Näytä tavallinen näkymä : Renkaat retkipyörään
Pakko pyytää vähän apuja, rengasviidakko tuntuu sakealta.
Mitä pistosuojattua hyvin rullaavaa rengasta suosittelette? Vanhojen renkaiden koko on 32-622 (700x32C). Vanteissa, jos sillä on mitään merkitystä, on merkintä Wolber Super Champion Modele 58. Ja sisäkumit menis myös uusittavaksi. Ostopaikkoja on netti pullollaan, niistä voi antaa vinkkejä. Kaikenlaisia tarvikkeita, työkaluja, pumppu, ym. tulisi myös ostoslistalle.
Continental Cyclocross Speed. En muista onko pistosuojausta mutta näillä joskus ajelin ja olivat kestävät ja hyvin rullaavat.
Tässä ketjussa lisää jorinaa.
http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?50575-Continental-cyclocross-speed-vs-Vittoria-Cross-xn-Pro-renkaat
Tuota Contia ei taida olla 32 mm leveänä. Enimmäkseen asfalttipintaisilla teillä ajoon renkaan tarve olisi, joten voisi olla vähän sileämpi kuvio.
Specialized Roubaix Pro https://www.specialized.com/us/en/roubaix-pro-2bliss-ready/p/155483?color=229786-155483
Tätä olen suositellut monesti, on omaa kokemusta, saa monesta muustakin paikasta:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/63586/gjtsj/Continental-GatorSkin-maantiepyoran-rengas-28
Tätä olen suositellut monesti, on omaa kokemusta, saa monesta muustakin paikasta:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/63586/gjtsj/Continental-GatorSkin-maantiepyoran-rengas-28
Jep, mulla on toisessa maantiepyörässä, jolla mennään välillä pikipinnan lisäksi sepelikössä muttei pöpelikössä, juuri nämä.
arctic biker
18.05.2019, 21.02
Teru ei yleensä paskoja suositte. Kun omat Conti Speed tai/Race renkaat hiipuu niin tiedän mitä tilaan.
Noita Conteja ny tälle ja ehkenpå ens vuodelle piisaa.
Kun kysyttiin myös muuta tarviketta, niin tässä yksi hyvä toimittaja sisureille, renkaille, tykaluille jne.
https://www.bike-discount.de/en/buy/continental-gatorskin-folding-tire-577719
Ok, kiitos avusta. Huomasin myös renkaan Schwalbe Marathon Supreme. Varmaan jompi kumpi, siis Conti tai Schwalbe sopisi mun käyttöön. Hiukan sileiltähän nuo näyttää nyt pyörässä oleviin verrattuna.
https://www.bike-discount.de/en/buy/schwalbe-marathon-supreme-hd-onestar-28-32-622-519780
Molemmat, sekä C että S, ovat keskihintaisina hyvin saman laatuisia ajettavuudeltaan, kestävyydeltään aikaa vastaa, ajokestävyydeltään ja vielä pistokestävyydeltään. Supremesta ei omaa kokemusta, mutta useista merkin muista, sisureista kuitenkin C ollut luotettavampi, ja tästä toimittajasta, jolta tullut eniten tilatuksi on ihan kympin arvoinen kokemus.
Supremea saa heijastinkylkisenä, mikä on hyvä asia, ellei käytä pinnaheijastimia tai vanteissa ole jotain näkyvää.
Schwalben renkaat tahtoo olla hiukan nimellismittaa kapeampia, 32 mm Supreme on ainakin uutena 20 mm vanteella 31 mm leveä. Hiukan kapealta se minun silmääni retkipyörässä näyttää, joten jos tilaa riittää, ottaisin pykälää leveämmän. Oletettavasti siitä olisi kestävyyteenkin hyötyä, kun renkaan pintapaine pienenee. Sileys ei ole ongelma, päinvastoin. Asfaltilla ei kuviota tarvitse, eikä tuon kokoisesta renkaasta soratierengasta tule kuvioinnillakaan. Ajelee silti varsinkin 35...37 mm renkaalla sorallakin, jos tien pinta on hyvässä kunnossa.
Ulkorenkaista Panaracerilla saattaa olla myös laadukkaita vaihtoehtoja. Tehtaalta on tulossa näihin aikoihin pistosuojattu Plus-malli Gravelkingistä, jota mielenkiinnolla odottelen. Mutta tälläkin hetkellä jossain toisessa mallissa on suojattu ja ilmeisesti hyvin rullaava versio (kirjoittelen tabletilla, joten en laita tähän linkkejä).
Schwalben sisärenkaissa on minulla ollut toistuvasti erikoinen ilmiö: Vuotavat venttiilin juuresta. Kumi ei siis vuoda, eikä itse venttiilikään, mutta venttiiliputki tai runko tai mikä sen osan nimi onkaan, löystyy. Pihdeillä kiinni ja taas pitää. Hyvä tietää, jos etsii mystistä vuotoa. Muuten ei mitään ongelmaa noiden kanssa ole ollut ja edelleenkin niillä ajelen. En kyllä osaa sanoa, onko jokin muu parempi. Olikohan malli SV18 sellainen, joka sopii välikokoisena 32...35 mm renkaaseen. Ostopaikkana bike24, bike-discount tai bike-components.
Ko. pyörään renkaan leveys on optimi tuo 32, mikä siinä on ollut aluksikin. Vanteen sisämittakin on jokseenkin kapea, luulen. Minulla ei kesäisi yhdessäkään ajokissa ole 28 tai 32 mm leveämpää rengasta, tosin ajo vahvasti päällysteisillä teillä, mutta ei noilla ole mitään ongelmaa mennä sorapintaisillekaan. Kun ei hirveän paljon massaa tule pyörän päälle, ei mitään syytä leveälle renkaalle, kiusaahan se leveä silmääkin tuossa edessä.😊
anomuumi
19.05.2019, 10.19
Itsellä oli Grand Prix 4-Season harkinnassa samanlaisin perustein: https://www.bike-discount.de/en/buy/continental-grand-prix-4-season-32-622-folding-tyre-872680
Päädyin kuitenkin ostamaan sen vähemmän suojatun GP 4000 mallin kun löytyi sopivasti lähikaupasta. Sekin on minulla kestänyt ihan hyvin hiekkateitä toistaiseksi. Sisurina tämä: https://www.bike-discount.de/en/buy/continental-tube-tour-28-slim-s42-503548
(https://www.bike-discount.de/en/buy/continental-tube-tour-28-slim-s42-503548)
edit: ostopaikoista ainakin bike-discount, bike-components ja bike24 on suositeltavia.
^ Samaa sisärengasta samalla pitkähköllä venttiilillä löytyy omistanikin ja muutama aina varalta. Sisurittomaan en ole ajatellutkaan...
Mites kun samasta renkaasta voi olla kahta eri versiota, eli vaijerilla tai ilman. Onko asentamisen vaikeudessa eroja? Entä nettitilauksissa, jos on vaijerillinen, niin voiko rengas saada vaurioita jos on pakattu "mutkalle"?
Taitettava on nykyaikaa, mutta jäykkälankaisillakin ajaa, molempia löytyy noista tallissa olevista ajokeista, eipä asentamisessakaan kovin eroja. Kerran tuli briteistä pari jäykkää ja ne oli pyöräytetty pieneksi, ei noille ollut sattunut mitään. Kaikkia jäykkälankaisia ei pidä pyöräytellä noin, Schwalben Marathonin olen kerran nutjauttanut kun yritin pienentää.
Taitettavakylkiset ovat kevyemmät ja mukavammat ajossa!
Taittuvat keveämpiä ja asentaminen yleensä aina rengas/vannekohtaista. Yleensä langallista ei pakata mutkalle jolloin ei vaurioita synny, toisaaltaan ei pienet taitokset pahaa tee ellei kovin teräviä kulmia synny.
Itsellä 4Season 28 millisenä käytössä ja tulevaan tulee GP5000, jos retkirengasta hakisin itselle niin ehdottomasti 4Season vaikka hieman leveämpänä...
Joissakin taitettavissa kerrotaan jotain vannevaatimuksia? Onkohan tuo kaikilla? Vanhan retkipyörän vanteet voivat olla tuota vaatimusta täyttämättömät? Nyt olen hitusen heikoilla jäillä...
Eli, jos varman päälle pelaisi, niin vaijerillinen voisi olla varmempi valinta?
Noin on varmaa, jonkilainen kynsi uusissa vanteissa sisällä, jos vanteet ovat ihan sileät, niin jäykkälankaiset sitten varmemmin. Vittoria taitettavissa jotain varotuksia, nyt lipsuu vähän...hetken päästä joku kertoo faktaa.
hphuhtin
19.05.2019, 19.22
Katselin netistä kuvia tuosta vanteesta ja näyttäisi mielestäni retrolta mutta silti perus-clincheriltä, on vähän ”kynttä” tarjolla reunassa. Eli kunhan et tubular-renkaita osta niin luulisi sopivan.
Ehdottaisin itse retkeilyn kyseessä ollessa (oletan siis että laukut päällä mennään eikä millään kippurasarvisella kevyellä varustuksella) Continental Top Contact II, on vahva rengas, painaa 32mm koossa n. 580g eikä ole mitenkään hitaimmasta päästä. Toinen kestävä vaihtoehto olisi Schwalbe Marathon Plus, mutta se on selvästi painavampi.
Contin Cycloross Speed mitä täällä ehdotettiin ei ole ollenkaan pistosuojattu eikä se ole nimestäänkään päätellen valmistajan retkeilyyn tarkoittama.
Ajot on kyllä muinaisuudessa olleet enemmän 1-3 tunnin lenkkejä ilman varusteita, mitä nyt sivulaukussa jotain kevyttä mukana. Enkä usko tulevien lenkkienkään muuttuvan, joten renkaiden ei välttämättä tarvitse olla järeät. Tiet on kyllä paikoitellen huonossa kunnossa, niin jonkinlaista kestävyyttä asfaltissa olevia reikiä vastaan tulisi olla. Ja mieluusti hyvin rullaava rengas.
Hirsipuutarhuri
19.05.2019, 20.37
Kuinkahan kaposet renkaat tuollaiselle 19mm sisäleveelle vanteelle vielä uskaltaa laittaa?
Mitä muuten tapahtuu jos laittaa "liian kapeat" renkaat?
hphuhtin
19.05.2019, 20.51
Ajot on kyllä muinaisuudessa olleet enemmän 1-3 tunnin lenkkejä ilman varusteita, mitä nyt sivulaukussa jotain kevyttä mukana. Enkä usko tulevien lenkkienkään muuttuvan
Ok, rengassuositukseni ei päde tuollaiseen käyttöön. Itselleni retkeily on sellaista, että reissu on vaikka viikonlopun, viikon tai pari. Jos kerran olet 1-3h matkan päässä kotoa, muiden suositukset pätee paremmin, esim. mainitut Gatorskinit voisi olla hyvät.
Vanteesi luultavasti ottavat ihan hyvin taittuvia clincherille tarkoitettuja renkaita.
Britit ovat konservatiiveja näissäkin hommissa, heiltä sais gatorit 32 millisenä jäykällä reunalagalla. Tuollaiset tulivatkin kerran pienelle kiepille kietaistuna jätesäkin kaltaiseen mustaan muoviin pakattuna, jotain muutakin siinä tuli. Vähän empien avasin, mutta mitään vikaa ei sisältä löytynyt. Renkaat ovat edelleen hyvässä kunnossa eikä reikiäkään ole tullut eikä jäykästä reunastakaan mitään kummempaa. Ennen brittien eroa voi tältäkin toimittajalta tilata, monesti on tullutkin, iha kympin arvoinen toimittaja tämäkin.
https://www.chainreactioncycles.com/fi/en/continental-gatorskin-road-bike-tyre/rp-prod18800
Kuinkahan kaposet renkaat tuollaiselle 19mm sisäleveelle vanteelle vielä uskaltaa laittaa?
Mitä muuten tapahtuu jos laittaa "liian kapeat" renkaat?
Jyräksi muuttuu pyörä liian kapeilla, kolmekakkonen mielestäni vielä toimii, niillä nyt ainakin pyörä säilyy vielä ajettavana.
Kuhan sanon että Vittoria Voyager Hypereitä ei ole kukaan maininnut. Itsellä leveänä, onkohan peräti 40-millisenä. Mukava ajaa, testien mukaan rullaava eikä tunnu hirveän reikäalttiilta, tai kulu holtitonta vauhtia. Paineetkin voivat leveässä kumissa olla maltilliset kevyessä lastissakin, niin ei tunnu kuin umpikumirenkailla ajaisi.
Malamuutti
20.05.2019, 10.16
Kuhan sanon että Vittoria Voyager Hypereitä ei ole kukaan maininnut. Itsellä leveänä, onkohan peräti 40-millisenä. Mukava ajaa, testien mukaan rullaava eikä tunnu hirveän reikäalttiilta, tai kulu holtitonta vauhtia. Paineetkin voivat leveässä kumissa olla maltilliset kevyessä lastissakin, niin ei tullu kuin umpikumirenkailla ajaisi.
Eilen tuli taas ajettua 37 mm Voyager Hypereillä ja kyllähän se mukavaa menoa on, kun tulee muuten ajeltua 25 mm renkailla, eikä liian raskastakaan, kevyesti rullaa. Toisaalta Hypereitä ei enää näyttäisi saavan 32-millisenä, josta ensimmäisessä viestissä oli kyse. Mutta jos löytyy 32-millisenä tai 37 mm mahtuu alle, niin täältä myös suositus.
hphuhtin
20.05.2019, 12.24
Onnistuisikohan tuo Vittoria Voyager Hyper tubelessina? Voisi harkita työmatkahypritiin :) Planet-X:stä näytti löytyvän ainakin 37x622 versiona.
Schwalben sisärenkaissa on minulla ollut toistuvasti erikoinen ilmiö: Vuotavat venttiilin juuresta. Kumi ei siis vuoda, eikä itse venttiilikään, mutta venttiiliputki tai runko tai mikä sen osan nimi onkaan, löystyy. Pihdeillä kiinni ja taas pitää. Hyvä tietää, jos etsii mystistä vuotoa.
Ns. irtosieluinen sisuri. Sielun saa pois esim. litkutusta varten. Varsin ikävä yleensä CO2-patruunoita käyttäville kun sielu tahtoo lähteä adapterin mukana ja taas meni yksi patruuna turhaan.
Oma valintani on Panaracer Pasela 35-millisenä ja taitettavana. Olen ollut tyytyväinen kestoon sekä rullaukseen. Lisäksi vaaleanruskeakylkisenä on ihan hyvän näköinenkin.
Tilasin nuo Contin Gatorskinit.
Pitempikestoiseen retkipyöräilyyn on kehitetty omia renkaitakin, vuodelta 2013 on Pyörämatkailu.comin juttu Continental Travel Contact -renkaista (http://www.pyoramatkailu.com/pyoramatkailu-com-testaa-continental-travel-contact-renkaat/). Kyseisiä renkaita valmistetaan edelleen, mutta ei ole omia kokemuksia.
Maailmanmatkaaja.Rengasta maailmanmatkaajille ei voi suunnitella piirustuspöydällä.
Tilmann Waldthalerin kokemus ja tietämys on käytetty Travel CONTACTin luomiseen.
Hänen vaatimuksensa olivat selvät: huippu runkorakenne, jossa on suuri rasituksen kestokyky sekä murenemis-
ja viiltosuojaus, tehokas pistosuojaus ja tietenkin pintakuvionti, jolla on mahdollista tutkia reittejä ympäri
maailmaa nopeasti ja turvallisesti.
Renkaasta on saatavilla myös taitettava versio, joka on helppo ottaa vararenkaaksi.
Travel CONTACT on ihanteellinen rengas kaikenlaisille reiteille, niin lähilenkkipoluillle kuin maailman eri kolkkiin. -- https://www.suomenurheilupyora.fi/continental-travel-contact-ulkorengas-42-622
Tilasin nuo Contin Gatorskinit.
Jaa, siis nuo jäykkälankaiset? Toivottavasti tyydyttävät kun on näitä suosituksia tullut jaelluksi. Toivon mukaan sopivat myös tyydyttävästi pyörän tyylivaatimuksiin.🤗
Joo, jäykkälankaiset 32 mm leveät. Tyylillisesti muuttuu kun vanha sekapari on valkosivuilla.
Itse käytän retkipyörässä Schwalben Marathon Almotion 40 mm renkaita tubeleksena.
Ajoin niillä viime vuonna reilun viikon mittaisen 1100 km reissun ja on kyllä mukavat. Rullaa hienosti ja kestää vaikka ydinräjähdyksen jos sellainen kohdalle sattuu 😀 Tuo tubeless versio voitti rullaavuustestissä mm. Vittorian Voyager Hyperin. Tubeless asennus oli helpoin ikinä.
Joten jos vaan haarukoissa riittää tilaa niin vahva suositus näille. Kapein vaihtoehto oli 40 mm tuolloin kun niitä hankin, mutta nyt näyttää siltä, että tuota 40 mm ei ainakaan tällä hetkellä tubeleksena löydy. Toivottavasti tuovat sen vielä markkinoille..
Tuossa vielä linkkiä:
https://rsicycles.co.uk/index.php/cycling-components/tyres/schwalbe-marathon-almotion-folding-28-x-150-700-x-38c-40-622-b-b-skrt-hs453-osc-67epi-ek-11600834.html
Nostetaan tämä vanha ketju. Perheessä on kaksi työ/asiointi (retki) sähköpyörää. Molempiin ostin viime syksynä uudet Schwalbe Marathon Winter Plus 50-622 nastarenkaat. Jo silloin arvelin, että Schwalbe on näihin korkeutta lisännyt. Ei ollut enää vanhoja mihin verrata, joten mutua. Reilu viikko sitten tilasin bikable:sta kesäkiekkoihin uudet Schwalbe Marathon E-Plus 50-622 renkaat. Tänään tulivat. Nyt oli 2,5mm enemmän korkeutta kuin Winter Plussissa. Nyt alkoi jo epäilyttämään mahtuuko enää lokarien alle edes pyörimään. Piti saman tien laittaa renkaat kesäkiekoille ja testata. Juuri ja juuri mahtuivat. Säätövaraa ei lokareissa enää suurempaan suuntaan ole. Noin 3-5mm jäi renkaan ja lokarien väliin.
Santtu75
02.04.2025, 12.12
Koitetaan nyt vaikka tätä osiota...
Itselläni tullut ajeltua erilaisia hieman pidempiä 1-2 yön reissuja sähköavusteisesta (saariston rengastietä, ahvenanmaata yms.) maastopyörästä aavistuksen modifioidulla pyörällä jossa rengastuksena myös soralle/helppoon maastoon kelpaava Racing Ray / Thunderburt kombo jossa ideana että alustan laatu ei olisi esteenä reittivalinnoille.
https://img.aijaa.com/m/00070/15160946.jpg (https://aijaa.com/2CcsIM)
Nyt tulevaksi kesäksi taasen muutamaa ajoreissua suunnitteilla mutta ovat käytännössä puhdasta asfalttipohjaa kokonaisuudessaan, niin mielessä olisi niille reissulle hieman muokata tuota rengastusta "maantiemaisempaan" suuntaan.
Mitä hyviä ehdokkaita olisi 29" vannekoossa 2.00-2.40 leveydellä kyseiseen käyttöön.
^Trollaatko kun pitää näitä moottoripolkupyöriin liittyviä kysellä täällä kun on niille ihan omistettu osasto? Vai eikö siellä tiedetä mistään mitään.
Mutta vastauksena kysymykseen, lienee se sama kun on tuo moottori tuossa.
Santtu75
02.04.2025, 19.18
^Trollaatko kun pitää näitä moottoripolkupyöriin liittyviä kysellä täällä kun on niille ihan omistettu osasto? Vai eikö siellä tiedetä mistään mitään.
Mutta vastauksena kysymykseen, lienee se sama kun on tuo moottori tuossa.
Miten tämä nyt sinulle niin sielun päälle ottaa?
Täysin luonnollista keskusktella yksittäisistä pyörien osakomponenteistä niiden otsikoiden alla jotka ovat kyseisille osakomponenteille tehtyjä.
ihan samasta valikoimasta nuo renkaat valitaan ja ainakin osittain samojen asioiden perusteella.
Samoin vaikka keskustelu vaihteistoista, vanteista, jarruista yms. osakomponenteista jotka ovat yhteneväisiä, samoissa keskusteluissa mennään.
Sitten speciaalit keskustelut kuten pyörämallit,sähkötekniikka yms. Omissa keskusteluissaan.
Tämä oma kantani ja sillä tulen jatkossakin menemään ellei ylläpito selvästi linjaa toista.
^Kuten #36 kirjoitin, ostin perheen kahteen sähköiseen työ/asiointi (retki) sähköpyörään Schwalbe Marathon E-Plus 50-622 renkaat. Mahdollisimman hyvä pistosuojaus oli prioriteeteissa korkealla. Sen verran monta kertaa on mennyt pyörien talutteluksi. Nykyään valitsen Schwalbeissa korkeimman 7 suojaustason renkaita. Noita Marathon E-Plussia löytyy vielä 55-622 koossa. Kuvissa renkaan pintakuvio näyttää karkeammalta kuin todellisuudessa. Muutaman sadan kilometrin kokemuksella rullaa mielestäni aika hyvin (eikä rengasrikkoja):)
Marathon E-Plus | 50-622 | Smart DualGuard | ADDIX E | Black+Reflex | Wired | 2021 | Tube | 11159055.01 (https://www.schwalbe.com/en/Marathon-E-Plus-11159055.01?srsltid=AfmBOorV3bGQTdbddOvXu6NoCISird YcBOy0xPJxWDvbyimXxfVoMZwW)
Miten tämä nyt sinulle niin sielun päälle ottaa?
Täysin luonnollista keskusktella yksittäisistä pyörien osakomponenteistä niiden otsikoiden alla jotka ovat kyseisille osakomponenteille tehtyjä.
ihan samasta valikoimasta nuo renkaat valitaan ja ainakin osittain samojen asioiden perusteella.
Samoin vaikka keskustelu vaihteistoista, vanteista, jarruista yms. osakomponenteista jotka ovat yhteneväisiä, samoissa keskusteluissa mennään.
Sitten speciaalit keskustelut kuten pyörämallit,sähkötekniikka yms. Omissa keskusteluissaan.
Tämä oma kantani ja sillä tulen jatkossakin menemään ellei ylläpito selvästi linjaa toista.
Minulla ei mitään sielua ole. Eihän niitä voi mitenkään samaan kategoriaan laittaa. Niin paljon eroa painoissa, väännössä ja lähes kaikessa muussakin. Mutta sitä vain ihmettelen että eikö niihin sähköpyöriin liittyvistä asioista kannattaisi kysellä sieltä missä niistä keskustellaan.
Goomikko
02.04.2025, 21.05
^Missä keskustellaan sähköpyörien renkaista?
En minä tiedä. Mutta edelleen oletan että sähköpyörillä ajavat niistä enemmän tietävät. Ja toinen oletukseni on että enemmän heitä tuolta sähköpyöräosastolta löytyy.
Goomikko
02.04.2025, 21.45
^Fillarifoorumin ”Renkaat” keskustelussa ei saa renkaista kysyä jos kyseessä on sähköpyörä. Meinaatko ettei tämän foorumin käyttäjillä ole sähköpyöriä ja ettei heillä ole asiasta tietoa.
Kuminauha
03.04.2025, 08.18
Minulla ei mitään sielua ole. Eihän niitä voi mitenkään samaan kategoriaan laittaa. Niin paljon eroa painoissa, väännössä ja lähes kaikessa muussakin. Mutta sitä vain ihmettelen että eikö niihin sähköpyöriin liittyvistä asioista kannattaisi kysellä sieltä missä niistä keskustellaan.
Mitä väliä sillä pyörän painolla on rengasvalinnassa? Paineilla ne säädetään kantamaan yhdistelmän painoa. Jos kuski painaa 80 kg luomupöyrällä ja toinen painaa 70kg sähköpyörällä niin täysin sama yhdistelmäpaino on renkaille kannettavaksi. Retkipyörissäkin erilaiset lastaustyylit ja tarpeet saattaa heitellä painoa 10kg.
Anna nyt ihmisten keskustella aiheesta joka koskee heidän käyttötarpeita.
Koitetaan nyt vaikka tätä osiota...
Itselläni tullut ajeltua erilaisia hieman pidempiä 1-2 yön reissuja sähköavusteisesta (saariston rengastietä, ahvenanmaata yms.) maastopyörästä aavistuksen modifioidulla pyörällä jossa rengastuksena myös soralle/helppoon maastoon kelpaava Racing Ray / Thunderburt kombo jossa ideana että alustan laatu ei olisi esteenä reittivalinnoille.
https://img.aijaa.com/m/00070/15160946.jpg (https://aijaa.com/2CcsIM)
Nyt tulevaksi kesäksi taasen muutamaa ajoreissua suunnitteilla mutta ovat käytännössä puhdasta asfalttipohjaa kokonaisuudessaan, niin mielessä olisi niille reissulle hieman muokata tuota rengastusta "maantiemaisempaan" suuntaan.
Mitä hyviä ehdokkaita olisi 29" vannekoossa 2.00-2.40 leveydellä kyseiseen käyttöön.
Mä käytän Smart Sameja työmatkasähköhybridissä. Niissä ei ole mitään pistosuojauksia eikä tubelleksia, maksaa joku 25€/kpl. Tuli pyörässä vakiona ja on osoittautuneet niin hyviksi että toinen setti menossa. Tuollaisten XC renkaiden etu asfaltilla on että pieni nappula on mukava ja rengas ei mene puhki helposti eli ei tarvitse mitään painavia pistosuojauksia. Samissa on yhtenäinen nappulalinja keskellä niin se rullaa kevyesti. Mulla on suurin osa työmatkasta hiekkaista pyörätietä niin noi on luonnollisesti sielläkin hyvät, mutta stadissa on ainakin niin paljon noita tietöitä että asfalttikelvikin voi muuttua koska vaan murskesora tietyöpätkäksi niin tuollaiset renkaat on mukavat siinäkin. Kehtaan vielä väittää että noi rullaakin paremmin kun puolikiloa painavammat sileämmät pistosuojatut sileämmät renkaat :D. No en siitä nyt tiedä oikeasti ja ei sillä absoluuttisella rullauksella nyt sähköpyörässä niin väliä, pääasia että renkaat on mukavat eikä mene puhki :D
Miten tämä nyt sinulle niin sielun päälle ottaa?.
Joku varmaan ohitti sähköpyörällä.
Tuolla on tuoreempi retkirengas-topsu:
https://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?64185-Retkirenkaat-asfaltille
Mainitut Marat Almotion ja Efficiency. Contin Contact Urban ja sitten on joku uus Pure Contact.
Onko se sitten sähköpyörällä ihan sama vetää mara plussalla vai tuntuuko se epämukavammalta, ni en tiiä. Kai noi paremmin rullaavat kulkee vähän pidemmälle. Nappularenkaista (esim. Smart Sam) koen, että niistä tulee ärsyttävää resonointia sileisiin verrattuna, enkä viitti sepelikauden ulkopuolella semmosilla ajaa.
Voisiko rengastopicissa keskustella vaan renkaista :D
Jos ihan maantierengasta haluaa niin eikös schwalbella oo noita marathoneja aika leveinä ja gravelrenkaista jotain G-onea sai muistaakseni 60mm asti.
Vittorian Peyote ollut hyvä, pärjää maastossakin siinä missä thunder burtilla tai race kingillä. Mutta toimii myös assulla. En tiedä onko mitään eroa Thunder burtteihin. Nyt yleisjäykkäperässä Mezcal Peyote combo ja toimii hyvin kelvillä, gravelilla ja poluillakin. Plussana hyvä märkäpito, miinuksena vähän korkea paino (700-750 g / 2.4") mut se ei varmaan haittaa retkikäytössä. Pistosuojauksenkin pitäisi noissa uusissa olla hyvä. Tubelessiksi asentuivat sovinnolla pelkän jalkapumpun voimin.
Molempien kuviossa sellainen etu, että ei rallata asfaltilla.
Omassa retkisetupissa on kokonaispaino lähemmäs 120kg niin en edes ajatellut mitään keventelyrengasta tai slicksia alle. 2.25" Barzot eikä tarvitse murehtia kestävyydestä tai pinnoitteen tyypistä/laadusta.
Eivät ne kyllä mitkään nopeat tai hiljaiset ole tai mahdu joka fillariin mutta omassa käytössä OK, ehkä Mezcalit rullaisivat vähän paremmin mutta noissa on vielä pintaa.
Santtu75
03.04.2025, 18.09
Johan tästä saatiin taas pienimuotoinen väittely aikaiseksi aiheesta retkipyörän rengas... (ei tarvitse mainita kuin sähkö, niin...)
Miten tämä Continentalin uusi Pure Contact, siitä vielä mitään kokemusta kenelläkään? (ei taida olla, kun hyvin uusi tuote on), tuolla voisi ehkä olla suhteellisen lähellä mietä haen, ainakin pistosuojaus pitäisi olla erittäin hyvällä tasolla, kuitenkin olematta aivan mahdottoman painava.
Ja eikä se niin ole että tuo 55-622 / 28x2.20 koko on 29" maasturin vanteelle sopiva... 8ellen ole taas täysin hakoteillä noista...)
https://www.continental-tires.com/products/b2c/bicycle/tires/pure-contact/
https://www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews/continental-pure-contact
Kyllä mielestäni tuo 55millinen aikakin painava, 800grammaa... Toisaaltaan jos retkiajossa muutenkin kuormaa ja vielä sähkölläkin niin miksei...
Itse kyllä pitänyt noita Contact kuten Schwalben Motion/Marathonin renkaita yliarvostettuina.
Santtu75
03.04.2025, 20.26
Kyllä mielestäni tuo 55millinen aikakin painava, 800grammaa... Toisaaltaan jos retkiajossa muutenkin kuormaa ja vielä sähkölläkin niin miksei...
Itse kyllä pitänyt noita Contact kuten Schwalben Motion/Marathonin renkaita yliarvostettuina.
Hyviä muita ehdokkaita tietysti otetaan vastaan...
Itse kyllä pitänyt noita Contact kuten Schwalben Motion/Marathonin renkaita yliarvostettuina.
Et oo varmaan ees ajanut noilla millään. Ja Marathon winter, marathon plus, contact plus tai contact spike ei lasketa.
https://sahkopyorakeskus.fi/tuote/schwalbe-johnny-watts-maastopyorarengas-29-260-65-622/
Ite ajelen tämmösillä. Ei nuo normaali renkaat ole kestänyt kone pyörässä. Keskinopeus raskaassa lastissa kun on sorateillä 20-25km/h niin renkaat on lujilla.
Asvalttia välit olen myös noilla ajanut.
Kuminauha
04.04.2025, 08.28
Rene Herse Antilope Hill?
EDIT: Rat Trap Pass vain 26 kokoisena.
^ saako edes rat trap passia 29 koossa?
Kuminauha
04.04.2025, 09.23
Hups, meni 26 ja 29 sekasin, my bad. Korjasin viestiä.
Vittoria Terrano Dry'ta löytyy näköjään 29x2.1" kokoon asti, itellä on nuo cyclocrossissa 40mm leveinä. Varmasti paremmin rullaaviakin löytyy mutta sekalaisessa hiekkatie/asfalttiajossa olleet varsin mukavat.
Continental Race King Protection 2.2, ite tykkään, rullaa hyvin.
https://www.bike-components.de/en/Continental/Race-King-2-2-ProTection-29-Folding-Tyre-p60585/?o=1000206877-black-29-55-mm-55-622-2-2&delivery_country=FI&upid=google&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21400246210&utm_content=&utm_term=&gclid=EAIaIQobChMI0Irmk7O-jAMV9hqiAx3ftTFfEAQYAyABEgJHofD_BwE
https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews/continental-race-king-protection-e25
Schwalbe Supremen tilalle pitäisi löytää pistosuojattu suht sileä 35-37 mm leveä rengas asfalttivoittoiseen ajoon, mutta leveys tuo riittävät ominaisuudet myös pehmeälle soralle. Schwalben 40 mm Almotion, joka on oikeasti n. 38-39 leveä ja korkea mahtuu, mutta rakoa jää milli tai pari. Kuviokin saisi olla sileämpi ja toiveena myös paino alle 500 g. Supreme 32 mm painaa n. 380 g ja sen jälkeen 530 g Almotion tuntuu kömpelöltä. Oikein hyvä rengas hybridiin, mutta nyt haussa vähän herkempää ajettavuutta.
Schwalbe Supremen tilalle pitäisi löytää pistosuojattu suht sileä 35-37 mm leveä rengas asfalttivoittoiseen ajoon, mutta leveys tuo riittävät ominaisuudet myös pehmeälle soralle. Schwalben 40 mm Almotion, joka on oikeasti n. 38-39 leveä ja korkea mahtuu, mutta rakoa jää milli tai pari. Kuviokin saisi olla sileämpi ja toiveena myös paino alle 500 g. Supreme 32 mm painaa n. 380 g ja sen jälkeen 530 g Almotion tuntuu kömpelöltä. Oikein hyvä rengas hybridiin, mutta nyt haussa vähän herkempää ajettavuutta.
Omasta kokemuksesta voisin suositella Challenge Strada Bianca Pro 36mm. Kaikin puolin asiallinen, mitä nyt (ensi)asennus ei ole helpoimmasta päästä. Sitäkään ei tarvitse liikaa pelästyä, kerran meni sisärengas tienpäällä ja sain sisurin vaihdettua käsin ilman rengasrautoja.
Speksit näyttää hyvältä 36 ja 40 millisessä. Pistosuojaus tuskin on Supremen tasoa, mutta paino pysyy kurissa. Schwalbessa on plussaa myös heijastimet. En tiedä mitä vaikuttaa ajettavuuteen, jos eteen laittaisi 40 ja taakse 36 mm.
Renkaan hinta on yllättävän kova, handmade (in Italy?) taitaa olla selitys tuohon.
Schwalbella näyttää olevan Effiency vaihtoehto Supremelle. Siinäkin hinnoittelu on erikoinen, Bike24:ssa 35 mm maksaa 50 €, mutta 40 mm enää 34 €.
Mä oon ajatellut, että Schwalbe One 365 ois jonkinlainen vastine Supremelle, mut sitä ei taida saada 32-622 leveämpänä. Efficiency painaa vastaavan kokoista Almotionia enemmän. Marathon Racer on painava ja muutenkin vissiin joku halpis.
Continental GP Urban 35-622 ehkä muuten hyvä, mut taidettu sanoa vähän alimittaiseksi. On se varmaan silti 32-622 Supremea reilusti leveämpi, kun omat on korkeintaan 30mm.
Contact Urbaneita saa monessa koossa, mut paino vaan hilkun alle 500g.
Hutchinson Caracal Allroad on 35 mm ja siinä käytetään samaa kumiseosta kuin hyvin rullaavassa Caracal Race -mallissa. Allroad-mallissa on lisäksi jonkinlainen pistosuojaus. En tiedä mutta arvelen, että oikea leveys vanteella voi olla virallista leveyttä suurempi, ainakin oma Caracal race on melkein 42 mm leveä 21 mm leveällä vanteella.
Joo, renkaan valinta on vaikea jonkun toisen sanoa, riippuu mitä painotetaan. Yleensä pistosuojaus ja hyvä rullaavuus ovat toisensa poissulkevia vaihtoohtoja.
Kuitenkin mainitsemani Challenge Strada Bianca Pro suojaus on arvioitu paremmaksi kuin esimerkiksi Contin Terra Speed tai Hutchinson Caracal Race.
https://www.bicyclerollingresistance.com/cx-gravel-reviews/compare/challenge-strada-bianca-pro-htlr-40-vs-continental-terra-speed-45-vs-hutchinson-caracal-race
Niin ja piti sanomani etten itse laittaisi rengasta jossa jää pelivaraa 1-2mm, mieluumin sellainen 5mm etäisyyttä kaikkiin haarukkapintoihin, paitsi jos ajaa aika-ajoa.
Eikös tuolta Scchwalben G-One sarjasta löydy sopivaa?
Jos sinulla on vielä 36 mm Challenget, voitko mitata niiden todellisen leveyden (ja mikä on vanteen sisäleveys)?
40mm (38-39 mm todellisuudessa) on tosiaan liian tiukka taakse, siksi 36 olisi parempi. Ja kun pyörää mustilla heijastinraitarenkailla katselin, ruskeakylkiset olisivat nätimmät tummanvihreään runkoon ja suht korkeisiin vanteisiin.
Eikös tuolta Scchwalben G-One sarjasta löydy sopivaa?
Huokaus... Schwalben sivuilla 13 eri versiota... ja rolligresistancen mittausten mukaan tulokset laidasta laitaan.
Jos sinulla on vielä 36 mm Challenget, voitko mitata niiden todellisen leveyden (ja mikä on vanteen sisäleveys)?
40mm (38-39 mm todellisuudessa) on tosiaan liian tiukka taakse, siksi 36 olisi parempi. Ja kun pyörää mustilla heijastinraitarenkailla katselin, ruskeakylkiset olisivat nätimmät tummanvihreään runkoon ja suht korkeisiin vanteisiin.
Onhan ne, viime vuonna ostettu.
37mm näyttää mittari leveydeksi ID23 vanteilla. On muuten 42mm korkea vanne ja tumman vihreä fillarin runko..
Kiitos! Omilla n. 19,5 mm vanteilla siis arviolta 35-36 mm eli oikein hyvä.
Voin kuvitella, että renkaat viimeistelee pyöräsi ulkonäön kivasti.
Vittoria on mukavan näköinen vanteella, tämä tai joku toinen
https://www.bike-discount.de/en/vittoria-terreno-dry-gravel-endurance-tlr-graphene-2.0-folding-tire
Schwalbe Effiency on saatavana ruskeana vai muutamassa koossa. Olisi lisäksi heijastinkin. Panaracer Gravelking SS+ näyttää hyvältä, mutta BRR testitulos ei vakuuta. Jos Challengen pistosuojauksen voi uskoa riittävän, se vaikuttaa oikein hyvältä.
Katsoin G-Onen brr-testejä. Onko tuo noin epäonnistunut kuin testeissä Allround-renkaista sanotaan.
^Sieltähän niitä hyvä valita...
Testeistä viis... Itsellä nuo RX:t 50millisinä ja ainakin kovalla alustalla rullaa paremmin kuin 2.2" Rallikunkku vastaavilla paineilla...
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.