Näytä tavallinen näkymä : Pyörän kuljetus välilaskulennolla
Onko kenelläkään kokemusta pyörälaukun kuljettamisesta välilaskulennolla? Vähän pelottaa että pyörä ei siirrykään välilaskukentällä toiseen koneeseen. Entä miten kuljetusmaksu menee, joutuuko maksamaan molemmista lennoista oman maksun vai meneekö samalla maksulla?
Onko kenelläkään kokemusta pyörälaukun kuljettamisesta välilaskulennolla? Vähän pelottaa että pyörä ei siirrykään välilaskukentällä toiseen koneeseen. Entä miten kuljetusmaksu menee, joutuuko maksamaan molemmista lennoista oman maksun vai meneekö samalla maksulla?
Jos on lyhyt vaihtoaika <1h ja ruuhkanen kenttä, saattaa laukku jäädä kyydistä. Yleensä se tulee seuraavana päivänä majapaikkaan. Pitää vaan tehdä ilmoitus heti johonkin arrival officeen tms.
Maksaa voi koko hoidon kerralla, myös paluun. Toinen juttu on, että voi kokeilla maksaa paluun erikseen, ja tuurilla säästää vähän.
Yhtä kertaa lukuun ottamatta siirtyi koneesta toiseen. Tosin se ei haitannu, kun se sattui paluumatkalla. Seuraavana päivänä tuli matkatavarat kotiovelle.
Pyöräpummi
30.03.2014, 21.44
Ei kannata mennä sellaisten kenttien kautta joissa on häiriöitä ainakaan menomatkalla.
Pyörälaukkuni kuten myös muukin tavara on aina mennyt kohteeseensa.
Ongelma on että turvatarkastus availee laukkuja ja sitten ei laittakaan enää kunnolla laukku kiinni.
Tai sitten laukku laitetaan väkisin kiinni niin että joku jää huonosti.
Lentoyhtiö korvaa matkatavaroita hyvin rajoitetusti. Joko matka- tai kotivakuutuksen pitää olla niin hyvä että se korvaa mahdollisen vahingon.
Pyöräkuljetuslaukun voi lukita nippusiteellä niin että lukot voi helposti aukaista. Siis ei vedetä nippusiteitä täysin kiinni. Kyllä ne pysyy muutenkin. Silloin turvastarkastus saa ne helposti auki ja mahdollisesti uudestaan kiinni.
Pyöräpummi
30.03.2014, 22.00
Yleensähän kun Suomestä lähdetään niin on paljon ns. codesharing -lentoja.
Jos esimerkiksi ostaa lennot KLM:ltä niin ainakin minä pyrin katsomaan sellaisen lennon Schipoliin että se lennetään KLM-koneen, koska en ole varma siitä että miten Finnair laskuttaa siitä pyöränkuljetuslaukusta.
Kun taas tulen taikaisin Schipolista niin silloin voi yhtä hyvin tulla Finskillä koska pyöränkuljetuslaukun maksut ovat jo maksettu.
Tälläkin palstalla on tullut ilmi kuinka kirjavaa Finskin laskutus on.
Perinteisillä lentoyhtiöllä pyöräkuljetusmaksuun sisältyy kaikki legit.
Kuitenkin muistan että niissä jossain on mahdollinen poikkeus siitä että jos jotain legiä hoitaa toinen lentoyhtiö niin siitä saattaa tulla lisäkustannuksia.
Useasti on niin että pyöränkuljetuksesta on hieman eri maksu riippuen kumpaan suuntaan mennään.
Jostain kumman syystä se maksu on pitänyt maksaa vasta siellä kentällä(paluulento).
Ilkka Nykanen
31.03.2014, 14.46
Jos lennät alkumatkan Finnairin konella ja KLM:n lipulla, voit olla varma, että ne finskin pikutarkat muijat laskuttavat viimeisen päälle. Silloin ei päde finskin fillarinkuljetusmaksut vaan laskutetaan normaali ylipainomaksu eli 300-450 per laukku. Eli jos et löydä muuta vuoroa maasta ulos kuin Finnair,niin lippu pitää alkaa AY-tunnuksella. Toivottavasti tilanne paranee kun päästään Finnairista eroon!
Onko muuten kokemusta miten esim. Finnair on korvannut kolhiintuneita runkoja aiemmin? Huomasin perheen toisen pyörän saaneen kyytiä lennon aikana. Pyörä oli Evocin kassissa eli olisi pitänyt olla kyllä hyvin suojassa. Rungossa terävä klommo..
Tulikin nopea vastaus Finnairin asiakaspalvelusta. Viekää pyörä arvioitavaksi/korjattavaksi Suomen Polkupyörätukkuun...yeah right. Kyseessä ei ole aivan Insera-tyyppinen polkupyörä. Voi huokaus.
mehukatti
10.05.2014, 17.05
Näköjään kovamuovisilla laukuilla, kuten esim. Serfaksella on vielä paikkansa, vaikka monet Evoccia ja muita puolipehmeitä laukkuja hehkuttaakin.
Kova laukku on siinä mielessä hyvä, ettei sen läpi pitäis tulla iskuja. Semmoisen säilytys vaatii hiukan enempi tilaa koska se ei puristu kasaan. Evoc on aiemmin palvellut loistavasti ja fillarit on olleet kolhuttomia. Ilmeisesti kun tarpeeksi lajittelussa tavaroita paiskoo niin tällaista jälkeä tulee. Sain onneksi luvan viedä pyörän arvioitavaksi merkkiliikkeeseen, hyvä niin. Kinkkistä tilanteessa on se, että aiheuttaako kolhu tarpeen vaihtaa runkoa vai ei. Jos ei, allekirjoittaneelle jää käteen ainoastaan kolhiutunut runko. Onko mitään tolkkua ottaa vastaan mahdollisesti (paria) satasta korvausta jos runko joskus myöhemmin kuitenkin hajoaa lommon seurauksena.. Täytyy nyt rauhassa selvitellä tilanne loppuun ja katsotaan miten lopulta käy
Väliaikatietoja: Runko menee vaihtoon. Finnair ottaa asian käsittelyyn kuulemma aikaisintaan 2-4 viikon päästä ja sitten voidaan alkaa odotella päätöstä jossakin vaiheessa, asiaa ei voi nopeuttaa vaikka sitä pyysin. Ymmärrän että kolhiutuneita matkatavaroita on varmasti paljon ja meitä valittajia riittää jonoksi asti mutta tuntuu se nyt perkeleeltä maksaa kuljetuksesta, jonka aikana yli parin tonnin runko mukiloidaan ja sen jälkeen saa odotella kuukauden saadakseen tietoa korvausehdoista. (Okei, tulomatkalla kenttävirkailijat säätivät eikä maksua peritty, muttei se edelleenkään oikeuta tuhoamaan matkustajan omaisuutta) Olen yrittänyt mahdollisuuksien mukaan kannattaa tätä kotimaamme konkurssikypsää kottaraista, mutta jotenkin alkaa tuntua siltä ettei ehkä kannattaisi
Asia eteni lopulta hyvinkin ripeästi, hyvä niin. Finnair maksaa noin puolet rungon arvosta, summa on saamani tiedon mukaan heidän korvauskattonsa matkatavaroista. Loput tulee vakuutuksesta. Sinällään hyvä ettei itsellä jäänyt luu kouraan, mutta mielestäni lentoyhtiölle kuuluisi koko maksuvastuu, jos matkatavara on heidän käsittelyssään murjoutunut. Miksi siitä pyörän kuljetuksesta ylipäänsä maksetaan 75e/suunta jos tavara saapuu sattumanvaraisessa kunnossa nuijittuna perille??
Pyöriä on tullut kuljeteltua kymmeniä kertoja lentokoneessa, mutta nyt tuli ensimmäistä kertaa isompia kustannuksia kolhuista. Aiemmin on säästytty parilla vääntyneellä jarrulevyllä.
Summa summarum: jos kuljetat arvokkaampaa pyörää koneessa, kannattaa tarkistaa matkavakuutukset ja tarvittaessa ottaa oma vakuutus pyörälle tai laajennus matkavakuutukseen. Tänään selvisi että esim itsellä matkavakuutus ei olisi kattanut koko summaa jos esim fillari olisi pöllitty tai koko pyörä mennyt lunastukseen. Kunnon suojalaukku on ehdoton, kova laukku ilmeisesti paras, mutta pehmeä esim Evoc käsiteltävämpi.
okahkonen
19.05.2014, 13.16
Feel you. Hiilikuituisen pyörän takahaarukka katkesi viime kesänä Finnairin kyydissä. Oli Sciconin Aerocomfort laukku. Enää en uskalla ilman kovaa laukkua matkustaa. Jouduin ottamaan aika pahasti yhteen Finskin kanssa, mutta lopulta korvasivat kaiken mitä pyysin (fillari meni lunastukseen).
Pistetään välillä positiivistakin palautetta lentoyhtiöistä. Lensin Malesian Airlinesilla aasiaan fillarireissulle. Reitti oli; HEL - AMS - KUL - HANOI ja paluu BKK - KUL - AMS - HEL. Fillarista ei mennyt mitään lisämaksua ja laatikko otettiin tiskillä hymyillen vastaan. Malesianin kilorajat on kyllä 30 kg ruumaan menevissä tavaroissa.
Menomatkalla fillaria ei punnittu. Tulomatkalla ruumaan meni yhteensä 32 kg, mutta siitä ei edes huomautettu. Fillari oli pahvilaatikossa ja siitä oli ilmoitettu etukäteen lentoyhtiölle. Menomatkalla paketti oli saanut osumia, mutta fillari oli täysin kunnossa. Paluumatkalla pahviboksi oli aivan samassa kunnossa, kuin tiskillä Bagkokissa. Vielä kun Malesian palvelukin toimii ja ainakin osa koneista saapuu ihan perille asti, niin voin suositella firmaa fillarimatkaajille. Lentoyhtiön valitsin siksi, että niiden lento oli ylivoimaisesti halvin.
Morjensta,
Varasin huomiselle lennot Helsingistä Gotlantiin. Menomatkalla lennän SAS:illa ja välilasku on Tukholmassa. Onko teillä haisua miten SAS suhtautuu fillareihin ja onko riski, että pyörä jää jumiin Tukholmaan? Miten fillari kannattaa pakata lentokoneeseen? En omista mitään fillarinsuojalaukkua.
Paluulento on Gotlannista Suomeen on Braathens (https://www.flygbra.se) nimisellä yhtiöllä, josta ei ole mitään aiempia kokemuksia. Vähän jännittää miten saan fillarin liikkumaan mennen tullen :-)
Kiitti vinkeistä taas.
Kun lentoyhtiö ei vaihdu, erikoismatkatavaratiedot siirtyvät yhtiön järjestelmässä ja homman pitäisi toimia ilman mitään erikoista säätöä. Tutustu lentoyhtiön sivuilla sen sääntöihin erikoismatkatavarasta ja päätä sen perusteella miten pakkaat pyörän. Osa yhtiöistä suosii pakkaamattomia pyöriä, usein pyörälaukkuun pakattu on vaivattomin niin kauan kun se ei ylitä kriittisiä painorajoja. Yleinen erikoismatkatavaran painoraja on 32kg (normaali matkalaukku tyypillisesti 25kg).
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.