Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 48

Aihe: Ulkomaiset pyöräilyaiheiset lehdet

 1. #1
  Liittynyt
  04/2009
  Paikkakunta
  Bordåå
  Viestit
  1.601

  Ulkomaiset pyöräilyaiheiset lehdet

  Itselle kusti kantaa tällä hetkellä kahta eri ulkomaista lehteä. MBUK sekä Singeltrack (joista Singletrack ehdottomasti enemmän mieleeni).

  Mutta yksi asia minua ihmetyttää lähinnä MBUK osalta. Lehti ilmestyy lehtipisteisiin n 3 -4 viikkoa ennen kuin saan sen kotiin? Eka pistin siitä valituksen joka kuukausi joka johti siihen että pistivät irtonumeron postiin joka tuli nopeasti ja sen jälkeen joskus tuli se tilattu kappale. Sitten lopetin valittamisen ja odotin vaan kiltisti ne viikot jotka sen tuleminen kesti. Onko kellään vastaavia kokemuksia ja tai teoriaa miksi tämä tilatun lehden saapuminen voi kestää niin kauan?

  Edit: Otsikon mukaan tänne siis myös höpötystä ulkomaisista lehdistä muutenkin..
  J.F muokkasi tätä : 08.10.2011 at 08.35
  Teach a man to fish and feed him for a lifetime. Teach a man to cycle and he will realize fishing is stupid and boring.

 2. #2
  Liittynyt
  10/2007
  Paikkakunta
  Hikiä
  Viestit
  286
  Mää käyn säännöllisesti hakemassa stokkan lehtiosastolta mba:n, what mtb:n, dirt:in tai singletrackin. riippuen siitä missä on hyviä ja kiinostavia juttuja. kun lehden avaa ja selaa tietää heti tuleeko se himaan vai ei.

  vähän sama ku nuorena poikana lostarissa mammojen kanssa....

  Harrastuksen jo muinoin aloittaneena lehdet tuntuu joitenkin "kotoisalta" ja turvalliselta. Silloin "ennen internetin ihmeellisen maailman"-aikaa tieto tai taidot sai nimenomaa vain lehdistä. eikä tietokonetta voi sitäpaitsi ottaa veskiin mukaan, mutta lehdet voi meillä jopa säilyttää veskissä kun koko perhettä myöten aihe kiinnostaa sen istunnon verran.

  Kaikki se tieto mikä lehtiin laitetaan löytyy jo täältä jostain, mutta nimenomaa se fiilis tulee siitä lehden rapistelusta ja juttujen tavaamisesta.

 3. #3
  Liittynyt
  09/2002
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  967
  Itse tykkään plärätä maantieaiheisia lehtiä kuten Rouleur ja Peloton Magazine. Peloton kylläkin toistaiseksi vain nettiversiona. Privateer vaikuttaa mielenkiintoiselta mutta ei ole vielä tullut hankittua kun ei maastoilu ole lähinnä sydäntä (tosin jossain pernan paikkeilla hivuttautumassa kohti sydäntä).

 4. #4
  Liittynyt
  04/2009
  Paikkakunta
  Bordåå
  Viestit
  1.601
  Kyllähän se läppäri sylissä huussilla istuminen kieltämättä tuntuu vähän ikävältä.

  Dirt ja Cykling plus sekä what Mtb myös sellaisia joita ostan irtonumeroina silloin tällöin.
  Teach a man to fish and feed him for a lifetime. Teach a man to cycle and he will realize fishing is stupid and boring.

 5. #5
  Liittynyt
  04/2008
  Paikkakunta
  Espoo, Kalajavri
  Viestit
  546
  Melko erikoista tuo MBUK:n viipyily. Itse tilaan Singletrackiä ja välillä MBA:ta, ja näistä myös jälkimmäinen, vaikkakin on jenkkilehti, tulee kotiin aiemmin kuin ilmaantuu lehtipisteeseen. MBUK:n täytyy käyttää jotain kustannuksiltaan minimoitua menetelmää jossa lehtiläjät makoilevat eri puolilla Eurooppaa aina ennen kuin ne liikahtavat eteenpäin. Ehkä kyse on lopulta samasta kotiinjakelutavasta kuin MBA:n ja yleensäkin monien jenkkilehtien kohdalla - MBA ilmestyy käsittääkseni useamman viikon aiemmin jenkeissä verrattuna tulemiseen saataville Suomessa.

  Singletrack taas tullee "normaalin" postin mukana sillä se tulee minusta nopeasti lehden brittijulkaisun jälkeen; ei mene muistaakseni kuin muutama päivä siitä kun ovat avanneet tuoreen numeron pdf:nä Premium-sitelleen ja sanoneet että lehti on jakelussa.

  Sinänsä ST:n sähköinen lukumahdollisuus on todistanut minullekin sen, että paperilehdestä lukien lehdestä nauttii enemmän - ainakin tuollaisesta hyvin taitetusta ja kuvitetusta. Sähköinen tulee kuitenkin yleensä vilaistua läpi, ja siinä yhteydessä luettua kiinnostavimmat "asiajutut" (lähinnä tuotearvostelut), mutta fiilistelyjutut jää aina odottamaan paperisen saapumista.

  Edit: Täppäri kyllä on muuttanut suhtautumista sähköisen sisällön lukemiseen, tosin en ole vielä pytylle asti se näpeissä mennyt - tosin en ole koskaan lehteäkään siellä lukenut...
  Irtopyöräilijä

 6. #6
  Liittynyt
  08/2010
  Paikkakunta
  Hyvinkää
  Viestit
  778
  Postiluukusta kolahtaa
  AtoB (taitto- ja sähköpyöriin sekä julkiseeen liikenteeseen erikoistunut brittijulkaisu), tulee parin viikon päästä ilmestymisestä, mutta netissä vo selata pahimpaan hätään
  VeloVision (erikoispyörien erikoislehti from UK) Sama kuin yllä, eli ainakin pari viikkoa ilmestymisestä. Netissä pahimpaan hätään.
  Electric Bicycle (UK) Sama kuin yllä.
  Bicycle Times (US) Netissä samaan aikaan kuin muillakin.
  Size is a matter of preference - http://pienetpyorat.blogspot.com

 7. #7
  Liittynyt
  11/2008
  Paikkakunta
  Porvoo
  Viestit
  971
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti J.F Katso viesti
  Mutta yksi asia minua ihmetyttää lähinnä MBUK osalta. Lehti ilmestyy lehtipisteisiin n 3 -4 viikkoa ennen kuin saan sen kotiin?
  Taitaa olla sama monen ulkomailta tilatun lehden kanssa. Vaimolle tilasin joululahjaksi lehden UK:sta (valitettavasti ei pyöräilylehti ) ja se kanssa viipyy matkalla todella pitkään. Vaimo on jo sanonut monta kertaa että numero jäänyt kokonaan välistä kunnes se tulee postilaatikkoon juuri ennen kun kaupassa on jo seuraava numero. Kyllä toi vähän harmittaa...

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti mjpk Katso viesti
  Sinänsä ST:n sähköinen lukumahdollisuus on todistanut minullekin sen, että paperilehdestä lukien lehdestä nauttii enemmän - ainakin tuollaisesta hyvin taitetusta ja kuvitetusta. Sähköinen tulee kuitenkin yleensä vilaistua läpi, ja siinä yhteydessä luettua kiinnostavimmat "asiajutut" (lähinnä tuotearvostelut), mutta fiilistelyjutut jää aina odottamaan paperisen saapumista.
  Itse olen lukenut padillä muutamia pyöräilylehtiä mutta ei se kyllä anna samaa fiilistä kuin paperiversio!

  Matkoilta olen yleensä ostanut paikallisen maan maastopyörälehtiä. Vaikka ei kieltä osaisikaan niin kiva selata ja huomaa selvästi että eri maissa eri pyörämerkit esillä (Ranska / Espanja).
  ________

  Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride. ~John F. Kennedy

 8. #8
  Liittynyt
  07/2003
  Paikkakunta
  Etelä-Karjala
  Viestit
  109
  Onko kukaan tilannut Dirttia? Tuleeko about samaan aikaan kuin kauppoihin? Muutama vuosi sitten karsastin dirttia, kun tuntuu, että tekevät mikrotekstiä, jota saa sihtailla mutta sitten pääsin yli siitä ja huomasin, että tämähän on oikeasti ihan hyvä lehti vauhtilajeista pitäville. Hyvät artikkelit, haastattelut ja hienot kuvat. Mtbuk tulee ostettua myös ja ihan jees lehti. Singletrackkia ja Wmtbuk yms. voisi lukea myös mutta eihän niitä Etelä-Karjalan kauppoihin tule..
  Walk the line..

 9. #9
  Liittynyt
  09/2008
  Paikkakunta
  Kirkkonummi
  Viestit
  1.347
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti cuppis Katso viesti
  Itse tykkään plärätä maantieaiheisia lehtiä kuten Rouleur ja Peloton Magazine. Peloton kylläkin toistaiseksi vain nettiversiona.
  Mullakin tarttui cittarista Pelotonin irtonumero mukaan ja olin kyllä erittäin positiivisesti yllättynyt kyseisestä lehdestä. Tuon on just sellainen "elämäntapalehti" missä on sopivassa suhteessa vähän kaikkea todella hyvillä kuvila varustettuna ja paperiversion painolaatu miellyttää muutenkin. Pitkästä aikaa lehti mikä tuli oikeasti lueskeltua ihan kannesta kanteen.

 10. #10
  Liittynyt
  05/2002
  Paikkakunta
  Siilinjärvi
  Viestit
  7.518

 11. #11
  Liittynyt
  12/2004
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  792
  Mulle ei tuu paperiversiona mitään lehteä.
  Kaveri tilas Singletrackin pari vuotta sitte, itse ostanu tuota lehteä ennen irtonumeroina ja sitte lueskelin kaverin tunnareilla pdf-arkistoa. Joku aika sitten maksoin sen pelkän sähköisen tilauksen, Singletrackillä saa pääsyn kaikkiin numeroihin eli 2000-luvun alusta asti saa joka lehden ja sitten uudet numerot vuoden verran. Makso huikeat 17 euroa Ne on tullu jo kaikki luettuakin läpi. Ehdottomasti suosikkilehteni.

  Tykkään toki enemmän paperilehden lukemisesta, siksi ostankin edelleen usein irtonumeroita. Sähköinen formaatti ei kuitenkaan ole este, kunhan hinta ja esillepano on ok, kuten ST:n tapauksessa - reilusti paperiversiota halvemmalla saa kaikki ikinä julkaistut numerot pdf:inä, sekä uudet numerot. Olen kuitenkin niin paljon lukenut erilaisilta näytöiltä tekstiä että se ei sinänsä ole este.

  MBUKta ostan joskus kaupasta, Cycling Plussaa kanssa ihan viihteeksi vaikken maantiepeleillä ajelekkaan itse.
  Anyone can do any amount of work provided it isn't the work she is supposed to be doing at the moment.

 12. #12
  Liittynyt
  02/2009
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  774
  Cycling Plus tulee mulle - yleensä muutamaa päivää myöhemmin kuin keskustan Akateemiseen. Tuo lehti, kuten lehdet aina, toistaa itseään. Kyllä se aina tulee innokkaasti luettua, on se ihan eri tasolla kuin Fillari, jolta puuttuu ammattitaitoinen aikakauslehtitoimittaja (nyt taisi lipsahtaa epäortodoksinen kommentti, sensuroidaankohan tämä?). Plussan tuotetestit eivät pärjää Tekniikan maailman testeille, ovat aika ylimalkaisia. Joitakin hyviä harjoitusvinkkejä on löytynyt. Ja hyviä mainoksia! Plussan kautta löysin tämän: http://www.bikeradar.com/road Siellä on runsaasti uusien tuotteiden esittelyjä/testejä.

 13. #13
  Liittynyt
  04/2009
  Paikkakunta
  Bordåå
  Viestit
  1.601
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti N.N. Katso viesti
  Cycling Plus tulee mulle - yleensä muutamaa päivää myöhemmin kuin keskustan Akateemiseen.
  Aika jännä juttu. Cykling plus taitaa kuitenkin olla saman kustantajan lehti kuin MBUK joka siis nippa nappaa ehtii postilaatikkoon ennen seuraavan numeron ilmestymistä. No, tilausta en uusi vaan tästä lähtien haenkin sen Akateemisesta.

  Singletrackisssä mulla kestotilaus + se webbilukujuttu. Olen vain huomannut että en ikinä lue sitä netissä vaan pelkästään paperisena.
  Kuten Redfive totesi niin Dirtissä todella pikkupränttiä, Pitäis laittaa vahvemmat Clas Olssonit nenälle kun sitä lukee..
  Teach a man to fish and feed him for a lifetime. Teach a man to cycle and he will realize fishing is stupid and boring.

 14. #14
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Keskuspuiston kylki
  Viestit
  1.881
  Aika harva tuntuu löytäneen MBR:n (Mountain Bike Rider/UK) kun noita kommentteja lukee.
  Juu, ei löydy hyllystä suomessa mut tilaamalla saa. Noista lontoonkielisistä sisällöllisesti lähimpänä
  Singletracksiä.

  Nuo lenskarikenttien lehtivalikoimat on olosuhteiden pakosta tullu tutuiks ja aina se vaan jaksaa
  hämmästyttää tuo valikoiman määrä noita ei_englanninkielisiä maastopyöräilyyn keskittyviä lehdyköitä.
  Uskoin pitkään et saksankielinen valikoima on laaja, mut höpöhöpö - espanjassa, italiassa, ranskassa,
  tsekeissä, puolassa, benelux-maissa jne on paikallisia lehtiä aikas hurrrjasti.

 15. #15
  Liittynyt
  04/2009
  Paikkakunta
  Bordåå
  Viestit
  1.601
  MBR mulle uusi tuttavuus. Pitää tutkia. Vielä jos sisällöltään Singletrackin kaltainen niin voisi vaikka kolahtaa.. Kiitos vinkistä.
  Teach a man to fish and feed him for a lifetime. Teach a man to cycle and he will realize fishing is stupid and boring.

 16. #16
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  650
  Radwelt

  Koska otsikossa puhuttiin ulkomaisista lehdistä yleensä, mainitsen tuon, se ei liene monelle tuttu.

  Olin pari vuotta Radweltin lukija. Se on ADFC:n eli Saksan pyöräily-yhdityksen (suuntaa antava käännös) julkaisu. Käsittelee enimmäkseen arki- ja retkipyöräilyä. Runsaasti myös juttuja retki- ja kuntoilureiteistä ja pyöräilypolitiikasta. Ja siis saksankielinen. Omalla alallaan hyvä lehti.

 17. #17
  Liittynyt
  08/2009
  Viestit
  605
  Mä tykkään eniten kanssa MBR:stä, tulee sähköisenä tilauksena, mutta paperista on mukavampi lukea. Kaupasta ostan irtonumeroita, MBUK ja WMTB useimmiten. Minusta hämmästyttävää on, että jenkkilästä ei oikein löydy maastpyöräilylehtiä, löytyykö muita kuin Dirt ja MBA? Ainakaan paikallisen kirjakaupan lehtihyllyllä ei ollut muita. Olisi tietysti pitänyt käydä, jossain pyöräliikkeessä.

 18. #18
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Kuu
  Viestit
  4.159
  CX Magazine olisi kiva saada johonkin lehtihyllyyn; muistelen joskus Akateemiselle sitä ehdottaneeni. Nykyisellään tilaan kohtuuhalpaa nettiversiota, mutta lukusofta on aika kökkö.

  Muita lehtiä ei enää oikein tule luettua.

 19. #19
  Liittynyt
  11/2009
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  144
  Nyt on Saksan Mountainbike:ssä Suomijuttua Lapista. Prismasta ostin.

 20. #20
  Liittynyt
  02/2000
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  1.050
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Torspo Katso viesti
  Nyt on Saksan Mountainbike:ssä Suomijuttua Lapista. Prismasta ostin.
  Tais olla Pia opastamassa saksalaisia Lapin reitteihin.
  Vartioharjun Voigt

 21. #21
  Liittynyt
  11/2009
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  144
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Samuli Katso viesti
  Tais olla Pia opastamassa saksalaisia Lapin reitteihin.
  Aivan totta, Ylläksen ja Levin seudusta puhutaan yhteensä kahdeksan sivun verran.

 22. #22
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Uleaborg
  Viestit
  2.791
  Tilaan Road Bike Actionia. Paperi on halpaa, eikä semmoista kuin esim Pelotonissa tai Nordean asiakaslehdessä. Vuositilaus maksaa 30 taalaa, kotiin kannettuna. Tuohon ei monikaan muu ulkomainen lehti pysty. Valitsin tilaukseni hinnan perusteella ja siksi, että kirjastossa olen lukenut "sisarlehti" Mountain Bike Actionia joskus. Suosittelen. Joku englantilainen Cycling-plus-tyyppinen lehti olisi myös kiva luettava, mutten ole hinnan takia viitsinyt tilata.

 23. #23
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  178
  Dirt ja Singletrack tulee tilattuina. Dirtin kotiovelle saapumisessa kestää about 1-2 vkoa ilmestymisestä, mutta en oo tuota kokenut ongelmaksi. Singletrack on mahdollista tilata myös nettiversiona, saa koko lehden ladattua PDF:nä koneelle. Lisäksi saa vanhat lehdet myös luettavaksi. Ihan kätevä.

 24. #24
  Liittynyt
  05/2011
  Paikkakunta
  Jyväskylä
  Viestit
  113
  Singletrack tipahtaa ihan postilaatikkoon asti ja CX Magazinea tulee luettua netistä. Molemmat lehdet sisällöllisesti omaan makuuni tosin CX Magazinen lukusofta on kuten jo Rhubarb edellä totesi melko kökkö.

 25. #25
  Liittynyt
  04/2010
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  593
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti rjrm Katso viesti
  Tilaan Road Bike Actionia. Paperi on halpaa, eikä semmoista kuin esim Pelotonissa tai Nordean asiakaslehdessä. Vuositilaus maksaa 30 taalaa, kotiin kannettuna.
  Millainen lehti tuo on Cycling plussaan verrattuna? Millaisia juttuja, onko kovin jenkkipainotteisia?
  Tarvittaessa vaikka taluttaen.

 26. #26
  Liittynyt
  06/2007
  Paikkakunta
  Porvoo
  Viestit
  2.088
  Bicycling on (tällä hetkellä) mun eniten lukema lehti. Sisältää sopivasti kaikkea pyöräilyyn liittyvää, aivan laidasta laitaan.
  Tommaso Primavera - Pannuhuoneen Fausto Coppi

 27. #27
  Liittynyt
  04/2009
  Paikkakunta
  Bordåå
  Viestit
  1.601
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti 8 1/2 Katso viesti
  Dirt ja Singletrack tulee tilattuina. Dirtin kotiovelle saapumisessa kestää about 1-2 vkoa ilmestymisestä, mutta en oo tuota kokenut ongelmaksi. Singletrack on mahdollista tilata myös nettiversiona, saa koko lehden ladattua PDF:nä koneelle. Lisäksi saa vanhat lehdet myös luettavaksi. Ihan kätevä.
  Singletrack mullakin tilattuna niin että se sähköinen arkisto käytettävissä. Kertaakaan en ole käyttänyt...
  Teach a man to fish and feed him for a lifetime. Teach a man to cycle and he will realize fishing is stupid and boring.

 28. #28
  CN:n foorumi riittää.

 29. #29
  Liittynyt
  07/2010
  Paikkakunta
  Uleaborg
  Viestit
  2.791
  Bicycling olisi tosi halpa usassa. Taalan numerolta, mutta tnne tilaten 50 taalaa 11 numeron hinta.

 30. #30
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Kuu
  Viestit
  4.159
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti rjrm Katso viesti
  Bicycling olisi tosi halpa usassa. Taalan numerolta, mutta tnne tilaten 50 taalaa 11 numeron hinta.
  Ziniossa 15,99€/11.

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •