Näyttää tulokset 1 - 3 / 3

Aihe: Tyhmä kysymys renkaista, vanteista ja yhteensopivuudesta

 1. #1

  Tyhmä kysymys renkaista, vanteista ja yhteensopivuudesta

  Nyt tartteisin hiukan jeesiä tyhmään kysymykseen. Hankin toisen (käytetyn) fillarin sinkulan kaveriksi, ajatuksena tehdä gravelgrindertyylinen joka paikan vaihdepyörä. Asfalttia, soraa, mukulakiviä, kevyitä polkuja. Vähän ehkä kevyttä bikepackingiä.

  Into pinkeenä tilasin nykyisten marathon plussien tilalle uudet paksummat renkaat. Valitsin googlettelun ja hinnan perusteella Challenge Gravel Grinder Race Clincher (38-622), no nyt tajusin että fillarissahan ei ole orkkiskiekot, vaan DT Swiss Spline R28 kiekot. Näistä ei taida tulla pareja?

  Millaiset kiekot mun kannattaisi hankkia, tarve olisi tietysti vannejarrulliselle mallille vielä.
  Mieluiten ostan aina käytettyä, mutta nyt on suuntakin hukassa. Jotenkin en pääse noiden vanteisen + renkaiden sopivuuksien maailmaan sisään.
  Vai lähetänkö vaan noi renkaat takaisin ja jatkan kapeammilla renkailla 😄

 2. #2
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Jos vanteen sisäleveys on 15 mm eli spekseissä kerrotaan että kiekot ovat 15c, niin virallisen standardin eli ETRTO-taulukon mukaan eli turvallisuusnäkökohtia painottaen maksimi renkaanleveys on 32 mm (tai lienee itse asiassa pienempikin). Yleisen kokemuksen mukaan 35 mm renkaan laittaminen ei tuota ongelmia.

  38 mm saattaa alkaa olla siinä ja siinä - ja joka tapauksessa renkaan muoto ei noin kapealle vanteelle laitettuna enää ole kovin ideaali. Voi jopa huomata ajaessa tiettyä epämielllyttävää renkaan nuljuamista, ellei paineita nosta tarpeettoman korkeiksi. Jos haluat pitää rengasleveydestä kiiinni, 17c tai mieluummin leveämpikin vanne olisi paikallaan.

  Mutta jos et välttämättä halua hankkia ainakaan tähän hätään uusia (käytettyjä) vanteita, sanoisin että jos et ole kovin painava kuski ja jos pidät bikepacking-kuorman kevyenä et 35-millistä leveämpää tarvitse.

  Gravelrenkaista taitaa olla parikin ketjua, joita kannattaa lukea ainakin pari sivua tuoreemmasta päästä.


  PS Miten sitä englanniksi sanottiinkaan? "I bow to your wisdom"? Eli tässä tapauksessa luottaisin ehdottomasti ja varauksettomasti stenun käsitykseen!
  kuovipolku muokkasi tätä : 15.04.2019 at 08.56

 3. #3
  Liittynyt
  04/2005
  Paikkakunta
  Hki
  Viestit
  2.513
  Laittaisin renkaat alle ja kokelisin, miltä tuntuu. Jos tuntuu ajossa ok:lta, niin sitten vaan kovaa ajoa ja nenä kohti auringonlaskua.

  Ihan hirveän pienillä paineilla (<suosituspaineet) ajamista kannattaa välttää, jotta ei mulju ja samoin maksimipaineita, koska vanne ei ole välttämättä tehty kestämään noin leveitä renkaita korkeilla paineilla. Gravel Grinder on aika littana profiililtaan ja oman kokemukseni mukaan rullaa varsinkin asfaltilla paremmin vähän kapeammalla vanteella, koska profiili pysyy pyöreämpänä. Reunanappulatkaan ei tee niin helposti ylläreitä asfaltilla kanttaillessa. Lisäksi Gravel Grinder on vähän alimittainen ja todellinen keveys 15 mm vanteella lienee jossain 35-36 mm paikkeilla. Omat kokemukset tosin vaan Open Pro (17 mm) ja sitä leveämmillä, mutta Open Pro tosiaan testaamistani yhdistelmistä paras Gravel Grinderille, joten olettaisin, että ei siitä mahdoton tule 15-milliselläkään.
  “Riding a good steel bike, I tell you, is the closest thing to flying without leaving the planet.”

Samanlaisia aiheita

 1. Asiaa vanteista? Ja renkaista? Vai kumpaisistakin?
  By maanteiden aloittelija in forum Jarrut, vaihteet, vanteet...
  Vastaukset: 26
  Viimeinen viesti: 18.08.2017, 17.04
 2. Tyhmä kysymys kilpailukalustosta
  By 2wheelfever in forum Yleiset jorinat
  Vastaukset: 3
  Viimeinen viesti: 02.10.2016, 09.43
 3. Tyhmä kysymys voimansiirrosta
  By JouniKone in forum Jarrut, vaihteet, vanteet...
  Vastaukset: 9
  Viimeinen viesti: 11.08.2015, 06.51
 4. GXP-laakerikuppien asennus, voi olla tyhmä kysymys
  By Greycap in forum Jarrut, vaihteet, vanteet...
  Vastaukset: 13
  Viimeinen viesti: 29.05.2014, 17.07
 5. Aloittelijan tyhmä kysymys renkaista.
  By mievain in forum Jarrut, vaihteet, vanteet...
  Vastaukset: 13
  Viimeinen viesti: 18.06.2012, 22.23

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •