Näytä tavallinen näkymä : Virallinen Runebergin torttutopic
Laskiaispullille on oma, mämmillekin ja nyt myös Runebergin tortuille. Fanitatko? Montako olet syönyt? Kenen torttu on sesongin paras? Rommi, punssi vai joku muu? Missä lenkkikahviloista on torttua tarjolla jne...?
Itse sekosin laskuissa jo viime viikolla, mutta kahden käden sormet ei enää riitä. Meillä on ollut työsuhdetorttua töissä tarjolla jo vähintään pari kertaa viikossa useamman viikon ajan ja lenkeillä olen nautiskellut tortuista Halmella, Pirttimäessä ja Haltialassa. Sanomatalon Fazu-kahvilan ja Kanniston leipomon tortut kilpailee tämän vuoden ykkössijasta.
https://live.staticflickr.com/65535/49450764347_f7f69045d5_c.jpg
Jos syö tosi monta torttua, ei ehdi maistaa mitään ja nautintoakin on vähemmän. Kuten Stalin asian totesi, "määrällä on kokonaan oma laatunsa"
Cafe Navetan runebergi oli onneton esitys. Kuiva, melkein palanut. Ei karvasmantelia.
Tämä on meillä rankattu parhaaksi jo monenmonenmonenvuodenajan!
https://www.pullapirtti.fi/Tuotetiedot?groupid=31&id=555
Nautitaan mannermaiseen tapaan jälkiruokahaarukalla.
Siiskosen valmistama, Kovalan kyläkaupan nurkkakahviossa kahvin kera nautittuna. Talven ainoa ja paras, 365 kcal! Hyvää oli.
Oma torttu paras torttu. Pitääkin taas leipoa illalla. :)
Ruuneperin tortusta tiedä, mutta kyllä mullekin työsuhdetorttu kelpaisi. Vaikka ensi alkuun kerta viikkoonkin olisi jo aika hyvä.
Viesti numero 7 vasta veti asian harmaille vesille... Entä jos on jo aviotorttua saatavilla niin voiko silti nauttia työsuhdetortun?
Edit: Tai sitten jo viesti numero 6. Tai sitten arvon jäsen Esko puhuu _oikeasti_ (OMG) leipomisesta! Siis jotta käsiä mutjutellaan niin paljon että on ihan tortussa sormet. Sit vaan lämmitellään ja nautitaan. Eikö häh?
Kyllä voi, jos maksaa siitä verotusarvon.
Jos aiheeseen, niin voiko Runebergintortussa olla muuta kuin vadelmahilloa?
Kyllä voi, jos maksaa siitä verotusarvon.
Työsuhde-edut joille ei ole erikseen määritelty verotusarvoa, lasketaan käyvän arvon mukaan.
Kaksi syönyt, toinen syötävä, toinen Aschanin ja maukas. Tuskin kolmatta ehdin.
Markku Liitiä
04.02.2020, 16.27
Jos aiheeseen, niin voiko Runebergintortussa olla muuta kuin vadelmahilloa?
Wikipedia: "Usein kuullun käsityksen mukaan runebergintortun kehitti J. L. Runebergin vaimo Fredrika Runeberg (https://fi.wikipedia.org/wiki/Fredrika_Runeberg), jonka tiedetään tehneen miehelleen vehnäjauhoista, korppujauhoista (https://fi.wikipedia.org/wiki/Korppujauho), keksimuruista ja manteleista omenahillolla ja sokerikuorrutuksella koristeltuja leivoksia."
Tuon mukaan omenahillo on alkuperäisin vaihtoehto. Mutta ehkä Fredrikalla ei vain ollut vadelmahilloa ja hän joutui turvautumaan hätäpäissään omenaan.
Mutta ehkä Fredrikalla ei vain ollut vadelmahilloa ja hän joutui turvautumaan hätäpäissään omenaan.
OffT: Tästä syystä virheellisesti laskiaispulliakin täytetään edelleen mantelimassalla kun se oikea tapa on tietysti mansikkahillo. Ei ollut ekan pullan pyöräyttäjällä mansikkaa saatavilla, joutu ottaa kaapista jotain mitä kukaan ei ollut halunnut, eli mantelimassaa.
Tykkään juu. Kolme torttua tullut hiljakkoin syötyä ja huomenna sitten työsuhdetorttu neljäntenä. Kaikki olleet Sinuhen torttuja ja niin on kuulemma huominenkin[emoji39]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Viesti numero 7 vasta veti asian harmaille vesille... Entä jos on jo aviotorttua saatavilla niin voiko silti nauttia työsuhdetortun?
Ymh... jos otetaan huomioon, että ketjun nimi on "Virallinen Runebergin torttutopic", niin tässähän on kai tarkoitus keskustella nimenomaan Runebergin tortusta eikä runebergintortusta? Joten sikäli kiinnostaa toki Runebergin torttu.
Meillä on ollut työsuhdetorttua töissä tarjolla jo vähintään pari kertaa viikossa useamman viikon ajan ...
Meillä taas on ollut työsuhdekorppua jo usean vuoden ajan ja luultavasti on hamaan loppuun saakka.
Tällä reseptillä hieman tuunaten rommilla ja appelsiini kuorella on tullut parhaat, kolme satsia jo syöty[emoji849]
https://www.kinuskikissa.fi/runebergin-tortut/
Lähetetty minun H8266 laitteesta Tapatalkilla
Laskiaispullille on oma, mämmillekin ja nyt myös Runebergin tortuille.
Päivän oikeinkirjoitusvinkki:
runebergintorttu
Runebergin päivä
Ei mulla muuta, jatkakaa..
Söin tänään kaksi työsuhderunebergintorttua. Putaan Pullan tekemiä. Aivan hyviä. Suosittelen.
Neljä nautittu. Ekana torttua tarjos yksi nainen töistä, seuraavat kaksi ostin kaupasta, tänään tortun tarjos duunipaikan kahvilan myyjä rahaa vastaan. Yleensä tässä vaiheessa vuotta eli itse päivään mennessä on mennyt enemmän. Pari vuotta sitten tein ajatuksella vertailua mutten tietty enää seuraavana muistanut mikä se paras oli.
Pitäis varmaan koittaa leipoa itse.
Söin tänään yhden työsuhderunebergintortun (oli oikein lappu että vain 1 per työntekijä). Ihan hyvää oli ja pahvilautaselle jäi uskomaton rasvainen ympyrä
Päivän oikeinkirjoitusvinkki:
runebergintorttu
Runebergin päivä
Ei mulla muuta, jatkakaa..
Tätä vähän jäinkin odottelemaan.
Runebergin lempitorttu oli runebergintorttu vai oliko se sittenkin Frederika Runebergin torttu..?
Tänään söin viimeisen työsuhdetortun. Seuraavaksi sitten laskiaispullaa ja mämmiä. Runebergin, Frederikan ja muiden mahdollisten torttujen kanssa palailen asiaan ensi vuonna.
Ei mullakaan muuta... ;)
Ilkka Sysimetsän syntymäpäivänä syödään Frederikin torttua
Aijuu, kuulin tänään, että Fazer on leivotuttanut jossain Latviassa tai Liettuassa. Runeberg oli patriootti, joten ei katsoisi hyvällä tuollaista epäisänmaallisuutta. Fazer pitäköön torttunsa, Runebergin ja muut.
FazerLeaks-sivustolla julkaistulla videolla näkyy, kuinka ilkeät latvialaiset aliurakoitsijat sylkevät torttutaikinaan ja kun leipomomestarin silmä välttää, sotkevat siihen lihamyllyssä karvoineen päivineen jauhettuja oravia ja villisikoja. Likaiset yksityiskohdat only in ylilauta.org
OffT: Tästä syystä virheellisesti laskiaispulliakin täytetään edelleen mantelimassalla kun se oikea tapa on tietysti mansikkahillo. Ei ollut ekan pullan pyöräyttäjällä mansikkaa saatavilla, joutu ottaa kaapista jotain mitä kukaan ei ollut halunnut, eli mantelimassaa.
"Laskiaispulla on alkujaan ruotsalainen – ja mantelimassa se aito täyte"
https://yle.fi/uutiset/3-8659183
Eilen kotiin kävellessä poimin matkan varrelta paikalliskonditorian (Olipa Kerran) tuotokset mukaan ja olipas herkulliset. Karvasmantelia kunnolla ja monen taviksen mielestä varmasti liikaa. Koostumus aivan erilainen kuin noissa suurkonglomeraatti-riistäjäkapitalistien toisella puolella maailmaa leivotuissa pakasteena varastoiduissa tortunkuvatuksissa.
Toissailtana syödyt marketista ostetut turkulaisen Rostenin leipomon tortut olivat varsin hyvät myös.
^ Olipa kerran kuulostaa hyvältä. Pitääpä tehdä asiaa sinne päin joskus.
^^ Ruotsalainen Semla on ihan eri leveleillä kuin kotoinen laskiaispulla. Ne tehdään niin, että pullasta koverretaan sisus, joka sekoitetaan kermalla notkistetun mantelimassan kanssa. Mantelimassa on usein sellaista karkeampaa, mantelimurusia seassa ja parempi suutuntuma kuin kotoisessa versiossa. Pulla täytetään seoksella ja kermavaahdolla. Ens viikon lopussa saakin suunnistaa kohti Årea ja Semla-taivasta.
Edit: Tai sitten jo viesti numero 6.
En tiedä yhtään mitään mistä kirjoitat. Mutta eilenkin tuli leipomismahdollisuuksia edistäviä tarvikkeita hankittua kaupasta. :)
Muistan lukeneeni joskus ehkä jo parikymmentä vuotta sitten Seppo Hyrkäksen kirjoittaman pakinan, jossa Hra Runebergin huikeisiin kirjallisiin saavutuksiin siivittämästä tortusta esitettiin aika, sanoisinko, pitkälle meneviä spekulaatioita ja jotain perusteluitakin niille taisi olla. Nyt kun googlasin miehen omaa kirjallista tuotantoa niin voisin jopa veikata, että kyseinen pakina löytyisi kirjasta Tosimies ei torttuun tukehdu.
Ruotsalainen Semla on ihan eri leveleillä kuin kotoinen laskiaispulla. Ne tehdään niin, että pullasta koverretaan sisus, joka sekoitetaan kermalla notkistetun mantelimassan kanssa. Mantelimassa on usein sellaista karkeampaa, mantelimurusia seassa ja parempi suutuntuma kuin kotoisessa versiossa. Pulla täytetään seoksella ja kermavaahdolla. Ens viikon lopussa saakin suunnistaa kohti Årea ja Semla-taivasta.
Vaikka emme ruotsalaisia olekaan, niin muistelen, että jonkun tuommoisen täytteen äiti laittoi laskiaispulliin ja pulla syötiin niin, että se laitettiin syvälle lautaselle ja lautaselle kaadettiin lämmitettyä maitoa.
Marsusram
06.02.2020, 23.59
R-päivänä tuli yksi syötyä työpaikalla (melko kuiva, silti ok) ja illalla kotona toinen, minkä kaupasta ostin (Salosen leipomon) oli jo sopivan kostea, mutta lisäsin silti Amarettoa parantamaan mantelinmakua.
Tänään tarjottiin palaverissa työsuhderunebergintorttua, kieltäydyin kohteliaasti koska lihavuus.
^ Sikälimikäli herran ulkoinen olemus vastaa edelleen edes hieman sitä, millainen se oli viimeksi tavatessamme ns. in real life, ei tuo l-alkuinen sana kyllä aivan ensimmäisenä tule mieleen, joten olisit syönyt vaan.
Eilen tämän vuoden vihoviimeinen Töölön Levainissa ja oli ehkä myös vuoden paras.
BB Holland
08.02.2020, 19.59
Vähintään 20 kpl, Lidlistä. Kerran alkoi maistua kummasti huonommalta mutta se olikin Rostenin.
Vuoden eka tänään. Hyvää oli taas. Ai että.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kuin myös. S-talon Fazer. Njamm. Kauden eka on kauden paras.
Hyötypolkija
07.01.2023, 12.49
Kyllä noi Lidlin on vaan hyviä, siis se joku delux vai mikä se on. Tosin nyt onnistuin löytämään jostain yllättävän kuivan yksilön. Kyllä tortun vaan pitää olla kostea - kohtuuden rajoissa. Senhän tietää jo yläkoululainen terkan tunnilta.
Veivaaja
08.01.2023, 18.43
Tulipa testattua Rostenin vegaanista. Ei jatkoon. Tuntui raa'alta, oli mössömäistä, melkein kuin raakaa piparkakkutaikinaa. Karvasmanteli ei maistunut, sitä tuskin olikaan. Ehkä huomenna pääsee maistamaan.
Aijai, tarviipa napata yks 600g Fredrika Runebergin kakku (Satumaista tekee) messiin kun tulee vastaan. Siitä irtoaa kivasti useampi herkullinen annos.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/satumaista-fredrika-runeberginkakku-600g/6430036732004
^ Tuohan on yksi kappale ja nautitaan kerralla.
^ Mistä päästäänkin itse aiheeseen:
Runebergin torttu: lusikalla vai käsin?
(selvyyden vuoksi ja foorumin aihepiiriä kunnioittaen nyt EI puhuta niistä tortuista joita syödään ajon aikana)
Jo kolme syönyt tään vuoden puolella, Fasun ja pari muuta. Kaikki liian makeita ja karvaus puuttuu. Olisiko sitten tuosta liiterin tortusta mihinkään?
^ Mistä päästäänkin itse aiheeseen:
Runebergin torttu: lusikalla vai käsin?
(selvyyden vuoksi ja foorumin aihepiiriä kunnioittaen nyt EI puhuta niistä tortuista joita syödään ajon aikana)
Haarukalla
Sent from my iPhone using Tapatalk
Näistä aiheista keskusteltiin joskus ennenkin. Olikohan siinä kausiluontoisten herkkujen topicissa tai mikä sen nimi nyt olikaan.
Mun mielestä torttu syödään myös aterimilla, yleensä syön sillä samalla lusikalla jolla hämmennän kahviin puoli lusikallista sokeria ja maidon. Jälkiruokahaarukkakin käy toki.
Samassa keskusteluketjussa taisin kertoa ja saatoin laittaa kuvankin siitä, kun opettelin tekemään Ruunebergereita itse. Viimeisimmistä versioista tuli jo tosi hyviä. Ekoissa koitin punssia kostukkeeksi mutta se ei ollut hyvää. Rommi muistaakseni oli se toimivin. Lisäksi laittelin vähän eri koostumuksena niitä manteleita yms aineita. Ja arvatkaa muistinko laittaa kunnolla ylös sitä viimeisintä parhaimmalta maistuvaa reseptiä.
Oikeanlainen vuoka pitäisi vielä ostaa kun muffinivuossa tehdyt eivät näytä ihan oikeilta.
Täällä oli tosiaan tätäkin ketjua enemmän asiaa Rubebergereista https://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?62516-Sesonkiherkut!-Ketju-sesonkiluontoisten-herkkujen-makumaailmaan&p=3126158#post3126158
Ja meillähän oli myös "tämä kuuluu syödä näin" niminen keskustelu mutta ylläpito on viisaudessaan vissiin poistanut sen kun googlen löytämä linkki siihen ei auennut.
...
Ja meillähän oli myös "tämä kuuluu syödä näin" niminen keskustelu mutta ylläpito on viisaudessaan vissiin poistanut sen kun googlen löytämä linkki siihen ei auennut.
Se poistettiin heti kun postasin siihen Domino-keksien syöntiohjeeksi, että aina koko putkilo kerrallaan. Joku siinä närästi.
Heh, nää moderoinnit jaksaa yllättää uudelleen ja uudelleen. Itse taas ajattelin tuossa hiihtolenkillä jälkikäteen,.että jos poistuikin vain joku sivu välistä sen takia, että siihen osallistuneen keskustelin kuten Tommi2 viestit poistuivat olemasta. Ja siksi googlen löytämä linkki ei olisi vain toiminut.
Lisättäkööt tähän väliin, että Runebergit vois olla mainio eväs pyörälenkille esim kaakao- tai kahvitermarin lisäksi. Nyt tällä keskustelulla on vahva linkki pyöräilyyn ;)
...mainio eväs...
Myös tankkaukseen ja palkkariksi.
^ Tuohan on yksi kappale ja nautitaan kerralla.
Seison korjattuna, kiitos muistutuksesta.
Veivaaja
10.01.2023, 16.58
Fazu ei selvinnyt jatkoon: Alkoi ottaa päähän, kun F:n kahvilassa oli 'tarjous': torttu ja kahvi reilut yhdeksän euroa. Hinta suolainen ja sama, kun noilla yhteensä. Tyydyin kahviin. Ja ensi kerralla toiseen kahvilaan. Tuskinpa viitsin enää noita torttuja maistaa.
Kanniston leipomon ruunari äsken. Todella herkullinen, kosteus ja koostumus 100/100. PEPvm 12.1.
Salosen punssiruunari. Olipas mehukas herkku. Parasta ennen päivämäärä huomenna. Nyt meni vaikeaksi kun annoin edelliselle 100/100.
Noh, annan tällekin koska maksoi melkein puolet vähemmän.
Arvioin Kanniston vielä joskus uudestaan ja Salosen rommiruunari pitää kans testata.
Halmeen leipomo - check
https://live.staticflickr.com/65535/52634749572_1c53616094_c.jpg
...Salosen rommiruunari pitää kans testata.
Sunnuntai taisi olla syöntipäivä. Joo hyvää sekin oli, joskin kosteuden taso oli jo yläkantissa -jopa liiallista? Tämä saattoi johtua myöhäisestä ostoajankohdasta ja pep:n läheisyydestä (seuraava päivä).
Maanantaina Elosen ruunari. Hyvänmakuinen, koostumus ja suutuntuma mukavan rakeinen. Kosteutta olisin kaivannut aavistuksen lisää. Oli halpa, vain 4,50€ kahden kappaleen paketilta.
Jaska on kunnostautunut erityisesti! Mulla ei kausi ole vieläkään lähtenyt käyntiin. Edellisessä duunipaikassa kävin usean kerran viikossa talon kahvilassa aamukahvilla ja sitten tuli aina ostettua torttuja heti kun niitä oli tyrkyllä. Nyt sitä on pääasiassa etänä ja duunipaikassakin se silloinen kahvikaveri käy hyvin harvoin samaan aikaan. Kaupassa olen pari kertaa kulkenut torttujen ohi mutta on jäänyt ostamatta jostain syystä. Mun kaupoissa on ollut kyllä vaisu valikoimakin perinteisesti. On Fazerin ja sitten joku toinen. Pitänee polkaista Halmeelle Kökkeliin ihan kahvilakäynnille.
...Kaupassa olen pari kertaa kulkenut torttujen ohi mutta on jäänyt ostamatta jostain syystä....
Sairasta.
Pitänee polkaista Halmeelle Kökkeliin ihan kahvilakäynnille.
Hyvä idea, kopsaan.
...Salosen rommiruunari pitää kans testata.
Sunnuntai taisi olla syöntipäivä. Joo hyvää sekin oli, joskin kosteuden taso oli jo yläkantissa -jopa liiallista? Tämä saattoi johtua myöhäisestä ostoajankohdasta ja pep:n läheisyydestä (seuraava päivä).
Oliko tuo liiallinen kosteus pelkästään rommia?
Oliko tuo liiallinen kosteus pelkästään rommia?
Pitkälti ehkä joo... mutta myös sitä sellaista "pakasteen sulamiskosteutta". Eiköhän nuo teolliset ruunarit ole kaikki sulatettuja pakasteita. Mun teorian mukaan olisivat sitä märempiä mitä lähempänä pe-päivää syödään. Pohjasta alkavat vettyä usein liiaksi.
Äsken viikonlopun ruokaostoksilla mukaan tarttui Rostenin ruunari. Oli erittäin kostea vaikka pep vasta kuuden päivän päästä! Herkullinen oli, mutta rakeisuus oli liian hienoa. Minusta pientä karkeutta ja suutuntumaa saisi olla. Noh, jokunen isompi mantelisattuma oli kuitenkin. "Arrakkiaromia" sanoi tuoteseloste, eikö ole käytetty oikeaa punssia?
Hyvä idea, kopsaan.
Eilinen oli aavistuksen turhan kuivakakkumainen koostumukseltaan, mutta Halme-visiitille vahva suositus aina sesongista riippumatta :)
Siellä ehkä laatukin vähän vaihtelee leivontaerästä riippuen, joten toivotaan parempaa yksilöä sulle.
Punssia ja sokerivettä Frederika R. käytti kostutukseen alunperin.
Tämä ihan museoväeltä saatua tietoa paikan päältä Porvoosta.
Oivallinen puutarha oli myös tuolta aikakaudelta säilynyt.
Katri Antellin R-torttuja on ikävä, niissä oli hyvä kosteus, eikä
mantelin vähäisyys häirinnyt allergikkoa.
Vallan meinasin unohtaa, lauantaina oli vuorossa taas Kanniston leipomon ruunari. Parasta ennen päivään oli neljä päivää aikaa.
Kyllä se on melko täydellinen, mukavan karkearakeinen. Aivan pienenpieni kosteuden lisäys pintaosaan ei tosin haittaisi. Tuoteselosteen perusteella tämä ei olisi pakasteesta sulatettua ja liemenä aito rommi.
Merkillepantavaa on se, että aiemmin ostamani parivaljakko lähikaupassa (K-Supermarket) maksoi melkein kympin, mutta pienestä K-Extrasta ostettu pari alle 8 euroa(!). Mielestäni järjetön ero. Pitäisköhän tehdä pyhiinvaellusmatka Herttoniemeen tsekkaamaan paljollako siellä paikan päällä (olikohan siinä yhteydessä kahvila?) irtoaisi ja mikä on ero pakattuun tuotteeseen.
...jaa seuraavaksi: Nurmijärveltä kajahtaa! Kartanon leipä, positiivinen yllätys. Ennenkaikkea tasainen kostea kosteus kautta tortun, mukavan karkea. Ei kuitenkaan karvasmantelia eikä kardemummaa, muuten varsin herkullinen.
Parasta ennen peräti viikon(!) päässä. Ei mainintaa, että olisi pakasteesta sulatettua. Hintahaitarin puolivälistä. Ostaisin toistekin, joskin epäröisin pep:n lähellä
Rouva soitti kaupasta ja kysyi mitä torttuja ostaa. Avasin äkkiä tän palstan ja tarkistin Jaskan testiraportit ja tilasin Kannistoa :)
Salosen rommi ja arrakki olis olleet myös mm tarjolla.
Kanniston ollut paras toistaiseksi, kiitos vinkistä arvon palstalaiset. Jonkun Prismasta ostetun vegevirityksen nautin viimeksi, karmea suutuntuma.
Onks joku käynyt N’avetassa lähiaikoina? Jos, niin näkyikö runskeja? Vai olisko joku muu aiheenmukainen ehdotus lenkkikohteeksi nastarengaslenkkietäisyydellä Länsi-Helsinskistä?
Halmeen leipomo olis tosiaan Kauklahdessa.
Kannistossa oli mun makuun vähän liikaa kardemummaa. Sekä tuoksui että maistui siksi hieman pullalta.
^^ Halme oli tosiaan viime viikon kohde. Pitäisi keksiä joku toinen nyt :)
Onks joku käynyt N’avetassa lähiaikoina? Jos, niin näkyikö runskeja? ...
Seuraan. Voisi jotenkin kuvitella, että mitä lähempänä Porvoota torttu on tarjolla sitä mielettömämpi se olisi?
EDIT: onhan siellä fb:n perusteella (https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/324740126_1272389680014176_5649908493379737642_n.j pg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=KCZVm2ika7UAX_vkIIx&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=00_AfCAGkbkGfYuELhPornZKA88PEpX-bgwNkj1KxW7bmm7_g&oe=63D53BDD) tarjolla, laskareita myös!
Pitäisi kruisailla perjantaina tammikuun pakkosatku ja ruunarin vois matkalla hotkaista.
^^ Halme oli tosiaan viime viikon kohde. Pitäisi keksiä joku toinen nyt :)
Heh, sekoitin siellä käyneen jonkun muun mutta se olitkin juuri sinä :)
Ohiampuja
25.01.2023, 10.35
Nyt löytyi ruoka-aiheinen ketju johon minäkin koen voivani ottaa osaa. :)
Tämän talven lukumäärä vain kaksi, korjausta siis sekin kaipaa.
Tämän talven lukumäärä vain kaksi, korjausta siis sekin kaipaa.
Sama juttu, toki kaksi tarkoittaa kahta päivässä. :D
^ niinpä…
N’avetta - check! Poljin saman tein myös Halmelle, kun Föhn piti huolen, ettei tarvinnut palella. Halme paransi viime viikosta ja vei tänään voiton, mutta kyllä sinne N’avettaankin polkeminen kannattaa. Halmen voitto saattoi tosin johtua myös siitä, että 9 m/s myötätuulessa N’avettaan polkemiseen meni tunti, eikä pahemmin ehtinyt tulla nälkä. N’avetta-Halme vastatuuleen vei vähän pitempään.
@jackoja Hki-N’avetta-Halme-Hki teki mulle 99,65 km. Onneksi oli tammikuun pakkosatku ja suoritettu, niin ei tarvinnut kurvailla ekstraa. Mutta siis asia oli, että #torttuhaaste suorittaen, se satku tulee ”kuin itsestään” ;)
https://live.staticflickr.com/65535/52647900502_c948819da1_c.jpg
Pääsin minäkin torttua maistamaan, Rosteenin sellaista. Tämä yksilö oli kuivahko, maku muutoin ok. Semmoinen perusjees esitys, tämmöinen amatööri antaa pointseiksi 8/10.
Päivämäärää en tullut katsoneeksi.
...@jackoja Hki-N’avetta-Halme-Hki teki mulle 99,65 km....
Piirtelin itselleni iltapäivän kokouksessa retken ja N'avetalla koukkaan. Oliko Porvoontien kelvi järkevässä ajokunnossa? Entä Knutersintie jos sitä ajelit?
Porvoontie oli bueno. Knutersia en ajanut ja veikkaan, että tänään ei olisi ollut ok. Jos perjantaiksi pakastuu, niin sitten voi olla ihan hyvä.
Fazer. Pettymys, leivottu Latviassa eikä silti mitenkään edullinen. Palmuöljyäkin. Ei viunaa lainkaan. Maku oikein hyvä, mutta kuivahko kun parasta myyntiaikaa 3 päivää. Rakenne kivan karkea, mutta toisaalta samanaikaisesti myös jotenkin "jauhoinen".
^ Onkohan Fazerilla useampaa sorttia, kun söin tänään torttukrapulaan yhden S-talon fazucafesta ja siellä lapussa lukee ”omasta artesaanileipomosta”. Aromiakin oli ihan hyvin ja hieno kosteankiinteä rakenne. Vähän liian makea.
^ Onkohan Fazerilla useampaa sorttia...
Kylläkyllä, teollisuus ja artesaanit erikseen. Fazer osti Keisarin Leipomon jokunen vuosi sitten artesaaniosaamisensa lisäämiseksi ja muutti niiden uudeksi nimeksi Gateau.
Sitä mietin, että kumpaa Fazerilassa saisi?
Sain tänään rouvan kahvilasta tuoman Gateau Fazerin. Maku oli hyvä mutta reunat vähän kovettuneet. Kyljet siis. Oliko sitten seissyt päivän siellä kahvilan vitriinissä kuivumassa. Aavistuksen kosteampi sisuskin olis voinut olla.
Ohiampuja
27.01.2023, 18.02
Tänään Tohlopissa luistelun lomassa kolmas yksilö. Jussinhannan leipomossa.
Kuvankin otin, mutta harmi kun se liittäminen on niin hankalaa. :)
^mitäs hankalaa siinä on?
Tänään en syönytkään ruunaria kun olikin kansainvälinen suklaakakkupäivä. Lounaspaikassa jälkiruuaksi oli tarjolla herkullista sellaista.
Ohiampuja
27.01.2023, 21.09
^mitäs hankalaa siinä on?
No kun ei sitä saa kännykästä suoraan tänne, jonkun palvelimen kautta pitäisi pyöritellä.
Jaa, oliskohan sitä sitten huomenna vuorossa K:nummen Maatilapuodin ruunari. Kuulin kyllä tänään, että viime vuonna erään luotettavana pitämäni runskirankingin ylivoimainen ykkönen oli Malmin Baquetten ruunari. Sinne päin ei kyllä ole asiaa muuten, joten sen maistamiseksi pitäisi vartavasten tehdä torttuturistiretki Malmille.
JohannesP
27.01.2023, 22.23
Tämän päivän Rosten oli jopa vähän kuiva, jopa hieman kuivakakkumainen koostumus. Sattumiakin olisi saanut olla enemmän. Parasta ennen taisi olla vasta 1.2. Maku ihan ok.
Aikaisemmin tällä viikolla tuli ostettua Lidlistä deluxeja ja niissä todennäköisesti lähestyvä parasta ennen -päiväys oli tehny ruunareista jopa liian kosteita. Muuten olivat hyviä hintasekseen, joten täytyy vielä kokeilla tuoreempia yksilöitä.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000009351983.html
@jackoja ootko maistanut Teemu Auran torttua, kun niitä sieltä Onnellisten Saarelta saa? Viimevuonna median kehuma. En ole maistanut.
Tortut uunissa ekaa kertaa ikinä. Lopputulos jännittää. Rakaa-aineosaston pitäisi ainakin olla ensiluokkaista, mutta karvasmanteliöljyä ei kaapista löytynyt.
@jackoja ootko maistanut Teemu Auran torttua...
En oo, se paikka tuppaa noin muutenkin kokonaan unohtumaan kun tilan edellisen toimijan aukioloajat oli kummalliset. Nyt niissä on järkeä ja pitääkin yrittää muistaa.
Olipa Kerran -konditorian paluuta odotan vesi kielellä. Sen pitäisi palata jatkamaan toimintaansa entiseen spottiin kunhan rakennus valmistuu.
Tortut uunissa ekaa kertaa ikinä. Lopputulos jännittää. Rakaa-aineosaston pitäisi ainakin olla ensiluokkaista, mutta karvasmanteliöljyä ei kaapista löytynyt.
No?
No…en mee väittämään, että oli täydellisiä, mutta ihan kelpo suoritus :)
Vähän soveltaen tämän (https://www.anninuunissa.fi/runebergin-tortut/) reseptin mukaan. Mantelit jauhoin itse, samoin korppujauho on kotitekoista kuivuneiden juurileipien kannoista tehtyä. Piparit ja vadelmahillo oli kaupan tavaraa. Rommi Ahvenanmaalta.
Koitin välttää sitä, että ei vaan tule liian höttöisiä, mutta tuli ehkä vähän turhan kiinteitä. Kostutuslientä meni kolminkertainen määrä ja rommi ei maistunut silti tarpeeksi. Seuraavaan satsiin muutan vesi-/rommisuhteen 1/1:een ja korppujauhoa laitan vähemmän kuin ohjeessa sanotaan, koska siinä meidän korppujauhossa on sen verran voimakas aromi, että nyt se maistui vähän liikaa läpi. Muffinssivuolla tulee sen mallisia kuin tulee.
https://live.staticflickr.com/65535/52654280379_a1bf319513_c.jpg
Jaa, oliskohan sitä sitten huomenna vuorossa K:nummen Maatilapuodin ruunari.
Tänään Maatilapuotiin polkiessa mietiskelin kyllä vähän, että miksiköhän en ole koskaan aikaisemmin syönyt runskia siellä. No paikalle päästyäni selvisi syy: se on tammikuut aina kiinni… Kaiken lisäksi tiesin sen, ei vaan nyt sattumalta muistunut mieleen.
casanova
29.01.2023, 21.30
Keskustelussa on usemman sivun verran ansiokasta paneutumista torttuihin. Arvostan suuresti, vaikka samaan aikaan myönnän, että ainuttakaan runebergintorttua en vielä tämän talven aikana ole syönyt.
Erilaisia torttutestejä tuntuu näkyvän julkaisussa jos toisessakin, mutta jaetaan nyt kumminkin linkki tähän kilpaan: https://www.porvoonparasrunebergintorttu.fi/
Muuten, Itäväylän uutisessa (https://www.itavayla.fi/uutiset/runebergintortut-jalleen-kilpasille--seitseman-finalistia-tavoittelee-tana-vuonna-porvoon-parhaimman-tittelia-6.2.65184.0488d08642) mainitaan, että heidän youtube-kanavansa kautta pääsee seuraamaan finaalia internetitse, jos ei sattumalta ole asiaa Porvooseen tiistai-iltana 31.1.2023.
casanova
29.01.2023, 21.31
Runeberginpäivä 5.2. osuu tänä vuonna sopivasti sunnuntaille. Jos nyt ei Porvooseen asti ole ajatuksena polkaista, missä päin pääkaupunkiseutua kannattaa ehdottomasti piipahtaa runebergintorttulenkillä (usemman pysähdyksen taktiikka on täysin mahdollinen)?
Hattu päästä Stenulle!
Uskaltaiskohan itsekin vihdoin ottaa nämä työn alle, useampana vuonna jäänyt mietinnän asteelle!
Runeberginpäivä 5.2. osuu tänä vuonna sopivasti sunnuntaille. Jos nyt ei Porvooseen asti ole ajatuksena polkaista, missä päin pääkaupunkiseutua kannattaa ehdottomasti piipahtaa runebergintorttulenkillä (usemman pysähdyksen taktiikka on täysin mahdollinen)?
Mun mielestä esiin ei ole noussut merkittäviä ruunaritaukopaikkoja. Halme ja N'avetta mainittu. Saatavuuskin on arvoitus, onko perinnepaikoissa (esim. Pirttimäki) ruunariviikonloppuna torttua edes tarjolla. Lisäksi jotkin aukiolot sunnuntaina kysymysmerkki, varmempi olisi ajella lauantaina ehkä?
Jonkinlainen (Helsinki-keskeinen) "Viiden Runskin lenkki" itäsuuntaan voisi olla:
Kanniston leipomo - Kahvila Kampela - Fazerila - N'avetta - Tila - Kuusijärvi - Haltiala.
Ehkä mielummin toisinpäin niin paras jäisi loppuherkuksi :p
Toisaalta Tuusiksen rannalla on aina hyvät tarjoilut, olisko siellä? Ainakin laskiaispullalle ajelen sinne.
Uskaltaiskohan itsekin vihdoin ottaa nämä työn alle, useampana vuonna jäänyt mietinnän asteelle!
Ei niissä mitään pelottavaa ole jos leipominen muuten sujuu. Kostukkeeksi laittaisin rommin lisäksi tai sijaan mantelikööriä. Viikonlopun tiramisu -talkoista sitä jäikin sopivasti.
Espoon Mikkelän uutta k-markettia kävin eilen katsastamassa puolilta päivin. Jäljellä oli 1 rasia Fasuja, josss täyte päällä vähän vinksallaan. Kylttien mukaan Halmetta ja muita merkkejä oli ollut kyllä myynnissä. Lihatiskiltä osasivat kertoa, että maanantaina tulee sitten vasta taas lisää. Fasun päivämäärä oli huominen (eilen ylihuominen) ja kuiva oli kyllä torttu. Tahtoi muuttua lähinnä murukasaksi kun lusikalla söin.
Runeberginpäivä 5.2. osuu tänä vuonna sopivasti sunnuntaille. Jos nyt ei Porvooseen asti ole ajatuksena polkaista, missä päin pääkaupunkiseutua kannattaa ehdottomasti piipahtaa runebergintorttulenkillä (usemman pysähdyksen taktiikka on täysin mahdollinen)?
Tästä (https://www.myhelsinki.fi/fi/syö-ja-juo/kahvilat/8-x-runebergintorttu) syntyisi 8 tortun hc-kierros :) Suoritusjärjestys ja -reitti vapaavalintainen. Tuon suorittamalla ansaitsisi vähintäänkin fillarifoorumin Helsingin piiriosaston torttumaisterin tittelin. Kaikki ei varmaankaan ole su auki, joten JackOjan la-ehdotus kannattaa ottaa harkintaan.
Levainin kautta voisikin polkea töihin joku aamu.
Tästä (https://www.myhelsinki.fi/fi/syö-ja-juo/kahvilat/8-x-runebergintorttu) syntyisi 8 tortun hc-kierros :) Suoritusjärjestys ja -reitti vapaavalintainen. Tuon suorittamalla ansaitsisi vähintäänkin fillarifoorumin Helsingin piiriosaston torttumaisterin tittelin....
Kovin lyhyt lenkki tuosta tulee. Saako kaiken energian kulutettua vai meneekö kylkiin ja poskiin?
Jos lyihyintä reittiä suorittaa niin ei varmasti kulu. Sakkolenkkejä voi toki tehdä niin paljon kuin ehtii, mutta hyväksytty maisteritason suoritus edellyttää, että suoritus on kokonaisuudessaan tehty yhden päivän aikana ja kyseisten paikkojen aukioloaikojen puitteissa.
casanova
30.01.2023, 18.33
Mun mielestä esiin ei ole noussut merkittäviä ruunaritaukopaikkoja. Halme ja N'avetta mainittu. Saatavuuskin on arvoitus, onko perinnepaikoissa (esim. Pirttimäki) ruunariviikonloppuna torttua edes tarjolla. Lisäksi jotkin aukiolot sunnuntaina kysymysmerkki, varmempi olisi ajella lauantaina ehkä?
Jonkinlainen (Helsinki-keskeinen) "Viiden Runskin lenkki" itäsuuntaan voisi olla: Kanniston leipomo - Kahvila Kampela - Fazerila - N'avetta - Tila - Kuusijärvi - Haltiala.
Sunnuntaiaukiolot ovat ainainen riesa, mutta jos vain suinkin mahdollista, haluan ajaa runebergini oikeana päivänä.
Viiden Runskin lenkki itäsuuntaan kuulostaa kiinnostavalta, mutta ajoseuran ym. vuoksi näillä näkymin näyttää siltä, että päädyn länteen. Kai sieltäkin saa runebergiläisiä, vaikka esim. Halme ei viikonloppuisin ole auki.
Tästä (https://www.myhelsinki.fi/fi/syö-ja-juo/kahvilat/8-x-runebergintorttu) syntyisi 8 tortun hc-kierros :)
Siinä olisikin suorittamista! :D
Mahdollisista torttupaikoista yhden mainitakseni, kysyin viime viikolla Laakson ratsastustallien kahvilasta (jossa en jostain syystä ole koskaan käynyt) viestillä, että "...onko Stable Cafe avoinna su 5.2.? Jos on, onko saatavilla runebergintorttuja?" Vastaus oli sangen ytimekäs: "Kyllä" :D
Tänään Kannistoa taas. Parasta ennen perjantaita eli kohtuu tuore leipomus. Ja oli TÄYDELLINEN rude! Kostea ja ihana!
Kanniston vahvuuksia on myös tuo pahvipakkaus, inhottavia ne muovipakkaukset.
Mahdollisista torttupaikoista yhden mainitakseni, kysyin viime viikolla Laakson ratsastustallien kahvilasta (jossa en jostain syystä ole koskaan käynyt) ...
Mä olen aina miettinyt sitä kahvilaopastetta, että missä olisi jos olisi. Hyvä kun selvisi nyt itsellenikin.
^ Mä söin kans Kannistoa tänään. Hain Yliopistonkadun leipomomyymälästä. Irtotiskiltä eli varmaankin ihan tuore. Palikat kyllä hyvin kohdallaan, mutta aika makea mun makuun.
Vaimo kyllä opasti, että sokeri vaikuttaa myös rakenteen muodostumiseen ja niistä mun tekemistä saattoi tulla turhan tiukkoja sen takia, että koitin tehdä vähemmän makeita. Tasapainon hakemisesta ja kompromisseista siis kyse runskeissakin. Vähän niinkuin fillareissa ja oikeestaan elämässäkin :) Tämänpäiväisen jälkeen alkoi ehkä tuntua, että mun runskisesonki oli tältä vuodelta tässä.
...Tämänpäiväisen jälkeen alkoi ehkä tuntua, että mun runskisesonki oli tältä vuodelta tässä.
Petturi. Sen verran voisi yrittää Fredrikan perintöä vaalia, että sinnittelee 5.2. asti.
Rönttösrouvan ruunari tänään ( https://ronttosrouva.fi/ ), hyvä koostumus, sopiva kosteus, hinta kohdillaan,,, sanoisin, etti meni tämän vuoden ykköseksi!
Kuvaa en osaa liittää, mutta tuote oli sopivan kokoinen ja edustavan näköinen. Kaupan kruunasi ystävällinen myyjätär!
Ajoin tänään Halmeelle ja ostin kotiin 2 torttua. Kysyin samalla leipomomyymälän tiskiltä onko siinä myynnissä olevat aivan samoja kuin kaupoissa myytävät Halmeen tortut. Kuulemma ovat. Mietin hänelle ääneen, että siksi kysyin kun kaupan tortuissa on varmaan aina yhtä ja toista e-ainetta säilyvyyden ym takia ja leipomokahvilassa kun ne myydään ja leivotaan samana päivänä näin ei tarttis ehkä olla. Ei vastannut mitään.
Nyt torttu on syöty. Ulkonäkö ja ulkoinen kosteus vaikutti hyvältä. Hilloa myös hyvin runsaasti. Hillon maku kuitenkin oli vähän poikkeava ja ei ehkä suosikkini. Itse tortun maku oli ok hyvä mutta pinnasta kuivempi ja pohjalla oli yksi osa tosi vetinen. Jäin miettimään, että viime vuoden paras omatekemä erä oli edelleen se paras.
Muutaman päivän tauko teki hyvää. Tänään viikonlopun ruokaostosten mukaan tarttui Sinuhen tuotos, jonka äsken vedin imuroinnin päätteeksi.
Kyllä Lahdessakin osataan tämä. Mojovan kostea (rommi JA arrakki) ja mainio karkeahko rakenne. Parasta ennen vasta viikon(!) päästä. Pakasteesta sulatettu.
Melko makea oli ja harmillisesti paljon Eetä ja leivonnassa käytetty palmuöjyä. Matalahko tötterö.
Petturi. Sen verran voisi yrittää Fredrikan perintöä vaalia, että sinnittelee 5.2. asti.
No tänään söin sanani ja tortun, joten kaipa tässä sinne asti jotenkin sinnittelee.
pturunen
02.02.2023, 23.27
Sama. Otin kun tarjottiin. On se hyvää. Joka kerta.
Jos ette vielä ole nähneet lehden testiä, niin täällä:
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/964b2248-48d9-4bda-abcc-ab0d208b0fdc
Ajattelin olla ottamatta riskiä ja ostan vain jonkun kärkinelikosta. Ja vasta sunnuntaina syösn.
^ei toi testi mitään tiedä. Se on vain mielipide. Jokaisellle on se oman suun mukainen torttu jossain.
Virallinen totuus (tm) lienee täällä (https://kasperstromman.com/2023/02/03/mystinen-salaseura-vapaaruunarit-on-valinnut-vuoden-runebergintortun-2023/)
Virallinen totuus (tm) lienee täällä (https://kasperstromman.com/2023/02/03/mystinen-salaseura-vapaaruunarit-on-valinnut-vuoden-runebergintortun-2023/)
Kannisto! Hyväksyn näkemyksen.
Lehtisaaren salainen helmi (https://www.instagram.com/p/CoNZOddNCJS/?utm_source=ig_web_copy_link) tarjoilisi runskeja huomenna. Pitää mennä poikkueksellisesti töihin huomenna, mutta jos pääsen lähtemään ajoissa, ehtisin polkaista tuota kautta kotimatkalla. Siihen voisi sitten päättää tän kauden hyvällä omalla tunnolla. Ellei sitten sunnuntaina vahingossa eksyisi jonnekin..
Tänään vuorossa PH7 ja päivämäärää reilusti jäljellä. Meni minulla kärkisijalle ohi Kanniston, Fazerin, Gateaun ja Halmeen.
Tänä aamuna kahvin kanssa rinnakkain ph7 ja Lidl. Molemmissa hyvät päiväykset. Ei Lidl huono ollut mutta vähän vähemmän maustettu. Omaan makuun ph7 parempi, rouva tykkäs Lidlin tortusta. Ainoa mitä peehoosta muuttaisin olis ihan aavistus vähemmän kardemummaa, muut maut, rakenne ja kosteus (tasainen ja runsas) oli erittäin hyviä.
Jumaleisson! Gateaun torttu äsken ja olihan se, olipa se. Rakenne ja kosteus täydellinen. Vaikea pala valita Kanniston ja Gateaun väliltä. Onneksi ei tarvitse kun kumpaakin on saatavilla. Huomiseksikin tuli G:t ostettua, toivottavasti ei vety liikaa.
Itse pidän kardemummastakin ja tässä sitä ei ollut ainakaan maistuvia pitoisuuksia. Eli mieti tykönäsi oletko kardemummatyyppi ja sen mukaan Kannisto / Gateau. Metsään et voi mennä kummallakaan.
K.Kuronen
04.02.2023, 20.08
Valmistaudun mahdolliseen ko. tortun maistoon opiskelemalla oikeaa suoritustapaa: https://yle.fi/a/74-20016225?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share
Meillä on nyt Elosen testivoittaja ja Pirkka GF-malli huomenna testissä.
Suoritetaan pienimuotoisesti ristikkäin, ehkä jäämme henkiin...
Fazerin tortun huitaisin aamulla. Tasapainoinen rakenne, mieto maku. Helposti lähestyttävä, lyhyt jälkimaku.
Tänään se sitten loppuu, kyynel.
SuccessFactor
05.02.2023, 12.39
Oliko muodostunut konsensusta parhaasta valmistajasta? Yhdet pitäisi tänään kaupasta hakea.
Oliko muodostunut konsensusta parhaasta valmistajasta? Yhdet pitäisi tänään kaupasta hakea.
Pääkaupunkiseudulla kahden kauppa. Jos ei tykkää kardemummasta syö Gateauta ja jos ei haittaa nii Kanniston torttu.
Myllyn Paras, on toistaiseksi ollut parasta ja maukkainta jo monena vuotena. Ainoa miinus (iso sellainen), että en ole löytänyt mistään kaupasta vaan olen tilannut isomman erän kollegoille Olarin Nesteeltä. Jämät syödään kotona ja muitakin merkkejä on pakko maistella, jotta saa nauttia vähän pidemmän aikaa.
SuccessFactor
05.02.2023, 15.56
Paikallisesta löytyi vain Rostenia, mutta oli kyllä hyvää. Kostea, ei liian makea ja se joku rommiaromikin täydensi kivasti kokonaisuutta.
Ei tehnyt äsken fillarilenkillä edes mieli enää torttua... eiköhän kausi ole siis taputeltu.
^ Pehtoorissa tänään kauden päättäjäistorttu, joten lopulta vedin sinnikäästi maaliin asti.
...lopulta vedin sinnikäästi maaliin asti.
Hienoa! Söinhän minäkin tänään jälkkäriksi Gateaun tortun, mutta en enää toista.
Ens vuonna sitten taas, ellei taivas putoa niskaan tai jotain muuta vastaavaa.
Luumunen
05.02.2023, 20.23
^^Joo, Gateaun torttu oli munkin mielestä sesongin, jonka kliimaksi oli tänään, parhain. Sattui vaan sellainen kämmi että pahvinen tortturasia luiskahti kassissa väärinpäin ja sitten piti kaapia hillo pahvirasian pohjalta, tai siis kannesta, takaisin tortun päälle, ei mitenkään esteettisesti silmiä hivelevä torttu sen jälkeen, mutta maku mitä parhain.
Eikös se nyt ollut siis niin, että Gateau = Fazer eli tortut on niitä samoja, mitä mä oon hakenut töihin S-talon fazukahvilasta? (Piti vamuuden varmistamiseksi varmistaa, että en vaan ole jäänyt paitsi kauden ykköstorttua… :))
Luumunen
05.02.2023, 20.41
^Jos en ihan väärin muista, tai sitten muistan, niin Larussa oli aikoinaan Kakku-keisari niminen konditoria joka muutti nimensä Leipomo Keisariksi jossain vaiheessa. Fazer osti Leipomo Keisarin ja muutti nimeksi Gateau.
Mä kirin vielä tänään. Nyt vuorossa oli Elonen sekä Jokioisten leivän tortut. Näistä Jokioinen oli parempi. Elonen liian kuiva ja tiivis rakenteeltaan. Huomiselle jäi aamukahville molemmista puolikkaat.
^^ Minä taas muistelin että Gateau olisi ruotsalainen ja siltähän tuo vaikuttaa: https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201802092200729404
Näköjään tuo Kakku-keisari on samaa konkurssia.
Mä taisin kuitenkin tykätä Kannistosta enemmän, kuin Gateausta/artesaani-Fazusta. Voi kyllä johtua siitäkin, että Fazu-torttuja söin useammin. Teemu Auran ja Levainin ruunarit jäi maistamatta, joten jäipä jotain ensi vuoteenkin.
Nyt voikin sitten palata arkeen ja Greenbaken pain aux raisinseihin aamuisin.
casanova
05.02.2023, 22.58
Tämänpäiväisen torttusatasen lopputulemana voiton vei tuntemattomaksi jääneen yhteistyökumppanin toimittama ruunari Tarvaspäässä.
Hyvänä kakkosena niin ikään tuntemattomaksu jäänyttä alkuperää (unohdin kysyä) edustanut yksilö Nokkalan majakassa. Oli muuten viimeinen kpl myynnissä.
Kepun ratsastustalleilla/urheiluhallilla Vakaa kahvila tarjosi (pakkauksen perusteella) aitoja deluxe-torttuja.
Ainoan Kaisan kahvilan tortut olivat varmasti ns. omaa tekoa, mutta karvasmantelia olisi vähän voinut säästellä. Melkoisia syanidiröyhtäisyjä seurasi ainakin toista tuntia maistelun jälkeen.
Bembölen kahvituvan suoritus hylättiin, sillä ruunarit olivat jo lopussa arvosteluraadin ehtiessä paikalle.
Ei muuten tee vähään aikaan mieli runebergintorttua.
Kotitekoinen syöty. Oli hyvää.
Tämänpäiväisen torttusatasen lopputulemana voiton vei tuntemattomaksi jääneen yhteistyökumppanin toimittama ruunari Tarvaspäässä.
Hyvänä kakkosena niin ikään tuntemattomaksu jäänyttä alkuperää (unohdin kysyä) edustanut yksilö Nokkalan majakassa. Oli muuten viimeinen kpl myynnissä.
Kepun ratsastustalleilla/urheiluhallilla Vakaa kahvila tarjosi (pakkauksen perusteella) aitoja deluxe-torttuja.
Ainoan Kaisan kahvilan tortut olivat varmasti ns. omaa tekoa, mutta karvasmantelia olisi vähän voinut säästellä. Melkoisia syanidiröyhtäisyjä seurasi ainakin toista tuntia maistelun jälkeen.
Bembölen kahvituvan suoritus hylättiin, sillä ruunarit olivat jo lopussa arvosteluraadin ehtiessä paikalle.
Ei muuten tee vähään aikaan mieli runebergintorttua.
Hieno suoritus!
Tämänpäiväisen torttusatasen...
Arvostan.
casanova
06.02.2023, 10.45
Hieno suoritus!
Arvostan.
Kiitokset molemmille. Ilman foorumilaisten arvokasta vetoapua tämä olisi varmasti jäänyt tekemättä. :D
Paikallisesta löytyi vain Rostenia, mutta oli kyllä hyvää. Kostea, ei liian makea ja se joku rommiaromikin täydensi kivasti kokonaisuutta.Liekö näissä runsaasti eräkohtaisia eroja mutta eilinen Rosteeni oli kuivakka. Maku muutoin ok. Perjantaina oli hankittu kaappiin eikä silti ehtinyt kostua. Päivämäärää ei tullut katsottua.
JohannesP
06.02.2023, 18.30
Kahden paketin perusteella Rostenit on herkkiä päivämäärällä. Muutaman päivän PEPin torttu oli ihan hyvä, kun taas 5-6 päivän oli sisältä kuin kuivakakkua.
... karvasmantelia olisi vähän voinut säästellä. Melkoisia syanidiröyhtäisyjä seurasi ainakin toista tuntia maistelun jälkeen.
Syanidijauheen käyttö oli lähes jokapäiväistä työuran aikana. Joskus naureskeltiin, että tuotahan voisi ripotella "mausteeksi" leivonnaisiin, jos haluaisi karvasmantelin makua niihin.
Kuitenkin tuli vielä hommattua runskit. Eilen viikonlopun ruokaostosten yhteydessä tarttui sittarista mukaan PH7:n tuotokset. Oli järjetön tarjous, vähän päälle 3 € kun normaalisti olivat melko arvokkaita. Parasta ennen vasta 16.2. ja pakasteesta sulatettuja. Rommia ja kardemummaa näyttää sisältävän. Riisijauhoa, tattarijauhoa, maissijauhoa ja psylliumia(!).
Mielenkiinnolla odotan ip-kahveja, PH7-leipomon tavara on aina herkkua.
EDIT: olipas hyvää, erittäin makea tosin. Koostumus mukavan karkearakeinen ja kosteutta piisasi.
Ne jäi minunkin suosikeiksi tältä talvelta vaikka pakasteesta tulivatkin.
Mutta mitä Fredrika tuumaisi tuosta psylliumista?
Mutta mitä Fredrika tuumaisi tuosta psylliumista?
Jyrkkä ehkä, mutta meillä rouvashenkilö psylliumin avustuksella lohti oivia GF-torttuja.
Marsusram
13.01.2024, 21.56
Rastilan kartanolla oli jo laskiaispullia (OT) ja runebergintorttuja. Jälkimmäiseen tutustuin, oli pieni makupala leivokseksi ja mielestäni passeli punssikostutus.
Aamulla töihin polkiessa pitstop @Marian Bon Haaga eli #1.
Vertailukohtaa ei nyt ole, koska #1, mutta maistui! Koostis sopivan karkea, mantelirouhetta mukana, kostutus tasapainoinen ja sopivasti karvasmantelia maussa. Miinuspuolella ihan aavistuksen liian makea mun makuun ja vadelmahillo melko mitäänsanomaton.
Ohiampuja
16.01.2024, 11.52
Analyysi taattua Stenu laatua, olen hiukan kade kun en pysty noin tarkkaan laadun määrittelyyn. :)
Analyysi taattua Stenu laatua, olen hiukan kade kun en pysty noin tarkkaan laadun määrittelyyn. :)
Heh..niin tosiaan mulla on aikoinaan, ”entisessä elämässä”, suoritettuna reilu kolme vuotta elintarvike-ekonomian opintoja maatalous-metsätieteellisessä, muun muassa aistinvaraisen laadunarvioinnin kurssi :)
^^ Kerro sitten kun olet kokeillut Garen ja Glorian. Haagan kahvilaskene on aika hyvässä tikissä nykyisin (mutta vähän kaukana että jaksaisi siellä joka viikkokaan käydä)
Omat kokemukset:
- Fazer (kahvilassa), ihan OK perussuoritus, mitäänsanomaton, ei kuiva eikä kostea, mauton.
- Kännistö (kaupasta) ei jatkoon, kova, kuiva ja siinä oli jokin sivumaku, pikemminkin tunkkainen kuin karvas. Toissakesäisiä manteleita?
Mä en valitettavasti stoppaile muualla kuin Bon:ssa. Tykkäsin siitä kyllä vielä enemmän, kun se oli Greenbake, mutta onneksi sieltä saa edelleen Marian omistamanakin kaupungin parhaat (ainoat?) pain aux raisinsit. Sorry ooteestä.
Tämän vuoden ensimmäinen odottaa syömistään iltapäiväkahveilla, valituksi on tullut viime kauden voittaja, Kannisto. Saapa nähdä onko lumo tallella.
Kahden kappaleen paketti 8 €, muistelisin että viime sesonkina olisi ollut vähemmän. Kaupassa oli tarjolla myös Ekbergin tupla kahdellatoista eurolla (12 €!). Melkein tekisi maistaa onko hinta oikeutettu.
EDIT: olihan se, olihan se. Mukavan karkea, mutta silti mehevä rakenne. Rommi maistui sopivasti ja kardemumma runsaasti. Vadelmahillo äkkiseltään melko makeaa, mutta mennee puutteellisen kalibroinnin piikkiin. Parasta ennen -päivä 20.1. ja nyt saattoi olla optimiajankohta syömiseen. Tuonnempana pohja olisi voinut olla turhan vettynyt.
https://pic.useful.fi/jqdiWV_aV.jpg
Leipomo Rostenin runebergintorttuja on tammikuussa tullut syötyä noin 10 kpl. Perushyvä maku ja järkevä hinta eli noin 3,5 € / 2 kpl. Näitä ostaessa kannattaa katsoa minkä laatikon ottaa, koska rosteneita on olemassa ainakin kolmea eri versiota: laktoositon, gluteeniton ja vegaani. Joskus maistoin gluteenitonta ja ero maussa on valtava tuohon tavalliseen verrattuna.
#2 Fazun kahvilatorttu: edellistä makeampi, sopivahko kosteus, koostis napakka, mutta hienojakoisempi, mantelia ei juuri näy, tunnu eikä maistu, karvasmanteli ei myöskään. Makeus menee kaiken muun edelle. Ei hintansa arvoinen, onneksi oli työsuhdetorttu.
https://live.staticflickr.com/65535/53469874868_1c5ee46866_z.jpg
Mä en valitettavasti stoppaile muualla kuin Bon:ssa. Tykkäsin siitä kyllä vielä enemmän, kun se oli Greenbake, mutta onneksi sieltä saa edelleen Marian omistamanakin kaupungin parhaat (ainoat?) pain aux raisinsit. Sorry ooteestä.
Ei suinkaan ainoat, pain aux raisinseja saa ainakin Le Jardinista (Lauttasaarentie 5).
Ohiampuja
17.01.2024, 17.03
Minäkin ostin S-marketista pari. En muista kenen tekemät, mutta -30% punalappu oli kyljessä. :)
^ Ne voi hyvällä tuurilla olla jopa just parhaimmillaan, mutta huonommalla ovat ylikosteita.
Ei suinkaan ainoat, pain aux raisinseja saa ainakin Le Jardinista (Lauttasaarentie 5).
Kiitti vinkistä, pitääpä siis koukata joskus töihin sitä kautta.
^niiden croissaintit on spot-on.
Ohiampuja
17.01.2024, 17.54
^ Ne voi hyvällä tuurilla olla jopa just parhaimmillaan, mutta huonommalla ovat ylikosteita.
Raportti tulee kun äänestyskahvit on saatu keitettyä. :)
Ohiampuja
18.01.2024, 08.35
No niin, Fazerin tortut on syöty ja hyvää oli. Tuon paremmin en osaa sitä kuvailla.
Tämä on tietysti vähän noloa, kun täällä on jo rusinapullallakin ranskankieliset nimet. :)
(Piti mennä Googlesta katsomaan että mistä te puhutte. :) )
Paikallisesta CM:sta tarttui matkaan Laitilan Leivän ruusperit. Aika isoja; 100g/kpl, piti puolittaa emännän kanssa. Kosteus ja makeus molemmat aika kohdillaan, ei liikaa eikä liian vähän. Arvosana 8.
Elosen tuote mahaan äsken. Hyvänmakuinen, mutta kuiva. Kuin sahanpurua olisi syönyt. Deadline ylihuominen joten olisi luullut jo kostuneen.
Edullinen oli. Palmuöljystä miinus.
EDIT: muistelin, että ennenkin ollut joku mielipide ja samanlainen ollut viime kaudellakin. Ehkä kosteampi. Nyt maksoi vähemmän, 4 €.
...Maanantaina Elosen ruunari. Hyvänmakuinen, koostumus ja suutuntuma mukavan rakeinen. Kosteutta olisin kaivannut aavistuksen lisää. Oli halpa, vain 4,50€ kahden kappaleen paketilta.
Ohiampuja
19.01.2024, 19.09
Tänään lähdin fillaroimaan Kangasalan Kirkkoharjun poluille, ja tietysti Kirkkoharjun kahvilaan. Ja kylläpä oli hyvä esitys Runebergintortusta/kakusta. Ihan toista kuin se mun Fazer-versio.
Karvasmanteli maistui juuri niin kuin pitääkin, eikä ollut mikään raskas syötävä. Toinenkin pala olisi mennyt heittämällä, mutta tyydyin santsikuppiin.
Heillä on siis oma leipomo takana, ja kaikki kahvilan leivonnaiset on itse tehtyjä. Tuo onkin yksi mun vakio lenkkikohteista. :)
https://live.staticflickr.com/65535/53472872747_7a7c3cdcb8_c.jpg (https://flic.kr/p/2ptds6R)
Tänään N'avetan runski. Maku mainio, kosteutta oli tasaisesti ja läpikotaisin... mutta rakenne oli jotenkin hienorakeinen ja "taikinainen". Vai olikohan vettynyt liikaa. Pikkusen karkeampi olis pop.
https://pic.useful.fi/iQyQ5cKas.jpg
Eastonin Cittarista löytyy 20 erilaista ruuneperia.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240119/0a71865fe4651a685cd78a981116afbc.jpg
Lähetetty minun SM-S916B laitteesta Tapatalkilla
No nyt oli hieno valikoima! Mun lähikaupoissa on yleensä max 3 vaihtoehtoa. Tänään katselin niitä jätin ostamatta. Fazer ja Rosten tavallisena ja gliteenittomana oli tarjolla. Mutta sainkin aikaan sen, että tilasin 6 kpl vuokia Ruunebergien tekemistä varten. Olen väsäillyt niitä aiemmin muffinivuokiin mutta muotohan ei ole silloin täydellinen.
Hartsa69
20.01.2024, 20.06
Leipomo Rostenin
En tiedä mikä versio oli, mutta pettymys, aivan kuin raakaa taikinaa eikä maku oikein minkäänlainen. Voilla leivottu kuitenkin muistaakseni. Hillo oli vain päällä. Eipä tarvii ikinä ostaa kaupasta. Jospa kumppani kuitenkin tekee, kun on olemassa hyvä perusohjekin. Tai sitten ollaan ilman, ei se ole niin pakollinen leivonnainen.
Hyötypolkija
21.01.2024, 13.53
Joskus aiempina vuosina kehuin Lidlin deluxe ruuneperiä etenkin hinta-laatu suhteeltaan erinomaiseksi. Olisko eräänlainen shrinkflaatio iskenyt näihinkin, eli laatua alas ja hinta... öh sekin kyllä noussut. Ei ole enää edes julkkiskokkia näkynyt naamallaan mainostamassa koko sarjaa, niin deluxea taitaa olla enää vain muisto.
Mutta joo rakenne oli olematon, maku pliisu ja hillo-osastokin olematon ja mauton. Vain kosteus oli hyvää tasoa.
Tosin kokemusta heikensi se, että joku meillä kehtasi laittaa tortut jääkaappiin kauppareissun jälkeen ja ennen h-hetkeä vasta kauhistuneena tuon huomasin. En tietenkään malttanut odottaa riittävästi ja nautin viileänä. Ehkä makuaistia myös edelleen pienesti häiritsee syksyllä podettu korona.
Tänään Gateaun runski. Kosteus täydellinen, rakenne täydellinen, maku täydellinen. Meni ehkä karvan verran ohi Kannistosta. Ehkä. Toistaiseksi.
https://pic.useful.fi/Z5EI4voKJ.jpg
Yllätystorttu - Ikea! Olikohan 2,80e ja maku vähintäänkin hintansa väärti. Ei nyt karvautta kovinkaan, mutta ei myöskään liikaa makeutta joka on nykyisten torttujen perisynti.
En tiedä mikä versio oli, mutta pettymys, aivan kuin raakaa taikinaa eikä maku oikein minkäänlainen.
Kuulostaa vegaaniselta tai gluteenittomalta, mistä jo varoitin.
Tänään pyörälenkillä iltapäiväkahvin kanssa paikasta https://ronttosrouva.fi/
Pisteet 4,9/5 ! En löytänyt moitittavaa.
Joskus aiempina vuosina kehuin Lidlin deluxe ruuneperiä etenkin hinta-laatu suhteeltaan erinomaiseksi. Olisko eräänlainen shrinkflaatio iskenyt näihinkin, eli laatua alas ja hinta... öh sekin kyllä noussut. Ei ole enää edes julkkiskokkia näkynyt naamallaan mainostamassa koko sarjaa, niin deluxea taitaa olla enää vain muisto.
Mutta joo rakenne oli olematon, maku pliisu ja hillo-osastokin olematon ja mauton. Vain kosteus oli hyvää tasoa.
Tosin kokemusta heikensi se, että joku meillä kehtasi laittaa tortut jääkaappiin kauppareissun jälkeen ja ennen h-hetkeä vasta kauhistuneena tuon huomasin. En tietenkään malttanut odottaa riittävästi ja nautin viileänä. Ehkä makuaistia myös edelleen pienesti häiritsee syksyllä podettu korona.
Oletkohan nyt syönyt oikeita torttuja? Liiterin tortussahan on hilloa siellä sisälläkin, jos on yhtään enemmän niin on pelkkää hilloa :D Just söin viime viikolla, kuvailisin sanoilla kostea ja hilloinen, runsaan makeahko...
Hartsa69
22.01.2024, 17.00
Kuulostaa vegaaniselta tai gluteenittomalta, mistä jo varoitin.
Voilla leivottu, sen tarkistin mutta muuten rasia meni jo muovikeräykseen...
Tänään Gateaun runski. Kosteus täydellinen, rakenne täydellinen, maku täydellinen. Meni ehkä karvan verran ohi Kannistosta. Ehkä. Toistaiseksi.
Mulla vuorossa Kannisto tänään. Hyvä koostis, vähän enemmän tai karkeampaa mantelirouhetta olisi voinut olla taikinassa, mun mielestä vähemmän ylimakea kuin Fazu/Gateau. Kostutettu rommilla ja karvasmanteliöljyllä, jota olisi voinut olla vähän enemmänkin. Meni ohi Fazusta, mutta jäi Marian taakse.
Kaiken kaikkiaan ei jotenkin Runskit lähe nyt viimevuotiseen malliin…onneksi vaimo toi eilen mämmiä kaupasta :p
Ohiampuja
23.01.2024, 22.55
Mutta laskiaispullaa ei saa syödä ennen Runebergin päivää.
Tunnustan, oon kyllä syönyt jo yhden sellaisenkin, mutta ne ei varsinkaan lähe. Aitoon ruotsalaiseen ”sämla”-tyyliin valmistettuja ei tahdo Suomesta mistään saada. Suomi-versio on vaan varjo esikuvastaan :)
Mutta laskiaispullaa ei saa syödä ennen Runebergin päivää.
Saa. Ja on syötykin. Mutta offtopic tässä, niille on oma topsu.
Mä ehkä kuitenkin poljen tänään vielä Bon Haagan kautta töihin ja käyn varmistamassa, että Marian tortun erinomaisuus ei ollut vaan vuoden ekan tortun synnyttämää harhaa.
Muutama eka torttu menee ennen kalibrointia. Syö vielä jokunen.
Ollaan vaimon kanssa vedetty tähän mennessä ainakin 10 pakettia yhtä ja samaa Lidl:n Runebergin torttua. Tällä otoksella voi sanoa, että kosteus vaihtelee, mutta yleensä on ollut maku ja kosteus kohdallaan. Myös muutama kuiva on otokseen mahtunut.
Muutama eka torttu menee ennen kalibrointia. Syö vielä jokunen.
Kyllä Marian torttu pitää kalibroinutakin johtopaikkansa. Avaintekijät on riittävästi ja riittävän karkeaksi jätettyä mantelirouhetta taikinassa, riittävä karvasmantelin aromi ja vähän muita hillitympi makeus. Suosittelen testaamaan, jos sattuu osumaan kohdalle.
Muistin just, että söin joku päivä lounaan jälkeen tortun myös Torrefazionessa ja se oli melko kehno esitys.
Pitääpä hakea itselle maistamaton Marian torttu jotta osaa sitten omatekemiin verrata. Samaa mieltä,.että rakennetta täytyy löytyä eli manteli ei saa olla hienoa jauhoa vaan pientä murusta.
Itse tehden olen alkoholikostukkeista pitänyt enemmän rommista kuin perinteisimmästä punssista. Karvasmantelia pitää olla mutta en tykkää jos on yhtään liikaa.
Eilen vaihteeksi markettitorttu, Salosen tekele rommilla (se toinen on punssilla). Maku varsin hyvä ja rakennekin lupaava, mutta omani oli törkeän ylikostea, vaikka deadlineen oli aikaa viisi (5!) päivää. Kuinka märkä torttu onkaan sitten lopussa? Muistaakseni Salosen runskit ovat aiemmin olleet ihan kelpoja. Toistaiseksi sijalle 4/5.
Muovirasiasta miinus, palmuöljyttömyydestä plussa.
Mä ehkä kuitenkin poljen tänään vielä Bon Haagan kautta töihin ja käyn varmistamassa, että Marian tortun erinomaisuus ei ollut vaan vuoden ekan tortun synnyttämää harhaa.
Kiitos vinkistä, oli kerrassaan mainio tekele. Kosteus ja makeus balanssissa, suutuntuma totuttua rouheisempi, juhlava jopa verrattuna markettien tylsään tasaisuuteen. Tortun huuhtelu onnistui mainiosti hyvin haudutetulla teellä. Paikka lauantai iltapäivänä täysi muttei liian.
Hyötypolkija
27.01.2024, 18.31
Oletkohan nyt syönyt oikeita torttuja? Liiterin tortussahan on hilloa siellä sisälläkin, jos on yhtään enemmän niin on pelkkää hilloa :D Just söin viime viikolla, kuvailisin sanoilla kostea ja hilloinen, runsaan makeahko...
Itse asiassa huomasin tuon, kun saman paketin toisen tortun puolikkaan söin myöhemmin. Siinä oli hilloa reilummin ja tosiaan sisälle asti. Ilmeisesti siis laatu "vähän" vaihtelee noissa.
Sittemmin tullut testattua pari kahvilan torttua. Biltema-cafe, joka suhteessa aika perus, ei missään nimessä huono (voiko ruuneperi olla?), mutta maku- tai suutuntumaelämyksiä turha hakea. Toinen oli Mikkelissä Kirjalan kahvipaahtimon kahvilan (tjsp.) ja oli kyllä ihan loistava. Hillo ei todellakaan mitään esanssibulkkia ja sen ja sokerikoristeen makeus toi hyvän kontrastin pohjaan, jossa oli jopa paikoitellen karvautta ja just sopivasti isompiakin rouheita mantelia. Pohja oli äkkiseltään omaan makuun turhan kuiva, mutta se sopi lopulta todella hyvin hieman erilaisen makuelämyksen ja makean yläosan kanssa. Ehdottomasti 5/5.
Kiitos vinkistä, oli kerrassaan mainio tekele. Kosteus ja makeus balanssissa, suutuntuma totuttua rouheisempi, juhlava jopa verrattuna markettien tylsään tasaisuuteen. Tortun huuhtelu onnistui mainiosti hyvin haudutetulla teellä. Paikka lauantai iltapäivänä täysi muttei liian.
Eipä mitään ja kiva, jos sinne riittää asiakkaita lauantaisinkin. Meinasivat nimittäin laittaa kiinni koko paikan silloin, kun Greenbake siirtyi Marian omistukseen.
Itse asiassa huomasin tuon, kun saman paketin toisen tortun puolikkaan söin myöhemmin. Siinä oli hilloa reilummin ja tosiaan sisälle asti. Ilmeisesti siis laatu "vähän" vaihtelee noissa.
Sittemmin tullut testattua pari kahvilan torttua. Biltema-cafe, joka suhteessa aika perus, ei missään nimessä huono (voiko ruuneperi olla?), mutta maku- tai suutuntumaelämyksiä turha hakea. Toinen oli Mikkelissä Kirjalan kahvipaahtimon kahvilan (tjsp.) ja oli kyllä ihan loistava. Hillo ei todellakaan mitään esanssibulkkia ja sen ja sokerikoristeen makeus toi hyvän kontrastin pohjaan, jossa oli jopa paikoitellen karvautta ja just sopivasti isompiakin rouheita mantelia. Pohja oli äkkiseltään omaan makuun turhan kuiva, mutta se sopi lopulta todella hyvin hieman erilaisen makuelämyksen ja makean yläosan kanssa. Ehdottomasti 5/5.
No sanoa muuta, vedin tänään toisen setin liiteristä ja oli huomattavasti kuivempi ja vähemmällä hillolla kun edellinen, LOL :D
@jackoja ootko maistanut Teemu Auran torttua, kun niitä sieltä Onnellisten Saarelta saa? Viimevuonna median kehuma. En ole maistanut...
Eipä ollut tarjolla ollenkaan tänään.
Eipä mitään ja kiva, jos sinne riittää asiakkaita lauantaisinkin. Meinasivat nimittäin laittaa kiinni koko paikan silloin, kun Greenbake siirtyi Marian omistukseen.
Onkos tuosta paljon puhutusta tortusta tietoa onko sama torttu kaikissa Marian konditorioissa, vai onko tuon paikan oma torttu?
Eipä mitään ja kiva, jos sinne riittää asiakkaita lauantaisinkin. Meinasivat nimittäin laittaa kiinni koko paikan silloin, kun Greenbake siirtyi Marian omistukseen.
Eilen ihmeteltiinkin kaverin kanssa että Marian Konditorialla on näinkin pieni kahvila. Kiva paikka ja Rtorttu maistui ihan hyvältä.
^Marian Konditorialla on leipomo Heikinlaaksossa jossa varmaankin tortut valmistetaan.
Seuraa OT:
Oltiin ajamassa pakkosatasta kolmen pysähdyksen taktiikalla Haaga - Lauttasaaren Mutterikahvio - Rönttösrouva Tapanilassa jossa olikin maistuva laskiaispulla mantelimassalla.
Mutterikahvion laskiaispulla oli sen sijaan jotenkin maistuva mutta koko ja ulkonäkö olivat surkeita.
https://pic.useful.fi/Y_CQcoxQn.jpg
Onkos tuosta paljon puhutusta tortusta tietoa onko sama torttu kaikissa Marian konditorioissa, vai onko tuon paikan oma torttu?
Varmastikin sama. Maria palkkasi Greenbaken entisen omistajan tuotekehittelijäksi tms. ja uskoisin, että Greenbaken oma tuotanto lopetettiin.
Ohiampuja
28.01.2024, 10.58
Hmm, kauppareissu edessä, pitäisikö samalla ostaa tortut vaalikahvitteluita varten. :)
Hartsa69
28.01.2024, 11.09
Yhden kaupasta haetun pettymyksen jälkeen oma- eli hanin -tekemä on paras.
https://live.staticflickr.com/65535/53491528217_732517e678.jpg (https://flic.kr/p/2puS4HT)Jan24 (https://flic.kr/p/2puS4HT) by Hartsa T (https://www.flickr.com/photos/146436343@N04/), on Flickr
JohannesP
28.01.2024, 12.41
Kahden paketin perusteella Rostenit on herkkiä päivämäärällä. Muutaman päivän PEPin torttu oli ihan hyvä, kun taas 5-6 päivän oli sisältä kuin kuivakakkua.
Sama virhe tehty tänäkin vuonna. Viikko parasta-ennen-päiväystä ja oli kuin tiivistä kuivakakkua olisi syönyt. Ei minkäänlaista kosteutta ja hädintuskin meni alas kahvin kanssa. Muutama päivä aikaisemmin tuli syötyä todennäköisesti vanhempi tekele, kun se oli hintaisekseen ihan hyvä.
Ensi viikolla voisikin napata Kannistot testiin.
Hyötypolkija
28.01.2024, 13.47
Hmm, kauppareissu edessä, pitäisikö samalla ostaa tortut vaalikahvitteluita varten. :)
No voiko olla parempaa perustelua ärrälle, go for it!
Yleisohje:
Koska ___ , voisi ehkä syödä Ruuneperit? --> Hanki n kpl asap. --> Kahvit/tee/vastaava täysin vapaaehtoinen kyytipojaksi --> Ääntä kohti.
Ja tuon Hartsan kotitekoisen herkun kuvan jälkeen ehto taas täyttyi, pakko päästää kauppaan...
Ohiampuja
28.01.2024, 17.08
No voiko olla parempaa perustelua ärrälle, go for it!
Jep, kaupassa on käyty ja tortut poimittu mukaan. Nyt pikainen hiihtolenkki ennen vaalilähetyksen alkua. Ja sitä sitten juhlistetaan torttukahvittelulla. :)
Kahden yllätysrunskin päivä. Eka Pirttimäen kahvilassa, jossa en koskaan aikaisemmin ole tavannut Runebergia. Ja herkullinen oli, ehkä paras toistaiseksi. Ei ole paikan omaa tuotantoa vaan leipojana Reuter & Stolt, sikäli kun oikein kirjasin tiedon.
https://pic.useful.fi/SComjDOZs.jpg
Ja kotona odotti yllärinä vaimon jälkkäriksi ostama ankea markettirunski, tekijä Haagan leipä. PEP -4, mutta jo aivan ylivettynyt. En mä keksi sanottavaa tuosta.
https://pic.useful.fi/A3KLdwJvjw.jpg
Vähän överiksi meni, pelottaa meneekö kylkiin. Toisaalta melkein 4000 kcal tuli lenkillä poltettua.
Hartsa69
28.01.2024, 20.17
Luinkin vielä yhdestä Rostenin pakkauksesta, että "Pakastettu ja sulatettu" tms.
Pääsääntöisesti kaikki niihin muovikoteloihin pakatut "markettirunskit" on sulatettuja.
Kettu! Tein just uuden 6 kpl erän torttuja ja juuri uuniin ne laitettuani huomasin, että mantelirouhe oli edelleen tehosekoittimessa murskaamatta. Tuli siis vain jauhoja, korppujauhoa ja piparimurua kuivista aineksista. 0,5 dl mantelia jäi laittamatta taikinaan. Nojaa, kai noitakin syö.
Mysteerien mysteeri kun Rostenin 2kpl paketissa toinen torttu oli oikein hyvä (hintaisekseen) mutta toinen oli vetinen pettymys.
^WTF???!! Söitkö samalla kertaa?
^WTF???!! Söitkö samalla kertaa?
En nyt sentään, ekasta puolikkaan aamulla ja toisesta puolikkaan iltapäivällä.
”Ei ole tortut veljeksiä”
Hagalund
02.02.2024, 12.33
Hesarissa torttuvertailua: https://www.hs.fi/ruoka/art-2000010121068.html
1. Ekberg
2. Levain
3. Patisserie Teemu Aura
4. Kannisto
5. Gateau
6. Konditoria Hopia
..noita Ekbergejä ei vissiin marketeista saa, pitänee lähteä ihan vartavasten ostamaan paikan päältä.
Se erilainen runski, leipojana PH7. Ensipuraisulla heti tuntuma, että tämähän tosiaan olikin jotain muunlaista ja piti tsekata tuoteseloste; jauhoseos: tattari-, riisi- ja maissijauhoa sekä psylliumia. Aivan herkullinen, mutta jokin häiritsevä elementti tuossa on. Ehkäpä juuri se erilaisuus. Jokseenkin makeahko taikina. Outo tunne kun hampaat tuntuivat liimautuvan toisiinsa. Matalana pienehkö verrattuna moneen.
https://pic.useful.fi/WBAnsghKn.jpg
En nyt sentään, ekasta puolikkaan aamulla ja toisesta puolikkaan iltapäivällä.
”Ei ole tortut veljeksiä”
Kuivunut puolikas tuntui "normaalilta" ja kokonainen "vetiseltä"?
Iltalehden testi
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/e1999284-12cd-4e2f-95cb-665bb0ae14d0
1, Jokioisten
2. Salonen
3. Kanniston
4. Fazer
5. Lidl
6. Elonen
7. Rosten
8. Satumaista
9. Sinuhe
Tänä vuonna 0 syötyä r-torttua.
..noita Ekbergejä ei vissiin marketeista saa, pitänee lähteä ihan vartavasten ostamaan paikan päältä.
Ruoholahden Citymarketissa on ollut.
Kuivunut puolikas tuntui "normaalilta" ja kokonainen "vetiseltä"?
Kummallinen tulkinta esitetystä maisteluprotokollasta. Toki kunnon torttu-connoisseur suorittaa makutestin objektiivisesti ja tasapuolisesti.
Määkin testasin Marian tortun, jonka hain Heikinlaakson tehtaanmyymälästä. Ulkoisesti ok, mutta makukokemuksena ei tämän palstan hehkutuksen veroinen. Tämä yksilö oli kuivan puoleinen ja jotenkin laimea. En tiedä, ehkäpä olisi pitänyt pitää pari päivää jääkaapissa mutta siihen ei ollut nyt saumoja.
Hesarissa torttuvertailua: https://www.hs.fi/ruoka/art-2000010121068.html
1. Ekberg
...
..noita Ekbergejä ei vissiin marketeista saa, pitänee lähteä ihan vartavasten ostamaan paikan päältä.
Oho, näitä oli lähimarketissakin ja päätin koettaa olisiko korkeahko hinta perusteltu. Komppaan Hesarin raatia ja totean kaiken hehkutuksen arvoiseksi. Nyt oli herkkujen herkku, kaikki täydellistä.
https://pic.useful.fi/r72fE0CAX.jpg
Veivaaja
05.02.2024, 11.28
Onkos kenelläkään tullut vastaan aitoa punssilla kostutettua? Jonain vuonna söin sellaisen kahvilassa, jossa oli nautintaoikeudet. Enkä tietenkään muista, missä Pks:llä se sijaitsee....
Äsken Ekbergin runski ja herkkua oli edelleen. Saa olla vuoden viimeinen.
Mun lopullinen definitiivinen järjestys on tämä:
1. Ekberg
2. Reuter & Stolt
3. Gateau ja Kannisto
4. pH7
5. N'avetta
6. Salonen rommi
7. Elonen ja Haagan leipä
Sijat 3 ja 7 jaettuja, en kyennyt päättämään järjestysä.
Onkos kenelläkään tullut vastaan aitoa punssilla kostutettua? Jonain vuonna söin sellaisen kahvilassa, jossa oli nautintaoikeudet. Enkä tietenkään muista, missä Pks:llä se sijaitsee....
Mulla on tullut. Kotileipomossani. 5 torttuun tulee yhteensä joko 0,5 dl rommia tai punssia. Rommi parempi.
Tänään otin juhlapäivän kunniaksi yhden mukaan töihin kahvitauolle.
https://ep1.pinkbike.org/p5pb26193390/p5pb26193390.jpg
^ Hienon näköinen torttu.
Kanniston tortut oli myyjättären mukaan rommilla kostutettuja. Jos ymmärsin oikein, niin niillä olisi ollut myös rommittomia siinä tarjolla.
Eilen hain taas isohkon määrän tilattuja Myllyn Paras -torttuja ja kyllä ne vaan edelleen on parhaimpia. Kovasti kollegat kehuivat.
Hei eipäs unohdeta, että se olis taas täällä - nimittäin torttusesonki!
https://live.staticflickr.com/65535/54292595081_b85ca8eaaf_c.jpg
Rosten kaupasta viikonloppuna, eilen Fazun kahvilaversio työsuhdetorttuna töissä ja tänään aamulla työmatkan sakkolenkillä poljin Succesin kautta. Succesissa kannattaa kyllä ennemmin syödä mitä tahansa pullaa, koska ovat edelleen kaupungin parhaat eikä torttu yltänyt niitten tasolle. Rosten ja Fazun kahvilaversio samaa ok-laatua kuin aina ennenkin.
En ole unohtanut. Olen leiponut niitä jo kaksi kertaa. Tammikuun ihan alussa 12 kpl ja viime viikonloppuna 6 kpl lisää. Ehkä taas tänä viikonloppuna. Vähän muuttui maku, kun jouduin vaihtamaan kostutusrommin merkkiä. Oli se 2 dl pullossa myytävä rommi loppu niin ostin isomman pullon minulla aiemmin vierasta rommia. Tässä on vähän vanilja-aromia lisänä ja mietin miten käy mutta tuli varsin mainioita Ruunareita.
edit. Yhden 2 kpl paketin ostin myös pari viikkoa sitten Lidlistä. Ei ollut hyviä mun makuun. Teen itse paljon parempia.
Tänään kahvilla paikassa marian konditoria, Heikinlaakso.
Runebergin torttu oli kovin minun makuun, 4,5/5 pistettä! Kahvi tuoretta ja sopiva paahto!
Fillarijeti
02.02.2025, 19.37
Monen tortuttoman vuoden jälkeen tuli sorruttua Tokmannilla, josta makutestin voittajia sai vitosella neljä kappaletta. Huuhtelin tänään yhden alas nelosen Costa Ricalla ja maistuihan se.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000010994617.html
Tänään kahvilla paikassa marian konditoria, Heikinlaakso.
Runebergin torttu oli kovin minun makuun, 4,5/5 pistettä! Kahvi tuoretta ja sopiva paahto!
Poikkesin perjantaina töihin polkiessa Haagan Bon Marian kautta ja oli tosiaan Marian torttu tänä vuonna varsin mainio esitys. Tarpeeksi karkea koostumus, reilusti mantelinpaloja, rittävästi karvasmantelia ja lähes täydellinen kosteus. Ihan himpun turhan paljon hilloa ja vähän turhan makea mun makuun, joten antaisin myös 4,5/5.
Äsken viime vuoden jaetulta kolmossijalta Kanniston runski. Nyt oli kyllä ylikosteutta ja rakenne oli turhan mössöytynyt. Liekö huominen PEP syynä?
Tällaisenaan ei mitalisijoja hätyytetä. Tosin kaksi vasta syötynä, ettei vielä varma voi olla :rolleyes: Toistaiseksi Fazer Leipurit johtaa.
Runebergintorttu sixpack, kuuden pienleipomon tortut samassa paketissa.
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/8262582?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0wFXPS-JZg5OPFOPtJzP46MLSR35F-2YqiehR5aVK-vedcENtberYzvqw_aem__mZWhdPY6BnUDZC6WS8YEg#Echobox =1738729211
^ihana idea! Saispa jostain helpommasta paikasta.
No nyt! Tuohan on ihan pakko käydä hakemassa.
…no mut noiden aromit menee sekasin yhteisen muovin mikroilmastossa
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nyt oli torttu! Eromangan teos kyseessä. Kaikki balanssissa, runski mun makuun, sopivan kostea ja rakeinen. Suoraan sijalle 1.
Pakkauksessa ei lainkaan tuoteselostetta, onko sellainen edes laillista? Ainut merkintä myyntipäivä 5.2. ja VKP 9.2.
https://pic.useful.fi/YLwmg7SPy.jpg
…ehkä tulikin jo torttuähky ja kiintiö tältä vuodelta täyteen. Hämmentävää… :)
casanova
05.02.2025, 17.07
Sikspäkkejä saa töissä kuulemani huhun mukaan keskustan Stockan lisäksi myös Tapiolasta.
Nyt oli torttu! Eromangan teos kyseessä. Kaikki balanssissa, runski mun makuun, sopivan kostea ja rakeinen. Suoraan sijalle 1.
Pakkauksessa ei lainkaan tuoteselostetta, onko sellainen edes laillista? Ainut merkintä myyntipäivä 5.2. ja VKP 9.2.
https://pic.useful.fi/YLwmg7SPy.jpg
Ulkonäössä ehkä aavistus hiomisen varaa ?? No ei tuo pahalta toki näytä ja maku on silti tärkein. Mä leivoin erän taas eilen.
Ulkonäössä ehkä aavistus hiomisen varaa ?? .
Oli paketti myös hieman pyörähtänyt. Mut hei, uniikki käsityön leima eikä sellainen riistäjäkapitalistin runskikoneesta pullautettu standardipötkylä.
Tänään runskis @N'avetta Sipoossa.
Oikein hyvä, oikein hyvä. Jotenkin kuitenkin... Noh, olkoon jaettu ykköstila.
https://pic.useful.fi/Tb1w9IVjF.jpg
Jälkkäriks laskari.
30 hampainen
09.02.2025, 16.54
Rupesin kuun alusta hiilarittomalle ja poika ei syönytkään viimeistä Runebergintorttua ja se jäi vanhaksi, melkein itku pääsi kun laitoin biojätteeseen.
Sixpack sokkotestattu. Tässä ranking:
1. Ekberg 2. Eromanga 3. Juuri ja Uudenmaan herkku 4. Nurmileipä 5. Gilan
Yhden kuuden satsin meinaan vielä tehdä tähän about viralliselle kaudelle. Varmaan huomenna leivon ja parhaimmillaan ne on sitten keskiviikkona. Muut meidän perheessä on jo kyllästyneet eli pari pistän itselleni pakkaseen tuleviksi viikoiksi sopivaa kahvihetkeä odottamaan ettei nyt sentään kuutta tarvii syödä pariin päivään.
Voittaja on löytynyt. Ravintola Oivan lounaan jälkkäri runeberginkakku. Kosteus, karvasmanteli ja rustiikkinen ulkonäkö.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250210/8a6ffd10d107d57f7cff1401623b079a.jpg
Lähetetty minun SM-S916B laitteesta Tapatalkilla
Sain reseptin. Määrät kandee jakaa kymmenellä
RUNEBERGINKAKKU
2 kg voita
2 l ruokosokeria (myös tavallinen käy)
30 kananmunaa
3 l vehnäjauhoja
1 l keksimurua (esim digestive)
1 l korppujauhoja
1 l mantelijauhoa
20 leivinjauhetta
5 rkl kardemummaa
1 l kermaa
Tippoja karvasmantelia. Varovasti, sillä maku vahvenee paistettaessa.
Kostutus:
Omenamehua
Päälle
Vadelmahilloa tai -marmeladia
Kuorrutus
4 l tomusokeria
vettä
1. Mittaa pehmeä voi ja sokeri kulhoon.
2. Vatkaa sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa noin 5 minuuttia.
3. Lisää kananmunat yksitellen välissä hyvin sekoittaen.
4. Murskaa keksit hienoksi muruksi.
5. Sekoita keksimuru, mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
6. Lisää kuivat aineet vatkatun voin, sokerin ja munien joukkoon vuorotellen
kerman kanssa.
7. Voitele vuoka ja jauhota koropujauhoilla. Lisää taikina ja tasoita pinta.
10. Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile tikulla.
11. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoilulautaselle.
12. Kostuta omenamehulla
13. Valmista sokerikuorrute. Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää joukkoon
vähitellen vettä, kunnes kuorrute on pursotettavaa. Varo ettei tule liian löysää.
14. Lusikoi sokerikuorrute pursotuspussiin ja leikkaa pussin kulma auki.
15. Pursota kakun päälle rengas sokerikuorrutteella ja levitä renkaan keskelle
vadelmahilloa tai -marmeladia
Huono kuva ja ruma tekele, mutta on hyvää. Koko 20x20x5cm. Tämä on kakkosversio, resepti kaipasi pientä viilausta.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250316/c83bc3413fff3041c9a01da52bab5a57.jpg
Päivitetty ohje:
200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl keksimurua (esim pipari)
1 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhoa
1dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl kermaa
1 tl karvasmantelia (dr oetker)
Kostutus
0,5 dl omenamehua
Päälle vadelmahilloa
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.