitäisikö tässä ketjussa saada keskustella muistakin juustoista. Otsikon perusteella ehkä ei mutta kannattaisi sitä nyt joka juustolla omaakaan avata. No totean sen verran, että perus gouda-juustoista olen huomannut s-marketin ja Lidlin tuotteista ostavani mieluummin sitä vähemmän aikaa (4kk) kypsytettyä. On ihan hyvän makuinen sekin ja niissä pidempään kypsytetyissä on jopa lähes sentin paksuinen kivikovaksi kovettunut osuus pinnalla jonka joutuu leikkaamaan pois. Sen lisäksi, että se pidempään kypsytetty on kilohinnaltaan kalliimpaa.

Travelkicking
04.10.2022, 11.28
Oltermanni Cheddaria meni aikaisemmin useampi vuosi. Sitten tykästyin olterman port salutiin, jossa on vähemmän suolaa. Niin nää erikoisoltermannit painaa vain 900 g. Halpaa silti.

Takakeno
04.10.2022, 11.31
Monterey Jack. Ehdoton

Järin hyvä juusto toi ei kyllä ole, mut makua kaipaavan sniiduilijan valinta kyl täl hetkellä omassa kaupunginosassa.

Hower
04.10.2022, 11.34
Paras:
Arlan Kliffa Gouda.

TulppaT
04.10.2022, 11.34
Miksi oltermanniin (Valion) muodostuu herkästi se valkoinen hieman tunkkaiselta haiseva kerros juuston pintaan muovin ja juuston väliin. Joskus sitä on valmiiksi jo kaupasta ostetussa tuotteessa. Ei samalla lailla vihertäviä homepisteitä kuten joskus joihinkin juustoihin saattaa tulla vaan sellainen tasainen ohut valkoinen harso?
Kilon Oltermanni on meillä kyllä yleinen ostos juustoksi, jota erityisesti lapset syö. Edullistakin onneksi. Itse syön mielelläni vaihteluksi leivän päälläkin muita juustoja. Goudaa, Emmentalia, port salutia.

Se valkoinen (joka haisee hieman) on vissiin tässä mainittua hiivaa. https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201709082200380237
Juuston myös sanotaan säilyvän avaamisen jälkeen vain viikon verran. https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/dbcee1b6-29ba-4cd2-af87-c8235521c396 (tässä puhutaan että avaamisen jälkeen ilmestyvä valkoinen on taas kalsiumia ja maitohappoa joka ei puolestaan haise mutta sitä en tarkoittanut)
Olin luullut säilyvän pidempään. Aloin nyt miettimään missä ajassa se kilon Oltermanni meillä kuluu. No ehkä ei yli viikkoa yleensä mene.
Säilyttämiseksi ehdotetaan voipaperia alkuperäisen muovin sijaan.

Pitäisikö tässä ketjussa saada keskustella muistakin juustoista. Otsikon perusteella ehkä ei mutta kannattaisi sitä nyt joka juustolla omaakaan avata. No totean sen verran, että perus gouda-juustoista olen huomannut s-marketin ja Lidlin tuotteista ostavani mieluummin sitä vähemmän aikaa (4kk) kypsytettyä. On ihan hyvän makuinen sekin ja niissä pidempään kypsytetyissä on jopa lähes sentin paksuinen kivikovaksi kovettunut osuus pinnalla jonka joutuu leikkaamaan pois. Sen lisäksi, että se pidempään kypsytetty on kilohinnaltaan kalliimpaa.

Keskutellan juustosta kun juustosta. Muokkasin snadisti otsikkoo. Jos rajataan leivän päälle mitä tulee heitettyä. Itse en ole mikään juustojen maistelija, niin ei löydy kokemusta kuin perus tiiliskivi juustoista. Jos oikeen haluaa lama-ajan lapsena tuoda muistoja mieleen, niin silloin ostoskassiin eksyy tottakai legendaarinen Valion arkijuusto palikka

Ohiampuja
04.10.2022, 11.49
Tässä kanssa tuoteryhmä missä pääsen loistamaan tällä omalla aistien epä-herkkyydellä. :) Monenlaisia juustoja olen kokeillut, mutta en ole niissä juurikaan makueroja huomannut, joten halvin S-marketin Rainbow möllikkä ostoskärrystä yleensä löytyy. Jos hinnalla ei olisi väliä, niin joku 10 % Polar olisi paras, koska maku ei merkkaa mitään. Mutta se hinta... :)

Concorde
04.10.2022, 11.58
Voimakas koskenlaskija.

TulppaT
04.10.2022, 12.13
Voimakas koskenlaskija.

Kova. Ja alle sentin siivuja ei lasketa

TulppaT
04.10.2022, 12.17
Tuli muuten mieleeni, että vieläköhän polarin leppäsavujuustoo on tarjolla. Wayback kun niittyviskiä tuli ajeltua niin tampereen meijerin myymälästä sitä kannoin selkä vääränä kotio. Toimi

taski63
04.10.2022, 12.24
Savujuustoista Kipparikin menee ihan OK, vaikkei kovin voimakas maku olekaan. No, voimakkaita juustoja ei nyt muutenkaan leivän päällä syödä.

kauris
04.10.2022, 12.39
Minä en ole päässyt kevytjuustojen makuun. Polar 15 on vielä ihan syötävä vaikka hieman mauton mutta yleisesti ottaen vähärasvaiset juustot eivät ole minun juttu. Mieluummin jätän juuston sitten vaikka pois kokonaan. Hieman sama ongelma on Keiju vs. Oivariini. Erityisesti jos ei laita leivälle paljon myös muita täytteitä. Mutta ei mennä nyt margariineihin yms.

Isojen merkkien periaatteessa ns. perusjuustoista (ei niitä erikoisjuustohyllyn tuorekelmujuustoja) yksi viime aikojen suosikki on ollut Keisarinna (goudaa). Hieman hintavia nuo ovat halvimpiin verrattuna ja tämä vaikuttaa siihen että ostan vain silloin tällöin.
https://www.valio.fi/tuotteet/valio-keisarinna-kristallinen-gouda-juusto/

tempokisu
04.10.2022, 13.42
Voimakas koskenlaskija.

Välttänyt ostaa Koskenlaskijaa kun paketti tulee sitten syötyä parissa päivässä, ei tarvita leipää alle menee sellaisenaan, mitään sentin siivuja...kunnon pala. Kippari on myös hyvää, harmi vaan ettei meidän Prismassa ole kuin isoja pakkauksia. En osta isoa pakettia kun se tulee sitten syötyä liikaa (juustoa)
Juustovalikoima on kyllä niin laaja että kun sieltä alkaa....ottaa sitten sen tutun x-tran pienen paketin goudaa tai kermajuustoa.

JackOja
04.10.2022, 13.48
Minusta tässä pitäisi olla oleellisena mainittu myös käytetty leipä tai muu alunen. Ei varmaankaan ole tarpeen aloittaa leipätopiccia tai alkaa puhua leivistä juustotopicissa, mutta ainakin itsellä erilaiset juustot alustan mukaisesti.

Eli kun kerrot mikä on paras juusto leivänpäällä mainitse -ihan vaan mainintana ilman jaarittelua- minkä leivän (tai cream cracker, suolakeksi, hapankorppu jne)

Travelkicking
04.10.2022, 14.01
Juustonpehmentimet ansaitsevat ainakin maininnan. Ei niinkään jees. Juustojen kuningas on luonnollisesti parmesan. Tästä pieni sivutarina. Parmesanin synnyinseuduilla Emilia-Romagnassa sattui joku vuosi sitten maanjäristys. Parmesania kypsytetään 40 kg tahkoissa korkeissa varastorakennuksissa. Parmesan oli hetken aikaa alennusmyynnissä. Aikamoisia kuvia kaatuneista varastorakennuksista.
https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=terramoto+Parmesan&client=firefox-b-lm&fir=puOsCK2oVQLzQM%252CinKANkgQ5SCmdM%252C_%253BTL 7pEzWq1H1FeM%252CZmavr1o-2yBJ1M%252C_%253BvvUwHsj3LcNq3M%252C_jdq9j-YUOD6uM%252C_%253BuURrWvHSB3wlsM%252CJE0RxGHqkW3ED M%252C_%253Bs9e3Bku16wOlZM%252C3Oi8owHFldn1VM%252C _%253BwB1__ERKpmNcyM%252CbUXM-QrS4MtKpM%252C_%253B0o_GWsImPUPqsM%252CixFsM62gvbz 2PM%252C_%253BOB2J68uE0hqpaM%252CixFsM62gvbz2PM%25 2C_%253B-sHzlYWstW44lM%252C0vO4q1FOu06BWM%252C_%253BkgQygJ5 pxMr7JM%252CNoINXrpb16dXIM%252C_&usg=AI4_-kTa6iAfcsDrTeM-Hfpc3Vhdc6FrVQ&sa=X&ved=2ahUKEwi69ZX5qMb6AhWjmIsKHYitDH8QjJkEegQIAhAC&biw=1280&bih=549

kauris
04.10.2022, 14.04
Mulla on useimmiten leipänä ruispala tai kauratyyny. S-marketin leipomoleivistä Paesano tulee joskus napattua. Niin ja täysjyvä/neljännviljan paahtoleipä myös usein pöydässä. Se käy aina paahtimessa, ruispala myös aika usein. En kuitenkaan valitse juustoa leivän mukaan. Harvoin on kahta useampaa juustoa kerralla jääkaapissa. On se Oltermanni (lapset erityisesti) ja sitten joku toinen. Ja mä otan sitä jotain toista sille mun leivälle lähes aina. Ei Oltermannikaan pahaa ole.

Ainoa missä otan tiettyä juustoa ja teen yhdistelmäpäätöksen jo kaupassa on ranskanleipä. Muistelen silloin yläasteikää ja teen puolikkaan ranskiksen jonka väliin laitan edamia ja metukkaa ja lämmitän parikymmentä sekuntia mikrossa. Tätä ostettiin koulua vastapäätä olevasta Elannosta silloin tällöin kun kouluruoka ei maittanut ja rahatilanne oli hyvä. Juomaksi appelsiinilimu (silloin keltainen frisko).

Marsusram
04.10.2022, 16.46
^^Parmesan on leivän päälle vähän liian jäykkää ja suolaista. Raasteena toimii.
Kovista juustoista gruyère on eniten mieleen sekaleivällä.
Vuohenjuusto taas kekseillä.

OJ
04.10.2022, 19.50
Saako Suomesta sellaista sprayjuustoa kun jenkkileffoissa? Tacoihin tms. tuota vissiin olis tarkoitus pursuttaa, mutta pääkäyttö näyttää olevan suoraan suuhun.
Mene suoraan vankilaan siitä tommosia puhumasta.

Pääsääntoisesti isoreikäinen juusto on parasta leivän päälle.

kauris
04.10.2022, 20.08
Tyttäreni joskus pienenä sanoi emmentalia reikäjuustoksi ja kertoi, että reiät maistuivat parhaimmalle :)

tempokisu
04.10.2022, 20.20
Eli kun kerrot mikä on paras juusto leivänpäällä mainitse -ihan vaan mainintana ilman jaarittelua- minkä leivän (tai cream cracker, suolakeksi, hapankorppu jne)

Reissumies - tosi tumma ruisleipä. Laitan leivälle myös voita, ja leikkaan voistakin paksun siivun eli en mitään levittele...mutta ei se leipä iso ole, useimmiten kaksipuolisen ruisleivän puoliskosta puolikas.

Mohkku
04.10.2022, 22.38
Juustovalikoima on Prismassa sitä luokkaa, että tuskin puoliakaan on tullut kokeiltua. Mutta kolmen kärki on kippari, Valion mustaleima ja koskenlaskija voimakkaana. Toki jos niitä sentin viipaleita aikoo syödä useampia, tavallinen koskenlaskija on parempi. Sitten kun otetaan mukaan ei niin tavalliset leivänpäälliset, löytyy Auraa ja muita erikoisempia, joita ei varsinaisesti leivän päällä tule syötyä, vaan keksin ja erilaisten hillojen kanssa.

Arki pyörii 17% oltermannin, 15% polarin ja 17% salaneuvoksen ympärillä. Toki joku punaleima ja arkijuustokin yms. menee väliin, ettei ala kyllästyttää. Lapin hiihtoviikolla otin kilon oltermanni cheddaria kokeeksi ja sehän olikin huonosti säilyvää. Jatkuvasti johonkin tuntui häviävän, mutta onneksi oli hiihtoviikko.

Singer
05.10.2022, 21.33
kunnon tujakka rogueforte, ei se nyt noin pahalle haise.
hinta on vain hieman...tyyris laadukkaassa, mutta minkäs sille joskus mahtaa.

MV
05.10.2022, 22.02
Pääasiallinen valintakriteeri juustolle on tietenkin minkälaisen viinin kanssa se nautitaan.

kauris
06.10.2022, 08.26
Muutaman kerran vuodessa tulee kyllä haettua lajitelma erikoisempia juustoja ja pullo punaviiniä. Onneksi ei viikoittain
Paikallisessa ääsmarketissa on kivasti leikattu näitä ulkomaanjuustoja hyvin pieniinkin, vain muutaman euron paloihin niin voi ottaa montaa eri laatua eikä hinta kohoa mahdottomaksi.

JackOja
06.10.2022, 09.18
...
Paikallisessa ääsmarketissa on kivasti leikattu näitä ulkomaanjuustoja hyvin pieniinkin, vain muutaman euron paloihin niin voi ottaa montaa eri laatua eikä hinta kohoa mahdottomaksi.

Sama käytäntä omassa ceemarketissakin. Kätevää ja voi rauhassa valikoida kun ei tarvitse tiskiltä pyytää ja jahkailla jonottajien hengittäessä niskaan.

K.Kuronen
06.10.2022, 09.58
Polar 15 vähemmän suolaa. Ei se varsinaisesti ole hyvää, mutta menee opettelun jälkeen ruisleivän kaverina. Pitkään piti olla rasvaista kermajuustoa, mutta sitten vain päätin, että vaihdanpa vähemmän rasvaiseen, taisi olla laihduttaessani, enkä ole palannut takaisin.

Mulla makuaisti ja suu on sellainen, että voin lapata sinne päivästä toiseen yksinkertaista ja vähän mautonta: syön vain elääkseni. Sitten on se toinen puoli: sisäfilettä ja vastaavaa ja hyvää juomaa.

Kampinalle
06.10.2022, 10.43
Minusta tässä pitäisi olla oleellisena mainittu myös käytetty leipä tai muu alunen. Ei varmaankaan ole tarpeen aloittaa leipätopiccia tai alkaa puhua leivistä juustotopicissa, mutta ainakin itsellä erilaiset juustot alustan mukaisesti.

Eli kun kerrot mikä on paras juusto leivänpäällä mainitse -ihan vaan mainintana ilman jaarittelua- minkä leivän (tai cream cracker, suolakeksi, hapankorppu jne)

Juuri näin. Aika eri asia, onko kyseessä ruisleipä aamulla vai pala patonkia illalla punaviinin kera. Ruisleivän päälle Salaneuvosta ja patongin päälle vaikkapa oikein rasvaista valkohomejuustoa. Ja Aura käy aina ihan mihin vaan. Eikä parempaa makuyhdistelmää ole kun tarkkaan valittu punaviini ja laadukas parmesan.

JackOja
06.10.2022, 10.51
...Eikä parempaa makuyhdistelmää ole kun tarkkaan valittu punaviini ja laadukas parmesan.

Kyllä pitkään kypsytetty Cheddar on ihan tasoissa tuon kanssa.

MV
06.10.2022, 11.09
Hönö vois poistaa tämän triidin koska ei liity mitenkään pyäräilyyn ja selvästä otsikosta huolimatta aletaan kirjoitella kaikista hihittelyjuustosta ja viineistä.

Relevanssi pyöräilyyn syntyy helposti niistä Selinin selostuksiin upottamista paikallinen juusto -tarinoista.

Takakeno
06.10.2022, 13.32
Hmm. Voimakas kermajuusto tai joku port salut on kyl mun suosikkeja leivän päällä. Silleen ruokameiningeissä. Herkutteluun valuvaa gorgonzolaa ja patonkia.

Singer
06.10.2022, 13.44
kyllä minä rakennan ties minkä aasinsillan "juustokeulohin".

musta emmental on ihan kivaa sekin.

tinke77
06.10.2022, 13.57
Leivänpäälle hollantilaista goudaa. Sinihomejuustoista herkuinta on peltolan blue.

Takakeno
06.10.2022, 13.57
Juusto on tärkeä osa pyöräilijän ravitsemusta.

marco1
06.10.2022, 15.16
^^Parmesan on leivän päälle vähän liian jäykkää ja suolaista. Raasteena toimii.

Alpeilla vuorimajalla ostin joskus kahvia ja leipää kun meinas energia loppua - espresso ja jonkinlaisen maalaisleivän päällä iso paksu siivu (vajaa tuuma) parmesaania. Sillä sitten jaksoi.

t-man
07.10.2022, 14.49
Mulla vaihtu ikisuosikki oltermanni arlan loputtomaan kermajuustoon (rasvaisempaan sorttiin). On vaan jotenkin paremman makuista IMO. Juustovarastot ovat hetken myös tyydytettyjä (pun intended), kun olivat tehtaalla pakanneet kevytversiota normiversion kuoriin ja tämän huomasin ja reklamoin (kevytjuustot ovat vaan mielestäni aivan hirveetä p*skaa) Lähettivät sitten 5 pakettia, eli vajaan 6 kiloa juustoa tilalle. Onneksi naapurista löytyi kohtuullisen tyhjä arkkupakastin. Ei ole toki maailman parasta juustoa, mutta näistä perheversioista, eli miedoista paras leivälle...paimenpoika ehkä hyvänä kakkosena

usko juntunen
07.10.2022, 21.27
Tämä(kin) tipahtaa ihan nikottelemati kiduksiini. Myös leivän päällä. https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/ruokareviiri/savujuusto-tulee-kuusamosta

https://lh3.googleusercontent.com/ggoKANOwWeZz1rKWCJ5BdSzLVtAbiVTqup8BpqU1yORiulm-gLRIXDbYrXktQkNzQiFnpib_sM8_-aWD-MMWKaCCB-odhuPfYGXPgOBh5zUIYUDADyTs8JHbNMt2h8t0wg9NbXEzP2Y1 Exe0Mr_gguGSvSkn-DqkRE7PpCnPNh3bPzHzs6-eOBaWf0O2bMznKeOrOpC7441gRM1RYmiMSqpkQ8BDLfxuGfc_g pPnUKzsM5HRAgQkSMlXkCyHWu5xDfHGwAdttjKgwCc0kb39npb kur4NR4WrsSYEiF13x7EGgdYMC9_-neF6CWbp8MhsZApjF5Z3Yq6obIBvtU0Bl-fBcn3e93G7TMd3TPOdBMF_UkmXbEF0mktktueV_VZdpuG_PcF8 iyPBNk3llu2ymnxRXfRIv_an3Sw_N8tPyZQlj9E4L7VVVQpbqC e6ZxRaeiQGS0q5v9LWQy8rzYrPtWA5IiVaxOlo5_iuQ80MCDIt S2b8ppkOXMR8cqDExCxVeyvymleAUO0YRqDiKRmX-ZR-BatEOlfGlPoF6Nwukd8gTppKjFHTDx13ZfV5sZPDlC1oDKTzI5 0WEMEhdgfJYL3wTBaANIloj3Ns26ITOIkbeQoFJkZikAnfCvne RGL6wYrwt9eGKfeed6h_A9E4JjZs1b7XUhNCagtRtR55RCjGOq vlDALCgx9SKZyMF4T-HXOKuSagxLWwRRzEQ2CAGH3HC8DWdaldXY7Zm0z3-3GxWbhza5FMyRQMkr-_TZhWZE5Xy4-0aA5H_xO6nCyN3ZzbTq709cWwRsMstSudT-2hBRj-LA8N8cQlq4V5wGp8vuyOeuOIoD4EycBbO_kYxZRz3mjfW-YoKzD8oyEbxcK5sMsU-39kjhHyLi_8HbvZY9ebdo9HY01yTyMxfr2Ej38WnDMdJGGTOcR Q5pcQhA=w997-h748-no?authuser=0https://lh3.googleusercontent.com/fcjUvVqBLN1sX-9nZx-8Y4_eRHSTAjbWG5pve5ycGcr9FhA4fqF1kb82MJ8_RKqUVCtc2 aUV_6K5aWSmzaI-aa3JXoP5uSWykAe6B8eipusczcYqZBPm9WH7POkSHZChqfmWxU wx9cxy7KRbNTXU7sHlZZPX9lQ4zQ4NfP2XCR23LRfg-Onx23wNszLfg2PcChfxxlXz58Dio9ETKYRwKzp9kutUmhLuEgP VjpaFo9PqRYXw7YmdhHuNe0lWYPDb1J9iIvt9QgWp6fo8h8ZNF jaamavgJkQVqlIj95WMPdMEQ9w5Luq4yzgUWKucpdB0QSqaybx bPm9o41dxbtPZA8RkAIkDGbrJIWRgd3buceI6cGfvUkkarXvBr uMSjG0H4FqJtDrGK1RptMx39XJBqymilOgw1eXOdkAyPF4Wbgx tbLUQOUI_u7Q31Thw8Bdcqs9BbuG4R2DBF43byKsxHgCIuGYmF qkm8JyHv8ssku7qbzNyoq2TTwGKFq6pv16c3x22ecnThuLW2PI xO6gSyjd1Las0gFPs-Liqrkmrf3NrUduwsa8rUC_reoel7u_IvEr80BFs3K-x26q1ZHcn2GH3r1IkpNVBp9J1oFyV9rQJkboOFMf57yE0BKegq rSzKmat32UeXhnV5TxFUFx9xd7IHb7Kh91_HruG4UUQnQTP70C M2dC5y1yvTZjSNNE_omj9sxAbXpF5Q2gARFoAkH5fh5xtG-9G3gYCMRCj9geiV9Z4J250BbUJFqZtB2CvSJPwcJD79WB-s6fZZOPLLZkCJLqhSzJ7rLNRdP0cO_Za_i9Vslu-pr2kK09DYyp_GhO05dxsKTLWVRMZwxaqbez-UAYVIjIseTSOImzJ13Z_I_n9od25MC_qZHxOYqJvNaPe9s6Ld8 78_scWjuZSapWAQ0jzbZ0PMqu9DPTm3g=w997-h748-no?authuser=0
Kuvituskuvia ;)

kauris
06.06.2023, 22.56
Olin Liiterissä ostoksilla kun keksin, että teen lasagnea. Lasagnelevyt, jauheliha ja tomaattimurska löytyi ja sitten menin ostamaan punaleima emmentalia mutta eihän liiterissä ollut Valion versiota mitä olen tottunut käyttämään kun punaleimaa johonkin tarvitsee tai leivänpäälle haluaa. Ostin tarjolla ollutta Pohjalan meijerin emmentalia ja maistoin siivun pelkästään ja sit myös leivällä. Eihän tuo ole mistään kotoisin. Todella vaisu ja myös Valion vastaavaan verrattuna suorastaan pahan makuista. No huomenna sitä saa mennä kyllä sitten siihen lasagneen. Joskus ennen ole kanssa jonkun muun valmistajan emmentalia kokeillut ja pieleen on mennyt. On se kumma miksi yksi on niin selvästi ylitse muiden (tai ainakin yli näiden parin testaamani).