Näyttää tulokset 1 - 18 / 18

Aihe: Sähköpyörä ja traileri/sivulaukut

 1. #1
  Liittynyt
  09/2014
  Paikkakunta
  Kuopio
  Viestit
  13

  Sähköpyörä ja traileri/sivulaukut

  Hei,

  Olen katsomassa tositarkoituksella sähköavusteista polkupyörää työmatka- ja ostosreissukäyttöön tms. vapaa-aikaan. Varsinaiseen urheiluun minulla erikseen maantie- ja maastopyörät.

  Hybridi on hakusessa lumi- ja soratiekelpoisuuden vuoksi (talveksi nastat alle). Etujousitus ehdoton.

  Yksi mielenkiintoinen pyörä, jota paikallinen kauppa tarjoaa, olisi Specialized Vado 3.0. Olen koeajanutkin, kuten myös pari kilpailevaa mallia.

  Huonosti löytyy kuitenkin tietoa siitä, miten hyvin näihin sähköfillareihin saa kiinni trailerin tai sivulaukun. Minulla on ollut ostosreissuja varten Topeakin traileri, joka kiinnittyy kaupunkipyörääni läpiakselin menevällä kiinnityksellä. Sähköpyörissä näkyy olevan järeämmät akselit, joista ei myyjälläkään ollut kokemusta trailerikiinnityksen kannalta.

  Lisäksi minulla on työmatkaa varten Ortliebin Office-Bag. Onko kellään kokemusta, miten tuon telakan saisi tämän pyörän voimakkaasti muotoiltuun tarakkaan kiinni?

  Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksistanne!

 2. #2
  Meillä vaimon kanssa Vado 4 ja niissä useimmiten Ortlieben sivulaukut. Niiden kanssa ei mitään ongelmaa. Tänään viimeksi vietiin vanhoja ratsastuskenkiä kiertoon.. Ei kai toi katsomasi laukun kiinnitys ole sen kummempi. Pyörät haettiin eilen 3 000 km huollosta. On se spessu vaan hieno pyörä. Jos lompakko antaa periksi, niin Vado 4 olisi varmasti pitkän päälle "parempi", akku ja muut releet..🆒

 3. #3
  Liittynyt
  09/2014
  Paikkakunta
  Kuopio
  Viestit
  13
  Kiitos vinkistä. Onko kokemusta talviajosta (nastarenkailla)?

 4. #4
  Liittynyt
  07/2017
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  993

  Sähköpyörä ja traileri/sivulaukut

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti sammakko Katso viesti
  Sähköpyörissä näkyy olevan järeämmät akselit, joista ei myyjälläkään ollut kokemusta trailerikiinnityksen kannalta.
  Jos pyörässä on napamoottori takanavassa, et todennäköisesti saa ainakaan akselia vaihdettua kiinnitystä varten. Riippuen pyörästä ja peräkärryn kiinnityksestä voi löytyä valmiita adaptereita, kuten esim. https://burley.com/product/hitch-adapter/. Keskimoottorisissa on taka-akselit vastaavia kuin luomuissa.

  Muutoin ”järeämpiä” (läpi)akseleita (thru-axle) on paremmissa pyörissä oli ne sähköllä tai ilman, ja peräkärryn kiinnittäminen vaatii varmasti vähintään omaa selvittelyä, harva myyjä ottaa kantaa. https://burley.com/product/thru-axle/ löytyy läpiakseliadapterina, mutta mahtaako käydä Topeakille, ei tietoa.

 5. #5
  Liittynyt
  09/2014
  Paikkakunta
  Kuopio
  Viestit
  13
  Thru-axle onkin se termi, jota etsin. Hankalaa, kun ei ole tiennyt terminologiaa . Ei ole napamoottorista kyse vaan avovaihteisesta fillarista, mutta tuo thru-axle tekee lisäasennuksista kimurantimpia. Pitää jatkaa kyselykierrosta, ei ole ollut myyjilläkään trailerien asennuksesta tämäntyyppisiin pyöriin kokemusta (vaikka muuten hyvin kokenut ja palvellut pyöräkauppa onkin.

  Traileri tekee isoistakin ostosreissuista helppoja, joten on tässä aika tärkeä asia.

 6. #6
  Nyt kun Volvokin on myyty pois, niin pyrimme talvella käyttämään metroa. Viime vuonna viimeinen ajopäivä Vadoilla oli 7.11. Tavoite tänä vuonna vähintään samaan, mutta ei nastarenkaita. Sen verran vanha olen, että en ota "riskiä" talvipyöräilystä. Talvella kävellään ja lasketellaan sekä ootellaan kevättä...👽

 7. #7
  Liittynyt
  09/2014
  Paikkakunta
  Kuopio
  Viestit
  13
  Itse olen ajanut tähän saakka talvella maastopyörällä, jossa Schwalben nastat. Kyllä sillä pystyssä pysyy, vaikka märällä kiiltävällä jäällä. Kysymys lähinnä, että mahtuuko tuohon kovin paljon designiä sisältävään Specialized Vadoon maastorenkaat.

 8. #8
  Liittynyt
  08/2017
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  298
  Tuo Ortliebin systeemi antaa laukun kiinnikkeisiin myös adaptereita eli muistaakseni kolme erilaista tarakan kokoa tuetaan. Myöskään tarakan putken ei tarvitse olla täysin pyöreä muodoltaan että tuo pysyy ihan kivasti mukana.

  Parhaan nastarenkaan löytämiseksi kannattaa kysellä tuolla rengasryhmässä suosituksia. Lopulta usein joudut kokeilemaan, mahtuuko isompi rengas nastoilla pyörimään vielä kivasti pyörässä. Esim kannattaa mitata paljonko nyt on sulla ylimääristä tilaa...

 9. #9
  Liittynyt
  09/2014
  Paikkakunta
  Kuopio
  Viestit
  13
  Specialized Turbo Vado 3.0/4.0:n tarakka on aika lennokkaan näköinen, kun tukirauta on vain takaosassa ja loput tuesta tulee lokasuojasta (kts. kuva). Tässä mietityttää siis, saako Ortliebin telakan siihen tukevasti kiinni.

  Pitää käydä tarkemmin läpi pyöräkauppiaan luona.

 10. #10
  Kyllä laukku ainakin pysyy siinä kiinni kuin paska junttilan tuvan seinässä = hyvin. Siellä viety mm Tivoli audion painavat stereot kotiin 👽

 11. #11
  Liittynyt
  08/2017
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  298
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti sammakko Katso viesti
  Specialized Turbo Vado 3.0/4.0:n tarakka on aika lennokkaan näköinen, kun tukirauta on vain takaosassa ja loput tuesta tulee lokasuojasta (kts. kuva). Tässä mietityttää siis, saako Ortliebin telakan siihen tukevasti kiinnil
  Ortlieben systeemi on siis lukot tarakan yläosassa ja tohon alas menevään tukirautaan tulee laukun takana olevan ”solki”. Periaatteessa kyllä sopii. Tarakan kantavuus ratkaisee paljon sitä, mitä kaikkea sillä voi kuljettaa

 12. #12
  Itse ostin eilen Thru-axle kiinnikkeen omaan specializediin täältä.
  https://varuste.net/Kiinnityssarjat+...terit?_tr=8345
  Mulla on Spessu levo turbo comp ja siihen meni se ThuleSyntace X-12 Axle Adapter 160 mm M12x1.0

  Vielä en oo päässyt koeajamaan mutta jos toimiii kuten edellisessä veturissa niin hyvä on.


 13. #13
  Liittynyt
  09/2014
  Paikkakunta
  Kuopio
  Viestit
  13
  Kiitos tiedosta.

  DHGURU: Mikä traileri sinulla on tuossa adapterissa kiinni?

 14. #14
  ^Veikkaan että lastenkuljetuskärry. Sehän tulee vain toiselta puolelta kiinni.
  En tiedä miten Topeakin traileri tulee kiinni, mutta tuo Thru-axle on siitä kätevä että on läpiakseli ja tilalle voi teettää teräksestä akselin johon kierteyttää sopivat kierteet. Toki vaatii perehtymistä ja ehkä rakenteluakin, joka ei kaikilta onnistu.

 15. #15
  Liittynyt
  02/2018
  Paikkakunta
  Hämeenlinna
  Viestit
  3
  Mulla on Helkama Kontti, jonka aisa kiinnitetään satulatolppaan joustavalla kumikiinnikkeellä ja yhdellä siipiruuvilla. On nopea kiinnittää ja voi vaihtaa pyörästä toiseen. Paksumpaan satulatolppaan piti vaan hommata pitempi pultti.
  Toiminut hienosti sähköläskin perässä painavillakin kuormilla. Ainoa haitta tuosta satulatolppakiinnityksestä lienee se, ettei takatarakalla voi silloin olla lastenistuinta tai muuta kuljetettavaa.

 16. #16
  Liittynyt
  09/2014
  Paikkakunta
  Kuopio
  Viestit
  13
  Tietääkö kukaan matkailukäyttöön riittävän tukevaa traileria (mieluusti molemminpuolinen kiinnitys), joka sopisi leveän akselivälin sähköpyöriin?

 17. #17
  Liittynyt
  09/2014
  Paikkakunta
  Kuopio
  Viestit
  13
  Topeak vastasi Facebookissa, että läpiakselisille olisi tulossa trailerikiinnitys ensi vuoden puolella. Lupauksen uskottavuutta en mene arvioimaan.

 18. #18
  Liittynyt
  07/2017
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  993
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti sammakko Katso viesti
  Tietääkö kukaan matkailukäyttöön riittävän tukevaa traileria (mieluusti molemminpuolinen kiinnitys), joka sopisi leveän akselivälin sähköpyöriin?
  Ilmeisesti Burley Coho olisi sellainen. https://burley.com/product/coho-xc/

  Tuossa olisi heidän läpiakselivaihtoehtonsa: https://burley.com/product/ballz-thru-axle/

Samanlaisia aiheita

 1. Sähköpyörä hakusessa..
  By kiiwi in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 443
  Viimeinen viesti: 12.10.2018, 09.49
 2. BH Nitro 27,5 sähköpyörä
  By Samuli24 in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 19
  Viimeinen viesti: 10.01.2017, 16.55
 3. Sähköpyörä vanhemmalle naiselle?
  By HerraR in forum Fillarisuositukset
  Vastaukset: 6
  Viimeinen viesti: 26.05.2015, 08.25
 4. Monarkin-3v eco sähköpyörä
  By make72 in forum Yleiset jorinat
  Vastaukset: 7
  Viimeinen viesti: 19.05.2015, 05.54
 5. Spessulta uus sähköpyörä
  By mehukatti in forum Sähköavusteiset pyörät
  Vastaukset: 15
  Viimeinen viesti: 29.03.2012, 21.13

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •