Sivu 11 / 12 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 9101112 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 301 - 330 / 348

Aihe: Grillilanka - Asiaa grilleistä ja grillauksesta

  1. #301
    Liittynyt
    04/2006
    Paikkakunta
    Pori
    Viestit
    6.043
    Arina:

    Parila:


    Ensinmainitun päällä poltetaan puita, jälkimmäisen päällä laitetaan ruokaa.
    Kaar ittelles vaa

  2. #302
    Liittynyt
    10/2016
    Paikkakunta
    Oulu - Ikuinen vastatuuli
    Viestit
    5.924
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti mgcc Katso viesti
    Lidlslin Sol & Mar piri-piri-kastikkeella on tällä viikolla aivan lyömätön hinta-laatu -suhde. Chilikastikkeilla on noin yleensä ottaen kolme olomuotoa: liian mietoa, liian voimakasta tai se on lopussa.
    Neljäs kelvoton olomuoto on etikkainen; suosituksesta huomenna Liiteriin, nam?
    "The World is full of Kings and Queens, they blind your eyes and steal your dreams. It's Heaven and Hell" -RJD-

  3. #303
    Liittynyt
    07/2012
    Paikkakunta
    芥兰牛肉
    Viestit
    1.474
    On se hyvää eikä maksa paljon (0,99 eypoa). Etikka on vasta 4. valmistusainelistassa kun se tabascossa on ensimmäisenä.
    I have never said that you are not good at what you do. It’s just that what you do is not worth doing.

  4. #304
    Tutustuin pirikastikkeeseen joskus liki 30 vuotta sitten Portugalissa ja se vei heti mennessään.
    Harmi kun nyt ei ole Liiteri hollilla. Kerran sitä sieltä aiemmin ja ihan kelpoa oli.

    Vietnamin kalakastike myös mainiota, joskus täälläkin näkynyt kappojen hyllyillä. Menee kai enempi tonne tyyppiä soijakastike ryhmään, ei siis tulista.

  5. #305
    Liittynyt
    09/1999
    Paikkakunta
    Uantaa
    Viestit
    9.169
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Köfte Katso viesti
    Neljäs kelvoton olomuoto on etikkainen; suosituksesta huomenna Liiteriin, nam?
    Viides on liikaa esanssin makuinen liemi.

  6. #306
    Liittynyt
    06/2000
    Paikkakunta
    Nurmijärvi
    Viestit
    819
    Kolme takapihan kasvattia joutui grilliin.



    Snake-menetelmä sopii tähänkin, paistoaika oli noin 4 tuntia. Viimeinen tunti folion sisällä. Pintaan tuli mukavasti rapsakka kuori, rub-mauste on vain mustunut, ei palanut. Sisältö oli mehevää ja helposti irtoavaa. Meidän kanat vaativat aika pitkä haudutuksen, eivät ole ns. broilereita. Satsissa oli yksi kukko ja kaksi vähän pienempää kanaa, mutta kaikista riitti kyllä syömistä.
    Pyöräily on kivaa!

  7. #307
    Näyttäisi Teemu H hallitsevan kanan ja lampaan kasvatuksen lisäksi myös tuotostensa rillauksen ja valokuvauksen.

    Tämän innoittamana kannoin kaupasta paketin koipia ja niitä siinä kaasulla minimitulilla yhdellä polttimella luokkaa tunteroinen. Ja arinat tällä kertaa se flätti puoli alas käännettynä!
    Eihän nuista ton snake vettasia, mutta kumminkin.

  8. #308
    Liittynyt
    10/2013
    Paikkakunta
    Madrid
    Viestit
    2.934
    Kysäri: mulla kaasugrilli kuistilla ja rupean olemaan kypsä lattian siivoamiseen sen grillin alta eikä pahvilaatikosta revitty suoja ole esteettisesti komia. Mitä tuohon grillin alle voisi laittaa/rakentaa? Ideoita vastaanotetaan, kiitti.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    "Haluutsä tän heti vai tehdäänkö tietokoneella?"

  9. #309
    Liittynyt
    04/2006
    Paikkakunta
    Pori
    Viestit
    6.043
    Kuuma kesä on jotenkin tehokkaasti latistanut kiinnostuksen grillaamiseen. Ei ole tehnyt helteellä mieli häärätä kuuman grillin kanssa. No, kai se tästä elpyy.

    Tänään kokeiltiin halsterikanaa ja ihan hyvää kyllä oli. Heitin brikettien päälle yhden omenapuun kalikan antamaan hiukan savua, mutta eihän se nahan läpi niin kummoisesti mene. Mutta siis voi ostaa toistekin, kokeilkaa!
    Huomenna ribsejä...
    Kaar ittelles vaa

  10. #310
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Jopotuinen Katso viesti
    Jaaha, välineurheilu kukoistaa

    Gourmet 4
    2013 Prismasta 499 €

    Kyseisenä vuonna olisi 25.4 - 28.4 tuosta hinnasta saanut vielä hinnasta pois -15%, vihreätä korttia vilauttamalla. Eli viikko hankintani jälkeen
    Jaaha. Mutt nyt on tuosta Gurmetista pohja puhki, tai oikeammin pohjan lämpösuojapelti. Emaloitu tai pulverimaalattu tulilaatikko on kuitenkin ihan iskussaan.

    Muuta hapantunutta on pohjan alla roikkuva rasvakippi ja polttimien välissä oleva peltisuikale, jonka tarkoitus on sytyttää viereiset polttimot, mutta toimii edelleen kumminkin.

    Myös polttimet vaikuttavat hieman jo väsyneiltä, mutta toimivat moitteetta edelleen nekin.

    Nyt pohditttaa, jotta vetäisikö paikan pop-niiteillä pohjaan, antaiskos vain olla, vai vaihtaiskos koko höskän yläosan uuteen. Mulla kun on tuolla kellarissa sellanen ihan iskemätön. Lähettivät sen kun valitin uutuuttan tulilaatikossa olleesta kuljetus- tai valmistusvauriosta. Hillosin sen sitten tonne kellariin odottelemaan tulevaa. Siinä on kakki osat poislukien sytytin ja arinat, jotka saa vanhasta.

    Ehkä annan olla vaan ja käytän niin pitkälle kuin toimii. Ei sillä pohjan lämpösuojalla oikeastaan suurta merkitystä. Enempi toimii tuulensuojana, kun paloilma otetaan pohjan ja lämpösuojan välistä. Tulilaatikon pohjassa on kaksi isompaa nollan muotoista ilma-aukkoa ja juuri sellaisen kohdalta tulin painaneeksi sormen läpi.


    cycle to the hills - cycle for your lives

  11. #311
    Liittynyt
    11/2004
    Paikkakunta
    Kampi, Hellsinki / Bond, Esbo
    Viestit
    11.259
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Pekka L Katso viesti
    mutta eihän se nahan läpi niin kummoisesti mene.
    Menee siitä kun laittaa savustuspönttöön.. ja on syötävän hyvää kylmänäkin

  12. #312
    Olen iloinen.

    Poppamies soossi voitti isossa kisassa. https://www.findance.com/uutiset/402...bbq-tuotteeksi

    Ainoa asia mistä olen erimieltä, on se millä grillaa. Kamado..

    skeptinen realisti



  13. #313
    Liittynyt
    10/2016
    Paikkakunta
    Oulu - Ikuinen vastatuuli
    Viestit
    5.924
    Loppukesä/alkusyksy luovat mukavat edellytykset hääpäivän vietolle.
    Liittomme on nyt täysi-ikäinen ( 9.9.2000). Kokeilen käärmemetodia
    isolla naudan kulmapaistilla runsaalla rasvalla, eiköhän tuosta kehkeydy
    hikkorin avustuksella oivallinen pääeines, savun hälvettyä muut aterian
    osa-alueet saattavat kulkeutua saman kypsentämön kautta tarpeen
    niin vaatiessa. Pihan sadosta saa mukavia pistelisiä; nuotionauris
    nyt esimerkkinä
    "The World is full of Kings and Queens, they blind your eyes and steal your dreams. It's Heaven and Hell" -RJD-

  14. #314
    Liittynyt
    11/2004
    Paikkakunta
    Kampi, Hellsinki / Bond, Esbo
    Viestit
    11.259
    Kilo etuselkää ja läjä uuniperunoita savustusopöntössä mökkitakkaan. Ai ai, taas jaksaa ituhippi polkea.

  15. #315
    Grillikausi 2019 tuli polkaistua käyntiin

    Tarkoitusta varten ennakkovalmisteluina 2 kg pullo yön yli lämpimässä, kylmä pullo kun ei välttämättä toimi kuin hetken, tai jotain.

    Arinalle päätyi Liiterin halpuutuksesta hankittuja valmiiksi makustettuja BR fileitä.

    Ei olisi kannattanut, tönkkösuolattuja olivat. Valkosipulin määrä oli myös runsasta, jos ei satu pitämään. Rouvalle se oli lähinnä huomista asiakaspalvelua askarruttava asia, mutta veteli palaset naamariin. 600 gr paketti oli.

    Eritoten Liiterin, kuin myös muden valmiiksi makustetut, eivät ole ollenkaan mieleen. Mutta joskus tulee niinkin tehdyksi. Naturel on se ehdoton suosikki.
    cycle to the hills - cycle for your lives

  16. #316
    Liittynyt
    10/2016
    Paikkakunta
    Oulu - Ikuinen vastatuuli
    Viestit
    5.924
    Edesmenneen Mysi Lahtisen henkeen aion suorittaa lampaanviulun
    Weberin suosillisella avustuksella. Poika yllättäen halusi apukäpäliksi;
    Oletan tehneeni elämässäni jotakin edes joskus oikein?
    "The World is full of Kings and Queens, they blind your eyes and steal your dreams. It's Heaven and Hell" -RJD-

  17. #317
    Liiteristä kotiutin paketin lammaksen paistikkeita, sellasia pieniä möykkyjä 4 kpl, yhteensä painoa n. 600 g.
    Tähänastiset kokemukset hyviä vastaavista kikkareista, toki olisi kokonaispaino voinut olla pari satkua isompi, mutta hommahan on korjattavissa heittämällä lautaselle kaksi möykkyä. Rouva vääntää kahvikastikkeen ja DIY maalaisranskikset kaveriksi.
    cycle to the hills - cycle for your lives

  18. #318
    Liittynyt
    11/2004
    Paikkakunta
    Kampi, Hellsinki / Bond, Esbo
    Viestit
    11.259
    Olis voinut savustaa jonkun pääsiäislampaan mutta nyt meni kyläkaupan kanankoivet, jäi vähän kumimaisiksi. Mikä lie ollut, ehkä vähän kauemmin olis pitänyt antaa olla. Oliskohan kylillä huomenna lammasta tarjolla hmm

  19. #319
    Liittynyt
    10/2016
    Paikkakunta
    Oulu - Ikuinen vastatuuli
    Viestit
    5.924
    Parsaa ja halloumia vartaina, makkaroita ja paprikaa pikkusipuleilla tosilla vartailla.
    Värkkäsin jännän lääppimön chilistä, suolasta, sokerista ja ak-öljystä limen kera.
    Kirsikkatomaatteja yrttiöljyssä, jälkkäriksi banaaneja mustilla kuorilla valikoiduilla
    lisukkeilla (jäätelöitä/suklaa-asioita). Hyvä treenisessio näin kauden alkajaisiksi.
    Huomenna sitten se lampaanviulu; vähän jännittää, kun olen tottunut tuohon
    kivijärkäleeseen näillä osin...
    "The World is full of Kings and Queens, they blind your eyes and steal your dreams. It's Heaven and Hell" -RJD-

  20. #320
    Liittynyt
    09/2006
    Paikkakunta
    itähelsinki
    Viestit
    2.784
    Tossa kohta menossa lohifile savustuspönttöön kera espanjalaisten (uusien) siiklien. Eli perunat keitetty lähes kypsiksi, pyöräytetään öljyssä ja karkeassa merisuolassa ja savustumaan kalan kanssa. Melko hyvää, sanoisin.

    Hieman myöhemmin iltapäivällä sisäfilettä hiiligrillissä ja sen kanssa parsaa.

    Noilla ajateltiin mennä. Ei lammasta meille. Eikä kanaa, sitä on syöty taas viimeiset 11 kuukautta.

  21. #321
    Liittynyt
    08/2002
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    1.326
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti MRe Katso viesti
    Tossa kohta menossa lohifile savustuspönttöön kera espanjalaisten (uusien) siiklien. Eli perunat keitetty lähes kypsiksi, pyöräytetään öljyssä ja karkeassa merisuolassa ja savustumaan kalan kanssa. Melko hyvää, sanoisin.

    Hieman myöhemmin iltapäivällä sisäfilettä hiiligrillissä ja sen kanssa parsaa.

    Noilla ajateltiin mennä. Ei lammasta meille. Eikä kanaa, sitä on syöty taas viimeiset 11 kuukautta.
    Pari kysymystä mainion kuuloisesta perunareseptistä. Ovatko savustuksessa kuorineen vai ilman? Miten kauan ovat savustuksessa?
    Ankka riitelee - Asiat eivät

  22. #322
    Liittynyt
    11/2004
    Paikkakunta
    Kampi, Hellsinki / Bond, Esbo
    Viestit
    11.259
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Vilhelm V Katso viesti
    Pari kysymystä mainion kuuloisesta perunareseptistä. Ovatko savustuksessa kuorineen vai ilman? Miten kauan ovat savustuksessa?
    Mä laitan pönttöön tai nuotioon sellaisenaan, kuoret suojaa kuivumiselta ja liialta savulta. Toisaalta tulee usein kuoretkin syötyä .. pienempiä perunoita ohuempien savustettavien kanssa, uuniperuna menee hyvin jos on isompaa savustettavaa. Kaikkea muutakin tulee laitettua, sipulia, paprikaa, kokonaista valkosipulia. Sipuli kypsyy nopeammin kuin samankokoinen peruna.

    Eilen tää ituhippi viherpiiperö grillas kyljystä mökkipakkasesta kun sain taas kasan polttopuuta sahailtua ja pilkottua. Ohut kyljys vähän kuivahti, mökin jääkaapin pakastin on kyllä surkea kun ei ole tarpeeksi kylmä niin pakkaamaton liha ei taida oikein säilyä ja siitä johtunee.

  23. #323
    Liiterin lammaksen paistikkeet rillattu ja nautittu.
    Mainio tuote, helppo rillattava. Möykky turpoaa kypsyessään ja tullessaan mediumiksi muuttuu lötköstä napakaksi.
    Liha on mureaa ja maku mitä mainioin, ei tunnistaisi makunsa puolesta lampaaksi.
    Makustukseen laitoin ainoastaan suolaa ja pippuria.

    Voisi vielä paketin tai kaksikin kipasta jemmaan.
    cycle to the hills - cycle for your lives

  24. #324
    Liittynyt
    09/2006
    Paikkakunta
    itähelsinki
    Viestit
    2.784
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Vilhelm V Katso viesti
    Pari kysymystä mainion kuuloisesta perunareseptistä. Ovatko savustuksessa kuorineen vai ilman? Miten kauan ovat savustuksessa?
    Kuorineen. Kyseessä siis uuden kauden perunat. Nyt espanjalaista siikliä. Ja saman verran ovat siellä kuin lohifileekin. Eli ei kovin kauaa... (Muurikan pöntössä file tulee jossain 20 minuutissa 60-asteiseksi).

  25. #325
    Liittynyt
    10/2016
    Paikkakunta
    Oulu - Ikuinen vastatuuli
    Viestit
    5.924
    Hyvin toimi reseptivahus Illinois'n ihmeessäkin.
    Oikeinkin mainio paistikas oli lopputulema.
    Tuossa kun valeluliemi sisältää kahvin, kerman ja
    vielä lihaliemenkin.
    "The World is full of Kings and Queens, they blind your eyes and steal your dreams. It's Heaven and Hell" -RJD-

  26. #326
    Liittynyt
    08/2002
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    1.326
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti MRe Katso viesti
    Kuorineen. Kyseessä siis uuden kauden perunat. Nyt espanjalaista siikliä. Ja saman verran ovat siellä kuin lohifileekin. Eli ei kovin kauaa... (Muurikan pöntössä file tulee jossain 20 minuutissa 60-asteiseksi).
    Pitää kokeilla tätä perunan savustusta. Käyttämäni menetelmä lohen savustukseen ottaa weberin brikettigrillissä vähintään kaksi tuntia, joten perunoille pitää keksiä tähän sovitettava oma sekvenssinsä. Joskus kokeilin maissien savustusta, mutta niistä tuli niin kamalia, että se varmaan laski intoani muihin kasvikokeiluihin savustuksen yhteydessä.
    Ankka riitelee - Asiat eivät

  27. #327
    Liittynyt
    04/2006
    Paikkakunta
    Pori
    Viestit
    6.043
    Ostin tuossa joku kerta hätäpäissäni Prismasta Xtra - sytytyspaloja kun vanhat loppui. Harmitti kun ei ollut muita, sillä tuossa on "vain" 20kpl, mutta eipä ne juuri mitään maksakaan. Ei ollut ennestään tuttuja, niin ei viitsinyt yhtä pakettia enempää.
    Mutta noi on ihan sairaan käteviä! Taitetaan kuin toblerone palat ja päässä on massa joka vain raapaistaan askin kylkeen. Ja aina syttyy kerralla.



    Flank steak ja valkosipuliperunat grillissä vei aikalailla kielen mennessään...
    Kaar ittelles vaa

  28. #328
    Kävin tänään Liiterisa uutteran puuhastelupäivän päätteeksi.
    Sieltä osua hyppysin yksi flank steak 16 €/kg, jota pidän kyllä kalliina, paistista kun kyse.
    Rouva muisteli, että viime suvena oisi jo aiemmin kokeiltu ja kelpoa olisi ollut.
    Leikataan sitten poikkisyin pieniin viipaleisiin.

    Madeiralla muistelisin joskus 10 v sitten ravintolassa eka kertaa ko. piffviin tutustuneeni. Sitkeä kokemus tuolloin. Olisi pitänyt osata leikata ohuita siivuja piffin reunasta?
    London oli ravintolan nimi, jotkin Madeiran kävijät tietävätkin.
    cycle to the hills - cycle for your lives

  29. #329
    Liittynyt
    04/2006
    Paikkakunta
    Pori
    Viestit
    6.043
    Toi meidän Flankki maksoi jotain 32€/kg, eikä todellakaan ollut kallista. Parempaa kuin perus ulkofile. Leikkasin n.1,5cm siivuja eikä puhettakaan että olisi ollut sitkeää.

    Sitä ei sitten saa kypsentää hiukkaakaan yli.
    Kaar ittelles vaa

  30. #330
    Liittynyt
    09/2006
    Paikkakunta
    itähelsinki
    Viestit
    2.784
    Onko kenelläkään kokemusta miten Weberin kaasugrillit kestää ulkona säilyttämistä? Nykyinen grilli on kohta 20v vanha Landman valurautaisilla polttimilla, jotka alkavat kohta olemaan käyttöikänsä loppupäässä. Tähän asti ovat kestäneet hyvin, mutta nyt grilli seisoi ensimmäisen kerran koko talven paljaan taivaan alla (peitettynä tietysti), niin selvästi huomaa että valurauta otti siitä nokkiinsa.

    Eli onko Weber rosteria vai "rosteria"? Weberin hiiligrilleissä ainakaan ritilät ei kestä kuin muutaman kauden kerrallaan.

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

  • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
  • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
  • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
  • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
  •