Näyttää tulokset 1 - 15 / 15

Aihe: Pyörävaunu vai Tandem -kytkentä lapsille?

 1. #1

  Pyörävaunu vai Tandem -kytkentä lapsille?

  Tervehdys,

  Onko kenelläkään kokemuksia näistä liitoskytkennöistä, joilla lapset saa mukaan pyöräreissuille.

  Tuo followme tandemsysteemi (http://sevenextreme.fi/pyoraily/follow-me.html) vaikuttaa hyvälle. mahtuuko turvaistuin samaan kun pitäisi kaksi lasta saada mukaan, vai kannattaako hankkia perinteinen pyörävaunu? Onko tuosta Nordic cabistä kokemuksia?

  _fillari

 2. #2
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Lappeenranta
  Viestit
  3.048
  Monimutkaisen näköinen vehje. Meidän perhe hoitaa päiväkotikyyditykset halvemmalla http://www.chainreactioncycles.com/M...?ModelID=18661

  Ihan toimiva ratkaisu, plussaa nopeasta irroitettavuudesta. Traileri jääkin yleensä päiväkodin pihalle.

  edit: miten tuossa linkittämässäsi systeemissä on hoidettu pystysuuntainen liike? Jyrkän mäen laelle poljettaessa veturi on vaakatasossa ja vedettävä pyörä vielä mäessä. Silloinhan lapsen etupyörä osuu maahan ja luo varmasti vaaratilanteita.

  Omasta fillarista piti ottaa tarakka pois, ettei trailerin puomi kolise siihen.
  www.icyclelpr.fi

 3. #3
  Liittynyt
  08/2011
  Paikkakunta
  Lohja
  Viestit
  432

 4. #4
  En tiedä tuosta järkän mäen tilanteesta. luulisi että pitää melkoinen matternhorn olla että ongelmia tulee...

  Tätä pitää miettiä ja googletella vielä. Follow me-tandemin etuna olis se, että turvaistuin voi olla paikallaan ja saan molemmat ipanat kuljetettua. Raimo R, skela ja jokirapu antoivat tästä toisaalla hyviä lisätietoja. http://www.fillarifoorumi.fi/forum/s...%E4-kokemuksia

  _fillari

 5. #5
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Lappeenranta
  Viestit
  3.048
  Kyllä niitä mäkiä löytyy ainakin täältä lappeenrannasta ja talvella katukivetyskin kallistaa pyörää aika paljon.

  edit: Mutta jos pääset tota testaamaan niin sillähän se selviää.
  www.icyclelpr.fi

 6. #6
  Liittynyt
  02/2005
  Paikkakunta
  Turku, Rinkeby
  Viestit
  11.531
  Paljon riippuu lasten iästä...

 7. #7
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Lappeenranta
  Viestit
  3.048
  Melkeinpä harkitsisin sitä lastenkuljetusperävaunua, se kulkee yllättävän kevyesti ja voi polkea myös seisaaltaan. Lastenistuimen kanssa ei välttämättä voi. Tuo traileri, lastenpyörä ja turvaistuin lapsineen painaa jo aika paljon.
  www.icyclelpr.fi

 8. #8
  Liittynyt
  10/2008
  Paikkakunta
  Taka-Töölö
  Viestit
  1.465
  Tämmöinen Trail Gator systeemi on ollut meillä käytössä kaksi-kolme vuotta. Ei voi kuin kehua. Ensin vedettiin 16 tuumaista Islaa, sittemmin 20 tuumaista. Mutta vain tarvittaessa, kun tarkoitus on kuitenkin saada jälkikasvu ajamaan mahdollisimman paljon itse ja innostumaan ajamisesta. Viime kesänäkin oli mukana saarinton rengastiellä varmuuden vuoksi, mutta ei tarvittu lainkaan, kun seitsenvuotias ajoi koko kierroksen itse. Peräpyörät tuppaavat oman kokemuksen mukaan laiskistamaan, eikä peräpyörällä oikein ajella ilman isiä perillä tms...

  Saksan Amazonista tilasin aikanaan, maksoi posteineen noin kahdeksankymppiä.
  Ilo ilman pyörää on teeskentelyä..

 9. #9
  Meillä on käytössä tuo FollowMe ja se on erittäin toimiva ratkaisu, erittäin tukeva kytkentä ja alkuasennuksen jälkeen lapsen pyörän irrotus ja kiinnitys käy ihan muutamalla käden käänteellä. Yhdistelmä käyttäytyy vakaasti ja on helppo ajettava. Lapsen fillarin eturengas ei ota maahan kiinni missään normaaliolosuhteissa (maastossa ei ole kokeiltu), ja sen kiinnityksen saa säädettyä sopivalle korkeudelle. Meillä oli aikaisemmin kärry, mutta isomman ollessa 5v myimme kärryn pois, koska se alkoi käydä ahtaaksi kahdelle ja isompi ajoi jo niin paljon itse.

  Plussat:
  + Tukeva kiinnitys, yhdistelmän painopiste matalalla, vakaa
  + Lastenistuin tai tarakkalaukut mahtuvat kyytiin samanaikaisesti.
  + Lapsen on mahdolista ajaa itse ja tarvittaessa tulla hinaukseen osan matkaa.
  + Lapsi pystyy itsekin polkemaan. Ylämäissä siitä on oikeasti apua verrattuna vaikka kärryn kiskomiseen.

  Miinukset:
  - Härveli painaa jonkin verran, muttei kuitenkaan juuri mitään kärryyn verrattuna (kärrykin meillä oli aikaisemmin)
  - Härveli on aika kallis, muttei kuitenkaan niin kallis kuin kärry.
  - Jos pitää kuljettaa kahta lasta yhtäaikaa, niin FollowMe + lastenistuin on varmasti jollain tapaa vähemmän "ajettava" kuin kärry

  Tärkeimmät erot (peräpyörään ja kärryyn) varmaan tulevat tuosta lapsen mahdollisuudesta ajaa itse. Meille se on ollut todella tärkeää, ja monesti retki onkin mennyt ilman tarvetta kytkeä lasta hinaukseen - pelkkä hinausmahdollisuuden olemassaolo on rohkaissut lasta ajamaan pidempiä matkoja itse :-)
  Noista puomi-tyyppisistä hinauskytkennöistä meillä ei ole kokomusta, joten niihin en osaa verrata.

  -JIt

 10. #10
  Hei

  kiitokset JIt viestistä, laitetaan Follow Me tilaukseen.

  Meillä on 1- ja 4-vuotiaat lapset, joten jopa 5-6 vuotta käytössä. Joo käyttöoptio on hyvä olla jos väsyminen uhkaa, aiemmin ollut riippulukko, jolla lukittu liikennemerkkiin tms. ja haettu autolla pyörä:-)

  Niinpä tietysti, lasten pyörän takarangas on maassa ja polkeminen käy. iskä itse huilailee.

 11. #11
  Liittynyt
  06/2008
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  324
  Voin kanssa suositella tuota FollowMe:ta. Pienellä kompromissilla kahden lapsen erikokoiset pyörät saa siihen kiinni, niin voi vedettävääkin vaihdella lasten jaksamisen mukaan. Tavarafillarin puolella on vähän sepustusta kuvineen.

 12. #12
  Onko muilla ollut ongelmia Follow Me:n lastenpyörän alaputkeen tulevan sovittimen kanssa?

  Hankin myös tuon vempeleen ja sain kaksi lasten pyörän sovitinta hajalle ohjeita seuraamalla. Kolmannella kertaa olin luovempi ja kirjoittelin ohjeen Follow Me Tandem:in sovittimen asennuksesta lastenpyörään - en ole vielä uskaltautunut koeajolle tuolla.

  Tässä sovittimessa on pultin vastakappale ompeleella muovisessa velcrossa, vanhoissa arvioissa näkyy enemmän metallinen versio. Vaikuttaaa siltä että ellei sitä saa tukevasti pysymään, se hajoaa viimeistään irroittaessa.

 13. #13
  Liittynyt
  06/2008
  Paikkakunta
  Korso
  Viestit
  496
  Muutama vuosi sitten minulla oli FollowMe jokusen kuukauden ajan. Kun alle 3-vuotias nuorempi poikani oppi apupyöristä eroon, hän ei enää suostunut hinattavaksi. Niinpä tilalle tuli Santana Cabrio Quad, jolla on ajeltu jopa 85 kilometrin päivämatkoja. Hintakin on tosin monikymmenkertainen ja toivottavasti käyttöikäkin.

  Silloin FollowMe:n mukana tuli jokin metallipanta, joka kiinnitettiin lastenpyörän alaputkeen. Hyvin se pysyi ja sopi, vaikka 16-tuumaisessa pyörässä oli ovaaliputkea.

 14. #14
  Ratkaisu löytyi, kun sain maahantuojalta metalliset sovittimet.

  Ilmeisesti lähes kaikki netistä löytyvät arvostelut (ja kokemukset kuten edellä) tuotteesta on tehty tuolla vanhalla mallilla, joka vaikuttaisi olevan oikeasti toimiva ratkaisu. Päivitin kokemuksia ja kuvia blogiini.

 15. #15

  Kymysys follow me vai trail-gator?

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Sillanalta Katso viesti
  Ratkaisu löytyi, kun sain maahantuojalta metalliset sovittimet.

  Ilmeisesti lähes kaikki netistä löytyvät arvostelut (ja kokemukset kuten edellä) tuotteesta on tehty tuolla vanhalla mallilla, joka vaikuttaisi olevan oikeasti toimiva ratkaisu. Päivitin kokemuksia ja kuvia blogiini.
  pidinpä Follow men ratkaisua suoralta kädeltä hylättävänä,kun on niin paljon kalliimpi kuin Trail-Gator,mutta näitä luettuani alkaa epäilyttää... Onko joku joka olis koittanut kunnolla molempia? Alkaa vähän mietityttää,voisiko Follow men roippaasti korkeampi hinta sittenkin kertoa jostakin laaduntapaisesta.

Aiheen tagit

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •