Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12
Näyttää tulokset 31 - 41 / 41

Aihe: Pyörä narisee polkiessa

 1. #31
  Liittynyt
  05/2014
  Viestit
  1.181
  Kokeilisin toista satulaa.

 2. #32
  Liittynyt
  10/1999
  Paikkakunta
  lahti
  Viestit
  5.565
  siinä vaiheessa kun muut liikenteessäolijat kiinnittävät sairaalloista huomiota, ei tulpatkaan auta. nimim. kokemusta on. multa meni yksi runko arkistointiin ihme narinoiden ja napsumisten takia.. murtumatestit tehtiin, ei näyttäisi olevan, enää laakerin kupit kiinni, naksuu vieläkin. jaksaessani talttailen nekin pois ja ihmetellään sitten mistä se oli. pointtini: voi olla erittäin vaikeasti paikannettavissa.
  harrastelijamaista fillaritestailua pienellä budjetilla http://gunmonk.blogspot.fi/

 3. #33
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Lappeenranta
  Viestit
  2.809
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti oppes Katso viesti
  Pankaa tulpat korviin ja/tai kuunnelkaa radiota. Ei narinat haittaa
  Juuri näin, sama ohje pätee parisuhteessa, siis jos narisee poljettaessa ja rasvaaminen ei auta.

 4. #34

  Nitinää takapäästä

  Fillarin takapää alkanut natisemaan / nitisemään / narisemaan takapakan tuntumasta, mutta vain tietyillä parilla vaihteella. Ketjujen syväpuhdistus toi oikeastaan lisää ääntä. Ostin uudet ketjut ja hetken jo luulin että ääni hävisi mutta palasi kuitenkin. Purin sitten takapakan, puhdistin vapaarattaan, kevyt rasvaus ja takaisin kasaan. Ei vaikutusta. Pakka on silmämääräisesti vielä ihan iskussa. Takanapakin tuntuu ihan jämptiltä eikä vanteessa ole klappia.

  Äänen voimakkuus tai esiintyminen ei riipu siitä kuinka voimakkaasti polkee tai polkeeko satulasta vai ei. Esiintyy myös kaksilla eri polkimilla. Keskiö tuntuu hyvältä eikä pyörä ole mikään markettitapaus ja ikääkin vasta pari vuotta. Vaihteet vaihtavat täsmällisesti mutta säätö on omakätistä jälkeä joten en tiedä onko sitten täydellistä.

  Ei sattuisi olemaan mitään ideaa? Vanteita ei ole rihdattu koskaan, mutta pinnat tuntuvat sormituntumalta tasakireiltä. Voisivatko ne päästä liikkumaan ja nitisemään toisiaan vasten?

  Edit: Hmmm olisko takavaihtaja. Täytyykin ottaa irti ja putsata.

 5. #35
  Liittynyt
  06/2007
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  4.978
  Kammen laakeri tai takanavan laakeri. Ehjältä tuntuva laakeri välttämättä ole sitä.
  Holokki auki ku H. Moilane.

 6. #36
  Joo... Aamutoimena kylvetin takavaihtajan ja irroitin sekä huolsin rissat. Sitten jälleen kerran takavaihtajan säätö. Ei auttanut. Eipä siinä jää enää kuin napa jäljelle niin täytyy yrittää purkaa se seuraavaksi.

 7. #37
  Liittynyt
  08/2013
  Paikkakunta
  oobo
  Viestit
  1.236
  Pyörässä oli narinaa polkiessa. Kaikki paikat kävin mielestäni läpi, mutta sitten välähti. Ohut kerros vassua taka-akseliin joka oli rutikuiva, narina poistui.

 8. #38
  Ai saatttana kun menee järki.
  Irroitin kammet, putsasin ja rasvasin keskiölaakerin pinnat. Irroitin eturieskan, putsasin ja rasvasin pultit. Irroitin takavaihtajan kokonaan korvakkeineen, oli löysällä ja väliin oli päässyt likaa, puhdistin rasvasin ja kasasin. Putsasin pikalinkun, rasvasin. Samoin takanavan kiinnityskohdat runkoon.

  Avasin takanavan ensimmäisen "kannen" ja alla näkyi olevan sellaisia umpinaisia laakereita mistä ei irtonaisia kuulia saa pihalle ja rasvattua. Eli cartridge bearings, mikä onkaan suomeksi. En päässyt pidemmälle tässä asiassa.

  Eli narisee edelleen. Oli tarkoitus myydä pyörä mutta huono sitä on muuttaa rahaksi jos jotain narinaa löytyy. Mitähän mahtaisi tulla hinnaksi jos veisi liikkeeseen...?

  Lisäys:
  Avasin nyt takanavan vetopuolen vastakkaisen laakerin suojan ja kurkkasin sisään. Kuulat näyttävän uivan nätissä vahvassa ja puhtaassa rasvassa. Kävin myös liukumassa ja potkimassa tyhjää pyörän kanssa ilman ketjuja: mikä ihana hiljaisuus. Eli vasta kun vedon laittaa päälle niin takaa alkaa joku narina. Auttakaaaaa...

 9. #39
  Liittynyt
  05/2016
  Viestit
  69
  Itse löysin oman narinan aiheuttajan (taka-akselin kontakti runkoon paskainen) siten, että otin ketjut pois päältä ja hyppäsin fillarin selkään ja pyöritin hitaasti kampia.

  Takapään äänet kyllä säteili ympäri runkoa myös ketjuja pitkin, mutta ne olitkin jo putsannut.

  Lääpin viestejä kännykällä, en lukenut koko ketjua, mitä kaikkea jo testattu.

 10. #40
  JES!! Aiemmin olin jo purkanut takapakan ja puhdistanut vapaarattaan pinnan mutta nyt sain purettua koko takanavan ja vapaarattaan. Vapaarattaan kynsien ympäristö oli likainen ja lian seassa näytti olevan jonkin verran pientä hiekanjyvää. Kynnet ja jouset irti, degreaser-käsittely ja puhdistus, lopuksi kevyt voitelu ja samalla akselin rasvaus. Hiljeni! Jeesus miten hyvä mieli tulee kun lopulta onnistuu! Ilmeisesti joskus on tullut pestyä liian innokkaasti puutarhaletkulla navan seutua.

  Näillä ohjeilla yritin vapaaratasta huoltaa mutte eipä minun napani totellut mitään ehdotetuista metodeista. Piti naputella toiselta puolelta vasaralla akseli ulos.
  https://www.youtube.com/watch?v=IDwH0QOnn_Y

 11. #41
  Liittynyt
  08/2012
  Paikkakunta
  East Bay City
  Viestit
  1.688
  Aamulla cyclolla töihin polkiessa alkoi kuulua "keskiön" suunnalta narahdus aina jomman kumman polkimen alkaessa painua alaspäin. Ääni kuului satulassa istuen tai putkelta polkien aina kun hieman enemmän joutui mäkeen painamaan. Kevyellä tasamaalla ääntä ei kuulunut.

  Kymmenisen kilometriä kuuntelin ja pohdiskelin ennen kuin muistin kätköistä palautui mieleen vastaava tilanne aiemmin saman pyörän (ajettu 11.000km) kanssa.

  Takajarruvaijerin kuori ottaa satulatolpan juuressa runkoon kiinni. Alkuviikon sateen ja sohjon jäljiltä kuori oli "liimautunut" putkeen ja narahteli siinä. Nostelin ja puhdistelin ajaessa vaijerin kuorta hieman ja loput viitisen kilometriä jatkettiinkin sitten narinatta
  Polje vaan poika, ketjua kyllä riittää...

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •