Näyttää tulokset 1 - 11 / 11

Aihe: Haarukointia

 1. #1

  Haarukointia

  No niin.

  Haeltu on mutta ei tästä vanha ota tolkkua..

  Pelastin taloyhtiön roskalavalta 28" Helkama CS2800 hybridin. Olen sitä tässä pikkuhiljaa askarrellut kuntoon ja muutoin on nyt soiva peli mutta tuo etuhaarukka.. Se on lukossa, eikä lukitusvivusta tapahdu mitään. Lisäksi toiselta puolelta on tiiviste korkannut irti, joten tuon varaan en uskalla henkikultaani ripustaa. Ei jatkoon.

  Korvaava haarukka on siis hommattava mutta mikä tuohon sopii? Tuohon ei kannattane alkaa investoimaan pomppukeppiä, jolla tekisi jotain, vaikka pääsääntöisesti en aja asfalttiteitä.

  Sen verran jo tuota selvittelin, että putki on kierteellä ja tankoputki/stemmi, joka sukeltaa haarukkaputken sisään noin noin tuuman vahvuinen. Eikös tämän pitäisi tarkoittaa sitä, että tarvitsen kierteellisen 1 1/8 haarukan?

  https://www.bikester.fi/diverse-unic...inen-5178.html

  Esim tuo? Ainakin halkaisija on 1 1/8 mutta tuosta alasvetovalikosta tulee lisää mystisiä mittoja valittavaksi. Sentään tuo on uninex-malli, joten ei tartte ressata siitä että ajaisin akkain haarukalla. Huh.

  Jos nämä on jossain foorumin nurkassa pureskeltu rautalangaksi niin jo pelkkä linkki opistelua varten olisi mahtavaa.

  Kiitos

 2. #2
  Liittynyt
  10/2005
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  3.716
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti fatbiker78 Katso viesti
  Sen verran jo tuota selvittelin, että putki on kierteellä ja tankoputki/stemmi, joka sukeltaa haarukkaputken sisään noin noin tuuman vahvuinen. Eikös tämän pitäisi tarkoittaa sitä, että tarvitsen kierteellisen 1 1/8 haarukan?
  Ota auki ja mittaa kaulaputken läpimitta kunnolla, onko 1" vai 1 1/8". Muuten voi tulla väärä.
  Ohjausgeometria säilyy ennallaan kun akselista kruunuun (A-C) mitta on sama kuin vanhan keulan vastaava pituus kuskin alla painuneena.

 3. #3
  Juuri tätä tarkoitan

  Joka paikassa puhutaan tuosta kaulaputken läpimitasta/halkaisijasta mutta kun nyt ollaan ekaa kertaa tämän lautasen äärellä niin ainesten koostumukset eivät ole itsestään selviä.

  Eli tarkoitatko nyt, että otan kierrestemmin irti ja mittaan tönärillä sen haarukan kaulaputken sisä- vaiko ulkohalkaisijan? Tätäkään ei tuossa bikesterin spekseissä lue. Sanotaan vain, että haarukkaputken halkaisija on 1 1/8.

 4. #4
  Liittynyt
  10/2005
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  3.716
  Se on tuon kuvassa haarukan ylimmän putkiosan ulkohalkaisija.
  Hieman voi heittää eri kohdista mitattuna, mutta 1" = 25-26mm, 1 1/8" = n. 30mm jolloin tunnistaa kumpi.
  Love the Ride!

 5. #5
  Mahtavaa. Kiitos.

  Tämä auttaa jo paljon. Osaatko sanoa mitä nuo alasvetovalikon mitat (230/70mm) ovat?

 6. #6
  Liittynyt
  02/2005
  Paikkakunta
  Turku, Rinkeby
  Viestit
  11.458
  Veikkaan että on tuumainen mutta saatan olla väärässäkin... Mitta käteen ettei synny vikahankintoja. Surkeen firman surkeaa infoa mutta veikkaan että tarkoittaa kaulaputken pituutta ja haarukan taivutusta, pelkkä arvaus taas...

 7. #7
  Liittynyt
  07/2012
  Viestit
  172

  Haarukointia

  Mulla oli samanlainen Helkama ja siihen rakentelin jäykän keulan. Kaulaputki oli 1 1/8” ja samalla vaihdoin ohjainlaakerit sekä stemmin kun uusi keula oli kierteettömällä putkella. Keulaksi tuli https://www.bike24.com/p230306.html]Surly Ogre[/URL] jonka A-C mitta oli muistaakseni lähes millilleen sama kuin pyörän orkkis pomppukepissä.
  Lahden kuvarastit kartalla http://goo.gl/maps/01MlQ (Päivitetään kun jaksaa ja muistaa )

 8. #8
  Kiitos tiedosta. Epätietoisuus hälvenee pikkuhiljaa.

  Taisin löytää bassilta soppelin haarukan. https://bas-shop.fi/28%22+Hybrid+etu...%A4s?_tu=37589

  Kuvasta en erota onko kierteellä mutta jos on niin tuosta saanee askarreltua. Putkea riittää suuhun asti mutta eiköhän tuo sahaa tottele.

  EDIT: Njäh. Liian pitkä kaulaputki. Ei yllä kierteet tarpeeksi alas. Etsintä siis jatkuu.
  fatbiker78 muokkasi tätä : 13.07.2018 at 10.48

 9. #9
  Liittynyt
  02/2005
  Paikkakunta
  Turku, Rinkeby
  Viestit
  11.458
  Kannattaa lähteä hakemaan noista kierrätyskeskuksista ja vastaavista kirppareista jos lähistöltä löytyy, alkaa olla nuo kierteiset hieman kaatopaikkakamaa yleensä.
  Tietysti kuva haarukasta ja laakeroinnista helpottaisi ongelman määrittelemistä...

 10. #10
  Liittynyt
  02/2017
  Viestit
  398
  Sivuhuomiona, eikä pyörät ja osat kannattaisi pistää esim. metallinkierrätykseen tai viedä jäteasemalle keräykseen kaatopaikan sijaan?

  Esim. nuo roskalavan tavarat eivät taida päätyä kierrätykseen, eikä tietysti muiden toimintaa ei voi ohjata.

 11. #11
  Jep. Selkästi nuo kierteelliset ovat jäämässä pois.

  Tuurilla kuitenkin myyjä löysi tänään paikallisen pyöräkaupan takahuoneesta uuden soppelin haarukan. Ei sille löytynyt enää edes hintaa kassasta, joten sain sen 20€:lla. Jonkin verran jouduin sahaamaan putkesta pois ja viilaamaan maalit putken juuresta, että sain alalaakerin pohjan sujahtamaan paikoilleen. Oli neljännesmillistä kiinni. Vanha haarukka lähtee metallinkierrätyslaariin. Semmonen onneksi löytyy omasta pihasta.

  Miljoonalaatikostani löytyi myös RST 191 hyppykeppi, joka melkein sopi tuohon mutta eipäs mahtunut 28 rengas pyörimään. Taisi olla jarrujen tapitkin väärässä kohdassa, joten se taitaa olla 26 tuumaisen haarukka.

  Kiitokset avusta. Homma selkeytyi paljon kun laittoi masiinan paloiksi. En ymmärrä miksi monet nettikaupat ilmoittavat haarukoiden speksit todella summittaisesti, jos lainkaan.

Aiheen tagit

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •