Sivu 65 / 67 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 15556364656667 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1.921 - 1.950 / 1989

Aihe: Keski-Uudenmaan kuvarastit

 1. #1921
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Tässä toinen pyörä mutta sama rasti toisesta suunnasta:  Tiet ovat jäättömiä ja harjattujakin, luulisi ajajia riittävän ja ajajista edes jonkun jaksavan kuvarasteista edes sen verran kiinnostua.

  Mutta jos kiinnostusta olisi mutta tämä vain sattuisi olemaan niin helkutin tylsä rasti ja vielä jostain syystä vastenmielistä haettavaa, niin voin minä rastin vaihtaakin. Sitä en tosin voi luvata että vaihtamalla mikään paranisi...


  PS Juttelin paikalle osuneen koiranulkoiluttajan kanssa. Ei aidan takana mitään erityistä joka pitäisi aitaamalla suojata eikä siellä ole mitään vaarallista minkä vuoksi alueen pitäisi olla aidattu. Lähinnä siellä on kuvissakin näkyvää metsää ja metsittynyttä puutarhaa. Länsipäässä vanhoja omenapuita.

 2. #1922
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Ollaan ainakin kiinteistövälittäjätermein suositulla alueella. Yli 2 000 m² rakentamattomasta tontista ei pyydetä ihan kahtasataatuhattakaan, mutta ei ole näyttänyt menevän ihan heti kaupaksi. Liekö syynä se että rakennusliikkeiden kiinnostus lopahtaa siinä vaiheessa kun selviää että tässä kulttuurihistoriallisessa ympäristössä tontille saa rakentaa vain yksiasuntoisen asuinrakennuksen?


  Hakijoiden kiinnostus tätä rastia kohtaan taisi lopahtaa ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan?

 3. #1923
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  janakkala
  Viestit
  514
  Jos asuisin vielä Keski-Uusimaalla niin kävisin tarkistamassa Tuusulan Rantatien ja Kirkkotien alueen.

 4. #1924
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Minunkin on myönnettävä että Janakkalasta tulee turhan paljon mittaa rastinhakulenkille - mutta jos pitkä lenkki on muutenkin ohjelmassa, niin siihenhän on joskus mahdollista yhdistää tai sovittaa mukaan rastinhaku. (Itse olen kerran käynyt Lahdessa asti päästäkseni elvistelemään sikäläisessä kuvarastiketjussa.)

  Muuten haluaisin kaikeksi varmuudeksi ja hyvän kuvarastiharrastusilmapiirin vuoksi muistuttaa että kannattanee katsoa molemmat kuvat - siis sekä talvisempi varsinainen rastikuva että tämä pimeämpi mutta pykälän verran keväisempi vihjekuva - ja mahdollisesti pyrkiä kokoamaan niistä jonkinlainen tarkempi kokonaiskuva paikasta ja zoomaamaan sitten lähemmäs rastia.

 5. #1925
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  janakkala
  Viestit
  514
  Kävin virtuaaliajelulla google mapsissa ja 99,9% varmuudella paikka on löydetty. Valitettavasti niin pitkää lenkkiä ei tähän vuodenaikaan ole kiinnostusta ajaa että lähtisin hakemaan. Mutta annan vihjeen että pari viestiä ylempänä arvuuttelemani paikat on hyvin lähellä, joskaan ei juuri nimeltämainitut tiet.

 6. #1926
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Eikös vain olekin ihan kelvollinen rastiksi? Eli että jos jollakin on syytä katsoa peiliin, niin hakijoilla?


  PS Jos tätä ei viikkoon haeta, laitan toisen vaihtoehtoisen rastin, jossa luvataan pikkutuhmaa pikkujoulua

 7. #1927
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Kerava
  Viestit
  5.551
  No sehän on tuossa! Google Mapsista löytämässäni paikassa on ainakin samanlainen verkkoaita. Tiedä sitten löysinkö saman paikan kuin harmis...

 8. #1928
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Kerava
  Viestit
  5.551
  Oikea paikka löytyi, kun töistä tullessani uteliaisuuttani kävin tsekkaamassa. Paha kyllä olin liikkeellä autolla, joten rasti jää toistaiseksi jonkun reippaamman yksilön kuitattavaksi.

  En kyllä missään nimessä maksaisi rastin tontista pariasataatuhatta - saati sitten, että minulla olisi moinen summa.

 9. #1929
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Smollahan oli tarjota sulle hyvä niksi miten pääset mukaan touhuun ja uutta rastia meille muille laittamaan Vähän taiteellista asettelua mukaan ja se on siinä, kukaan ei hoksaa mitään! Ja vaikka hoksaisikin, ei voi todistaa

 10. #1930
  Tulkitsen rastin olleen Tuusulassa Järvenpääntien varrella, Syvärannankujan päässä myynnissä oleva tila. Rastinumero taitaa olla 537.  Myynti-ilmoituksen mukaan kaupan on 2 214 m² tontti Syvärannankujan varrelta.  Millään tavoin ei yllätä, että välittäjän myynti-ilmoituksen kiinteistöjako ei vastaa Tuusulan kunnan karttapalvelun tietoja. Tonttijakoa ei ilmeisesti ole tehty, joten mitä tässä oikein myydään?  Koska arvaan, että yo. löpinä ei aivan suunnattomasti kaikkia kiinnosta, tässä uusi rasti. Sijainti keskeinen. Saa noutaa.  PS. Tämä ketju ei ehkä ole paras paikka asian pohdintaan, mutta miten ihmeessä on käynyt niin, että Sipoon kuvarasteista ei ole omaa lankaa tai edes Itä-Uudenmaan kuvarasteja? Asia tuli nyt mieleeni, kun tutkin karttaa tajuten samalla, että en ollut koskaan aiemmin pyöräillyt Keravalla, vaikka naapurikunnissa onkin tullut piipahdettua.
  casanova muokkasi tätä : 29.03.2019 at 22.34 Syy: karttalinkki, tiedot, löpinää

 11. #1931
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  K niin kuin Keravan vanha (muttei entinen) vesitorni eli ylävesisäiliö. Vuonna 1953 valmistunut ja vuonna 2016 saneerattu sympaattinen vesitorni sijaitsee Kalevan kaupunginosassa asuinkorttelien keskellä, joista osassa esiintyy myös tornissa käytettyjä pintamateriaaleja (punatiili, betoni). 538. rasti 12. #1932
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti casanova Katso viesti
  PS. Tämä ketju ei ehkä ole paras paikka asian pohdintaan, mutta miten ihmeessä on käynyt niin, että Sipoon kuvarasteista ei ole omaa lankaa tai edes Itä-Uudenmaan kuvarasteja? Asia tuli nyt mieleeni, kun tutkin karttaa tajuten samalla, että en ollut koskaan aiemmin pyöräillyt Keravalla, vaikka naapurikunnissa onkin tullut piipahdettua.
  Taitaa olla yksinkertaisesti niin että silloin kun näitä kuvarastiketjuja suuren alkuinnostuksen vallassa perustettiin eri kaupunkeihin tai kuntiin - tai seuduille kuten tässä ketjussa on laita - Sipoosta ei löytynyt omasta takaa riittävää kiinnostusta tai sellaista kuvarastiharrastajaa joka olisi viitsinyt asian eteen tarvittavan vaivan nähdä. Nythän tilanne voisi olla tyystin toinen, kun olemme saaneet nähdä Sipoon kasvavan tai siis Söderkullaan ja Nikkilään on kaavoitettu ja rakennettu uusia asuinalueita joille lienee muuttanut (foorumi)pyöräilijöitäkin.

  Toinen juttu on ehkä se että Sipoon maanteillä, hiekkateillä, poluilla ja maastossakin kyllä ajetaan paljon, mutta ajellaan vähemmän. Voi olla että helsinkiläiset tai porvoolaiset fillaristit osaa yhdistää kuvarastiharrastusta omiin pyörälenkkeihinsä - vaikka en näe mitään estettä miksei kuvarasteja voisi harrastaa treeni- tai porukkalenkeilläkin, eihän tämän mikään yksinäisten susien, epäsosiaalisten nörttien tai vain hitaasti kiiruhtavien laji ole!

  Itse asiassa olin jo kerran - vähän kieli poskessa, se tunnustettakoon heti alkuunsa - perustamassa "Sipoon kuvarastiketjua". Ajatus ei ollut että saisimme yhden uuden aktiivisen kuvarastiketjun lisää vaan pikemminkin täysin päinvastainen. Mutta ihannetilanteessa eli jos tiettyä piilevää kysyntää tai sosiaalista tarvetta todella olisi, niin olisihan Sipoolla tarjota huimat mahdollisuudet ja puitteet kuvarastiharrastukselle! Vaikka kieltämättä välillä voisi olla vaikea muistaa tai hahmottaa missä se kunnanraja oikein kulkikaan...


  Uudesta rastista sen verran että on siinä muutakin ideaa (jos niin hienoa sanaa sopii käyttää) kuin se että rakennuksessa on käytetty (jonkun mineriitti- tms levyn lisäksi) samoja pintamateriaaleja kuin vesitornissakin. Oivalluksen voi saada kuvaa tarkemmin tihrustamalla tai vain tuijottamalla!

  Vasta sitten jos se näyttää olevan tarpeen tai jos tulee kiirus, annan lisävihjeenä kirjaimen (J), (K) tai (T).

 13. #1933
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Tämä on vihjekuva:  Koska minusta on kivempaa että rasteja haetaan kuin että niitä ei haeta ja koska minusta on parempi että rastit vaihtuvat kovin nopeasti kuin että ne vaihtuvat kovin harvakseltaan, annoin tämän uuden lisävihjeen jo nyt.

  PS Enempää vihjeitä ei tule, ei missään muodossa. Jokaisella on mittansa, minun tuli täyteen juuri nyt

 14. #1934
  Liittynyt
  06/2017
  Viestit
  33
  Kävin äsken jäkessä pyörimässä, kun ajattelin että siellä se varmaan on. Noh, en nyt sitten ihan oikealle kadulle sattunut vaikka ihan siinä nurkilla pyörin. Kävin siis äsken google mapsista etsimässä rastin. Eli nyt on paikka tiedossa ja seuraavalla lenkillä käyn sen hakemassa, jos ei kukaan muu kerkeä ennen...

 15. #1935
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Jäke (Jäkke?) oli ihan oikea paikka käydä pyörimässä, Järvenpää on siitä hauska, ainakin mulle, että sen niin sanotussa keskustassa voi harhailla aivan yhtä pahasti ja pitkään kuin sen eri suuntaan levittäytyneillä pientaloalueilla. Itse asiassa kun tarkoitus oli yrittää herätellä ja kannustaa rastinhakijoita uudella ja päiväntuoreella kuvalla, en millään osunut oikealle kadulle itsekään, joten kuva jäi ottamatta...

  No, ehdin jo iloita rastin vihdoin vaihtuvan, mutta joudunkin vielä odottamaan j-simin seuraavaa lenkkiä


  PS Rastin osoitteen on voinut lukea paikallislehden jutusta - ja löytyyhän juttu tietysti vieläkin!

 16. #1936
  Liittynyt
  06/2013
  Paikkakunta
  janakkala
  Viestit
  514
  No eihän jäkessä ole kuin yksi noin korkea rakennus, joten ei luulisi olevan vaikea rasti.

  edt. ai niin, rasti ei ollutkaan tuo korkea rakennus, vaan siinä läheisyydessä oleva vanha murju.

 17. #1937
  Liittynyt
  06/2017
  Viestit
  33
  Vanha oli siellä järvenpään prisman takana:

  https://www.google.com/maps/d/u/0/ed...356205693&z=17  Uusi:


 18. #1938
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Kuvarasti-itkua, ja -ininää ja ihmevalitusta:

  (1) Vihjeitä saa antaa jo ennen viikon täyttymistä.
  (2) Kuva saa kernaasti olla isompikin tai miksei sellainenkin joka aukeaa suurempana klikkaamalla.
  (3) Kuva on parempi tarkentaa muualle kuin aivan etualalle tai omaan pyörään

  Tämänkertaisessa rastikuvassa lienee haluttu että rasti tunnistetaan tai haetaan pelkän maiseman yleiskuvan perusteella - ja mikäs siinä, eiköhän se onnistu etenkin tuolta ajaneilta mutta myös karttaa tai satelliittikuvaa tutkiskelemalla - mutta osa hakijoista kenties kokee sen tarkoituksellisena ketkuiluna ja tai turhanpäiväisenä kiusantekona ja ärsyyntyy tai tuskastuu eikä viitsi edes etsiä tai lähteä hakeamaan rastia vaikka sen löytäisikin

  En nyt puhu itsestäni vaan ajattelen pelkästi Keski-Uudenmaan kuvarastiharrastajien yhteistä hyvää


  PS Tulin selailleeksi joitakin vain muutamien vuosien takaisia sivuja ja hämmästyin sitä (a) miten lähes kaikki nimimerkit olivat minulle outoja eli sittemmin tyystin kadonneet, ja (b) miten aktiivinen ketju on voinut olla eli miten nopeasti rastin ovat joskus vaihtuneet.

 19. #1939
  Liittynyt
  07/2011
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  429
  Kolme lippusalkoa, outoja kylttejä, muu vaara, olisiko lähellä Golfkenttää?

 20. #1940
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Melko varmasti ollaan ainakin aika lähellä. Ja vaikkei olis hoksannutkaan lipputankoja tai kiinnittänyt huomiota kyltteihin jotka oli mitä ilmeisemmin pakko rajata pois kuvasta ja vaikka olisi tihrustanut liikennemerkkiä niin että se olisi ruvennut näyttämään liikennevaloista varoittavalta merkiltä, niin eihän tuontyyppistä aakeeta laakeeta Keski-Uudellamaallakaan ihan joka paikassa ole.

  Mutta jokin syyhän siihen täytyi olla ettei ajokeleistä huolimatta rastia ollut haettu! (Teoriassahan on toki mahdollista että kelit voivat olla aivan liian hyvät kuvarastiajeluun, mutta sellaisia säitä ei nyt sentään vielä ole nähty.)

 21. #1941
  Liittynyt
  07/2012
  Paikkakunta
  Järvenpää
  Viestit
  850
  Läheltähän tosta on tullut työmatkalla mentyä, mutta enpä ole muistanut hakea. Ja pitäisi saada inspiraatio uudestakin rastista... onpas vaivalloista. Onkos tuollaista punertavaa asvalttia muualla kuin tuolla golfkentällä?
  Tommi Vainikainen, fietser & wielrenner

 22. #1942
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Keski-Uudellamaalla selvästi mietitään liikaa eikä osata vain kuvarastiajaa sen kummempia miettimättä. Kuten kaikessa muussakin, inspiraatio seuraa perspiraatiota eli idean seuraavasta rastista saa vanhaa rastia hakiessaan! Joko jo rastille mennessä tai lenkin jatkuessa rastinhaun jälkeen. Ja jos niin ei jostain syystä kävisi, ei se maailmaa kaataisi vaikka odottaisi päivää nousevaa eli katsoisi onko aamu iltaa viisaampi.

  Nythän meillä kaiken lisäksi on jonkinlainen konsensus eli kaikilla tieto tai melko varma arvaus että jrastia tulee hakea jonkun golfkentän alueelta tai aivan sen välittömästä läheisyydestä!

  PS Jos ei tuosta ole lumettomana aikana ajanut, ei ehkä osannut nähdä asfalttia punertavana vaan näki lähinnä ilta-auringon värjäämänä.

 23. #1943
  Liittynyt
  06/2017
  Viestit
  33
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti kuovipolku Katso viesti
  Kuvarasti-itkua, ja -ininää ja ihmevalitusta:

  (1) Vihjeitä saa antaa jo ennen viikon täyttymistä.
  (2) Kuva saa kernaasti olla isompikin tai miksei sellainenkin joka aukeaa suurempana klikkaamalla.
  (3) Kuva on parempi tarkentaa muualle kuin aivan etualalle tai omaan pyörään

  Tämänkertaisessa rastikuvassa lienee haluttu että rasti tunnistetaan tai haetaan pelkän maiseman yleiskuvan perusteella - ja mikäs siinä, eiköhän se onnistu etenkin tuolta ajaneilta mutta myös karttaa tai satelliittikuvaa tutkiskelemalla - mutta osa hakijoista kenties kokee sen tarkoituksellisena ketkuiluna ja tai turhanpäiväisenä kiusantekona ja ärsyyntyy tai tuskastuu eikä viitsi edes etsiä tai lähteä hakeamaan rastia vaikka sen löytäisikin

  En nyt puhu itsestäni vaan ajattelen pelkästi Keski-Uudenmaan kuvarastiharrastajien yhteistä hyvää


  PS Tulin selailleeksi joitakin vain muutamien vuosien takaisia sivuja ja hämmästyin sitä (a) miten lähes kaikki nimimerkit olivat minulle outoja eli sittemmin tyystin kadonneet, ja (b) miten aktiivinen ketju on voinut olla eli miten nopeasti rastin ovat joskus vaihtuneet.
  Joo, ihan hyviä pointteja. Olen käyttänyt tuota foorumin galleriaa noille kuville ja sinne ei isompaa voi laittaa. Tein äsken tilin imguriin, niin saa sitten jatkossa kuvat isompina tänne. Itse jotenkin ajattelin, että tämä vaihtuisi nopeasti, kun tuosta ihan vierestä menee varsin suosittu pyöräilyreitti. Siinä vielä lisävinkki. Nyt luulisi ainakin löytyvän.


 24. #1944
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Pointit eivät olleet vain "ihan hyviä" vaan aivan älyttömän keskeisiä ja tärkeitä Mutta esitin ne yleisinä kuvarasteja koskevina pointteina, en esimerkiksi toiveena tai pyyntönä saada lisävihjettä rastista - ja jos yhtään luit muita tuoreita viestejä, niin saatoit ehkä huomata ettei lisävihjettä todellakaan tässä tapauksessa olisi tarvittu. Se mitä kaivattiin oli jonkinlainen elonmerkki ketjuun eli osoitus siitä edes rastinlaittajaa jolalin tavalla kiinnostaa se haetaanko rasti vai ei. (Pelkäänkin että nyt annetulla lisävihjeellä voikin olla täysin päinvastainen vaikutus.)

  Eli tässäkin tapauksessa Keski-Uudellamaalla on ajateltu liikaa, kun on ajateltu että se riittäisi rastin nopeaan vaihtumiseen että "tuosta ihan vierestä menee varsin suosittu pyöräilyreitti", muttei kuitenkaan ole ajateltu tarpeeksi eli sitä etteivät aktiiviset ja kokeneet ehkä viitsikään hakea rastia nimeomaan siksi että "tuosta ihan vierestä menee varsin suosittu pyöräilyreitti" Ei ole niin yksinkertaista ja helppoa tämä kuvarastipyöräily, mutta liika ajattelu tekee sen harrastamisesta vielä vaikeampaa. Ei mietitä, ei kysellä onko tässä mitään järkeä tai erityistä hohtoa tai mitä kaveritkin ajattelevat vaan otetaan fillari alle ja haetaan rasti ja laitetaan uusi

 25. #1945
  Liittynyt
  07/2011
  Paikkakunta
  Vantaa
  Viestit
  429
  Vanha. 540. rasti Tuusulan Golfkenttä
  On nää pieniä nää foorumille laitettavat kuvat (500px max)....


  Uusi.  Kuvat suurempina. (useful.fi)

  Hitsi, fillarit väärinpäin kuvissa, ensin tulossa ja sitten menossa...

 26. #1946
  Liittynyt
  10/2008
  Paikkakunta
  Nurmijärvi
  Viestit
  1.016
  Kannattaa käyttää ulkoista kuvajakopalvelua, yksi kätevimmistä on https://pic.useful.fi/

 27. #1947
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  YocceT:n suositukseen voin yhtyä. Kätevin kokeilemani, pitää vain muistaa ensin itse muuttaa kuvan koko sopivaksi.

  Soitin taas sen verran suutani että kävin hakemassa rastin siltä varalta ettei kukaan niistäkään jotka välihuutoina kertoivat tietävänsä tai selvästi antoivat ymmärtää tietävänsä rastin sitä viitsisi tai ehtisi tai pääsisi hakemaan. Mutta ihan hyvä että lateksi sen teki (vaikka olen jokseenkin varma että hän laittoi noin pienet kuvan vain kenkkuillakseen minulle)!


 28. #1948
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Kerava
  Viestit
  5.551
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti tvain Katso viesti
  Onkos tuollaista punertavaa asvalttia muualla kuin tuolla golfkentällä?
  Keravalta löytyy Lidlin nurkalla olevan liikennevaloristeyksen alikulun kieppeiltä. Sillä on siellä merkattu pyöräilijöille tarkoitettu kevlin puolisko.

 29. #1949
  Liittynyt
  05/2011
  Viestit
  9.210
  Mennään kuvarastialueen ulkopuolelle, mutta joskus takavuosina Helsingillekin onnistuttiin jollain konstilla kauppaamaan punaista asfalttia kelvin pyöräpuolen päällystykseen. Ainakin Malmin Kirkonkyläntielle ja jonnekin Konalaan tiedän sitä käytetyn - ja ymmärtääkseni kummassakin jouduttiin toteamaan että päällyste on kelvoton: tietyissä oloissa se oli normiasfalttia liukkaampi, tyyliin liukkaus yllätti pyöräilijät, ja se rapautui nopeasti, ilmeisesti siksi ettei kestänyt talvisia olojamme (eikä käytettyä aurauskalustoa).

  Kirkonkyläntieltä mulla on sellainen hupaisa muistikuva kuinka juuri yksikään fillaristi ei ajanut sitä punaista puolta...


  Lateksin kuvat ovat nyt sellaiset ettei tarvitse harkita optikolla käyntiä tai paremman ja suuremman näytön hankkimista! Ja vaikka kuvasuhde on kovin epätavallinen - vai löytyykö tuollainenkin nykyään valmiina kameran asetuksista? - siinä on selvästikin ideaa tai sitä on käytetty oivaltavasti,

  Mutta jos kommentti siitä että fillarit ovat kuvissa väärinpäin oli tarkoitettu jonkinlaiseksi vihjeeksi eli jos ajatus oli se että nyt näyttää siltä kuin vanhalle rastille olisi tultu uuden rastin suunnasta ja uudelta rastilta oltaisiin menossa vanhan rastin suuntaan, niin mun pää menee pyörälle kun yritän sijoittaa rastit vihjeen mukaisesti toisiinsa nähden. Eikä se siitä parane että käännän molemmat pyörät ympäri...

  ...joten ei auta kuin etsiä kattamattomia katsomoita ja puupenkkejä, vanhoja urheilukenttiä, pieniä pallokenttiä, entisiä kesäteattereita, juhannusjuhlanäyttämöjä tai ratsastuskenttiä tai...

 30. #1950
  Liittynyt
  08/2012
  Paikkakunta
  Kerava
  Viestit
  118
  timberline muokkasi tätä : 05.05.2019 at 12.20 Syy: karttalinkki

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •