BikeshopGiantImatraContinentalHelkamaHuntteri
Näyttää tulokset 1 - 28 / 28

Aihe: Sivulaukku kauppareissuille

  1. #1
    Liittynyt
    05/2019
    Viestit
    74

    Sivulaukku kauppareissuille

    En enää löytänyt mistään vanhaa Haltin sivulaukkuani. Vaimo muisteli sen homehtuneen aikoinaan rivarin ulkovarastossa.
    Nyt pitäisi löytää uusi sivulaukku tarakalle. Siis vain yhdelle laukulle on nyt tarve, mutta jos myydään vain parina ei haittaa. Mulla oli aikoinaan prätkäkäytössä Ortliebin sivulaukut, pitivät hyvin veden ulkopuolella ja olin niihin tyytyväinen.
    Mietin vaan, että kannattaako uhrata noin satku Ortliebin laukkuparista, ne kai myydään parina, vai ostaako jonkin marketissa myytävän halpislaukun?Helppo kiinnitys ja irroitus olisi plussaa. Ja saisihan se kestäväkin olla.Siis ihan ruokaostoksia varten olisi laukun tarve, ei retkeilyyn. Kohta kun pääsen eläkkeelle, niin on hyvin aikaa kiertää marketit tarjousten perässä.

  2. #2
    Liittynyt
    07/2011
    Paikkakunta
    Vantaa
    Viestit
    490
    Biltema...

  3. #3
    Liittynyt
    03/2007
    Paikkakunta
    Kempele
    Viestit
    5.868
    Samanlaiseen käyttöön ostin Prismasta ihan toimivan laukun, kun sai niin halvalla...

    https://www.prisma.fi/fi/prisma/rosw...kku-1-puolinen

    Noissa halpalaukuissa on aika hennot kiinnikkeet ja tähänkin piti tehdä nippusidepatentti kiinnityksen vahvistamiseksi ja se on sitten siinä, helppo tuonne on ostoskassi sujautta sisään.

  4. #4
    Tuo Bilteman linkitetty näyttää kohtuullisen asialliselta, mutta aktiivikäytössä laukun saumat ja pohja voi repeillä yllättävän äkkiä. Jopa kuukausissa. Riippuu paljon materiaalista ja käytöstä, mutta olen Gorilla-teipillä ja ilmastointiteipillä parsinut kasaan ja vahvistanut omia Roswheelin (Prismasta) 2-puolisia parinkymmenen euron sivulaukkujani. Ja silti vielä päällysläpät hapertuvat.

  5. #5
    Liittynyt
    06/2010
    Viestit
    1.455
    Ortliebejä voi ostaa monesta paikasta yksittäin, esim. bikeshop.fi

  6. #6
    Liittynyt
    05/2019
    Viestit
    74
    Kiitokset vastauksista. Varmaankin noista löytyy sopiva.

  7. #7
    Liittynyt
    07/2010
    Paikkakunta
    Lappeenranta
    Viestit
    5.099
    Panosta laatuun! Meillä oli Haltin ja muita halpis laukkuja, niitä sai ostaa monet vuodessa ja pahimmoilleen levisi ostokset kadulle, kun laukun klipsit petti.

    Ortlieb on kestävä, siihen saa varaosia ja se on todella helppo irroittaa ja kiinnittää. Tuo kiinnittämisen helppous oli meille ainakin todellinen yllätys ja plussa Haltin laukkujen jälkeen. Ortlieb ei myöskään pääse vahingossa irtoamaan esim. tyhjänä.

  8. #8
    Liittynyt
    11/2004
    Paikkakunta
    Espoo
    Viestit
    7.782
    XXL:n Bits on halpa yksittäinen vesitiivis laukku. Kestävyydestä ei tietoa mutta satunnaista aika kovaakin rääkkiä jo melkein vuoden kestänyt.

  9. #9
    ^ Just noin. Hanki kerralla kunnon laukku. Ortliebin viiden vuoden takuu on myös ihan maininnan arvoinen ominaisuus.

  10. #10
    Tuo Bilteman laukku on 32 euroa, kun taas Ortliebin Ortlieb Back-Roller City 49 euroa (Bikeshop.fi) ja Back-Roller Classic QL2.1 69 euroa (+postit). Classic-mallissa on olkaremmi, joka varmaan avustaisi kauppareissulla, jos ottaa laukun mukaan kauppaan eli irrottaa pyörästä. Jos taas jättää kiinni pyörään kauppareissun ajaksi, eikä kiinnitä millään, niin voi olla että laukku katoaa pyörästä joskus. Ortliebissä on sekin hyvä puoli että varaosia saa ja kestävyys lienee oikein hyvää luokkaa. Bilteman laadusta ei välttämättä aina tiedä, mutta tähän merkkiin voinee luottaa.

    Käytöstä riippunee miten mikäkin kestää.

    Itse olen käyttänyt suruin piirtein kaksi vuotta ympäri vuoden Prisman Roswheel Pannier laukku 2-puolinen -tuotetta (ostoksia useampi kerta viikossa), jota olen paikkaillut sisältä ja ulkoa teipillä. Melko heppoinen joistakin kohdista, ja saumat ja pohjat hajoavat, mutta saa käyttökelpoisen tee se itse -teippipaikkailulla. Ja hyvänä puolena tuon saa pultattua melko pysyvästi pyörään kiinni, eikä luultavasti lähde vorojen matkaan. En kuitenkaan voi suositella repeämien takia, ellei halua askarrella lisäteippien kanssa.

  11. #11
    Liittynyt
    03/2012
    Paikkakunta
    Kitee
    Viestit
    5.972
    Bilteman etulaukut on n. 10 vuotta olleet satunnaisesti käytössä, vielä ehyet. Vauden Aquapack Plussat ostin alkujaan pojalle jolla ne hajosi alle kahden viikon. -discount toki toimitti takuuseen uudet. Nyt noista on toisesta koukun lukitus hajalla, vara-osana sain. Toisesta suutari vasta ompeli pohjan sauman kasaan.

    Ortliebin takalaukut on vasta parisen vuotta olleet etten kestävyydestä tiedä. Helposti molemmat irtoavat ja kiinnittyvät, sillai hyvä juttu kun saa laukun kauppaan mukaan ja säästyy muovikassit ostamiselta. Ortliebin uudempi kiinnityssysteemi säätyy ilman työkaluja, mukava juttu jos erilaisia telineitä on käytössä.

    Ääni Ortliebille.
    I väntan på ännu dåligare tidet

  12. #12
    Liittynyt
    06/2016
    Viestit
    3.028
    Itselläni on ollut jotkin halpislaukut ja sittemmin tuli hankittua Ortliebit. Jatkossa jätän tällaisen tuotteiden testaamisen alan lehdille, itselläni ei siihen ole varaa. Sen riskin otan, että täydelliseen optimointiin en pääse, vaan joskus tulee maksettua liikaa liian hyvästä, kun joskus ehkä vähemmälläkin laadukkuudella asiat hoituisi. Jää kuitenkin pois se laadun alitusten riesa, mikä on todennäköisempää, kun halpisten kanssa kelvollisen laadun rajaa etsii. Eikä koskaan ole kalliin, mutta laadukkaan tuotteen hankinta enää jälkeenpäin harmittanut. Ja on tässä sisäinen kettutyttökin taustalla, kun tavaroiden pois heittäminen vajaan elinkaaren takia ei tunnu oikealta.

  13. #13
    Nämä vedenpitävät laukut eli Red WP100 Pro II -pari on haukkuneet hintansa kauppa-, kirjasto-, retki- sun muussa ajossa. Yhteen laukkuun saa mahdutettua kaupan muovipussillisen ostoksia, jos muovikassia ei pakatessa venytä leveyssuunnassa kamalasti. "Ylöspäin täytetty" ruokakassi mahtuu juuri sujahtamaan sivulaukun pohjalle ja pysyy sitten ajossa tiukasti paikoillaan. Pystysuunnassa tilaa riittää hyvin. Iso nokipannuni mahtuu sivulaukun pohjalle kuin olisi mittojen mukaan tehty.

    [edit] Pitävät vettä kovasta käytöstä huolimatta edelleen, saumat pysyneet ehjinä eikä reikiä tai kulumisen jälkiä näy. Aika monessa kaatosateessa noita on ulkoilutettu.

  14. #14
    Liittynyt
    07/2010
    Paikkakunta
    Lappeenranta
    Viestit
    5.099
    Kauppakäytössä laukut joutuu kovemmalle, kuin retkeillessä. Painoa on moninkertaisesti ja särmikkäitä esineitä sisällä.

    Olkahihna on kyllä ehdoton, jos laittaa ostokset suoraan laukkuun ja miksi ihmeessä ei laittaisi?

    Meillä ortlieb pari kesti viikottaista kauppailua täydellisesti. Nyt on auto ja asutaan kauempana, joten ovat enää retkikäytössä.

  15. #15
    Liittynyt
    05/2019
    Viestit
    74
    Taidan päätyä tuohon Ortliebin Classiciin. Väri vielä harkinnassa. Mustassa ei lika näy niin selvästi, mutta toisaalta musta väri imee lämpöä. Kylmätuotteiden kuljetuksessa voisi kelta-musta olla aurinkoisella säällä parempi kuin musta. Kiitokset vielä hyvistä kommenteista!

  16. #16
    Liittynyt
    01/2006
    Paikkakunta
    Laru, HKI
    Viestit
    19.907
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti sinse Katso viesti
    ...Ortliebin Classiciin. Väri vielä harkinnassa....
    Ota vihreä, se on paras. Ai miksikö... no koska minullakin on vihreät Ortit!


  17. #17
    Liittynyt
    06/2016
    Viestit
    3.028
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti JackOja Katso viesti
    Ota vihreä, se on paras. Ai miksikö... no koska minullakin on vihreät Ortit!
    Eikös paras väri muille ole joku muu kuin itsellä..?

    Velogin video aiheesta:

    https://www.youtube.com/watch?v=ktWMNBboobA

    Näyttää sielläkin olevan Ortlieb käytössä. Noissa on muuten eri kokoisia kiinnikkeitä erilaisille tavaratelineille. Omassani on 10 mm holkit ja ne ei mahdu ostoskärryn reunaputkeen. Tosin lastaan tavarat kärrystä kasseihin vasta maksun jälkeen, joten asialla ei ole merkitystä. Mutta hauskaa, että tätäkin aihetta kehitellään tuollaisilla ratkaisuilla.

  18. #18
    Liittynyt
    07/2010
    Paikkakunta
    Lappeenranta
    Viestit
    5.099

  19. #19
    Liittynyt
    11/2014
    Paikkakunta
    Lpr:n kupeessa
    Viestit
    1.478
    Ortliebin sivulaukkuja kahtelin, kumpa parempi, rullattava vai läpällinen ?

  20. #20
    Liittynyt
    07/2010
    Paikkakunta
    Lappeenranta
    Viestit
    5.099
    Rullattavaan mahtuu enempi, jos jättää sitä auki.

  21. #21
    Liittynyt
    11/2014
    Paikkakunta
    Lpr:n kupeessa
    Viestit
    1.478
    Ja saa tarvittaessa pienemmäksi ?

  22. #22
    Liittynyt
    06/2010
    Viestit
    1.455
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti tinke77 Katso viesti
    Ja saa tarvittaessa pienemmäksi ?
    Tuskin ainakaan merkittävästi. Taustan kovike kuitenkin stoppaa rullailun. Tai jos tarkoitit tyhjän laukun varastointia, niin sitten rolltopin saanee kyllä pienemmäksi.

  23. #23
    Liittynyt
    05/2009
    Viestit
    2.525
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti tinke77 Katso viesti
    Ja saa tarvittaessa pienemmäksi ?
    Mulla on Ortleabin rullattava laukku. Varastoitaessa rullattavan saa litteäksi. Komppaan Puskista, taustan kovikkeet ja toisaalta etupuolen remmin kiinnitys tuo rajoitteensa pienentämiselle mutta kyllä sen saa aika kompaktin kokoiseksi käytössäkin. Ei ole ainakaan minua häirinnyt.

  24. #24
    Mulla on tämmöinen ortlieb työmatkafillarissa: https://varuste.net/tiedostot/1/kuva...inen/34235.jpg voin suositella.

  25. #25
    Liittynyt
    11/2014
    Paikkakunta
    Lpr:n kupeessa
    Viestit
    1.478
    Eli ei suurempaa merkitystä kumman ottaa. Tuo yllä oleva on hieno väriltään!

  26. #26
    Liittynyt
    05/2009
    Viestit
    2.525
    Mulla on näitä:

    Ortlieb Back-Roller Classic -polkupyörän takalaukut | Pyörän tavaratelinelaukut | Varuste.net

    Bnditin versioon verrattuna pinta on eri. Ainakin tämä on helppo pitää puhtaana.

  27. #27
    Liittynyt
    01/2020
    Viestit
    95
    https://www.biltema.fi/polkupyorat/p...kku-2000020549 Reilu vuoden ollut käytössä ilman ongelmia, käytännössä kaikki kauppareissut pyörällä. Ei näkyviä hajoamisen merkkejä.

  28. #28
    Liittynyt
    02/2005
    Paikkakunta
    Turku, Rinkeby
    Viestit
    18.242
    Ortlieb ilman muuta, ei kannata halpaan sortua, kestävyys ja ekologia kunniaan.

Samanlaisia aiheita

  1. Vastaukset: 6
    Viimeinen viesti: 03.12.2016, 12.07

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

  • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
  • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
  • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
  • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
  •