PDA

Näytä tavallinen näkymä : 142 x 12 T-Axeli



MikMy
27.02.2012, 21.18
Ostin KTM Bark 10 rungon mistä puuttui T-Linkku (axeli).Joten tilasin Syntagen X-12 (http://www.bike-discount.de/index.php?ac=pddetails&pdid=45486) axelin mutta siinä olikin eri jengat paljon hienommat kuin rungossa.Mistään en ole saannut selvää mitkä jengat DT-Swissin (http://www.bike-discount.de/index.php?ac=pddetails&pdid=56121) P-linkussa on.
Mietin nyt onko muilla tullut samanlaisia ongelmia vastaan,jos joku tietää mistä löytyy sopiva niin linkit tänne vaan.Kiitoksia

PaH
27.02.2012, 21.27
^ MikMy - DT-Swissin iRWS:n kierre on 12x1,75. Käy noihin 12x142-peräisiin kotareihin.
Mullon tuollainen yx joutavana, laita yv jos tarttet.

kolistelija
27.02.2012, 21.29
Mä oon nyt ihan pihalla. Toi Syntace on samanlainen kun mulla on Rosessa, eli vastajengat on rungossa. Mutta toi linkin DT-Swiss on läpipultti jossa on vastakappale mukana. Mulla on tällanen Rosessa: RWS X-12 (http://www.dtswiss.com/Archiv/Products-2011/Components/RWS/RWS-X-12.aspx)

Mä kun luulin että X-12 on aina samanlainen...

PaH
27.02.2012, 21.37
Ei tuossa RWS:ssä mitään vastakappaletta tartte vaan ne tyhjän pään kierteet puree ihan rungon dropoutin
kierteisiin. Toi uusi iRWS sisältää myös vastakappaleen eli toimii läpipulttina tai läpiakselina.

kolistelija
27.02.2012, 21.44
Ei tuossa RWS:ssä mitään vastakappaletta oo vaan ne tyhjän pään kierteet puree ihan rungon dropoutin
kierteisiin. Jos @kolistajalla on linkin mukainen tappi rungossa, niin se ei oo Syntacee nähnytkään.
Siis tarkoitin tietenkin että se on tuollainen pultti vaan, ilman vastakappaletta. Miten tuo Syntacen X-12 sitten eroaa DT-Swissin samasta? Eikö X-12 ole akselistandardi?

PaH
27.02.2012, 21.53
... Eikö X-12 ole akselistandardi?

Ei. X-12 on Syntacen oma systeemi eikä ole välttämättä yhteensopiva yleisesti 12x142- kokoisiin
drop-outeihin. Syntace vaatii omanlaisensa dropoutin johon vastakappale menee ja niitä ei taida löytyä
kun Litevillen 601:stä ja 901:stä. Sellaista läpipulttia joka toimis kaikissa 12x142-perissä ei oo olemassa,
osaan käy vain runkovalmistajan oma pultti, joihinkin menee maxle-tyyppinen systeemi tai toi RWS ...

Torspo
27.02.2012, 22.13
X-12 -standardia käyttää ainakin Radon, Norco, Cube ja Canyon.

Systeemin kuvaus.
(http://www.syntace.com/index.cfm?pid=1&pk=1314)

MikMy
27.02.2012, 22.25
Kiitoksia nopeista vastauksista harmi etten lukenut tätä ennenkuin tilasin (tein kaikenlisäksi tuplatilauksen) tilasin juri ton DT-Swiss RWS axelin,jonka tosin perutin ( jos nyt vaan meni läpi).Ja sitten tilasin tämän Rock Shoxin (http://www.bike-discount.de/shop/k1161/a50513/rear-maxle-lite-142-x-12-mm.html?mfid=45) mikä ainakin päältäpäin näyttää samalta.Toivottavasti se sopii.Minäkin olen luullut että kaikki X-12 on samoja ,mutta aina oppii jotain uutta.Sehän tässä pyöräilyssä niin kiinnostaakin :)
Mutta jos Rockarissa vielä ilmenee jotain niin otan yhteyttä Pah:hin (tosin paihmmassa tapauksessa mulla on kohta DT-Swiss,Rock Shox ja Syntacen axeleita.

Jani T.
27.02.2012, 22.30
Kiitoksia nopeista vastauksista harmi etten lukenut tätä ennenkuin tilasin (tein kaikenlisäksi tuplatilauksen) tilasin juri ton DT-Swiss RWS axelin,jonka tosin perutin ( jos nyt vaan meni läpi).Ja sitten tilasin tämän Rock Shoxin (http://www.bike-discount.de/shop/k1161/a50513/rear-maxle-lite-142-x-12-mm.html?mfid=45) mikä ainakin päältäpäin näyttää samalta.Toivottavasti se sopii.Minäkin olen luullut että kaikki X-12 on samoja ,mutta aina oppii jotain uutta.Sehän tässä pyöräilyssä niin kiinnostaakin :)
Mutta jos Rockarissa vielä ilmenee jotain niin otan yhteyttä Pah:hin (tosin paihmmassa tapauksessa mulla on kohta DT-Swiss,Rock Shox ja Syntacen axeleita.

Ainahan niitä voi tarvita, kun pyörät vaihtuu usein... ;)

kolistelija
27.02.2012, 22.36
X-12 -standardia käyttää ainakin Radon, Norco, Cube ja Canyon.

Systeemin kuvaus.
(http://www.syntace.com/index.cfm?pid=1&pk=1314)
Ja tuo minun Rose käyttää jotain ihan muuta. Tuon akselin nimi on tosin RWS X-12 ja sehän vasta pään sekoitti ja sai luulemaan että tuo Rosen systeemi olisi X-12.

Pitää hitsata tuo tieto takaraivoon, ettei käy niin kuin MikMylle. Ennen tätä keskustelua olisin varmaan tilannut väärän jos olisi ollut tarvetta. :p

MikMy
27.02.2012, 22.36
Terve Jani.Pitää paikkanssa,pitkin hampain mä myyn mitään varaosia pois.Tänään kun myyt (halvalla) niin huomenna tarvit!Joten ylihuomenna meet ostaa taas kalliilla! näin se menee.Nyt pitäs luoda uusi kansio Pink Bikeen ja siirtää vähä kuvia sinne.
@kolistelia:Näitä foorumin juttuja kannattaa todellakin lukea,täällä sitä tietotaitoa on.

kolistelija
27.02.2012, 22.37
Terve Jani.Pitää paikkanssa,pitkin hampain mä myyn mitään varaosia pois.Tänään kun myyt (halvalla) niin huomenna tarvit!Joten ylihuomenna meet ostaa taas kalliilla! näin se menee.Nyt pitäs luoda uusi kansio Pink Bikeen ja siirtää vähä kuvia sinne.
Toi on ihan tervettä. Mä olisin varmaan jo speksaamassa uutta fillaria tuon väärän akselin ympärille. :D

kolistelija
28.02.2012, 00.54
Mä vähän tutkin ja hutkin. Laitetaan tieto esille ettei muiden tarvitse kaivaa tai kysellä:
Tuossa DT-Swissin techsheetissä (http://www.dtswiss.com/getdoc/e67f639b-b05b-4332-b07b-7949755394e1/TechnicalDatasheet.aspx) lukee "Syntace X-12 System" ja tuo RWS näyttäisi olevan tuolla RWS vivulla oleva Syntacen X-12 standardin akseli. Eli käsitykseni mukaan tuolla voi korvata Syntacen oman akselin jos räikkäsysteemi miellyttää. Tuo MikMyn linkaama DT-Swiss akselihan on kuvauksen mukaan X-12 vaikka kuvassa näyttäisi olevan joku muu RWS malli. MikMyn fillarissa on siis jokin muu 12x142 systeemi.

Nyt menen nukkumaan hyvin mielin ja siinä luulossa että kyllä noita akseleita uskaltaa ostaa minkä merkkisinä tahansa, kunhan vaan katsoo tarkkaan pitääkö sen olla X-12, Maxle, iRWS tai jotain muuta.

Saksan Syntacen sivuilla (http://www.syntace.de/index.cfm?pid=1&pk=1312) on muuten pieni (ehkä vanha?) lista osasta valmistajia jotka tota Syntacen systeemiä käyttää. Tuo X-12 vaihtajankorvake näyttää kyllä ihan kätsältä systeemiltä.

Ja mitä tuohon minun Roseeni tulee... Siinä näyttäisi olevan RWS X-12 akseli, vaihtajankorvake mallia "oma" ja vaihdettava vastakappale mallia "oma". Systeemi on kuulemma DT-Swissin kanssa kehitetty (näyttää kyllä vähän kopiolta), olisikohan Syntacella jokin lisenssimaksu joka olisi tuohon syynä.

lansive
28.02.2012, 01.43
Ja mitä tuohon minun Roseeni tulee... Siinä näyttäisi olevan RWS X-12 akseli, vaihtajankorvake mallia "oma" ja vaihdettava vastakappale mallia "oma". Systeemi on kuulemma DT-Swissin kanssa kehitetty (näyttää kyllä vähän kopiolta), olisikohan Syntacella jokin lisenssimaksu joka olisi tuohon syynä.

Euroopassa ei nykyään voi patentoida ennestään käytössä olevaa jenkaa, joten "kopioita" on varmaan monellakin. Jenkeissä tuo varmaan onnistuisikin kuten niiden softapatenteista voi nähdä.

Torspo
28.08.2013, 11.39
Nostetaanpa aihetta sellaisella kysymyksellä että:

Tietääkö kukaan voiko tuon Syntacen x12 akselin korvata Specializedin 142+ akselilla?

Talvi tulee kohta ja pitäisi saada pyörä traineriin kiinni, Spessulla olisi adapteri tuohon 142+ systeemiin. Kineticillä olisi suoraan x-12 adapteri mutta saanti heikkoa ja hinta tuplat Spessuun nähden. :seko:

Keskiäkäinen lohjalainen
28.08.2013, 15.12
Nostetaanpa aihetta sellaisella kysymyksellä että:

Tietääkö kukaan voiko tuon Syntacen x12 akselin korvata Specializedin 142+ akselilla?

Talvi tulee kohta ja pitäisi saada pyörä traineriin kiinni, Spessulla olisi adapteri tuohon 142+ systeemiin. Kineticillä olisi suoraan x-12 adapteri mutta saanti heikkoa ja hinta tuplat Spessuun nähden. :seko:

Muistelen lukeneeni, että nuo eivät ole keskenään yhteensopivia.

Torspo
29.08.2013, 11.00
Muistelen lukeneeni, että nuo eivät ole keskenään yhteensopivia.

Niin se luultavasti on. Pitää odotella että tuota Kurtin adapteria alkaa saamaan lähempää tai yrittää hommata joku maantiepyörä, onneksi talveen on vielä aikaa.

Tuossa vielä linkkejä noihin, jos joku muukin joskus ihmettelee:

Specialized 142+ Trainer Rear Axle Adaptor (http://www.cyclestore.co.uk/productDetails.asp?productID=60618&categoryID=122)

Kinetic Traxle (http://www.kurtkinetic.com/accessories-traxles-c-8_68-l-en.html)

TSOCOM
03.12.2013, 13.21
Muistelen lukeneeni, että nuo eivät ole keskenään yhteensopivia.
Mulla on nyt kummatkin systeemit nenän eessä. Intense 12x142 ja siinä syntacen x12, ja Specialized omalla DT Swiss-Specialized 142 akselilla. ja kumpikin käy kumpaankin. eli saman mittaset ja sama jenka.