Sivu 1 / 3 123 ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 1 - 30 / 81

Aihe: Oras hanan korjaus

 1. #1
  Liittynyt
  10/2003
  Paikkakunta
  Klaukkala
  Viestit
  11.023

  Oras hanan korjaus

  Meidän 10 vuotta vanha keittiön Oras hana alkoi vuotamaan. Vuotokohta on meisselin osoittamassa tasossa:  Eli ihan kuin tuossa oleva joku tiiviste nyt alkanut falskaamaan vanhuuttaan eikä vesi tule enää pelkästään tuosta sojottavasta käänneltävästä hanasta vaan se työntyy ulos myös meisselin osoittamasta kohdasta.

  Voiko tuon itse korjata ihminen mikä ei ole eläessään mitään vesihanaa korjannut? Saako varaosaa Orakselta ja mikä lie osanumero?

  Eihän tarvitse koko hanaa vaihtaa tuon pienen vuodon takia?

  Jos täällä on putkimiehiä tai muuten vain tee-se-itse miehiä mitkä tämmöisiä korjanneet niin otan neuvot kiitoksella vastaan. Jos tarvitaan putkimies hommiin, niin tule korjaamaan tämä, niin minä voin rakentaa maantiepyörän sinulle jos tuot vaan muovikassissa tarvittavat osat.

 2. #2
  Liittynyt
  05/2006
  Paikkakunta
  Kaarina
  Viestit
  1.299
  Täältä saattaa löytyä apua:

  http://www.oras.com/fi/professional/...ltovideot.aspx

  Tässä näkyy ainakin tuon säätöosan irroitus:

  http://www.oras.com/fi/ProductDocume...n%20vaihto.wmv

  Disclaimeri: en ole putkimies, vaikka sellaista joskus joutuu esittämään.
  SUNNUNTAICYCLOJEN PERINNESEURA


 3. #3
  Liittynyt
  04/2009
  Paikkakunta
  20 km Seitsemisestä länteen
  Viestit
  223
  Mies joka kokoaa pyöriä, korjaa tuollaisen hanan käden käänteessä. Oheisen linkin takaa löytyy ohjeet sivulta 26-27. Näyttää olevan tiivistevika. Osia löytyy Hanakoilta ym. alan liikkeistä. Olen itsekin joskus vaihtanut pesuhuoneen hanaan uuden sielun, ei ollut vaikea juttu ja palkaksi sai onnistumisen iloa.

  http://www.oras.com/fi/Documents/Hana_huolto.pdf
  Ma tahtoo veivaa veivaa

  http://putkikameli.blogspot.com/

 4. #4
  Liittynyt
  01/2007
  Paikkakunta
  Espoo
  Viestit
  88
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Matti H Katso viesti
  Täältä saattaa löytyä apua:

  http://www.oras.com/fi/professional/...ltovideot.aspx

  Tässä näkyy ainakin tuon säätöosan irroitus:

  http://www.oras.com/fi/ProductDocume...n%20vaihto.wmv

  Disclaimeri: en ole putkimies, vaikka sellaista joskus joutuu esittämään.
  Tuosta ylimmästä linkistä löytyy juoksuputken tiivisteiden vaihto. Katso se, älä koske siihen sekoittimeen.

 5. #5
  Liittynyt
  07/2008
  Paikkakunta
  Vabby
  Viestit
  4.858
  Uudet tiivisteet saa kyllä ihan rautakaupastakin. niitä on yhteensä kaksi kappaletta paketissa ja pitää ottaa tuo juoksuputki pois ekana (sulut kiinni ettei tule tulvaa). Ja sitten siellä takana on sellainen musta nappula jota pitä painaa kun otat irti sen juoksuputken. Se estää hanaa käntymästä liikaa sivulle joten tulee laittaa myös takaisin kun kokoaa. Nostat vain juoksuputken varresta vähän heiluttamalla ja samalla painat nappulaa. Muista laittaa myös paketin mukana tulevaa rengasrasvaa ja urat joihin tiivisteet tulee niin kannattaa myös hioa mukana tulevalla hiomannauhalla.

  Edit: tuolla videollahan se on hyvin havainnollistettu. Painaa sillä avaimella sitä mustaa nappulaa ja muista kattoa että se on oikealla paikalla kun pistät takaisin juoksuputken.
  haedon muokkasi tätä : 28.12.2010 at 21.23 Syy: Lisätty
  Polku se on paikallaan polkeva polkukin... Aurora


 6. #6
  Liittynyt
  04/2010
  Paikkakunta
  forssa
  Viestit
  671
  Hmm kerrankin meinasin että pääsee alan ammattilaisena jotenkin loistamaan, mutta ilmeisesti kaikkeen löytyy netistä päteviä ohjeita. mikä on kyllä ihan hyvä asia. Uudet oraksen huulitiivisteet alan jostain liikkeesta niin siellä pussissa on myös ohje asian suorittamiseen. Ja jos juoksuputki kääntyy seinään asti eli yli 180 astetta niin silloin sitä mustaa nastaa ei siellä ole ja muista laittaa valkoiset kohdistusrenkaat oikeinpäin ja älä kiristä sitä kromista holkkia liian tiukalle niin että juoksuputki vielä kääntyy keveästi. ja kaikki pinnat pitää hioa täysin kiiltäviksi.

 7. #7
  Liittynyt
  10/2003
  Paikkakunta
  Klaukkala
  Viestit
  11.023

  Peukalo ylös

  Loistavaa!!

  Arvasin että palstalta löytyy tähänkin asiaan taatusti ratkaisu! Joten kiitoksia kaikille vinkeistä ja neuvoista. Tuossa kohta ruokatunnilla pitää käydä tuosta "lähi"-K-Raudasta hakemassa noi tiivisteet ja sit huomenna illalla asennella. Tänä iltana pitänee treenata... Asiat tärkeysjärjestykseen!

 8. #8
  Liittynyt
  03/2005
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  4.055
  Isännöitsijä kertoi joskus opettavaisen tarinan tyypistä jonka kotiputkimiespuuhat ei menneet ihan putkeen: kuumat vedet tuli silmille, siitä palovammat ja shokki (eli taju pois). Vesi ehti valua niin kauan että taloyhtiöön tuli vielä ihan huomattsava vesivahinko.

  "it IS possible that you are faster or slower than anybody else who is having at least as much if not more or less fun"

 9. #9
  Liittynyt
  01/2010
  Paikkakunta
  Länsi-Naantali
  Viestit
  126
  Mä olen hommannu noita tiivisteitä ihan paikallisesta K-raudasta, jos mainostus sallitaan.
  Säätöosaa ei tarvitse ottaa pois, kun noi tiivisteet vaihtaa, eikä sulkujakaan tarvi sulkea. Ellei kierrä sulkuja kiinni, ni EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA SAA KOSKEA SIIHEN YLIMMÄISEEN MESSINKINIPUKKAAN, alkaa nimittäin vesi lentää kertoo kokemusta omaava, ja jatkaa että tuli kiiru sulkea sulut.
  Kun vaihtaa säätöosan, niin siihen kannattaa hommata Oraksen oma "avain", eli semmonen putkentötsä, jonka toinen pää on rutistettu vähä niin kuin hylsyavaimen näköiseksi, löytyy kans ihan rautakaupasta.
  Ei oo vaikeita hommia, kunhan vaan saa aloitettua.

 10. #10

  Huutomerkki!

  Loistoesimerkki aiheesta Suosi Suomalaista. Meneppä kyselemään tiivisteitä 10 vuotta vanhaan ulkomaiseen hanaan... sama juttu vessanpöntöt. 60-luvun Ido-pönttöihin löytyy tiivisteet vesisäiliöön suoraan putkiliikkeen hyllystä, eikä maksa juurikaan mitään.
  No meillä on upouusi Ido-pönttö. Putkiliikkeessä myyjä totesi, että ei hän Gustavsbergiä itse ostaisi. 5 vuotta kestää ja vesisäiliöön löytyy kyllä sisuskalut, mutta pitää ostaa koko paketti ja se oli jotain tyyliin 50€ pläjäys. Idosta kun hajoaa jotain, löytyy osat irtona ja se tyypillisin osanen oli kuulemma joku euron muoviosa joka sieltä menee jos menee.
  What's in it for me?

 11. #11
  Liittynyt
  10/2003
  Paikkakunta
  Klaukkala
  Viestit
  11.023
  Katselin noita asennusvideoita niin muuten näyttäs olevan "pala kakkua" homma, mutta käsky: VOITELE NE niin millä ne voidellaan? Eli itse tiivisteet ja varsinkin se juoksuputken sisusta? Ei kait sinne kuitenkaan mitään fillareissa käytettävää vaikka Motorexin Grease 2000:sta tungeta? Kuitenkin se juoksuputken sisusta lilluu siinä vedessä sitten --> ei halua juomalasiin jotain Motorexiä.

  EDIT: Ottas silmät käteen niin olisi huomannut että ohjeessa lukee "Voitele ne mukana tulevalla rasvalla".

 12. #12
  Liittynyt
  10/2003
  Paikkakunta
  Klaukkala
  Viestit
  11.023
  Nyt on hieno tiivistesarja autossa jemmassa. Halvaksi tulee korjaus, vain joku 60 eskoa!!

  Tai no, tiivisteet ei maksaneet kuin 4.95e, mut mäkkäriin meni parikybää (RÖYYH) ja lopuilla ostin sit kolme muovista työkalusäilytyslootaa kun satuin kävelee kassalle mennessä pakkihässäkän ohi ja olivat niin houkuttelevan näköisiä, kelta/mustia.

  Sit duunipaikan pihaan kaartaessa parkkihallin tietokone näytti meille vielä yhtä vapaata paikkaa ja portti aukesi sisäänajon merkiksi. Yeah, eli sai vielä viimeisen lämpimän ruudun autollekin loppupäiväksi.

  Jee! Elämä on laiffii!

  Edit: Sen verran tuollakin (Oulunkylän K-Rauta) oli Oraksen varaosaa, että pitäisi tulla about ydinräjäytys ennenkuin tarvitsisi näköjään KOKO hana vaihtaa. Tietysti jos haluaa vaihtaa tyyliä hanoissa niin sit eriasia. Oli niitäkin vaikka sun minkälaisia designhajona. Heh, siinä oli jotain suihkusuuttimia, joku "noname" helvetin komeassa nelivärilaatikossa ja itse suutinkin nautti niin proolta ettei mitään rajaa --> 10e. Vieressä Oraksen perussuuttimia valkeassa pahvilootassa --> 65e. No, jos tarvitsisin niin Oras olis tarttunut silti ostoskoriin Ja asiaa sivuten, Klaukkalan Rautia on törkykallis verrattuna tähän Oulunkylän K-Rautaan. Tais olla Oraksen peruskahvoissakin monen euron hintaero, 12.90 --> 16e. Kävin vain muutama viikko sitten hakemassa tuolta Rautiasta pari kahvaa hajonneiden tilalle. Tsissös! Hintaerolla olis saanut monta tuplajuustoa mäkkäristä! Olivat meinaan 2e/laaki tarjouksessa. Mulle meni niitä neljä äsken, 1740 kcal/8e... Halvalla sai paljon kaloreita!
  VesaP muokkasi tätä : 29.12.2010 at 13.20

 13. #13
  Liittynyt
  09/2010
  Paikkakunta
  Esbo
  Viestit
  91
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti VesaP Katso viesti
  Nyt on hieno tiivistesarja autossa jemmassa. Halvaksi tulee korjaus, vain joku 60 eskoa!!
  Meillä on tuo aivan sama ongelma mistä aiheen aloitit, joten innolla odotan, kunnes kirjoitat tänne, että korjaus sujui "kuin vesi"

  Sen jälkeenhän sitä voikin itse alkaa turvallisesti tekemään testattua toimenpidettä
  Jee! Elämä on laiffii!
  On toki, kunnes tulee kiire sitä venaa etsimään.

 14. #14
  Aiheeseen liittyen eli kyseessä on kylppärin suihkuhana, oisko Oras Optima. Hana tiputti hieman, joten päätin soveltaa ongelmaan vanhaa kunnon "pura, rassaa ja kokoa" -mentelmää. Purin sitä sen minkä normityökaluilla pystyi, jonka jälkeen putsasin osat ja kokosin taas. Tiputtelu loppui, mutta lämpötilasäätö meni sekaisin eli kovin lämmintä vettä ei enää meinannut rööreistä virrata, vaikka kuinka koitin ohjeen mukaan säätää. Hätäratkaisuksi väänsin kylmän veden tulopuolta pienemmälle, jolloin säätö lopulta onnistui jotenkuten.

  Tuota lämpötilan säätöosaa en saanut auki, kun se vaatii 38-millisen hylsyn. Myöskään koko kompleksin irrotus ei 30-millisen lenkin puutteessa onnistunut eli tulopuolien roskasiivilöitä en saanut puhdistettua. Pitäiskö vaan hommata ko. avaimet, ja putsata/vaihtaa ne vai missä muualla vika voisi olla?
  "pohjolassa kansa on sen kaamoksensa vanki"
  ______polkuliikunta.blogspot.fi

 15. #15
  Liittynyt
  10/2009
  Paikkakunta
  Oulu
  Viestit
  222
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Vasara45 Katso viesti
  Tuosta ylimmästä linkistä löytyy juoksuputken tiivisteiden vaihto. Katso se, älä koske siihen sekoittimeen.
  Juu, meillä oli samaa vikaa keittiön hanassa niin irroitin juoksuputken ja putsasin sen sisustan ja karhensin kovettuneet tiivisteet niin vuoto loppui. Korjauksesta on kohta kolme vuotta =)

  http://www.oras.com/fi/ProductDocume...n%20vaihto.wmv

 16. #16
  Liittynyt
  04/2010
  Paikkakunta
  forssa
  Viestit
  671
  Saahan tuon seinäsekoittajan ilman kiintoavaintakin irti, kun käyttää jakaria vaan. Ja tietysti se hana voi olla myös Oras Nova, se on melko samannäköinen kuin optima mutta siinä ei ole käyttöventtiilin puolella rajoitin nuppia. Mutta jos hanan lämpötilansäätö oli ennen korjausoperaatiota kunnossa niin ei niissä roskasihdeissä pitäisi mitään sen suurempaa olla tukkeena. Katso nyt kuitenkin että kylmän ja kuuman puolen pienet sulut ovat molemmat kunnolla auki sitten riuhtaiset lämpötilansäätimen nupin pois ja kierrät sitä sisintä osaa jossa uurteet vastapäivään ja samalla lorotat hanasta reilusti vettä niin kyllä sen luulisi siitä löytyvän.

 17. #17
  Liittynyt
  04/2007
  Paikkakunta
  Vaihtelee
  Viestit
  149
  Poistin kaikki roskasiivilät, ei ole sen jälkeen kalkista tukkeutuneet.
  Lisäksi tuskailin paljonkin tuon "huollon jälkeisen puutteellisen lämmönsäädön" kanssa. Nyt en muista kuinka korjasin, mutta lopulta ehkä juurikin kuten tuossa ylempänä.
  Enään en ota... new life!

 18. #18
  Liittynyt
  04/2007
  Paikkakunta
  Vaihtelee
  Viestit
  149

  Pesukoneen hana

  Kun tässä nyt näitä putkihommia puuhaillaan, niin laitanpa vinkin:
  WC:n tuloputkesta T-haarotuksella pesukoneelle oma putki + seinähana. Siisti ja toimiva lopputulos.
  Enään en ota... new life!

 19. #19
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  4.852
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Jopo Juoppo Katso viesti
  Kun tässä nyt näitä putkihommia puuhaillaan, niin laitanpa vinkin:
  WC:n tuloputkesta T-haarotuksella pesukoneelle oma putki + seinähana. Siisti ja toimiva lopputulos.
  En nyt tiedä niin siististä ja toimivasta, täytyisi tehdä vessanoveen kolo ja lattialla apukeittiöön kulkevaan 5-metriseen letkuun kompastuisi aika helposti.

 20. #20

  Kymysys Pyykinpesua vessassa

  Vessassa pestään naama ja hampaat ja käydään p*sk*ll*?

  Samoilla linjoilla Iglun kanssa, aika pitkän letkun vaatisi. Sinänsä pitää kyllä paikkansa että tuloputkesta haaroittamalla tulee varmasti siistimpi lopputulos, saati jos haaroittaisi menoputkesta
  What's in it for me?

 21. #21
  Liittynyt
  07/2008
  Paikkakunta
  Vabby
  Viestit
  4.858
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti orcatri Katso viesti
  .... Tiputtelu loppui, mutta lämpötilasäätö meni sekaisin eli kovin lämmintä vettä ei enää meinannut rööreistä virrata, vaikka kuinka koitin ohjeen mukaan säätää......?
  Onkohan se lämpötilansäätönuppi mennyt jotenkin väärään asentoon takaisin laitettaessa. Tästä tapauksesta tuli mieleen kun joskus putkari laittoi uuteen asuntoon Moran suihkut. Kun kävin eka kerran suihkussa niin tuli kyllä kylmää vettä ja lämmintä sitten yhtäkkiä ja tosi kuumaa. Kun rupesin kattomaan tarkemmin niin huomasin että hana oli ylösalaisin asennettu. En viitsinyt soittaa putkarille vaan laittelin itse hanan oikein päin ja hyvin alkoi toimia. Hana oli siis sellainen jossa ei ollut juoksuputkea vaan pelkkä letku suihkulle joten vahinkoasennus oli melkein ymmärrettävää.
  Polku se on paikallaan polkeva polkukin... Aurora


 22. #22
  Liittynyt
  10/2003
  Paikkakunta
  Klaukkala
  Viestit
  11.023
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti ProSLCX Katso viesti
  Meillä on tuo aivan sama ongelma mistä aiheen aloitit, joten innolla odotan, kunnes kirjoitat tänne, että korjaus sujui "kuin vesi"
  Tänään illalla SE tapahtuu. Klaukkala hukkuu vesitulvaan. Pitää harkita vain asentaako nuo uudet tiivisteet ENNEN vai JÄLKEEN sen kun on humaltunut. Täytenee juhlistaa taas parilla lasillisella tuota uutta hankintaa ja odotella että se huomenna saapuu kotio. Sit ei kerkeä ryyppäämään kun pitää treenata.

 23. #23
  Liittynyt
  03/2005
  Paikkakunta
  Napapiiri
  Viestit
  783
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Mihail Katso viesti
  ... Katso nyt kuitenkin että kylmän ja kuuman puolen pienet sulut ovat molemmat kunnolla auki ...
  Mistä nuo löytyy ja voiko niitä avata liikaa?

  Ongelma ei ole hanan vuotaminen vaan se, ettei suihkusta tule vettä riittävällä paineella. Hana on Oraksen ja luultavasti Vega. Aikaisemmin vettä tuli riittävällä paineella, mutta kylppäriremontin (kaikki uusiksi putkituksia myöten) jälkeen suihkusta katosivat paineet. Olen käyttänyt kahvan irti ja säätänyt virtauksen säätimen mahdollisimman suurelle, mutta vaikutus oli aika marginaalinen. Isännöitsijän ja remontin tehneen urakoitsijan mukaan paine on riittävä. Minusta ei lainkaan. Onko nää uudet hanat sitten rajastaan jotain vedensäästömalleja tai mistä muusta tuo vois johtua?

  Mulla ei ainkaan toi vedensäästö ole toteutunut, kun suihkussa on nykyään noin kolme kertaa pidempään kuin aikaisemmin...

  Asun siis 4-kerroksisen kerrostalon ylimmässä kerroksessa. En tiedä onko sekään normaalia, että kun samassa rapussa joku alempana asuva sattuu laskemaan vettä samaan aikaan, niin tuo ennestään heikko paine vielä puolittuu. Tuolloin paine on niin heikko, että noin 30 cm etäisyydeltä kun kohdistaa suihkun seinään, niin vesi valuu lattialle. Hemmetti kun tätä on hankala muotoilla, toivottavasti joku ymmärsi.

  Neil Robertson, Crucible Theatre, Sheffield, 4.5.2010

 24. #24
  Liittynyt
  01/2006
  Paikkakunta
  Tampere
  Viestit
  4.852
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti VesaP Katso viesti
  Tänään illalla SE tapahtuu...
  Vesan ansiosta innostuin minäkin 11v vanhan kankean ja välillä tipan päästävän keittiöhanan tuunaukseen ja Prismassa käydessäni tarttui mukaan säätöosa sekä juoksuputken tiivisteet.
  Melkein puolituntia tuohon vaihtoon meni, vaikka juoksuputken väli oli kutakuinkin täysi kalkkipaskaa.

 25. #25
  Liittynyt
  04/2010
  Paikkakunta
  forssa
  Viestit
  671
  Teillä on siis tehty putket ilmeisesti pintaan jollain materiaalilla. siinä tapauksessa hana on seinässä kiinni pintakulmilla joita peittää krominen kuppi johon putki menee sisään. vastakkaisella puolella tässä tapauksessa pitäisi olla reikä joka on joko auki tai sitten siinä on kuminen tulppa. sieltä reijästä näkyy taskulampun avulla pieni sulku jonka keskellä on 3mm kuusiokolon reikä keskellä ja talttapäämeisselille hahlo. sulku on täysin auki silloin kun hahlo osoittaa hanaan päin ja suljettuna kun se on seinän suuntaisesti.

  Toisaalta oireet myös viittaavat siihen että putkisto on jotenkin mitoitettu väärin jos paine laskee kun alakerrassa käytetään vettä, koska jos painetta on tarpeeksi niiin sen ei pitäisi vaikuttaa käyttääkö naapuri vettä vai ei. Mitenkä teidän asunnon muut hanat, tuleeko niistä hyvällä paineella kun vertaa siihen suihkuun?

 26. #26
  Liittynyt
  01/2006
  Viestit
  1.399
  Näinhän se on ennustettu että pätevistä putkimiehistä tulee pula:
  2012 Hesari haastattelee ihmisiä ratsiassa:

  Hikinen Opel tulee paikalle.
  DI 32 ja Nokialla duunissa Linux koodaajana.
  Tuntipalkka € 13,-

  Poika uudella mopolla.
  Tsuppari ja 15v.
  Tuntipalkka € 15,-

  Uusi iso Mersu.
  Pätevä Putkimies.
  Tuntipalkka € 150,-

  Tuntipalkat oli siis käteen jäävä.
  Kuluttajakin voi olla oikeassa-ainakin paikassa.

 27. #27
  Liittynyt
  03/2005
  Paikkakunta
  Napapiiri
  Viestit
  783
  Lainaus Alkujaan tämän lähetti Mihail Katso viesti
  Teillä on siis tehty putket ilmeisesti pintaan jollain materiaalilla. siinä tapauksessa hana on seinässä kiinni pintakulmilla joita peittää krominen kuppi johon putki menee sisään. vastakkaisella puolella tässä tapauksessa pitäisi olla reikä joka on joko auki tai sitten siinä on kuminen tulppa. sieltä reijästä näkyy taskulampun avulla pieni sulku jonka keskellä on 3mm kuusiokolon reikä keskellä ja talttapäämeisselille hahlo. sulku on täysin auki silloin kun hahlo osoittaa hanaan päin ja suljettuna kun se on seinän suuntaisesti.

  Toisaalta oireet myös viittaavat siihen että putkisto on jotenkin mitoitettu väärin jos paine laskee kun alakerrassa käytetään vettä, koska jos painetta on tarpeeksi niiin sen ei pitäisi vaikuttaa käyttääkö naapuri vettä vai ei. Mitenkä teidän asunnon muut hanat, tuleeko niistä hyvällä paineella kun vertaa siihen suihkuun?
  Jep, löysin noi sulut. Auki asennossa näyttäisivät olevan. Mainittakoon, että lämpimän veden puolelta kun tulpan otti pois, niin sieltä tuli ruosteista vettä koko kupillinen. Sai aikansa puhdistaa, että näki edes koko sulun.

  Painetta on keittiön ja wc:n toisessa hanassa kyllä mielestäni sopivasti. Samoin kun suihkusta laskee vettä ohi suihkuosan niin vaikuttaisi olevan ok. Suihkusuutin on ihan perus ja johtokin ok, ei tukkeumia, mutta johonkin vaan paine katoaa.

  Niin sellanen "ominaisuus" hanassa myös, että ääriasennoissa kuumalla tai kylmällä paine on pienempi kuin keskellä missä ottaa molemmista. Tämä lienee maalaisjärjellä ajateltuna luonnollista.

  Neil Robertson, Crucible Theatre, Sheffield, 4.5.2010

 28. #28
  Liittynyt
  08/2007
  Paikkakunta
  JKL
  Viestit
  1.366
  Meillä oli noin vuosi sitten sama ongelma. Soitin taloyhtiön huoltomiehelle - kävivät korjaamassa ...

 29. #29
  Liittynyt
  05/2009
  Paikkakunta
  Herrgårdsforsen
  Viestit
  284
  Mulle taas on isot pojat kertonu et jos hana tiputtaa ni viiden päivän antibioottikuuri auttaa.

 30. #30
  Liittynyt
  04/2010
  Paikkakunta
  forssa
  Viestit
  671
  Kuullostaapa hauskalta tapaukselta kaikkiaan. Niitä kumitulppia ei sitten kannata laittaa takaisin paikoilleen koska se tosiaan kerää sinne sitä vettä josta se mieluusti ajautuu reikien kautta rakenteisiin ja aiheuttaa vesivahingon. Ei nyt sitten tälläi enään tule mieleen mitään oikein järkevää mikä sitten voisi olla vialla jos kaikkialla muualla paine on ok ja suihkussakin poressuuttimen kautta hyvä. Ainoa mikä nyt sitten voi vielä olla niin se että jos teille on asennettu sellaiset vettäsäästävät suihkukahvat ja ne tunnistaa vihreästä renkaasta suihkukahvan siivilän juuressa, siinä tapauksessa se rajoittaa veden virtauksen 9l/min. Normaalisti suikusta laskiessa pitäisi tulla 12l/min vettä ja se on yleisesti ottaen riittävä vesimäärä. Kokeile nyt vielä katsoa em. asioita ja vaikka sitten ottaa koko letku tai suihkukahva pois että onko siinä mitään eroa.

  Niin ja tulipa sellainenkin mieleen kun asiakas valitti kerran huonoa painetta ja menin paikanpäälle katsomaan niin sille ei oltu kerrottu siitä vihreästä tai harmaasta napista siinä kahvassa jota painamalla suihku aukeaa enemmän siis oraksen suihkut.

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

 • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
 • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
 • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
 •