Sivu 1 / 5 123 ... ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 126

Aihe: Pyöräkuumetta potevien tukiryhmä

 1. #1
  Liittynyt
  04/2005
  Paikkakunta
  Hki
  Viestit
  2.513

  Pyöräkuumetta potevien tukiryhmä

  Pyöräkuume on tarttuva, salakavala sairaus, joka pesiytyy sieluun, sydämeen ja pääkoppaan. Moni kantaa sitä tietämättään ja saattaa epähuomiossa tartuttaa myös muita. Historiassa tunnetaan myös tapauksia, joissa pyöräkuumetta on tartutettu tietoisesti. Pyöräkuumeesta harvoin muodostuu varsinaista epidemiaa, mutta joskus se saa uusia ilmenemismuotoja, jotka saattavat levitä lähes epidemian tavoin. Viime vuosien tunnetuimpia epidemian kaltaisia ilmenemismuotoja ovat olleet cyclocrosskuume, läskipyöräkuume ja gravelgrinderkuume. Vaikka näitä uusia ilmenemismuotoja on tutkittu jonkin verran, ei ole yksiselitteisesti pystytty osoittamaan, miten ja mistä ne saavat alkunsa, mutta yhtenä mahdollisena syynä on alettu pitää paikkaa nimeltä "Fillarifoorumi"

  Tämä on pyöräkuumetartunnan saaneiden, pyöräkuumetta kantavien ja pyöräkuumetta potevien tukiryhmä, jossa voi hakea apua ja vertaistukea kuumeeseensa sen ilmenemismuodosta riippumatta. Täällä voi jakaa kokemuksiaan sekä voitetuista että hävityistä taisteluista pyöräkuumetta vastaan. Tänne toivotaan myös neuvoja ja vinkkejä vastustuskyvyn kasvattamisesta, vaihtoehtoishoidoista ja poppakonsteista, joilla kuumeesta voi päästä eroon. Yhdessä olemme vahvempia!

 2. #2
  Liittynyt
  07/2011
  Viestit
  1.447
  Miten satuitkaan tekemään juuri oikean topikin, kun kuume on kovimmillaan. Täytyy avautua...

  Ylimääräisenä 10sp Redit + muuta palikkaa joista saisi toisen maantiepyörän jota voisi myös tulevien työkuvioiden vuoksi pitää eri paikkakunnalla. Canyonin cyclon voisi vaihtaa johonkin kivaan esim. titaanirunkoiseen vannejarrulliseen maantiepyörään mikä ottaisi 28mm rengasta.

  Ei vaan tuo gravel homma oikeen kiinnosta vaikka alla 42mm gravelkingit tubelessina, kun ei tiedä paikallisia hienoja hiekkateitä. Niitä kun lähti etsimään niin yleensä löytää vain pätkän hienoo tietä ja loput reikästä tai muuten tylsää tietä. Asfalttitiet sen verran hyvässä kunnossa täällä Turun seudulla et maantiepyöräily nappaa enemmän ja 28mm rengastuksella pääsisi ne nätitkin hiekkatiet ajamaan mukavasti. Täpäri tuli viime kesänä hankittua niin voisi kalustonkin rajata näihin ääripäihin.

  Tänään juuri viestittelin yhden myyjän kanssa Parlee aerotekele ESX rungosta ja suhteessa aika lähelle päästiin hinnassa, mutta vähän se vaatisi sit enemmän lisähankintoja kuten direct mount jarrut (eebrakes) ja mahdollisesti 60-80mm kiekot. Oon vaan niin tykästynyt nykyisen Parleeseen ajettavuuden puolesta ja tuossa olisi lähes sama geometria, pitäisi ottaa 28mm rengasta ja sopivasti ikääntynyttä ~2014 vuoden mallia hinnan puolesta. Runko jakaa kylläkin mielipiteitä, mutta omasta mielestä tuo on erilaisuuden nimissä ihan hieno. Siteerakseni joku kuvailikin tätä pyörämaailman Pontiac Aztekiksi eli Parlee Aztek.


 3. #3
  Liittynyt
  03/2012
  Paikkakunta
  Kitee
  Viestit
  6.702
  Kauan aikaa 29" kuumetta potenut , eilen se laski kun Radon Jealous alusen tilasin. Toki vaihtoehtoja oli runsaasti mutta koin että että kahjoksi tulen jos oikein alan speksaamaan. R2-bikesiltä löytyi vielä asialliset Newmanin kepoisammat kiekot... Ja Bike24:lta nastarenkaat sun muuta kivaa. Nordea mussuttaa jotain
  I väntan på ännu dåligare tidet

 4. #4
  Liittynyt
  06/2003
  Paikkakunta
  KOKKOLA
  Viestit
  5.486
  Aika kova 29 täpärikuume.. ois kiikarissa sopivasti käytetty stumpjumper.. Lähti vielä takaiskarikin huoltoon ja ois varmasti kunnossa.. vaihdokkina tullut liikkeeseen.. saa nähä miten käy. Kun löytyis jotain negatiivista

  Lähetetty minun SM-T580 laitteesta Tapatalkilla
  -- not fast but furious --

 5. #5
  Liittynyt
  01/2016
  Viestit
  1.078
  Taival polttelee. Toivoin jo että custom color pre-order olisi kuumeen vienyt, mutta menivät perhanat sitä jatkamaan.

 6. #6
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  15.352
  Topiikassa käsitellään ilmeisestikin kokonaisia pyöriä tai ainakin runkoja koskevaa kuumetta, joten oman kuumeiluni aiheena oleva voimansiirto-, rengaspäivitys- ja kypäräkuume kuulunevat omaan topiikkaansa.
  -L.

  Suomen kielen sana 'eläke' on lyhenne sanoista 'elä keskiviikkona'.

 7. #7
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Laru, HKI
  Viestit
  18.943
  Alkutalvesta oli (taas kerran) korkeahko läskipyöräkuume... mutta menikin sitten ohi muutaman viikon levolla. Ei tullut mitään jälkitautejakaan.


  Lainaus Alkujaan tämän lähetti LJL Katso viesti
  Topiikassa käsitellään ilmeisestikin kokonaisia pyöriä tai ainakin runkoja koskevaa kuumetta ... voimansiirto-, rengaspäivitys- ja kypäräkuume kuulunevat omaan topiikkaansa.
  Tietty.


 8. #8
  Liittynyt
  06/2016
  Viestit
  2.311
  Päivitys voi hyvin olla käypä hoito-suositusten mukainen menetelmä. Itsekin jo ilmoitin halukkuudesta osallistua bikeshopin kimppatilaukseen 15 % alennusten toivossa. Silloinhan oireista jää vain 85% jäljelle, ei paha.

  Toimivaksi menetelmäksi on osoittautunut tarkka speksaaminen. Vaikka Stenu ei gg-osastolla minua ymmärräkään, kuumehouruiset hankinnat on jäänyt väliin. Kun cs on 10 mm liian pitkä tai fc saman verran lyhyt, on ainoa vaihtoehto jatkaa etsintää.

  Lasten pyörät tarjoavat myös oireen mukaista hoitoa. Kun lapset kasvaa ja parin vuoden välein pitää kalustoa uusia, on se täysin sallittua. Kun speksaamisen takia ei kaupasta mitään valmiina löydy, se yhdessä rakentamisen kanssa vie kivasti aikaa. Hoidon vaikutus kestää pitkään. Se tiedoksi etenkin lapsettomille. Uusi peruste synnytystalkoille. Toimii taatusti ja monivaikutteisena.

 9. #9
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Laru, HKI
  Viestit
  18.943
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Mohkku Katso viesti
  Toimivaksi menetelmäksi on osoittautunut tarkka speksaaminen. .... Kun cs on 10 mm liian pitkä tai fc saman verran lyhyt, on ainoa vaihtoehto jatkaa etsintää.
  ....
  Eipä noi custom -rungot niin paljoa maksa, etteikö loppuelämän etsinnällä tuntipalkoille pääsisi.


 10. #10
  Liittynyt
  04/2005
  Paikkakunta
  Hki
  Viestit
  2.513
  Mä olen ollut niinkin onnellisessa asemassa, että nyt on mennyt jo useampi vuosi ilman edes sellaisia orastavia kuumeita. Viimeisin pyörä- tai oikeammin runkohankinta oli melkolailla puhdas tarvehankinta edeltäjänsä puhkiruostumisen vuoksi ja sitä ei edeltänyt varsinaista pyöräkuumeilua. Sitä ennen oli vuosia kestänyt N=-1 -vaihe, joka näytti ehkäisevän tartunnoilta aika tehokkaasti.

  Mutta nyt jostain kehittyi sellainen orastava ja vähän huolettaa, mihin se johtaa.. En oikein edes tiedä, mitä haluaisin, mutta jotain uutta tekis ehkä mieli. Ärsyttävää..
  “Riding a good steel bike, I tell you, is the closest thing to flying without leaving the planet.”

 11. #11
  Liittynyt
  06/2018
  Viestit
  104
  Hauska aihe minullakin on kuumetta. Haluan tosi kevyen hiilikuituisen maantiepyörän mutta tavoitteena on sinnitellä heinäkuuhun, koska aion ensin pyöräillä reissut painavalla retkipyörälläni. Sitten kun reissut tehty niin heti ostamaan maantiepyörä, on varmasti mahtava tunne, lennossa vaihtaa kuormatusta retkipyörästä kevyeen maantiepyörään, ikäänkuin virittynyt kuminauha vapautuu ja ampaisee kiitämään lujaa vauhtia..

  Ellei sitten kuume nousee niin pahaksi ettei jaksa enää odottaa mutta uskon että parempi pitää itsensä kurissa ja odottaa reissujen päättymistä, se olis palkitsevampaa.

 12. #12
  Liittynyt
  02/2005
  Paikkakunta
  Turku, Rinkeby
  Viestit
  11.845
  Harmittava tilanne kuumeen suhteen kun kaksi projektia saanut valmiiksi ja odottelevat ajoa, mieli tekis aloittaa uusi mutta järki sanoo muuta...

 13. #13
  Liittynyt
  11/2012
  Paikkakunta
  Helsinki, Mellunkylä
  Viestit
  147
  Täällä kuumetta nostaa uuden työmatkapyörän pohdinta. Sitä ennen pitäisi pari fillaria varmaan ensin myydä pois että säilyy rauha kotioloissa.

 14. #14
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Lappeenranta
  Viestit
  3.233
  Pahana on täälläkin, kuten joka kevät. Parina viime keväänä kuumetta on hoidettu speksailemalla nykyistä pyörää, uutta kiekkoa, satulaa, voimansiirtoa. Mutta nyt taitaa se tie olla kuljettu maaliin. Uusi on saatava!
  www.icyclelpr.fi

 15. #15
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Lappeenranta
  Viestit
  3.233
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti nure Katso viesti
  Harmittava tilanne kuumeen suhteen kun kaksi projektia saanut valmiiksi ja odottelevat ajoa, mieli tekis aloittaa uusi mutta järki sanoo muuta...
  Tuo kuulostaa jo krooniselta vaivalta
  www.icyclelpr.fi

 16. #16
  Liittynyt
  01/2019
  Viestit
  171
  Sairasta sakkia! Itse saisin muijalta turpaan jos taas toteuttaisin halujani. Edellinenkin lähes ajamaton vielä.

 17. #17
  Liittynyt
  10/1999
  Paikkakunta
  lahti
  Viestit
  7.090
  Itse olen hillinnyt kuumetta uskottelemalla että kulunut fillari on hieno ja katu-uskottava ja suhde tällaiseen työkaluun on tavoittelemisen arvoista. Toimii joskus, joskus ei.
  Tympiintyneen geezerin lifestyleblogi http://gunmonk.blogspot.fi/

 18. #18
  Liittynyt
  07/2011
  Viestit
  1.447
  Onneksi meni oma projekti jäihin, kun mietinnässä olevan rungon tolppa olikin 0 seatbackilla kun tarvisi olla 25. Myyjäkin otti jälkeenpäin yhteyttä, että suostuu alempaan hintaan. Lopulta taisin vielä parantua tästä sairaudesta, kun tulikin sellainen olo ettei tarvi mitään uutta.

 19. #19
  Liittynyt
  02/2005
  Paikkakunta
  Turku, Rinkeby
  Viestit
  11.845
  Kroonista tai ei mutta en vielä keksinyt parannusta. Viime talvena oli sama ongelma ja ratkesi sillä että päivitin juuri valmistuneen ajamattoman pyörän voimansiirtoa... Mietinnän alla että miten saisi tuollaisesta 8.5kiloisesta teräs cc/gravelista painoa pois ilman rungon vaihtoa suht kohtuullisilla kustannuksilla...

  Lötjönen, onneksi on oma huone ja omat tilit.

 20. #20
  Liittynyt
  07/2004
  Viestit
  3.565
  Meinaa tuota pyöräkuumetta aina välillä pukata. Olen yrittänyt vastustaa sitä pitämällä jotain projekteja työnalla mutta siitä huolimatta noin kerta vuoteen tulee sorruttua. Jännä sinänsä että periaatteessa tykkäisin ajatuksesta yksi pyörä hoitaa kaiken. Mutta eihän siinä tietysti oikeasti ole mitään hienoa...

 21. #21
  Liittynyt
  01/2011
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  860
  Täälläkin tulee rakennettua fillari vuodessa, vaikka en itse tarvitsekaan omiin ajoihin moisia sillä tahdilla. Perheenjäsenillä on siis aika kelpoa kalustoa käytössä siihen nähden, etteivät edes erityisesti harrasta fillarointia... Pojan pyörään pääsee syksyllä vaihtamaan rungon, kun kasvaa entisestä ulos eli on edes jotain jumppaa tällekin vuodelle.

  Katselen myös säännöllisesti täpäreitä ns. sillä silmällä, että pitäisi sellainenkin hankkia. Nämä pohdinnat päätyvät aina siihen, että tajuan etten edes aja nykyisellä maasturilla maastossa joten tuskin sille täpärillekään on polttavaa tarvetta...

 22. #22
  Liittynyt
  06/2016
  Viestit
  2.311
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti JackOja Katso viesti
  Eipä noi custom -rungot niin paljoa maksa, etteikö loppuelämän etsinnällä tuntipalkoille pääsisi.
  Varovasti, todella vaarallinen ajatus.

 23. #23
  Liittynyt
  06/2016
  Viestit
  2.311
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Lötjönen Katso viesti
  Sairasta sakkia! Itse saisin muijalta turpaan jos taas toteuttaisin halujani. Edellinenkin lähes ajamaton vielä.
  Edellä puhuin synnytystalkoista hoitokeinona. Naimisiin menokin voi toimia ainakin miespuolisten hoitona.

 24. #24
  Liittynyt
  09/2013
  Viestit
  2.226
  Hyvä ketju. Tämä on siis universaali ilmiö ja tunnetaan kansainvälisesti nimellä GAS eli Gear Acquisition Syndrome, pakko hommata kamaa nääs. Minullakin on ollut syksystä lähtien päällä kova maastobyöräkuume. Luulin haluavani xc-kihnuttimen, mutta sitten luin täältä, että niissä on liian jyrkkä keulakulma joten oikea valinta onkin AM-pyörä. Nyt sitten katsellaan semmoisia.

 25. #25
  Liittynyt
  07/2004
  Viestit
  3.565
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Aakoo Katso viesti
  Nämä pohdinnat päätyvät aina siihen, että tajuan etten edes aja nykyisellä maasturilla maastossa joten tuskin sille täpärillekään on polttavaa tarvetta...
  Tässä on nyt selvä ajatus virhe. Kyse ei ole siitä mitä tarvitset vaan mitä mielikuvissa saattaisit tarvita. Esimerkiksi täpärin tapauksessa mielikuvissa pyörii sopivasti alamäki voittoiset kivikko polut joita päästelet sillä menemään. Ei sen väliä vaikkei niitä polkuja ole tiedossa yhtään etkä oikeasti edes tykkää ajaa metsässä.

 26. #26
  Liittynyt
  09/2006
  Paikkakunta
  itähelsinki
  Viestit
  2.784
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Jami2003 Katso viesti
  Tässä on nyt selvä ajatus virhe. Kyse ei ole siitä mitä tarvitset vaan mitä mielikuvissa saattaisit tarvita. Esimerkiksi täpärin tapauksessa mielikuvissa pyörii sopivasti alamäki voittoiset kivikko polut joita päästelet sillä menemään. Ei sen väliä vaikkei niitä polkuja ole tiedossa yhtään etkä oikeasti edes tykkää ajaa metsässä.
  Minä perustelin itselleni n. vuosi sitten läskin hankintaa mielikuvalla, kun olen sillä fillarilla uljaasti Vuosaaren huipulla tuulen hulmuttaessa tukkaani. Kunnes sitten siellä seisoessani tajusin, että mulla on kolmen millin sänki... Ja täysjäykkä fätti on aika raaka peli, kun tullaan sieltä alaspäin. Joten siksi sitten täpäri. Ja nyt kun on sellainen, mutta sähköinen, niin sillä ei ole mitään järkeä ajaa tuonne huipulle, kun ei ole veren maku suussa. Siksi täpärifätti...

  Räjäyttäisivät sen perkeleen täyttömäen, niin jäisi mullakin rahaa säästöön.

 27. #27
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Lappeenranta
  Viestit
  3.233
  Mielikuvat on hauskoja. Minullakin oli viime kesänä Marin 4 Corners GG, jolla mielikuvissa viiletin hiekkateitä, auringon paistaessa ja sannan pöllytessä. Todellisuudessa sitäkin piti polkea perse märkänä, että pääsi eteenpäin.

  Jospa tämän kevään Kona Rove st:llä sitten ratsastetaan tuulen lailla, amoviikset hulmuen.

 28. #28
  Liittynyt
  03/2001
  Paikkakunta
  koti?
  Viestit
  8.840
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Lötjönen Katso viesti
  Sairasta sakkia! Itse saisin muijalta turpaan jos taas toteuttaisin halujani. Edellinenkin lähes ajamaton vielä.
  Eikös 112 ole tunnettu numero, josta saa puhelinterapiaa ja muita tukuipalveluja, kun tulee muijalta turpaan - muistan ainakin näin uutisoidun.
  • EI, se ei ole optinen harha - se näyttää siltä
  • EI, se ei ole epäselvästi sanottu - se kuullostaa sitä
  • Tunne Todellisuus - Kosketa Maailmakaikkeutta

 29. #29
  Liittynyt
  09/2006
  Paikkakunta
  itähelsinki
  Viestit
  2.784
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Lötjönen Katso viesti
  Itse saisin muijalta turpaan jos taas toteuttaisin halujani. Edellinenkin lähes ajamaton vielä.
  Mitä? Ajetaanko näillä? Kaikkea sitä oppii, kun täällä pyörii.

  Eikö tässä puhuta pyörän hankkimisesta? Ei sotketa nyt ajamisia siihen, kun ei se kuulu tähän millään lailla...

  Tai siis käsitän, että yllä viitataan ajamisella pyörään...

 30. #30
  Liittynyt
  01/2019
  Viestit
  171
  Terve itsesuojeluvaisto ennaltaehkäisee soiton tarpeen.

  Joku rajoitinhan on kuitenkin hyvä olla olemassa, ettei tämä nyt pelkkää huonoa ole. Joskus vain kaiholla miettii niitä aikoja kun oli vielä omakin tahto.

Samanlaisia aiheita

 1. Pyöräkuumetta(maantie)
  By hansibal in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 7
  Viimeinen viesti: 30.07.2018, 08.55

Aiheen tagit

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •