Sivu 2 / 44 EnsimmäinenEnsimmäinen 123412 ... ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 31 - 60 / 1294

Aihe: Avautumista vaikeasta elämästä hiihtoladulla.

 1. #31
  Liittynyt
  01/2009
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  669
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti ppikkupe Katso viesti
  Sellaista se on. Pyöräilijöitä ottaa päähän hiihtäjät ja jalankulkijat, jalankulkijoilla pyöräilijät ja hiitäjät, hiihtäjillä taas pyöräilijät ja jalankulkijat. Kaikilla ottaa päähän koirankusettajat, ja koirankusettajia ottaa päähän kaikkien muiden asenne koirankusettajia kohtaan.
  Olen noista ajoittain kävelijä ja ajoittain pyöräilijä ja se on kyllä totta, että mua ottaa päähän hiihtäjät. Muuten ei oikein osu. Hiihtäjistä löytyy juuri ne kaikkein pahimmat elämäntapavinkujat ja turhasta leukaansa louskuttavat, niin tullut sitten kollektiivinen antipatia koko ryhmää kohtaan.

  Eräsuksilla tulee kyllä hiihdettyä umpihangessa ja omia latuja, mutta sillä lajilla ei olekaan mitään yhteistä noihin spandekseissa suihkiviin vinkuintiaaneihin, jotka tarvitsevat lentokentän levyisen, harjatun ja sopivan kovan alustan ilmestyäkseen luonnollisesti autolla ladun varteen. Sen verran keinotekoisen hyödytön laji, että ihan hyvä, kun jo pienestä pitäen näyttivät, että tämä on vain äkkipikaisten ja 0-stressinsietokykyisten pikkukiveksisten laji. Ymmärsin pysyä erossa - ja heterona.

  (Mitäs siinä Olvin mainoksessa nyt joskus sanottiinkaan...)

 2. #32
  mutanaama Guest
  Sniff, kuin omasta mielestä, mutta kauniisti muotoiltuna.

 3. #33
  Liittynyt
  06/2009
  Viestit
  218
  Aika huvittava lukea teitin valituksia hiihtäjiä kohtaan kun ne valittaa. Mutta oletteko ajatelleet, että about 20 km/h etenevälle luisteluhiihtäjälle (jos oikein rykii) kaikki kävelystä ja muusta aiheutuneet rikkonaisuudet ladun pinnassa ovat tosi ongelmallisia! Sama kuin ajelisitte tosia p***aa kevyenliikenteen väylää kivikovilla maantiepyörän renkailla - ja se ongelma olisi esim. jonkun hevosharrastuksen aiheuttama. Kyllä olisitte veemäisiä päänaukojia!

 4. #34
  samaa mieltä valittamisesta,palstalla valiteltu milloin autolla ajavista ,milloin siintä kun polkuja "parannellaan".kyllähän ladut on tehty hiihtämistä varten. on ilo hiihdellä kun ladut on kunnossa.näin ainakin imatralla.ja ladun varteen olen pyörällä päässyt milloin se ei kotipihasta ole onnistunut.enpä tiennytkään että pyöräilijät onkin näin tiukkapipoista kansaa.terv hetero "vinkuintiaani".ps.noin 2000km talvessa hiihtävä pyöräilijä.

 5. #35
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  4.306

  Re: Avautumista vaikeasta elämästä hiihtoladulla.

  Ei nuo ladut mitään haittaisi jos vaan jäisi edes jotain reittejä joita pitkin pääsisi metikköön. Noin kymmenen kilometrin säteellä kodistani kesäisin kolme hyvää maaatupyöräilymetsää. Talvisin niitä on nolla, ellei sitten tallo vähän latua joka metsää kiertää.

  Tämäkin on ongelma vain niille joiden mielestä latua ei saa missään nimessä ylittää. Jakomäestä kivikkoon vievän kevyen liikenteen sillan kohdalla sain todistaa kun hiihtoniilo huusi pää punaisena alle kymmenen vuotiaille koululaisille jotka olivat matkalla koulusta kotiin. Kiertäkööt jotain toista kautta, Perkele!

 6. #36
  ei täälä imatralla ole ollut mitään ongelmia siinä jos joku ladun ylittää tai kulkee latua pitkin jos se liittyy siirtymiseen polulta polulle.talvella ajettu lenkki myös jalankulkijoille(lammassaaren ympäri).jossa myös pyörällä pääsee(en ole varma onko pyörällä luvallista)mutta onpa tuo tullut aina keväämällä ajettua ja aina on mahtunut ajamaan vaikka polulla onkin muuta liikettä.sopu sijaa antaa pätee ainakin täällä päin.(mutta ainahan joitakin nipottajia mahtuu joka paikkaan)

 7. #37
  Liittynyt
  10/2007
  Paikkakunta
  Hikiä
  Viestit
  286
  Ja tiettekö kuinka vaikea niitä uusia carbonitiumiittisia hiihtosauvoja on laittaa poikki.

  Sekin hiihtoniilo joka antoi kerran sauvasta kovana jäbänä kun paksupyöräilin latu-urien keskellä, luisteluosalla, kohti metsää, kirkui kuin tyttö vähän ennen kuin kaadoin sen takaa-ajon jälkeen lumihankeen. ja kun laitoin keskellä peltoa niitä sauvoja siltä poikki, niin se ei kertaakaan sanonut mitään siitä että menee latu hajalle. Ettei se nyt oikeasti ole mikään kunnon syy.

  Ehkä hiihtämisessä on sama kuin autoilussa täällä suomessa. Hiihtäjä/autoilija on autonominen ja koskematon alue jota ei koske yhteisesti sovitut säännöt. Jos jotain niin saavutetuista edusta lähinnä pidetään kiinni ja pipo senverran silmillä ettei tarvi katsoa mihin hiihtää.

  Nyt valitin melkein riittävästi. Kerron vielä että olin itsekin kerran hyvässä kunnossa, ja hiihdän vieläkin silti aika paljon. ja vähänhän se ärsyttää kun joku käy mönkkärillä ruopimassa ladut luokille. Mutta ei mahda, hiihtäminen voittaa kotiolot vaikka kesällä. Ladut on mun mielestä kaikille, niin lapsille kuin mummoille ja kaikille siinä välissä.

 8. #38
  Liittynyt
  11/2007
  Paikkakunta
  Rovaniemi
  Viestit
  1.292
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti viimeinenlenkki Katso viesti
  ei täälä imatralla ole ollut mitään ongelmia siinä jos joku ladun ylittää tai kulkee latua pitkin jos se liittyy siirtymiseen polulta polulle
  Samoja fiiliksiä täällä Napapiirillä. Koiran paskottajat ja muut latujen tuohajat erikseen, mutta ei kukaan siitä kitise, jos jossain kohtaa joutuu ladun ylittämään tai vähän matkaa latua pitkin siirtymään.

  Jos PK-seudulla onkin voimakas kuspäiden keskittymä, niin ei sitä käytöstä kannata koko Suomeen yleistää.

 9. #39
  Liittynyt
  08/2007
  Paikkakunta
  Nuuksion kupeessa
  Viestit
  4.145
  Täällä PK-seudulla tuo latujen ylitys tai lyhyt 50m läskipyörä siirtymä (joka jättää pienemän jäljen latuun mitä luistelusuksi) aihuttaa valitettavasti tuota edellä mainittua sauvoilla huitomista ja tappouhkauksia. Meininki on hieman samanlaista kuin aamun työmatkaliikenteessä.

 10. #40
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Uantaa
  Viestit
  9.171
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti ppikkupe Katso viesti
  Samoja fiiliksiä täällä Napapiirillä. Koiran paskottajat ja muut latujen tuohajat erikseen, mutta ei kukaan siitä kitise, jos jossain kohtaa joutuu ladun ylittämään tai vähän matkaa latua pitkin siirtymään.

  Jos PK-seudulla onkin voimakas kuspäiden keskittymä, niin ei sitä käytöstä kannata koko Suomeen yleistää.
  Ongelma tiivistyy tuohon Paloheinän ja Haltialan ympäristöön, suksijanakin on myönnettävä että talven tullessa alueen useimmat ulkoilureitit ja kulkuväylät jäävät latujen alle. Roissa vastaavantyyppistä ongelmaa on joka kevät jääladuilla hiihtäjien, kävelijöiden ja kelkkailijoiden kanssa.

  Ei silti etteikö P-heinässä on merkillisen paljon kiukkuisia hiihtäjiä, minusta siellä on silti kiva hiihtää.
  Näitä murheita tullaan muistelemaan vanhoina hyvinä aikoina jolloin oli tilaa, sillä sen jälkeen kun Kuninkaantammen asuinalue (+5000 asukasta) on rakennettu alueen viereen tulee tungosta lisää...

 11. #41
  Liittynyt
  02/2006
  Paikkakunta
  ratikan luvattu maa
  Viestit
  1.892
  Mullakin oli sukset viimeksi armeijassa. Tosin ne kulki koko ajan p-vaunun kyydissä. Olishan se kiva jos osaisi edes hiihtää. Olisi varmaan aika leveät hartiat ja vahva yläkroppa. Ja niitä hiihtojuttua voisi kertoa sitten kuuman glögin kera takkatulen loimotuksessa. Voi vaan kuvitella miltä se suihkiminen kuulostaa. Sauvojen tasainen narske pakkaslumessa. Höyryävät hengitykset. Laskeva aurinko metsän siimeksessä. Ja se ympäröivä luonto - siinä varmasti tuntee olevansa osa jotain suurempaa...
  Die Kanonen von Kauppi
  |ex 10k-kerho|
  "ajelee takana, porukan perällä vaan ja syö patukkaa siellä koko ajan" E. Lummelampi

 12. #42
  Liittynyt
  11/2007
  Paikkakunta
  Rovaniemi
  Viestit
  1.292
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti marco1 Katso viesti
  Roissa vastaavantyyppistä ongelmaa on joka kevät jääladuilla hiihtäjien, kävelijöiden ja kelkkailijoiden kanssa.
  Hep, tuo on totta. Varsinkin moottorikelkkailijat aiheuttaa joka talvi melkoista tupinaa hiihtäjien ja muiden ulkoilijoiden parissa. En ota kantaa, sen verran on tuttuja, jotka moottorikelkkailua harrastaa... Itse en ole tainnut jäällä hiihtää kuin kerran. Se on aika tylsää tasatyöntölykkimistä.

  Saas nähä miten käy jääreittien kanssa tänä talvena. Siellä on jäänpinta monin paikoin aika haastavassa kunnossa:


 13. #43
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  4.298
  Armeija-aikana viestiporukkamme kerran meinasi aiheuttaa vaikeata elämää jollekin hiihtäjälle asentamalla epähuomiossa heittolanka-antennin kasarmialueella kulkeneen latu-uran yli noin kaulan korkeudelle. Jossakin vaiheessa sitten todettiin, että joku hiihtäjä laskee justiinsa loivaa alamäkeä sitä antennia kohti. Ei kuitenkaan tullut osumaa, mutta tämän jälkeen kiiruhdettiin oma-aloitteisesti siirtämään antennia parempaan paikkaan.

  Hämmentävää tosin on miten kyseinen latu-ura saatiin ylipäänsä aikaan, kun kyseessä oli kuitenkin sangen vähäluminen talvi. Lumen vähäisyydestä huolimatta oli kuitenkin joitakin viikkoja kyseisen episodin jälkeen koulutusohjelmassa parin tunnin suksi-sulkeiset, joista suuri osa taisi kulua siihen kun yksikön vääpelin johdolla käytiin hakemassa koko porukalle sukset. Ne jalassa sitten häröiltiin jonkin aikaa viereisellä kentällä, jonka jälkeen sukset kärrättiin takaisin varastoon odottamaan seuraavaa talvea.
  Speksien sattuessa kohdalle ajetaan speksien mukaisesti. Sateen sattuessa kastutaan.

 14. #44
  Liittynyt
  10/2008
  Paikkakunta
  Pelto-Helsinki
  Viestit
  2.022
  SRSLY...

  "Tänne ne pyöräilyyn ja pyöriin liittyvät viestit, joille ei löydy muuten sopivaa ryhmää."
  Hylkylistalla: Mikrometri, Oatmeal Stout, kivimaa, IncBuff

  "Asiatonta. Kaverin itse laatima julkinen hylkylista kertoo jo paljon."

 15. #45
  Liittynyt
  11/2007
  Paikkakunta
  Rovaniemi
  Viestit
  1.292
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti asb Katso viesti
  "Tänne ne pyöräilyyn ja pyöriin liittyvät viestit, joille ei löydy muuten sopivaa ryhmää."
  "Väärin keskusteltu! Jos ette osaa keskustella oikein, niin olkaa hiljaa tai ainakin painukaa muualle!"

 16. #46
  Liittynyt
  08/2007
  Paikkakunta
  Nuuksion kupeessa
  Viestit
  4.145
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti asb Katso viesti
  SRSLY...

  "Tänne ne pyöräilyyn ja pyöriin liittyvät viestit, joille ei löydy muuten sopivaa ryhmää."
  Omaa alafoorumia ulkoilun ja hiihdon ruusuiselle yhteiselolle ei tällä foorumilla löydy, joten eikö tämä ole sitä "yleistä jorinaa"

 17. #47
  Liittynyt
  07/2008
  Paikkakunta
  Vabby
  Viestit
  4.771
  Emmä tiedä miten muualla mutta täällä laduilla on kyllä muomattavasti jouhevampaa ja turvallisempaa liikkua kuin missään liikenteessä, kun ei tarvii koko aikaa olla 100% valppaana, pyörä kuin marketin jouluvalot ja silmät selässä ettei henki mene. Tänäänkin latua pitkin taivalsi kaikki klassiset esimerkit eli kävelijä, pyöräilijä, väärään suuntaan hiihtäjä, pulkalla laskevat kersat ja koiranulkoiluttaja, mutta eipä noista sen suurempia traumoja jäänyt.............ainakaan mulle.
  Polku se on paikallaan polkeva polkukin... Aurora


 18. #48
  Liittynyt
  05/2007
  Paikkakunta
  Hki
  Viestit
  2.499
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti asb Katso viesti
  "Tänne ne pyöräilyyn ja pyöriin liittyvät viestit, joille ei löydy muuten sopivaa ryhmää."
  Vakavasti puhuen, tässähän keskustellaan eräästä talvipyöräilyn hienostuneesta alalajista - latupyöräilystä. Pyöräilijän vaikea elämä hiihtoladulla olisi toki teknisesti osuvampi otsikko, mutta näkisin aiheen otsikon valitun hyvin perustein ja olevan tyyliltään onnistunut.

  Esoteerisen luonteensa takia latupyöräily aiheuttaa hämmennystä. Onhan niin, että rahvaan on vaikea hyväksyä - saati arvostaa - asioita, joiden ymmärtämiseen heidän kapasiteettinsa ei riitä.

 19. #49
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Uleaborg
  Viestit
  2.794
  Miten olisi "Keskuspuiston latukuvarastit"-ketju?

 20. #50
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Lohja
  Viestit
  1.136
  Älkää ajelko ladulla. menee pyöräilijöiltä maine.
  Helppo pilata, p..hanan vaikea palauttaa...
  "tasamaiden suuri yksinäinen"

  www.mtb-lohja.com

 21. #51
  Liittynyt
  08/2003
  Paikkakunta
  eteläisellä keskivantaalla
  Viestit
  12.451
  Eikös sheivaaminen tehrä kylppärissä?

 22. #52
  Liittynyt
  10/2000
  Paikkakunta
  Lohja
  Viestit
  781
  Aamulla ajelin harjua pitkin suht mukavasti tallottua polkua. Kantatien alikulun kohdalla oli sitä latua sitten niin paljon ristiin rastiin, että päräytin hienosti valastua latua (= luistelubaanaa) 3" Gazzoilla "vastavirtaan" n. 150 m. Olisi sitä päässyt ladun viertäkin, mutta kun latua oli niin paljon ja leveälti, että het ladun reunassa kasvoi puita ja puskaa. Onneksi ei tullut hiihittelijöitä vastaan.

  Toisen alikulun kohdallahan ei ole ladulla ajamisessa mitn ongelmaa, se kun on merkitty semmosella pyörän ja jalankulkijan kuvalla

 23. #53
  Liittynyt
  04/2006
  Paikkakunta
  Pori
  Viestit
  6.045
  Avausviestin ensimmäinen lause.
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti HC Andersen Katso viesti
  Jottei kaikki muut keskustelut täyty ladulla ajamisesta...
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti asb Katso viesti
  SRSLY...

  "Tänne ne pyöräilyyn ja pyöriin liittyvät viestit, joille ei löydy muuten sopivaa ryhmää."
  Joten painu helvettiin täältä vinkumasta josset saatana osaa edes lukea.

  ...Hiihtäjiähän HC ei viestissään edes mainitse ja tottavie vaikeaa näkyy olevan, mitä tätä topikkia lukee.
  Kaar ittelles vaa

 24. #54
  Liittynyt
  08/2010
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  755
  On totta että hiihtäjien keskuudessa on suhteessa paljon agressiivisia oman tilan puolustajia. En pidä tästä. Kuitenkin ladut ovat vain hiihtämistä varten, jos ei muulla tavalla ole ilmoitettu. Esimerkiksi Hakunilan urheilupuiston 2,4km lenkki on tarkoitettu myös koiraladuksi ja kävelykin on sallittua. Ymmärtääkseni näitä on myös helsingin alueella. En näkisi pyöräilyäkään harmiksi kerran saa koirankusettajatkin liikkua kävellen.

  Kävin tänään ekaa kertaa hiihtämässä tälle talvelle. Olin nopea muihin verrattuna, ja joka kerta tuli tilaa ohitukselle. Ei ollut mulkkuja siellä, hyvä tuuri. Pari hölkkääjää juoksi vaarallisesti väärään suuntaan lenkkiä ja joku kävelijä samaan suuntaan.

  Toistan: Ladut ovat hiihtämistä varten. Jos lähistöllänne ei ole pyöräilyyn sopivaa kohdetta, ottakaa yhteyttä kuntanne liikuntavirastoon. Ehkä saatte sovittua jonkun pätkän mitä aurataan, jos käy todella hyvä pulla. Jos ette saa sovittua, joudutte pyöräilemään 1-4kk vuodessa muualla kuin missä yleensä, kyynel. Minäkin pyöräilen talvella, mutta en ladulla.

 25. #55
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  4.298
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Lasol Katso viesti
  Kuitenkin ladut ovat vain hiihtämistä varten, jos ei muulla tavalla ole ilmoitettu.
  Tieliikennelainsäädäntö taitaa valitettavasti olla eri mieltä, eli jos latu on vedetty yleiselle tielle (kuten monet ladut Helsingissä) ja siltä halutaan kieltää muu liikenne kuin hiihtäminen, niin tämä tulisi osoittaa liikenteen ohjauslaittein. Käytännössä vaatinee ainakin kolme liikennemerkki ("ajoneuvolla ajo kielletty", "jalankulku kielletty" ja lisäkilpi "hiihtäminen sallittu").

  Poikkeuksena tähän koirien ulkoilutus, joka on järjestyslain mukaan lähtökohtaisesti kielletty yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle, jollei toisin ole erikseen ilmoitettu.

  Hommaa voisi selkeyttää, jos tieliikennelainsäädäntöön lisättäisiin vaikkapa latupohjan käsite, ja sitä osoittava liikennemerkki. Tällaiseksi merkityllä tieosuudella voisivat sitten olla voimassa erilaiset säännöt riippuen lumitilanteesta: jos sitä on niin paljon, että hiihtäminen onnistuu, voisi tieosuus olla varattuna vain hiihtäjille ja latukoneille (jollei lisäkilvin ole muuta sallittu). Lumettomana aikana voisi sitten olla muunkinlainen liikenne sallittua.
  Speksien sattuessa kohdalle ajetaan speksien mukaisesti. Sateen sattuessa kastutaan.

 26. #56
  Liittynyt
  08/2010
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  755
  Olen nähnyt kylttejä 'talvisin hiihtäjille' tjsp. Eikö siinä ole infoa riittävästi? Muissakin asioissa nämä lakiasiat ovat ongelmallisia, muunmuassa pyörätienjatkeet tai muut suojatiet joilla pitäisi taluttaa konkelia. Ei tulisi mieleenkään. Urvoa perustella asiaa lakipykälillä, käytä omaa päätä äläkä muiden urpojen kuivakkaa tekstiä. Miksi latuja ajetaan latukoneella jos ne olisi tarkoitettu kävelyyn tai pyöräilyyn?

  Valitettavasti tässä asiassa väitän olevani oikeassa: Ladut on hiihtoa varten jollei muulle liikkumiselle anneta erikseen lupaa.

 27. #57
  Liittynyt
  04/2007
  Paikkakunta
  Pori
  Viestit
  579

 28. #58
  Liittynyt
  11/2007
  Paikkakunta
  Rovaniemi
  Viestit
  1.292
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Risto Koivunen Katso viesti
  Tieliikennelainsäädäntö taitaa valitettavasti olla eri mieltä, eli jos latu on vedetty yleiselle tielle (kuten monet ladut Helsingissä)
  Kaikkea se helsinkiläinen keksii.

  Mutta tarjoaako yleisillä teillä ajelu maastopyöräilyyn jotain erityisiä kiksejä, vai miksi sinne olisi päästävä ajamaan?

 29. #59
  Liittynyt
  11/2010
  Viestit
  2.859
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti ppikkupe Katso viesti
  Kaikkea se helsinkiläinen keksii.

  Mutta tarjoaako yleisillä teillä ajelu maastopyöräilyyn jotain erityisiä kiksejä, vai miksi sinne olisi päästävä ajamaan?
  Pakollinen siirtymä poluille ja/tai sulkee kokonaan kevyet väylät paikan Ö ja Ä välillä, ymmärtänet miksi asiasta saattaa olla hieman antipatioita.

 30. #60
  mutanaama Guest
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti ppikkupe Katso viesti
  Kaikkea se helsinkiläinen keksii.

  Mutta tarjoaako yleisillä teillä ajelu maastopyöräilyyn jotain erityisiä kiksejä, vai miksi sinne olisi päästävä ajamaan?
  Täytyy myöntää, että joskus ajan siirtymät maastofillarilla, vaikka autolla pääseekin nopeammin maastoon.

Aiheen tagit

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •