Sivu 1 / 8 123 ... ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 227

Aihe: Suomen cyclocross skene?

 1. #1
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Malaga, Spain
  Viestit
  1.188

  Suomen cyclocross skene?

  ...on olematonta?


  Miksi suomessa ei vielä ole kunnon cuppia jossa lisenssikuskeille tarkoitettujen sarjojen lisäksi kuntoilijoille olisi oma cuppinsa? Jenkeissä laji on buumannut oikein kunnolla. Kisat eivät ole ainakaan paperilla ylivoimaisen vaikeita jarjestää. Laji on katsoja ystävällinen ja kuskeille rankka ja hauska.

  Missä tökkii? Cyclot taitavat kohta olla myydyin commuutteri jos tätä rataa jatketaan joten varmasti uteliaita kokeilijoita riittäisi kun kalustoa löytyy.
  "Sun elämä on kuin katsoisi hidastettua junaturmaa"

  www.pauliinapohtii.blogspot.com

 2. #2
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Autostania
  Viestit
  6.953
  En millään haluis olla v-pää, mutta olen kuitenkin. Jos tilanne ei miellytä, niin tee asialle jotain.

  Muutin viisi vuotta sitten tänne preerian keskelle, missä pyöräilyllä on takanaan melkoinen tulevaisuus, mutta Syyskuussa 2006 tilanne oli vähintään surkea. Päätin ihan huvin vuoksi lähteä katsastamaan paikallisen CX kisan kun ei ollut muutakaan tekemistä. Paikalle oli vaivautunut korkeintaan 30 kuskia, ehkä lähempänä 2-kymmentä ja katsojamassat olivat jääneet räntäsateen pelottamina kotiin. Meno oli kuin kuolevan lajin monttubileissä. Tästä linkistä löytyy videota ko. vuoden provinssin mestiksistä, eli en taatusti liioittele tippaakaan jos väitän crossiskenen olleen ehkä vähän heikossa hapessa.

  2007 järkkäsin ensimmäisen crossikisan ja yritin tehdä radasta vauhdikkaan ja teipata koko radan mahdollisimman hyvin. Apuja ei tietty löytynyt kun kuka fiddu nyt crossia ajaa, eli tuli mätettyä toista sataa tolppaa maahan aamu klo 5 alkaen kisapäivänä. Tuli ehkä vahingossa aloitettua one-up peli kun ainakin kisarata näytti vähän proffammalta kun kuusi rullaa muoviteippiä risteili pitkin puistoa. Sattumalta paikalle poikkesi muistaakseni 35-40 kuskia. Sitten parin syksyn aikana homma on vain kasvanut ja tänä vuonna pystyin jättämään kisan järkkäämiset kokonaan väliin ja kisoissa on toista sataa aikuista kuskia viivalla kolmessa lähdössä + pikkujunnut.

  Täällä on ehkä 30-40 hengen ydinporukka järkkäämässä kisoja ja aika monelle homma on vaan hauskanpitoa ja oluenjuontia. Tänä vuonna alkavat kisat olemaan aika hyvällä tasolla kun ajetaan pimeässä keinovalojen loisteessa ja kausi kestää sen 9 viikkoa. Kisoja pitää järjestää säännöllisesti ja aluksi vaikka pienemmällä profiililla vähän syrjemmässä kunhan niitä kisoja on joka syksy suunnilleen samaan aikaan samoissa paikoissa. Joku kaksi kisaa ei vielä tee mitään, mutta jos saa 5-6 kisan sarjan pystyyn ja pyörimään parikin vuotta vähän vähemmän otsa kurtussa kuin maantie ja maastoympyrät ja vähän vähemmän snobbailukikkailuna kuin DH, niin kyllä porukka alkaa löytämään tiensä viivalle. Pelkästään Helsingistä pitäisi löytyä isompi poppoo crossikisoihin kun tältä meidän kylältä.

  Joka jannulla ja niiden mutsillakin on Suomessa nykyään kalusto hienommassa kunnossa kuin suurimmalla osalla täkäläisistä, eli ei jää ainakaan fillarista kiinni. Voisiko syypääksi vaikka laittaa sen ikuisen lisenssipakon kun se on niin kauhian kallis ja kun ei se vakuutuskaan kata jos sillä fillarilla kaatuu?
  6.7 WTF/kg

 3. #3
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Kristiinankaupunki, Kristinestad
  Viestit
  441
  Asiaa on pohdittu myös täällä kaukana pohjoisessa. Pohdittiin tässä kesän aikana jos oltaisiin muutettu meidän Bianchi-cupin cyclokisaksi, mutta päädyttiin kuitenkin maastokisaan kun se oli kalenteriinkin näin merkattu. Ensi vuoden kisaksi aion kyllä ehdottaa muutosta. Meidän (siis Zeus) maastokisa on järkätty elokuun puolella joten ollaan jo melkein syksyn puolella.
  Mitä muuten tapahtui sille Old town cyclocross (tms.) kisalle?
  Mainostan nyt taas härskisti tulevan torstain avoimia cyclokisojamme. Epävirallinen tapahtuma,, kisareittiin tutustumista ja jonkinlainen kisa. Sm-kisoja ajatellen. Voittajalle annan Fingerpori-bissen ja parhaalle tsempparille puolukka-stout oluen. "Porkkanoita" pitää olla jos haluaa väkeä paikalle. Siis torstaina klo 18.00 @ Keinis.
  Mediaa odotamme paikalle.

 4. #4
  Tä? Mennään sinne pihalle ja ajetaan sitä krossia - ei se intternetissä itkeskelemällä synny. Teillä on siellä miljoona ihmistä ja jollain vissiin joku cx-pyöräkin? Katselkaapas ihan huvikseen, mitä on tapahtunut Kajaanin kokoisessa pitäjässä jo pari vuotta ja Oulunkaan alueella ei tarvi tehdä muuta, kuin mennä keskelle puistoa huutamaan, että nyt ajetaan. Ja aina riittää porukkaa. Kannattaa ainakin kokeilla.

  p.s. Ensi keskiviikkona, eli huomenna taas. Köykkyrin vanha SM rata klo 18. Tervetuloa!

 5. #5
  Liittynyt
  01/2008
  Viestit
  1.860
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Polla Katso viesti
  ...on olematonta?


  Miksi suomessa ei vielä ole kunnon cuppia jossa lisenssikuskeille tarkoitettujen sarjojen lisäksi kuntoilijoille olisi oma cuppinsa?
  Kajaanissa on syksyisin kunnon CCCUP! Hienot radat ja jälkipelit.
  Ei kylläkään lisenssejä kysellä, vaan ajetaan. Kippurasarviset kuuluvat cuppiin ja muilla fillareilla saa ajella cupin ulkopuolella. Lisääkin ajajia mahtuu Kainuun puistoihin/metsiin !

  Ja vielä linkkiä tapahtumiin, joita µ jaksaa viritellä! http://maastiskeza.blogspot.com/2011...-cup-2011.html
  - pyörä kulkee, kun sitä polkee -

 6. #6
  Liittynyt
  10/2008
  Paikkakunta
  Pelto-Helsinki
  Viestit
  2.022
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Polla Katso viesti
  Miksi suomessa ei vielä ole kunnon cuppia jossa lisenssikuskeille tarkoitettujen sarjojen lisäksi kuntoilijoille olisi oma cuppinsa? Jenkeissä laji on buumannut oikein kunnolla. Kisat eivät ole ainakaan paperilla ylivoimaisen vaikeita jarjestää. Laji on katsoja ystävällinen ja kuskeille rankka ja hauska.
  Koska Suomalaiset ovat viisas kansa. Jenkitkin ovat viisas kansa, kun keksivät 70-luvulla että maastossa kannattaa ajaa maantiehybridin sijasta ihan maastossa ajamiseen tarkoitetulla "maastopyörällä." Samaan aikaan Euroopassa vielä pidettiin rystyset valkeina väkisin kiinni droppitangosta ja kapoisista renkaista.
  Hylkylistalla: Mikrometri, Oatmeal Stout, kivimaa, IncBuff

  "Asiatonta. Kaverin itse laatima julkinen hylkylista kertoo jo paljon."

 7. #7
  Liittynyt
  10/2007
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.084
  VPCX-kollektiivi on järkännyt neljän kisan cupia vuodesta 2007. On riittänyt mutaa, kaljaa ja kivaa. Enimmillään väkeä on ollut reilut neljäkymmentä, keskimäärin parikymmentä.

  2009 kauden jälkeen vähän mietittiin, pitäisikö hommaa laajentaa tai antaa sen laajentua. Toistaiseksi VPCX on pysynyt aika pienen ydinporukan hyppysissä. Selvä se että tavallista hauskemmat/tyhmemmät/vaikeammat radat, pääkallopaitaiset ja kovaääniset lähetit ynnä muut pelottavat fiksipyöräilijät (!), kaljarastit sekä sosiaalisuus karsivat viivalta nöösejä, kisakoiria ja ihan tavallisia ridleyreinoja. Vaikka ei siihen mitään oikeaa syytä olekaan, ennakkoluuloja vaan.

  VPCX:n saisi laajenemaan. 1) Kaikki kisat pk-seudulle. 2) Helpot ulkoilutieradat. 3) Tuomarit ym. UCI-virallisuus (eli Ronkainen paikalle).

  Mutta ei me viitsitä. On ollut hauskaa näin, ja epävirallisten ajeluiden järkkääminen on riittävän helppoa, että vapaaehtoisia riittää.

  Tässä aikataulu, kattokaa kuukkelista ja tulkaa ajamaan.

  24.9. Keuruu
  22.10. Helsinki, Kivikko
  19.11. Kangasalan Saarikylät

 8. #8
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Kajaani
  Viestit
  1.808


  Tänä vuonna mennään taas kolmen osatapahtuman sarja. (Tapahtumat Kajaanissa)

  1. CCCUP 1 - The Bitches Park CC @ Ämmänpuronpuisto 15.10 klo 16
  2. CCCUP 2 - Halloween Cyclocross @ PikkuVimpeli 29.10 klo 16
  3. CCCUP 3 - Final @ Hoikanlampi 12.11 klo 14 + kaudenpäätös.

  Aikaisempina vuosina ollut noin kolmekymmentä kuskia viivalla vuosittain. Samalle viivalle on mahtunut sm-mitalistit ja tavalliset kuolevaiset mitä ihmeellisimmällä kalustolla. Spekiaalina ollut aina halloweencrossit, missä saa vetää naamarin takaa ihan luvalla.

  µ

 9. #9
  Liittynyt
  07/2001
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  336
  45 minuutin ilta-krossitilaisuuden järjestämiseen tarvitsee:
  - kynän ja paperia (kierroksien laskentaa varten, joku kansio alustaksi on pop)
  - sekuntikellon (tai yleensäkin kello, jolla saa otettua aikaa)
  - spraymaalia (auttaa radan merkkauksessa, mutta ei sitten kylvetä sitä liikaa maastoon)
  - kartioita tai muita tötsiä (saa tehtyä pujottelupätkiä helposti, tuttu jalkapallopiireistä)
  - muutaman pätkän muovinauhaa (jos tarvitsee jotain paikkoja tarkemmin ohjata)
  - kierrosten laskijalle kolmiojakkaran, sateenvarjon ja juotavaa

  Jos tulee alle 10 henkeä viivalle, ei yleensä tarvitse numerolappuja. Jos tulee enemmän, nippu kertakäyttölautasia, nippusiteitä ja hyvä tussi riittää askartelumateriaaleiksi numeroita varten. Nämä kaikki mahtuu yhteen normaaliin muovipussiin, eikä kustannukset ole kovin korkeita. Tämmöisellä setillä meillä Oulun alueella mennään, sitten jos järkätään kisat, niin hommataan vapaaehtoisia, pyydetään luvat, hankitaan pukutilat, rakennetaan juoksuesteet ja vedetään sponsorinauhaa pitkin metsää. Sitä ennen pidetään harrastusta yllä mahdollisimman matalalla (ja ilmaisella) osallistumiskynnyksellä. Kaikki lähtee samassa startissa, jokainen ajaa omalla vastuullaan ja väistää muita ulkoilijoita.

  Rata tietysti on tärkeä ja vaatii vähän näkemystä ja paikan. Muutamia hyviä käännöksiä, märkää nurmikkoa ja mutaa, kovavauhtisia tiepätkiä ja jokin luonteva juoksupätkä. Aika simppeliä loppujen lopuksi, kyllä ne osallistujat kertoo oliko se rata hyvä vaiko eikö.
  -Heli

  "You have reached the final page of Internet. Now go out and play."

 10. #10
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Malaga, Spain
  Viestit
  1.188
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti OJ Katso viesti
  En millään haluis olla v-pää, mutta olen kuitenkin. Jos tilanne ei miellytä, niin tee asialle jotain.
  Olen jo jutellut muutaman ihmisen kanssa että olisiko mahdollista järkätä syksyn aikana edes kahden kisat? Näyttää tosiaan siltä että itse saa olla järkkäämässä mutta katsotaan josko itse jättäisi ne ajot väliit ja tekisi asialle ihan oikeasti jotain.

  Tänään, 09.04
  Kare_Eskola
  VPCX-kollektiivi on järkännyt neljän kisan cupia vuodesta 2007. On riittänyt mutaa, kaljaa ja kivaa. Enimmillään väkeä on ollut reilut neljäkymmentä, keskimäärin parikymmentä.Toistaiseksi VPCX on pysynyt aika pienen ydinporukan hyppysissä. Selvä se että tavallista hauskemmat/tyhmemmät/vaikeammat radat pääkallopaitaiset ja kovaääniset lähetit ynnä muut pelottavat fiksipyöräilijät (!), kaljarastit sekä sosiaalisuus karsivat viivalta nöösejä, kisakoiria ja ihan tavallisia ridleyreinoja. Vaikka ei siihen mitään oikeaa syytä olekaan, ennakkoluuloja vaan
  Tuossa tuli jo vastaus miksi minä en tule ajamaan VPCX:ää, radat ovat niin teknisiä että jos omistaisin maasturin, tulisin sillä. Mutta sehän ei ole teidän ongelmanne, lähinnä minun itseni. Mutta minä puhuin nyt virallisen crossin puolesta jossa ne ridleyreinot voisivat kanssa ajaa

  Lainaus Alkujaan tämän lähetti H.Å Katso viesti
  Asiaa on pohdittu myös täällä kaukana pohjoisessa. Pohdittiin tässä kesän aikana jos oltaisiin muutettu meidän Bianchi-cupin cyclokisaksi, mutta päädyttiin kuitenkin maastokisaan kun se oli kalenteriinkin näin merkattu. Ensi vuoden kisaksi aion kyllä ehdottaa muutosta. Meidän (siis Zeus) maastokisa on järkätty elokuun puolella joten ollaan jo melkein syksyn puolella.
  Mitä muuten tapahtui sille Old town cyclocross (tms.) kisalle?
  Hienoa että teillä on kanssa asiaa pohdittu, seurojen välinen yhteistyö kehiin ja cup pystyyn 4 real Niin, mitä sille Old townille tosiaan tapahtui?

  Ylemmissä viesteissä oli hienosti ehdoteltu epävirallisten tapahtumien järjestämistä. Vähän luulen että PK-seudulla ei se ei ihan onnistu. Ulkoilijoita on niin paljon että taattusti saisi negatiivista palautetta/julkisuutta hyvin nopeasti varaamalla pätkän esim. keskuspuistoa omaan käyttöön omine lupineen.
  Polla muokkasi tätä : 20.09.2011 at 11.51
  "Sun elämä on kuin katsoisi hidastettua junaturmaa"

  www.pauliinapohtii.blogspot.com

 11. #11
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Polla Katso viesti
  Hienoa että teillä on kanssa asiaa pohdittu, seurojen välinen yhteistyö kehiin ja cup pystyyn 4 real Niin, mitä sille Old townille tosiaan tapahtui?

  Ylemmissä viesteissä oli hienosti ehdoteltu epävirallisten tapahtumien järjestämistä. Vähän luulen että PK-seudulla ei se ei ihan onnistu. Ulkoilijoita on niin paljon että taattusti saisi negatiivista palautetta/julkisuutta hyvin nopeasti varaamalla pätkän esim. keskuspuistoa omaan käyttöön omine lupineen.
  Mitähän sille mahtoi tapahtua? Muutama pillifarkkumuotimainosmies pohtii kisan järkkäämistä intternetissä ja sehän näyttää siellä aivan hyvältä. Sitten vaan jonkun olisi pitänyt mennä sinne pihalle, tehdä oojiit ja hakata ne radat pystyyn. Siihen se yleensä loppuu. Myös nuo seurojen voimien yhdistämiset, taivaankappaleiden asettumiset oikeaan asentoon ja valtiovallan julistuksen asian hyväksi voi vaatia aloituskynnykseksi, mutta ei siinäkään kannata pidättää hengitystä odotellessa, saattaa näet alkaa naama sinertämään, ennen kuin eka mies on juoksuesteellä.

  Ja meidän kisoissa on ollut sauvakävelijää, koiranulkoiluttajaa yms. hiihtelijää melkoisesti siellä radalla, eikä yhtään kuolemaa ole tullut, eikä yleisönosastoonkaan ole päästy vissiin, kuin kerran Kajaanissa ja kerran täällä. Huono tekosyy. Nyt se takki niskaan ja pihalle. Milloin saa tulla ajamaan?

 12. #12
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Korpi
  Viestit
  2.836
  ^^^
  Pisteet ylläolevalle

  #####################


  Onhan niitä puolivirallisia (alueellisia) cx-kisoja ollut pk-seudullakin mm. Bianchi-cupin Corratec- ja Scott-cupin vuosina (1998-2001). 2002 ja 2003 oli sitten ihan kansallinen cup.

  Arvatkaa osallistujien määrä em. kisoissa? Vastaukset voi katsoa tulosarkistoista Fillarin ja SPU:n sivuilta ja tehdä siitä sitten omat johtopäätökset.

  Cyclo-cross pyöräily tuntuu syksyisin olevan kisaporukan suosituin foorumipyöräilyn muoto. Sitten kun touhotat tuolla niityllä parin muun kajahtaneen kanssa useamman tunnin ratatalkoissa, keräät väkisin pari toimitsijaa ja paikalle tulee noin 10 kisaajaa plus kaikki foorumipyöräilijät (5 kpl) katsomoon, mietit homman järkevyyttä

  Harvalla kisakuskilla joiden pääpaino kisoissa on kesällä, jaksaa intoilla enää syys-lokakuussa, vaikka se hyvää voisi tehdäkin. Talvikisat on sitten aina tyrmätty jo etukäteen . Silloinhan ne kisat pitäisi olla...lumiaurat on keksitty .

  No joo, VPCX, Kerava ja Kontula täyttävät toistaiseksi Etelä-Suomen crossiskenen tänä syksynä, nähdää näissä merkeissä
  "Pythagoraksen mukaan katselemalla oppii lähes aina enemmän kuin päättömästi juoksemalla. Filosofian harrastamisen voi näin ollen kuivien kirjojen lukemisen sijaan aloittaa vaikkapa tilaamalla kotiinsa Englannin Valioliigan ja Formula 1:n sisältävän kanavapaketin. Aidon filosofin on myös syytä muistaa nauttia sohvalla filosofoidessaan käyneitä juomia ja teettää kotityöt orjilla." -http://sata.laif.fi/ 10/07

 13. #13
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Malaga, Spain
  Viestit
  1.188
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Kiovan Dynamo Katso viesti
  Myös nuo seurojen voimien yhdistämiset, taivaankappaleiden asettumiset oikeaan asentoon ja valtiovallan julistuksen asian hyväksi voi vaatia aloituskynnykseksi, mutta ei siinäkään kannata pidättää hengitystä odotellessa, saattaa näet alkaa naama sinertämään, ennen kuin eka mies on juoksuesteellä.
  no katsotaan josko ihmeitä tapahtuisi ja niitä tapahtumia alkaisi kalenteriin putkahdella


  Sitten kun touhotat tuolla niityllä parin muun kajahtaneen kanssa useamman tunnin ratatalkoissa, keräät väkisin pari toimitsijaa ja paikalle tulee noin 10 kisaajaa plus kaikki foorumipyöräilijät (5 kpl) katsomoon, mietit homman järkevyyttä
  aww tätä positiivisuuden määrää tämän asian ympärillä vai että kajahtanut?! kiitos Tuomas
  "Sun elämä on kuin katsoisi hidastettua junaturmaa"

  www.pauliinapohtii.blogspot.com

 14. #14
  Liittynyt
  10/2007
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.084
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Polla Katso viesti
  Tuossa tuli jo vastaus miksi minä en tule ajamaan VPCX:ää, radat ovat niin teknisiä että jos omistaisin maasturin, tulisin sillä.
  Maasturillahan saa osallistua ja saattaa saada palkinnonkin jos voittaa. Mutta ne himoitut cup-pisteet...

 15. #15
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Kajaani
  Viestit
  1.808
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Tuomas Katso viesti
  Cyclo-cross pyöräily tuntuu syksyisin olevan kisaporukan suosituin foorumipyöräilyn muoto. Sitten kun touhotat tuolla niityllä parin muun kajahtaneen kanssa useamman tunnin ratatalkoissa, keräät väkisin pari toimitsijaa ja paikalle tulee noin 10 kisaajaa plus kaikki foorumipyöräilijät (5 kpl) katsomoon, mietit homman järkevyyttä
  Ja osa porukkaa haukkuu tapahtuman foorumilla paskaksi ja järjestäjät lestohomoiksi.

  µ

 16. #16
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Autostania
  Viestit
  6.953
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Kare_Eskola Katso viesti
  2) Helpot ulkoilutieradat.
  Vaikka VPCX onkin (en ole koskaan noita ajanut) oikein hyvä sarja, niin noi teknisesti, ja miksei muutenkin, helpot radat auttavat asiaa. Toi oli mulla oikeastaan se syy miksi aloin järkkäämään kisoja, kun crossikisat olivat pientä näperrystä pienillä poluilla. Toki teknisesti vaativille baanoille on tilaa, mutta muutama nurmikkokriterium auttaa laajentamaan potentiaalisten kuskien joukkoa.

  Kisojen järkkääminen muuttuu helpommaksi jo toisella kerralla samalla paikalla. Tietty joka vuosi yrittää lisätä jotain isompaa ja hienompaa, eli pitäisi varmaan sanoa, että radan merkkaaminen muuttuu helpommaksi. CX kisoja järkätessä liikenteenohjaus on miellyttävän minimaallisessa roolissa.
  6.7 WTF/kg

 17. #17
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Tallinna
  Viestit
  1.466
  Nyt pitää kysyä, kun en tiedä.
  Puhutaan juoksuesteistä. Onko niitä pakko olla? Onko maailmalla?
  Eikö esim. viemällä reitin jostain pehmeestä hiekkapaikasta tule juoksukohta, jollei siitä osaa ajaa. Ja jos osaa, niin se on sitten kuskin hyvyyttä.
  Onko siellä pakollisia juoksupaikkoja oltava sääntöjen mukaan?

 18. #18
  Liittynyt
  07/2007
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  1.816
  Helpoissa ulkoilutieradoissa vain on se pieni ongelma että pääkaupunkiseudulla niillä on muita käyttäjiä oikeasti liikaa kevyellä organisaatiolla kisojen järjestämistä varten (ellei nyt sitten onnistu valitsemaan kalenterista kisapäiviksi vain sadepäiviä). Mahdollisia ratkaisuja ovat liikenteenohjaus tai sitten kisan vieminen jonnekin tarpeeksi kauas tiiviimmästä asutuksesta tai jonnekin VPCX-tyyliseen lepikkoon.

  Ja keinotekoiset juoksuesteet eivät ole mitenkään pakollisia, kyllä rata saa olla vaikka kokonaan ajettavakin. Jonkinlaiset pakotetut jalkautumiset kyllä kuuluvat asiaan.
  ”Pöysti! Sinä et tiedä, minkälaista porukkaa suomalaisissa lajiliitoissa on. Ju-ma-lau-ta! Ne on valmiit mihin vaan.”

 19. #19
  Liittynyt
  07/2008
  Paikkakunta
  Vabby
  Viestit
  4.771
  Kyllä täällä Lohjallakin saisi väännettyä yhden radan ihan keskustan tuntumaan, vaikka Voudinpuiston ja kaivoslammen ympäristöön, jos ajajia vaan löytyisi. Kolmelle paikalliselle cyclokuskille ei oikein viitsi rataa ruveta väsäämään. Isommalla porukalla ongelmia saattaa sitten tulla lupien ja muiden ulkoilijoiden kanssa.
  Polku se on paikallaan polkeva polkukin... Aurora


 20. #20
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Kuusamo
  Viestit
  4.123
  *Ketjut ovat sotkemista varten*

 21. #21
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  4.298
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti A R:nen Katso viesti
  Helpoissa ulkoilutieradoissa vain on se pieni ongelma että pääkaupunkiseudulla niillä on muita käyttäjiä oikeasti liikaa kevyellä organisaatiolla kisojen järjestämistä varten
  Helsingin keskuspuiston pohjoisosasta löytyy yksi noin 3,1 km kilometrin pituinen, karkeasti ympyränmuotoinen hiekkatiepätkä, jolla tavallisesti liikkuu hyvin vähän ulkoilijoita. Oman kokemukseni mukaan tuolla osuudella tulee harvoin vastaan enemmän kuin 1-2 jalankulkijaa, eikä risteävillä pururadoilla/poluilla ole myöskään juurikaan kulkijoita. Ehkä talvella tuolla on enemmän väkeä, kun kyseinen pätkä muutetaan laduksi.

  Jos joku etsii paikkaa cyclocross-henkiselle kuntoajotapahtumalle, niin suosittelisin tutustumaan kyseiseen pätkään. Tuon vähäisen liikenteen lisäksi kyseinen reitti on myös profiililtaan oikein mukava: paljon pieniä nousuja ja laskuja sekä käännöksiä, suoraa ja tasaista pätkää ei ole paljoa. Reitin varresta löytyy myös paljon erilaisia polkuja, jos jotakin tekniikkapätkää halutaan hakea.

  Pääkaupunkiseudun pyöräilykartasta tuota osuutta voi kyllä olla vähän hankala hahmottaa, vaikka se on kyllä sinnekin merkitty. Jos joku haluaa tuon tienoon nähdä luonnossa, niin voin kyllä tulla näyttämään jonakin arki-iltana tai lauantaina Paloheinän majalta (lähettäkää sähköpostia tms.).

  Lisäys: löysin sunnuntaina juostun Pääkaupunkijuoksun reittikartan, josta tuo tarkoittamani osio käy paremmin ilmi. Kyseessä on siis sinisellä merkitystä reitistä numeroilla 9, 10 ja 11 merkitty lenkura:

  http://paakaupunkijuoksu-fi-bin.dire...ittikartta.pdf

  Siellä on myös hiekkateillä vielä nähtävissä tuon pääkaupunkiseutujuoksun reittimerkinnät (valkoista kalkkiviivaa nuolilla), jonka perusteella voi yrittää etsiä tuota tienoota omatoimisesti. Siinä lenkuran alussa on myös tienvarressa erilaisia voimistelutelineitä yms.
  Risto Koivunen muokkasi tätä : 20.09.2011 at 18.55 Syy: Karttalinkki lisätty
  Speksien sattuessa kohdalle ajetaan speksien mukaisesti. Sateen sattuessa kastutaan.

 22. #22
  Liittynyt
  07/2010
  Viestit
  283
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti A R:nen Katso viesti
  Mahdollisia ratkaisuja ovat liikenteenohjaus tai sitten kisan vieminen jonnekin tarpeeksi kauas tiiviimmästä asutuksesta tai jonnekin VPCX-tyyliseen lepikkoon.

  Ja keinotekoiset juoksuesteet eivät ole mitenkään pakollisia, kyllä rata saa olla vaikka kokonaan ajettavakin. Jonkinlaiset pakotetut jalkautumiset kyllä kuuluvat asiaan.
  Risto Koivusen mainitseman Helsingin keskuspuiston lisäksi radan saisi semi-helposti rakennettua esim. Leppävaaran Urheilupuistoon. Vaihtelevaa maastoa tarjolla, nousumetrejä, helpohko merkata jne. Tosin onhan Lepuskikin jo aika periferiaa jos Helsingin suunnalta asiaa katsoo

  EDIT: Ja täytyy kyllä antaa pinnat ja nostaa kypärää OJ, Kare Eskola ja Heli suuntaan! Ne tekee asialle jotain, eikä vaan foorumipyöräile kuten mä.

 23. #23
  Liittynyt
  09/1999
  Paikkakunta
  Korpi
  Viestit
  2.836
  Paloheinässähän on ollut cyclo-cross kisoja ainakin nämä:

  http://www.fillari-lehti.fi/perus/ra...alavaheina.htm
  http://www.fillari-lehti.fi/perus/ra...aloheinacx.htm
  http://www.fillari-lehti.fi/perus/racing/2006/cxsm1.htm

  Mielestäni olen kyllä useampana vuonna päässyt nauhoja tuonne vetämään myös cx:n merkeissä ?

  Rata pyörinyt siinä majan edustan nurmikolla ja pulkka- & laskettelurinteissä.

  Tuo edellisissä viesteissä kuvailtu hiekkatielenkki on Haltiapolun (20 km hiekkatiekierros jota Pääkaupunkijuoksu pitkälti seurailee) ns. sisäkierros. Nykyään myös valaistu. Periaatteessa aika helppo valvoa ja ylityksissä kohtuulliset näkemät.
  "Pythagoraksen mukaan katselemalla oppii lähes aina enemmän kuin päättömästi juoksemalla. Filosofian harrastamisen voi näin ollen kuivien kirjojen lukemisen sijaan aloittaa vaikkapa tilaamalla kotiinsa Englannin Valioliigan ja Formula 1:n sisältävän kanavapaketin. Aidon filosofin on myös syytä muistaa nauttia sohvalla filosofoidessaan käyneitä juomia ja teettää kotityöt orjilla." -http://sata.laif.fi/ 10/07

 24. #24
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Malaga, Spain
  Viestit
  1.188
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti haedon Katso viesti
  Kyllä täällä Lohjallakin saisi väännettyä yhden radan ihan keskustan tuntumaan, vaikka Voudinpuiston ja kaivoslammen ympäristöön, jos ajajia vaan löytyisi. Kolmelle paikalliselle cyclokuskille ei oikein viitsi rataa ruveta väsäämään. Isommalla porukalla ongelmia saattaa sitten tulla lupien ja muiden ulkoilijoiden kanssa.
  Miten olisi ilmoittatuminen 3 viikkoa ennen tapahtumaa tms. ja ilmoittautumisen sulkeuduttua voitte arvioida kannattaako järjestää yhtään mitään? siinä on aikaa perua jos kuskeja ei ilmoittaudu viivalle
  "Sun elämä on kuin katsoisi hidastettua junaturmaa"

  www.pauliinapohtii.blogspot.com

 25. #25
  Kovasti kysellään cc-tapahtumien perään... mutta tosi hintsua on ollut SM kisaan ilmoittautuminen... nyt kipin kapin ilmoittautumaan...
  http://zeus.sporttisaitti.com/tapaht...oittautuminen/
  Myytävänä Bontrager Aelus 5D3 tuubi-kiekot, hieno kunto, hieno hinta!

 26. #26
  Liittynyt
  07/2008
  Paikkakunta
  Vabby
  Viestit
  4.771
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Hans Opinion Katso viesti
  ...mutta tosi hintsua on ollut SM kisaan ilmoittautuminen... nyt kipin kapin ilmoittautumaan...
  No kun ei ole mitään lisenssiä, eikä ole vielä missään virallisessa seurassa että sellaisen saisi. No, jos tuota ilmestyisi harrastesarjan viivalle, jos vaan saa jonkun mukaan raahattua. Ei sitä yksin viittii ajella.

  Ja Polla, tänä syksynä ei ole mitään mahdollisuutta löytää aikaa järjestelyihin, mutta katsotaan jos keväällä tai ensi syksynä onnistuisi. Rata olisi kyllä melko pitkälle valmiina päässä ja kilpailukeskuskin kyllä järjestyy suihku, uinti yms lisukkeiden kera. Pistää vaan privaa ketä kiinnostaa tulla ajamaan tai sitten jos pääsisi lokakuussa noihin VPCX-ajoihin niin voisi siellä keskustella.
  Polku se on paikallaan polkeva polkukin... Aurora


 27. #27
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Hans Opinion Katso viesti
  Kovasti kysellään cc-tapahtumien perään... mutta tosi hintsua on ollut SM kisaan ilmoittautuminen... nyt kipin kapin ilmoittautumaan...
  http://zeus.sporttisaitti.com/tapaht...oittautuminen/
  Sehän on vasta huomenna deadline? Ei nyt hätäillä hyvän asian kanssa...

 28. #28
  Liittynyt
  05/2010
  Paikkakunta
  Malaga, Spain
  Viestit
  1.188
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti haedon Katso viesti
  No kun ei ole mitään lisenssiä, eikä ole vielä missään virallisessa seurassa että sellaisen saisi. No, jos tuota ilmestyisi harrastesarjan viivalle, jos vaan saa jonkun mukaan raahattua. Ei sitä yksin viittii ajella.

  Ja Polla, tänä syksynä ei ole mitään mahdollisuutta löytää aikaa järjestelyihin, mutta katsotaan jos keväällä tai ensi syksynä onnistuisi. Rata olisi kyllä melko pitkälle valmiina päässä ja kilpailukeskuskin kyllä järjestyy suihku, uinti yms lisukkeiden kera. Pistää vaan privaa ketä kiinnostaa tulla ajamaan.
  mene hakemaan voittoa harraste luokassa! siellä on semmoinenkin nääs

  Ilmoittautuminen SM cyclo cross 2012 kilpailuun


  Osallistumismaksut:
  Juniorit N/M-16 10 €
  Muut sarjat 17 €

  Harrastesarja 10 € ennakkoon, paikalla 20 €
  Jos saan auton pummittua käyttöön niin tuun mielelläni lohjalle ajelemaan joo, tää syksy on itsellekkin ongelmallinen oikein minkään järjestämisessä, pää muhii kyllä ideoita. Mutta voipi olla että jos natsaa niin käyn lapioimassa tammikuussa tms. jonnekkin puistoon mini radan jossa voidaan kellotella timetrial henkisesti kierroksia lumen keskellä kuski kerrallaan. Tai jos kanssa lapioitsijoita ilmestyy niin taivashan on vain rajana. Jotain hauskaa tässä pitää kyllä kehitellä
  "Sun elämä on kuin katsoisi hidastettua junaturmaa"

  www.pauliinapohtii.blogspot.com

 29. #29
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Polla Katso viesti
  Mutta voipi olla että jos natsaa niin käyn lapioimassa tammikuussa tms. jonnekkin puistoon mini radan jossa voidaan kellotella timetrial henkisesti kierroksia lumen keskellä kuski kerrallaan. Tai jos kanssa lapioitsijoita ilmestyy niin taivashan on vain rajana. Jotain hauskaa tässä pitää kyllä kehitellä
  No, mutta tuohan on kerta kaikkiaan aivan loistava idea! Saattaisi jopa toimiakin, vaikkei sitä krossiskeneä vielä Suomessa olekaan...
 30. #30
  Liittynyt
  03/2003
  Paikkakunta
  Tallinna
  Viestit
  1.466
  Virossa tänä vuonna ollut 26.2. järjestettävässä talvi-krossin ensimmäisessä osakilpailussa on ollut ihan kohtuullisesti porukkaa
  http://www.ejl.ee/ofile.php?lid=2490
  Toisessa osakilpailussa 5.3. sitten enemmän, mutta se olikin talvi-krossin Eestin mestaruuskisa.
  http://www.ejl.ee/ofile.php?lid=2508

  Pyöräluokka ollut vapaa, mutta cx-säännöillä.

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •