Näyttää tulokset 1 - 10 / 10

Aihe: Maantiepyöräily Saksan eteläosissa

 1. #1
  Liittynyt
  02/2008
  Paikkakunta
  Uusi-Itämaa
  Viestit
  206

  Maantiepyöräily Saksan eteläosissa

  Tere,millaista kokemusta on maantiepyöräilystä Saksan eteläosista? Mikä voisi olla hyvä tukikohta ajeluviikolle?
  Alpit siellä tulee vastaan pikkuhiljaa ja tarkoitus olisi myös ajelle Saksaan, sisämaahan päin. Ja virkistää d-kielen osaamista.
  Yksi vaihtoehto olisi Garmisch - Partenkirchen.
  Ajatuksia ja kokemuksia otetaan vastaan, kiitos.
  Köyhä polseviikki

 2. #2
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  784
  Juuri Saksan eteläosista pyöräilykokemusta ei ole, mutta olen huomannut että hyvää maantiepyöräilykohdetta etsiessä kannattaa kysyä itseltä: viljelläänkö siellä viiniä? Jos vastaus on kyllä, alue todennäköisesti sopii maantiepyöräilyyn: Kumpuileva maisema, tyypillisesti vaurasta maaseutua jossa paljon rauhallisia pikkuteitä, kohtuullisen paljon asutusta eli palveluita löytyy, tyypillisesti vahvat kulinaristiset perinteet ja etäisyydet lyhyehköjä. Plussana kaupanpäälle, lenkin voi halutessaan lopettaa pikku tuhnussa.

  Taitaapa sieltä Saksan eteläosistakin viiniviljelyksiä löytyä.

 3. #3
  Liittynyt
  09/2006
  Paikkakunta
  Kerava
  Viestit
  2.061
  Tour-lehti esittelee joka numerossaan jonkun kotimaankohteen. Noita esittelyitä ja reittikuvauksia löytyy täältä:
  http://www.tour-magazin.de/touren/re...utschland.html
  If you are not riding solo, you're cheating.

 4. #4
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  42
  Poljin viime kesänä kaksi pitkää päiväetappia Saksassa.
  Ensimmäinen alkoi itseasiassa Ranskan Belfortista ja päätyi Saksan Konstanziin. Poljin pääasiassa tietä 34 Saksan ja Sveitsin rajalla. Kaunista maisemaa ja hyvää asfalttia koko matkan. Ajoin jatkuvasti maantiellä, pyörätielle en mennyt, vaikka olisi ollut välillä tarjolla. Osan matkaa, varsinkin kaupungeissa ja taajamissa pyörätie oli vain ryhmittymisviivalla erotettu osa maantien laidassa. Mukana oli kolme valokuvaa jostain autokartasta, ja sillä pärjäsin Saksassa ja Sveitsissä erinomaisesti, Ranskassa oli toistuvia vaikeuksia. (Itseasiassa kaikilla pyörälenkeillä ja myös autolla ajaessa. Ranskalaiset kun tuppaavat laittamaan kyltit itse risteykseen ja monesti vielä puiden tai pensaiden taakse...)
  Toisen etapin lähtö oli Friedrichshafenista ja päättyi Bad Durrheimiin. Erinomaiset tiet ja kauniit maisemat jälleen kerran. Bodenseeta kiertää varsin hyvin ylläpidetty( ja myös suosittu) pyörä/kevyenliikenteen väylä. Myöhemmin pohjoisessa autoliikenne oli varsin vähäistä maanteillä joita poljin, johtuen varmaan lähellä kulkeneesta moottoritiestä.
  Hyvää Saksassa oli a) erinomaiset opasteet b) hyväkuntoiset tiet c) sopivan kumpuileva maasto ja d) ystävällisesti tilaa tekevät autoilijat. Huoltsikoilta sai lähinnä karkkipatukoita, joten energiatäydennykset perustuivat poikkeuksetta loppuvaiheissa niihin. Energiajuomia ja sopivia "limuja" nestetäydennyksiin sen sijaan löytyi, enkä mitään urheilujuoma tabletteja tms kantanut mukanani.
  Navigaattori olisi varmaan sallinut paremmin "seikkailun", mutta sellaista ei ollut käytössä.
  Mäkiin tottumattomana suomalaisena maantiepolkijana en lähtisi itse kovin helposti alpeille polkemaan. Mikäli vuoristoiselle osuudelle on pakotettu menemään, ainakin varautuisin siihen, että päiväetapit jäävät varsin lyhyiksi.
  Schwarzwaldissa en varsinaisesti polkenut, vaikka Bad durrheim likellä onkin. Autosta aluetta inspektoineena sanoisin, että ihan kivaa pyöräilymaastoa, korkeuseroa on kuitenkin huomattavasti enemmän ja tälläkin alueella sää voi yllättää pahasti. Tiet jälleen kerran hyväkuntoisia ja autoilijat erittäin huomaavaisia.

  Minne tahansa menetkin tuskin voit mennä pahasti mönkään paikanvalinnassa. Tsemppiä!

 5. #5
  Liittynyt
  01/2008
  Paikkakunta
  Kauniainen
  Viestit
  66
  Suosittelen Münchenista etelään sijaitsevaa Schlierseen pikkukaupunkia. Suorastaan hävyttömän idyllinen kaupunki aivan Itävallan rajalla. Alueella on liikkuu runsaasti maantie- ja maastopyöräilijöitä. Mikäli haluaa pientä vaihtelua, niin hyvin hoidetuille vuoristopoluillekin voi lähteä kiipeilemään. Alueella on paljon gästhouseja ja hotelleja, joten majoituspaikka löytyy varmasti.

 6. #6
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  121
  Miten tuonne Schlierseen mennään kätevimmin? Junalla Munchenista? Tai oikeastaan, mikä on kätevin paikka Munchenista junalla?

 7. #7
  Liittynyt
  01/2008
  Paikkakunta
  Kauniainen
  Viestit
  66
  Sinne on suora ja ihan riittävän nopea junayhteys Münchenista.

 8. #8
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  121
  Onko turnipsilla vinkkiä/kokemusta hyvästä ja halvasta gasthaus-majapaikasta, joka pystyisi järkkäämään puolenkymmentä maantiepyörää vuokralle? Paljonko majoitus Schlierseessä maksaa about/yö? Heitä vaikka joku linkki, johon voi meiliä laittaa.

 9. #9
  Liittynyt
  01/2008
  Paikkakunta
  Kauniainen
  Viestit
  66
  Valitettavasti en tiedä, josko sellaista löytyy. Kannattaa lähestyä turisti-infoa (tourismus@schliersee.de) ja kysyä sieltä. Ne pari kertaa, kun olen ollut siellä, olen bookannut huoneet booking.comin kautta.

 10. #10
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  121
  Katselin netistä seutua, hieno paikka kuten vieressä oleva bad wiesseekin. Enempi mountainpyörille. Mutta pitänee käydä tsekkaan. Pistin kyselyjä vuokrapyöristä, katsotaan mitä tarjoilevat.

Aiheen tagit

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •