Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 46

Aihe: Fox 36 vanilla r.

 1. #1

  Fox 36 vanilla r.

  Minkälainen keula tuo on? joustoa siis 160mm ja jos oikein ymmärsin tuo on öjlykeula? Onko keula yhtä hyvä kuin jokin 160mm ilma keula? Olen tämmöinen kevyt nuori ( alle 70kg ) niin toimiiko tuo hyvin myös kevyillä kuskeilla. Ja ilmakeulojahan voi säätää ilmalla, öljyssähän se on vaikeampaa jos edes voi?


  Kokemuksia?

 2. #2
  Liittynyt
  08/2009
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  542
  Jousikeulahan tuo näyttäisi olevan. Laadukaskin. Oikeanlaisella jousella toimii varmasti tuommosella huonostisyöneelläkin.

  http://www.foxracingshox.com/bike/10/forks/36_VAN/R

 3. #3
  Liittynyt
  12/2007
  Paikkakunta
  Pirkkala
  Viestit
  933
  Tuossa kanssa keskustelua kierrejousi- ja ilmakeulojen eroista. Alkuperäiselle kysyjälle myös vinkkiä vanhojen aiheiden hakuun. Foorumin oma haku on aivan susi, mutta googlella löytyy aika hyvin asiaa kirjoittamalla esim. tässä tapauksessa näin: site:fillarifoorumi.fi jousi ilma. Ja vastaavasti muilla hakusanoilla
  zeizei muokkasi tätä : 11.08.2011 at 09.31 Syy: hakuvinkkiä
  Johannes
  "I want to ride my bicycle
  I want to ride it where I like"

  -Queen


 4. #4
  Öljykeuloja lähes kaikki ovat. Jousi voidaan toteuttaa ilmalla tai kierrejouselle. Eli jousen jäykkyyttä säädetään ilmalla tai vaihtamalla jousta, öljyllä taas voidaan vaikuttaa vaimennusominaisuuksiin.

 5. #5
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti nilsson Katso viesti
  Öljykeuloja lähes kaikki ovat. Jousi voidaan toteuttaa ilmalla tai kierrejouselle. Eli jousen jäykkyyttä säädetään ilmalla tai vaihtamalla jousta, öljyllä taas voidaan vaikuttaa vaimennusominaisuuksiin.
  ... ja jossain määrin kierrejousikeulan "jäykkyyteen voi" vaikuttaa myös jousen esijännitystä säätämällä, näin ainakin tuossa kysytyssä Fox 36 VAN R:ssä.

  Fox 36 VAN on erinomainen jousikeula, mutta kuraisemmissa olosuhteissa sen huoltovälit kannattaa pitää lyhyinä jotta liukuputket eivät lähde kulumaan ennenaikaisesti. Keulan vasemmassa jalassa on kierrejousi ja voiteleva öljykylpy, oikeassa jalassa joko vaimenninpatruuna sekä voiteluun öljykylpy (vanhemmat 160mm R-mallit ja kaikki RC2-mallit) tai öljykylpyyn perustuva avoin vaimennin (jotkut uudet 180mm mallit).

  - Tomi

 6. #6
  Okei. Mutta onko ihan jäykkä tämmöiselle kevyelle. Siis se vakio jousi. Kannattaako katsella ihan muita pyöriä, joissa on tuo ilma ratkaisu? Ettei tule ostettua tuommoista ja sitten se joustaa sen pari-kolme senttiä ja jää ihan turhaksi tuo loppu? Ja miten paljon tuossa on säätömahdollisuuksia ja mitä ne ovat?

 7. #7
  Liittynyt
  09/2002
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.984
  Retail keuloissa tulee mukana kolme jousta, pehmeä normaali ja jäykkä. Jousen vaihtaminen on helppo homma, nuppi irti, uusi jousi ja nuppi kiinni.

  Van R keulassa on säätönä vain paluuvaimennuksen määrä, ja esijännitys. RC2 malleissa paluuvaimennuksen lisäksi myös nopea ja hidas sisäänpäin vaimennus. Nykyisin taitaa olla vielä joku malli jossa on vain paluuvaimennus, hidas vaimennus ja lukitus.

  Retail keula tarkoittaa siis semmoista joka on tullut Foxilta ihan loppukäyttäjille myytäväksi. Välillä halvimmat tarjoukset voivat olla OEM keuloja, eli semmoisia jotka on myyty jollekin pyörävalmistajalle, ja he ovat myyneet osan niistä eteenpäin kaupoille (kannattaa varmistaa siis kauppiaalta tuleeko mukana niitä jousia).

 8. #8
  Liittynyt
  07/2009
  Paikkakunta
  Keskuspuiston kylki
  Viestit
  1.881
  Ja jos noista dropin mainitsemista kolmesta vieteristä ei löyty sopivaa, niin sarjaan löytyy vielä yksi noita löysempi (x-soft) ja
  yksi jäykempi (x-stiff) jousi. Jos keula on 2010-mallinen tai vanhempi niin jousien saatavuus on hyvä eikä hintaa oo kun ~30ekua.
  2011-mallisiin oma jousensa ja niiden saatavuus on hiukan hakusessa vielä. Mulla painoa on ~70kg ja toi x-soft jousena -
  jos olet enempikin alle 70kg niin voipi soft olla jäykähkö

  edit: jos keulassa on sama jousi joka sinne on OEM-toimituksessa sisälle laitettu, on se medium eli suht varmaan turhan jäykkä.
  Nuo vieterit erottaa toisistaan värikoodauksesta jos jousen pääsee näkemään.
  PaH muokkasi tätä : 11.08.2011 at 16.18

 9. #9
  Tässä tapauksessa on kyse pyörästä, jossa on kyseinen keula. Ei siis taida tulla mitään jousia. Mutta miten on nyt tuon keulan kanssa että pitääkö olla 90 kiloinen että se toimii? Ymmärtääkseni öljykeulat ovat pintaherkempiä, mutta ilma sopii paremmin kevyille? voi säätää paineet ihan itse. Mutta tässä tapauksessa se tarkoittaisi siirtymistä 140mm joustavaan ilmakeulaan, jossa on tämä 2-position. Ja se on kuulemma huonompi kuin esim yksiasentoinen foxin 140mm joustava keula?


  Ja mikä tuossa vakiona tulee?
  xc-pyöräilijä muokkasi tätä : 11.08.2011 at 16.06 Syy: väärä

 10. #10
  Pyörä on siis radonin slide ed 7.0 : http://www.radon-bikes.de/xist4c/web..._id_15905_.htm

 11. #11
  Liittynyt
  12/2010
  Paikkakunta
  Vanda
  Viestit
  911
  On olemassa ilmakeuloja ja kierrejousikeuloja, ei öljykeuloja.
  Respect is not given, it is taken.

 12. #12
  no kierrejousikeula sitten. Anteeksi tietämättömyyteni.

 13. #13
  Liittynyt
  09/2002
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.984
  Tossa pyörässä on todenäköisesti sisällä se "normaali" jousi. On mahdollista että joudut vaihtamaan pehmeään, tosin myyjältähän voisi kysyä löytyykö heiltä moinen suoraan?

  Muistelen että kun mulla oli taannoin Van RC2 niin itse 70kg painoisena vaihdoin pehmeän jousen sisälle.

 14. #14
  hmm... Alkaa mennä vaikeaksi. Saakohan niitä suomesta ja pystyyköhän joku vaiihtamaan sen.


  No testaan tuon pyörän fillariosa.fi: llä kun menen helsinkiin. He tilasivat juuri tuommoisen testipyöräksi. Onko eri kooissa eri jouset sisällä?
  xc-pyöräilijä muokkasi tätä : 11.08.2011 at 16.22 Syy: lisäys.

 15. #15
  Liittynyt
  09/2002
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.984
  Kannattaa kysyä fillariosalta, ovat osaavaa porukkaa ja juttelevata mielellään tuotteistaan.

 16. #16
  Liittynyt
  07/2000
  Viestit
  3.136
  Fillariosa.fi varmasti vaihtaa keulaan painollesi sopivan jousen tarvittaessa (mainitse asiasta erikseen), jos ostat sieltä Radonin. Mutta usein valmistajat ovat laittaneet pyöriin eri jäykkyiset jouset pyörän koon mukaan. Eli pienessä koossa tulee kevyempi jousi kuin isossa koossa.

 17. #17
  Liittynyt
  01/2007
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  1.407
  Varmaan myös vaihtaavat sulle sopivan jäykkyyksisen jousen keulaan. Noin kevyellä kuskilla kolme vakiojousta on luultavasti liian jäykkiä. Itse käytän 95 kilosena vakio-soft jousta Elkan vaimentimella varustettuna. Ennen Elkaa käytössä oli medium jousi.

  Keula on nyt aika hyvä, mutta alamäkitouhuihin voisi olla ehkä parempi vaihtaa medium jousi...
  Loppukiri alkaa sadan kilometrin jälkeen.

 18. #18
  Liittynyt
  09/2009
  Viestit
  45
  Kaapataampas/jatketaan vanhaa aihetta, kun omakin asia (ainakin osittain) liittyy kyseiseen keulaan. Uusi projekti on keulaa vaille valmis, ja ajattelin vielä kysellä neuvoja, että lopputulos on varmasti foorumin pravdan mukainen.

  Eli keulaksi on tulossa joko Foxin Van 160, tai ilma/jousi Lyrik Mission Control vaimennuksella. Float on poissa kaavioista, kun niitä ei halvalla tunnu löytävän, ja Talasta en usko tarvitsevani. Mutta mitenkä noi vaihtoehdot yleisesti vertautuu keskenään, olisiko joku ylivoimaisesti paras/huonoin? Foxit nyt näyttävät olevan hieman kalliimpia, jos niikseen tulee. Ja olisiko 100-200 euron lisäpanostus kannattava Foxin RC2 Fit malliin tai Lyrikien DH patruunoihin? Paljon riippuu tietenkin ajotyylistä ja kuskista sekä muutenkin taitaa pahasti mennä mielipidekysymyksiksi, mutta kysellään nyt kuitenkin...

 19. #19
  Nyt on laitettu fillariosalle viestiä. Odotetaan vastausta innolla

  Ja jottei syytetä off topicista niin kannatan foxin keuloja. Ja vielä ilma keuloja.

 20. #20
  Liittynyt
  01/2007
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  1.407
  Tähän mennessä paras keula, jolla olen ajanut on ollut Foxin Van Elkan vaimenninpatruunalla.
  Foxin ilmakeuloista en ole tykännyt, mutta varsinaisesti kokemusta on ainoastaan F100RLC:stä.
  Nähtävästi Lyrik kierrejousella ja DH patruunalla on todella hyvä myös. Koskaan en ole moista kuitenkaan koittanut.
  Loppukiri alkaa sadan kilometrin jälkeen.

 21. #21
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.098
  Mitenkäs tuo Lyrikin DH-patruuna eroaa siitä toisesta kierrejousellisesta?
  ___...ooOÅOoo...___

 22. #22
  Liittynyt
  09/2002
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.984
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Juha Jokila Katso viesti
  Mitenkäs tuo Lyrikin DH-patruuna eroaa siitä toisesta kierrejousellisesta?
  Toisessa (perinteinen Mission Control) on se lukitus blow off venttiilillä joka on aina vähän päällä, ja vähentää herkkyyttä. Tuossa DH-patruunassa on myös parannettu virtauksia paluuvaimennuksessa. Ihmiset ovat myös poistaneet niitä lukituksia jälkikäteen (jolloin koko ominaisuus häviää) joka parantaa ilmeisesti herkkyyttä aika paljonkin.

  Mulla oli Van36 RC2 ennen nykyistä Lyrikkiä, eikä tämä Lyrik mielestäni häpeä tuolle ollenkaan. Ostin tämän ilmajousella ja vaihdoin itse kierrejousen tilalle, suosittelen ottamaan suoraan kierrejousella. Poikkeuksena tuolle jos on jotenkin liian korkea keskiö, niin ilmajousi lyö helpommin alkumatkan läpi jolloin keskiö päätyy alemmaksi. Toki samalla hyödyllisesti käytettävää joustomatkaa on vähemmän (lisäksi se on vielä progressiivisempi lopuksi jolloin sieltä jää taas sentti / pari käyttämättä.

  Joka tapauksessa tuossa ei voi mennä pieleen. Ota halvempi / paremman värinen...

 23. #23
  Jos aikoo huoltaa keulan itse, on syytä huomata että keuloissa on isoja eroja: Rock Shoxit ovat poikkeuksetta yksinkertaisia huoltaa ilman kalliita erikoistyökaluja. Vai ovatko "isot keulat" kuten Lyrik ja Totem jotenkin ratkaisevasti erilaisia?

  Foxin vanhemmanmallinen FIT-patruuna vaatii jo enemmän aikaa ja viitseliäisyyttä uudemmasta inverted FIT-versiosta puhumattakaan. Miksiköhän siitä on pitänyt tehdä noin järkyttävän monimutkainen? Ja Elka-patruunaa ei kaiketi voi avata kotona ollenkaan....

  - Tomi

 24. #24
  Liittynyt
  01/2005
  Paikkakunta
  Vaasa
  Viestit
  1.100
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti tomibert Katso viesti
  Jos aikoo huoltaa keulan itse, on syytä huomata että keuloissa on isoja eroja: Rock Shoxit ovat poikkeuksetta yksinkertaisia huoltaa ilman kalliita erikoistyökaluja. Vai ovatko "isot keulat" kuten Lyrik ja Totem jotenkin ratkaisevasti erilaisia?
  - Tomi
  Samaa perus Rokkaria huollon puolesta. Very simple.

 25. #25
  Liittynyt
  09/2002
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.984
  Joo, kyllä Lyrikin avaaminen onnistui hyvin tämmöiseltä tumpeloltakin, tosin en siinäkään uskaltanut kajota vaimennuspatruunan sisälle.

 26. #26
  Liittynyt
  06/2002
  Paikkakunta
  Mynämäki, Suomen Kabul
  Viestit
  5.098
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti drop Katso viesti
  Toisessa (perinteinen Mission Control) on se lukitus blow off venttiilillä joka on aina vähän päällä, ja vähentää herkkyyttä. Tuossa DH-patruunassa on myös parannettu virtauksia paluuvaimennuksessa. Ihmiset ovat myös poistaneet niitä lukituksia jälkikäteen (jolloin koko ominaisuus häviää) joka parantaa ilmeisesti herkkyyttä aika paljonkin.

  Mulla oli Van36 RC2 ennen nykyis

  Joka tapauksessa tuossa ei voi mennä pieleen. Ota halvempi / paremman värinen...
  Lyrik löytyisi noin 650 €:lla paristakin paikasta, mutta hyllyssä ei missään. 2012 mallikin oli
  jo hinnoteltu. Onko missään parempia tarjouksia? Mitään hirmu alekampanioita ei liene odotettavissa varastosaldojen vähäisyydedtä päätellen.
  Juha Jokila muokkasi tätä : 12.08.2011 at 11.37
  ___...ooOÅOoo...___

 27. #27
  Liittynyt
  09/2002
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.984
  CRC ja Probikeshop.com myyvät 1.5" kaulaputkella halvemmalla, tosin eivät taida olla tuolla DH vaimennuksella.

 28. #28
  Liittynyt
  09/2002
  Paikkakunta
  Helsinki
  Viestit
  2.984

 29. #29
  Sain tänään viestiä fillariosalta ja he pystyvät vaihtamaan siihen keulaan "löysemmän" jousen. Löysin on musta, mutta mikä tuo asteikko on? painan siis 65 kg.

  Onko tämä oikeassa? http://www.foxracingshox.com/fox_tec.../36/36_van.htm


  Tämän mukaan minulle oikea jousi olisi violetti/liila.
  xc-pyöräilijä muokkasi tätä : 12.08.2011 at 16.48 Syy: väärä linkki.

 30. #30
  Liittynyt
  11/2010
  Viestit
  2.859
  65kg kalsarit päällä vai ajokamat + reppu päällä?

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •