Näytä tavallinen näkymä : Ainoan oikean totuuden- ruokaketju!
Kansalaiset! Elämme lopullisen totuuden kieltämisen aikoja ja kaikki ovat rapsuttamassa toistensa selkiä ja nyökyttelemässä toistensa puolivillaisille totuuksille, jotka eivät kestä päivänvaloa, saatikka tarkempaa tutkiskelua. Tässä ketjussa on kaikki toisin! Tässä ketjussa sanotaan ruokaan, sen valmistamiseen ja tarjoiluun liittyvissä asioissa viimeinen ja aukottomin totuus. Parasta tässä on se, että aidon ja oikean virallisen totuuden sanot SINÄ!
Jos sinä esimerkiksi omaisit varman vuoritiedon siitä, että muinaisten faaraoiden valta ja vauraus perustui suomalaiseen mämmiin, sinä kerrot sen ainoana totuutena ja epäilijät voit tuomita tietämättömiksi moukiksi.
Itse aloitan voileivän teon fundamenteista! Voileivät ovat merkittävä osa esim. aamiaiskulttuuria ja siten kaikin puolin loukaamaton instituutio!
Aamiaispöydässä on usein juustoa ja leikkeleitä, sekä lisukkeita, kuten suolakurkkua. Ainoa oikea ja siten virallinen järjestys leivän päälle on juusto, sitten lihaleikkele ja sen päälle suolakurkku. Jos joku laittaa leikkeleiden päälle juustoa, niin hän syyllistyy kerettiläisyyteen ja ruoan rienaamiseen.
Tämä onkin oiva tapa testata henkilön luotettavavuutta. Jos olet hakemassa uutta työntekijää tai heittäytymässä uuteen ihmissuhdekarikkoon, niin laita hänet aamiaispöytään valmistelemaan voileipää em. tarvikkeista.
Jos henkilö laittaa leivän päälle ensin leikkeleen ja sen päälle juuston. Älä palkkaa häntä tai ala seurustelemaan hänen kanssaan, sillä henkilö omaa negatiivisesti suuntautunutta psykopaattiutta ja narsismia. Täydellinen tuho on hankkeesi tulevaisuus tämän henkilön kanssa.
Jos henkilö tekee edellä mainitun ja hautaa suolakurkut näiden alle, niin juokse henkesi edestä ja jos sinulla on ase, niin ammu lipas tyhjäksi tätä hirviötä kohden ja toivo parasta!
Tämä ketju on sillanrakennusketju erilaisten totuuksien kesken ja toivon, että tässä ketjussa keskustellaan ystävällismielisesti, eikä maalailla hurjia uhkakuvia toisten vääristä totuuksista.
Meidän pitää muistaa kun, humaaneita ja suvaitsevaisia, olemme, että kaikilla on oikeus olla väärässä, totuuttasi arvostellessaan!
Olkaa hyvä! Aloittakaa totuuksien julistaminen.
Uskoni Pahkasika-lehteen ja sen jakamaan tietoon on vankka, joten tässä juustokysymyksessäkin olen uskollisesti jo vuodesta 1981 lähtien noudattanut oheista ohjetta. Takin(juuston)kääntäjäksi en enää ala näillä kymmenillä.
https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3dtrmEOP1XN-kbr0zG9QlKzUHROGgboH80ZwhtANDkzAC3BerQb6m6xRkoCAnA hQ31PyNUXS7sRtfZrkq_ZqpVxwjwywK084QZhlAWAi81do9y0y UQZyCyGQOyd5gShVHxRB4SZXk8d8foaICCDd42fIw=w649-h948-no?authuser=0
^Tämän, jo nuoruudessani lukiessani ymmärsin, kun puhutaan juustovoileivästä, jonka alapuolelle asetetaan joitain naudintohyödykkeitä. Neuroottinen pyrkimys, muodostaa voileivän koostumuksesta, yleis-internaalista hekumaa, on turhaa, ellei siihen saada todistettavaa vakuutusta!
Iglumies
06.11.2020, 22.34
Kyllä, Laroutella on oikeus olla väärässä, sillä juusto tulee AINA. päällimmäiseksi.
MäkiHiiri
06.11.2020, 22.50
Niin no minulla tuskin on koskaan sellaista ruokayhdistelmää, mistä ei voisi joustaa tai mitä ei saisi parannettua jollain yllättävälläkin elementillä.
Mut siis hei toi leipäjuttu. Laitatteks te muut voin suoraan leipää vasten ekana? Oletan. Niin se juusto on vastaava makuaines voin kanssa. Voi esim. suolakurkun vieressä muuttaa voin tuntuman suussa ikäänkuin rakeiseksi tai sillä lailla ällösti kitalakeen tarttuvaksi. Juusto suojaa voin tällaisilta efekteiltä. Ja juusto lähempänä leipää korostaa ainakin ruisleivän makuaromeja taaten suussasulavamman kokonaisuuden. Liha ja suolakurkut taas toimivat yhdessä. Nam. Tiedänkin mitä syön iltapalaksi. Mutta ymmärrän myös sitä näkökulmaa, jos ajattelee että se juusto on se neutraalein näpiteltävä, esim. öljysillivoileivissä. Niin selviää syömisestä ilman näppipesua, jos (hajuton) juusto on päälimmäisenä.
Ai niin ja se on kanssa ällöä esillä olleissa leivissä, kun suolakurkut alkavat luisumaan juustoa pitkin, jättäen märän vanan.
Persiljan voi lisätä juuston päälle, jos voileipä on nykyajan mukaisesti tarkoitus kuvata instagramiin. Ainahan ne kuvataan. Ennen syönnin aloitusta persilja siirretään kuitenkin oikeaoppisesti juuston alle.
Onko se suolakurkku voiko maustekurkku?
Saako syödä juustovoileipiä persiljalla, jos ei ole Instagram-tiliä?
t. nim. Epätietoinen
MäkiHiiri
06.11.2020, 23.44
Ahah, mä opin maustekurkku -sanan juuri. Niitä mä ainakin tarkoitin, sellaisia mä syön ja niin purkin kyljessä luki. Suolakurkku -sana on jäänyt kotoa käyttöön vaikka itseasiassa ne mitä silloin siellä tehtiin olivat ehkä etikkakurkkuja.
Juuston päällelaitto on perua lämpimistä leivistä, joita ei tule sekoittaa voileipään.
Mutta onko paahdetun leivän päälle täytetty leipä voileipä vaiko lämmin leipä? Semilämmin leipä? Tällöin laitan juuston liha- tai lihaan verrattavien tuotteiden päälle, kun en tässä tapauksessa tykkää sulavasta juustosta. Kasvaimet sitten siihen päällimmäiseksi. Maustekurkut ja muut kosteammat päällysteet eivät ehdi (mun evästysnopeudella) aiheuttaa tuhoa juustoille.
Uuni- yms leivät sitten erikseen.
tempokisu
07.11.2020, 09.10
Juuston päällelaitto on perua lämpimistä leivistä, joita ei tule sekoittaa voileipään.
Lämpimän leivän alle tulee ensin vähän voita, sitten lihaleike, sitten tomaattisiivu ja ketsuppia tms. maustetta ja päälle juusto. Lämpimän voileivän päälle tulee vielä ketsuppia.
Mä olen just alkanu jälleen vuosikymmenien jälkeen syödä tätä päivän toiseksi tärkeimpänä ruokailuhetkenä.
Tärkein hetki on aamupala, ja aamupuuro. Mannapuuron kanssa tulee sokeria, mansikkahilloa ja voisilmää laitan aina. Muuten sitten voisilmiä. Puuroa ei tule pilata ja jäähdyttää millään kiisselillä tms. Puuron pitää olla melko kuumaa, niin että se voisilmä sulaa osin mutta ei kokonaan.
Suolakurkku se on.
Onko voisilmän laittaminen puuron päälle lopullinen totuus, vai voiko sen laittaa puuron alle, ennen kuin puuro annostellaan lautaselle?
https://youtu.be/3joz_mtEJ3g
Onko voisilmän laittaminen puuron päälle lopullinen totuus, vai voiko sen laittaa puuron alle, ennen kuin puuro annostellaan lautaselle?
Mä työnnän sen voiköntsän sinne puuron sisään. Eli se on ikään kuin keskellä. Best of the both worlds. Ja päälle sokeria, sillä liika terveellisyys on epäterveellistä.
Leivälle (jos on pakko laittaa juustoa JA kinkkua): leipä - juusto - kinkku - suolakurkut. KOSKA juuston päälle ei voi laittaa suolakurkkua. Ei. Voi. Jos leipä on paahdettu, niinikään juusto pohjalle, jotta se sulaa hieman.
Ja suolakurkku = maustekurkku. Suolamakkara = metwursti. Suolaliha = suolaliha EIKÄ savukinkku. Suolakala = graavattu kala, voi olla lohta tai siikaa.
Suolakurkku ei missään nimessä ole maustekurkku. Maustekurkku on suolakurkkujen alalaji. Suolakurkku on käsiteltyjen kurkkujen "olympiakomitea", jonka alaisuudessa muut säilötyt kurkut lymyilevät. Suolakurkuissa ei ole etikkaa, vaan ainoastaan suolaa ja kurkkua. Tämä on ollut ensimmäinen kurkkujen säilöntämuoto kurkkujen kuivatuksen jälkeen. Etikka, sokeri ja mausteet ovat sitten myöhemmin tulleet säilöttyjen kurkkujen alakategorioihin mukaan. Tämä on neuvottelematon ja ainoa oikea totuus!
Laroute - esimerkki siitä, kuinka väärässä ihminen voikaan olla!
Tottakai juusto tulee päällimmäiseksi. Poikkeuksena vain paahtoleipä; lämmitetyn leivän päällä juuston lievä sulaminen on hyvä juttu, mutta kinkun lämpiäminen lötköksi ei.
Ja tuorekurkku ei kuulu mihinkään voileipään. Ei ikinä.
Nickname
07.11.2020, 11.40
Kyllä se juusto laitetaan aina päällimmäiseksi.
Joissakin tuntuu aiheuttaa ahdistusta myös se miten pidät leivästäsi kiinni syödessä, esim. pidätkö leivästi kiinni:
A. Peukalo leivän alla muut sormet leivän päällä
B. Peukalo leivän päällä muut sormet leivän alla
C. Kaikki sormet leivän reunoilla
D. Joku muu ihmeellinen ote jollaista ei ole kellään muulla.
Itse suosin vaihtoehtoja B ja C, riippuen päälisistä ja niiden määrästä.
Omassa kuplassani peukalon pitäminen leivän päällä on moukkamaisuutta. Kitkin tuon orastavan tavan pojalta, kun alkoi syömään leippää siten.
Luumunen
07.11.2020, 13.06
Näinhän leipä päällystetään. Voita ei tarvita vaan se on korvattu tuorejuustolla. Päälle leikkele (esim kalkkuna), sen päälle kurkkua, tomaattia ja lopuksi pläjäys taco-kastiketta. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201107/54358c742b4e9b3c56fc9a019de1ff28.jpg
Omassa kuplassani peukalon pitäminen leivän päällä on moukkamaisuutta. Kitkin tuon orastavan tavan pojalta, kun alkoi syömään leippää siten.
Jos siihen peukaloon tursauttaa sinappia niin kai se voisi maistuakin.... ?
Nickname
07.11.2020, 13.54
^^ Tuo Santa Marian taco-kastike on hyvä ketsupin korvaaja, enemmän makua ja sopii kaikkeen mihin ketsuppikin.
Paahdetun ruisleivän päällä kuuluu käyttää voimariinia, 1 emmentalsiivu pitkittäin ja sen lisäksi joko kaksi (2) pyöreää siivua päärynää tai vaihtoehtoisesti 1 voileipä- tai herkkukurkku siivu (pitkänomaineen, ei pyöreitä). Leivästä pidetään kiinni reunoista, hyvänen aika sentään.
Kaurapuuroon laitetaan konjakkisilmä.
Kaurapuuron pitää olla sellaista, että lautasen voi halutessaan kääntää vaikka ylösalaisin niin, että puuro pysyy lautasella. Näin se pitää paremmin nälkää kuin löysä velli
Leivästä pidetään kiinni reunoista, hyvänen aika sentään.
Noin on. :)
Jami2003
07.11.2020, 18.53
Leivässä tietenkin järjestys on alhaalta ylös: leipä, (margariini), juusto, leikkeet, (paistettu tai keitetty kananmuna) ja päällimmäisenä kasvikset.
On se käsittämätöntä että näinkin yksinkertaiset asiat voidaan tehdä noin väärin.
Aamulla kuuluu syödä aina kaurapuuroa suhteella 1 dl hiutaleita, 2.5 dl vettä. Päälle laitetaan 1-2 dl raejuustoa sekä marjoja. Puuron voi jättää syömättä vain hotellin aamupala pöydässä.
Hernekeittoon kuuluu laittaa sinappia.
Ja niin edelleen...
^
Toi on muuten oikein, mutta juusto kuuluu leikkeleiden päälle.
Ja hernekeiton kanssa syödään sinappia ja raakaa sipulia.
Voileivissä kuuluu käyttää ainoastaan voita, eikä mitään epästabiileita kärrynrasvoja!
Hernekeittoa ei kyllä pilata millään sinapilla. Sipulia kyllä.
Kaurapuuroon laitetaan konjakkisilmä.
Sen täytyy olla vahvempaa, sen täytyy vähän oksettaa. Kaurapuuroa ja pontikkaa.
Concorde
07.11.2020, 20.57
Näkkäriin voi laitetaan tietty sille puolelle, jossa on ne isomnat kolot, koska se toinen puoli on alapuoli.
Ja se juusto tulee tietty päälle, koska kansa https://www.sss.fi/2017/11/kansa-on-puhunut-leikkele-menee-leivalla-alimmaksi/
Jami2003
07.11.2020, 21.01
Kansa on väärässä.
Tärkein asia on että ne prkl:een rahka, raejuusto jne purkit joissa on se foliokansi muovikannen alla, avataan FOLIOKANSI KOKONAAN POISTAMALLA. Ei silleen toista reunaa raottamalla. Sellainen käytös saa minut raivonvaltaan.
^Aivan samaa mieltä. Folio kokonaan pois ja heti!
Foliot myös säästetään ja kun niitä on tarpeeksi niistä voi askarrella itselleen hienon suojahatun.
usko juntunen
07.11.2020, 22.30
https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3eWnGKuTzDKf_APbXbIsoGO_2ttvVTv_gSDAxRDaCWmQC-a_ZuoyY9yWJ-F5Px9Mr8DO7qUoFREcO4wDgSXsR5ZqGo6SVw7cji3MKdslmp_I TB6AHOlszPj23cd8ZES2Fcx7j5J1YZcUPVFqgBrS6UV_g=w134 4-h758-no?authuser=0
Tukkikämpän- ei tukkimiehen pitsa. Tuossa on aihiona muka juustoinen roiskeläppä. On vaan köyhäilty juuston kanssa. Pienellä tuunauksella tuli ihan syötävä.
https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3dN8KZb6KcRNQ8Nm5M52ZCO63Ju0QaaHN-s_2Tij8f_jzGcEBh6BLFJv7AKgRbzdxqlKdquc-aB708NLr6EYgScWoN8QnNbj5uc9ilN00TQ6CVYfbB7YrX6ek3m 1NwQ6KAHpUJ-X1QEbFBdov7GKrA0YQ=w1348-h758-no?authuser=0
Kokeilin kerrallisella melontaretkellä josko kevyt-tuotteilla kajakki ei kulkis niin syvällä, kun oli vesi matalalla. Mitä vielä. Tuplana jotu kaiken ottamaan poislukien erästä ei-kevyttä tislettä.
Reissusapuska ilman Koskenlaskija juustoa on kui se kuuluisa aitan polku vailla emäntää.
Tuossa on aihiona muka juustoinen roiskeläppä.
Jos oikein muistan niin Tsaarioinen poisti roiskeläpistä juuston vuonna 2016 ilman ennakkovaroitusta. Mikä luonnollisestikin on sysi-revasta ja -munasta. Mutta Kantolan uunissa paistuu, ja mitä näitä nyt on.
Nykyisin jo Etelä-Euroopassakin tiedetään että Ainoa Oikea Järjestys (TM) on: leipä, levite, leikkele, juusto, rehut, mausteet. Ei tästä sen isompaa numeroa tarvitse tehdä.
Jos pitää kananmunan viipaleita laittaa, ne heti juuston päälle (ja silloin ei rehuja käytetä vaan hippu suolaa päällimmäiseksi).
Jos laitetaan pateeta, se tulee leikkeleen sijaan levitteen ja juuston väliin eikä sitten juuston päälle laiteta mitään. Paitsi ehkä suolakurkkua.
Wirallinen Smörgari Nro 1 (TM) menee näin: leipä, margariini, kalkkuna/kinkkuviipale, juustoviipale (Edam), tomaattiviipaleita, mikrogramma suolaa, oreganoa. A vot!
Jos oikein muistan niin Tsaarioinen poisti roiskeläpistä juuston vuonna 2016 ilman ennakkovaroitusta. Mikä luonnollisestikin on sysi-revasta ja -munasta. Mutta Kantolan uunissa paistuu, ja mitä näitä nyt on.
Makuelämyksenhän Saarioinen poisti jo ennen roiskeläpän lanseeramista. Känässä teini-ikäisenä noita vedettiin vaikka kylmänä (hyi stana!). Siitä läpästä kuitenkin sai jonkunlaisen, mistään pitsasta mitään tietämättömän mielestä, vallan mainion pitsa-aihion jota vaan piti tuunata aika reilusti. Sittemmin olen jopa syönyt ihan oikeata pitsaa ja kyllä se roiskeläppä jää sinne kaupan hyllyyn aivan varmasti.
... kyllä se roiskeläppä jää sinne kaupan hyllyyn aivan varmasti.
Ainoan roiskeläpän olen syönyt silloin kun ne tulivat myyntiin olisiko ollut joskus 1980-luvulla. Närästää vieläkin moinen eväs.
Näkkäriin voi laitetaan tietty sille puolelle, jossa on ne isomnat kolot, koska se toinen puoli on alapuoli.
Isäukko opetti, että näkkäri voidellaan aina sieltä "alapuolelta", jotta voita säästyy. Oli sodan aikana sen verran niukasti voita jaossa, että sitä ei voinut upottaa muutamaan monttuun, vaan piti saada riittämään koko leivälle. Siitä tuo voitelutyyli jäi mullekin päälle.
Isäukko opetti, että näkkäri voidellaan aina sieltä "alapuolelta", jotta voita säästyy. Oli sodan aikana sen verran niukasti voita jaossa, että sitä ei voinut upottaa muutamaan monttuun, vaan piti saada riittämään koko leivälle. Siitä tuo voitelutyyli jäi mullekin päälle.
Kotona voidellaan tasaisemmalle puolelle ja kyläpaikassa sinne kolopuolelle...tietenkin.
Ihan sairaita juttuja tulee joiltain! Että muka juusto leikkeleen päälle!? Voi samantien heittää koko "voikkarin" roskikseen kun pilallahan se on tommosen väärinkäyton johdosta.
Ainoan roiskeläpän olen syönyt silloin kun ne tulivat myyntiin olisiko ollut joskus 1980-luvulla. Närästää vieläkin moinen eväs.
1980-luvulla olin Interraililla ja Venetsiassa ehdotin kaverille, että ostettaisiin herkullisen näköiset palapizzat kivijalkapaikan vitriinistä. Kaverini vastasi, että hän ei pidä pizzasta! Olin aivan äimänä, etteikö joku ollenkaan välitä pizzasta...
Ehkä oli kova nälkä tai jotain, mutta kuitenkin sitten päädyttiin ottamaan ne pizzat ja kaverillekin maistui. Kävi sitten ilmi, että pizza hänelle oli tarkoittanut noita einesläppiä siihen asti.
Oikea järjestys leivän päälle on tosiaan levite/öljy, juusto, kinkku/kalkkuna tms leikkele ja kasvis. Ruisleivän päälle kurkkua, vaalean päälle tomaattia, eväsruisleipään käy myös kurkku + tomaatti. Salaattiakin voi laittaa.
Kaurapuuron pitää olla sellaista, että lautasen voi halutessaan kääntää vaikka ylösalaisin niin, että puuro pysyy lautasella. Näin se pitää paremmin nälkää kuin löysä velli
Minäkin syön puuroni al-dentenä. Itseasiassa niin että kaadan vedenkeittimestä hiutaleiden ja muiden lisukkeiden päälle: vähän suolaa, öljyä, auringonkukansiemeniä tms ja hedelmien palasia. Erittäin al-denteen voi sitten lisätä maitorahkaa tai maustamatonta jogurttia.
Onko pyttipannu jo mainittu? Jos ei, niin mainitsen: pyttipannu!
Tuodaan oma lusikka soppaan. Ja kierretään veistä...levitepurkissa.
Eli leivän päällysteiden järjestys. Ikuinen vääntö, kuten vessapaperirullan asettelukin.
Itsellä järjestys on ollut monesti levite, leikkele, juusto. En pistä pahakseni, vaikka leikkele ja juusto olisivat toisinkin päin. Mutta näin on siinä mielessä parempi, että ei sotke sormiaan. Leikkele on aina vähän märkä ja käytän kohtuullisen kovia juustoja, joista ei rasvaa tai möhnää sormiin tartu. Sitten, jos päälle laitetaan tomaattia tai kurkkua, ne tulee ulkonäkösyistä päälle, mutta siinä sotkee tai kastelee aina vähän sormiaan. Juuston voi pistää tässäkin tapauksessa päälle, mutta silloin estetiikka kärsii.
Oliko ”leikkele päälle”-kavereilla perustelua, miksi leikkele on juuston päällä? Luin vain muutaman aikaisemman vastauksen, niissä ei suoraa perustelua näkynyt.
JarskiAi
12.02.2021, 21.59
Kyllähän se kaurapuuro tehdään maitoon. Itseasiassa mitään puuroa ei tehdä veteen. Kyl näi o. Päälle luonnollisesti 100% hedelmäsoseita, esim mango, päärynä jne.
JarskiAi
12.02.2021, 22.06
Kyllähän se kaurapuuro tehdään maitoon. Itseasiassa mitään puuroa ei tehdä veteen. Kyl näi o. Päälle luonnollisesti 100% hedelmäsoseita, esim mango, päärynä jne.
Edit. Miksi kaurapuuroon lisätään jotain proteiinilähteitä kuten raejuusto tai rahka? Kaurapuurossa on jo 14g protskua /100g. Eli voitte lisätä rahkaanne kauraryynejä proteiinin lähteeksi tästä etiäppäin
^Kaurapuuro on parasta ja tosiaan maitoon. Tarkennetaan vielä, että kaurahiutaleessa on palttiarallaa tuon verran protskua sadassa grammassa tavaraa, ei puurossa. Ja puuron energiaosuudesta suunnilleen sama prosenttimäärä tulee proteiinista.
K.Kuronen
12.02.2021, 22.17
Edit. Miksi kaurapuuroon lisätään jotain proteiinilähteitä kuten raejuusto tai rahka? Kaurapuurossa on jo 14g protskua /100g. Eli voitte lisätä rahkaanne kauraryynejä proteiinin lähteeksi tästä etiäppäin
Melkoista puuroa!
JarskiAi
12.02.2021, 22.37
^Kaurapuuro on parasta ja tosiaan maitoon. Tarkennetaan vielä, että kaurahiutaleessa on palttiarallaa tuon verran protskua sadassa grammassa tavaraa, ei puurossa. Ja puuron energiaosuudesta suunnilleen sama prosenttimäärä tulee proteiinista.Totta turiset.
Edit. Miksi kaurapuuroon lisätään jotain proteiinilähteitä kuten raejuusto tai rahka? Kaurapuurossa on jo 14g protskua /100g. Eli voitte lisätä rahkaanne kauraryynejä proteiinin lähteeksi tästä etiäppäin
Valmiissa puurossa on vain noin 5 prosenttia proteiinia.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/1514?q=Kaurapuuro&foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=points&sortOrder=asc&component=2331&
Kuivissa kaurahiutaleissa on tuo 14 prosenttia.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/153?q=Kaurahiutale&foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=points&sortOrder=asc&component=2331&
Kaurahiutaleita käytetään puuroannokseen kuitenkin vain 40 grammaa.
Firlefanz
12.02.2021, 23.14
Kaurahiutaleita käytetään puuroannokseen kuitenkin vain 40 grammaa.
Ainoa oikea urheilevan miehen puuroannos syntyy kun kattilaan kaadetaan 3,5 dl kaurahiutaleita. Tekee noin 17 g proteiinia. Jos puuron keittää maitoon, proteiinia tulee noin 15 g. Mutta joka tapauksessa puuro puurona ja rahka rahkana, jos siitä tykkää.
Aamiaiseen kuuluu myös kaksi keitettyä kananmunaa.
JarskiAi
13.02.2021, 08.57
Käsi pystyyn virheen merkiksi o/
Kaurahiutaleita käytetään puuroannokseen kuitenkin vain 40 grammaa.
Riippuu puuroannoksesta. [emoji6]
JarskiAi
13.02.2021, 10.15
Niin, toiset tekee aina mitan mukaan, toiset taas fiiliksen
callahan
13.02.2021, 10.36
Oikea itselle on se mihin tottunut ja mistä tykkää. Mua ei ainakaan haittaa jos jollakulla olisi järjestys leipä, levite, juusto, leike, kasvikset vaikka itse laitan levitteen jälkeen leikkeen, sitten juuston silloin harvoin kun noita yhtä aikaa leivällä käytän.
On myös hällä väli kummalle puolen näkkäriä levitteen laittaa, itse laitoin koulupoikana kolopuolelle voin ja joskus parikymppisenä vaihdoin. Syytä en tiedä.
Varmaan teen jonkun mielestä kahvimaidonkin kaa väärin kun kotona laitan sen ekana kupin pohjalle, kahvin siihen päälle ;), kylässä tai ulkona kahvitellessa sitten "perinteisemmin" maito kahvin päälle, juhlahetkinä kerma :)
Ainoa oikea urheilevan miehen puuroannos syntyy kun kattilaan kaadetaan 3,5 dl kaurahiutaleita. Tekee noin 17 g proteiinia. Jos puuron keittää maitoon, proteiinia tulee noin 15 g. Mutta joka tapauksessa puuro puurona ja rahka rahkana, jos siitä tykkää.
Aamiaiseen kuuluu myös kaksi keitettyä kananmunaa.
Ja tuota puuroannosta ei ole pakko syödä kerralla että mahtuu aamulla ruisleipääkin vaan pitkin päivää niin voi syödä jälkiruokamaisemmassa muodossa välillä ja jopa iltapalana nukkumista auttamaan.
Eikö kaksi munaa ala olemaan lievästi kolesteroliriskialueella?
*Oliko ”leikkele päälle”-kavereilla perustelua, miksi leikkele on juuston päällä? *
Riippuu ehkä leikkeleen ja juuston tyypistä mutta näin keskivertojuustojen kuluttajana kuvittelen leikkeleen maistuvan paremmin noin päin. Toisin päin se ehkä maistuisi enemmän juustolle joka sekään ei tietty katastrofi olisi, kaksipuolisen eväsleivänhän voi syödä vahingossa ylösalaisin. Mutta leikkele napakampana pitää juustoa siellä alla.
Firlefanz
13.02.2021, 14.50
Eikö kaksi munaa ala olemaan lievästi kolesteroliriskialueella?
Kaikki riippu kaikesta. Hyvin tylsä totuus, mutta silti totuus. Jos ruokavalioon ei kuulu kovin suurta määrää tyydyttynyttä rasvaa, ei kananmunien kolesterolilla ole juuri merkitystä. Nykyään ei taida olla edes minkäänlaista virallista suositusta siitä miten paljon kananmunia on terveellistä syödä.
Toinen juttu on sitten se että urheileva mies ei syö joka päivä aamiaista koska kokee aikarajoitteisen syömisen (8 h) tai siis pätkäpaaston (16 h) hyödylliseksi ja toimivaksi. Niinä aamuina juodaan vain kahvi ja ruokaa saa odottaa - riippuen siitä mihin aikaa edellisenä iltana on syöty - klo 10-12.
Itseasiassa mitään puuroa ei tehdä veteen.
Mitenkäs esim talkkuna? En ensimmäisenä maitoon tekisi, tai no en oo kyllä kokeillut...
Lähetetty minun LYA-L09 laitteesta Tapatalkilla
JarskiAi
13.02.2021, 16.20
Piti ihan Googlesta katsoa mitä on talkkuna...
Pitänee joskus kokeilla!
usko juntunen
13.02.2021, 19.10
Kalakukko. Tuo savolainen herkku. Siinä on ne roteinit ynnä kalorit vaimitäprkl ne onkaan kohillaan. Muuten hyvä reissueväs, mutta julkisissa liikennevälineissä sen kuljettamisessa saattaa tulla ongelmia kuten kävi eräällä junamatkalla Turun satamaan.
Pienellä lahjuksella tuostakin selevittiin.
"Aatuksena oli koukata Norjaa hiukan syvemmältä ja päätimme mennä junal Turkku. Junaan nostimma pyörät, Ortliebinhttps://www.fillarifoorumi.fi/forum/image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAQCAYAAAA f8/9hAAAAGXRFWHRTb2Z0d2FyZQBBZG9iZSBJbWFnZVJlYWR5ccll PAAAAsRJREFUeNqkk01LVGEUx//Pvc7LdcbUoWwaK/KlFirqqkUE6iJ7MSIradWivkAkUSSzUQh0E/gBRDE3hWUuhCGwpoIRoheS0qamNLOxhiydGe/MfX06z6RmuezCuc/hcs7v/M95zmWcc/zPk/fvB6OfeW0b7dzCEcvCfvJB/lPyQ3Te8F3m6Y3xbKMCSm6wLfRLtY1lzN8IruwEbBN26hPM ATUifAMgc77O/ijTQCjj7XaO/x35cqT4IXbYCy/gKX BNc1inJB9laCaRLUyRDU2NdTu7v4iMiTxEvrYz6LY1CuugBL4d B/RMDV75ScgW1kkfiQwGB3GAuzU1Dq2mCZGIxdZb51APXWLtc1e7 kCqhpD18W36Loyj vBBEkzEQlr8Co2xke wFCjKGxo9loG2teHSH215AUOwUxTZT2LYHcgJ902DfCsjuMnKI ZAdtaEsTANd8UZUnG/hVKDa4Aq5JfASi7BJvTzBz5IzgKSR/PJzej3nDTdQLU/Ql5GCCtbV0CTz3A95YRpkmQDNa1Bak7563o5gbds34fFO U5qGVD/gMwMAMtWQ84KdBEsb8Isqdm09JwcwWS7KB2HNAyiOWGyBgTLYx l5x6DKXuEGhiJIYo2NgG0 QE4S8qQmoshq2FM5Eput5uI6E2Oh9LQiyErAWQ jkJ9fw1Wdm61cgrZmV6o0QHYnjq8uxVKE6DX5XKBiWUSFuvAaU 9l6W1P7VFqbBlG/BWMpFgkE8zpgmNrBQxUYOHJQ8Rffm47NsqH1wB5DoejgE7fpYN m09kq3ll6uDGg7KqH7KI5WTp01cRSdBqTw H4vVnWOTQlj5P8RbIlMqYQYC ttEOsdaFi5/c02efKi3DA60S12ORvKbyJLiLS84zdTOuSKnons8heCwVecmRJ krzki7tzEUj8I65c/wQVCWKGq0kCsLJa3fwlwADnrWBsOi/okQAAAABJRU5ErkJggg== kassit ja kalakukon matkaevääksi. Junamatka män muute hyvin mutta tuosta kalakukosta tuli pikku ongelma ku konnari sano ettei eläimiä, varsinkaa lintuja sais kulettaa matkustajavaunuissa. Lahjoimme virkamiehen muutamalla siivulla savolaista kansallisruokaa.Turkkus astuimme laivaan.Junahaverista viisastuneina söimmä kalakukon tähteet pelastusveneen pressun alla suojassa lokeilta ja kapulta."
https://www.youtube.com/watch?v=EQ7xKWZOzRs
https://lh3.googleusercontent.com/GhkAkPgCK8T6q_KJBBfr1pU92b6_-MrBYm73E7C5VxfRiSqmP7rNkPD3E24jNc5wzy_axfkMrxzmVRt-8fPa0ZJfV-nCAGWL6U2Ou-QplPrt58_9bRhVrrzT5X2iPGi5FjTdOlBWAEwm1wrFUNRXhjzL IPXJdbtJwPNYd1iG1QKHsLLOMB6YpLsJMNhaxCMTYlpFA4_4ua 4qdtP2zt4M27JF0OSFs6DC-7lkfi5KBrao_Inkqwe0r85F_iDhBvqB-459xjJ7nKabV04NsrNgrooZlOgOHkEa34OjIO9k-0I6p5snUr1-rptzoMqmD1OiEHtdOgV70ps9Ik3ZFzW92L0CpuRA89Ep1ZJnp_ DizE36RazAbUC6RP2epy3SjsY98NjxTPHCnftyjKiIuX8ff3vQ 7YVMZMIIQOEHh_lnMVf16u1YQOr0vM89zytRhNoLwF5veNZ94G OJVbraDuANv63nQRsvMRyLY1zuPVmR519UKPicdofa3CWJCudX WYRg3mFFPqiePBjdeEYeGklPBJ7FM_JRLSFgzKssBAorAiTmWO xwOo7F2kVEk5C8DC5HescOeGOGfuYKEoqc53X37yZ5GSWVXRu-iuG6qNFI8tXAIPPxqgfxVAUWREgUdbTpCFgzWEmdkaw00xKe3U qGH9o1ub-W45Xcnb7DNgSON-pt4x0aHg8FLKDEj9RS7Ok=w1011-h758-no?authuser=0https://lh3.googleusercontent.com/IDXco1VvpK7jRAnKrq1IwmotEjpS88TfxSm9Nh0dK5vYDWMBPF 3C2JQX-sOLqb0MUNtmA2WKPxNFcU1ihjfvR3Z6Tt1cqHrSKu6tzUjwWPS zmRa8bfyYxXJaFyBa5WTew1akRGP8wAQ1lcyHgGZFy2SCZQBT_ NVHAL3B9_jXCVaW_vi2B_F-hjO2216HFq6coLR2QZlNazNeM_a79Tr4ffCgwG-ZMk29-Rv42CqTaCcIa1eoMBwhoAtHCCzixrSjRY2vdXHlP3951ZvO_Le vldA64tB9WMxIFEBNevT051YZpVvImv_TbM15hbQrsvtfMAGCT WWEtgUry6UprdRmRH_Z4_CZixN-AMThv4YUh27vM_ZhrY_8bj-NBy-Qrx91XyrZgXdZFW63wGPIoPoiGK0y07tVD7ZlpN4aLTXp8eSZO vJGgwHPv6pE_asILPyGZT00TOmJg83_pvKh104Y7SD-GgsM0JQshglsp7-8xwmr99ailwPpicGuyF7x2R3kTv9iWr8-9FimzRkldQAUTZKWq7HKiUw7RB_kTLuyjdx0pn0bDL2_35aP3J cR84GZbNCTuOG4hLHwWhV1ZZ1D6SWCp6Y9kjz7RSYjQgCk9VY0 7v8hVa6mRnmuhHmF9cbsznJLZdTA6hOHdJaB2bJuFN-9w8VL0FsFT0r_K4X2FFVUMXT0lmRkKh3Q_hq5zNE=w1011-h758-no?authuser=0https://lh3.googleusercontent.com/MFkxRstR6PIfD_BdUVh_PT0iG6S5QlUHh7ACVWv-DA6LtptiTP35H7DxDxiiZy4-rS-nTjkW_UfwifOAdqEvEkxjWhJlw-7raOCa-6qDzgVLGg6D6CjWNaLrlaczDb7P_oTSa1sFGLIT5ur1FQ9kDOU U9LfRmNgFwijPnBSabrRqWwATwDj3HwkJLdm5MAAM6mBEMggje Ho8R2RD_lXuMpelYFhuuQyGaVZg2dfr9Wt_5QtoHahW5I12hKd S5j_IIMeKa1C8gyXtm2vPVDSV-Xd8K7HTjjpvqJjMwhDyFFxeIq76Syu32MXdNV0tON8LDn_YAT_ CfoY1lPwykFIDdkLc_dtI8rhU0eg8u6VD2af4-OkPPD8zPYB0XTP7gytkQjn80Gqe9p8iywUBs_RNPnFJPOSyYDL ZtTLmrsrjlFRecc8RC4ZjPV_XaJ2sj9DWK7C3NamcB_Do86x31 SsFNWuY_rK-1jBLZJi5sbahP_SSm7lIg_djXcJRIUmJ-6HhHhbZn2vljW9Fod6HOwDUXlP6ENxdJFi65pnqBeQaP9sPbDJ xcsXDoaZr5cCvogfRNQ2juRQ7HawQ2zlgNYPP9J6erKEPhxuNN pRyQT1dsWm3SXFAffcuDVQyDYDCGS1_JWztesSwDIaV5D5HpvG 8I7Y5pH2Dva_8IzR9S8hk30PStCXJkeKlb95GF4SQjJ4=w1011-h758-no?authuser=0
Kuvituskuva. Ei liity edellä kerrottuun.
Ainoa oikea urheilevan miehen puuroannos syntyy kun kattilaan kaadetaan 3,5 dl kaurahiutaleita. Tekee noin 17 g proteiinia. Jos puuron keittää maitoon, proteiinia tulee noin 15 g. Mutta joka tapauksessa puuro puurona ja rahka rahkana, jos siitä tykkää.
Aamiaiseen kuuluu myös kaksi keitettyä kananmunaa.
Pitkälle lenkille lähtiessä syön yleensä noin 4 desin kaurapuuron, johon lisään kaksi banaania, lisukkeeksi 3 desin kaakao ja pari jälkiuuniruispalaa. Hyvin jaksaa 4-5 tuntia painaa, vettä juon tai talvella hunajalla maustettua teetä.
[QUOTE=Firlefanz;3034919]Kaikki riippu kaikesta. Hyvin tylsä totuus, mutta silti totuus. Jos ruokavalioon ei kuulu kovin suurta määrää tyydyttynyttä rasvaa, ei kananmunien kolesterolilla ole juuri merkitystä. Nykyään ei taida olla edes minkäänlaista virallista suositusta siitä miten paljon kananmunia on terveellistä syödä.*/QUOTE]
Näinhän se menee. Jos en söisi suklaalevyä ja keksejä päivässä voisin varmaan hyvin syödä ahkeramminkin kananmunia
"Eniten kolesterolia on kananmunissa, mutta niillä ei ole juuri vaikutusta veren kolesteroliin, minkä vuoksi niitä voi normaalisti käyttää." Lainaus terveyskirjasto.fi: (https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00035)sta
Kyllä kaurapuuroa saa tuunata ihan miten lystää; emmental tai aura sopii oikein mainiosti. Tai ilman lisukkeita, mutta grillimausteseosta sopivasti.
Kahvi sen sijaan mahdollisimman tummaa paahtoa, ja juodaan kuten sinkkumallas: ei ylimääräisiä lisukkeita, korkeintaan tilkkanen vettä sekaan.
Firlefanz
15.02.2021, 10.55
Kyllä kaurapuuroa saa tuunata ihan miten lystää
Nyt olet erehtynyt ketjusta!
emmental tai aura sopii oikein mainiosti. Tai ilman lisukkeita, mutta grillimausteseosta sopivasti.
Mutta olet aivan oikeassa siinä että kaurapuuron hienouksiin kuuluu ehdottomasti että äärimmäisen yksinkertaista ruokaa voi säveltää loputtoman monin tavoin. Voi vaihdella ja kokeilla vaikka joka päivä tai pysyä siinä minkä on omakseen tuntenut. Ja voi tietysti olla ehdoton puristi ja olla sitä mieltä että vain veteen hauduttamalla keitetty puuro on syötävää...
Itsekin olen yhdessä suhteessa puristi: hiutaleiden on oltava kokonaisia eikä mitään pikahiutaleita. Syitä on kaksikin: (1) puuron konsistenssi tai puhutaanko suutuntumasta on minusta parempi ja (2) pikahiutaleiden glykeeminen indeksi on korkeampi eli hiilihydraatit imeytyvät nopeammin. Aamupuuron idea on minusta kuitenkin juuri siinä että verensokeri nousee hitaasti ja tasaisesti ja että energiaa tuntuu sen ansiosta riittävän pitempään.
Kahvi sen sijaan mahdollisimman tummaa paahtoa, ja juodaan kuten sinkkumallas: ei ylimääräisiä lisukkeita, korkeintaan tilkkanen vettä sekaan.
Kahvi ja etenkin aamukahvi taitaa olla useammille sellainen asia joka ei koskaan muuttua saa. Tai jos muuttuu, se muuttuu äkisti ja pysyvästi ja uudesta tavasta tulee vuorostaan se ainoa oikea...
Itse olen aikoinaan kokenut ranskalaistyyppisen (puolet vahvaa kahvia, puolet kuumaa maitoa) kahvin aivan välttämättömäksi jotta tuntisin itseni ihmiseksi ja päivä lähtisi käyntiin, mutta niin vain sekin vaihtui tuikitavalliseen mustaan kahviin - edes merkillä ei ollut väliä - jota kuitenkin piti olla tasan 4 dl ja joka oli juotava mahdollismman kuumana. Ja nyt juon kardemummalla ja kanelilla maustettua kahvia...johon lorautan maitoa suoraan tölkistä!
Itsellä järjestys on ollut monesti levite, leikkele, juusto.
Tästä on varmaan ollut kommentteja bittiavaruuteen jotuneessa osiossa, ehkä oma kommenttinikin. Sääntöhän on se että jos leivälle tulee leikkele ja juusto, niin silloin ei laiteta levitettä. Eli leipä, leikkele, juusto (mahdollinen kasvis esim. paprika).
Firlefanz
16.02.2021, 11.40
Sääntö josta ei tile poiketa kuin retkioloissa pakottavista syistä on ettei voileipää *koskaan* rakenneta ilman levitettä. Ei vaikka sille levitettäisiin maksapasteijaa tjms.
Jos tarkoituksena on rajoittaa rasvan määrää, olisi viisaampaa tehdä pienempi voileipä tai syödä yksi vähemmän.
Sääntö josta ei tile poiketa kuin retkioloissa pakottavista syistä on ettei voileipää *koskaan* rakenneta ilman levitettä. Ei vaikka sille levitettäisiin maksapasteijaa tjms.
Jos tarkoituksena on rajoittaa rasvan määrää, olisi viisaampaa tehdä pienempi voileipä tai syödä yksi vähemmän.
Tuorejuusto melkein korvaisi levitteen .. mutta minun levite on usen oliiviöljy, kait sekin käy?
Tästä on varmaan ollut kommentteja bittiavaruuteen jotuneessa osiossa, ehkä oma kommenttinikin. Sääntöhän on se että jos leivälle tulee leikkele ja juusto, niin silloin ei laiteta levitettä. Eli leipä, leikkele, juusto (mahdollinen kasvis esim. paprika).
Levite parantaa rasvatasapainoa kovan ja pehmon välillä
Nötkötti.
Tämä ketju on nyt valmis ja saa lukita.
Nötkötti.
Tämä ketju on nyt valmis ja saa lukita.Huutonauruhymiö
Travelkicking
12.07.2022, 18.51
Maustekurkun säilöminen korvaamalla etikka E-lisäaineilla (E202 ja 211) on anteeksiantamatonta. Tarkkana siellä kaupassa.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.