Sivu 76 / 78 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 26667475767778 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 2.251 - 2.280 / 2312

Aihe: Vantaan kuvarastit

 1. #2251
  Liittynyt
  07/2009
  Viestit
  121
  Kuvarastineitsyys on nyt rikottu, minun uran ensimmäinen kuvarastin haku kauppamatkalla Kuusijärvestä löydetyllä asemapyörällä. Kyseessä on siis Kulomäen urheilupuiston uudella erinomaisella hiihtolenkillä Asolanväylän päässä oleva Koivukyläaktiivien istuttama "Suomi 100 metsä". Metsänomistajanpoikana sanoisin, että aika surkeä rääseikkö se vielä on, mutta jospa siitä hyvä metsä vielä kasvaisi. Latu on priimaa, eli puolitoistaviikkoa sitten (27.3.2019) tuolla samaisella paikalla on vielä hiihdetty luonnonlumilla.

  https://www.google.com/maps/d/edit?m...098458638&z=18

  Ehkä sääntöjen vastaisesti panttaan uutta rastia iltaan ja menen ottamaan sieltä kuvan vasta illemmalla kun vien pojan koristreeneihin. Minua saa tuosta moittia, mutta ensikertalaisuuteni pelastanee sen.
 2. #2252
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Moitinkin. Aivan helvetisti.

  Ja sen lisäksi uskaltaisin kommentoida että oli todennäköisesti turhaakin koska ei rastia olisi kuitenkaan kukaan sillä välin hakenut. Olisit vain saanut pikkaisen kutkuttavaa lisäjännitystä elämääsi

  Mutta joo: tärkeintä on että rasti on haettu, toiseksi tärkeintä että saadaan uusi rasti ja kolmenneksi tärkeintä on että mukaan on tullut uusi rastinhakija! (Järjestyksen olisi toki voinut laittaa toisinpäinkin)


  PS Kun ajoin rastia laittamaan - se oli viime viikon tiistaina, taisi olla jo iltapäivää - latupohja oli vielä ihan täydessä lumessa muttei juuri tuota yhtä päivänpaisteisinta paikkaa lukuunottamaa niin pehmeä ettei sitä olisi ilokseen ajanut 32-millisillä renkailla. (Paikka oli ollut mulla mielessä rastiksi kai toista vuotta, yhden kuvankin olin ottanut jo valmiiksi, muttei sitten syystä tai toisesta koskaan osunut sopivaan väliin.)

 3. #2253
  Liittynyt
  07/2009
  Viestit
  121
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti kuovipolku Katso viesti
  Ja sen lisäksi uskaltaisin kommentoida että oli todennäköisesti turhaakin koska ei rastia olisi kuitenkaan kukaan sillä välin hakenut. Olisit vain saanut pikkaisen kutkuttavaa lisäjännitystä elämääsi
  Minua vähän hirvitti, että myöhästyinkö, kun siinä kuitenkin näkyi useampia pyöränjälkiä. Oletus oli, että kaikki pyöräilijät metsässä ovat hullun lailla etsimässä kuvarastin sijaintia, mutta ilmeisesti näin ei olekkaan oikeasti vaan kuvarasteja etsii ihan oma pöhköjoukkonsa pyöräilijöidenkin ryhmästä :-)

  Pitikös oma pyörä olla siinä kuvassa kun uutta kuvarastia ottaa vai riittääkö, että siinä on vain sen paikan kuva?

 4. #2254
  Liittynyt
  07/2014
  Viestit
  55
  Pyörä pitää näkyä molemmissa kuvissa.

 5. #2255
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Tunne on tuttu

  Mikään muu ei ole välttämätöntä kuin että pyörä jollain tapaa näkyy kuvassa. Läheltä tai kaukaa, koko pyörä tai vain osa. Taiteellisesti tai vähemmän taiteellisesti kuvattuna.

  Joskus vähän harmittavakin sääntö kun mielessä on valmis kuva mutta ei paikkaa jota vastaan pyörän voisi laittaa nojaamaan. Eihän kaikkien pyörissä ole seisontajalkaa eikä aina löydy sopivaa lumihankea johon pyörän saa seisomaan Silloin täytyy joko luopua kuvaideastaan tai pitää pyörää toisella kädellä ja kuvata toisella tai ottaa mukaan kuvaaja

 6. #2256
  Liittynyt
  07/2009
  Viestit
  121
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti jage Katso viesti
  Pyörä pitää näkyä molemmissa kuvissa.
  Väitän, että olen nähnyt sellaisia kuvarasteja, joissa rastin avauksessa ei pyörää näy, mutta näillä ohjeilla lähden kuvaamaan Kuusijärvestä löytyneen pyöräni uudelle rastille :-)

 7. #2257
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Voisi ehkä sanoa että sellaiset rastikuvat jotka ovat samalla ikäänkuin piilokuvia ovat eräs harrastuksen alalaji. Tai ehkä enemmänkin sellainen huumorinmuoto joka jaksaa huvittaa yhä uudestaan kunhan siitä ei tule liian yleinen tapa. Joskus pyörä on periaatteessa kokonaan täysin näkyvillä, joskus kasvullisuuden, rakenteiden tai maaston takana piilossa, joskus osin tai lähes kokonaan kuvan ulkopuolella.

  Mutta voit luottaa siihen että jos pyörä ei näy, niin hakijat nostavat asiasta metelin eikä sellaista kuvaa hyväksytä


  PS "Kuusijärvestä löytynyt pyörä" herättää välittömän uteliaisuuden; miten se sinne järveen päätyi, miten se löytyi ja kauanko se ehti siellä olla?

 8. #2258
  Liittynyt
  07/2009
  Viestit
  121
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti kuovipolku Katso viesti
  PS "Kuusijärvestä löytynyt pyörä" herättää välittömän uteliaisuuden; miten se sinne järveen päätyi, miten se löytyi ja kauanko se ehti siellä olla?
  Tämä oli sanamuodon tarkoituskin :-)

  No sehän meni niin, että olin koululaisten kaudenpäätösjuhlien jälkeisenä päivänä lenkillä Kuusijärvellä ja näin järven takaosissa polkupyörän upoksissa rantavedessä. Hölkkäilin kotiin, otin pumpun mukaan ja palasin rikospaikalle, josta nostin pyörän esiin ja täytin renkaat, jonka jälkeen ajoin sen kotiin. Siitä lähtien se on palvellut asemapyöränä vuosia sellaisenaan, mitä nyt tänä keväänä kävin hakemassa Puuilosta uuden takavanteen kun entinen napa löi lopullisesti lukkoon. Oletan ettei se ole järvessä ollut vuorokautta enempää, eli koululaisten juhlista se oli sinne varmaan jäänyt. Ruostetta, mutaa tms. ei paljoa siinä ollut - mitä nyt penkin kuivatus kesti viikkoja.

  Jos joku tunnistaa omakseen ja haluaa tuon Insera Rock pyöränsä takaisin, niin tänne voi ilmoittautua, niin kerron mistä saa hakea. Rikollinenhan olen tuon takia, koska en sitä poliisille vienyt, mutta kohtuullisen pieni sellainen, koska muuten se olisi lillunut järvessä määräämättömän ajan. Nyt sillä on ajettu asemalle, kouluun, kauppaan ja minne vaan jo vuosia.


  RASTI 867 - huhtikuisena takatalven aamuna


 9. #2259
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Joskus syksyllä poikkesin ihmettelemään rakenteilla olevaa Päiväkummunrannan ulkoilutietä. Osoittautui että se päättyi Keravanjoenrantaan. Mietin sitä kuvarastiksikin, mutta nyt kävi niin että siitä tuli 867. rasti vaikken sitä itse ennättänyt laittaa.  Muuten: rastikartassa näkyvät nyt rastit numeroineen ja rastikuvaus ilmestyy vasemmalle paneeliin aiemman laatikon sijaan. Muutos on mielestäni hyvä, joten peukkua sinne suuntaan mistä tekijä löytyy.

  Uudessakaan rastissa ei olle ihan vielä kokonaan jätetty hyvästejä talvelle:


 10. #2260
  Liittynyt
  07/2009
  Viestit
  121
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti kuovipolku Katso viesti
  Joskus syksyllä poikkesin ihmettelemään rakenteilla olevaa Päiväkummunrannan ulkoilutietä. Osoittautui että se päättyi Keravanjoenrantaan. Mietin sitä kuvarastiksikin, mutta nyt kävi niin että siitä tuli 867. rasti vaikken sitä itse ennättänyt laittaa.

  Muuten: rastikartassa näkyvät nyt rastit numeroineen ja rastikuvaus ilmestyy vasemmalle paneeliin aiemman laatikon sijaan. Muutos on mielestäni hyvä, joten peukkua sinne suuntaan mistä tekijä löytyy.
  Tuo 867 on sellainen hauska tapaus, että kaupunki ryhtyi tekemään suurisuuntaista uutta ulkoilutietä Päiväkummusta Rekolaan Matarinkosken uimarannan kupeesta. Siihen tulee latua, asvalttitietä valaistusta ja vaikka mitä, joskin itse hieman kritisoin sitä, että kyseinen latu ei kyllä johda ainakaan vielä mistään mihinkään. No jokatapauksessa tässä tuli vastaan sitten normaali kansalaisvalitus ja käsittääkseni homma tyssäsi siihen, että tuon tulevan sillan kohdalla on arvokas lepakoiden lentelypaikka. Nyt työmaa on seisonut jo aika pitkään ja todella toivon, että se alkaisi siitä taas pian edetä. Otetaan sitten uusi rasti jahka silta ja reitti on oikeasti valmis.

  Tuon karttaedioinnin tein minä, eli olen ammatiltani karttamies ja tuollainen alkuperäinen kartta, jossa ei näy "labeleita" on vähän torso. Karttaan kuuluu aina muutama asia ennen kuin voi puhua kartasta. Näitä ovat esimerkiksi mittakaavajana, pohjoisnuoli ja merkkienselite (legenda). Tuo Labelointi, eli jokaisen kohteen tunnuksen kuvaaminen on olennainen lisä, jos se on mahdollista ja nykyinen google maps sen mahdollistaa. En tiedä onko se uusi feature vai jo pidempään Google mapsista löytynyt, mutta pistin sen päälle, kun siitä pompulaviidakosta oli vähän vaikea päätellä mikä rasti on missäkin.

  Olen itse asiassa painiskellut näiden maastopyöräilyn reittikarttojen parissa omiin tarpeisiini ja olen 100% vakuuttunut, että alustan pitää olla Open Street Map ja työkalu editoinnissa voisi olla vaikka QGIS Käytännössä referenssinäni on loistava Kelkkareitit palvelu, jota kuka tahansa voi editoida haluamallaan tavalla. Tämä takaa, että ainakin aika usein data on ajantasaista. Latukartat esimerkkinä ovat kaupunkien ylläpitämiä ja on mahdotonta (tai ainakin vaikeaa) lisäillä omia kylätoimikunnan ylläpitämiä latuja. Maastopyöräreitteihin pätee sama, eli koska se ei ole useinkaan "virallinen" liikuntapaikka se data pitäisi saada tehtyä ihan omin kätösin. Ensimmäinen askel olisi saada maanmittauslaitoksen maastotietokannasta kaikki polut esiin ja sitten olisi helppo sen päälle päästä valkkailemaan hyviä pyöräreittejä. Tämä hanke jatkuu koko ajan jollain tasolla takaraivossa koko ajan ja jahka läpimurto syntyy muistan kyllä kertoa sen kaikille. Eli karttahommaa minusta pyöräilyssä riittää - kuvarastikarttojen ohella. Reittejä toki eri palveluista löytyy, mutta pitäisi keksiä tuon Kelkkareittipalvelun tyyppinen systeemi, jossa ne saisi kätevästi vedettyä yhteen - palvelusta riippumatta.

  tikola muokkasi tätä : 10.04.2019 at 12.21 Syy: Kirotusvirheet pois

 11. #2261
  Liittynyt
  07/2011
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  430
  Vanha, Joukontien pää, kyllä tähän rastien väliin on silta tulossa, vesiluvista on ollut kiinni. 868. rasti  Uusi.


 12. #2262
  Liittynyt
  08/2009
  Viestit
  608
  Palanut autotalli Vanamokujalla, rasti 869


  Uusi

 13. #2263
  Liittynyt
  05/2007
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  1.210
  Nosturin torni näkyy akkunasta.
  Ride harder - Ride a totally rigid.

 14. #2264
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Otin vapauden tulkita että 870. rasti on Tikkurilan uuden kirkon työmaa:  Tikkurilan ytimessä olevaa Asematien ja Unikkotien väliseen kortteliin rakennettavan kirkon suunnittelun tavoitteena on tehdä siitä ihmisten kirkko ja kohtaamispaikka.

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/ei...nukset-kurissa

  http://oopeaa.com/project/tikkurila/


  Jos Joukontien rasti oli ainakin yritys kuvarastihuumoriksi - johon antoi idean se että kerran Helsingin ja Vantaan rasteina olivat Keravanjoen vastakkaisilla puolilla olevat puistopenkit - niin Vanamokujan rastia voisi kutsua ajankohtaisrastiksi.  Uutta rastinpaikkaa hakiessa kävi näin:

  kuovipolku muokkasi tätä : 14.04.2019 at 11.10

 15. #2265
  Syyrakinpolun päässä Ylästössä. Rasti 871. Päädyin pari vuotta sitten kerran vahingossa tänne pimeän aikaan. Taustalla näkyvistä voimalinjoista tunnistin paikan heti.  Uusi on tätä kirjoittaessa jo näköjään tunnistettu, joten sopii hakea pikimmiten pois.

  casanova muokkasi tätä : 14.04.2019 at 21.18 Syy: karttalinkki, h�p�ttely

 16. #2266
  Liittynyt
  07/2011
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  430
  Googgelin mukaan tuolla on vielä hevosia...


 17. #2267
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti lateksi Katso viesti
  Googgelin mukaan tuolla on vielä hevosia...

  Juuri siksi tuon paikan valitsin. Laitoit jo suunnittelemani vihjekuvan jakoon.

 18. #2268
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Uskotaan kertomukseen eksymisestä En ainakaan huomannut rastia viedessäni että joku olisi seurannut pienen välimatkan päässä perässäni - mutta saattoihan kyseessä olla vain erityisen taitava varjostaja. Onhan näitä jo ajankin unohtamia lentis- tai koriskenttiä lukemattomia ja kaikki kovin samannnäköisiä. Toisissa on verkko jäljellä, toisissa ei

  Ei vaineskaan, samalla lailla minäkin sen löysin: käännyin kujalle koska näytti siltä että sitä kautta pääsisi Vantaanjoen rantaa seuraavalle tielle. (Pari cyclocrossillakin ihan ajettavaa polkua sieltä lähti mutteivat ne millekään tielle vieneet, kun sellaista ei taida niillä kohdin ollakaan).

  Ja poikkeaahan tämä useimmista muista siten että verkko on selvästi suhteellisen uusi ja keltainen reunus näkyy läheiselle kadulle asti.

 19. #2269
  Liittynyt
  10/2005
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  3.831
  ^Ylästön kenttä on tuttu, mutta ihan varta vasten scoutattu alue, eikä tarvinnut eksyä.

  Vanhassa näkyy rakennetun isompia hevostalleja Kivipellontien päässä 872. rasti

  Uusi

 20. #2270
  Liittynyt
  07/2014
  Viestit
  55
  Vanha 873. rasti oli lähellä Askistontien ja Vihdintien risteystä  Uusi

  jage muokkasi tätä : 21.04.2019 at 13.20

 21. #2271
  Liittynyt
  10/2005
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  3.831
  Samoihin maisemiin harkitsin jo edellistä rastia laittaa Pöllökallio näkyy vähän eri kulmasta.

  874. rasti

  Uusi, tie kestää kävellä, muttei pyöräillä?

 22. #2272
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  875. rastista ei ollut ihan helppo saada otettua kuvaa, sillä Ylästöntien suunnasta tuli pyöräilijöitä yksi toisensa jälkeen mukavasti alamäkeen lasketellen enkä tietenkään ruvennut lupaa pyytämättä heitä kuvaamaan. Kuninkaantie joenpuoleinen reuna on Hommaksentien risteyksen jälkeen parista kohta sortunut, mutta muutenhan tie on täysin ajokuntoinen. Vastuukysymykset lienevät olleet syynä sihen ettei fillarillakaan saa jatkaa matkaa.
  Uudesta rastista ei tarvitse ottaa kuvaa ihan samasta paikkaa, jos on esimerkiksi pessyt pyöränsä ja arvelee että se tuossa likaantuisi: 23. #2273
  Liittynyt
  10/2005
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  3.831
  Joskus viime talvena palanut lato, vastarannalla edellisestä. 876. rasti

  Uusi

 24. #2274
  Liittynyt
  10/2005
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  3.831
  Tuntuu hakijat ottavan vauhtia lähtöruudun kautta kun ei liiku.

 25. #2275
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Näyttää minun silmissäni ihan liikaa vankityömaaparakeilta...pitää kuvarastissa jotain esteettistä viehätystäkin olla...jos ei tuonnäköiseen paikkaan huvita ajaa vaikka sen tietäisikin, niin arvaa kiinnostaako sen hakeminen sitä vähääkään

 26. #2276
  Liittynyt
  07/2011
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  430
  Tää on unohtunut... Mutta ei ehdi taas pariin päivään pelata Monopolya...

 27. #2277
  Liittynyt
  08/2009
  Viestit
  608
  Vastaanottokeskuksen parakit, Ilmakehällä. Rasti 877


  Uusi

 28. #2278
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Vanhan lienee tunnistanut monikin, mutta rastin sijainti taisi olla sellainen ettei kukaan muu ollut riittävän hullu työntyäkseen pyöränsä kanssa vapunpäivän ihmispaljouden läpi rastille (ja tietysti sieltä poiskin). Haettavana oli siis yhdeksän metriä korkea esteettinen elämys, Heikki Hietaojan veistos "Plootu" vuodelta 1982 Tikkuraitilla.  Silloisen Säästöpankin toimitalonsa eteen pystyttämää ja kaupungille lahjoittamaa veistosta odottaa muutto, sillä nykyinen sijainti oli alunperin tarkoitettu vain tilapäiseksi ja teoksen lahjoitusehtojen mukaan se tulee sijoittaa keskeisemmälle paikalle siitten kun Tikkurilan keskusta olisi saanut uuden asemakaavan mukaisen hahmonsa. Kaupunki hyväksyi aikanaan ehdon ja viime vuonna päätettiinkin selvittää patsaan uusi ja pysyvä sijoituspaikka, mutta asia ei ole vielä lähelläkään ratkaisuaan eikä 878. rastin kuvaus kovin äkkiä vanhene.


  Uudessa rastissa haetaan mm. porsaita, joiden tekijä on tuntematon:


 29. #2279
  Liittynyt
  08/2009
  Viestit
  608
  Lemminkäinen nuo lienee tehnyt. Suunnittelijaksi veikkaisin Pekka Jylhää https://fi.wikipedia.org/wiki/Betoniporsas

 30. #2280
  Liittynyt
  07/2011
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  430
  Possut lumisateessa. 879. rasti Sotungissa.  Uusi, hukkaputki.


Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •