Sivu 1 / 3 123 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 82

Aihe: MTB reitit Tukholmassa

 1. #1
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477

  MTB reitit Tukholmassa

  Tiedän, että porukkaa on tuolla käyny ja ite olin viime keväänä ekan kerran. Foorumilla ei kuitenkaan ole omaa säiettä Tukholman alueen maastopyöräreiteistä, vaikka sinne pääsee laivalla Turusta ja Helsingistä melko halvalla lyhyellekkin visiitille. Omalle kohdalle osui hyvää teknistä leveää polkua ja välillä kapeempaa ja kaikki ajettavaa A-luokkaa. Eli Vikingin terminaalista pari kilsaa etellään ja ollaan metsässä Hellasgårdenin ulkoilualueella, joka on aivan täynnä polkua. Osa niistä on merkitty reiteiksi. Eniten käytetyt reitit ovat Blå-linjen ja Gröna-linjen, jotka kulkee itään Solsidaniin asti ja niistä muodostuu rengaslenkki. Etelään lähtee Sörmlandsleden, joka on huollettu ja hyvin merkitty yli 500 km reitistö, joka kulkee Tyrestan kansallispuiston/suojelualueiden läpi ja haarautuu useaan suuntaan. Tyrestan alueella ei saisi ajaa pyörällä, mutta paljon siellä silti ajetaan. Ite ajoin puolet Tyrestan poluista ennen kuin häädettiin ja jatkoin Sörmlandsledenin haaralle, joka päättyi Nynäshamnin kaupunkiin. Sieltä tulin lyhyen pätkän junalla takaisinpäin ja ajoin uudelleen Tyresta reunamia Solsidaniin ja sieltä Hellaksen kautta takaisin laivaan. Reitti kesti Ruottin puolella 4 varsinaista ajopäivää ja 4 yötä mettässä. Lisäksi ajoin kotoa laivaan ja takaisn pyörällä, jotka laskemalla päästään 6 reissupäivään. Suosittelen.

  Youtubepätkien perusteella paikalliset ajaa Sörmlandsledeniä ainakin Läggestan asemalta asti Hellakseen ja pitää sitä 24h reittinä. Varmasti jotain polkua löytyy Tukholman pohjoispuoleltakin. Tähän säikeeseen voisi koota tuota Tukholman ympäristön reittidataa, mkäli sitä on. Ruottinkieliset tietty on tukeutunut näissä tiedonhauissa paikallisten foorumeihin.

  Ja pakko vähän fiilistellä Tukholman kevätvihreällä tuon ulkona lotisevan sohjopaskan jälkeen:


 2. #2
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477
  http://www.sormlandsleden.se/

  Sörmlandsledenin reitistön yleiskartta

 3. #3
  Liittynyt
  10/2005
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  4.006
  Hyvä aihe, MTBCF:n jo perinteeksi muodostuneista Tofkholm reduista pitää tietysti linkittää tänne. (ei taaskaan saa lomia 2016 tuohon saumaan)

 4. #4
  Liittynyt
  11/2008
  Paikkakunta
  Porvoo
  Viestit
  971
  Tosiaan hyvä aihe. Suunnitellut tonne lyhyttä reissua.

  edit: tällaisen sivuston löysin. Tossa aika hyvin polkuja merkattu ja löytyy myös gps jälkinä.

  http://www.opentrailmap.net/viewtrai...951594&zoom=11
  Mike muokkasi tätä : 15.02.2016 at 10.02
  ________

  Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride. ~John F. Kennedy

 5. #5
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  12.725
  Fillarilla suoraan autoportista sisään vai pitääkö mennä terminaalin kautta?

 6. #6
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Laru, HKI
  Viestit
  20.950
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Smo Katso viesti
  Fillarilla suoraan autoportista sisään vai pitääkö mennä terminaalin kautta?
  Fillareilla mennään samasta aukosta kuin autotkin. Ei tarvii mennä terminaaliin.


 7. #7
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Kas, JJ on avannut hyvän topicin.

  Tukholmasta ei tosiaan lopu hyvät polut kesken. Mä olen käynyt tuolla Mtbcf:n kanssa 14 kertaa ja aina tuolla viihtyy. Sanoisin että ekoilla kerroilla ei tarvitse lähteä kovin kauas. Hyvä formaatti on kaksi lyhyttä ja yksi pitkä ajopäivä.

  Opentrailmapissa on aika kattavasti merkattuna isoimmat polut eli kännykkä voi navigointi aika hyvin, mutta paperikartta on hyvä olla mukana.

  Stokiksen pohjoispuolella on polkuja mutta Stokiksen laatuisia baanoja saa hakea Uppsalan läheltä.

  Ruotsin F-foorumi on Happymtb.

  Kirjoitan lisää jahka saan läppärin käsiini.

 8. #8
  Liittynyt
  11/2008
  Paikkakunta
  Porvoo
  Viestit
  971
  Tiistaina kävin kaverin kanssa tuolla "päivä Tukholmassa"- risteilyllä. Hesassa poljettiin reput selässä laivaan. Heti kun laiva saapui Tukholmaan (klo 10) niin suunnattiin etelään kohti Hellasgårdenia. Olimme piirtäneet Garminiin reitin joka seurasi suosittuja Gröna- ja Blå polkuja. Rauhallisesti nautiskellen mentiin ja runsaan 5h/40km päästä takaisin laivassa.

  Aivan upea reissu! Polut on kyllä todella hienoja kalliobaanoja ja ne on merkitty todella esimerkillisesti. Varmasti menen uudestaan. Ensi kerralla voisi olla pidempään ja lisätä tohon 1-2 hotelliyötä.  ________

  Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride. ~John F. Kennedy

 9. #9
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Meinasin pitää välivuoden Tukholman poluista, pakko sinne on kuitenkin lähteä. Kevään sijasta elo-syyskuussa tällä kertaa. Suuntana ainakin Tyresta ja palanut metsä. Siitä ei polut parane.

 10. #10
  Liittynyt
  11/2009
  Viestit
  1.424
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Lare Katso viesti
  Meinasin pitää välivuoden Tukholman poluista, pakko sinne on kuitenkin lähteä. Kevään sijasta elo-syyskuussa tällä kertaa. Suuntana ainakin Tyresta ja palanut metsä. Siitä ei polut parane.
  Käytiin kaverin kanssa toukokuun alussa ajelemassa Södertälje -Tukholma maisemissa. Käytiin myös paloalueella
  Harjoituksessa 7. ja 8. kuva ovat paloalueelta sekä 9. ja 10. kuva polulta paloalueelta pohjoiseen.
  Paloalueen lenkin koillisosassa löytyy myös polkua Brakmarsvägenin koillispuolelta.
  Kysyttiin Tyrestan nationalparkin opastuskeskuksesta myös pyörällä ajamisesta "ydinalueella", vastaus oli ehdoton ei.
  En ole varma olisiko paloalueella saanut ajaa mutta siellä on huomattavasti vähemmän liikkujia kuin muualla Tyrestassa.

  Laitan tähän samantien muutkin lenkurat jotka tuolla tehtiin. 1. päivä.. 2.päivä... 4.päivä.. 5.päivä

  Hauska yhteensattuma Miken ylempänä olevan kuvan kanssa, kuva otettu samasta paikasta sattumalta. Kuva ekalta päivältä Grönastigeniltä.
 11. #11
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Ainakin tankkaus on ollut kunnossa.

  Tyrestan ajokielto koskee koko aluetta. Mutta hiekkatiellä saa ajaa ja siinä tulee eniten kohtaamisia. Just tuolla palameella alueella ei liiku juuri ketään. Svedut ajelee tuolla vältellä niitä hiekkateitä ja notskipaikkaa lammen rannalla. Itse ajattelin mennä tuonne perjantaina kun on muutenkin väljempää.

 12. #12
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Kävin hiljattain äkkilähtö budjettimatkalla Tukholman poluilla. Menomatka Viikkarilla, hytti alekupongilla. Paluu Viikkarin halvimmassa kopissa. Halvin yhden hengen hotellihuone löytyi Ebookersin kautta: Årstaviken Hotell. 60e/yö sis aamupala. Mukava hotla: rauhallinen, hyvä ap, jääkaappi huoneessa, maisema ikkunasta ja palveleva henkilökunta. Sain windowcleaneria uusien tuppien asennukseen ilman ihmettelyä. Miinus vain saunan puutteesta. Mutta toi onkin osaksi sairaala.

  Polut pelkkää priima, minkä toki tiesin valmiiksi (15 kerta tuolla). Ekana päivänä ajoin Sörmlandsledeniä suoraan Tyrestaan. Reitti sinne on merkattu ja helposti seurattava. Ajoin suoraan Tyrestan kahvilalle lounaalle. Sen jälkeen ajoin oikeastaan kaikki pääpolut läpi. Alueen palanut metsä/Kallio on todella hienoa ajettavaa. Jumppaamista siinä kyllä riittää. Mulla oli naama kokoajan hiessä.

  Tokana päivänä ajoin välillä Hellas-Solsidaniin. Täälläkin vedin luottopolut ja päälle pari uutta polkua (Oh deer ja KGB). Jos tykkää esim Espoon keskuspuistosta, Turun tai Rauman poluista niin viihtyy tuolla varmasti.

  Kolmas päivä meni vähän uusia juttuja etsiessä ja lopuksi tutuilla kiemuroilla kuten sinisellä merkattu reitti.

  Kaikki Tukholman polut löytyy nykyisin Trailforksista ja niitä voi seurata esim Oryxmapsilla.
  Ajokuvat jäi vähiin, ei malta räpsiä. https://goo.gl/photos/RueWhFaKhm8DcAJE9 tossa jotain.

  Kohta trackit

 13. #13
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Stokis-Tyresta via Leden: http://www.sports-tracker.com/workou...b0e5bdc4ecdbe5

  Solsidaniin ja muuta: http://www.sports-tracker.com/workou...b09f4ada44e181

  Pienempiä polkuja alkuun: http://www.sports-tracker.com/workou...b057c2fea8d476

  Eka päivä meni siis Sörmlandsledeniä Tyrestaan. Sen alueen kartta ja polut löytyy täältä http://www.tyresta.se Tuolta Fornborgsslingan on hieno mutta myös raskas ja pyörää saa kantaa vähän. Suosittelen vastapäivään ajamista.

  Tokana päivän polut löytyy Trailforksista ja Solsidaniin vievät vihreä ja sininen reitti on merkitty hyvin. http://www.hellasgarden.se/images/Sp...med-Hellas.jpg

  Kolmannen päivän alkuun tutkin pienempiä polkuja. Osa tf:ssä osa ei. Luotin höpsismiin. Eka 1.5-2.0h meni niillä. Loput isompia

 14. #14
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477

 15. #15
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Hyvää reissua Juhalle. Rideraporttia odotellessa. Itse ajattelin mennä Stokiksen poluille ruskan aikaan. Ellen saa vapaata viikonloppua heinäkuun alkuun.

 16. #16
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477
  Kaikki kuvat vuoden 2017 Tukholman retkeltä.

  https://goo.gl/photos/WyYWejKoPqJjBBcN6

  Ajelin 4 päivää pääosin Sörmlandsledeniä. Aloitin Hellaksesta Tyrestan läpi tulevaa haaraa ja pääreitin silmukkaa myötäpäivää kohti Nyköpingiä. Oikaisin siitä kuitenkin heti kun vesistöt antoi periksi Hölön kohdalta Mölnbon sivuhaaralle ja sitä päälenkin lenkin pohjoiselle osalle. Viimeisenä päivänä vetelin tuurilla Paradististä Hellakseen ihan mainiota vaihtelevaa reittiä, kun en halunnut ajaa uudestaan samaa Sörmlandsledenin haaraa niin paljoa. Loppuun sitten se Hellaksen pääreitti Blå stigen ja Gröna stigen. Yöt laavuissa ja eväät repussa. Viimekertaisesta viisastuneena ruokaa oli enemmän, koska tuolla polut eivät kulje ravintolasta toiseen ja kaupatkin on harvassa. Keli oli kuiva ja aurinkoinen, mitä nyt alkoi pakkasessa ja maassa lumirakeita paikoin jopa sentti. Siitä se kuivui rutikuivaksi ja oli siis huomattavasti kuivempaa kuin kaksi vuotta sitten. Myös kevät oli myöhässä ja lehtien puhkeaminen tapahtui samaan aikaan. Kukkaloisto ei vielä ollut kehittynyt.

  Polku juuri sopivaa tällaiseen pitkään reissuun tarjoten erittäin vaihtelevaa ajoalustaa hoidetuista ulkoiluteistä, aarnimetsiin ja laajoihin avokallioalueisiin. Tunkattavaaa jyrkkää kivikkoa kohtuullisesti, tuulenkaatoja ja osa pitkoksista tahallaan ajokelvottomiksi rakennettuja. Tämä on ehdottomasti suositeltavaa aluetta ummikollekkin, koska polku on hyvin merkitty ja mahdollistaa sujuvan ajon ilman jatkuvaa kartanlukua. Ja paikoin oltiin niin korvessa, ettei kännykällä saanut tekstaria läpi, kun yritin ilmoittaa perille pääsystä laavulle. Kannattaa pitää mielessä kun yksin riskejä puntaroi. Muita kulkijoita oli harvakseen ja mutta varsinaisella reitillä ei muita maastopyöräilijöitä tullut vastaan. Taajamien lähellä ja etenkin Hellaksessa muutamia harrastajia vilahteli ja jotain ihme pipoheppuja antiikkipyörineen ja mukuloineen herännyt talvihorroksesta.

  1. päivä 67 km 10 h 30 min liikkeellä
  2. päivä 64 km 10 h liikkeellä
  3. päivä 65 km 9 h liikkeellä
  4. päivä 54 km 7 h 30 min liikkeellä

  Reittikartta:
  https://drive.google.com/open?id=1vP...DA&usp=sharing
  Juha Jokila muokkasi tätä : 15.05.2017 at 22.29

 17. #17
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Laru, HKI
  Viestit
  20.950

  Peukalo ylös

  ^eipä hassumpi retki!


 18. #18
  Liittynyt
  11/2004
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  12.725
  No joo. Onkohan tuolla kesällä kauhea ryysis, kiva olis hiljaiseen aikaan käydä

 19. #19
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Hyvän näköinen lenkura. Norrga-Mölnbö ja Södertörn-Älta välejä en ole ajanut. Saisko niistä pienen tiivistelmän?

 20. #20
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Smo Katso viesti
  No joo. Onkohan tuolla kesällä kauhea ryysis, kiva olis hiljaiseen aikaan käydä
  Ongelma lienee kesällä paikoin sankka kasvillisuus ja ötökät. Kallioalueet toki toimii silloinkin.

 21. #21
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Lare Katso viesti
  Hyvän näköinen lenkura. Norrga-Mölnbö ja Södertörn-Älta välejä en ole ajanut. Saisko niistä pienen tiivistelmän?
  Norrgasta polku jatkui hyvänä perusmetsäpolkuna, ehkä hieman vähemmän kuljettua ja siten vähemmän röykkyistä. Muutama tunkattavan jyrkkä kallion ylitys. Nässkansen niemen kärjestä mentiin lossilla saareen ja maapohja muuttui multaisemmaksi ja metsä synkkää peikkokuusikkoa. Elämys sinänsä ja täydensi reitin vaihtelevuutta, mutta ei ajamisnautinnon kannalta mitään ihmeellistä. Hölön kohdalla poistuin merkityltä reitiltä ja ajatus tehdä vain siirtymäajo maantietä Mölnbohon. Isot tiet ei mene suoraan, joten topokarttaan luottaen päätin oikaista metsäautoteitä ja lammen rantapolkua, mutta eihän sitä polkua maastossa ollut lainkaan. Tunkkasin sitten väkisin ylös helvetin jyrkänteestä ja umpimetsää seuraavalle metsäautotielle. Pykälää kauempaa seuraavasta tienhaarasta olisi ollut lyhyempi tunkata, mutta en tiennyt, että polkukuvaukset topo-kartassa on kivikaudelta.

  Södertörnistä selvä polku kulki hienosti aivan lammen rantaa, mutta aika hankalaa jyrkkää kallioista sivurinnettä. Ajettavuus Ågestan golfradalle asti hyvää peruspolkua kallioilla. Siitä eteenpäin pohjoiseen kovapintaisia rakennettuja ulkoilureittejä, jotka oli nopeita ajaa ja seurailivat mielenkiintoisesti järvenrantoja rehevissä hoidetuissa puistolehdoissa ja osin luonnontilaisten rantaryteiköiden läpi.

 22. #22
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477

 23. #23
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477
  Kävin taas ajamassa pätkän Sörmlandsledeniä. Rapsaa tulee kunhan täältä laivan baarista jaksaisin ajaa huomenna vielä kotiin. Saldoa kerty 81 tuntia liikkeellä. Ja nyt raahasin sitä rintakameraakin, vaikka matskua kerty silti vähän kun ajoin aika lähellä limiittiä koko ajan.

 24. #24
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Mä varasin just lokakuulle reissun Stokiksen poluille. Kolme ajopäivää ja majoitteena budjettihotelli.

 25. #25
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477

 26. #26
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477
  Muutama kuva Sörmalndsledeniltä. Paljon oltin kuvia polusta, jotta kukin voi arvioida ajettavuutta itsekkin. Ihan heti en ole lähdössä uudelleen, mutta ihan hyvää, hidasta, vaativaa ja raskasta settiä oli tarjolla. Reittimerkinnät todella hyvät, mutta toki tuohon väliin mahtuu muutama epäselvempikin paikka. Osa pätkistä oli niin hankalia, että oli täysi työ saada pyörä ehjänä edes kantamalla läpi.
  https://goo.gl/photos/Y639LDowS1nA8xbG6

 27. #27
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.477

 28. #28
  Liittynyt
  04/2005
  Paikkakunta
  Turku->Pori
  Viestit
  2.023
  Aika hienoa paikkaa löytyy ulkomailtakin näemmä, ja sopivasti pikku haasteita välillä


 29. #29
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  16krt Stokiksen poluilla takana. Tällä kertaa majapaikka hotell Point Söderissä. Pyörälle paikka kellarissa, hyvä ap, 60€/ yö ja rauhallinen. Varmaan ens vuonna samaan hotlaan.
  1pvä vierähti lähipoluilla eli Nacka-Hellas-Solsidan. 6h ajoa eli ajoin kaiken oleellisen.
  2pvä junalla Läggestaan ja seurasin Sörmlandsledeniä Järnaan. Tuohonkin väliin meni kuutisen tuntia ja siirtymineen kertyi noin 50km. Vika kymppi vesisateessa, se nopeutti reittiä jonkin verran jäi turhat pysähtelyt pois).Erittäin suositeltava siivu. Hulppeat järvimaiset. Hyvää pitsaa Järna Cityssä.
  3pvä samaa settiä kuin ekana. Tosin vähemmän aikaa ja enemmän sateessa. Todettakoon että Tukholman kallio pitää myös sateella.
  Pari maisemaa Läggesta-Järna väliltä:


  Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

 30. #30
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  HKI
  Viestit
  1.419
  Reittejä ei tallessa. Kännyn gps ryppyili. Reitit löytyy kyllä Trailforksista.
  Alla fotoja Tukholman lähipoluilta. Noille poluille matkaa Viikkarilta noin vartti. Selfie vikana päivänä sateiden välissä

  Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •